Kritiikkiä HIFK:n valmentajista ja valmennuksesta

  • 72 411
  • 161

McJugi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse tovon, että Matikainen valmennusryhmineen ottaa oppia Darryl Sutterin Kingsien ja Pär Mårtsin Ruotsin pelitavoista, koska sieltä löytyy niitä eväitä, joista Matikainen & co löytävät kauden 12-13 HIFK:n, joka sm-liigan tasolla dominoi maalinedustoja, yleensäkin kaksinkamppailuja ja määrää itse pelin rytmin.

Ja sitten herättiin taas aurinkoisesta kivasta odotuksia täynnä olevasta kesästä syksyn pimeisiin iltoihin ja todellisuuteen, jolloin Petu marssittaa jäälle passiivisen, muniin puhaltelevan legioonansa, joka ottaa jokaisella osa-alueella kovaa kakkoseen. Ottelun jälkeen kuullaan jälleen tutut fraasit miten "ei oltu valmiita" ja "kaveri oli parempi tänään". Tätä riemua on taas luvassa 20+ kotiottelua. Ai että.
 

DreamHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Petun tulo oli ihan aluksi positiivinen yllätys. Jotenkin arvasin ,että tämä kaveri meille tulisi. Tietysti normi pessimisti kannattajana haukuin tämän kaverin tekemiset alimpaan he...ttiin ,mutta nyt ei mahda mitään kaveri jatkaa meillä ja siihen on minunkin totuteltava. Täytyy kyllä myöntää ,että kun kuuntelin Snickersin Uugen tekemää haastattelua niin pieni toivo heräsi. Nyt kaverilla on kumminkin omanlaisensa työkalut taskussaan. Saapi nähdä eksynkö siis hallille myös ensi kaudella.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt vasta kävin kuuntelemassa Petun mietteet.

Ihan jees. Mies on intohimoinen eikä varmasti ole tyhmä, tai huono valmentaja.

Oma keittiöpsykka-analyysini menee kuitenkin eniten siihen suuntaan, että pelaajat eivät luottaneet Petun pelisysteemiin, koska selkärangassa oli vielä mestaruuskevään haamu. Kokemus 'jumalaisista peleistä' Jalosen kanssa, jolloin pelattiin eri tavalla ja mestaruuden arvoisesti, tuli epävarmuuden hetkillä selkärangasta. Ei luotettu uuteen, vaan tukeuduttiin vanhaan. Koska silloin 'me osattiin, me oltiin hyviä'...

Sitä 'tiedostamatonta' vaikea kenenkään valmentajan kääntää, vaikka kokeilisi mitä. Ja kyllä Petu kokeilikin :) Joka ehkä puolestaan lisäsi epäluuloa uutta systeemiä kohtaan, eikä suinkaan vahvistanut sitä.

Tähän ei auta vertaukset muista joukkueista tai valmentajista. jotka ovat saaneet homman toimimaan heti. Tämä on IFK, joka kuvittelee aina itse tietävänsä paremmin :) IFK:n joukkue-ego on kymmenkertainen verrattuna moneen muuhun, ja se on ollut sitä jo yli 40 vuotta. Se huokuu hallin seinistä, jos ei muuten tartu. Tällaisella egolla lastattu laiva kääntyy hiiitaaaasti.

Luulen, että ensi kausi on helpompi. Ollaan palattu kuolevaisiksi taas, ja uskalletaan luottaa valmentajaan.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Tämähän olisi mitä loistavin tilanne, jäljelle jäisi näkymmättömät miehet Pennanen&Sormunen. Matikaisiin ei voi ikinä luottaa. Se pitää myöntää, että kyllä Matikainen olisi parempi vaihtoehto kuin tuolla edellä mainitulla kaksikolla lähteminen kauteen. Näköjään heinäkuukin voi olla mielenkiintoista aikaa SM-liigassa...
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämähän kuulostaa hyvälle. Kohta ei ole kuin tuhkat pesässä jäljellä. Olen ollut paljon Matikaista vastaan tässä viime kuukausien aikana ja ilmaissut useaan otteeseen tyytymättömyyteni miehen taitoihin, mutta toivon sydämeni pohjasta, että kaveri ei ota tässä vaiheessa enää hatkoja ja poistu tuonne paskaliigaan. Mikäli näin käy, niin ollaan todella vaikean tilanteen edessä ja melkeinpä tekisi mieli sanoa "hyvästi ensi kausi"
 

Giorgio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja nyt venäläislehdet huhuilet meidän koutsia Summasen tilalle..

Voisko tällainen lottovoitto osua Hifkin kohdalle? Laitan varuilta shampanjat kylmään. Petu, nimi paperiin!
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Sehän tästä vielä puuttuisi, että kauteen lähdettäisi kaksikolla Pennanen-Sormunen. Juu, ei kiitos. Kyllä meidän koutsin pestiin vaaditaan pikkasen enemmän tuota kokemusta. Molemmat ovat vielä kohtuu rookeja näissä hommissa. No, katsotaan miten lopulta käy. Tehtäiskö vaihtokauppa? Vapaana ei kauheasti hyviä vaihtoehtoja edes ole. Katsotaan kuinka todenperäistä tämä uutinen edes lopulta on.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voisko tällainen lottovoitto osua Hifkin kohdalle? Laitan varuilta shampanjat kylmään. Petu, nimi paperiin!

Lottovoitto? Täydellinen katastrofihan tuo on, mikäli Petu rustaa nimensä paperiin ja häipyy. Kaikki tulevaa kautta varten tehty rakennustyö on mennyt hukkaan ja valmentajakaksikkona häärii Pennanen & Sormunen.
 

jarne

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ULUVFC #52
Voisko tällainen lottovoitto osua Hifkin kohdalle? Laitan varuilta shampanjat kylmään. Petu, nimi paperiin!

Uhkasin itseni polttoitsemurhata nordiksen rappusilla jos ei tästä turhakkeesta päästä eroon jo viime kaudella no tämä jäi toteuttamatta perheen suuren vastustuksen takia.

MUTTA NYT! Olisi mitä mainioin hetki päästä eroon PaskanSyöjästä ja saada vielä hyvät massit siirtokorvauksina, kannatan!

Eipä tuota viimekautista huippujoukkuetta olisi juuri huonommin voinut valmentaa ainakaan tuloksen muodossa, joten uutta matoa koukkuun!
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Lottovoitto? Täydellinen katastrofihan tuo on, mikäli Petu rustaa nimensä paperiin ja häipyy.

Katastrofi syntyisi siitä, jos Pennanen ja Sormunen jäisivät kahdestaan säätämään penkin taakse, silloin viime kauden räpeltäminen olisi vielä pientä verrattuna tulevaan. Jos tilalle tulisi joku oikea koutsi, niin mitään vahinkoa ei välttämättä pääsisi edes tapahtumaan, vaan tilanne voisi olla HIFK:n kannalta jopa parempi kuin nykyinen. Matikainen on kuitenkin aina Matikainen, vaikka voissa paistaisi ja HIFK&Matikainen ei ole mikään ruusuinen liitto.
 

Kempes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Jos venäläiset maksaa vähintään puoli milliä euroina, niin antaa mennä vaan. Ja onhan Summanen nyt vapaana vai onkohan sillä soppari valmiina muualle? Tai sitten palataan juurille Brewerin aikoihin ja tehdään Villestä pelaaja-valmentaja (no tämä oli vitsi). Itse en jää kaipaamaan Matikaista, niin pahasti hän alisuoritti viime keväänä.

Tamminen on varmaan jo toimiston tuulikaapissa?
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viime kauden suoritus oli sitä luokkaa, että antaa mennä vaan. Olin itsekin tyytyväinen, kun Matikaisen pesti julkaistiin, mutta viime kausi osoitti karvaasti sen, miten kädetön valmentaja Matiakinen oikeasti on. Jos tuloksena on viime kauden räpellys timantin kovalla materiaalilla, niin hyvää päivää. Ja puolustus ei todellakaan ole se, että Matikaisella ei ollut näköistään materiaalia käsissään. Jos valmentajalla on paletti kasassa, niin se tekee tulosta myös muunlaisella laadukkaalla materiaalilla. Tekeväthän esim. Shedden ja Suikkanenkin tulosta jo ensimmäisellä kaudella, vaikka eivät valmiiseen pöytään päässeetkään.

Nosta kytkintä Matikainen. Se olisi päivän paras uutinen HIFK:lle.
 
Viimeksi muokattu:

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...
Nosta kytkintä Matikainen. Se olisi päivän paras uutinen HIFK:lle.

Just.

Joukkuetta on varmasti rakennettu Matikaisen halujen mukaan ja viime kaudella IFK:ssa pelanneet tuntevat valmennusjohdon kuviot nyt viime vuotta paremmin - samoin kuin valmennusjohto tuntee myös joukkueen vuoden yhteiselon jälkeen paremmin. IFK:n viime kausi ei ollut mikään täyskatastrofi, kuten täällä jotkut haluavat kertoa. Uskon, että IFK:lla on hyvät lähtökohdat menestykseen ensi kaudella.

IFK olisi hyvin vaikeassa tilanteessa, jos Matikainen lähtee nyt Venäjälle. Laadukkaat kotimaiset ehdokkaat ovat tietenkin jo kiinnitetty muihin seuroihin ja todennäköisesti IFK:n uusi päävalmentaja olisi Sormunen. Mihinkään ulkkarihakuun tyyliin Shedden tai Baxter en usko.
 

#25 Primeau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
750k ja terve menoa. Onko Raimo polttanut sillat Hifk:n kans?
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos ihan realistisesti mietitään, niin kuinka paljon IFK:n tilanne lopulta muuttuisi esim. viime kauteen verrattuna, jos Matikainen lähtisikin? Olen siinä ymmärryksessä, että Pennanen ja Sormunen vastasivat aika suuresti harjoituksista ja olivat huomattavasti enemmän muutenkin joukkueen kanssa tekemisissä kuin Matikainen. Veikkaan, että Sormunen ja Pennanen ovat "hitsautuneet" enemmän yhteen keskenään kuin koko kolmikko toisiinsa. En tiedä, mutta näin voisi kuvitella, viettiväthän he paljon keskenään aikaa mm. Matikaisen ollessa mj:n mukana.

En sano, että viime kauden tilanne oli missään nimessä ideaali kenellekään ja etteikö toimintatavoissa olisi parannettavaa. Ainostaan mietin, että jos Matikainen laitettaisi lihoiksi ja siitä saataisiin hyvät hillot, olisiko se lopulta mikään maailmanloppu ensinkään? Mitäpä, jos "vain" kaksi valmentajaa selkiyttäisikin tilannetta nykyisen kolmen sijaan?

Haluaisin kuulla ihan faktaa siitä, miten esim. viime kaudella valmennuksen vastuut oli jaettu. Onko tulevalle kaudelle tulossa muutoksia? Jotta asiassa voitaisi tehdä järkevä päätös, IFK:n tulisi nostaa kissa pöydälle ja kääntää jokainen pienikin kivi ja selvittää, kuinka iso muutos Matikaisen lähtö joukkueesta joukkueelle olisi. Toki joukkueeseen on nyt hankittu Petun näköisiä luottopelaajia, jotka voisivat olla pettyneitä Matikaisen lähtöön, mutta ei kai Matikainenkaan nyt yhdenkään pelaajan silmissä voi IFK:n ratkaisevin lenkki olla. Tai viime kauden mahalaskun jälkeen ainakaan mikään syy, miksi juuri IFK:hon tuli.

En kyllä usko, että Petu mihinkään lähtee. Vaikka olen Matikaista tulisesti arvostellutkin ja arvostus häntä kohtaan on käynyt matalallakin, olen vähän sitä mieltä, että näyttäkööt nyt perkele osaamisensa. Eipähän jää jossiteltavaa. Haluan myös nähdä, onko hänelle omille sanoilleen ja kiimalleen tulossa katetta. Pelaajat siellä kentällä pelaavat, joo, mutta moni asia saa kyllä muuttua penkinkin takana.
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joukkuetta on varmasti rakennettu Matikaisen halujen mukaan ja viime kaudella IFK:ssa pelanneet tuntevat valmennusjohdon kuviot nyt viime vuotta paremmin - samoin kuin valmennusjohto tuntee myös joukkueen vuoden yhteiselon jälkeen paremmin.

Ja mitä sitten? Viime kausi oli täysi floppi. Selityksenä tarjotaan, että ei ollut Petun näköisiä pelaajia, niin eihän Matikaisella annettu edes mahdollisuutta pärjätä. Paskanmarjat. Kannattaa palauttaa mieleen, jos on unohtunut minkä tasoinen nippu Matikaisella oli käsissään viime kaudella. Siinä ei ollut materiaalisesti kuin yksi kysymysmerkki herra Matikainen itse. Jos taidot ovat niin yksipuoliset, että ei osaa valmentaa kun yhdenlaista homogeenistä porukkaa, niin saa kyllä mennäkin. On niitä valmentajia ennenkin tullut ihan puskista, lyhyellä haualla ja homma on toiminut.

IFK:n viime kausi ei ollut mikään täyskatastrofi, kuten täällä jotkut haluavat kertoa.

Tämä on varmaan läppä?

Vielä yksi karuton totuus Matikaisen valmennus/taktisista taidoista. Jokereiden träppi ja Matikaisen aseet sitä vastaan. Niitä ei yksinkertaisesti ollut. Haloo, joukkuehan oli täynnä huipputaitavia kädellisiä pelaajia.
 
Viimeksi muokattu:

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Vaihto Summanen-Matikainen? Olisi loistava veto Ifkin johdolta ja panisi täällä vähän puntit tutisemaan. Toivotaan, ettei näin käy.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Vaihto Summanen-Matikainen? Olisi loistava veto Ifkin johdolta ja panisi täällä vähän puntit tutisemaan. Toivotaan, ettei näin käy.

Ei pelottaisi edes vähää alusta. Summanen tuo nykyisin ongelmia mihin tahansa, minne nenänsä laittaa, eikä olisi suurikaan ihme, että myös IFK:ssa tulisi sisäisiä ongelmia Raadon astuessa puikkoihin.

Matikaisen menettäminen olisi valtava isku IFK:lle, koska nykyinen joukkue on koottu niin Matikaisen näköiseksi kuin olla ja voi. Paskansyöjä voi viedä nyt kasassa olevan duunarijengin jopa mitaleille, mutta jollekin hätäpaikolle tilanne voisi olla aika paskamainen.

Yhtä kaikki, tämä kesäinen Matikais-huhu on ihan mielenkiintoinen, mutta kuitenkin täysin "uskon vasta kun näen"-tasoa.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Ei pelottaisi edes vähää alusta. Summanen tuo nykyisin ongelmia mihin tahansa, minne nenänsä laittaa, eikä olisi suurikaan ihme, että myös IFK:ssa tulisi sisäisiä ongelmia Raadon astuessa puikkoihin.

Niinkö? Raato vei jengin KHL-finaaliin ja jengi oli valmis jatkamaan sopimusta. En tiedä mistään ongelmista ryssissä. Raato on vaan mukavasti epämuodikas jätkä täällä. Parhaita valmentajia Suomessa ikinä.
 

fakiiri

Jäsen
Onhan IFK:ssa ennenkin heinäkuussa koutsi vaihtunut ja seuraavalla kaudella on sitten juhlittu:)

Jos Petri Matikainen saa KHL:stä tarjouksen ja IFK:lle tarjotaan kunnon korvaus, tervemenoa. En jää perään itkemään. Jotenkin jäi huono fiilis Matikaisen viime kauden touhuista...joensuulaiset Matikaiset eivät istu Nordikselle.

Ja onhan noita vapaita huippukoutseja vapaana, joko Nörtti-Harrille on soitettu, tai miten olisi Alphonso?
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Mikäli tarkoitat......

......Jos Petri Matikainen saa KHL:stä tarjouksen ja IFK:lle tarjotaan kunnon korvaus, tervemenoa. En jää perään itkemään. ....Ja onhan noita vapaita huippukoutseja vapaana, joko Nörtti-Harrille on soitettu, tai miten olisi Alphonso?

.....Alphonsolla Zombie-Suhosta, joka kävi jo aikanaan nuokkumassa IFK:ssa ja otti legendaarisen aikalisän 0-3 tilanteessa viimeisen runkosarjapelin lopussa saaden aikaan yleisön raikuvat aploodit, niin ilman muuta ei kiitos.

Nykymateriaali (taidon puute yhdistettynä näennäiseen kovuuteen, hitauteen ja perinteiseen IFK-puupäisyyteen) edellyttäisi rapakon takaista valmentajaa, joka opettaisi jengille sen ainoan oikean opin: voittamisen merkityksen.
 

Iso Paha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go IFK
Jos Petri Matikainen saa KHL:stä tarjouksen ja IFK:lle tarjotaan kunnon korvaus, tervemenoa. En jää perään itkemään. Jotenkin jäi huono fiilis Matikaisen viime kauden touhuista.
Väliraha ratkaisee. En odota tulevalta kaudelta partapoliisin kanssa juuri mitään, joten esim. Summasen tai jopa Tamin kanssa tulos ei kovin suuri pettymys voi olla, jos nyt ei ihan karsimaan jouduta. Joten jos Slobot on valmiita esim. 500 000-1milj. korvaukseen+ paskansyöjän palkka jäädään taloudellisesti voitolle ja urheilullisesti tulos on joka tapauksessa aika Herrassa.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Clocks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Väliraha ratkaisee. En odota tulevalta kaudelta partapoliisin kanssa juuri mitään, joten esim. Summasen tai jopa Tamin kanssa tulos ei kovin suuri pettymys voi olla, jos nyt ei ihan karsimaan jouduta. Joten jos Slobot on valmiita esim. 500 000-1milj. korvaukseen+ paskansyöjän palkka jäädään taloudellisesti voitolle ja urheilullisesti tulos on joka tapauksessa aika Herrassa.

Kiteyttää omat tunnelmani. Kuuntelin tuon Snickers-haastattelun, ja totesin Matikaisen puhuvan ihan pehmeitä. Tammisen ja Matti Nykäsen välimaastosta.

Voihan sitä menestystä Matikaisen kanssa tullakin, mutta kaikkein mieluiten pikakelaisin jo seuraavaan HIFK-valmentajaan. Siis Petuhan on varmasti mahottoman mukava jätkä ja niin pois päin, mutta ei Summaselta tai Kari Jaloselta voisi kuvitellakaan kuulevansa mitään "järkytyksestä sekasin kaks viikkoa" tai "mitä se taito on, mitä sillä tekee" -tyyppisiä akuankkajuttuja.

Helläsydämisenä miehenä haluaisin kuitenkin Petun saavan yhden mahdollisuuden näyttää kykynsä itselleen rakkaan HIFK:nsa puikoissa itse rakentamallaan joukkueella. En hetkeäkään epäile Matikaisen sitoutumista, ja mielelläni soisin hänelle menestyksen Nordiksella. Just nyt ei vaan tahdo usko riittää, koska kyllähän yksistään viime kevään Jokerit-sarja oli jotain sellaista, mitä on yhä vaikeampi käsittää mitä enemmän aikaa siitä kuluu. Faktahan on se, että meillä oli kenttä puolillaan MM- ja EHT-tason pelaajia ja hävittiin neljä SM-liigan pudotuspeliä putkeen.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiteyttää omat tunnelmani. Kuuntelin tuon Snickers-haastattelun, ja totesin Matikaisen puhuvan ihan pehmeitä. Tammisen ja Matti Nykäsen välimaastosta.

Erittäin hyvä kirjoitus alusta loppuun. Kiteyttää omat ajatukseni 100%:sti.

Petun haastattelusta jäi mulle sellainen "mitä-vittua"-fiilis. Aistin haastattelusta mahdottoman paljon tunnetta, mutta samaan aikaan se meni vähän överiksikin. Ehkä pitää kuunnella haastis vielä uudelleen, jos siitä vaikka avautuisi uusia näkökulmia. Oli sen verran korkealentoista juttua, että tällainen keskimääräista yksinkertaisempi ihminen on saattanut keskittyä täysin epäolennaiseen.

Kritiikistäni huolimatta toivon Matikaiselle pelkkää hyvää. Toivon ennen kaikkea onnistumisia IFK:n ruorissa. Jotenkin mulla vain on sellainen kutina, että paineet ensi kaudelle on niin järjettömän kovat ja nimenomaan Petulle, että kautta ei päästä missään vaiheessa aloittamaan puhtaalta pöydältä, vaan viime kauden luurangot kolisee alusta saakka äänekkäästi taustalla. En tiedä, onko se reilua, mutta sellaista se nyt vain on. Sen kanssa on elettävä ja sen yli on vain päästävä.

Jotain Summasta en missään nimessä halua IFK:ssa nähdä. Summanen ei edusta voittamisen lisäksi mitään sellaista, mitä IFK mielestäni edustaa. Ja vaikka kaikki voittoon tähtääkin, en halua nähdä voittoja hinnalla millä hyvänsä. En usko, että IFK:n nuoret jätkät kestäisivät Raadon julmassa twisterissä kovinkaan kauan ja se on liian kallis hinta maksettavaksi. Tammisen voisin ottaa klubi-isännäksi ja jubisemaan katkarapukatsomolaisille sivistyssanoilla vilisevää garbageaan, mutta penkin takana mies olisi suuri vitsi. Onneksi kumpikaan em. hepuista tuskin olisi IFK:lle edes vaihtoehto. Jos Petu lähtee, nostetaan Kari Kalto Kolleista ykköseksi. Hänellä on sentään kultainen lähimenneisyys ;D.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös