Ilmoitukset

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Kyseenalaiset taklaukset Liigassa 2016–2017

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Rademoottori, 25.09.2016 klo 22.05.

 1. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Jaha, Finley taas aiheuttaa pahennusta. Taklaus oli teknisesti puhdas mutta ymmärrän hyvin kritiikin. Se tuli niin myöhässä että tuollaisista voi oikeasti tulla loukkaantumsia. Siksi tuollaisia ei toivo näkevänsä kiekottomiin pelaajiin kohdistettuina.
   
 2. peruspata Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
  Liigassa vaan on tyyli, että jos viheltää yhden taklauksen kiekottomaan, ne pitäisi viheltää kaikki.

  Helpompaa on joustaa tulkinnoissa.
   
 3. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Tämä on sinun subjektiivinen mielipiteesi eikä ole yhtään sen oikeampi kuin minun subjektiivinen mielipiteeni. Väitän että hälyttävän suuri osa somevinkujista ei ole edes nähnyt tilannetta, ei seuraa jääkiekkoa sen vertaa että ymmärtäisi mikä on taklaus, mutta tunnistaa kyllä kohusexiwau-Finleyn nimen. Saat olla rauhassa eri mieltä.
  Lainaus:
  Hienoa että kuitenkin päätit alun alkaen ryhtyä keskusteluun. Tuollaiset niskoja nakkelevat poistumiset antavat aina kovin ylevän kuvan kirjoittajistaan.
   
 4. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Eikö tämä taklaus sitten vihelletty? Finley sai kakkosen estämisestä.
   
 5. Beagle Boy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
  Lainaus:
  Tällaiset kommentit herättävät minussa aina kauhean mielenkiinnon; millainen on kommentoijan oma tausta ja historia jääkiekon parissa? Oletko esimerksi sinä pelannut C-junioriksi asti vai mihin?
   
 6. Zodiac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Thunder Bay Bombers
  Että ihan kohusexiwau Finley? Tuommoisen kirjoittaja antaa myös kirjoittajastaan tosi ylevän kuvan. Finley tuskin tulee Suomessa ikinä mitään suurta voittamaan, joten olkaamme tyytyväisiä että tuo pökkelö ei ole telonut muita pelimiehiä vielä pahemmin(toki siellä on Miklik jne). Johonkin Alaskan farmisarjaan olisi just omiaan. Onneksi VirtasJonne jo vähä kyykytti tuota pässiä.
   
  Viimeksi muokattu: 11.04.2017 klo 19.38
 7. Beagle Boy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
  Lainaus:
  Et varmaankaan huomanut kysymystäni aiheesta aiemmin. Koska Jonne on kyykyttänyt Finleytä?
   
 8. haepis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, Detroit Red Wings
  Mitä täällä nyt itketään? Jos kyseessä on taklaus Repoon minkä juuri katsoin, niin kyseessähän on teknisesti täysin puhdas taklaus joka vaan kohdistuu kiekottomaan pelaajaan, ja juuri siitä syystä Finley kakkosen istuikin. Oliko ottelussa jotain muita taklauksia mistä Finley pitäisi saada lusimaan?
   
 9. Zodiac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Thunder Bay Bombers
  Lainaus:
  Viimeksi kun nahistelivat niin Finley oli perseellään alta aikayksikön. Koittas edes pysyä pystyssä jos meinaa tanssimaan lähteä.
   
 10. depre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
  Lainaus:
  Hankala tuota videon perusteella on nähdä minään muuna kuin vahingoittamisena. Täydellä vauhdilla kiekottomaan pelaajaan, joka ei osaa yhtään odottaa taklausta. Taklaus ei tullut pelkästään myöhässä, vaan törkeästi myöhässä. Finley näki selvästi että Repo luopui kiekosta, joka oli jo toisen Tappara pelaajan hallussa. Näitä joskus kelaillaan että tuliko 0,5sek kiekosta luopumisen jälkeen. Tätä ei paljon kellottaa tarvitse, kun tulee yli sekunnin myöhässä.

  Ei tuolla taklauksella oikein mitään pelillistä funktiota voi nähdä, kun Repo on kiekoton pelaaja. En tätä ihan viitsi verrata tätä mihinkään perinteiseen estämiseen, kun tämä on ihan 110% vauhdilla vedetty avojään pommi. Hyvällä syyllä olisi voinut laittaa kaverin huilaamaan loppupelin ajaksi.
   
 11. Beagle Boy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
  Lainaus:
  Noh, spagettihan ne Jonnenkin jalat ovat.

  Lainaus:
  Edelleen väitän, että mikäli Finleyn olisi ollut tarkoitus teloa Repo, niin näin olisi myös tapahtunut. Nyt oli kuitenkin "puhdas" taklaus eikä A. Tyrväsmäistä head huntausta.
   
  Viimeksi muokattu: 11.04.2017 klo 20.18
 12. Zodiac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Thunder Bay Bombers
  Lainaus:
  Eli sinusta on ihan ok ajella vastapalloon kiekotonta pelaajaa sekuntitolkulla myöhässä? Sillä ei tuossa tilanteessa ole vitunkaan väliä onko taklaus puhdas vai ei. Tuskin Repo odotti taklausta tuossa tilanteessa. Nuo on perkeleen vaarallisia tuommoset puuntakaa tulevat osumat.
   
 13. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Sullahan on faktat yllättäen aivan päin p:tä. Kyllä se oli nimenomaan Monsterimonni, joka oli jään pinnassa alta aikayksikön. Viitannet siis Yonkmaniin. Muuten erinomaista argumentointia, alla parhaat palat.

  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Boldaukset minun. Eiköhän kantasi ole tullut harvinaisen selväksi. Pelle, puupökkelö ja mitälie ja onneksi ei tarvitse brändiä ja Finleyä katsella voittamassa tai finaaleissa. Oliko lisää jäätäviä huomioita, joiden tekeminen vaatii todellista jääkiekkoasiantuntemusta ja objektiivista suhtautumista värilaseja vailla?
   
 14. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  No kyllä sillä on "vitunkaan väliä" onko taklaus päähän kohdistunut taklaus ja estäminen, poikittainen maila ja estäminen, kyynärpäätaklaus ja estäminen, vai "pelkkä" estäminen. Toki tuomittava ja ulosajon arvoinen temppu mielestäni ja vaarallisuudesta olen kanssasi aivan samaa mieltä. Totuuden nimissä toki "sekuntitolkulla" oli 1,2 sekuntia.
   
 15. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Kiitos, juuri tätä ajoin takaa. Täällä näkyy osalla sama "paljousaleajattelu" mistä toisaalta purnataan paljon kun tuomio raiskauksesta ja pahoinpitelystä on pienempi kuin yhteenlasku rikoksista erikseen tuomittuna.
   
 16. Tollanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Tiiä häntä tuleeko saavuttamaan. Kiistämättä kuitenkin kohusexywau liigan viihdyttävin pelaaja. Eikä tuollaset keihästykset ja myöhässäajelut sitä viihdyttävyyttä ihmisten silmissä ainakaan vähennä, päinvastoin glooria vaan kasvaa. Siksi liiga tarvitsee näitä ja löyhiä tulkintoja, joiden seurauksena kiekottoman yliajosta Finleyn tapaan tai kyynärpäällä takaapäin päähän lyämisestä Miklikin tapaan annetaan pikkukakkoset. Kuten tästäkin ketjusta käy ilmi, ylilyöntejä kyllä kaivataan ja niitä liiga haluaa maksavalle yleisölle tarjota.
   
 17. huhheijaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Tarkoitinkin lähinnä, että pääsäännöllisesti kiekottoman taklaaminen 2min ja mielestäni vaatisi jotain minkä perusteella tuo isompi jäähy perusteltaisiin. Laidan lähellä, huonosta asennosta tjsp, mikä tekisi taklauksesta erityisen vaarallisen. Finleyn niitti on teknisesti puhdas taklaus, joten mielestäni tuo 2min kohta sopii ylivoimaisesti parhaiten. Itsessään se, että taklasi kiekotonta ei riitä, koska sääntökirjan mukaan se on 2min arvoinen rike.

  Lainaus:
  Itsepä juuri lainasit sääntökirjan kohdan, jonka mukaan tuosta tilanteesta ei voisi 2min jäähyä viheltää.
   
 18. Lainaus:
  Avojään taklauset ovat itsessään jo erittäin vaarallisia ja niistä voi seurata pahoja loukkaantumisia. Näitä on nähty tälläkin kaudella useampi, missä taklaus on ollut täysin puhdas, taklattu on kiekollinen ja silti kolahtaa pahasti. Minusta tuo on vaarallisempi taklaus kuin laidan lähellä, koska siellä aika monesti taklauksia odotetaan hivenen pitempään tulevan. Tietysti vaarallisempi on sitten se 1-1,5m laidasta, etenkin jos ei voi taklausta nähdä vaan tiedät kyllä mitä tarkoitin.

  Tämä taklaus oli hyvin lähellä olla lisärangaistusten arvoinen, mutta liigan linjan mukaan pitää ensin loukkaantua. Erittäin harvoin annetaan lisäpenalttia ilman sitä.
   
 19. greatLeo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Spurs
  Nelosen studion tuomio: tyhmä ja rikollinen temppu. Samaa mieltä, ja kertoo paljon Finleyn ajatusmaailmasta: kun kohde on lukittu niin sitä ajetaan pakkomielteisesti. Hienoa että HIFKiläiset jaksavat silti korostaa taklauksen puhtautta. Epäilemättä meininki olisi sama jos vaikka Yonkman ajelisi sähly-Roopen pelikatkolla pystyyn, puhtaalla pommilla.

  Finleystä vielä sen verran että epäilen jossain vaiheessa napsahtavan. Joko vastustajalle astetta vakavammin tai Joeta itseään leukaan.
   
 20. Tollanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Tämä on se asia josta olen subjektiivisesti eri mieltä. Siis siitä, että tämä olisi kakkosen arvoinen "perusestäminen",. Jos niin kuitenkin on, niinkuin monen mielestä näyttää olevan,, niin en totisesti halua olla paikalla katsomassa sitä estämistä josta saa edellä esitetyn sääntökohdan mukaan ison rangaistuksen kun "vaarannetaan vastustajaa" saati sitä, josta tulee peli- tai ottelurangaistus. Muutaman ottelun pelikielto edellyttänee tällä linjalla "vastaanottajan" poistumista jalat edellä. 10 peliä saanee joukkomurhasta. Sallin jokaiselle omat subjektiiviset mielipiteensä.
   
  Viimeksi muokattu: 11.04.2017 klo 21.35
 21. tapparammies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Puhdas taklaus kiekottomaan pitäisi olla aina ulosajo, jos minulta kysytään. Eikä ole merkitystä sillä, että nyt sattui osumaan Tapparan peluriin.

  Estämiskakkonen pitäisi viheltää aina kun selvästi estetään kiekotonta pelaajaa etenemästä. Mutta jos se estäminen suoritetaan painavalla taklauksella, ukko ulos ihan joka kerta. Todella, todella suuri loukkaantumisriski näissä. Kiekottomana ei vain pidä varautua taklauksiin.
   
 22. tapparammies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lisäys: "puhtaus" siis todellakin lainausmerkeissä, koska kiekottomaan suoritettuna se on aina törkeän likainen, teknisestä suoritteesta huolimatta.
   
 23. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Näitä tulee joka matsissa luokkaa puoli tusinaa, joten olisi ainakin miehiä suihkussa etuajassa. Siitä vaan katsomaan oikeastaan mikä tahansa peli niin siellä on useita tilanteita joissa taklaus tulee vähintään määritellyn 0,5 sekuntia sen jälkeen kun syöttö on lähtenyt. Näitä ei vaan käytännössä noteerata millään tavalla.
   
 24. Raymond Pearl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Kiekottoman pelaajan taklaushan ei ole edes "taklaus", vaan estäminen. Ei ole siis mitään puhdasta kiekottoman pelaajan taklausta. Kun siinä täyttyvät riittävät kriteerit (ei puhuta siis mistään vähän yli 0,5 sekuntia myöhässä olevista tilanteista), pitäisi pelikiellon olla automaatio.
   
 25. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  En tiedä mitä sarjaa sinä seuraat mutta tällä kaudella en ole nähnyt ainuttakaan noin myöhässä tulevaa taklausta kiekottomaan pelaajaan. Näitä ei tule joka matsissa puolta tusinaa joten tekstisi on paskaa.