Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Kyseenalaiset taklaukset Liigassa 2018–2019

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Juteeni, 22.09.2018 klo 22.30.

 1. bunghole Jäsen

  Lainaus:
  Ei tuosta tahallista saa kyllä millään. Yhteentörmäys, jossa molemmat muuttaa linjaansa juuri ennen törmäystä. Texier oli onnekkaampi kun ei itselle sattunut mitään, mutta taisi havaita tulevan törmäyksen, toisin kuin Taimi.

  Mahdollisiin rangaistuksiin en ota kantaa, muttei tuosta mitään tahallista vahingoittamisyritystä saa. Vahingoistakin voidaan toki antaa rangaistuksia tai pelikieltoakin.
   
 2. j2k Jäsen

  Lainaus:
  Texier muuttaa Ässien kiekonmenetyksen takia liikkeensä kohti hyökkäyssuuntaa ja Taimi puolestaan kohti puolustussuuntaa. Molemmilla taitaa olla katse kiekossa. Puhdas vahinko.
   
 3. HogiBoi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, HIFK
  Mitenkäs SaiPan pari 2+10 taklausta eiliseltä? Ensin Haataja selästä laitaan ja sitten Karlssonia suoraan kupoliin. En tiedä mistä löytyy, mutta peliä seuranneet näkivät. Ainakin luulisin niin.
   
 4. anthax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Ketterä
  Lainaus:
  Ekaa en kommentoi koska uusinta on huono (tuomio vähintään oikein), mutta Karlssonin tilanteessa en näe minkäänlaista tahallisuutta. Suunnanvaihdos, jossa naama osuu kaverin (173cm / 83kg) korkealla heiluviin leveisiin hartioihin. Tuomittu kymppi aivan hyvä tuomio jos joku piti antaa. Telialta löytyy uusinnat.
   
 5. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Ei pettänyt taaskaan, Tuukka tutkintaan. Jokisen töötti ei ilmeisesti ollut kyseenalainen vaan 2+10. Otetaan pari peliä tästä ja mennään eteenpäin, kyllä Tuukka vähän tuuppasi kyljestä ja Nuutisella valmiiksi huono tasapaino. Onneksi ei sattunut Mikkoa isosti (?)
   
 6. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Mäntylän tilanne on juuri sellainen, että jos tuosta taklauksen kohde loukkaantuisi pahasti, niin olisi Tuukan pää pölkyllä välittömästi, mutta jos mitään suurempaa ei käy, niin ei välttämättä tule pelikieltoa ollenkaan.

  Varsin kevyt kontakti tuossa on ja minä ainakin olen näkevinäni, että Mäntylä huomaa Nuutisen huonon tasapainon, jonka vuoksi pyrkii minimoimaan kontaktin kovuuden. Tämän kaltaisia tilanteita peleissä sattuu jatkuvasti ja niistä ei pitäisi tuomita yhtään mitään, vaikka vastustajalle kävisi miten huonosti tahansa.
   
 7. Kopari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
  Lainaus:
  Ei tainnut sattua. Olishan tuosta voinut tulla 5 min, jos olisi jäänyt jäälle makaamaan, niinkuin sama pelaaja joskus tehnyt. Näköjään NHL.ssä asti seurattu KalPa-Tappara -peliä. En tiennyt että niin kiinnostava peli oli kyseessä.
   
  Kirveellä töitä tykkää tästä.
 8. Läskisalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, HauSi
  Perus Mäntylää. Sika on aina ollut ja sika tulee aina olemaan. Näitä "vahinkoja" on kertynyt samalle kaverille aika tavalla. Vähän sellainen köyhän miehen Matt Cooke. No eiköhän se taas pelillä selviä, kun ei ONNEKSI taaskaan ilmeisesti mitään pahempaa sattunut.
   
 9. Nukkemurhaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa & Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Ja Martin St. Louisin twiitissä tulikin esille se tärkein asia, jonka vuoksi Mäntylälle voisi tästä muistutuksen pelikiellon muodossa antaa.

  "Kaikille jääkiekkoilijoille: näin ei tehdä. Todella vaarallista. Maila kiekkoon eikä selkään, St. Louis kirjoitti."

  Mäntylän onneksi Nuutinen ei ilmeisemmin loukkaantunut tilanteessa, mutta onhan tuo täysin idioottimaista mennä maila poikittain tilanteeseen, kun pelaaja ei ole lähelläkään laitaa.
   
 10. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Martin St. Louis ei enää pelaa NHL:ssä. Ja veikkaan, että on seurannut Twitteriä, eikä itse peliä.
   
 11. MSU Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Jep, näyttäisi seuraavan twitterissä liigaa syystä tai toisesta. Varmasti fiidissä nähnyt tuon gifin
   
 12. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Maila oli poikittain kyllä, kontakti taitaa tulla oikealla käsivarrella ja olisi ollut aivan normaali tilanne ellei Nuutinen olisi ollut muutenkin jo lähes nokallaan (EDIT: eli ei taida olla poikittainen maila, vaikka maila poikittain käsien välissä onkin). Rightin pelaajaksi ihmeellisesti vasen hartia tippuu ennen kontaktia, kun on kiekon ränniin laittanut. Taklausta tuosta en saa millään, pelikiellon arvoisen teon, täysin turhan tuuppaisun, siinä näen.

  Jokisen taklaus samassa ottelussa Telian tallenteella n. 1:35:00. Puun takaa ja päähän. Utunen (Aleksis Ärje jaksoi koko ottelun mainita, että taklaus osui Fälthiin) toki pelasi tilanteen huolimattomasti ja vilkaisi väärän olan yli, mutta aina jaksaa ihmetyttää etteikö näistä päähän osuneista rangaista kuin 2+10:llä? Vai olenko vain katsonut sellaisia matseja, joissa näistä ei tule ulosajoa? Vai eikö tuostakin olisi kuulunut ulosajo?
   
 13. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Mjaa. Kaksijakoiset fiilikset. Toisaalta olen sitä mieltä, että noissa on oltava ajatuksella mukana kun mies on irti laidasta ja sinne mennään vauhdilla, pienikin tuuppaus takaa tekee yleensä kaiken tarvittavan ja on todella paha tilanne käsillä.

  Mutta tässä taas toisaalta minunkin mielestä Mäntylä koittaa nimenomaan enemmän ns, sivusuunnasta, ei takaa, tyrkätä olkapäähän, eli heittää ns. sivuun siitä kiekkoa laukomasta nurkkaan kun selvästi näkee mitä toinen aikoo. Nyt vaan sitten jotenkin raatomaisen huonolla tuurilla toiselle juuri todella huono asento ja jotenkin menettää tasapainoaan jo sen hätäisen roiskaisun seurauksena (siis laukoo kiekon ränniin) niin ollen käykin aika pahasti. Onneksi ei tainnut kuitenkaan käydä niin pahasti kuin olisi voinut!

  Mutta joo, en oikein osaa kovin syytellä Mäntylää tuosta, ei tuo mikään todella törkeä ole. Ja jos ei menettänyt tasapainoaan/sattunut niin huonoon asentoon, niin olisi vain ns. vähän siirtynyt sivuun ja liirannut pystyssä laitaan ihailemaan ränniroiskaisuaan eikä olis ollut yhtään mitään.

  Se sanottuna, jos tuosta yksi peli tulee esimerkiksi, niin jotenkin senkin sulattaisin olankohautuksella, vaikka juuri vähän tuon St.louisin hengessä - älä vedä ukkoa noin edes "takaviistosta" jos se on tuolla tavalla laidasta irti.

  =kaksijakoiset fiilikset. Jos olisin kurinpitäjä, sanoisin et mitä sai pelissä, riittää. Ei tehnyt mitään erityisen rangaistavaa, moitittavaa varmaankin, muttei pelikiellon arvoisesti.
   
  FASlapsi tykkää tästä.
 14. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Nuutinen ei ole tänään kokoonpanossa. Eli eiköhän sieltä penaltia tule kun Mäntyläkään ei kokoonpanossa ole. Veikkaan sen 2-5 väliltä.

  Ei mikään ruma, mutta juuri niitä tekoja, mistä jälki voi olla rumaa.
   
 15. Ralph Jäsen

 16. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Valitettavasti kohde oli jo suljettu. Näimpä veikkaustasi ei voida ottaa vastaan.

  Pelihän sieltä siis tuli, vain koska loukkaantui.
   
 17. Draco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Niin, eli annetaan sen perusteella, miten kaverille kävi, ei itse teon? Sillä perusteella kamppaamisestakin laidan lähellä pitäisi antaa kaksinumeroisia pelikieltoja.
   
 18. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Olisiko jotain esimerkkitapausta kaudelta, jossa pelaaja on kampituksen seurauksena kaatunut laitaa päin ja loukkaantunut? Jos noin on käynyt, niin kyllä siitä pitäisi mielestäni antaa pelikieltoa. Ei tosin yli kymmentä peliä, koska eihän sitä tunnu saavan edes kunnon sikailuistakaan.
   
 19. Draco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  En tiedä, otetaan sen verran takaisin, että luin tuon Mäntylän kurinpitolausunnon, niin kyllä siinä kampittaminenkin lasketaan, jos uhri lentää holtittomasti päin laitaa. Ei tosin itselle kyllä tule mieleen yhtään tapausta, että moisesta olisi annettu pelikieltoa.

  No, pointti on kuitenkin se, että vaikka tietysti pelaajien terveyden suojelun pitää olla ensisijaista, on säännöt oltava yksiselitteiset ja kun tiedetään, että tässä lajissa toisinaan vaan loukkaannutaan, ohjaako seuraus pelikieltoja, vai syy. Tuskin sitä sillä kuitenkaan niitä vaarallisimpia loukkaantumisiin johtaneita rikkeitä saadaan pois, että annetaan kakkua tasan tarkkaan sen mukaan, miten pelaaja loukkaantuu.

  Kyllä tässä tapauksessa voi mielestäni sanoa, että sen mitä Mäntylä tekee, vaarallisuus riippuu ihan täysin siitä, missä asennossa Nuutinen sattuu siinä olemaan. Jos olisi ollut tukevassa asennossa, niin ei olisi tapahtunut mitään. Sen tähden siihen jää kyllä aika heikoksi väite, että tuo olisi ollut tahallinen vahingoittamisyritys ja toisaalta se koko Mäntylän osuuden rumuus. Mitä hän nyt siinä sitten yrittääkin, niin ei mielestäni kyllä ajaa kaveria pää edellä laitaan.
   
 20. 1963_Neveragain Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Jos annat yläselästä vauhtia pelaajan ollessa laidasta irti, niin pelaaja lentää käytännössä aina pää edellä laitaan. Eli, kyllä tässä tapauksessa pitää näin kokeneen pelaajan tietää mitä tulee tapahtumaan.
   
  Sundomstå tykkää tästä.
 21. TJ MACKEY Jäsen

  Lainaus:
  Et tiedä mitä Mäntylä tilanteessa yrittää, mutta tiedät että ei yritä ajaa pää edellä laitaan.

  Itse alan taipumaan sille kannalle, että Mäntylä on niitä harvoja kiekkoilijoita, jotka silloin tällöin juuri yrittävät vahingoittaa.

  Mutta mikäs siinä. Liiga ei edes yritä saada äijän satunnaisia sekoiluja kuriin. Ja itsehän Tuukka ei tule puhelimeen vastaamaan kertaakaan.

  Perseestä, mutta Liigan näköinen peluri.
   
  Sundomstå tykkää tästä.
 22. Draco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Niin tässä se ongelma juuri on, että pitäisi tietää mitä tulee tapahtumaan, eli silloinhan sitä rangaistaan sitten vain sen seurauksen perusteella. Muutoinhan tuo "tönäisy", niinkuin kurinpitolausumassakin todetaan, ei ole teko, josta jääkiekossa edes rangaistaan.

  Lainaus:
  No en tiedä tosiaan mitä hän yrittää, mutta aika erikoisen mutkan kautta hän kyllä sitten yrittää ajaa pää edellä laitaan, jos yrittää, kun hän yrittää ihan selvästi hakea kontaktia Nuutiseen sivulta, eikä aja selkään.
   
 23. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  ottamatta kantaa tähän viimeisimpään tilanteeseen, niin milloin Tuukka ei ole vastannut puhelimeen? Tervetuloa stadiin Tuukka.

  Ja toisekseen Mäntylää on saanut aina vetää päin ja kovaa. En muista, että olisi koskaan jäänyt jäähän makaamaan saati että niistä kolaamisista olisi pelikieltoja tullut. Joskus on Tuukka vetänyt rumasti ja aivan oikein on kakkunsa saanut, turha silti tulla väittämään kyseessä olevan joku paskahousu joka ei hölmöilyistään vastaa tai alkaa itseensä kohdistuneistä kitisemään.
   
 24. 1963_Neveragain Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Keskity kiekkoon ja mailaan, kuten tuo nhl- starakin kirjoitti.
   
  McTorso tykkää tästä.
 25. Olkku Jäsen

  Lainaus:
  Ei pidä unohtaa Tommi Huhtalaa. Eikä Mäntylän raukkamaista taklausta Justin Morrisoniin. On siinä parivaljakko!