Kuinka päästä läskeistä eroon?

  • 587 818
  • 3 061

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tässä pari ohjenuoraa mitkä on pitänyt itseäni pullahtamasta 150-kiloiseksi, geenit on sellaiset että tuollaiset kilot ovat helposti saavutettavissa.

Aineenvaihdunta.
1) Juo vettä vähintään litra päivässä. Kesällä 2-3litr.
2) Säännöllinen arkiliikunta, aloittakaa siitä että esim kävelette 30-90min per päivä. Ja nimenomaan joka päivä!

Moni tekee virheen hakemalla oikotietä onneen lähtemällä "toimistotuolista suoraan lenkille taikka puntille", siinä saa itsensä vain hajalle ja menettää innostuksensa liikkumiseen samantien.

Ruokavalio on tärkeä.
Turhat hiilarit pois. Salaatin viereen hyvää proteiinia lihasta,kanasta,kalasta. Tummaa leipää.

Vasta tämän muutoksen jälkeen voi alkaa suunnittelemaan urheilemista ja pulssinnostattamista kunnolla.

Tämä on sellainen perusjuttu millä olen saanut isona miehenä kilot kuriin.
Tähän sitten lisäksi fiiliksen mukaan muuta urheilua ja punttia.


_
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kirjataanpa hiukan ajatuksia hienoon ja tavoitteelliseen ketjuun. Painonpudotuksen onnistuminen on jokaiselle yksilökohtainen asia ja se mikä sopii jollekkin toiselle, ei välttämättä sovi toiselle. Suurin harhaluulo on se, että syömisen lopettaminen toisi halutun ja pysyvän ratkaisun. Ei vain päinvastoin. Kroppa säästöliekille, viimeinenkin lihasmassa häviää, luut haurastuu ja yleinen mielentilakin kärsii.

Itsekin aktiivista kuntosaliharjoittelua suorittavana voin muutaman vinkin antaa. Lähes kaikilla suurimmilla kuntosaleilla on ohjaajat, jotka auttavat oikean treeniohjelman löytämisessä. Ovat vielä melko usein koulutukseltaan fysioterapeutteja ja kun tekevät ohjelmia työkseen monensorttisille ihmisille, niin yleensä tietävät mistä puhuvat. He voivat myös vinkata ravinnon suhteen.

Aloita kevyesti - jos et ole harrastanut urheilua juuri lainkaan, lähde liikkeelle vaikka 30 minuutin kuntopyöräilyllä, jonka lomassa voit vaikka lukea iltapäivälehden. Katsele ympärillesi - ei ne muutkaan ihmiset siellä täydellisiä ole eivätkä ole sellaisiksi tulossa vaan nauttimassa liikunnan ja kuntoilun riemusta.

Älä ramppaa joka päivä vaalla ja muista, lihas painaa enemmän kuin läski. Eli painonpudotus liikunnan kautta johtaa yleensä myös muihin toivottuihin seurauksiin- ryhti paranee, lihaserottuvuus korostuu ja yleinen virkeystila kohoaa.
 

MunkADunk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Penguins
Itse sain pudotettua painoa 113-->103kg yksinkertaisella ruokavaliolla. Paljon kokolihapihvejä, kanaa, kalaa, salaattia. ei ollenkaan pastaa, perunaa, leipää. Välipaloiksi maitorahkaa, raejuustoa, tonnikalaa(vedessä), ananasmurskaa, vähäkalorista sokeroimatonta mehukeittoa. Ei ruokailua illalla klo 20 jälkeen, eli käytännössä 3-4h ennen nukkumaanmenoa viimeinen ruokailu. Tuo ruokavalio rasittaa sen verran kehoa, että ruumiillisen työn (n. 50h/vko) lisäksi ei tarvitse käydä salilla kuin 2-3krt/vko. Kuntopyörään en koskenut, vaan tein 1-jakoisella ohjelmalla 10-15 toiston sarjoja lyhyellä palautuksella. Lihaserottuvuutta tuli käsivarsiin ja rintalihaksiin reilusti, jenkkakahvat kutistuivat reilusti ja farkut meinaavat tippua jalasta. Tosin tuollaisen ketoosidietin jälkeen kannattaa ottaa hiilarit erittäin varovaisesti takaisin, nimittäin paino nousee äkkiä takaisin samoihin lukemiin jos alkaa sämpylä ja makaroonilaatikko maistumaan.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Heitä nurkan taakse donitsi.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Nostellaanpas tätä ketjua ylöspäin.

Itse aloitin tämän viikon maanantaina laihdutuskuurin. Tai tavoitteenani on oikeastaan tähdätä pitempikestoiseen vaikutukseen eli käyttäisin laihdutuskuurin sijasta sanaa terveellisempi ruokavalio. Siinä samassa todennäköisesti tulee myös painokin putoamaan.

Itse olin aika pullukka kun aloitin laihdutuksen maanantaina ja tavoitteena olisi saada pois ainakin sellaiset 10-20kg. Aika kova tavoite tiedän kyllä, mutta sen ei tarvitse heti pois lähteäkään. Vaan terveellisemmät ruokailutavat ja sitä myötä tavoitteena että ajan myötä lähtisi pois tuon verran läskiä vähintään. No, ensimmäisen kuukauden aikana voisi toki tuo 10 kiloa lähteä.

En ihan kylmiltäni joutunut aloittamaan laihdutuskuuria siinä valossa, että kyllähän minulla aika hyvin kaikki teoriat terveellisistä ruokavalioista on ollut, kun niitä minulle edellisessä koulussani opetettiin. Nyt niitä oppeja vaan täytyy toteuttaa käytännössä.

2 ensimmäistä kiloa lähti pois heti maanantaista keskiviikkoon mennessä. Läskithän lähteekin vissiin helpommin pois lihavemmilta, kun esimerkiksi päivän peruskalorikulutus on suurempi.

Pyrin syömään aamuisin jotain puuroa 100g ja siihen ehkä jotain näkkileipää oheksi ja/tai hedelmää. Lounaan sisällön pyrin rakentamaan siten, että puolet olisi salaattia ja muu perunaa tai muuta päälisäkettä ja jotain lihaa kenties. Riippuen ruoasta. Normaaleja kotiruokia silti popsitaan, pyritään tähtäämään nimenomaan vain siihen, että aterioiden sisältö olisi suositusten mukainen ja syön vain sen verran kuin on nälkä, en yhtään enempää niin kuin ennen muinoin. Sitten vedän välipalan siinä muutaman tunnin päästä, välipalana jotain hedelmää, kasvista tms. pientä ja vähäkalorista ja sitten iltapalana rasvatonta jogurttia ja ruisleipää vaikka tai muuta vastaavaa.

Ruokapäiväkirjaa teen säännöllisesti joka päivä ainakin alkuun ennen kuin tästä muodostuu tapa. Tärkeää on, että saatujen kalorien määrä päivittäin olisi pienempi kuin kulutettujen ja nyt olen joka päivä siihen pystynyt.

Liikuntaahan tässä on harrastettu säännöllisesti jo muutaman vuoden hyvin. Vähintään 3-4 kertaa viikossa tunnin kävelyä tai pyöräilyä. Näin kesäisin enemmänkin, kun on hyvät ilmat ajella pyörälläkin.

Tällaista tällä rintamalla. Terveellisempi elämä, tervetuloa!
 
Suosikkijoukkue
KalPa
En nyt mikään ammattilainen sanan varsinaisessa merkityksessä ole mutta muutamia kuureja läpi käyneenä osaa muutamat asiat painottaa hyvin.

1. Jos haluaa painoa pois, mikään punttisalitreeni, juoksutreeni yms. tiukka setti ei vaikuta hyvin. Ainakaan jos sitä pitää ainoana urheiluna. Täydentävänä toimii. Keho polttaa parhaiten rasvaa matalammalla sykkeellä (max 130). Kovasykkeississä lajeissa kunto kyllä kasvaa ja lihasmassa (varsinkin puntissa) mutta paino ei tipu samassa syklissä. Tämä siis pätee siihen että haluat ainoastaan tiputtaa painoa, et kasvattaa lihasmassaa.

Helvetin hyviä lajeja pudotukseen on ihan päivittäin reipas kävely, sauvakävely tai rullaluistelu (jos ei vedä ihan tappiin tässä itseään). Rasva alkaa palaa 30 minuutin jälkeen joten kestot sinne tuntiin. Kuukauden päästä voi nostaa aikaa puoleentoistatuntiin pari kertaa viikossa jos siltä tuntuu. 5-6 krt viikossa kokonaisuudessaan tätä matalasykkeistä. Väliin voi ottaa fudista, sählyä, kaukista 1-2 kr viikkoon.

2. Ruokavalio. En suosittele tuota hiilareitten kokonaan poisjättöä. On vaarallista hommaa pitemmän päälle ja sit kun aloittaa niillä uudestaan, paino tulee helvetin nopeesti takaisin. Hiilariruokia vähentää puoleen on omalla kohdalla toiminut saatanan hyvin eli 4:stä perunasta kaksi pois joka kerta, makaroonia yksi kauhallinen vähemmän jne. Eikä näitä tarvii kuin kerran päivässä jompaa kumpaa. Sit muuten syö terveellisesti ilman ylimääräisiä rasvoja. Selkeesti ottaa kerran viikkoon yhden mässäilypäivän eli silloin namia ja sipsiä. Näitä ei pidä jatkaa seuraavana päivänä jos jäi yli!!

Ite aika herkkuperse niin tää makeansyönti suurin ongelma. Ratkaisu tähän marjat ja hedelmät. Iltaisin persikoita, mansikoita, mustikoita vähän jogurttiin sekoitettuna. Ovat hyviä ja korvaavat karkit. Ja mikä tärkeintä, vetää illalla ison kipon näitä marja/hedelmä juttuja niin kyllä aineenvaihdunta toimii eli paska lentää aamulla kaaressa :)

Näillä ohjeilla lähtee 1 kg/viikko varmuudella eli kertaus:
- 5-6 krt viikossa matalasykkeistä liikuntaa väh. 1h kerrallaan
- 1-2 krt joku kovasykkeinen joukkuepeli jos mahdollista. Voi vähentää kevyestä lenkistä pois nämä kerrat
- Hiilarit puoleen mut ei kokonaan pois
- Makeat korvaa marjoilla ja hedelmillä
- Selkeesti viikkoon yksi makea/sipsi päivä. On jotain mitä odottaa viikon.

- Pepsi maxia on tullut vedeltyä aika vitusti, 0 kcal.

Jossain vaiheessa kannattaa nostaa tosiaan kertaharjoituksen aikaa, huomasin itsekin että meinasi välillä pysähtyä pudotus mutta pari pitkää treenia herätti kehon uudestaan.

Tää on mun mielestä hyvä tahti eikä keho joudu liian koville. Keskimäärin kuukaudessa lähtee 5 kg
 

Kaivanto

Jäsen
1. Jos haluaa painoa pois, mikään punttisalitreeni, juoksutreeni yms. tiukka setti ei vaikuta hyvin. Ainakaan jos sitä pitää ainoana urheiluna. Täydentävänä toimii. Keho polttaa parhaiten rasvaa matalammalla sykkeellä (max 130).

Siis kyllä läskiä palaa enemmän, jos vedät kolmen vartin lenkin sykkeellä 160 kuin jos vedät kolmen vartin lenkillä sykkeellä 130. Se on sitten toinen asia, että ylipainoinen, syömisestään tinkivä henkilö ei jaksa vetää kovalla intensiteetillä.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Siis kyllä läskiä palaa enemmän, jos vedät kolmen vartin lenkin sykkeellä 160 kuin jos vedät kolmen vartin lenkillä sykkeellä 130. Se on sitten toinen asia, että ylipainoinen, syömisestään tinkivä henkilö ei jaksa vetää kovalla intensiteetillä.

No en ala väittämään vastaankaan kun ei ole parempaa tietoa kuin oma keho :)

Itsellä ei toiminut tämä ollenkaan vaikka jaksan hyvin vetää tuon mainitsemasi setin. Sykemittarinikin antoi tämän suuntaista osviittaa palaneista kaloreista että n. 130 keskisykkeen lenkki poltti enemmän kuin 170 keskisykkeen juoksulenkki, rasvan osuutena.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Itsellä ei toiminut tämä ollenkaan vaikka jaksan hyvin vetää tuon mainitsemasi setin. Sykemittarinikin antoi tämän suuntaista osviittaa palaneista kaloreista että n. 130 keskisykkeen lenkki poltti enemmän kuin 170 keskisykkeen juoksulenkki, rasvan osuutena.

Ymmärtääkseni se menee niin, että jos vedät saman matkan 130:n sykkeellä ja vaikka 170:n sykkeellä, tuo matalakestoisempi polttaa tehokkaammin rasvaa. Ei siis sama suorituksen kesto, vaan suunnilleen sama suoritus.

Toisaalta, tuo rasvanpolttosyke taitaa olla hivenen myytti. Voi olla, että rasva palaa paremmin matalalla sykkeellä, kun taas kovemmalla sykkeellä keho ottaa energian hiilihydraateista. Mutta mitäs sitten? Hiilarithan varastoituvat myöhemmin rasvaksi. Jos vedät matalalla sykkeellä, rasva palaa, mutta syömäsi hiilarit jäävät kuluttamatta ja muuttuvat rasvaksi. Kovalla sykkeellä hiilarit palavat, minkä jälkeen peruskulutuksesi ottaa energian rasvasta.

Ainakin tuollaista olen kuullut...
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Tuossa muuten löyty linkki jossa rasvanpalamisesta. Itsellä nousee sykkeet nopeasti tuonne 80% alueella mutta jaksan siellä kyllä pitkään toimia. Mutta siellä se rasva ei palanut ja tämän huomasin myös mittarilla. Kevyt toimi paremmin mutta tähänkin on eri kehoja niin paljon että jokainen toimii omalla tavallaan:

http://www.fit.fi/liikunta/kuntotieto/_a46442/polta+rasvaa+tehokkaasti/

e.
Semmoinen vinkki muuten että kannattaa jos mahdollista, tehdä eka lenkki heti aamusta ennen aamupalaa. Tällöin kehossa ei ole varastossa hiilareita joten poltto alkaa heti..
 

Kaivanto

Jäsen
No en ala väittämään vastaankaan kun ei ole parempaa tietoa kuin oma keho :)

Itsellä ei toiminut tämä ollenkaan vaikka jaksan hyvin vetää tuon mainitsemasi setin. Sykemittarinikin antoi tämän suuntaista osviittaa palaneista kaloreista että n. 130 keskisykkeen lenkki poltti enemmän kuin 170 keskisykkeen juoksulenkki, rasvan osuutena.

Toki prosentuaalisesti rasvaa kuluu enemmän matalalla sykkeellä, meinasin absoluuttista määrää. Käytännössä huonolla syömisellä ei tietty kannata vetää kovaa treeniä. Sitä ei jaksa, lihakset eivät palaudu ja treenaaminen loppuu lyhyeen.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Toki prosentuaalisesti rasvaa kuluu enemmän matalalla sykkeellä, meinasin absoluuttista määrää. Käytännössä huonolla syömisellä ei tietty kannata vetää kovaa treeniä. Sitä ei jaksa, lihakset eivät palaudu ja treenaaminen loppuu lyhyeen.

Joo toi oli hyvä pointti. Eli kun aletaan laihduttaa, ruokamäärät tippuu automaattisesti joten ei ole varastossa välttämättä panoksia vetää noita kovia treenejä. Tai sit menee äkkiä into hommaan jos lähtee huonoilla energioilla koville lenkeille ja homma jää siihen kun huippaa.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Mitens ryyppääminen ja laihduttaminen sopivat samaan lauseeseen vai sopivatko ollenkaan? Onko ryyppääminen unohdettava kokonaan dieetin aikana?
 
Mitens ryyppääminen ja laihduttaminen sopivat samaan lauseeseen vai sopivatko ollenkaan? Onko ryyppääminen unohdettava kokonaan dieetin aikana?

Ei varmaan kovin paljoa kannata ryypätä. Vähentää kannattaa tuota hienoa harrastusta, näin uskon. Pari saunakaljaa ei varmaan tee pahaa, kunhan siis pysyy kohtuudessa.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Mitens ryyppääminen ja laihduttaminen sopivat samaan lauseeseen vai sopivatko ollenkaan? Onko ryyppääminen unohdettava kokonaan dieetin aikana?

Sinänsä jo hupaisia kysymyksiä, mutta tosiaan tuosta alkoholista löytyy jo itsessään niin paljon kaloreita, että kyllä ammattilainen saa olla joka mukia pystyy dieetin aikana ottamaan. Käytännössä tuo on mahdotonta. Kun isot miehet lähtevät sitä napanderia ottamaan niin siinä se ruokailupuolikin helposti unohtuu ja seuraavana päivänä tekeekin jo mieli syödä epäterveellisesti eli tuo keiton ottaminen ei palvele dieettiä todellakaan tätäkään kautta.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Kyllä on tullut ryypiskeltyä mut ei mitenkään ylenpalttisesti. Ei mitään saunakaljoja eikä iltaolusia ollenkaan mutta kerran pari kuussa kunnon rännit. Kirkkaita vetelee ilman sokerilantrinkeja enimmäkseen. Tällöin ei tarvii määrällisesti niin paljon juoda kuin kaljaa/sidukkaa. Ja muistaa ettei mäkkäriä syö seuraavan päivänä tyhjäks niin ei mitään hätää. Ite ottanut vielä semmoisen linjan että ryypyn jälkeen, ei seuraavana vaan sitä seuraavana päivänä, vedetään pitkä lenkki suunnilleen tuplana eli verivelat kuitattu :)

Sen huomannu että aika kuluttavaa se ryyppääminenkin on kun sit vetää parikolme viimeistä ravintolatuntia hulabaloa tanssilattialla!

e. Lisätään vielä että tämmöiseen meikäläisen tyyliseen -kilo viikkoon -kuuriin tämä sopii hyvin. Mutta jos tavoitteet korkeammalla niin sit kannattaa jättää tissuttelutkin väliin.
 
Viimeksi muokattu:

scholl

Jäsen
Mitens ryyppääminen ja laihduttaminen sopivat samaan lauseeseen vai sopivatko ollenkaan? Onko ryyppääminen unohdettava kokonaan dieetin aikana?

Monihan ei syö moneen päivään, jos on kunnolla ryyppäämässä, joten kyllähän se laihduttaa. Sen sijaan sellainen perustissuttelu kyllä vain lihottaa.

Läskit laittaisin kyllä saunan taakse. Tulevat kalliiksi yhteiskunnalle ja ovat muutenkin selkärangatonta porukkaa.
 

passenger

Jäsen
Kuusi kiloa on paino pudonnut kuudessa viikossa. Enemmän urheilua, vähemmän syömistä ja juomista. Ensimmäistä kertaa vaaka näytti alle sataa pitkästä aikaa. Hyvä fiilis.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Mitens ryyppääminen ja laihduttaminen sopivat samaan lauseeseen vai sopivatko ollenkaan? Onko ryyppääminen unohdettava kokonaan dieetin aikana?

Sopivat hyvin samaan lauseeseen. Tyypillistä sellaista "sairaanhoitaja hysteriaa" tuollainen. Ite oon tässä kesän aikana innostunut jällein uimaan ja pyöräilemään ja kiloja on lähtenyt, vaikka aivan entiseen tapaan ryyppäilen.
 

Hemingway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sapko
Sopivat hyvin samaan lauseeseen.

Se on ihan laskennallinen juttu. Jos juo viikossa 15 kaljaa, niin siitä kertyy energiaa 2129 kcal. Tuon energiamäärän kuluttamiseksi 80-kiloisen miehen täytyy juosta nopeudella 8 km/h reilut kolme tuntia.

Lisäksi alkoholi houkuttaa syömään roskaruokaa ja passivoi, mutta ei se laihtumista estä niin kuin ei juuri mikään muukaan yksittäinen valinta.

Onnistunut laihtuminen perustuu pysyvään ruokavaliomuutokseen ja pitkälle asetettuun tavoitteeseen. Jos oppii syömään niin, että laihtuu neljä kiloa vuodessa, niin kilot eivät todennäköisesti tule takaisin. Jos sen sijaan laihduttaa tahtia kilon viikossa, niin kilot helposti palaavat, koska tällöin kysymys usein on laihdutuskuurista eikä elämäntapamuutoksesta.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Mitens ryyppääminen ja laihduttaminen sopivat samaan lauseeseen vai sopivatko ollenkaan? Onko ryyppääminen unohdettava kokonaan dieetin aikana?

Mulle ainakaan ei tuottanut mitään ongelmia laihduttaa ja ryypätä. Saavutettu painokin (sama kuin 18-19-vuotiaana) on pysynyt hyvin, vaikka ajoittain tulee läträttyä reippaamminkin, ja arkena tissuttelu on kivaa. Alkuun pääsyssä tosin varmasti auttoi se, että vaihdoin brittisiiderit ja GT:t spritzereihin, eli kalorimäärä per juotu alkoholiannos putosi lähes puoleen. Yhden kohdallahan tuo ei ole niin iso asia, mutta jos mukeja menee 10-20 illassa, sillä on jo paljonkin väliä.

Nykyään juon tasan sitä, mitä mieli tekee - ja sama koskee syömisiä. Huolehdin vaan riittävästä liikunnan määrästä.

Tosin mulla alun alkaenkaan ei suoranaista ylipainoa ollut, joten en sitten tiedä, miten ryypiskely vaikuttaa jos BMI on yli 25, eikä suinkaan lihasten takia.

Vinkkinä vielä, että krapulassa eli myrkytystilassa elimistö oikeasti kaipaa kaikkea muuta kuin roskaruokaa, joka ei edes korjaa oloa. Mulle ainakin uppoaa sushit ja salaatit pirun paljon paremmin.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Se on ihan laskennallinen juttu. Jos juo viikossa 15 kaljaa, niin siitä kertyy energiaa 2129 kcal. Tuon energiamäärän kuluttamiseksi 80-kiloisen miehen täytyy juosta nopeudella 8 km/h reilut kolme tuntia.

Juu, näin varmasti on. Mutta tällainen on juuri sellaista itsessään passivoivaa yhden totuuden ajattelua. Jos sen sijaan ajattelee siten, että vaikkei muuta muuten mitenkään elintapojaan (esim. kaljan litkuttamista), mutta alkaa vaikka pyöräilemään enemmän, niin kulutat enemmän ja siten hyvin todennäköisesti laihdut jonkin verran. Vaikket välttämättä optimaalista vauhtia, mutta laihtumista voi tapahtua ja kunto nousta.

Muistan tällaisesta yhden esimerkin omalta kohdalta. Oli vielä lukio aikoja ja olin talven aikana päässyt kaljan voimalla taas hyvään "onepack" malliin. Kesällä mikään muu ei muuttunut, kuin se, että aloin tekemään fyysisesti raskasta siivoustyötä ja vaikka se lähtökohtaisesti saattoi kuulostaa hassulta, niin laihduin tekemällä töitä. Litkutin siis kaljaa aivan samaan tahtiin, kuin talvellakin (ellen enemmän).

Lisäksi alkoholi houkuttaa syömään roskaruokaa ja passivoi, mutta ei se laihtumista estä niin kuin ei juuri mikään muukaan yksittäinen valinta.

Tämä on myös hyvin yksilöllistä ja voidaan ehkä jopa sanoa, että joillakin ote lipsuu "kännissä" pahemmin, kuin muilla.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mitens ryyppääminen ja laihduttaminen sopivat samaan lauseeseen vai sopivatko ollenkaan? Onko ryyppääminen unohdettava kokonaan dieetin aikana?

Ei se hyvääkään tee, koska alkoholissa on kaloreita varsin paljon. Esim. keskioluessa on energiaa n. 40 kcal / dl, eli tuopissa on energiaa 200 kcal.

Tosin humoristina voisin sanoa, että laihduttaessa on suotavampaa lopettaa täysmehun juonti. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen elintarviketietokannasta voi tarkkailla erilaisten elintarvikkeiden energiasisältöä, ja esimerkiksi hakusanalla "mehu" tulevaa listaa tarkastelemalla huomataan, että appelsiinitäysmehussa on 45 kcal / dl ja ananastäysmehussa peräti 59 kcal / dl.

Linkki hakutuloksiin: http://www.fineli.fi/foodsearch.php?name=mehu&stype=s&lang=fi

Eli, viinaksia ei kannata juoda hirvittävästi. Silloin tulee krapula, ja krapulassa kuluu hirvittäviä määriä lihottavia täysmehuja.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Ei se hyvääkään tee, koska alkoholissa on kaloreita varsin paljon. Esim. keskioluessa on energiaa n. 40 kcal / dl, eli tuopissa on energiaa 200 kcal...


On totta, että alkoholi sisältää paljon energiaa, (1 gramma alkoholia noin 7 kcal energiaa), mutta toisaalta taas elimistö käyttää yhden alkoholigramman polttamiseen 4 kilokaloria energiaa, joten ei sitä (alkoholin energiamäärää) voi aivan yksi yhteen laskea.. ymmärtääkseni? Käsittääkseni alkoholi myös kiihdyttää muutoinkin aineenvaihduntaa, mutta sillä tuskin on juurikaan (käytännössä) merkitystä?

Pari muutakin 'tasapainottavaa' tekijää lisäenergian kompensoimiseksi olen huomannut omissa empiirisissä kokeissa. Ensinnäkin juodessa ei ruoka oikein maistu, eli sitäkin kautta tasapainottavaa energiavajausta tulee. Ja jos enemmän ottaa, niin seuraavana päivänä ruoka maistuu vielä huonommin, heh Toiseksi juominenhan on usein (pl kalsarikännit) varsin aktiivista puuhaa, eli silloin tulee oltua liikkeellä, pyörähdettyä tanssilattialla, leikittyä (tavallistakin enemmän) vaaka-mamboa jne.. ainakin enemmän kuin kotona sohvaperunana löhöämällä.

Mutta itse kysymykseen palatakseni sen verran, että varmasti laihduttaminen on helpompaa, kun jättää alkoholin kokonaan pois. Se, että onko siinä - tai laihdutamisessa yleensä - mitään järkeä, on kokonaan toinen juttu. Parempi kai olisi opetella hiljalleen sellaiset elintavat, että niitä noudattamalla pysyy kondiksessa, alkoholilla tai ilman!
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Tällainen on juuri sellaista itsessään passivoivaa yhden totuuden ajattelua. Jos sen sijaan ajattelee siten, että vaikkei muuta muuten mitenkään elintapojaan (esim. kaljan litkuttamista), mutta alkaa vaikka pyöräilemään enemmän, niin kulutat enemmän ja siten hyvin todennäköisesti laihdut jonkin verran. Vaikket välttämättä optimaalista vauhtia, mutta laihtumista voi tapahtua ja kunto nousta.

Muistan tällaisesta yhden esimerkin omalta kohdalta. Oli vielä lukioaikoja ja olin talven aikana päässyt kaljan voimalla taas hyvään "onepack" malliin...

Tämä on myös hyvin yksilöllistä ja voidaan ehkä jopa sanoa, että joillakin ote lipsuu "kännissä" pahemmin kuin muilla.

Yksilöllistä joo, mutta ikävä tosiasia on myös, että homma on sidoksissa ikään. Parikymppisenä voi iloisesti rellestää säännöllisin väliajoin ja silti laihtua treenaamalla ja ruokavaliota viilaamalla, mutta yritäpä samaa kolmenkympin jälkeen. Ei toimi, t. Nimim. Been there, done that.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös