Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Kuuluvatko tappelut jääkiekkoon?

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Peggis, 15.08.2004 klo 04.13.

 1. L4E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauma Luk
  Ennenaikaista illakointia?

  Tappeluiden ihannoijien pettymykseksi todettakoon, että
  syyttäjän mukaan Topo, Pettinen, Häppölä ja järvinen syyllistyivät pahoinpitelyyn tuossa keväisessä joukkotappelussa. Syyttäjä jättää asian kuitenkin syyttämättä, koska tapauksesta ei rangaistukseksi tuomittaisi korkeintaan kuin sakkoja. Asianomaisilla ja valtakunnan syyttäjällä on kuitenkin vielä mahdollisuus nostaa tapauksen johdosta syyte. Matikainen vapautui kaikista rikosepäilyistä, koska näyttöä ei ollut. Lähde: Satakunnan Kansa tänään
   
 2. PTS Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Tämän minä joskus odotinkin kuulevani sinulta. Sanoit suoraan sen, mitä olet mielipiteidesi taakse yrittänyt peitellä. Todella surullista, että sinun kaltaisiasi ihmisiä kiinnostaa niin hieno laji kuin jääkiekko. Sairasta.
   
 3. Daespoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hameenlinna Moderators
  Lainaus:
  Taitaa olla Tampereella taas tamppoonin narut kireällä, alkaa melkein toivomaan että joku Ipalainen hakkaa Ojaselta hampaat sisään, nenän poskelle ja silmäkulmat auki ihan sen takia että kaltaisesi sulkeutuneet, umpimieliset Iinekset saavat jotain päiviteltävää.

  Hame korviin!
   
 4. Peeveli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Kyllä täällä Tampereella ihan yleisesti keskitytään jääkiekkoon eikä isojen poikien hiekkalaatikko-juttuihin, joten toivosi lienee turhaa. Mutta älä vaivu epätoivoon, mee vaikka paikallisen nakkikioskin tai ravintolan nurkille (kokemuksesta voin sanoa että sama asia) vänkään noista Iineksistä, sieltä varmaan löytyy samaa ylempää henkistä tasoa edustavia henkilöitä.
   
 5. Daespoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hameenlinna Moderators
  Lainaus:
  Tapellut en ole sitten yläasteen ja sielläkään en sitä aloittanut mutta hyvä että Tampereella näytetään jälleen kerran sitä kuuluisaa päättelykykyä ja lasketaan yhteen 1+1 saaden tulokseksi 39.
   
 6. Panzerfaust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Die Endlösung...für alle Probleme
  Tämä oli ainakin otsikoltaan sopivin ketju tälle mielenkiintoiselle artikkelille:

  http://www.canada.com/topics/sports...c5d5d-9ba9-433a-8d26-1431d3b5d45f&k=95840&p=1 (Jos tätä käsitellään jo muualla Jatkoajassa, niin ei kun avautumaan ja siirrän tämän oikeaan osoitteeseen.)

  Tässä linkissä olevan jutun alustus:

  Despite increasing public unease over violence in hockey, a statistical analysis of NHL data by university professors shows that on-ice fighting is a good strategy for team success.

  An intensive numbers-crunching of five years of statistics shows major penalties -- those most often issued for fighting -- increases the total points of the offending player's team and decreases the number of goals scored by their opponents.

  Hockey goons must be careful, however. Only major penalties help win games; minor penalties lower a team's success, according to the analysis.

  Tyhmät kakkoset pois ja vihulaista turpaan, niin voittoja tulee tasataitavia jengejä vastaan pidemmällä tähtäimellä. Näin olen olettanutkin.

  Niin ja mikäs joukkue johtaa NHLää ja mikä taas tappelee eniten?

  Team Teemu tietysti. Vaikka on instigatorit voimassa.

  SM-liigaan on saatava samanlaista viihdettä myös tappeluiden osalta kuin esim. juuri päättynyt Anaheim-Washington matsi. Tietenkään samaan ei voi koskaan päästä, mutta lähemmäksi sitä rangaistuskäytäntöä muuttamalla ja ammattituomarit palkkaamalla.
   
  Viimeksi muokattu: 09.12.2006 klo 07.49
 7. kärppä73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Montreal Canadiens
  Lainaus:
  Showtappelut eivät kuulu lätkään, vaan vapaapainiin. Mutta taiston tiimellyksessä syntyvät spontaanit turpakekkerit ovat mielestäni ok. Jos vastapuoli tekee törkeyksiä, niin silloin nenän niistäminen rystysillä on paikallaan.
   
 8. raisu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicäns
  Lainaus:
  Ehdottomasti samaa mieltä. Tämä nykyinen neitiliiga on todella surullista katsottavaa. Ainiiin, mutta kulttuuriministeri ja valtiovarainministeri eivät pidä lätkätappeluista. Jatkan siis edelleen edelleen mestispelien seuraamista ja liiga kulkekoon valitsemaansa tietä ihan kaikessa rauhassa.
   
  Riidankylväjä tykkää tästä.
 9. Marcelo Nyman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Montreal, Calgary
  Liigahan on kauden alusta saakka koittanut saada ihmisiä kiinnostumaan jääkiekosta...
  Muistan katsoneeni urheiluruutua ja siinä mainittiin että mikä on kun halleille ei saada ihmisiä. Vaikka peli on muuttunut viihtyisämmäksi, nopeammaksi, maalirikkaammaksi yms... Silloin mietiskelin: "Hmmm.... Mikäköhän tässä oikein mättää? Mitä puuttuu? Nehän on ne tappelut ja fyysisyys..."
   
 10. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), Suomalaiset (TML, VGK) & Kummitus
  Ikuisuus ketjun nosto, mutta kaikki joiden mielestä tappelut eivät kiekkoon kuulu katsokaa dokumentti Ice Guardians.

  Tuolla monta hyvää pointtia miksi tappelut ovat kuuluneet kiekkoiluun aina ja miksi niiden pitäisi kuulua jatkossakin. Sanovat kukkahattutädit tms sitten mitä tahansa.

  Liigalta olisi aika lopettaa huolestuneiden lajista mitään tietämättömien nyökyttely ja sallia peliin kuuluva koodisto. Tappelusta 5min jäähy ja jos sama pelaaja tappelee uudelleen samassa pelissä sitten ulosajo.
   
 11. Rafael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Bristol City
  Tämän ketjun avausviestissä 13 vuotta sitten todettu näkemys siitä, että tappelut harvoin aiheuttavat vammoja on aika surullisella tavalla paljastunut vääräksi. Noiden ex-goonien vaikeudet ja kuolemat uran jälkeen ovat saaneet meikäläisenkin vanhana "kulttuurin" aktiivisena seuraajana toivomaan tuon viihteenlajin lopettamista.
   
 12. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), Suomalaiset (TML, VGK) & Kummitus
  Lainaus:
  Jos katsot tuon Ice Guardians dokumentin niin siellä käydään todella paljon eri tilastoja läpi, miten vaikuttaneet uran jälkeen tai loukkaantumisiin. Tappelut järjestään noissa maksimissaan 5% yksikön luokkaa, kyllä iso syy on muualla kuin tappeluissa. Tappelut on vaan todella halpa sekä laiskan miehen helppo kohde esittää syyksi ja tätähän media tekee.
   
 13. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Tätä on tullut toivottua pitkään ja toivottavasti joku kausi tuo muutos saataisiin, mutta epäilen.
   
 14. punasydän Jäsen

  Lainaus:
  Kyllähän tappelut varmasti altistavat. Itse en kaipaa enää vanhojen hyvien aikojen gooniperinnettä, jossa NHL:ssä rangaistustilaston "parhaimmistolla" on 400 minuuttia taulussa. Ja kyllähän tässä pitää vetää tietty ero myös eri tappeluiden välille. On eri asia heittää hanskat muutaman kerran vuodessa kuin Tiger Williamsin lähes 50 tappelua. Silloin myös seuraukset ovat pienemmät. On siinä eroa, ottaako Bob Probertin tyyliin +350 matsia vain ~50 matsia uransa aikana. Ja ketäänhän tuohonkaan ei pakoteta.

  Itse en edes enää kaipaa vitosen tappelujäähyä Liigaan. Silti jotain lievennystä noihin. Tämäkään ehdotelma ei ole realismia, mutta huomattavasti realistisempaa: Normaalista tappelusta 10min henkilökohtainen kymppi. Eli tässä skenaariossa kymppitili kasvaa, joten ensimmäisestä kolmesta tappelusta yksi peli kieltoa, seuraavasta kolmesta kaksi jnejne. Suoraan aloituksesta lähtevistä sitten suihkuun, päällekarkauksista yms niin ikään suihkuun + tarvittaessa kovempiakin rangaistuksia.
   
 15. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa.
  Lainaus:
  Tuo dokkari oli kyllä lievä pettymys, olkoonkin että kokemukset ja sisäpiirin tieto itse alan miehiltä oli mielenkiintoista. Sen sijaan paljon viljeltiin iänikuista 'pitää lajin siistinä' ym. liirum laarumia, millä ei oikein enää ole mitään pohjaa. Muutenkin uusi tieto päävammoista ja ajan muuttuminen tämän myötä oli jotenkin sivuosassa, tuli vähän olo vanhan liiton miesten viimeisestä puolustuspuheesta aiheen ympärillä, sitä näyttelijää myöten.
   
 16. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Lainaus:
  Paljonko tappeluiden pitää aiheuttaa loukkaantumisia / ongelmia uran jälkeen, että niitä voi pitää ongelmana? Se, että ongelmia on muuallakin ei poista sitä, että tappelut ovat osa ongelmaa. Ei media kuvaa tappeluita ainoana syynä. Käsittääkseni näin ei tee kukaan. Tappeluita kuvataan osasyynä ongelmaan, joka on päävammat. Nähdäkseni tuo lähestymistapa on ihan validi.

  Suhtautuminen päävammoihin on muuttunut tiedon lisääntyessä. Päävammoista pyritään eroon, koska pelaajatkin ovat ihmisiä, joilla on elämä edessä uran jälkeen. Jääkiekko on kuitenkin vain peli, joten kannattaako sen vuoksi tietoisesti tuhota jonkun terveyttä vain massojen viihteeksi? Tappelut lienevät kiistatta yksi päävammoille altistava tekijä, joten niistä halutaan eroon joidenkin toimesta. Nuo ovat helppo nosto, koska ne ovat oikeasti suht. "turhia" lajin kannalta. Jääkiekossa on jossain määrin ollut show tappeluita, joilla ei ihan oikeasti ole pelin kannalta suurempaa merkitystä. Noista voidaan hankkiutua eroon ilman, että lajin luonne merkittävästi muuttuu. Verrataan esimerkiksi siihen, että lähdettäisiin taklauksia kieltämään (taklauksetkin aiheuttavat päävammoja merkittävissä määrin). Kontakti kuuluu lajiin, pelitilanteisiin. Tappelut ovat aina pelitilanteen ulkopuolella, ns. pillin soitua. Tappeluiden kannalta ongelmallista on, että niitä perustellaan usein "lajin siistimisenä". Argumentin ongelma on, että mitään oikeita todisteita sen paikkansa pitävyydelle ei ole. Päävammojen aiheuttajista esim. taklauksia voidaan perustella pelillisestä näkökulmasta, koska tarkoitus on riistää kiekko vastustajalta omalle joukkueelle.

  Itse koen tappelut pitkälti turhina. En oikeasti näe mitään järkeä siinä, että joku McDavid rikkoo kätensä tapellessa. (Varausvuonnaan?) Hiukan eri asioita tuollaisen jantterin pitäisi kentällä tehdä yleisöä viihdyttääkseen. En toisaalta pidä koodia sen arvoisena, että satunnaisesti hakataan muutamalle tyypille elinikäiset oireet päävamman/-vammojen seurauksena. En minä kuitenkaan tappeluiden täyskieltoakaan varsinaisesti kaipaa. Ymmärrän, että spontaanit tappelut jossain määrin kuuluvat lajiin. Tapelkoot, jos kuohahtaa. Ei tuo minulle mitään lisäarvoa ottelutapahtumaan, mutta ilmeisen monille tuo.
   
 17. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), Suomalaiset (TML, VGK) & Kummitus
  Jos päävammoista oikeasti oltaisiin huolissaan, ei keskityttäisi tappeluihin, sillä niistä tulee todella harvoin edes tuota lievintä aivovammaa, eli toisinsanoen aivotärähdystä. Olikohan nyt 95% aivotärähdyksistä tulee nykykiekossa taklauksista ja tämä johtuu nykyään kasvaneesta vauhdista, jos halutaan tämä vauhti säilyttää pitäisi miettiä otetaanko taklaukset kokonaan pois. Itse en tuota haluaisi, vaan olisin valmis hidastamaan peliä tuomalla esim takaisin kahden viivan syötön.

  Mielestäni on typerää syyttää tappeluita edes osin päävammoista, kun niin pieni osa niistä lopulta tulee tappelujen takija. Huomio pitäisi olla aivan toisaalla.
   
 18. axe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, URS LaKu, Slow Motion
  Lainaus:
  Senkin pitäisi nyt jo tähän maailman aikaan olla kaikista tappelijoiden tarinoista selvää, että se koko homma todellakin aiheuttaa päävammoja. Ei välttämättä fyysisesti samanlaisia kuin päähän kohdistuneet kovat taklaukset, mutta päävammoja kuitenkin. Aika harva noista kavereista tuntuu ihan terve päästään olevan. Toki se on sitten debatin paikka, että ovatko olleet alunperinkään.

  Ihan kuin jotkut kukko- tai koiratappelut. Rahan takia viihdytetään äänekkäintä osaa kansasta oman terveyden kustannuksella. Onneksi sentään suurin osa lätkätappelijoista tekee sen edes vapaaehtoisesti ja saa terveyden menetyksestään vielä jonkinlaisen korvauksenkin.
   
 19. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Niin ja silti semmoisiakin kamppailulajeja on kuin nyrkkeily, kickboxin, thaiboxing ja vaikkapa vapaaottelu. Toki nuissa käytetään pehmustettuja hanskoja, mutta jälkimmäisistä nekään ei mitään pehmeitä ole. Ja kun niitä useampi tuhat kertaa siihen kupoliin kopsahtaa niin eiköhän niistäkin vammoja tule aikalailla. En nyt nuita lajeja jääkiekon tappeluihin rinnasta mutta kuitenkin.

  Kuten todettua niin kyllähän nuistakin väkisikin päävammoja tulee, ja se, että ne yleensä tulee saman pelaajan kohdalle nostaa toki kyseisen pelaajan päävammarecordia. Mutta lopulta kuitenkin nuo vammat ovat vain murto-osasta pelaajista, kun taas taklaus tai kamppailutilanteissa tulleet aivotärähdykset voi sattua kenelle vain. Usein se on vielä tietoinen valinta, tapeltava on jos pelata meinaa, vaikkakin päävamman uhalla.
   
 20. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Onko missään aidosti tutkittu tuota tappeluiden ja päähän kohdistuneiden taklausten korrelaatiota? NHL:ssä saa tapella aika vapaasti, ja toki rumista taklauksista joutuu useimmiten myös välittömästi tilille, mutta törkytaklauksia ja muuta rottailua tapahtuu silti jatkuvasti. On tapahtunut ennen ja tapahtuu edelleen.
  Vähänhän NHL:ssä tänä päivänä on noita puhtaasti lihanuijia, mutta toisaalta myös säännöt taklauksiin liittyen ovat muuttuneet. Itse en näe tuota tappelu-uhkaa mitenkään päävammoja rajoittavana tekijänä. Toki tuossa pelkässä 5 min jäähyssä on se hyvä puoli, että yksittäinen jämäpelaaja ei voi tappelemalla poistaa vastustajan tähtipelaajaa ottelusta täysin kuten nykyään.
   
 21. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Jatkuva iskujen ottaminen päähän aiheuttaa muita kognitiivisia ongelmia, jotka ilmenevät usein vasta uran jälkeen.
   
 22. LeonJ#21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
  Lainaus:
  En ole mitään tilastoja tonkinut mistään mutta otetaan vaikka hyvänä esimerkkinä pelkkä nyrkkeily mitä kaukalotappelut vielä usein edustavat joskin säännöiltään eroavat hieman sekä toteutukseltaan että ulkoasultaan. Nyrkkeily tulee suurimmalla osalla sen ammattitekijöistä näkymään myöhemmällä iällä uran jälkeen neurologisina muutoksina tiedonkäsittelyn ja muistamisen osa-alueilla aivoissa. Lisäksi useat iskut juuri kasvojen alueille aiheuttamat murtumia, aivokalvojen repeämiä ja tätä kautta myös ulospäin näkyviä ja havaittuja muutoksia.

  Kaukalossa on vieläpä kirjoittamattomia sääntöjä, joita vain juuri nämä goonit valvovat ja se on sitä pelon luomista vastustajiin hallitsemaan oman joukkueen energiaa. Toki voi olla ihan eri roolin pelaaja kuin tappelijaksi treenattu ja roolitettu mutta usein gooni vs gooni on luotu tälle stereotypialle luomaan pelille ihan erilaista viihdearvoa kuin mitä taitopelaajat esittelevät jäällä.

  Tappelut ovat kuitenkin vain sivulaji itsestään jääkiekosta riippumaton - kuitenkin siinä samassa showmielessä jäällä, mutta yleisen säännöstön alainen mitä tulee jokaisen fyysisen vahingoittamisen piiriin. Tämän takia se on oikeutettua että jos itse pelissä huitomisista, jotka ovat monessa tapauksessa kamppailutilanteessa tulleita vahingollisia tekoja tulee rangaistus niin mielestäni myös tappeluista niistä pitääkin tulla. Siitä voidaan olla montaa mieltä mitä tuomioita siitä pitäisi antaa ja voisiko rangaistuksen määritellä tehdyn vahingon määrä tai ns. Tappeluhistoria.

  Tunteessa tosin kun eletään jäälläkin niin välillä se voi purkautua väkivaltaisväritteisesti esiin, joskin siinä ei kuitenkaa kellään urheilijalla ole tarkoitusta epäkunnioittaa vastustajaa vaikka kuinka ronkkisi verta nenästä. Ja usein silloinkin kun se uhkaa mennä yli tuomarit tulevat väliin vaikka ei se viisasta ole silloin jos goonit yrittävät sytyttää omaa joukkuetta. Tosin riippuu tämäkin tilanteesta.

  Nämä goonit mitä mainitsit. Otetaan etunenässä vaikka Derek Boogaard tai Wade Belak kärsivät varmasti myös roolistaan ja olivat kuitenkin niiden vankeja koko urallaan. Ehkä he, päästäkseen toteuttamaan unelmiaan suhtautuivat lajiin nimeltä jääkiekko siinä mielessä omalla rajulla tavallaan että heidän oli pakko valita se tie kun taidot eivät muuten olisi riittäneet. Se myöhemmässä vaiheessa on voinut vaikuttaa heidän elämänhallintaansa ja siihen että heillä ei lääkärin tarkastusten jälkeen ole ollut niin sanotusti kaikki kotona jos vahvojakin kipulääkkeitä on joutunut käyttämään ja jotain muuta helpotusta. Muistan erään goonin kenen lähipiiri ehdotti jopa psykologia, mutta itse ei tähän suostunut, joten ura ja elämä suistui aika nopeasti jyrkkään alamäkeen. On siinä neuropsykiatrisiakin vaikutuksia eittämättä.

  Mielestäni kuitenkin edelleen päähän kohdistuneet taklaukset ja selvät sikailut jotka ovat usein kuitenkin harkittuja mutta adrenaliinihöyryissä tehtyjä tai muuten vaan pelinopeuden aikaansaannosta ovat jopa vielä vahingollisia kuin tappelut, mitkä usein saadaan näyttämään enemmän haetuilta ja oman joukkueen etua tuovina asioina rangaistuspykälienkin takia kuin monen ottelun pelikiellon tuovat taklaukset, mitkä pahimmassa tapauksessa päättävät uhriksi joutuneen koko kiekkouran ja saattavat tulla tekijän uniin, vaikka sitä käytäisiinkin läpi.

  Itsellenikään ei olisi niin väliä olisiko nykykiekossa enää tappeluita koska nämä goonitkin uhkaavat kuolla sukupuuttoon koska jäävät nykyään aika pahasti jopa viihdearvossakin maantiekiitäjien varjoon.
   
 23. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Lainaus:
  Niin. Onhan noita sääntöjä muutettu taklausten osalta jo paljonkin vauhtien kasvamisen myötä. Mikään Stevens -tyyppinen ajelu ei ole sallittua enää. Keskustelua taklauksistakin käydään jatkuvasti. Milloin joku kukkahattutäti tekee lastensuojeluilmoitusta, milloin keskustelu on jollain muulla tasolla. Väittäisin, että joka kauden aikana on mediasta luettavissa juttua siitäkin, kuinka joku on huolissaan lajin vauhdin kasvusta johtuvista loukkaantumisista. Jos en ihan väärin muista, niin Suomessa ihan Rantasen tapaisen valtavirta -toimittajan suusta on tällainen puheenvuoro joskus kuultu. Tuo mainitsemasi esimerkki pelin hidastamisesta kahden viivan säännön palautuksella on mediassakin noussut esiin aika ajoin.

  Olisi idiotismia olla laittamatta osasyytä päävammoista tappeluiden piikkiin, koska osa päävammoista on nimenomaan tappeluista johtuvaa. Myönnät @HOOLIGAN_ itsekin, että osa päävammoista johtuu tappeluista. Miksi se pitäisi keskustelussa unohtaa? Tappelut eivät ole suurin ongelman aiheuttaja, mutta ne ovat omalta, pienehköltä osaltaan yksi päävammat nimisen ongelman aiheuttajista. Monessa mielessä tappeluiden kitkeminen olisi helpoin tapa vähentää päävammoja jääkiekosta. Kyse on tuosta, mitä @LeonJ#21 viestissään ansiokkaasti avaa. Tappelukulttuuri on jääkiekkoon pesiytynyt osa, joka ei kuitenkaan varsinaisesti ole osa peliä, vaan tapahtuu siinä pelin ohessa.
   
 24. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), Suomalaiset (TML, VGK) & Kummitus
  Koska enforcerit tekevät tuota omasta tahdostaan ja ymmärtävät tai hyväksyvät riskit, että jotain voi sattua.

  Niin pesiytynyt ja pesiytynyt. Tappelut on aina kuuluneet kiekkoon, vaikka euroopassa muuta yritetään väittääkin. Ihan ensimmäisissäkin virallisissa otteluissa tapeltiin. Olleet aina osa lajia, tilastoa tästä ei ole mutta tosiaan entiset pelaajat sanoneet että euroopassa kun tappelukulttuuria ei ole rottailua yms tapahtuu enemmän kuin niissä sarjoissa jossa tappelukulttuuria olemassa.

  Mutta pääsyy se, että tappelut niin pieni osa vammoja että suurin huomio pitäisi olla muualla, nyt mediassa yms vauhkotaan eniten marginaalisesta asiasta.
   
 25. sinnepäinsä Jäsen

  Lainaus:
  Juuri näin. Chris Benoitilta voitte kysellä lisätietoja asiaan liittyen.