Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Suomalainen kiekko voi paremmin kun koskaan tällä hetkellä. Se ei ole sarjariippuvainen. Sen sijaan suomalainen sarja ei voi paremmin kun koskaan. Se ei ole suomalaisesta kiekkoilusta pois. Se on vaan suomikiekon etu ja pelaajapolun etu jos joka tasolla olisi suomalainen joukkue ja nämä tekisivät yhteistyötä. Se on vain suomalaisesta sarjasta pois. Ei suomalaisesta jääkiekosta ja pelaajatuotannosta.
Jos suomalainen sarja vajoaa samalle tasolle Slovakian sarjan kanssa niin ajan kanssa suomikiekolle käy kokonaisuudessaan ihan samoin, ei tulekaan enää niitä nuoria huippupelaajia. Jokaista omassa lajissaan huippumaata yhdistää lähes poikkeuksetta vahva oma kansallinen sarja, sen kansallisen sarjan ei tarvitse olla tasoltaan maailman kovin tai top-3 edes, mutta se täytyy olla vahva kuitenkin. Näkyvyys maassa jne. nämä kaikki ovat yksi osa kertomaan mikä on kansallisen sarjan tilanne. Jalkapallon puolelta on helppo poimia maita kuten Belgia ja Hollanti, ei näiden kansalliset sarjat ole tasoa La-Liiga, Valioliiga jne. mutta ne ovat silti laadukkaita ja vahvoja sarjoja joissa toimii upeita organisaatioita jotka puskevat pelaajia eteenpäin.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onko KHL-Jokereista kukaan lähtenyt NHL:ään? Ei mielestäni. Jatkossakin kannattaa kehittää itseänsä Liigan puolella, jos joskus NHL:ään halajaa.
Miten tämä liittyy mihinkään? Jokereilta on juurikin puuttunut tuo pelaajapolku joka mahdollistaisi nuorten kehittämisen. Nyt jos se saadaan kuntoon, niin se on koko suomalaisen kiekon etu.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Yksikään Jokeri-juniori ei ole edennyt KHL:n aikana Jokereista mihinkään. Liiga aikana Jokerit pystyivät viemään nuoria NHL:ään ihan eri tavalla.
Toihan on kyllä jopa jotenkin käsittämätön yksityiskohta, että miten huonosti narrit ovat KHL:ään siirtymisen jälkeen NHL:ssä pärjänneet. Mosesilla huippukausi KHL:ssä -> änäriin ja ei mitään käyttöä. Tolvanen huippukausi KHL:ssä -> änäriin ja ei mitään käyttöä. Vesalainen tulee kokeilemaan, ku ei breikkaa Winnipegissä ja ura ei näyttänyt ottavan kyllä minkäänlaista askelta eteenpäin Ilmalassa. Eli kehittääkö Jokereissa pelaaminen suomalaista pelaajamassaa vai onko se vain sellainen "has been:ien" viimeinen rahastuspaikka?

Meinaa vaikka sieltä Venäjältä tullee se noin 10 miljoonaa euroa vuosittain Suomikiekkoon sellaista rahaa, mitä ei muuten tulisi, niin onko KHL Jokereilla muuta konkreettista hyötyä nimenomaan Suomikiekolle? Meinaa näyttäähän se tilanne vähän siltä, että parhaat pelaajat menee paremmin maksaviin KHL seuroihin ja Jokereihin kaavitaan pelaajia sitten siitä pelaajamassasta, joka ei ole parempien palkkojen ääreen päässyt. Ja minkälainen mentaalinen vaikutus sillä sitten on, että kun pelaa Jokereissa, niin ainakin sellaisen "kansan uskon" mukaan mitään menestysmahdollisuuksia ei ole. Syksyllä voi mennä vaikka kuinka lujaa, mutta matka katkeaa vääjäämättä pudotuspelien toiselle kierrokselle, kun toinen Venäjän armeijan joukkueista asettuu vastaan.

Mutta toisaalta jos nyt on valittu linja, niin nähdäänhän me sitten tyyliin viiden vuoden päästä, että kannattiko. Pääseekö Jokerit seuraavan viiden vuoden aikana pudotuspeleissä pidemmälle, kuin toiselle kierrokselle? Lähteekö Jokereista maailmalle valmiimpia pelaajia? Ja miten Liigan vetovoiman käy? Kun Jokerit lähti, moni narri naureskeli, että Liigan tv-sopimus tulee romahtamaan. Eipä vaan niin käynyt. Nyt kun yhteistyö on avattu, niin jos viiden vuoden päästä uusi tv-sopimus on nykyistä huonompi, niin ei ole vaikea löytää syntipukkia...

Itse olen liputtanut sen puolesta, että myönnetään tosiasiat rehellisesti ja todetaan, että toki otetaan venäläisten rahat vastaan, jos ne sitä tänne Suomeen haluaa kylvää, mutta mitään heille ei sen päälle pidä mennä antamaan ilmaiseksi lisää. Eikä siis varsinkaan muun Suomikiekon kustannuksella. Ja edelleen vaikka on tosiasia, että Jokerit toimii myös hyvänä näyteikkunana KHL:n rikkaampien seurojen suuntaan suomalaisista pelaajista, niin ei pidä tuudittautua sellaiseen ajatteluun, että KHL:n ulkomaiset seurat jotenkin merkittävällä tavalla auttaisivat noiden ulkomaiden kansallisia kiekkoprojekteja. Meinaa siitähän meillä on näyttöä jo yli kymmenen vuoden ajalta, eikä jälki näytä mitenkään mairittelevalta. Valko-Venäjästä tullut hissijoukkue, Kazakstan viihtynyt jo pidempään divarissa, Latviakin tuntuu nykyään enemmänkin taistelevan putoamista vastaan, kuin pudotuspelipaikasta. Kiina polkee paikallaan jossain alemmissa divisioonissa, eikä Slovakiakaan tainnut mitään merkittäviä edistysaskeleita kiekkokansana ottaa KHL aikakaudellaan.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Kumpi tässä Jukureitten tapauksessa auttaa kumpaa seuraa, Jokerit Jukureita vai Jukurit Jokereita? Oliko muna vai kana ensin? Jos tuosta yhteistyöstä kumpikin hyötyy, niin turha sitä on lähteä kritisoimaan ulkopuolelta. Käsittääkseni se on Jokereitten ja Jukureitten välinen asia. Liigakiekkoilu kun sattuu olemaan nykypäivänä 95% liiketoimintaa, vaikkakin suurimmaksi osaksi melko huonoa sellaista.
Jos Liigan liiketoiminta on huonoa niin en edes halua tietää mitä sanot Jokerien liiketoiminnasta. Yksittäisessä tapauksessa hyödyn saa tietenkin pelaaja, tässä tapauksessa Hirvonen kun pääsee pelaamaan. En tiedä onko Jukureilla joku pakkorako tässä tilanteessa ettei omille nuorille voinut antaa peliaikaa jne. mutta isossa kuvassa häviäjä on ehdottomasti Liiga tulevaisuuden siirtomarkkinoilla Jokereihin verrattuna. Tämä tilanne, jossa pelaajan lainaaminen onnistuu Liigaan tuosta noin vaan kesken kauden on ehdottomasti Jokerien etu isossa kuvassa, se antaa pelaajille mahdollisuuden kokeilla siipiään Jokereissa, jos homma ei suju ja puret tuppea penkinpäässä tai syöt poppareita katsomossa niin jatkossa voi olla mahdollista löytää lainasopimus kuitenkin Liigaan.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toihan on kyllä jopa jotenkin käsittämätön yksityiskohta, että miten huonosti narrit ovat KHL:ään siirtymisen jälkeen NHL:ssä pärjänneet
Kyllä. Kaikki kolme pelaajaa kokeillut. Ja kun tavoite ei ole ollut Liiga-seurojen tavoin tuottaa pelaajia sinne, vaan hankkia voittava valmis joukkue. Tätä on joidenkin näköjään vaikea käsittää. Jokerit ja KHL ei pyri olemaan kasvattisarja muille sarjoille. Jokereilla pelaajapolun puutetta. Vesalaista turha edes vetää tähän. Poika ei pärjännyt KHL:ssä yhtään. Se ei ole Jokereiden vika jos sarja on liian kova.

Mutta näemme tulevina vuosina miten asia muuttuu. Jos Liigasta tulee yhteistyöseura, niin pelin henki myös NHL:n suhteen muuttuu. Jos ei tule, niin mikään pelaajatuotannossa ei muutu.
 

RäpyläRepe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bobs & vagene
Mitään muuta ei voi nyt sanoa kuin kiitti vitusti Jukurit. Omanarvontunto koko Liigan osalta koki kolhun.
 
"Our enemies are innovative and resourceful, and so are we. They never stop thinking about new ways to harm our country and our people, and neither do we." - George W. Bush, 5.8.2004.

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos Liigan liiketoiminta on huonoa niin en edes halua tietää mitä sanot Jokerien liiketoiminnasta. Yksittäisessä tapauksessa hyödyn saa tietenkin pelaaja, tässä tapauksessa Hirvonen kun pääsee pelaamaan.
KHL-Jokerit on ollut minulle suuri pettymys siltä osin, miten venäläinen raha on kyetty sijoittamaan seuran liiketoiminnan ja oman pelaajatuotantokoneiston kehittämiseen ja laajentamiseen. Viiden vuoden aikana Jokereiden liikevaihto ei ole kehittynyt ja pelaajatuotanto tyrehtynyt käytännössä täysin huippuyksilöiden osalta. Vaikuttaa ulkopuolisen silmään, että venäläisrahoitus on kohdistettu organisaation toiminnan kehittämisen sijaan puhtaasti edustusjoukkueen palkkoihin, mikä on seuran pitkän tähtäimen hyvinvoinnin kannalta tehotonta - varsinkin kun pelaajakuluihin satsaamalla ei ole onnistuttu merkittävästi laajentamaan Jokereiden suosiota ja asiakasmääriä.
 
Viimeksi muokattu:
RIP Blues

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Kyllä. Kaikki kolme pelaajaa kokeillut. Ja kun tavoite ei ole ollut Liiga-seurojen tavoin tuottaa pelaajia sinne, vaan hankkia voittava valmis joukkue. Tätä on joidenkin näköjään vaikea käsittää.
Jos me nyt myönnetään tosiasiat, niinkuin ne on, niin kyllähän NHL ottaa juuri ne pelaajat, jotka haluavat ja kyllä siinä Jokerit vikisee ihan samalla tavalla, kuin Liigajoukkueetkin, vaikka minkälaisia harhaisia "tavoitteita" Ilmalan kannattajilla olisi. Kyllä Liigaseuratkin pyrkivät ensisijaisesti rakentamaan voittavia joukkueita, ei siinä ole minkäänlaista eroa Jokereihin. Ainoa ero taitaa olla siinä, että Liigaseuroilla on kauden alkaessa ainakin teoreettinen mahdollisuus menestyä. KHL:n HPK:t ei pystejä voita.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos me nyt myönnetään tosiasiat, niinkuin ne on, niin kyllähän NHL ottaa juuri ne pelaajat, jotka haluavat ja kyllä siinä Jokerit vikisee ihan samalla tavalla, kuin Liigajoukkueetkin,
Valitettava tosiasia lauseesi kannalta on se, että Jokerit ja KHL ei salli NHL-pykäliä. Katso case Lehtonen. Ei se oo ens kesänäkään täältä mihinkään lähdössä, vaikka NHL miten kosiskeli jo tänäkin kesänä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Valitettava tosiasia lauseesi kannalta on se, että Jokerit ja KHL ei salli NHL-pykäliä. Katso case Lehtonen. Ei se oo ens kesänäkään täältä mihinkään lähdössä, vaikka NHL miten kosiskeli jo tänäkin kesänä.
Luulet, että jos Lehtonen haluaa NHL:ään niin Jokerit pitävät miehen väkisin täällä?
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Hatchetman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Voi Jukurit....

Menikö luottamus? Yleensä liikekumppanit, jotka eivät nauti luottamusta, ainakin jollain tasolla tuntevat nahoissaan, jos tekevät omia diilejään kilpailijan kanssa.

Tietysti , se mitä kulisseissa tapahtuu, jää sinne....
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Luulet, että jos Lehtonen haluaa NHL:ään niin Jokerit pitävät miehen väkisin täällä?
A) ei tietenkään väkisin

B) sääntöjen mukaan Lehtonen joutuisi maksamaan loppusopimuksensa arvon Jokereille.

C) Lehtonen itse sanoi, että tiesi NHL-oven sulkeutuvan kahdeksi vuodeksi kun kirjoitti sopimuksen.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Valitettava tosiasia lauseesi kannalta on se, että Jokerit ja KHL ei salli NHL-pykäliä. Katso case Lehtonen. Ei se oo ens kesänäkään täältä mihinkään lähdössä, vaikka NHL miten kosiskeli jo tänäkin kesänä.
Niin, minä puhuin halusta, en kosiskelusta. Jos NHL haluaa pelaajan, niin kyllä pelaaja sinne lähtee. Kosiskelu on varmaan enemmänkin sitten sellaista "tuu kokeilee, jos rahkeet riittää" tyyppistä, joka ei kyllä varsinaisesta halusta kerro mitään. Kyllä mäki voin BK:sta ilmaisen hampurilaisen ottaa, mutta jos siitä pitäisi maksaa, niin kyllä mun sitten pitää sitä ihan oikeasti haluta.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pakko kyllä sanoa, että kyllä minultakin meni kovasti sympatiaa Jukureita kohtaan. Erikoiseksi tuon tekee se, että kyse on vieläpä aika mitättömästä sopimuksesta pelilliseltä kannalta katsottuna. Paljon paikkaisi jos Jukurien kannattajat olisivat vahvasti siirtoa vastaan, mutta ainakaan vielä ei taida näkyä mitään tuolla saralla.

Minut saa nähdä lapsellisena, mutta itse oikeutan kyllä itselleni tämän reaktion. Jokerien tapa kilpailla samoilla markkinoilla on aika karu, joten myös liigaseurojen vastaus saa olla sellainen, ei tämä sen ihmeempää ole. Veikkaanpa että tämä iskee vielä Jukureita omaan nilkkaan, mutta aika näyttää.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, "Respect all, fear none", Stars, Pool
Liigakiekkoilu kun sattuu olemaan nykypäivänä 95% liiketoimintaa, vaikkakin suurimmaksi osaksi melko huonoa sellaista.
Jokohan se Jokereiden viime kauden tilinpäätös kohta tulisi? Aika kauan taas panttaavat sitä. Nähtäisiin mikä on liiketoiminnan hyvä taso.
 
"Nyt tuli Pesoselle noutaja, ja lujaa hei *****" - Ismo Lehkonen, 30.11.2000

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokohan se Jokereiden viime kauden tilinpäätös kohta tulisi? Aika kauan taas panttaavat sitä. Nähtäisiin mikä on liiketoiminnan hyvä taso.
Se on helppo huudella mitättömillä kuluilla.

Jännä, että teilläkin menee taloudellisesti hyvin, mut missään se ei näy. Ei budjeteissa, ei missään. Kyllä. Todella siistiä.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, "Respect all, fear none", Stars, Pool
Se on helppo huudella mitättömillä kuluilla.

Jännä, että teilläkin menee taloudellisesti hyvin, mut missään se ei näy. Ei budjeteissa, ei missään. Kyllä. Todella siistiä.
Oletko ihan vakavissasi?
 
"Nyt tuli Pesoselle noutaja, ja lujaa hei *****" - Ismo Lehkonen, 30.11.2000

Röda

Jäsen
Se on helppo huudella mitättömillä kuluilla.

Jännä, että teilläkin menee taloudellisesti hyvin, mut missään se ei näy. Ei budjeteissa, ei missään. Kyllä. Todella siistiä.
Helppo huudella kun oma muoviseura perustuu pelkästään venäläiseen rosvorahaan, ilman sitä te ette olisi mitään.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, "Respect all, fear none", Stars, Pool
Miten paljon esimerkiksi Liigan pelaajabudjetit ovat nousseet Jokereiden lähdön jälkeen? Nada. Vaikka rahaa tulee ovista, ikkunoista ja listojen alta.
En ihan käsitä pointtiasi. Totean vaan että on kohtalaisen koomista että joku Ilmalasta tulee lesoilemaan Liiga-jengien bisneksen tasolla, kun kaikki tietävät mikä tilanne on siellä. Etenkin kun Liiga-jengit tekevät pääosin kelpo tulosta. Siinä tekee äkkiä itsestään narrin.
 
"Nyt tuli Pesoselle noutaja, ja lujaa hei *****" - Ismo Lehkonen, 30.11.2000

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos Liigan liiketoiminta on huonoa niin en edes halua tietää mitä sanot Jokerien liiketoiminnasta.
Jokohan se Jokereiden viime kauden tilinpäätös kohta tulisi? Aika kauan taas panttaavat sitä. Nähtäisiin mikä on liiketoiminnan hyvä taso.
En óttanut millään muotoa kantaa Jokereitten liiketoimintamalliin, joten pidän hieman hassuna, että huomio kiinnitettiin yhtäkkiä siihen vastauksissa. Ei kai se ole kenellekään yllätys ja uutinen, että Jokereitten toiminnassa ei ole liiketaloudellisesti minkäänlaista järkeä? Se ei silti poista sitä faktaa, että Liiga on liiketoimintaa. Ja jos tuo siirto on Jukureiden liiketoiminnalle ja/tai urheilulliselle puolelle hyvä asia, niin mitä siinä muut kilpailevat firmat (liigaseurat) alkavat sitä arvostelemaan, kun siinä ei mitään sääntöjä rikota. Jokereille tuo taas on urheilullisesti hyvä asia. Win/win.

Yksittäisessä tapauksessa hyödyn saa tietenkin pelaaja, tässä tapauksessa Hirvonen kun pääsee pelaamaan. En tiedä onko Jukureilla joku pakkorako tässä tilanteessa ettei omille nuorille voinut antaa peliaikaa jne. mutta isossa kuvassa häviäjä on ehdottomasti Liiga tulevaisuuden siirtomarkkinoilla Jokereihin verrattuna. Tämä tilanne, jossa pelaajan lainaaminen onnistuu Liigaan tuosta noin vaan kesken kauden on ehdottomasti Jokerien etu isossa kuvassa, se antaa pelaajille mahdollisuuden kokeilla siipiään Jokereissa, jos homma ei suju ja puret tuppea penkinpäässä tai syöt poppareita katsomossa niin jatkossa voi olla mahdollista löytää lainasopimus kuitenkin Liigaan.
Näinhän se periaatteessa menee. Mutta kun harjoitat liiketoimintaa Suomessa, niin olisi suotavaa, että myös suomalaisia lakeja ja työehtoja noudatettaisiin. Kun niitä ei tällaisessa tapauksessa rikota, niin tuo on vain markkina-alueen olosuhde, johon markkinoilla toimivien yritysten (seurojen) pitää yrittää sopeutua ja kehittää toimintaansa sen mukaisesti. Jukurit näyttäisi nyt olevan edelläkävijä Liigassa sopeutumisen osalta nykyiseen markkinatilanteeseen. Jokainen seura toki tehkööt omat päätöksensä niinkuin näkevät itselleen parhaaksi, mutta ei Jukurit tuossa mitään lakeja tai sääntöjä riko, vaan toimii markkinoiden mahdollisuuksien mukaan, joten kritiikki on siltä osin melkolailla turhaa.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En ihan käsitä pointtiasi. Totean vaan että on kohtalaisen koomista että joku Ilmalasta tulee lesoilemaan Liiga-jengien bisneksen tasolla, kun kaikki tietävät mikä tilanne on siellä. Etenkin kun Liiga-jengit tekevät pääosin kelpo tulosta. Siinä tekee äkkiä itsestään narrin.
Pointti oli se, että taloudellakaan ei kannata ylpeillä jos sitä ei käytä itse päätuotteeseen.

Helppo huudella kun oma muoviseura perustuu pelkästään venäläiseen rosvorahaan, ilman sitä te ette olisi mitään.
Ei. Ilman sitä me olisimme Liigassa.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, "Respect all, fear none", Stars, Pool
Liigakiekkoilu kun sattuu olemaan nykypäivänä 95% liiketoimintaa, vaikkakin suurimmaksi osaksi melko huonoa sellaista.
Tarkenna sitten toki tätä kohtaa "suurimmaksi osaksi melko huonoa sellaista"? Suurin osa seuroista teki plussaa viime kaudella.
 
"Nyt tuli Pesoselle noutaja, ja lujaa hei *****" - Ismo Lehkonen, 30.11.2000

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, "Respect all, fear none", Stars, Pool
Pointti oli se, että taloudellakaan ei kannata ylpeillä jos sitä ei käytä itse päätuotteeseen.
Sorry, teidän seuran taustat vaan ovat sellaiset, että on vaikeaa keskustella tästä vakavasti teikäläisen kanssa. Millä itse haluaisit ylpeillä teidän toiminnassanne?
 
"Nyt tuli Pesoselle noutaja, ja lujaa hei *****" - Ismo Lehkonen, 30.11.2000

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Voi Jukurit....

Menikö luottamus? Yleensä liikekumppanit, jotka eivät nauti luottamusta, ainakin jollain tasolla tuntevat nahoissaan, jos tekevät omia diilejään kilpailijan kanssa.

Tietysti , se mitä kulisseissa tapahtuu, jää sinne....
Jukurit nyt muutenkin voisi kuulua takaisin sinne Mestikseen. Sen jälkeen njet problem vaikka olisikin joku Jokerien farmi.
 
En gång Turkish Airlines, alltid Turkish Airlines.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy