Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Kyseenalaiset taklaukset Liigassa 2018–2019

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Juteeni, 22.09.2018 klo 22.30.

 1. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Ketju auki!

  Tampereella taas kerran Lahden lahja jääkiekolle Antti "FinnishViking89" Tyrväinen kunnostautui omassa leipälajissaan. Kohteeksi valikoitui tällä kertaa Juho Rautanen, jolta jäi peli kesken. Tyrväinen tuli ottelun alussa kulmaan kovalla vauhdilla ja taklasi kiekkoon kurottavaa Rautasta omien värilasien perusteella aikalailla suoraan naamatauluun. Rautasen piikkiin menee tuo kurottaminen ja Tyrväisen piikkiin kaikki muu.

  Tilanne on nähtävissä Tappara-Pelicans ottelun tallenteesta TeliaTv:n ottelukirjastosta, kun laittaa pelin pyörimään suunnilleen kohdasta 23:20.
   
 2. Jarna90 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Missä kohtaan osuu pää päähän? Olisiko sulla ihmisen anatomian opinnot paikallaan?
   
 3. Boogy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
 4. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Lainaus:
  Pää päähän? Missä kohtaa niin sanottu, joko olen sokea tai en vain näe?

  Mutta muutoin kuvailu oli kyllä mielestäni osuva, aikalailla suoraan.. eli omien näkimien mukaan ei nyt kirjaimellisesti täysin naamaan osu, mutta aika lailla sellainen se silti on. Juuri Tyrväismäinen kohlotus, helvetin kovaa ja pätkääkään ei kiinnosta mitä toiselle käy miten se siellä on.

  Ei kyllä tulis ikävä jos ko. Koheltaja ei enää liigassa pelais.
   
  FASlapsi tykkää tästä.
 5. Rusty44 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Niin kuin ylempänäkin sanottiin, eli Rautanen kurottaa ja huonoksi onneksi sattui tulemaan Tyrväinen sieltä vastaan omalla hieman hallitsemattoman fyysisellä tyylillään. Ei mikään yliruma taklaus mielestäni, tylsä lopputulos mikäli tosiaan loukkaantuminen tuli.
   
 6. HogiBoi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, HIFK
  Nää on aina aika kinkkisiä tilanteita. Tilanteen on nähny lähtökohtasesti molempien joukkueiden fanit ja tottakai toinen on valmis viemään pään pölkylle ja toisen mielestä ei mitään rumaa tilanteessa. Tuon videon perusteella ei osu naamatauluun. Rautanen kurottaa vähän tyhmästi, mutta ei Tyrväisenkään suoritus parhaimmasta päästää ole. Kuten @Rusty44 kirjoittikin, tylsä lopputulos, jos pahempi loukkaantuminen tulee.

  Eilen Kouvolassa kaksi 2+10 rangaistusta päähän kohdistuneesta, eikä omasta mielestä kumpikaan erityisen ruma ollut, huonoa tuuria matkassa molemmissa tilanteissa. Todennäköisesti joku löytyy joka on tästä erimieltä.
   
 7. Jarna90 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Niin uusien sääntöjen mukaanhan loukkaantuminen ei ole pelikiellon peruste ei myöskään nimi selässä. Rikoshistoria toki koventaa tuomiota, muttei tee puhtaasta taklauksesta pelikiellon arvoista tämä pitiäisi Tyrsky vihaajienkin oppia. Tuomio oli väärin miten voi antaa 2+10 päähänkohdistuneesta taklauksesta kuin ei selvästi osu mikään päähän?
   
 8. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Tyrväinen - Rautanen.

  Tyrväisellä on historiansa, mutta siitä huolimatta en osaa tuota nähdä teloitusyrityksenä. Rautanen kamppaili kiekosta Zohornan kanssa, eikä tainnut havaita millä vauhdilla Tyrväinen saapuu tilanteeseen. Rautanen tavallaan tyhmästi kurotti kiekkoon, mutta mitäkään pakki tuossa voi tehdä? Jättää kiekon pelaamatta?

  Johtuen osin Rautasen huonosta asennosta osuma on mitä on. Tyrväinen tähdännee kyllä rintaan, mutta onhan tuossa tilanteessa taas vauhtia liikaakin. Vähän tuollaista "koheltamista". Ei näitä sattumalta samoille kavereille satu.

  Viime kaudella kurinpito omaksui linjan, jonka mukaan jokainen osuma päähän tulkitaan päähän kohdistuneena taklauksena. Siihen peilaten Tyrväisen taklaus ei puhdas liene. Vähintään ryntäys, todennäköisesti taklauksen saatto päähänkin osuu. Esim. yllä olevasta klipistä sitä ei varmaksi voi sanoa, mutta näyttää tuo taklaus ylös osuvan. Kyllä siellä Tyrväisen olkapää Rautasen pään korkeudella on...

  Ei puhdas taklaus mitenkään nykyisten sääntötulkintojen valossa. Ei mikään vuosisadan teloituskaan. Tyrväiseltä on paljon, todella paljon pahempia teloituksia Liigassakin nähty. Tämä oli taas tällaienn hiukan ylikovaa/vastustajan hyvinvoinnista piittaamatonta koohotusta.
   
 9. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Lainaus:
  Ei_osu_päähän.jpeg

  Vaikka teikäläisellä se pää on perseessä, niin ei sen oikea paikka ole siellä.

  Linkki vie tappara.co:n käyttäjän rizka kuvankaappaukseen osumahetkestä.
   
 10. Jarna90 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Onpas suttuinen pysähdyskuva ei todista yhtään mitään. Kumma kuin ei liikkuvassa kuvassa pääosumaa näy. Eli taklaaminen pitäisi kieltää sillä perusteel kokonaan jos on muutama vuosi sitten pari vahinkoa sattunut?
   
 11. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Liikkuvassa kuvassa näyttäisi että olkapää osuu päähän.
   
 12. Epätietoinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
  @Jarna90 taitaa teikäläinen olla se kenellä lasit painaa nyt hieman liikaa. Itse en noista yllä olevista linkeistä kyllä todellakaan osaa varmaksi sanoa mihin tuo taklaus osuu. Päähän tai aivan rintakehän yläosaan se kyllä näyttäisi osuvan omastakin mielestä mutta varmaksi en sitä kuuluttaisi. Muutama nimimerkki täällä sanoi hyvin että koheltamistahan tuossa on mukana ja kunnioitus (taas vaihteeksi) puuttuu.
   
 13. Ruposen jalkakynä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Nykyään joka toinen taklaus on tässä paskaliigassa kyseenalainen,
  kiitos Juteenien ja myös Tyrväisen (aiempien tekemisten johdosta).
  Vastaavia taklauksia tulee joka kierroksella. Tuskin kukaan olisi edes reagoinut jos taklaajana olisi ollut joku muu kuin Tyrväinen.

  Kyllä me fanit ollaan myös osasyyllisiä siihen miksi Liigalla on niin nuhjuinen imago nykyään.
  Pelejä on liikaa ja jatkuvasti tehdään kärpäsestä härkänen. Ei varmasti mene kauaa kun Iltasanomat yms. huutaa otsikoita ”taas tappotaklaus liigassa”. Jokainen varmasti tietää mitä keskustelua sitten taas käydään seuraava viikko. En tarkoita että juttuja pitäisi kuitenkaan maton alle lakaista, vaan toivoisin että lasketaan edes kymmeneen ennen kuin avaudutaan somessa yms.

  Ja selvennykseksi vielä. En kannata ylikovaa pelaamista, enkä toivo kenenkään loukkaantuvan, en edes henkisesti.
  Peliin luonteeseen valitettavasti kuuluu että välillä tulee loukkaantumisia. Ehkä taklaukset tulisi sittenkin kieltää...
   
 14. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Lainaus:
  #vainlahtijutut

  Pistä nyt vaikka linkkiä edellisten viiden kierroksen vastaaviin taklauksiin joissa joku hönö tulee vastaavalla tavalla laput silmillä aiheuttaen taklattavalle pelaajalle aivotärähdyksen?
   
 15. Ruposen jalkakynä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Eikös tuossa ylempänä jo mainita että KooKoon matsissakin 2+10min päähän kohdistuneita taklauksia tuli kaksin kappalein. Eivät olleet erityisen rumia mutta kuitenkin.
  En tiedä vetivätkö laput silmillä, oliko vauhtia liikaa (miten kovaa mennään kun vauhtia on liikaa?) tai kurottautuiko joku kiekkoon juuri kun tuli taklatuksi.Saatikka saiko joku aivotärähdyksen.
  Mielestäni Tyrväisen taklaus ei ollut törkeä tai edes tyhmä. Loukkaantuminen oli valitettava ja monen asian summa ja sitä jeesustelua voitaisiin jatkaa vaikka koko loppuvuosi kostumatta mitään.
  Toki Tyrväinen on omilla toilailuillaan aiheuttanut sen että hänen taklauksensa ovat suurennuslasin alla.
   
 16. Teme91 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Kannattaa muistaa näissä päähän kohdistuvissa taklauksissa se juttu, että vaikka ensimmäinen kontakti kohdistuisi pääosin vartaloon, mutta sen jälkeen kohdistuukin päähän, niin se tutkitaan päähän kohdistuvana taklauksena.

  Ja kyllä tuossa minun mielestäni kontaktia tulee myös päähän, Tyrväisen olkapään tienoille näyttäisi osuvan.
   
 17. peno Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Madness!
  Osuuhan tuo nyt päähän. Tyrväinenkin voisi taklata kovaa ja puhtaasti, menee vaan koheltamisen puolelle liian usein.
   
 18. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Kun ne kumpikaan KooKoo pelissä tulleista tapahtumista ei ollut tuollaisia Tyrväisen tapaisia päättömiä kohelluksia, molemmat olivat enemmän tai vähemmän vahinkoja ei olisi edes kovin monessa pelissä vihelletty päähän kohdistuneina taklauksina kun eivät sitä nyt oikeastaan olleet.

  Tyrväinen ei taaskaan mieti yhtään mitään antaa vaan mennä ja sen takia sattui, tämä nyt ei ollut Tyrväisen mittapuulla mikään törkeä mutta kertoo sen ettei kaveri kunnioita vastustajaa yhtään.
  Taas oli mahdollisuus pelata tilanne puhtaasti ja hieman pienemmällä vauhdilla mutta tätä puupää ei vaan sitä tajua.
  Jos kaveri mieti yhtään mitä kaukalossa tekee ja ennen kaikkea ei ajettele tippaakaan miten vastustajalle tässä käy on väärässä paikassa.
   
 19. Shejbal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Tästä tulikin mieleen, että #vainlahtijuttu taisi olla viime kauden pelaaminen ilman ainuttakaan pelikieltoa.
   
 20. Jarna90 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Voisiko Tukka_Jukka opettaa näille tusinajunnuilleen miten taklauksia otetaan vastaan niin heillä voisi ura jatkua pidempään. Taklattavalla on myös vastuunsa ja laidan lähellä jos kyyristelee noin kerjää verta nenästään. Kelleen en loukkaantumista toivo, mutta toivottavasti Rautasen poika oppii tuosta jotakin.
   
 21. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Ei nyt mikään erityisen sikataklaus, mutta sanotaan näin, että holhiton. Kädet eivät pysy kropassa ollenkaan kiinni vaan sinkoilee miten sattuu. 2+10 oli ihan ansaittu tuomio mielestäni.
   
 22. Jarzki Jäsen

  Olihan tuo todellakin tyrväismäinen taklaus. Voi kun osaisi sovittaa vauhtinsa tilanteisiin sopivaksi eikä linjalla täysiä tai ei ollenkaan. Kieltämättä Rautanen olisi voinut ennen viimeistä kiekon pelaamisyritystään nostaa päätä ja katsoa tuleeko ketään, jolloin olisi ehkä vältytty loukkaantumiselta, mutta tilanteet tulevat nopeasti ja tällä kertaa väärä ratkaisu molemmilta osapuolilta.

  En nyt välttämättä kuitenkaan pelikieltoa olisi vaatimassa, vaikka joku 1-2 ottelua sieltä voidaan arpoakin.
   
  Viimeksi muokattu: 23.09.2018 klo 13.09
 23. Smitty#41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans, Dallas Stars
  2+10 oli minustakin ihan kohtuullinen tuomio Tyrskylle mutta ihan turha haloo tästä silti tuli... Kuten yllä jo sanottu, niin Tyrväiseltä on nähty rumempiakin niittejä. Tuossa tilanteessa oli ennen kaikkea huonoa onnea Rautasella.
   
 24. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Näimpä. Tilanne tulee nopeasti ja kun koittanut purkaa siinä useammin niin kurottaa että saisi lyötyä kiekkoa vielä kauemmaksi. Sanoisin, että 95/100 pakkia tuossa nuin toimisi. Mikäli kurotusta ei olisi tullut niin ei tästä edes puhuttaisi. Näitä sattuu silloin tällöin ja Jutin sanoin eteenpäin.
   
 25. khufu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Peliitat
  Jotenkin tuntuu, että tämä keskustelu on käyty ennenkin.

  Olisi voinut vetää hiukan maltillisemmalla vauhdilla ja osua reilusti keskivartaloon. Mutta koska Tyrväinen, niin veti täysillä ja ylös. Ketjussa tarjottu videomateriaali tapauksesta on melko heikkolaatuista, mutta sen tuosta nyt ainakin näkee, että Rautasen peliasento ei ole sellainen että pää olisi erikoisen alhaalla. Toki noin muuten ei ole millään lailla valmis taklaukseen.