Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Kyseenalaiset taklaukset Liigassa 2016–2017

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Rademoottori, 25.09.2016 klo 22.05.

 1. Palokan Keisari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
  Kyllähän Kalpan tuossa kannattaisi ottaa yksi ketjullinen jämämiehiä ajelemaan pelkästään kyynärpäällä jokaista vastaantulijaa päähän, kun siitä kerta pelikieltoa ei tule. Yksi kaksiminuuttinen on aika pieni hinta siitä jos vastustaja sattuisi loukkaantumaan, varsinkin Jypin tämän hetkisen ylivoiman tehokkuudella.
   
 2. pinball Map Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Perus Jokerit ajatus ja tähän Jokeri silmänisku!
   
 3. Aces High Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Spurs, Red Wings
  Lainaus:
  Paska ratkaisu Liigalta jättää käsittelemättä tuo. Black n' white- veljeksille peukku kun eivät ämmäilleet Tynin tavoin valituksilla, josko karma kuittaisi pronssi-pelissä esim. Finleyn välityksellä...
   
 4. Ahar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
  Olisihan tuosta Miklikin aivopierusta vähintään kaksi peliä pitänyt antaa. Vertailukohtana voi pitää vastaavaa MM95:n vastaavaa taklausta kärppien Plihaliin, minkä jälkeen Plihal oli pari kuukautta saikulla ja MM95 neljä peliä pelikiellossa. # vastustajan arvostus ".
   
 5. k0l1kk0 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Typerä taklaus ja pelikieltoo olisi pitänyt tulla tottakai. Mutta tämä on tätä paskaa ja ollut koko playoffit ja samoin runkosarjan. Jos tuo olisi ollut Vartiainen tai vastaava ni kaveri sais huilata pari/muutaman pelin. Ei tosta "linjasta" ota hullukaa selvää.

  Mutta Ruudun studiota lainatakseni Miklikille "Älä tee sitä mitä et osaa".
   
 6. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Itselleni tuli myös Peltonen mieleen aika välittömästi tuosta taklauksesta. Takaviistosta leukaperiin. Molemmilla vastikään takana vaikea päävamma. Ei mitään puolusteltavaa.
  Tässä tapauksessa ainoa hyvä puoli oli, että KalPan pelaaja ei loukkaantunut. Käsittämätön aivopieru Miklikiltä.
  Mutta näillä mennään.
   
 7. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Minusta tuntuu, että Liigan kurinpito on ollut ihan kohtalaisen linjakasta tässä viime aikoinakin, joskaan en hyväksy linjaa näiden selvästi vastustajan terveydestä piittaamattomien päähän kohdistuneiden osalta, joissa siis tullaan takaa, ojennetaan kyynärpää päähän tms. Linja tuntuu olevan, että jos loukkaantumista ei seuraa, on oikea tuomio 2+10 eikä jälkiseuraamuksia näin ollen ole tulossa. Tähän sopii myös Sailion taklaus Ikoseen, ja varauksin Rantakarin taklaus Johanssoniin.
   
 8. Driver#66 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tätä samaa itsekin ihmetellyt. Onko oikeasti niin että loppujen lopuksi rangaistuksen määrittää se loukaantuuko pelaaja vai ei. Mutta samaa toisaalta saa lukea täältä palstoiltakin. Kantolalle vaadittiin suu vaahdossa pelikieltoa kun taas Miklikille monen mielestä riitti 2 minuuttia.
   
 9. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Liiga on ottanut pelikieltojen osalta varsin kevyen linjan, kolmeen peliin tarvitaan kohtuu törkeä teko. Uskoisin, että Pelaajayhdistyksellä on ollut oma sanansa sanottavana tässä, koska pelikielto merkitsee rahan menetystä pelaajille. Tuskin Liigalle olisi mikään ongelma nostaa linjaa kahdella kolmella pelillä eli peruspäähän kohdistuneesta taklauksesta tulisi esim. viisi peliä, mutta pelaajille tämä näkyisi liika kukkarossa.
   
 10. stunt cock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks, HPK
  Lainaus:
  Miklikin tapauksen ja yleisesti taklaustilanteita arvioitaessa usein hidastetussa videossa tilanne näyttää erilaiselta, kuin todellisella nopeudella arvioituna. Jos Miklikin taklausta tarkastelee hidastettuna tilanne näyttää todellista nopeutta törkeämmältä.
   
 11. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Erinomainen pointti. Tuota seurauksiin liiaksi painottuvaa kurinpitoa tuntuu vain vaikealta hyväksyä, koska se ruokkii kaikenlaista filmaamista ja mediapeliä ennen pitkää.
   
 12. lego Jäsen

  Kuinka paljon laitetaan Finleylle? Törkeä taklaus yli sekunnin myöhässä, vaikka sinänsä "puhdas" olikin. Pitääkö jonkun loukkaantua ennen kuin noista aletaan latomaan pelikieltoja?

  Ehdottomasti pelikiellon paikka, vastustajan tahallinen vahingoittamisyritys.
   
 13. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Miksi ihmeessä tästä estämisestä tulisi pelikielto, kun ei ole tullut päähän kohdistuneista taklauksistakaan vaikka on kuinka ollut kyynärpäätä jne. Kuten itsekin totesit, muuten puhdas, mutta eihän lätkässä kiekottomia saa taklata.

  Käsittämätön aivopieru Finleyltä vielä tuossa tilanteessa ja onneksi Repo oli hereillä ja säilyi ehjänä. Ainoa mikä pelasti Finleyn ulosajolta oli juuri tuo, ettei Repo ollut oikein moksiskaan.
   
 14. Beagle Boy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
  Lainaus:
  Tyhmä taklaus kyllä, mutta jos Finley olisi halunnut Repoa vahingoittaa, niin näin olisi myös tapahtunut.
   
 15. lego Jäsen

  Lainaus:
  Minusta tämä linja jossa loukkaantumisen aste määrittää ulosajon/pelikiellon on vähintäänkin kyseenalainen. Törkeä taklaus on törkeä taklaus, loukkaantui pelaaja tai ei. Jos tässä Repo-Finley -tilanteessa olisi ollut vaikka Haapala toisena osapuolena, niin varmasti olisi ainakin osittain kolahtanut päähän => mahdollinen loukkaantuminen ja Liigan mittapuulla pelikieltoa.

  En pidätä hengitystäni Finleyn pelikiellon suhteen, mutta jonkinlaisen arvovalinnan toivoisi Liigan tekevän kesän aikana. Tuollaiset taklaukset on kriminalisoitava jatkossa.
   
 16. Sabaton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
  2 minuuttia oli oikea ja riittävä tuomio. Paikka oli taklata huomattavasti rumemminkin, mutta onneksi Finleyn niitit tuntuvat olevan tekinisesti oikeaoppisia. Voi olla, että 15cm lyhyempää Haapalaa, Karjalaista tai Kuuselaa olisi sattunut pahemmin, mutta tuo on pelkkää spekulaatiota. Finley jatkakoot säntäilyään ja ryntäilyään keskiviikkona.
   
 17. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Olen ihan samaa mieltä, ettei loukkaantumiselle saisi antaa liikaa painoarvoa. Kuitenkaan tuo ei ("puhtaudestaan" johtuen) ollut sen törkeämpi kuin Sailion päähän kohdistunut taklaus, Miklikin päähän kohdistunut taklaus, tai edes Rantakarin päähän kohdistunut taklaus. Mikään näistä ei poikinut pelikieltoa, joten en usko sekuntiakaan että tästä estämisestä olisi sellaista tulossa. Ulosajon olisin kyllä hyväksynyt, mutta pelikielto olisi jo omastakin mielestäni liioittelua. Jos olisi olleet kädet ylhäällä tms. joka tekisi tuosta selvän vahingoittamisyrityksen niin ehdottomasti kannattaisin kakkua.

  @Sabaton: Hyvä summaus. Tosin itse olen vähän kiikun kaakun sen suhteen onko kaksi minuuttia riittävä tuollaisesta, vaikka ymmärrettävästi sen nyt mielelläni otinkin vastaan. Tavallaan se, miksi kaksiminuuttinen "tuntuu" ihan hyvältä johtuu vain siitä että Repo otti taklauksen hyvin vastaan. Jos hän olisi päästänyt huomionsa muualle, olisi voinut olla vähintäänkin ilmat pihalla ja tilanne heti paljon pahemman näköinen. Tästä Revolle propsit että oli hereillä, vaikka ei olisi kuulunut joutua enää tuollaista pommia ottamaankaan vastaan.
   
 18. Aces High Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Spurs, Red Wings
  Lainaus:
  Myöhässä avojäällä suoritettu taklaus vartaloon ja sä huudat arvovalintojen perään, mitä ihmettä.
  Tuo alun jossittelu kruunasi viestin älyttömyyden, entäpä jos Finleyn tilalla olisi ollut Juha Jääskä...
   
 19. Tollanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Ei herranen aika. Nyt täällä puolustetasn jo kiekottoman miehen vastapalloon vetämistä sillä, että oli teknisesti puhdas taklaus että OLISI VOINUT vetää pahemminkin. Ei puutu enää kuin se, että kiekotonkin on velvollinen ottamaan nämä vastaan.
   
 20. Linja, jossa loukkaantumisen taso määrittää rangaistuksen eikä rikkeen taso, on kyllä reilun pelin kannalta huono. Onneksi näyttelyitä on kuitenkin verrattain vähän, mutta helpolla tämä linjaa kannustaa "näyttelemään" tai ainakin vähän keräilemään. Valmentaja Antin mielestä oli löysästi vihelletty, mutta olihan tuo nyt täysin raukkamainen ja peliin kuulumaton taklaus. Onneksi ei tullut vakavaa loukkaantumista.
   
 21. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Kai nyt sentään tajuat että on eri asia taklata kiekotonta miestä, kuin taklata kiekotonta miestä kyynärpäällä päähän? Vai onko näissä sinulle eroa? Onko sinusta sama asia lyödä kadulla ohikulkijaa nyrkillä vatsaan kuin pesäpallomailalla päähän, ja onko sinusta em. puolustelua jos pitää selvänä ettei näistä tule saada samaa tuomiota?

  Kukaanhan tuota nyt ei ole puhtaana pitänyt eikä millään järjellä voi pitääkään.

  @Objekt. harrastaja: Hyvä viesti. Tosin Törmänen nyt tuskin Finleyn taklaukseen viittasi, vai menikö minulta jotain ohi? Nähdäkseni tuosta ei olisi suuremmin ollut mussuttamisen aihetta vaikka olisi tullut ulosajo.
   
 22. baldie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara, Tuntemattomat, HJK, Liverpool
  Lainaus:
  Sebastian Repo on päässyt HIFK:n pelaajien ihon alle – Joe Finleyltä kova pommi keskialueella | Ruutu
  Ai oli Repo valmiina ottamaan taklauksen vastaan?? Kattoo ton klipin ja kommentoi uudelleen sitten.
   
 23. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Toivottavasti nyt ensinnäkin tajusit pointtini: Finleyn taklauksen tuomittavuutta ei vähennä se, jos Repo oli hereillä. Toiseksi, olet ihan oikeassa ja jotenkin sitten Repon iso koko, hyvä vauhti ja ilmeisesti onni sokaisi minut muistamaan tilanteen niin, että hän olisi ottanut taklauksen paremmin vastaan. Pointtini siis kuitenkin oli, että vaikka nyt kakkonen saattaa tuntua ihan oikealta tuomiolta, olisi Finleystä riippumattomista syistä tilanne voinut hyvin näyttää selvän ulosajon paikalta. Eli minusta tämmöisistä on ihan hyvä laittaa pihalle, kun ei olla enää missään rajatapauksissa että oliko estäminen. Tosin muistini mukaan kakkosia on jaettu yleensä ennenkin, jos ei selvää loukkaantumista ole tullut.
   
 24. Ahar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
  Mitäs pahaa tuo Repo on pahoille punaisille tehnyt, kun tuo taklaus vaikuttaa saavan mehut reisille hiiefkoon leirissä?
   
 25. MAKE #89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Ennemmänkin silkkaa tuuria ettei tuossa käynyt pahemmin. Tekona mielestäni jopa törkeämpi kuin jotkut päähän osuvat varomattomat taklaukset, joita tulee myös vahingossa tässä lajissa. Finleyllä oli kaikki aika jättää taklaamatta tuossa tilanteessa mutta veti härskisti loppuun asti. Vaikka tuollainen ei suoraan päähän osuisikaan, niin pelkkä niskan retkahdus voi aiheuttaa pahoja vammoja. Kiekoton pelaaja ei tuossa tilanteessa ole valmis taklaukseen ja silloin yllättävä osuma voi aiheuttaa todella pahaa jälkeä.