Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Kyseenalaiset taklaukset Liigassa 2016–2017

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Rademoottori, 25.09.2016 klo 22.05.

 1. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Vähän huonosti ilmaisten tätä itsekin ajoin takaa, joskaan en lähtenyt vertailemaan päähän kohdistuneisiin. Ulosajon paikka juurikin mainitsemistasi syistä.
   
 2. Tollanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Olet oikeassa. Nyt kun mietin tarkemmin, mitä kaikkea Finley olisi voinut tehdä, mutta jätti kuitenkin rehtinä miehenä tekemättä, niin huomaan että eihän tuo ollut mitään, tuskin msinitsemisen arvoinenkaan. Ei loukkaantumista jne.
   
 3. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tai sitten voit pitää pyrkimyksenä järkevän keskustelun. Edellisen viestini tapaan tässä voisin kysyä, että kai nyt sentään tajuat esim. minun nähneen taklauksen ulosajon arvoisena? Siksi tuntuu vähintäänkin oudolta heittää minulle jotain "tuskin mainitsemisen arvoinenkaan" -lässytystä. Mutta tietysti jos pyrkimys ei olekaan mihinkään objektiivisuuteen tai keskusteluun vaan "hämmentämiseen", niin kannattaa tulla taivastelemaan niitä oman pään sopukoissa syntyneitä olkinukkeja.
   
 4. Tollanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Joo rauha, tajuan kyllä. Se mun eka ihmettely ei ollut edes kommentti sun viestiin vaan Sabatonin, jossa kakkosta pidettiin sopivanna varsin hämmentävin perustein. Silti en osaa pitää tässä tapauksessa rangsistusta lieventävänä seikkana sitä, mitä kaikkea mahdollista pahempaa olisi voitu tehdä, mutta ei tehty. Pahoittelen asiatonta kommentointiani.
   
  Viimeksi muokattu: 11.04.2017 klo 00.02
 5. BileTooth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Ei kukaan ole sanonut, että se olisi rangaistusta lieventävä seikka. Täällä ihmiset ovat muistuttaneet, että paljon törkeämmistä tapauksista ei ole lentänyt pihalle eikä saanut pelikieltoa. Oletko kuullut sellaisesta asiasta kuin linja?

  Jos siitä pesäpallomailalla lyömisestä saa 6kk linnaa, nyrkillä lyömisestä täytyy saada vähemmän. Sama pätee Finleyn taklaukseen. Jos joku muu on tehnyt paljon törkeämmän teon, ei Finley voi saada kovempaa rangaistusta. Eikö ole aika simppeliä, kun kolme sekuntia asiaa miettii?
   
 6. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Esimerkkinä ei liene parhaasta päästä, sillä jos se lentopallomailalla lyöty kuolee, taitaa tuomio olla ankarampi, mikäli pesäpallomailalla lyöty saa vaikka vain aivotärähdyksen? Tässä kun on mantrattu joka leiristä, että teosta pitää rangaista, ei seurauksesta.
  EDIT: nojoo, itse tuossa kirjoitin ajatukseni ihan pussiin. Lähtökohtaisesti pesäpallomailalla pitäisi saada pahepaa jälkeä aikaan ja tuuripeliä jos käykin toisinpäin.

  Taklaus oli raukkamainen joskin kiekolliseen olisi ollut puhdas. Potentiaali loukkaantumiseen on tuollaisessa suuri, sillä se tulee periaatteessa aina puun takaa. Eihän selkeästi kiekoton voi olettaa, että vastustaja vetää täysillä päin.
   
 7. Hypodermic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  +1. Taklaus tulee ihan helkkarin myöhään. Onneksi Revolle ei ilmeisesti käynyt mitään vaikka taklaus varmasti tuli täysin ns puskista.
   
 8. VT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Joo, taklaus tuli 1,2 sekuntia sen jälkeen, kun repolainen oli luopunut kiekosta. Sekunnin ajassa ammattijääkiekkoillijan koko kroppa toki veltostuu ja uran päättävä taklaus oli vain tuurista kiinni. Kaiken kruunaa toki makkamiehen viuhtominen vaihtopenkillä.

  2 minuuttia estämisestä, muuhun syytön ja sillä sipuli.
   
 9. huhheijaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Sääntökirjan mukaan kiekottoman pelaajan taklaaminen 2min ja sehän tuossa tapahtui. Mielestäni pitäisi olla joku erityinen seikka, mikä tekisi tuosta piittamattomasti vastustajaa vaarantavan teon, koska jos pelkästään myöhässä taklaaminen on jo tuon arvoista, niin miksi tuo 2min edes sääntökirjassa on. Teknisestihän taklaus ihan puhdas.

  Mielestäni toki tuollaiset saisivat olla vähintään sen 2+10, koska aika säälittävää, mutta sääntökirjan puitteissa 2min tuntuu ihan ymmärrettävältä.
   
 10. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Kyllä, pitkät piuhat. Revon syöttö on seuraavan tapparalaisen lavassa, kun Finley lähtee edes kaartamaan vauhtia taklaukseensa. Siinä on hei viivojenväli etäisyyttä ja Repo oli kiekoton ennenkuin Finley lähti edes liikesuuntaansa muuttamaan. Päätös taklauksesta oli tehty varmasti ajoissa, mutta jos tuossa et pysty jättämään ns. kutia piippuun, niin toivottavasti Joella ei ole ajolupaa. Tulee liikenteessä pahaa jälkeä tuolla reaktioajalla.

  Törmäykset ja pienet tuuppaisut vihellyksen jälkeen/kiekottomaan menevät pudotuspeli-selityksellä. Mutta täyden voiman läpitaklaus kiekottomaan ei. Mieluummin sitten vaikka sitä maalin takana seisoskelua kuin tällaista romurallia kiekottomiin.
   
 11. Teikel Jäsen

  Lainaus:
  Taas kommentti ihmiseltä, jonka pelaajaura jäi E-junioreihin.
   
 12. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Oi voi.
  Finley taklaa -> pakko olla kyseenalainen. Kyllä, oli myöhässä ja sai siitä jäähyn. Elämä jatkuu.
  Miksi kukaan ei meuhkaa esim. Petrellin tai Jääskän n. 4 sekuntia myöhässä tulleisiin taklauksiin hyökkäyspäässä laidan tuntumassa? Siinähän on jo hengenlähtö lähellä, kun jää puun ja kuoren väliin noin pahasti myöhässä.
   
 13. Zodiac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Thunder Bay Bombers
  Lainaus:
  Eihän Finleylla ole tuossa tilanteessa muuta tarkoitusta kun vastustajan vahingoittaminen. Aivan täysin turha koko äijä. Onneksi se perseilee siellä omassa päädyssä kans suht tasaiseen tahtiin eikä tuota pelleä tarvi katella Liigan finaaleissa.
   
 14. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Kyllähän Finleyn kontribuutio IFK:n peliin on huomattavasti suurempi ja positiivisempi kuin vaikkapa teikäläisen tälle palstalle.
   
 15. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Lainaus:
  Älä nyt jaksa. Tuo uhriutumiskortti voi joissakin tapauksissa olla jopa perusteltu, mutta ei nyt.

  Noihin myöhässä tulleisiin taklauksiin on ainakin Tampereella otettu kantaa jo Ilves-sarjasta lähtien. Näköjään tällä kaudella ei pudotuspeleissä myöhässä tai edes vihellyksen jälkeen tulevat kontaktit ole sääntöjen vastaisia. Noita ei nosteta erikseen esim. tähän ketjuun esiin, koska ovat a) suhteellisen yleisiä ja b) suhteellisen harmittomia. Pois nekin pitäisi kitkeä siitä huolimatta.

  Tämä Finleyn taklaus oli ainakin omaan silmääni ensimmäinen noin selvästi kiekottomaan mieheen kohdistunut, voimakas taklaus vastapalloon avojäällä. Taklaus oli kyseenalainen, koska se oli hävyttömän paljon myöhässä ja koska Repo olisi voinut tilanteessa loukkaantua, ei sen takia, että sen esitti Finley. Revolla oli tilanteessa tuuriakin, ettei loukkaantunut. Revon loukkaantuminen tilanteessa toki olisi tehnyt tuosta ulosajon + pelikiellon arvoisen tempauksen, nyt selvisi Finley osin tuuriaankin 2 minuuttisella. Aika vaikea tuota tilannetta vahingoksikaan yrittää selittää, kun Finley on jo useamman pelin pitänyt Repoa selkeästi kohteenaan kentällä. Tainnut junnu päästä ison miehen ihon alle...
   
 16. Zodiac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Thunder Bay Bombers
  Lainaus:
  Kyllähän tuo eilen oli vaihteeksi pihalla kun tamppoonin naru. Kai täällä nyt saa mielipiteensä kertoa niinkuin sinäkin teet. Mielestäni Finley on täysin turhake ja saanut aikaan jonkun kulttimaineen ilmeisesti HIFK kannattajissa. Tuo eilinen taklauskin mikä tuli viikon myöhässä kertoo kyllä aika paljon. Mutta pitäkää tunkkinne. Sopii teidän ja iltapulu Vesa Rantasen brändiin hienosti.
   
 17. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Vaikket tätä kysymykseksi muotoillutkaan, vastaan että kaikin mokomin. En suinkaan ole tätä kieltänyt tai estänyt. Omana mielipiteenäni totean vain että tuo argumenttisi on lähes totaalista typeryyttä. Jos Finley vapautuisi IFK:sta, hänet kelpuutettaisiin ensi kaudelle varmaan jokaisen Liiga-jengin pakistoon. Ei tietenkään niin isoon rooliin kuin mihin on meillä ajautunut, mutta pelaamaan kyllä. Onpa useampi Tappara-fanikin kyennyt näkemään, että hän on IFK:n pelillisesti, jos nyt ei paras, niin top-3 puolustaja.
   
 18. Lainaus:
  Sääntökirjassa sanotaan myös estämisestä seuraavaa:

  SÄÄNTÖ 150 - ESTÄMINEN (kohta vii.)
  • Pelaajalle, joka vahingoittaa tai piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa estämisen seurauksena, tuomitaan joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.
  Ja tuolla teknisesti puhtaalla taklauksella ei ole mitään tekemistä silloin, kun pelaaja ei ole taklattavissa eli ei ole kiekollinen. Olisihan se huvittavaa, jos joku ajaa keskialueella kiekotonta miestä päähän. Taklattu loukkaantuu vakavasti. Videolta huomataan, että taklattava viime hetkellä painoi pään alas ja siksi taklaus tulkittaisiin teknisesti puhtaaksi, josta seuraisi vain 2 min jäähy estämisestä...
   
 19. Zodiac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Thunder Bay Bombers
  Miksi Finley eilen ajoi Repoa vaikka olisi pystynyt väistämäänkin tuon kiekottoman pelaajan taklauksensa? Eikö se osoita sinustakin jonkun sortin vastustajan kunnioittamisen puutetta? Puhtaasti ja lujaa Finley taklaa mutta eilinen oli karsein esimerkki miten pelaajien uria saattaa päättyä siihen paikkaan. Tuo oli niin törkeä kiekottomaan pelaajan kohdistunut pommi kun olla ja voi. Pikkasen niitä värilaseja pois sieltä päästä. Onneksi Finleyta ja brändiä ei tarvi finaaleissa katella.

  Edit: BigRedCatille tämä viesti siis tarkoitettu
   
 20. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Kun jaksoit lainata tekstistäni vain osan, niin palautan palveluksen.
  Oletko siis sitä mieltä, että 1,2 sekuntia sitten kiekosta luopuneen taklaus keskialueella on pahempi asia kuin 3,5 sekuntia sitten kiekosta luopuneen taklaus jossain kulmassa? Miksi jälkimmäinen on yhtään vähemmän rangaistava mielestäsi?
  Ja ei, en yritä värittää mustaa valkoiseksi ja kertoa että jokin muu tilanne tekee tästä taklauksesta vähemmän väärän. En protestoinut jäähyä eilen hallilla enkä protestoi sitä myöskään nyt.
   
 21. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Joo, oli ruma temppu ja ulosajo olisi ollut hyvä tuomio. Eipä se tuosta muusta höpinästäsi sen järkevämpää tee eikä Finleystä huonoa puolustajaa.
   
 22. Smeed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK
  Lainaus:
  Noniin, saatihan tuokin virsi taas mukaan tähän keskusteluun.
   
 23. Zodiac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Thunder Bay Bombers
  Lainaus:
  Ajoi itsensä tilanteesta niin pihalle että oli pakko yrittää jotain tuollaista helvetin aivopierua. Ja joo todellakin tekee. Onneksi se pyörii siellä omassa puolustuspäässä myös kun puolukka pillussa. Saadaan kansalle huvia kun tuommosia puupökkelöitä siellä luutii. Toivottavasti ei tarvi kun yhden matsin enää katsoa tuota. Pronssipelillä voi pyyhkästä hanuria. Muttei ihan offtopiciksi mene niin taklaus oli typeryydessään C-junnujen tasoa.
   
 24. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Lainaus:
  Mitä sä selität?

  En missään kohdassa ottanut kantaa erilaisten tilanteiden rangaistavuuteen viestissäni. Otin kantaa tilanteiden "kiinnostavuuteen", ts. selitin miksi Finleyn eilinen temppu saa huomiota tässä ketjussa keskustelun muodossa, kun moni muu tilanne ei. Syy ei ole pelkästään nimi Finley, kuten alunperin lainaamassani viestissä väitit. Syy oli se, että Finley ajoi melkoisella voimalla, vastapalloon, kiekotonta pelaajaa avojäällä tilanteessa, missä oli kaikki mahdollisuudet jättää ajo tekemättä. Sen takia tuo on "kyseenalainen taklaus". Finley säästyi ulosajolta, koska Repo ei ole niitä Liiga-pelaajia, jotka jäävät makoilemaan. En epäile hetkeäkään, etteikö tuo olisi loukkaantumisen/makoilun sattuessa ollut 5+20min Finleylle. Nyt Repo nousi jatkamaan peliä, joten Finleylle vain 2min...

  Miksi tuo tilanne on keskustelussa vs. ne laitojen kahinat? Koska Finleyn aivopierun kaltaiset idioottimaisuudet eivät ole arkipäivää Liiga-peleissä. Poikkeustapaukset herättävät keskustelua yksittäistapauksina.

  Jos haluat keskustella keskenään erilaisten tilanteiden rangaistavuudesta, niin suosittelen etsimään keskustelukumppanin, jota kiinnostaa tuohon lähteä. Minä se en ole, vaan tämä keskustelu jää osaltani tähän.
   
 25. Velkopopovicky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Hokki
  Näin sivustaseuraajana sitä oikein toivoo tällasia pikku ylilyöntejä. Toki en toivo loukkaantumisia kenellekkään, mutta hyvää pöhinää tuo sekä kaukaloon, että keskustelupalstalle.
  Jatkakaa samaan malliin.