Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Se ei silti poista sitä faktaa, että Liiga on liiketoimintaa. Ja jos tuo siirto on Jukureiden liiketoiminnalle ja/tai urheilulliselle puolelle hyvä asia, niin mitä siinä muut kilpailevat firmat (liigaseurat) alkavat sitä arvostelemaan, kun siinä ei mitään sääntöjä rikota. Jokereille tuo taas on urheilullisesti hyvä asia. Win/win.

Näinhän se periaatteessa menee. Mutta kun harjoitat liiketoimintaa Suomessa, niin olisi suotavaa, että myös suomalaisia lakeja ja työehtoja noudatettaisiin. Kun niitä ei tällaisessa tapauksessa rikota, niin tuo on vain markkina-alueen olosuhde, johon markkinoilla toimivien yritysten (seurojen) pitää yrittää sopeutua ja kehittää toimintaansa sen mukaisesti. Jukurit näyttäisi nyt olevan edelläkävijä Liigassa sopeutumisen osalta nykyiseen markkinatilanteeseen. Jokainen seura toki tehkööt omat päätöksensä niinkuin näkevät itselleen parhaaksi, mutta ei Jukurit tuossa mitään lakeja tai sääntöjä riko, vaan toimii markkinoiden mahdollisuuksien mukaan, joten kritiikki on siltä osin melkolailla turhaa.
Vertaat Jukureita kuin johonkin normaaliin firmaan. Urheilubisnes on ihan eri hommaa, ei kukaan seura urheile tuolla itsekseen, tarvitaan se toinen mukaan aina ja useampi jotta saadaan jokin liiga pystyyn. Ei ole ollenkaan hyvä asia jos joku seura sooloilee oma etu ensin periaatteella välittämättä siitä mitä nämä muut siitä ajattelevat kun kaukalon ulkopuolella pitäisi vetää yhtä köyttä.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pointti oli se, että taloudellakaan ei kannata ylpeillä jos sitä ei käytä itse päätuotteeseen.


Ei. Ilman sitä me olisimme Liigassa.
En sinänsä yritä määräillä mitkä on oikeita ja vääriä mielipiteitä, mutta Jokerit on tosiaan ääriesimerkki seurasta, joka tekee hirveää tappiota jotka kuitataan venäläisrahalla. Olisi kieltämättä mielenkiintoista nähdä kuinka Jokerit pärjäisi omillaan liigassa. Ja olisi oikeasti huippua jos se tapahtuisi menestyksekkäästi. Nythän tilanne on se, että liigassakin talous oli mitä oli, ja ilman KHL-projektin tuomaa venäläisten rahaa olisi oltu vaikeuksissa.
 

Hatchetman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onko tuote kunnossa silloin, jos kilpailua rajoittamalla pitää yrittää pitää asemista kiinni, eikä mitään uutta uskalleta tai osata luoda?
Ja näin @karate Mauri sta kuoriutui globalisaatiota ja rajoittamatonta kapitalismia kannattava ääriliberaali. Pois protektionismit, rajat ja muut vapaan kilpailun esteet!

Nyt kun vielä siirrät tämän näkemyksen jääkiekosta talouselämään, AY-liikkeeseen ja politiikkaan, niin voidaan puhua täydellisestä NalleWahlroosmaisesta uudelleensyntymästä!

Näin ne pöydät kääntyy niinkus jenkki sanos.
Joo, raha puhuu ja paska kävelee, sanois se sama jenkki

Ja jos tuo siirto on Jukureiden liiketoiminnalle ja/tai urheilulliselle puolelle hyvä asia, niin mitä siinä muut kilpailevat firmat (liigaseurat) alkavat sitä arvostelemaan, kun siinä ei mitään sääntöjä rikota. Jokereille tuo taas on urheilullisesti hyvä asia. Win/win.
Tähän asti Jukurit on ollut Liigassa yhtiökumppani, ja vain järjestetyissä urheilutapahtumissa kilpakumppani. Nyt, kuten sanoit, Jukurit profiloituu kilpailevaksi firmaksi myös jään ulkopuolella.

Lakia ja työehtoja toki ei sovi rikkoa, mutta kyllä yrityksissä,yhteisöissä ja järjestöissä on omat, lakeihin liittymättömät, soveliaisuus-ja käytössäännöt ja toimintatavat.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tarkenna sitten toki tätä kohtaa "suurimmaksi osaksi melko huonoa sellaista"? Suurin osa seuroista teki plussaa viime kaudella.
En tiedä miten tämä liittyy tämän ketjun aiheeseen, mutta sivutaan nyt tätäkin sitten nopeasti. Se, että yhtiö jää plussan puolelle, ei tee liiketoiminnasta vielä hyvää liiketoimintaa, vaikka tässä nyt voidaankin pelailla mielipideasioilla. Sijoitetulle pääomalle kun pitäisi jonkunlaista tuottoakin saada. En lähde nyt koko internetiä selaamaan, mutta tässä muutama linkki liittyen asiaan:

Ylen juttu liigaseurojen kannattavuudesta
Toki tämä on muutaman vuoden vanha juttu ja kausikohtaisesti syntyy luonnollisesti eroja tuloksissa. Lainataan kuitenkin tekstistä loppukaneetti:
"Sijoittajan silmissä ja yrityksen menestystä mittaavien tunnuslukujen valossa toimialan ja liigayhtiöiden kehityskaari on surkea muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. "

Kauppalehden artikkeli

Jatkoajan artikkeli

Kyllä tuolla plussalle viime kaudella pääsi useampikin seura, mutta eipä niitä nyt miksikään liiketaloudellisiksi onnistujiksi voi tuon yhdenkään kauden osalta sanoa muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Mutta tämä riittänee tästä offtopicista ja ihan turha tähän on nyt tuoda taas puolustukseksi mitään Jokereitten liiketoimintaan viittaavaa, kun siinä ei ole mitään järkeä minkään kannalta ja varsinkaan tämän ketjun aiheen osalta.

Vertaat Jukureita kuin johonkin normaaliin firmaan. Urheilubisnes on ihan eri hommaa, ei kukaan seura urheile tuolla itsekseen, tarvitaan se toinen mukaan aina ja useampi jotta saadaan jokin liiga pystyyn. Ei ole ollenkaan hyvä asia jos joku seura sooloilee oma etu ensin periaatteella välittämättä siitä mitä nämä muut siitä ajattelevat kun kaukalon ulkopuolella pitäisi vetää yhtä köyttä.
Tottakai Liigalla on yhteisiä pelisääntöjä. Ne vaan eivät voi olla ristiriidassa paikallisen lainsäädännön kanssa. Ja niiden kaikkien sääntöjen mukaan liigaseurojen on pelattava. Seurat järjestävät toimintaansa heidän parhaan näkemyksensä mukaisesti asetettujen reunaehtojen sisällä. Ja tottakai jokainen seura järjestää asiansa omaksi katsomallaan parhaalla tavalla. Yhdellä on eniten sponsoreita, toisella on isompaa omistajien kukkaroa taustalla, kolmannella on puoli Suomea taustalla ja jollain on vielä siivousfirmaakin ja neljännellä ja viidennellä ei sitten ole lompakkoa, talousaluetta eikä oikein isoja sponsoreitakaan ja hallikin on pieni, joka ei ole juuri koskaan loppuunmyyty. Ei kaikilla ole samaa määrää rahaa käytettävissä pelaajahankintoihin, niin jossain pitää tehdä kompromisseja. Ei IFK tai Kärpät jätä yhtään vahvistusta kauden aikana hankkimatta sen takia, kun Jukureilla ei ole varaa samanlaiseen hankintaan. Nyt Jukurit hankkii itselleen väliaikaisen tuuraajan sääntöjen mukaisesti, niin aivan turha siitäkään toimintamallista on kenenkään valittaa. Jokainen sooloilee annettujen sääntöjen sisällä omien mahdollisuuksiensa mukaisesti. Ei tässä oikeasti ole yhtään mitään sen ihmeellisempää. Sen lisäksi yhteistyöstä Jokereitten kanssa voi hyötyä suurempi osa Liigaseuroja kuin kenelle siitä olisi mitään konkreettista haittaa. Kenen etua siis niillä yhteisillä pelisäännöillä ajettaisiin?
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllä nyt ollaan ultimaalisen kamaluuden edessä. Saas nähdä kuinka tästä toipuu, vai toivutaanko ollenkaan?

Toivottavasti tämä Hirvonen ei nyt ainakaan onnistu tekemään yhtään tehopistettä.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nyt Jukurit hankkii itselleen väliaikaisen tuuraajan sääntöjen mukaisesti, niin aivan turha siitäkään toimintamallista on kenenkään valittaa. Jokainen sooloilee annettujen sääntöjen sisällä omien mahdollisuuksiensa mukaisesti.
Toisaalta homma menee myös niin, että jos muut liigaseurat alkavat karsastaa yhteistyötä Jukureita kohtaan niin turha tuostakaan on Jukurien valittaa.

En sano että itse menisin noin pitkälle ajatuksieni kanssa, mutta veikkaan että moni liigaseurojen johtajista muistaa tämän pitkään ja jos liigasta pukataan tulevina vuosina jotain seuraa ulos on tämä yksi raskauttava tekijä Jukureille. Tietenkään tämä yksistään ei tuossa paina, eli se vaatii esimerkiksi isoja talousongelmia. Ja korostan vielä sitäkin, että itse en menisi johtopäätösten kanssa noin pitkälle, mutta ihmisluonto on sellainen että osalla tulisieluisista kiekkojätkistä tällaiset asiat painaa takaraivossa silloin kun kipeitä päätöksiä punnitaan.

No näillä mennään, nyt on mielenkiintoista nähdä avaako tämä ovia enemmänkin vai pitävätkö muut seurat yhtä ja kääntyykö homma jossain määrin Jukureita vastaan.
 

pappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei ole yllätys, että Kärpä fanit suhtauvat negatiivisesti. Minusta hyvä asia, että nuori kaveri saa Jukureissa peliaikaa. Sanokoot siihen sitten Kärppä fanit mitä tahansa.
 
Gonna Fly Now

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, "Respect all, fear none", Stars, Pool
Mutta tämä riittänee tästä offtopicista ja ihan turha tähän on nyt tuoda taas puolustukseksi mitään Jokereitten liiketoimintaan viittaavaa, kun siinä ei ole mitään järkeä minkään kannalta ja varsinkaan tämän ketjun aiheen osalta.
Varmaan kaikille on selvää että Liiga-jengien tuloksia ei kannatta mittailla sijoittajien tuotto-odottamilla, koska niitä ei ole. Vaikka siitä kivan jutun Kauppikseen saakin.

No, yhteenveto. Sinä sanot että suurin osa Liiga-jengeistä tekee huonoa bisnestä, minä puolestani sanon että olet väärässä. Etenkin viime kaudella alkaneen Telian sopparin myötä, joka näkyy viime kauden tuloksissakin.
 
"Nyt tuli Pesoselle noutaja, ja lujaa hei *****" - Ismo Lehkonen, 30.11.2000

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Se on helppo huudella mitättömillä kuluilla.

Jännä, että teilläkin menee taloudellisesti hyvin, mut missään se ei näy. Ei budjeteissa, ei missään. Kyllä. Todella siistiä.
Sivusta sen verran, että kirjoituksessa ei faktoja ole. Mielipide siis. Jos HIFK:n väittää olevan tilanteessa, jossa missään ei näy mitään, pahasti on sokeutunut. Kaiken varalta: seura rakentaa tulevaa jättidynastiaan Töölöön ja hanke etenee koko ajan. HIFK:n kannalta focus on Gardenissa, ja se näkyy taloudenkin osalta. HIFK tulee mahdollisesti olemaan 10 vuoden päästä mahdollisesti yksi Euroopan suurista seuroista ja talous on positiivinen.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei ole yllätys, että Kärpä fanit suhtauvat negatiivisesti. Minusta hyvä asia, että nuori kaveri saa Jukureissa peliaikaa. Sanokoot siihen sitten Kärppä fanit mitä tahansa.
Laajentaisin tuota hieman. Eli ei ole yllätys että muut liigaseurat suhtautuvat negatiivisesti ja että kannatusta tulee lähinnä Jokerileiristä.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pointti oli se, että taloudellakaan ei kannata ylpeillä jos sitä ei käytä itse päätuotteeseen.
...
Liigaseurojen kokonaiskuluista 55% on henkilöstökuluja, joista 54% on pelaajakuluja. Ruotsin SHL-seurojen kokonaiskuluista 60% on henkilöstökuluja, joista 58% on pelaajakuluja. Liigaseurojen yhteenlaskettu liikevaihto oli ao. selvitystä edeltäneellä tilikaudella 116mm euroa ja arvioidut pelaajakulut 32mm euroa. SHL:n vastaavat luvut tämän päivän kurssilla 186mm euroa ja 62mm euroa.

 
Viimeksi muokattu:
RIP Blues

Ishmael

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Vancouver Canucks
Kyllä. Kaikki kolme pelaajaa kokeillut. Ja kun tavoite ei ole ollut Liiga-seurojen tavoin tuottaa pelaajia sinne, vaan hankkia voittava valmis joukkue. Tätä on joidenkin näköjään vaikea käsittää. Jokerit ja KHL ei pyri olemaan kasvattisarja muille sarjoille. Jokereilla pelaajapolun puutetta. Vesalaista turha edes vetää tähän. Poika ei pärjännyt KHL:ssä yhtään. Se ei ole Jokereiden vika jos sarja on liian kova.

Mutta näemme tulevina vuosina miten asia muuttuu. Jos Liigasta tulee yhteistyöseura, niin pelin henki myös NHL:n suhteen muuttuu. Jos ei tule, niin mikään pelaajatuotannossa ei muutu.
Eli millä tavalla narrit taas edustaakaan suomikiekon etua? Jos tarkoitus on ottaa tonneittain ruplia vastaan ja rakentaa ”voittava joukkue” välittämättä pelaajapoluista sun muista, niin miten se palvelee suomalaista jääkiekkoilua?
 
”Tuli mieleen, että hanskaankin voi vetää." Janne Hämäläinen kommentoi uransa ensimmäistä liigamaalia ottelun jälkeen.

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sivusta sen verran, että kirjoituksessa ei faktoja ole. Mielipide siis. Jos HIFK:n väittää olevan tilanteessa, jossa missään ei näy mitään, pahasti on sokeutunut. Kaiken varalta: seura rakentaa tulevaa jättidynastiaan Töölöön ja hanke etenee koko ajan. HIFK:n kannalta focus on Gardenissa, ja se näkyy taloudenkin osalta. HIFK tulee mahdollisesti olemaan 10 vuoden päästä mahdollisesti yksi Euroopan suurista seuroista ja talous on positiivinen.
Huoh. Jälleen täällä ennustetaan tulevaisuutta faktana.

Itse tiedän sen faktaksi nykytilanteesta ja menneestä, että IFK:n taloudellinen menestys ei ole näkynyt siinä tärkeimmässä, eli urheilullisessa puolessa. Mä en rupee noihin tulevaisuuden ennusteisiin faktoina. Varsinkaan kun mikään ei tällä hetkellä viittaa tuohon ennusteeseen tulevaisuuden huippuseurasta Liigassa ja Euroopassa. Pitäisi ekaks olla edes Liigan huippuseura.

Jos kerta tulevaisuutta ennustetaan, niin Liiga pidättelee budjettien kasvua myös tulevaisuudessa.

Millä itse haluaisit ylpeillä teidän toiminnassanne?
En ainakaan taloudellisilla asioilla. Urheilullisilla asioilla voikin jo ylpeillä.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
No niin. Yhteistyö alkoikin sitten ilman suurempia fanfaareja. Mestis-seura tarttui täkyyn ja mursi lasikaton. Olin varma että rintama olisi pysynyt.

Joo muistan kyllä, että Esa kokeili onneaan jo Keräsen kanssa, mutta onneksi Ilves sai ja kuittasi sakot.

Ei muuta kunnon buuauskonsertti joka paikkakunnalla kun Jukurit tulee kylään.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En ainakaan taloudellisilla asioilla. Urheilullisilla asioilla voikin jo ylpeillä.
Kaikki kunnia sulle ja ihan jokaiselle, mutta en näe kyllä hirveästi ylpeiltävää urheilullisilla asioillakaan. Tuollaisella venäläisrahalla pitäisi olla helppo koota joukkue, joka sinnittelee varsin mukavasti Jokerien tavoin. Jos te haluatte muilta arvostusta KHL:n suhteen se vaatii menestystä ja sitä, että edes tuo venäläisraha käytetään muiden silmissä oikein poikkeuksellisen hyvin.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Huoh. Jälleen täällä ennustetaan tulevaisuutta faktana.
Ei tästä kannata tehdä kiistaa. Kyllä HIFK:lta näkyy mitään missään. Osoitin sen, missä näkyy ja missä on painopiste. HIFK tarvitsee mielellään vielä paljon tukevamman taloudellisen kassaan tai sijoituksiin perustuvan selkänojan, jos Gardenissa tulee tarpeita tai tavoitteet jäävät jne.

HIFK seisoo ihan omilla jaloilla ja on velaton. En verrokkia viitsi mainita.

Se on totta, että HIFK ei käytä pelaajabudjettia kuin voisi. Mutta siihen on syynsä, jota avasin yhdeltä osaltaan. Lällättely tästä on ihmeellistä.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, "Respect all, fear none", Stars, Pool
Itse tiedän sen faktaksi nykytilanteesta ja menneestä, että IFK:n taloudellinen menestys ei ole näkynyt siinä tärkeimmässä, eli urheilullisessa puolessa.
No juu, suunta on ihan ok, neljä viimeistä kautta välierissä, hopea ja pronssi. Hyvä että sinulla on kuitenkin aihetta ylpeyteen.
 
"Nyt tuli Pesoselle noutaja, ja lujaa hei *****" - Ismo Lehkonen, 30.11.2000

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos te haluatte muilta arvostusta KHL:n suhteen se vaatii menestystä ja sitä, että tuo venäläisraha käytetään muiden silmissä oikein poikkeuksellisen hyvin.
Miksi haluaisin muilta arvostusta KHL:n suhteen? Urheilullisella puolella tarkoitan sitä, että Jokerit on pärjännyt budjettiin nähden hyvin ja joukkue on poikkeuksellinen Suomessa.
Ei tästä kannata tehdä kiistaa. Kyllä HIFK:lta näkyy mitään missään. Osoitin sen, missä näkyy ja missä on painopiste.
Kyllä, tiedän missä on painopiste ja mihin tähdätään, mutta tuo kaikki "jättidynastiasta Euroopan huippuseuraksi" on valovuosien päässä ja tässä vaiheessa utopiaa kun ensimmäistäkään paalua Gardenin eteen ei ole vielä pystytetty.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
TööVe, CAR, IPA
Laajentaisin tuota hieman. Eli ei ole yllätys että muut liigaseurat suhtautuvat negatiivisesti ja että kannatusta tulee lähinnä Jokerileiristä.
Eikä varauksetta täältäkään. Nämä lyhyet lainat on ainakin mulle juuri niitä mitä pitäisi nimenomaan välttää.

Asia on aivan eri jos a) Jokeripelaajan sopimus puretaan ja siirtyy liigaan tai b) kyseessä on loppukauden laina.
Nuo on kaikkien kannalta sitten plussaa.

Muuten en tähän soppaan lusikkaani tunge.
 
Timo Soini: ‘Globalism is God for godless people'
He, jotka eivät asioista ymmärrä, voisivat luulla, että kyse on vain jääkiekosta. Heille vain hymyilen...

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Kyllä, tiedän missä on painopiste ja mihin tähdätään, mutta tuo kaikki "jättidynastiasta Euroopan huippuseuraksi" on valovuosien päässä ja tässä vaiheessa utopiaa kun ensimmäistäkään paalua Gardenin eteen ei ole vielä pystytetty.
Juurihan tuo meni eteenpäin. Kokoomus, demarit ja vihreät ovat yleisesti ottaen kannattaneet hanketta. Vasemmistoliitto on vastustanut. Menee kirkkaasti läpi. Toki tämän tiesitkin.

Eipä muuta tästä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy