Kuinka päästä läskeistä eroon?

  • 573 430
  • 3 046

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Keskustelua lukematta vastaisin otsikon kysymykseen että helpoiten läskeistä pääsee eroon esim kapakassa valehtelevalla että seurustelee. Jos se ei toimi, niin sitten kannattaa säveltää jotain että kaverit soittivat että ollaan juuri lähdössä johonkin toiseen paikkaan jatkamaan iltaa, että nyt pitää lähteä.
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Jaaha, tuli sitten otettua töissä haaste vastaan. Tavoitteena olisi siis laihduttaa viisi kiloa ensi kuun loppuun mennessä ja maanantaina aloitellaan. Piikissä on 150 euroa ja voittaja on se, joka saa vähintään sen 5 kiloa pois ja mikäli kummatkin yltää tavoitteeseen, skaban voittaa enemmän laihduttanut. Mikäli kumpikaan ei yllä tavoitteeseen, kisa raukeaa.

Kysykin siis vinkkejä, teiltä arvon jatkoaikalaiset, miten luovia voittoon? Kerrottakoon heti alkuun, että en ole mikään sairaalloisen ylipainoinen vaan jo nykyisessä kuosissani ihan ok kunnossa. Speksit ovat jotakuinkin ~175cm/80kg. Liikun omasta mielestäni suhteellisen paljon ainakin verrattuna nykysuomalaiseen perusjamppaan. Fillaroin tai kävelen työmatkat, 90& matkoista fillarilla. Matkaa kertyy edestakaisin jotakuinkin 15 kilometriä. Sen lisäksi muut liikkumiset hoidan pääasiassa kävellen. Sen lisäksi töissä tulee liikuttua tarvittaessa aika helvetisti. Yhtenä toimenkuvana on lavottaa 8 tuntia laatikoita lavoille ja riippuen päivästä niin nykyään perustahti on 400-800 laatikkoa/vuoro. Kyllähän mä sitä voisin tehdä seuraavat 6 viikkoa, mutta eri asia on kestääkö mun pää sitä, kun päivä viikossakin tuntuu liialliselta.

Kolme ongelmakohtaa ovat ruokavalio, hidas aineenvaihdunta ja epäsäännöllinen elämänrytmi, joka johtuu kolmivuoroduunista. Ruokavaliota on sinänsä helppo kyllä muuttaa, se kun on koostunut kotioloissa lähinnä pikaruoasta. Töissä kyllä saa ns. oikeaa kotiruokaakin ja sitä hyödynnänkin melkein päivittäin. Ilmiselvää on se, että pikaruoat pitäisi heivata helvettiin ja ruveta oikeasti kokkaamaan himassa. Vaan minkälaista settiä? En ole mikään mestarikokki, mutta tarvittaessa osaan kyllä tehdä ruokaa. Ongelma on enemmänkin asennepuolella. Aineenvaihduntaan ei varmaan ihan hirveästi voi vaikuttaa? Liikunnalla kyllä joo, mutta johan sitä liikutaan.

Elämänrytmi nyt on mitä on ja tässä tapauksessa aika pakon sanelema juttu. Ainoa mitä tähän olen keksinyt, on se että rytmittää syömiset mahdollisimman hyvin aina sen mukaan miten työvuorot menee eli koska pääasiassa on kolme taukoa niin syö joka tauolla jotain kuin että vetäisi keskimmäisellä tauolla kaiken mitä on tarjolla.

Taitaa myös kaljottelut jäädä vähän vähemmälle... Melkeinpä joka viikonloppu sitä on tullut käytyä jossain rilluttelemassa ja välillä vähän viikollakin. Ei kyllä ihan nollatoleranssia viitsisi tähän pistää, mutta radikaali leikkaus kyllä onnistuu.

Tämä viikonloppu olisi tosiaan mahdollista vielä kokeilla nostaa painoa. Ei vaan näin lyhyt aika taida paljoa auttaa siinä asiassa. :)
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Aineenvaihduntaan ei varmaan ihan hirveästi voi vaikuttaa? Liikunnalla kyllä joo, mutta johan sitä liikutaan.

Karppaa. Sun kokoiselta ja noilla tiedoilla pitäisi lähteä helposti 3-4 kiloa kahdessa viikossa pelkkiä nesteitä. Alkuun pääset Ateriamatriisilla ja lisää neuvoja saat tuolta keskustelufoorumilta, porukka jeesaa ja neuvoo mielellään.

Niin, ja kaljan joudut jättämään. Mutta tiukkoja ja viinejä saa juoda, kunhan ei mitään makeita valkkareita tai kuohareita.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Itsekin teen vuoroduunia ja sanotaanko vaikka niin että kertyy ihan perkeleesti kiloja jos en ole tarkkana sen suhteen.

Pari vinkkiä:

Aineenvaihdunta on avain asia.

- Juo vettä vähintään litra päivässä kaiken muun normi ruokajuomisen lisäksi.

- Ruoasta turhaa rasvaa ja turhaa hiilihydraatteja pois. Esim unohda ruokakastikkeet/salaattikastikkeet, tilkka ei tapa mutta aina siis voi vähentää.
Perunoita/riisiä/pastaa ei tarvitse juuri ollenkaan jos siinä lautasella on esim jotain pihviä/kanafilettä/kalafilettä ja salaattia.

- Liikuntaa lisäämällä. Nimenomaan arkiliikuntaa, eli kävele mahdollisimman paljon.

Esim tässä sun tilanteessa on paljon parempi kävellä vaikka 30min-1 tunnin lenkki rivakasti iltaisin kuin mennä johonkin punttisalille junnaamaan.

Summasummarum, arkiliikuntaa lisäämällä, ruokaa vähentämällä(järkeistämällä) ja juo vettä! Varmasti muuttuu aineenvaihdunta parempaan suuntaan, ja uskalla veikata että näkyy myös painossa.


J

edit: Lepo on helvetin tärkeä, jos nukut liian vähän niin aineenvaihdunta kärsii. Eli kunnon unet jokapäivä.
 
Viimeksi muokattu:

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Perunoita/riisiä/pastaa ei tarvitse juuri ollenkaan jos siinä lautasella on esim jotain pihviä/kanafilettä/kalafilettä ja salaattia.

edit: Lepo on helvetin tärkeä, jos nukut liian vähän niin aineenvaihdunta kärsii. Eli kunnon unet jokapäivä.
Ok, viestisi on hyvää settiä kaiken kaikkiaan, mutta ainoa mikä hämää on on tuo riisi. Olen käsittänyt, että nimenomaan riisi on sellainen mitä kannattaa syödä, jos laihduttaa, koska sen ravintoarvo on aika mniimaallinen. En tiedä olenko väärässä, mutta kuitenkin. Azulille kanssa kiitokset vinkeistä. Voin antaa lopputulokset joulukuun alussa mikäli jotain kiinnostaa.

Tämän viikonlopun vedän viinaa niin paljon kuin lähtee ja sen jälkeen pysytään kohtuudessa.

-R
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Olen käsittänyt, että nimenomaan riisi on sellainen mitä kannattaa syödä, jos laihduttaa, koska sen ravintoarvo on aika mniimaallinen. En tiedä olenko väärässä, mutta kuitenkin.

Olet väärässä. Keitetyssä riisissä on kaloreita 135 per 100 g. Esimerkiksi keitetyssä makaronissa on kaloreita sadassa grammassa 95. Perunassa vielä vähemmän: 63 kcal/100g.


Lähde: http://www.fineli.fi/
 

kärppä73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montreal Canadiens
Hiilarit minimiin, ruokavalioon lisää proteiinia ja jatkuva näläntunne katoaa. Rasvaisetkaan liharuuatkaan eivät ole pahasta, jos siinä samalla ei vedä jumalatonta määrää pastaa, riisiä tai perunaa. Kun (lähes) hiilarittomaan ruokavalioon yhdistät runsaasti liikuntaa, niin läskit katoavat....
 

Boyko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk, Arsenal
Pikakuuri

Hifk:n uudessa jo-floppi hankinnaksi tuomitussa Norman Bates -ketjussa on ollut pieniä viittauksia herran jonkinmoiseen ylipainoon.

Joku mainitsikin, että viikossa voi helposti vähentää 5-10 kg tehokuurilla, jos kilot on tulleet pääasiassa alkoholilla. Minkälainen on tällainen tehokuuri?
 

Raatelurakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Liverpool, Jokerit.
Kiinnostaisi tietää mikä olisi se tuote mistä parhaiten/helpoiten saa proteiinia? Mielellään tuote saisi olla sellainen että sen voi ottaa evääksi mukaan ilman sen suurempia kuppeja ja kippoja.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Kiinnostaisi tietää mikä olisi se tuote mistä parhaiten/helpoiten saa proteiinia? Mielellään tuote saisi olla sellainen että sen voi ottaa evääksi mukaan ilman sen suurempia kuppeja ja kippoja.
Raejuusto tai maitorahka. Mukavasti annoskokooon pakattuna, ja maistuu pelkältäänkin, maitorahkaan kun heittää hiukan hilloa mukaan niin ai että on hyvää.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Raejuusto. Menee sellaisenaan, mutta voi sekoittaa melkein mihin tahansa ruokaan aamupuurosta janssoninkiusaukseen. Sekoittamisessa siis ajatuksena syödä sitä mitä muutkin (esim. työpaikkaruokalassa), mutta boostata omaa annostaan parantamalla protsku/hiilari-suhdetta.
 

Raatelurakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Liverpool, Jokerit.
Oisko kellään helppoa dieettiä valmiina? Siis sellaista missä ei tarvitse säätää miljoona asiaa ja varsinkin syödä miljoonaa eri asiaa.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Oisko kellään helppoa dieettiä valmiina? Siis sellaista missä ei tarvitse säätää miljoona asiaa ja varsinkin syödä miljoonaa eri asiaa.
Helpoin dieetti on syödä vähän ja terveellisesti, sekä lisätä liikkumista. Ruokaa kannattaa syödä mieluummin 5 pientä ateriaa päivässä, kuin yksi iso. Kaikki rasvainen pois ruokavaliosta (tarkoittaa siis sipsejä, mäkkisafkaa, pitsoja, leivän päälle voi laittaa edelleen margariinia ja ruoanlaitossa käyttää voita ohjeiden mukaan). Karkit pois ruokavaliosta. Jos tuntuu, ettei pysty elämään ilman herkkuihin ratkeamista, voi ottaa yhden kaloripäivän viikolle, jolloin sallii itselleen esim pienen karkkipussin tai pitsan. Alkoholin käytössä olut ja siiderit minimiin, väkevät juomat eivät lihota, tosin alkoholin käyttö turvottaa yleisesti ottaen, eli sitä ei kauheasti kannata ottaa jos tosissaan laihduttaa.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Alkoholin käytössä olut ja siiderit minimiin, väkevät juomat eivät lihota, tosin alkoholin käyttö turvottaa yleisesti ottaen, eli sitä ei kauheasti kannata ottaa jos tosissaan laihduttaa.

Kyllä se on nyt valitettavasti vain todettava karu fakta, että kaikki alkoholi on dieetin tappamista ja vesittämistä. Kyllä niissä väkevissäkin on todellakin ihan tarpeeksi kaloreita pilatakseen muuten hyvän dieetin alun ja niinpä yksinkertaisempaa on jättää brenkut sun muut samantien kuin alkaa laskemaan mitä voin juoda, mitä en.
Itsekkin aikanani menin tuohon lankaan dieetillä, että sallin itselleni tuon lauantai päivän jolloin kävin 3-4 ehkä nauttimassakin ja eihän siitä mitään tullut. Seuraava dieetti ja jätin alkoholin tietenkin kokonaan pois enkä sallinut itselleni mitään mässypäivääkään. Tosin sitä yhtä herkuttelupäivää viikossa en kumoa, se on ihan hyvä olla siellä ihan korvien välin takia, mutta alkoholi on itsestäänselvä ei. Sekään tosin ei tarkoita sitä, että vetäistään perhepizza ja huuhdotaan se 1,5 litralla kokista alas.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Oisko kellään helppoa dieettiä valmiina? Siis sellaista missä ei tarvitse säätää miljoona asiaa ja varsinkin syödä miljoonaa eri asiaa.

Tätä tyttöystävä ainakin suositteli. Aamu- ja välipalaksi sitten vaan ruisleipää yms. Selvät ohjeet tuolla on ja nälkä ei tule näillä annoksilla.
 

Raatelurakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Liverpool, Jokerit.
Kiitokset ehdotuksista. Tuo viimeinen linkki vie just sellaisille dieettihelvetti alueille jonne en halua joutua. Meinaan päivä alkaa 4.50 heräämisellä aamupuuhasteluiden jälkeen aikaa n.3minuuttia aikaa vetää kledjut niskaan ja ehtiä töihin vievään bussiin joten aamupalaksi pitäisi olla mahd. yksinkertainen mättö, töissäkkin on sellainen tilanne että läheskään aina ei ole mahdollista käyttää mikroa, joten eväitten pitäis olla helposti kuljetettavia mahdollisten välipalojen kera. Ite olen ajatellut jotain tähän tyyliin.

Aamulla= 2desiä jugurttia, ehkä puurohiutaleita sekaan ja juomalla alas.
kahvipaussi= Kahvia kuppi kaks, raejuustopurnu.
Safkis= Kanasalaattia ite tehtynä.
=2Kahvis Joko hedelmä tai marjarahka.
Iltasaruuaksi ei ole vielä mitään hyvää mielessä ehdotuksia?
Juomaksi vettä aina ja kaikkialla.
Olisikohan tuohon jotain lisättävää/parannettavaa?
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Kyllä se on nyt valitettavasti vain todettava karu fakta, että kaikki alkoholi on dieetin tappamista ja vesittämistä.

Niin en tiedä, kai lähtötilanteellakin on merkitystä. Minä sain helposti 111kg -> 100kg (190cm) muuten syömällä järkevästi ja liikkumalla, mutta samalla olut maistui ja pizzakin joskus.

Siitä alaspäin en sitten olekaan saanut (enkä ihmeemmin yrittänytkään), mutta paino ei myöskään ole noussut saman urheilu & mäyrä jatkuessa. Pitäisihän tästä vielä poistaa, joten katsotaan viimeistään mitä tipattomana tammikuuna tapahtuu.

OT: Niitä jokavuotisia vääntöjä tipattoman turhuudesta ja alkoholismin todisteena olemisesta odottaa joka vuosi yhtä mielenkiinnolla ja huvittuneena.
 
Viimeksi muokattu:

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Hajanaisia yleispointteja Raatelurakille

- Muista kuidut. Mitä enemmän rahkaa ja raejuustoa, niin sitä enemmän kuituja sekaan. Muuten tulee kakkalukko :) Eli enemmän puurohiutaleita, tummaa leipää, näkkäriä ja kasviksia.

- Koko raejuustopurkkia ei tarvitse tuhota yhdellä aterialla. Niissä on tätänykyä kätevät kannet.

- Kokeile maustettuja pikapuuroja. Niitä saa pienissä annospusseissa (esim. Elovena Hetki). Valmistetaan lisäämällä kuuma vesi.

- Banaani pahimpaan heikotukseen ei haittaa mitään. Viinirypäleet käyvät iltakarkista.

- Muista liikunta. Muuten et laihdu, vaan "kuihdut". Paino putoaa ja olet silti löysä.

- Mieluummin vähän maltillisempi dieetti ja pidempikestoinen ruokailutottumusten muutos kuin äärimmilleen viety touhu. Jos olet nyt syönyt miten sattuu, niin tuolla menyyllä kyllä paino putoaa, mutta olet viikon päästä ihan paskana. Malttia siis. Mitä kovempi alkuinnostus, sitä varmemmin homma tyssää nopeasti.
 

Haukka68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Läskistä eroon pääsee tahdonvoimalla. Itse pudotin puolessa vuodessa 20kg siihen puoli vuotta lisää niin putosi 5kg.
Ensinnäkin pudotin ruokamäärät puoleen, jätin perunan lähes kokonaan pois samoin pastan ja riisin käytön alle puoleen entisestä. Vaalean leivän jätin kokonaan.
Ruoan vähentämisen tueksi aloitin polkemaan lahjaksi saatua kuntopyörää 4-6 tuntia viikossa vähintään tunnin kerrallaan, tai muuta aerobista liikuntaa.
Aloin pitämään harjoituspäiväkirjaa, johon on jäänyt jumiin, kun pitää saada viikon keskiarvon pysymään yli viidessä tunnissa, ja seuraavana vuonna enenmän tunteja/kilometrejä kuin edellisenä. Kuntoilun avulla painonpudotus helpottui, mutta myös löysät häipyi, kun rasvaprosentti on parin vuoden kuntoilun jälkeen pysynyt 9,3-10,7 välillä.
 

Raatelurakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Liverpool, Jokerit.
Joo kiitokset vinkeistä mutta kun lähtöpaino 115kg ja polvi ja nilkka urheiluvammoista johtuen klesoina sillä tavalla että jo normaalityöntekokin aiheuttaa illalla ko osissa kipuilua, niin kunnon hikoilukävelyä ja rasitusta ei viiti aloittaa ennenkuin painoa on saanut alemmaksi eli ensi alkuun luotetaan työntekoon ja ruokavalioon ja kunhan paino on jossain sadassa kg:ssä niin aloitan silloin urheilemaan enemmän.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Joo kiitokset vinkeistä mutta kun lähtöpaino 115kg ja polvi ja nilkka urheiluvammoista johtuen klesoina sillä tavalla että jo normaalityöntekokin aiheuttaa illalla ko osissa kipuilua...
Uimaan siitä, mars mars ja pyörän päälle, jos ei sitä estävää vaivaa ole. Punttisaliltakin löytynee monennäköistä sopivaa liikettä.
 

Haukka68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Joo kiitokset vinkeistä mutta kun lähtöpaino 115kg ja polvi ja nilkka urheiluvammoista johtuen klesoina sillä tavalla että jo normaalityöntekokin aiheuttaa illalla ko osissa kipuilua, niin kunnon hikoilukävelyä ja rasitusta ei viiti aloittaa ennenkuin painoa on saanut alemmaksi eli ensi alkuun luotetaan työntekoon ja ruokavalioon ja kunhan paino on jossain sadassa kg:ssä niin aloitan silloin urheilemaan enemmän.

Kuten AnaMasa ehdotti uimaan, pyöräilemään tai sitten kuntopyörällä polkemaan. Jos polvi renkkaa voi oikea pyöräily olla rankempaa sille, mutta kuntopyörä on hyvä vaihtoehto, kun lähtee kevyellä vastuksella liikenteeseen.
 

Raatelurakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Liverpool, Jokerit.
Palataan ensiviikolla asiaan kunhan saan jääkaapin tyhjennettyä epäsopivista eineksistä. Eli aloitan maanantaina töiden jälkeen ostamaan sopivat lenkkeilytossut ja kaupasta parin päivän terveyssapuskat yhdistellen sopivasti kaikkia vinkkejä. Oisko muuten kengistä antaa jotain suositusta.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä vinkki erityisesti naisille - tietenkin dieettien ihmemaasta, pohjois-Amerikasta. Tällä saattaa lähteä jopa tuollaiset 250 paunaa, ja hyvät mahdollisuudet on, että ihan lopullisesti. Otat vaan yhteyttä rohkeasti (faksi on erinomainen vaihtoehto) ja tarjoat try-outille stadilaiseen jääkiekkojoukkueeseen! Siellä ottavat riemusta kiljuen vastaan ja tässä et voi kuin voittaa:
a) saattaa löytää suomalaisdaamin jolta puuttuu skandinaavisesta sisustuksesta juuri tuollainen perinteinen laardilooda tai b) myyvät eteenpäin hyvällä voitolla itänaapuriin tai c) saat saman kaverin parin kuukauden päästä timakkana 190-paunaisena pakettina takaisin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös