Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Kyseenalaiset taklaukset Liigassa 2016–2017

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Rademoottori, 25.09.2016 klo 22.05.

 1. Rademoottori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  osallistuminen
  Viimekaudella oli käytössä erillinen viestiketju kyseenalaisille taklauksille. Se oli erillään Liigan kurinpito-keskustelusta ja tälläkin kaudella olisi selkeyden kannalta parempi, jos kurinpitopäätöksiä koskeva keskustelu olisi erillään kyseenalaisten taklausten puimisesta. Kurinpitopäätöstä ei ole edes vielä.

  Markku Flinck siis aiheutti ensimmäisen keskusteluruuhkan kolattuaan vastustajan jään pintaan pelikatkolla, tämän tehtyä maalin sitä ennen. Flinckiltä löytyy rangaistushistoriasta ennestään kyseenalaisia taklauksia, nyt ikävä kyllä niille tuli lauantaina jatkoa.

  Ehkäpä moderaattorit voisivat siirtää pois kurinpitopäätöksiä koskevasta viestiketjusta Flinckin tekemää taklausta koskevia viestejä tähän uuteen ketjuun?
   
 2. Axbor Nocturne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chelsea FC
 3. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga
  Tossa Pihlmanin hudissa oli kyllä ainekset todella pahaan.. Ei olis paljoa enempää montaa senttiä tarvinnut Järvisen olla eteenpäin niin se olis saatu kerätä mopilla ja kantaa lanssilla sairaalaan. Onneksi ei tuon pahemmin. Taipaluksen hyppytaklaus jopa enemmän aivopieru. Eniten tuossa typeryyttä oli se, että juuri oli päästy tasoihin ja peliin mukaan, pitihän se nyt mennä sössimään.

  Ei haittais minua yhtään vaikka molemmat jotakin sais. Varsinkin Taipalus.
   
 4. Läskisalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, HauSi
  Tuolla otteluseurannan puolella näistä kiiteltiin, enkä kyllä pysty ymmärtämään sitä kantaa, jonka mukaa Pihlman ei tee mitään rangaistuksen arvoista. Aivan päivän selvä päähän kohdistunut taklaus, jolta olisi vältytty jos taklaaja olisi viitsinyt olla vähän huolellisempi.

  Ja vähän sama laulu koskee myös Taupalus-Sund-tilannetta. Siinäkin Taipalus lähtee aivan oikein vetämään kaveria pystyyn. Kaveri vaan on verrattain alhaalla ja jis Taipalus viitsisi, voisi hän laskea omaa ruumistaan alemmaksi. Ei vaan nyt viitsi ja vetää yläkertaan.
   
 5. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga
  Lainaus:
  Samaa mieltä. Vastustajan kunnioitus. On ihan selvää Pihlmanin jo mennessä tilanteeseen noin, että jos hipaiseekaan niin napsahtaa, eikä ole kovinkaan puhdas osuma. Taipaluksella samoin, hyppy pois ja pikkusen lisää huolellisuutta muutenkin, noin vastapalloon vetäessä ei tarvitse edes niin kovin juntata, kunhan laittaa oven kiinni niin töötti on valmis.
   
 6. Poropaimen Jäsen

  Onkohan JYPillä joku aivotärähdyskiintiö? Joka kaudella tuntuu näitä tulevan. Nyt tosin ei tainnut onnistua.
   
 7. Tj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Melchester Rovers
  Kyllähän tuo Pihlmanin taklaus on kyseenalainen jo senkin takia että tulee täysin puun takaa ja kolmantena miehenä kaksinkamppailuun. Livenä näytti vähän oudolta, mutta kunnon videon perusteella ei kyllä mitään epäselvää. Tosiaan kuten sanottu jos Järvinen olisi ojentanut vaikka päätään vähän eteenpäin niin olisi voinut tulla tosi rumaa jälkeä.
   
 8. Ritola#24 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Kukkonen kananmunat kainalossa päätyyn.
   
 9. Tepi#45 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Pihlmanin rangaistus ja ulosajo oli ihan selvä, kun sen näki hidastettuna uudestaan. Ei epäselvää.

  Taipaluksen taklaus Sundiin ja siitä saatu rangaistus myös ihan selvä. Taipalus näkee, että Sund on alttiina, kun kiekko kiinnostaa ja asento on matalalla. Siitä huolimatta Taipalus päättää vetää tarpeettoman kovaa ja seuraus oli se mikä oli.

  Toivottavasti molemmat tällin saaneet pelaajat on kunnossa pian.
   
 10. Poropaimen Jäsen

  Lainaus:
  Tuppurainen tiesi kyllä mitä teki, kuten tiesi Tukosenkin tapauksessa.
   
 11. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Niin, Kukkoselta murtui tilanteessa kaksi kylkiluuta. Lasse ei juuri vanhoja muistele, mutta Tuppuraista hän kävi vielä seuraavanakin kautena tilanteesta muistuttamaan. Erittäin rottamainen pienen miehen teko oli Tuppuraisen taklaus Kukkosen selkään. Toki tämän pienen miehen rottamaisuutta alleviivaa vielä lisää viime kauden vaarallinen töytäisy Tukoseen.

  Mitä näihin Pihlmanin ja Taipaluksen taklauksiin tulee, niin toivottavasti saavat pelikieltoa molemmat. Olisi hyvä nostaa aivovammojen vaarat ja ennaltaehkäisy tapetille heti alkukaudesta.
   
 12. Tj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Melchester Rovers
  Tuppuraisesta puheen ollen lainaan itseäni JYPin puolelta:

  Lainaus:
  En tiedä ovatko nuo tilanteet vaikuttaneet, mutta kyllä Tuppurainen on viimeistään Tukosen taklauksen jälkeen selvästi muuttanut pelityyliään varovaisemmaksi.
   
 13. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiihtofani, abianos, oranssi ja jellona.
  No jokos on @low prospect saanut yön aikana ne värilasit silmiltä ja alkaa tuo Philmanin tilanne näyttämään taklaukselta?

  Taipalus olisi tosiaan voinut tilanteen vetää puhtaastikin, nyt ihan turhaa nostaa painopisteen ylös ja hyppää, tuosta olisi tullut hieno töötti vaikka olisi pitänyt kroppansa alhaalla. Mutta nämä ei näillä Liigan hyssyttelylinjauksilla poistu. Sieltä Sampo vetää kania hatusta ja 1-3 peliä ja ketään ei kiinnosta. skaalan pitäisi alkaa näissä selvästi vältettävissä tempuissa jostain tasosta 10 peliä, sillä nämä oikeasti loppuisi. Ei vain tule tapahtumaan, samaan aikaan kyllä huudetaan päävammoja ja niiden ennaltaehkäisyä ja pelaajien kunnioitusta. Vasen käsi ei tiedä mitä oikea tekee.
   
 14. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Oma mielipide tuosta Taipaluksen taklauksesta on se, että se on siinä rajoilla onko likainen vai ei. En ainakaan itse pysty erottamaan tuosta Ruudun klipistä, että kyseessä olisi taklaus suoraan päähän. Hieman nousee jalat irti jäästä ennen taklausta, mutta vain hieman. Ei jatkotoimia sanosin, ulosajo oli aivan riittävä tuomio.

  Pihlmanin taklaus sen sijaan oli todella tökerö, kolmantena miehenä tilanteeseen ja vain ja ainoastaan päähän osuu tuo töytäisy. Kolme peliä voisi olla sopivan mittainen tuomio tässä.
   
 15. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Kyllä näitä on näemmä tullut. Vaakanainen on sivussa aivotärähdyksen takia jonka sai HPK ottelussa ja nyt ilmeisesti Sund kärsii samasta vammasta Taipaluksen töötin seurauksena.

  Sitten omat mielipiteet näistä taklauksista. Pihlmanin tilanteessa näytti siltä että yritti mennä vastustajasta ohi kiekolliseen pelaajan ja sinne pääsikin mutta kankea mies ei vaan päässyt kaartamaan osumatta kiekottomaan pelaajaan. Taklaus osuu päähän ja siitä tuli tuomio kuten kuuluikin.

  Taipalus puolestaan ei kunnioita vastustajaa lainkaan vaan ajaa Sundin täysin pystyyn kohdistaen olkapäänsä Sundin päähän. Näkemykseni mukaan vielä pumppaa jaloillaan lisää voimaa ylöspäin. Jos olisi pitänyt kädet paikallaan ja ajellut kropalla, tuo olisi ollut hieno ja puhdas niitti. Siitäkin tuli ihan aiheellisesti ulosajo.
   
 16. low prospect Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, support KooKoo & Jokerit
  Lainaus:
  Alkaa se hieman näyttämään. Se on muuten Pihlman.
   
 17. SergeiK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelikirjasto
  Lainaus:
  Tässä minunkin mielipiteeni. Kaikki keskustelu Pihlmanin taklaamatta jättämisestä, kolmantena miehenä tulemisesta ovat turhia koska hän ei yritä taklata vaan pelata kiekkoa. Otteluketjussa esitetyt ajatukset että Pile kiekkoa tavoitellessa koetti ohimennen taklata samalla kun oikealla kädellään koettaa huitaista kiekon ohi SaiPan #56: nousta maalille on absurdi. Tuntien Pihlmanin maalioriointoituneen pelityylin ja kulmikkaan luistelun mies ei ikinä lähtisi hakemaan taklausta kun parin metrin päässä maalista pyörii irtokiekko.

  Sääntö 124 puhuu taklauksista, kohdistamisesta ynnä muusta. Tulkitaanko siis törmäykset taklauksiksi? Jos tulkitaan niin miten tahatonta törmäystä voi kohdistaa?

  Taipaluksen tapauksessa mies näkee Sundin asennon joka on matala koska kurottaa kiekkoon. Siitä huolimatta Taipaluksen ajaa kontaktin suoraan päähän samalla hypäten hieman.
   
 18. Huppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Pitäisikö tahattomat korkeat mailatkin jättää viheltämättä?

  Taipalus kun olisi pysynyt matalammassa asennossa, olisi taklaus ollut juuri niin puhdas kuin voi olla. Mutta ajatus että jos pelaaja ei odota suoraan edestä tulevaa taklausta, tulee se jättää tekemättä on älytön koska silloin tämä pelaaja jota ei saa taklata saa siitä huiman edun ja sehän suorastaan kannustaa pelaamaan pää munissa. Eri asia tietysti ne todella matalassa asennossa kiekkoon kurotukset joissa taklaus osuu vain päähän. Mutta niissä harvemmin kiekko on oikeastaan hallussa.
   
 19. Fironic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Anaheim Ducks
  Pihlmanilla koko ajan katse kiekossa ja sitä tavoitteli aktiivisesti. Tuossa kohtaa on paskaa tuuria, että Järvisen luistelulinja kohtaa Pihlmanin linjan. Mitään taklausta Pile ei tuossa hakenut, kuten SergeiK yllä totesikin.

  Entäpä Taipalus-Sund -keissi sitten? Sundilla kaarros kesken, jolloin pää on väkisinkin matalammalla kuin yleensä (joo, Sund nyt on muutenkin pää munissa hiihtelijä). Taipaluksella on useampi sekunti aikaa päättää millä tavalla lähtee taklaamaan ja päättää ajaa täysillä, pienellä hypyllä tehostaen. Vaikea sanoa tuliko kontakti ensin kroppaan, mutta päähän tuossa suurin voima kohdistuu. Siispä perusteltu ulosajo ja mielestäni jatkoseuraamuksiakin voisi tulla.
   
 20. Fironic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Anaheim Ducks
  Lainaus:
  Ei. Itse asiassa tuosta Pihlmanin vahingosta olisi voinut sen kakkosen viheltääkin. En nyt sääntökirjaa ulkoa muista, mutta kun päähän kopsahtaa niin taitaa tulla automaattisesti 10 min siihen päälle? Joku tietäjä korjatkoon. Lähtökohtaisesti joku 2+10 minuuttia olisi tuosta ollut ihan ok. En sinänsä valita tuosta 5+20 tuomiostakaan näin jälkikäteen, kun siitä JYP sai hengen ja voittoon tarvittavan meiningin päälle. Kunhan ei mitään naurettavaa pelikieltokikkailua nyt tuosta arvottaisi.
   
 21. vilho Jäsen

  Ottakaa nyt ne värilasit pois, kattokaa taklaus videolta uudestaan ja todetkaa tosiasiat. Pihlman ottaa taklausasennon, laittaa vasemman kätensä rinnan eteen ja hakee taklausta. Tulee kolmantena miehenä tilanteeseen kovalla vauhdilla ja ei todellakaan tavoittele kiekkoa aktiivisesti.

  Onneksi ei käynyt pahemmin.
   
 22. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  Olen kyllä tästä aika eri mieltä. Pohjimmainen ajatus saattoi ehkä ollakin mennä kohti kiekkoa, mutta kyllä tuo ihan kunnon taklausasennon ottaa metri-pari ennen Järvistä. Vetää kädet kroppaan kiinni ja jalatkin valmiiksi taklausasentoon. Ei mitään epäselvää ja ainekset ihan helvetin pahaan lpputulemaan. Näistä saisi antaa kyllä sen pari peliä muistutukseksi.

  E. vilho näköjään kirjoittikin jo samasta edellä.
   
  Viimeksi muokattu: 03.10.2016 klo 09.26
 23. Fironic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Anaheim Ducks
  Lainaus:
  Nakkasin värilasit jo nurkkaan ja komensin niitä pysymään siellä. Katsottuani tuota Ruudun pätkää nyt kymmenisen kertaa tulin siihen lopputulokseen, että hallilla (istuin juuri kyseisen kulmauksen suunnalla) näkemäni piti paikkansa myös Ruudun kuvan perusteella. Pihlman vetää hartiat "suppuun" ja yrittää pujahtaa yhtäkkiä eteen syöksähtävän Järvisen editse kiekkoa kohti. Lopputulemana kopsahtaa. Paskaa tuuria ja tietysti jäähyn paikka, mutta ei tuosta mitään pelikieltoja pidä antaa.

  Samaa mieltä kanssasi, onneksi ei käynyt pahemmin.
   
 24. Ritola#24 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Kävi muistuttamassa joo, mutta erikoisesti lasse otti taklausta vastaan. Tilanteessa huonoa tuuria, mutta päätykiekkojan kanssa pitää olla tarkkana. Jos 1 prioriteetti on pelata kiekkoa, sen jälkeen ei saa olla naama pleksiin päin. Pitää varautua taklaukseen. Onneksi ei käynyt pahemmin ja Kukkkonen on hieno pelimies.

  Aina on vaihtoehto, että mennään päätykiekkoihin ja pelataan kiekkoa. Jätetään taklaukset pois. Kyllä Kukkonen itsekin jakaa väkeviä taklauksia.
   
 25. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Nimenomaan näin. Toiset tulkitsee sen taklausasennoksi mutta kun katsoo tilanteen loppuun, näkee totuuden. Pihlman jatkaa kohti kiekkoa sen sijaan että olisi ajanut vastustajan pystyyn. Se että tuossa kontakti tapahtuu on erittäin valitettavaa ja totta on että tuollaiset puun takaa tulevat osumat voivat olla erittäin vaarallisia. Silti minusta tässä pitää erottaa selkeä vahinko ja taklaus toisistaan. Kontaktia Pihlman ei tuossa selkeästi hakenut vaan yritti väistää Järvistä, siinä onnistumatta.