Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Kuuluvatko tappelut jääkiekkoon?

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Peggis, 15.08.2004 klo 04.13.

 1. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Lainaus:
  Pelkkien goonien aika on ohi jo. Sen. ns kovankin kaverin on osattava pelata. Osaavia pelaajia on niin paljon, että taito riittää neljään ketjuun. Ei pelaajia palkata enää vain tappelutaidon takia.

  Tuo tappeluiden lajia siistivä vaikutus on argumenttina tyhjä. Sitä ei kukaan ole todistanut paikkansa pitäväksi. @Ishmael antoi ketjussa hyvän esimerkin. NHL:ssä on tappelukulttuuri olemassa, mutta ei se rottailuita poistanut ole.

  Jääkiekossa tarkoitus on tehdä vastustajaa enemmän maaleja. Tuon rinnalla tappelut ovat oheistoimintaa. Tosin olleet jo kauan...

  Onko mediassa edes tappelut erityisesti tikun nokassa? Mielestäni esim. tämän kauden Liigan osalta päähän kohdistuneet taklaukset ovat keränneet kiitettävästi näkyvyyttä...
   
 2. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
 3. Alfred E Neuman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät ja Ärrät
  Lainaus:
  Nostellaas tätä ketjua, koska Bob Probert Story.

  Täytyy sanoa, että oma takki on tässä asiassa kääntynyt. Olin ennen sitä mieltä, että tappelut itseasiassa siistii peliä koska pelaajat pelkää enemmän turpaansaamista kuin mahdollisia penaltteja. Bob Probert, Wade Belak, Derek Boogaard jne. kohtalot ovat saaneet minut miettimään asiaa uudelleen. Kuinkahan monta "goonia" kiekkoliigoissa pelaa, jotka ovat pikkupojista lähtien halunneet kiekkokaukaloon nimenomaan vetämään vastustajaa turpaan, eikä tekemään maaleja (ja tienaamaan hillittömiä summia rahaa ja saamaan pillua ovista ja ikkunoista)? Veikkaan, että ei kovin monta. Itseasiassa luulen, että se tappelijan rooli joukkueessa on vähän sama, kuin pikkupoikien pihafutiksen maalivahdin rooli. Huonoin pelaaja on maalivahti ja siltä ei kysytä.

  Nykyään kun tappeluita ei juuri näe enää minkään maan kiekkoliigoissa, jopa Brittiliiga on siistinyt peliä, niin täytyy sanoa, että ei se ole pelin tasoa heikentänyt. Uskallan sanoa, että päinvastoin, pelin taso on noussut ja on erittäin viihdyttävää. Olen siis sitä mieltä, että tappelut eivät kuulu jääkiekkoon.

  Tappeluiden puolustajilta kysyisin. Haluaisitteko te omalle pojallenne yllämainittujen tappelijoiden kohtalon?
   
 4. Lonsin laituri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Kattelin tuossa viikko sitten Netflixin Ice Guardians -dokkarin ja se sai kyllä jonkun verran puolustamaan tappelijoiden olemassaoloa.

  Muistin varassa mennään, mutta ainakin kun pelaajilta oli kysytty tappeluista, niin vain hyvin pieni osa (2%?) olisi ne kieltämässä. Kuuntelisin tässä asiassa ensisijaisesti pelaajia, koska he tuolla kaukalossa ovat.
  Myös törkeät sikailut ovat Euroopassa yleisempiä ilmeisesti juuri poliisien puuttumisen vuoksi.

  Myös 95% aivotärähdyksistä johtuu muusta kuin tappeluista - toisin kuin media haluaa mehustella.

  edit: viitaten Neumannin viestiin: Jokainen taisi vastata kyllä, kun dokkarin lopussa kysyttiin, että "Tekisitkö saman (uran) uudestaan?" Monesti media myös unohtaa, että pelaajalla saattaa olla paljon muitakin ongelmia kuin kaukalossa tapahtuneet osumat esim. alkoholi/huumeet eikä noita voida varmuudella sanoa, että kuinka suuri osa / mikä näistä ongelmista lopulta johti traagiseen lopputulokseen.

  Dokumentissa myös kritisoitiin sitä, että säännöt ovat (ainakin NHL:ssä) menneet huonoon suuntaan, kun ns. aloittaja saa kovemman rangaistuksen. Tämä tarkoittaa sitä, että esim. tähtipelaajan teloja saa lievemmän tuomion, kuin sitä ojentamaan mennyt pelaaja. Tämä taas johtaa siihen, että on taas edullista teloa vastustajan pelaajia, koska sitä ei voida kostaa ilman pelkoa pelin häviämisestä.

  Eipä siitä päähän lyömisestä terveydelle hyötyä ole, mutta toisaalta ei jääkiekosta muutenkaan. Niin kauan kuin enemmistö pelaajista hyväksyy tappelut, on se minunkin mielestäni ok.
   
  Viimeksi muokattu: 28.12.2018 klo 17.58
  Pekka Kaukalo tykkää tästä.
 5. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Voisi pelkästään kysyä, että haluaisiko kukaan nähdä oman poikansa hanskaamassa illasta toiseen ja ottamassa toistuvasti nyrkistä osumia päähänsä?
   
  Alfred E Neuman tykkää tästä.
 6. Rusty44 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Puhtaasti naaman lyöntiin erikoistuneet tappelijat eivät varmasti kuulu enään nykykiekkoon, mutta tappelut ovat vieläkin osa lajia, hyvä niin.
   
 7. Alfred E Neuman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät ja Ärrät
  Lainaus:
  Tuo 2% koostuu varmaan tappelijoista itsestään. Helppohan se tappeluita on puolustaa, jos joku muu hoitaa sen itse tappelun. Korostan, että tämä on omaa pohdiskeluani. Enkä jaksa uskoa, että sikailut ovat Euroopassa yleisempiä kuin änärissä, ainakaan merkittävästi. Mediahuomiotahan ne kyllä nykyään saavat, pienemmätkin sikailut, kiitos internetin joten tämä voi vähän vääristää asioita. Itse olen sitä mieltä, että pitkä pelikielto ilman palkkaa on erinomaisen hyvä peliä siistivä pelote. Etenkin Euroopassa, missä pelaajat tienaavat satojatuhansia (tai alle) miljoonien sijaan. Taas tullaan tähän: Suosittelisitko pojallesi tappelijan roolia joukkueessa?

  Lainaus:
  On totta, että usea "oikein" osunut taklaus on omiaan aiheuttamaan aivotärähdyksiä, mutta kyllä se aivotärähdys tulee huomattavasti helpommin, jos näiden taklausten lisäksi saa useita nyrkiniskuja päähänsä lähes joka pelissä. Tästä hyvänä osoituksena nuo edellisessä viestissäni mainitsemat tappelijat, ja monet muut uran päättäneet goonit. Kaikilla on aivot hakattu vaurioille ja jälki on sen mukaista. Kärjistetysti voisi sanoa, että kaikki aivotärähdykset eivät osu tappelijoille, mutta kaikki tappelijat kärsivät aivotärähdyksistä.

  Lainaus:
  Varmasti sanoo uran jälkeen, että tekisi saman uudestaan, mutta kysymys onkin, että kuinka moni olisi ennen uraa sanonut, että haluan mennä tappelemaan jääkiekkokaukaloon ja luoda uran siinä. Ja onko noita tähtipelaajia nyt viimeaikoina, siis kun tappeluita on alettu siistimään, telottu vastustajan toimesta enemmän kuin ennen? Minun mielestäni ei, mutta voin olla väärässä. Toki varmasti jotain yksittäisiä tapauksia on sattunut, mutta niin niitä sattui ennenkin.

  Eniveis, hyvää uuttavuotta sinne!
   
 8. Kymppitonni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja Philadelphia Flyers
  Suurin syy lisääntyneisiin aivotärähdyksiin on vauhdin kasvu, toki päähän tulleet iskut myös tutkitaan paremmin nykyään. Tappelut kuuluvat jääkiekkoon, ovat aina kuuluneet ja tulevat aina kuulumaan. Taklaukset kovalla vauhdilla ovat huomattavasti vaarallisempia, kuin kaksi miestä toisissaan kiinni ilman hanskoja. Tästä päästäänkin siihen, että joko taklaukset tulisi kieltää tai vauhtia pudottaa reilusti, jokainen voi pohtia mitä tapahtuu jos taklaukset kielletään, onko peli enää jääkiekkoa (ei todellakaan ole), joten ainoa vaihtoehto on pudottaa pelissä vauhtia. Myös varusteissa olisi kehitettävää.


  On olemassa myös tappelijoita ( mm. Brian McGrattan) jotka eivät ole koskaan saaneet tappeluista aivotärähdystä, mutta muista pelitilanteista ovat kyllä saaneet. Probert, Belak, Boogaard ovat kavereita ketkä on helppo vetää keskusteluun ja syyttää tappeluita, vaikka ongelmat olivat jossain muualla. On lukuisia pelaajia joilla on varmasti aivot huonossa kunnossa, mutta eivät ole tapelleet kuin 0-5 kertaa urallaan.
   
  Rusty44 tykkää tästä.
 9. Lainaus:
  Minustakin tappelut kuuluvat kiekkoon, mutta nyt kannattaa erotella faktat fiktiosta. Ice guardians on selvästi pro-fights dokumentti (ja ehkä juuri siksi siitä pidänkin), mutta sen pitäisi aiheuttaa mietintää. Jos kerran 95% aivotärähdyksistä tapahtuu muissa kuin tappeluissa, niin silloin pitäisi huolestua. 5% aivotärähdyksistä tapahtuu tappeluissa ja se on aivan jumalaton määrä, kun vertaa tappeluiden määrää kontakteihin. Varmiten aivotärähdys tulee, kun tulevaa iskua ei osaa odottaa ja tämä pätee niin lyönteihin kuin yhteentörmäyksiinkin. Tämän vuoksi on aivan pakko olettaa, että odottamattomat törmäykset aiheuttavat kohtuullisen osan kaikista aivotärähdyksistä. Sitten tulee iso osa taklauksista. Näitä molempia tapahtuu satoja kertoja useammin kuin tappeluita ja silti tappelut aiheuttavat 5% aivotärähdyksistä. Tuohan on ihan mieletön määrä, kun alkaa suhteuttamaan.

  Toki itse toivon, että kun goonit pikkuhiljaa katoavat kiekosta, niin jäjelle jäävistä tappelijoista ei löydy yhden lyönnin tyrmääjiä. No niin voi toivoa kärpässarjan nyrkkeilijöistäkin, mutta niin siellä aina joku tippuu. Pointtina se, että lyönnit päähän aina silloin tällöin aiheuttavat tajuttomuuden, vaikka kuinka olisi lapsellisia lyöjiä kyseessä.

  Ai miksi sanon näin ja kannatan silti kiekkotappeluja? No siksi, että jos pidettäisiin tappelijat joukkuetovereiden suojelijoina, jotka lähtevät sikailjoiden perään kaikkien sen tietäen, niin hyvä. Muutama wannabe kovajätkä jättäisi jonkun headhunttauksen väliin. En itke, jos joku kaukalokanuunankuula saisi itsekin maistaa pelikyvyttömyyttä. Mitä itse vihaan on se, että joku luulee idioottirotan oppivan jotain, kun hänenn oman joukkueensa tappelija ottaa matsia toisen joukkueen jääkaappipakastimen kanssa. No ei opi, molemmat on pallkattu omasta syystä joukkueeseen.

  Lainaus:
  Ei pidä paikkaansa. Mcgrattan on lyöty kaukaloon tajuttomaksi ja on varmasti myös tapauksia, joissa testikuva on säröillä vaan ei kerro kellekään.
   
 10. Pekka Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stadi
  Kyllähän spontaanit myllyt kuuluvat lajiin. Showmeininki ja goonit enää eivät. Eli kuten tämän ketjun useassa puheenvuorossa on todettu: laji muuttuu nopeampaan suuntaan, eikä pelkällä päähänhakkaamisella enää pärjää. Sitten taas toisaalta ne jotka hanskaavat esim. Liigassa, eivät kovin kummoista tuhoa saa toisilleen aikaan, ellei nyt joku Yonkman ala paukuttamaan jotain liigan kääpiötä, esim. Kangasniemeä yksipuolisesti. Myllyt ovat enemmänkin nahistelua huonossa asennossa ja iskut osuvat pääsääntöisesti varusteisiin. Toki kypärään paljaalla nyrkillä lyöminen voi aiheuttaa rystysille hallaa. Tai noh, ehkä isoimpien yhteenotossa saattaa ihan oikeastikin sattua, jos isku tulee perille. Silti Yonkmanit, Bloodit, Finleyt ja Virtaset aika harvakseltaan hanskaavat. Toimivat lähinnä pelotteena vastustajan sikailijoille, eivätkä taida edes haluta kohdata toisiaan.

  Harva jättää hurraamatta kun kiihkeässä pelissä tulee mylly — vaikka paperilla myllyjä vastustaisikin.

  Päävammoista puhuttaessa kyllä ihmetyttää varusteiden hidas kehitys — etenkin kypärien. Luulisi, että nykytekniikan avulla voitaisiin luoda paremmin päätä suojaavia kypäriä. Kaikkia päävammoja ei voi estää, koska aivot liikkuvat pään sisällä hölskyen kuten autokolarissa, mutta jotain kehitystä olettaisi tapahtuvan. Toki jostain VM:stä on tultu eteenpäin: sellaista päässä pitänyt tietää, että se ei suojaa edes kaatuessa. Myöskään veskojen maskit eivät ole pahemmin menneet eteenpäin: itse jouduin usein vaihtamaan maskin ristikon kun tuli lämäri päähän. Vielä nykyäänkin tulee veskoilta jopa blodaa päästä kunnon tykin jälkeen (näitä ollut liigassakin), joskaan ristikko ei ehkä niin helposti enää taivu (jee).

  Sori osittainen ot.
   
 11. Rusty44 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Olen paljolti samaa mieltä kanssasi. Jännityksellä ja pelolla odotan miltä jääkiekon tulevaisuus näyttää fyysisyyden osalta.

  Kuten ylempänä @Pula-ajan Tretjak kertookin, niin McGrattan on nukahtanut ainakin kerran rajusti nyrkkiin. Alla vielä linkki kyseiseen tapahtumaan (linkki Youtubeen)

  https://youtu.be/S3McAPf3uTo
   
 12. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Omalla tavallaan spontaanit "kuuluu" jos joku sikailee ja toisella kiehahtaa. Mutta sitten esim. eo videon tyylisesti voi käydä myös siinä spontaanissa "kuuluvassa" tappelussa.

  Niin ollen IMO nujakat ja pienet jytinät kuuluu peliin jos joku sikailee tai muuten vaan kun tunteet kuohuu, tappelut eivät. Jää on myös kova, siihen vielä pää, kun lyödään lattiaan tai kaadutaan. Kehät joustaa mutta niissäkin pahimmat tulee yleensä aina siitä kun lyödään pää vielä hervottomana kanveesiin.

  En halua nähdä tuollaista jääkiekossa .Jos haluan nähdä tuollaista, menen katsomaan nyrkkeilyä tai vaparia tms. Jossa se oikeasti kuuluu lajiin.
  Jääkiekkoa menen katsomaan että näkee joukkuepeliä, hienoja yksilösuorituksia, maaleja, taklauksia jne. Sitä joka kuuluu oikeasti lajiin eikä muuta.

  Joku kysyi kuka ei hurraa jos tulee tappelu. Täältä käsi ylös heti, minä en. Yleensä kattelen jotain muuta, selaan vaikka uutisia tai jos pidempään näyttää menevän lähen kaljalle tai kuselle, odotellen et saavat sen ohi.
  Ei kiinnosta pätkääkään kiekossa noi. Ja ennenkuin joku ehtii viisastelemaan, joo katsoin tuon linkin mutta vain siksi, koska sitä mainostettiin toisenlaiseksi todisteeksi ja kovaksi tiputukseksi josta arvelinkin saavani pontta omaan viestiini.

  Säännöt ja rangaistukset rikkomisesta on olemassa. Jos ja kun eivät pure on vain munatonta ja paskaa tuomarointia tai liian lepsuja rankkuja. Niillä ne sikailut pitää poistaa, ei päähän hakkaamisilla.

  Btw. Mites kun joidenkin mielestä sikailut kuuluu peliin ja on tyhmää et niitä yritetään poistaa ja vähentää esim. tappeluillakin? Hurraan aina kun joku keksii hyvän koiruuden ja koukkaa toista munille tai lyö ranteille tai pohkeille niin ettei tuomari näe ja pääsee kuin koira veräjästä. Lätkäjätkät ei valita kiviä taskuun ja kiip your head ip boi hei!
   
  FASlapsi tykkää tästä.
 13. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Olisi mielenkiintoista, jos joku tekisi kattavan teoksen esimerkiksi suomalaisista jääkiekkotappeluista vaikkapa 30-60-luvuilla.
   
 14. Pekka Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stadi
  Lainaus:
  Kirjoitin kylläkin, että harva jättää hurraamatta ja niin edelleen. Onhan tuossa "lainaa"-nappi, jos haluaa vastata kirjoitukseen. Voit nyt siis onnitella itseäsi paremmasta moraalista (?), sillä väitän sinun kuuluvan aika pieneen porukkaan. Katso seuraavan kerran ympärillesi kun kiihkeässä ottelussa hanskat tippuu ja mylly on ohi. :)
   
 15. rattussovjeticus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Mistä mahtaa johtua, että jääkiekossa tappeleminen (tai ainakin spontaani nahistelu ja nenän hierominen) kuuluu kulttuuriin, mutta esimerkiksi jalkapallossa tai koripallossa tällaista kulttuuria ei ole olemassa? Huipputason jalkapallo-ottelussa tapahtuva kevytkin nyrkkien heiluttelu ja vastustajan pelipaidan kiskominen pään yli olisi etusivun uutinen kaikissa medioissa, ja pelikiellon pituus mitattaisiin kuukausissa tai vuosissa.
   
 16. Dragan Dabic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Voisi tulla aika pahaa jälkeä, jos jalkapalloilijat ja varsinkin koripalloilijat rupeaisivat potkunyrkkeilemään kentällä.
   
 17. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Lainaus:
  Miksi olisi pitänyt lainata? Ei ollut mitenkään erityisesti sinulle eikä ollut aikomus mitään sen enempää siitä, kunhan vain totesin et minä en ainakaan hurraa ei sen kummempaa. Eikä mielestäni missään väitetty isoksi joukoksi, vaikka olisin yksin niin silläkään kait mitään väliä?

  Jos olisit lukenut viestin niin oisit huomannut et niin teenkin - oikeastaan kaikkea muuta paitsi sitä "tappelua" kuten sanoin ne ei vaan kiinnosta. Samanlaista ajanhukkaa kuin turhat pelikatkot esim. linjureiden päteminen ylimääräisillä aloituksilla ja naaman hieromiset joka jumalaisen vihellyksen perään maalin edessä.
   
  FASlapsi tykkää tästä.
 18. mv1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Paljon on perusteluna käytetty sitä, että lätkässä on aina tapeltu. Mitä sitten? On snagareillakin saatu aina turpaan eikä sekään ole ok, vaikka tapahtuu "spontaanisti", kun joku hermostuu toisen etuilusta tai tuimasta katseesta.
   
 19. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Lainaus:
  Eikö se potkunyrkkeily sitten luistimet jalassa tekisi pahaa jälkeä? Ehkä kannattaisi nyt vaan verrata samalla asialla, eli miksi jalkapallossa tai koripallossa ei kuulu lajiin toisinaan vedellä toisia turpaan? Mikä ero?
  Joo parempi tasapaino kengillä, sou not sekö se tekee lätkässä hyväksyttävää muissa ei?
   
  FASlapsi tykkää tästä.
 20. Kymppitonni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Herra puhui ainakin itse , että ei ole koskaan tappelussa saanut aivotärähdystä. Toki kun nukahdat tappelussa, niin kyseinen vamma on erittäin todenäköinen.

  Todennäköisesti tulevaisuudessa tullaan kitkemään pelistä kaikki fyysisyys, jolloin laji menettää ainakin omissa silmissä kaiken kiinnostuksen. Muistan hyvin, kuinka peliin haluttiin lisää vauhtia ja sen seurauksena peli on muuttunut huomattavasti vaarallisemmaksi mitä se oli. Mitenkäs on muuten liigassa aivotärähdysten osalta tilanne, tappeluista niitä ei juurikaan ole tullut, mutta kovalla vauhdilla tulleista niiteistä kylläkin.?
   
 21. Bobby Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Nashville Predators
  Jollei jääkiekossa tappeluita kestä, niin kannattaa vaihtaa lajia.

  Jokaisessa lajissa on oma kulttuuri. Jääkiekossa se on tälläinen, ja jokainen lajin aloittava pikkupoikakin tietää että tätä on jääkiekko, ja tässä saattaa tapahtua tappelu. Helvetti mitä vikinää.
   
  Rusty44 ja HOOLIGAN_ tykkäävät tästä.
 22. Bunder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Coyotes, Thrashers
  Joo eihän tällaista tarvi kysyä. Tappelut kuuluvat lajiin siinä missä taklaukset ja paitsiotkin. Kyllä välillä tulee ärsyynnyttyä siitä, miten lajia seuraamattomat ihmiset tuomitsevat tappeluita, kun itse eivät ole perillä säännöistä eivät sitten yhtään.
  Harmittavasti nuo aidot goonit ovat vähenemään päin NHL:ssä ja jotain toivottavasti tapahtuu, jotta heidän määrä saadaan kasvuun. Vaikka HIFK ei sinällään kuulu allekirjoittaneen suosikkijoukkueisiin niin arvostus seuraa kohtaan on korkealla. Gilliesin ja Kip Brennanin hankinnat kärkipäässä nostavat respectin korkealle. Kyllähän se vain niin on, että tappeluiden määrää pitäisi suomessa saada lisättyä ja kukkahattujen kommentit jättää omaan arvoonsa.
  Myöskään poliiseilla ei pitäisi olla mitään asiaa otteluissa tapahtuneisiin asioihin. Joka tapahtuu kaukalossa, jää kaukaloon.
   
 23. Lonsin laituri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Omituista verrata jääkiekkoa ja jalkapalloa. Koska joukkuelaji? Mitä sitä vertaamaan mihinkään muuhun lajiin? Tappelu kuuluu jääkiekkoon kunnes se siitä kielletään. Ihan yhtä hyvin voisi alkaa keskustella siitä, että kuuluuko taklaukset lajiin, koska nekin aiheuttaa paljon loukkaantumisia.
   
 24. Sir Markku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Junnon kirjekuoret, Markku-liitto
  Lainaus:
  Eikö ne ole jo kielletty? Iso rangaistushan siitä aina tulee. Poikittainen maila aiheuttaa vain kakkosen, mutta kysymys kuuluu, että kuuluuko poikittainen maila jääkiekkoon kunnes se kielletään?
   
  HOOLIGAN_ ja Olkku tykkäävät tästä.
 25. Lonsin laituri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Juu no tarkotin "kielletään"-sanalla tässä yhteydessä sitä, että siitä tulee oikeasti kiellettyä eli rikosseuraamuksia tai pelikieltoa/sakkoa.