Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 9 013 790
  • 81 135

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@iibor testauskapasiteetti ei taida missään vaiheessa epidemiaa olla löytänyt aivan kaikkia tapauksia. Jos oireet jäävät lieväksi ja henkilö ei edes saa flunssaoireita niin silloin testaamattomaksi myös jää. Toisaalta koronavirus on ollut aika pitkiä aikoja semmoinen, ettei siitä välttämättä ole haluttu kertoa, koska ihmisillä on melko voimakkaita käsityksiä asiasta. Jotkut toki kertovat avoimesti, mutta osa jättää kertomatta, koska erityisesti viime syksynä julkinen lynkkaus oli aika voimakas.

Jos muuten tätä kommentoi niin Suomessa on onnistuttu muuten hyvin ja nyt voi jo sanoa, että moni asiantuntija on alkanut löytää tietynlaista punaista lankaa puheisiin. Eilen parikin yliopistoprofessoria Ylen Aamussa totesi, ettei asioita voi katsoa ainoastaan koronaviruksen näkökulmasta enää. Kyllä - juuri tästä näkökulmasta rajoituksia saatettiin meillä vähän turhan aikaisin purkaa, mutta samalla pitää ymmärtää kokonaisuus ja paine myös siihen, että yhteiskuntaa halutaan pitää pyörimässä eikä sitä enää halua samalla tavalla sulkea kuin on tullut tutuksi.

Mikäli Suomen tämän hetken tilanteesta hakee jotain äärimmäisen huonoa niin itse menen tässä nyt vähän jo henkilötasolle:
  • Krista Kiuru on ollut vaikeassa paikassa ja ihmisenä minun sitä pitää ymmärtää. Kuitenkin Kiurun julkinen märehtiminen, murehtiminen ja eräänlainen muiden näkökulmien jyrääminen on tässä tänä vuonna ollut Suomelle enemmän haitaksi kuin hyödyksi. Kriisiaikoina täytyisi saada toivoa herättävää puhetta, mutta Kiurun johdolla koko viime syksy oli enemmänkin sellaista syyllisten etsimistä. En yhtään ihmettele, että Kiuru on nyt kadonnut johonkin julkisuudesta, koska aika harva tuon unohtaa.
  • HUSin lääkärit ovat vaatineet lähinnä Eeva Ruotsalaisen johdolla jatkuvasti enemmän resursseja koronan varjolla. Olisi hyvä julkaista myös lääkäreiden sidonnaisuudet, koska Ruotsalainen selvästi kuului siihen ryhmään lääkäreistä, jotka haluavat tukahduttaa koronaviruksen, mutta tätä ei ole kovin julkisesti tuotu ilmi. Kun on tullut selväksi, ettei virusta voi tukahduttaa niin tämän myöntäminen on ollut tuskallisen hidasta. Ei resurssipula ratkea sillä, että kaikki muu ajetaan alas. Suomessa on juuri tämän tukahduttajien valtavan julkisen paineen vuoksi ollut vaikeuksia priorisoida sekä kohdentaa hoitoa. Jos resursseja oltaisiin alettu skaalata ylöspäin heti alkuun, homma olisi ollut tehtävissä. Ja Suomi tekee tässä poikkeuksen, lähes kaikki muut Euroopan maat ovat skaalanneet hoitoaan ylöspäin.
Vaihtoehtojakin on löytynyt: pakko nostaa infektiolääkäri Jaana Syrjänen, TAYS esille. Syrjänen on oikeastaan ainoa täällä Pirkanmaalla suhteellisen julkisesti tunnettu asiantuntija, joka on koko pandemian ajan pystynyt viestimään kansankielisesti ja ymmärrettävästi. Rouvalla muuten ei ole mikään paras ulosanti, mutta Syrjänen on pystynyt koko tämän ajan puhumaan koronaviruksesta varsin realisesti. Kun koronavirus rantautui 2020 keväällä, Syrjäsen ensimmäinen kommentti asiaan oli, jäitä hattuun. Hän myös puhui koko viime talven eri lockdownit läpi kohtalaisen selvästi siitä, että epidemiaa voi hidastaa ja se leviää koko ajan, muttei sitä voi poistaa. Tämä on jäänyt julkisessa keskustelussa todella vähälle huomiolle. Viimeisimpänä Syrjänen on nostanut esiin sen, että sairaalahoidon tarvetta voidaan torjua vain rokottamalla ja skaalaamalla sairaalahoitoa eikä muita vaihtoehtoja ole. Tällaista puhetta olisi kesken kriisin tarvittu myös johtavilta asiantuntijoilta enemmän. Mika Salminen siirsi vankkurit uuteen asentoon vasta keväällä.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
"THL suosittaa kansalaisille kasvomaskien käyttöä tietyissä tilanteissa toisten ihmisten suojaamiseksi. Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä." Tämä ei vieläkään ole tullut selväksi toisille, siis lähillä niille jotka pitävät maskia, kun pelkäävät virusta. Äitienpäivänä naureskelin, kun nuori nainen talutti äitiään ulkona. Äidillä maski, hänellä ei. Pidän kyllä maskia kaupoissa ja tarvittaessa myös muualla, mutten siksi, että pelkäisin saavani taudin.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
"THL suosittaa kansalaisille kasvomaskien käyttöä tietyissä tilanteissa toisten ihmisten suojaamiseksi. Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä."

Haluan haastaa tämän näkemyksen. Lähinnä siksi, että näin ajatellen maskin käyttöä suositellaan niin kauan kuin koronavirus on riesanamme eli mahdollisesti tästä ikuisuuteen.
 

SFedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Red Wings
Haluan haastaa tämän näkemyksen. Lähinnä siksi, että näin ajatellen maskin käyttöä suositellaan niin kauan kuin koronavirus on riesanamme eli mahdollisesti tästä ikuisuuteen.
No ei. Maskin käyttö perustuu jo tälläkin hetkellä "ihmisten omaan tilannekohtaiseen harkintaan". Eli käytä tai ole käyttämättä, ihan niin kuin on ollut ennen koronaakin.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Haluan haastaa tämän näkemyksen. Lähinnä siksi, että näin ajatellen maskin käyttöä suositellaan niin kauan kuin koronavirus on riesanamme eli mahdollisesti tästä ikuisuuteen.

En tiedä, onko näkemyksen haastamisesta hyötyä. Suomessahan on jo nyt ns. subjektiivinen suositus eli henkilö saa itse päättää, käyttääkö maskia vai ei. Tällä hetkellä ei ole näköpiirissä hetkeä, jolloin viranomainen (THL) tiputtaisi maskisuosituksen pois. Maski on aika pitkälle politisoitu Suomessa ja maailmalla. Suurin haittahan tuosta tulee itselle, kun pääsääntöisesti sen maskin kanssa puljailu on aika turhaa julkisissa tiloissa, ikävä kyllä. Esimerkiksi työpaikoilla on sitä voimakasta lainsäädäntöä, joka esim. on eräänlainen maskipakko suosituksen sijaan. Mitkä nyt ovat niitä riskitilanteita? Työpisteellä voi monessa paikassa olla ilman maskia, mutta jos liikkuu esim. toimistolla niin sitten maski pitää olla päässä. Oma käsitykseni on se, että käytäntö on yleinen ja monella työpaikalla myös velvoittava.

Käytännön toteutus ja hyöty muiden suojelussa tai epidemian torjunnassa noissakin tapauksissa lähentelee nollaa. Ensinnäkin todennäköisimmin ollessa tartuttaja tartutat ihan yhtä lailla ollessasi työpisteellä ilman maskia ja muutkin ovat kuitenkin lähellä. Silloin maskia ei tarvitse pitää. Suurin osa työntekijöistä ei vaella toimistolla tunteja työpäivästä vaan suurin osa päivästä kuluu omalla työpisteellä. Näinpä tässä ollaan kiinni jossain käsittämättömässä logiikassa, jossa maskin pitäminen paikassa x 10 % ajasta olisi keino torjua epidemiaa, jos 90 % tilanteista sitä ei suositella.

Kokonaisuutena Suomessa noudatetaan erilaisia suosituksia aika hyvin. Maskin kohdalla THL luottaa tottuneesti siihen, että kun riittävän epämääräinen suositus on voimassa niin suurin osa yrityksistä ja kouluista pakottaa sitä noudattamaan, vaikkei siitä ole mitään käytännön hyötyä. Itse olen pitänyt maskin edelleen päässä esim. Tapparan peleissä, jossa sille koen ihan konkreettista hyötyä. Sen sijaan muualla en koe enää mitään hyötyä, joten olen pikku hiljaa alkanut tiputtaa maskia pois. Tätähän se subjektiivinen suositus tarkoittaa, mutta suomalaiset tuskin subjektiivisella suosituksella muuttavat toimintaansa, jos muut yhteisöt kuten työpaikka käytännössä pakottavat oman harkinnan rajaamiseen pois.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No ei. Maskin käyttö perustuu jo tälläkin hetkellä "ihmisten omaan tilannekohtaiseen harkintaan". Eli käytä tai ole käyttämättä, ihan niin kuin on ollut ennen koronaakin.

Ai. Nimimerkin @PeteX viestistä käsitin toisin. Oman maun mukaan se on tosin tähän astikin mennyt paitsi ilmeisesti jossain joukkoliikennevälineissä on tainnut olla ihan pakkoa kehissä.

Toivottavasti rokotetut alkaisivat jättämään maskeja vaan enemmän normaalissa toiminnassa pois.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Erikoinen tilanne äsken ruokakaupassa. Kenelläkään kaupan työntekijöistä en nähnyt maskia, mutta ehkä n. 70-80 % asiakkaista se edelleen oli.

Vahvistaa sitä ajatusta, että helppohan tuota on jonkun lyhyen kauppareissun ajan käyttää. Mutta pidäpäs kokonainen työvuoro tuota, niin alkaa ajatus muuttumaan. Ei sitä haluakaan enää silloin vain huvin vuoksi pitää, koska "eihän tästä ole mitään vaivaa".

Näin siis, kun itse olen töissä työpaikassa, jossa edelleen käytetään maskeja. Hämärän peittoon on jäänyt, että missä tuokin päätös on tehty ja kenen toimesta. Henkilöstöjärjestöt sitä kuulemma ovat toivoneet, mutta sitten työpaikalla kuitenkin yhdeltä sun toiselta kuulee, että kumpa niistä päästäisiin jo eroon.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
testauskapasiteetti ei taida missään vaiheessa epidemiaa olla löytänyt aivan kaikkia tapauksia.

Ei tietenkään. Mutta jos sinulla ei ole todettua tartuntaa, mistä voit tietää sairastavasi koronaa? Siihen perustui tuo viestissäni esitetty 150k / 5milj. -suhde.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Asut korvessa. Itse tiedän vaikka kuinka monta ja yhden joka on sairastanut kahdesti. Toki hän on sairaanhoitaja.
Niin no Suomen kolmanneksi suurin kaupunki on ilmeisesti korpea?
Töissä paikassa, jossa on Suomessa töissä useampi sata ihmistä ja heidän kanssaan päivittäin ison osan kanssa tekemisissä.
Enemmänkin kertoo siitä, että nämä joilla on tartuntoja ympärillä kokoajan eivät välitä mistään.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Koronan täällä pyöriminen ei estä elämistä millään lailla. Ei ole estänyt enää pitkään aikaan. Maskin pitäminen ei myöskään estä elämistä eikä osoita pelkäämistä millään lailla, pitää sitä sitten mistä syystä haluaa.
Itse käytän edelleenkin tietyissä paikoissa maskia, mutta se ei millään tasolla kerro mistään pelkäämisistä.
Kuten sanottua, ne käyttää ketkä kokee sen tarpeelliseksi syystä tai toisesta, ja se ei sitten ole mitenkään muiden asia heitä siitä arvostella. Ei edes sinun.
Maskin pitäminen nimenomaan estää elämistä todella paljon kun se estää lasien käyttöä mm. ulkona ja haittaa hengittämistä kun sitä joutuu pitämään yli 8h päivässä.
Eli todellakin maskit haittaavat elämistä ja aiheuttavat myös turvattomuutta kun ihmisten kasvoja ei näe.

Nyt onneksi mm. VR poisti tuon maski pakon mutta sairaanhoitoa lukuunottamatta jokainen paikka, joka tästä eteenpäin vaatii maskia käytettäväksi jää ilman meikäläisen rajoja. Mitään oikeaa perustelua maskin käyttöön ei enää ole, eikä ole Suomessa missään vaiheessa ollutkaan ja sen takia en ole sitä käyttänyt ruokakaupassa kertaakaan.
 

Magenta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Mitään oikeaa perustelua maskin käyttöön ei enää ole, eikä ole Suomessa missään vaiheessa ollutkaan ja sen takia en ole sitä käyttänyt ruokakaupassa kertaakaan.

Olipas hyvä, että tämä tuli viimein selväksi, huh. Ihan turhaan on pidetty, kiitos Jani82!
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Jos tämän pandemian aikana jotain on oppinut, niin sen, että nykyään jengi katkeaa kyllä äärimmäisen helposti ja pienetkin uhraukset on katastrofaalisia. Onneksi ei ole täällä muita ongelmia, niin voidaan mennä näillä - joku luonnonmullistus, sotatila tms. aiheuttaisi varmaan täydellisen halvauksen.

Vittu sentään, taidan alkaa taas käyttää maskia joka paikassa, jos se kerran on joillekin punainen vaate ja jokin psykologinen peikko. En ymmärrä edes vähää alusta tätä maskikapinointia ja jopa vihamielisyyttä niitä kohtaan, jotka haluavat suojata lähinnä muita mahdolliselta tartunnalta. Sen ymmärrän, että pakotettuna vaikka duunissa maskin pitäminen koko päivän on niin perseestä, ettei sitä huvita naamalle muutoin vetää. Se onkin ihan ok, kun ei ole pakko jos ei halua. Maailmalla on kuitenkin käytetty maskeja ihan ennen tätä pandemiaakin, erinäisistä syistä ja ilman mitään ongelmia. Ja tehty jokusia muitakin uhrauksia ja toimenpiteitä.

Toistan taas samaa mantaa: verrattuna aika moneen muuhun maahan, Suomen maskisuositus paikoissa, missä lähikontakteja vieraisiin ei voi välttää, on aika kevyttä kauraa. Mutta siihen, että JOKU MUU käyttää maskia, katkeaa täälläkin monen selkäranka ja aivoista loppuu happi? Ihan älytöntä, mutta näin meillä 2020-luvun lintukodossa.

Juu, en käytä maskia paitsi silloin, kun se on määrätty "pakolliseksi" tai muun osapuolen sitä pyytäessä. Esimerkiksi sellaisissa tiimipalavereissa, missä osallistujia on milloin mistäkin, on ihan yksissä tuumin sovittu, että pidetään maskeja as a rule ja se on kaikille ihan täysin fine vaikka piikit on hihassa. Sama opinahjon ryhmätöissä. Jos vaihtoehto on zoom-sekoilut, maski voittaa 100/100.
 

SFedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Red Wings
Maskin pitäminen nimenomaan estää elämistä todella paljon kun se estää lasien käyttöä mm. ulkona ja haittaa hengittämistä kun sitä joutuu pitämään yli 8h päivässä.
Eli todellakin maskit haittaavat elämistä ja aiheuttavat myös turvattomuutta kun ihmisten kasvoja ei näe.

Nyt onneksi mm. VR poisti tuon maski pakon mutta sairaanhoitoa lukuunottamatta jokainen paikka, joka tästä eteenpäin vaatii maskia käytettäväksi jää ilman meikäläisen rajoja. Mitään oikeaa perustelua maskin käyttöön ei enää ole, eikä ole Suomessa missään vaiheessa ollutkaan ja sen takia en ole sitä käyttänyt ruokakaupassa kertaakaan.
Tämä ehkä sinun kohdallasi. Itse en ole kokenut millään lailla elämääni estetyn enää pitkään aikaan. En osaa itse myöskään sisäistä ajatusta että on jotenkin turvattomampaa kun ei näe ihmisten kasvoja. En silti tietenkään halua mitenkään vähätellä tuntemuksiasi. Jos koet pelkotiloja, hankaluuksia ja turvattomuutta niin jätä maski pois. Jos taas joku haluaa sitä käyttää, sekin on yhtä OK puolestani.
En ihan ymmärrä miten tästä maskista on tullut joku suuri saatana joillekin ja siitä pitää koko ajan nurkua.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei jaksaisi taas tätä maskikeskustelua pyöräyttää, mutta kerronpa nyt kuitenkin oman kantani ettei kenellekään jää mitään epäselväksi. Tai ainakaan paljoa, ehkä.

Itse käytin maskia heti kun niitä suositeltiin siihen saakka kun olin saanut 2 rokotetta ja odottanut toisesta sen pari viikkoa. Siis tietenkään en aina käyttänyt, mutta tilanteissa, joissa se nyt oli kutakuinkin järkevää tai "järkevää". Kauppareissut, kahvikekkerit, sisätiloissa tapahtuvat ei-hikoiluttavat harrastukset jne.

Luovuin maskin käytöstä rokotteet saatuani, koska luotan niiden antamaan suojaan. Mielestäni tässä ei ole oikein muuta vaihtoehtoakaan, koska korona ei tule asiantuntijoiden mukaan mihinkään katoamaan ja kaikki tulevat sille ennemmin tai myöhemmin altistumaan. Eikö näin ajatellen ole jopa järkevää altistua taudille silloin, kun rokotevaste on suurimmillaan? Kaikki iäkkäämmät ihmiset, joita olen tavannut ovat myös tuplasti rokotettuja. Ellei näin olisi, niin tavatessani heitä laittaisin varmaan maskin naamalleni heitä suojatakseni tai kunnioituksesta heitä kohtaan.

Onko jotain mitä en ymmärrä? En halua leimautua Ano Turtiaisen kannattajaksi tai vastaavaksi sen takia, että en käytä maskia vaan mielestäni maskin käyttämättömyydelle on tällaisessa tilanteessa jo varsin validit perusteet. Lisäksi en pysty vieläkään selittämään itselleni miksi voisin urheilla suht pienessä tilassa pahimmillaan kymmenien ihmisten kanssa 1,5h, mutta sen jälkeen mennessäni tyhjään Citymarketiin, olisi suotavaa laittaa maski naamalle.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Niin. Minun mielestäni se on niin, ja on ollut vaikka kuinka pitkän aikaa jo, että jossain kauppareissuilla maskin käyttämiselle ei nimenomaan ole enää mitään perusteita. Kaiken kaikkiaan aivan hullunkuriselta sen käyttäminen enää tuntuisi.

Toisekseen se mikä minua ärsyttää on se, että kun itse sitä töissä joutuu käyttämään, niin se käyttövelvoive on tässä vaiheessa enää voimassa ihan kiitos näiden ihan pähkähullulla tavalla tuon maskin merkitykseen suhtautuvien ihmisten. Siihen tottuu kyllä joo, mutta ei tosiaankaan siinä mitassa, että sitä vain huvin ja urheilun vuoksi haluaisi 9-12 tuntia pitää yhden päivän aikana kasvoillaan. Sen vuoksi minulla särähtää tosi pahasti nämä "tämä on vain niin pieni vaiva" perustelut. Kuten sanoin, niin tuntuu että meilläkin jo lähes kaikki on sitä mieltä, että kunpa niistä päästäisiin jo eroon, mutta joku pieni porukka on ilmeisesti kaikkien puolesta tehnyt päätöksen, että näillä mennään edelleen. Maskien käyttö tuntuu hullunkuriselta, koska tämän paremmassa suojassa me emme tule enää koronavirusta vastaan olemaan, sillä kaikki halukkaat ovat jo molemmat rokotteet saaneet.

Mutta tosiaan tämä keskustelu on jo tuhanteen kertaan piiskattu nääntyneen hevosen lailla läpi ja on muuttunut jo sellaiseksi ikiliikkujaksi, että ei tästä sen enempää.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Tämä ehkä sinun kohdallasi. Itse en ole kokenut millään lailla elämääni estetyn enää pitkään aikaan. En osaa itse myöskään sisäistä ajatusta että on jotenkin turvattomampaa kun ei näe ihmisten kasvoja. En silti tietenkään halua mitenkään vähätellä tuntemuksiasi. Jos koet pelkotiloja, hankaluuksia ja turvattomuutta niin jätä maski pois. Jos taas joku haluaa sitä käyttää, sekin on yhtä OK puolestani.
En ihan ymmärrä miten tästä maskista on tullut joku suuri saatana joillekin ja siitä pitää koko ajan nurkua.
Kyllähän tuossa oli vielä vähän aikaa sitten rajoitteita miten sai mennä mm. peleihin ja paljonko niihin sai ottaa yleisöä.

Enemmän tuntuu, että näillä maskia pitävillä on niitä pelkotiloja. Minulla niitä ei ole mutta tiettyjä tapauksia on helpompi vältellä kokonaan jos kasvot näkyvät.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Tänään tosiaan 739 tartuntaa.

Positiivisten osuus tippunut koronabotissa 4,8%. Kertoo edelleen, että näillä testausmäärillä ollaan laskussa.

Sairaalahoidossa 206, joista teholla 33. Sairaalamäärään 9 lasku ja teholukuun 1 lasku maanantaihin nähden.
Teholuvusta HYKS:n erva-alueella 17 ja TYKS:n erva-alueella 5. HYKS:n erva-alue käsittää siis tällä hetkellä 51% tehohoitomäärästä.
TYKS:n erva-alueella oli vielä maanantaina 40 sairaalahoidossa, nyt enää 34. Teholuvusta siis lähtenyt 1 pois ja vuodeosastolta 5 pois.

14pv:n ilmaantuvuus nyt 132,9. Eilen vielä 132,7.

Havaintoja:

1. HUS:n alueen 7pv:n tartuntamäärä 37,2% kasvussa.
2. Varsinais-Suomessa jatkuu tasainen vaihe.
3. Keski-Suomessa 14pv:n ilmaantuvuus enään 155,9. Ilmaantuvuus kovassa laskussa. Päijät-Hämeessäkin saatu ilmaantuvuus laskuun.
4. Keski-Pohjanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla kohtuullista kasvua tällähetkellä.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
"THL suosittaa kansalaisille kasvomaskien käyttöä tietyissä tilanteissa toisten ihmisten suojaamiseksi. Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä." Tämä ei vieläkään ole tullut selväksi toisille, siis lähillä niille jotka pitävät maskia, kun pelkäävät virusta. Äitienpäivänä naureskelin, kun nuori nainen talutti äitiään ulkona. Äidillä maski, hänellä ei. Pidän kyllä maskia kaupoissa ja tarvittaessa myös muualla, mutten siksi, että pelkäisin saavani taudin.

Nämä toiset ihmiset, joita siis nyt suojellaan (nimenomaan vakavalta taudilta) näillä yhä voimassa olevilla suosituksilla, ovat käytännössä ihmisiä, joilla olisi ollut jo mahdollisuus ainakin yhteen rokotukseen. Eli itsensä suojaamiseen. Nyt varsinkin, kun jopa kolmansia rokotuksia annetaan tietyille ryhmille, eikä tästä johtuen näilläkään ryhmillä kovin suurta riskiä vakavalle taudille ole, ei ihan rehellisesti kauheasti itseäni kiinnosta ”suojella” näitä rokottamattomia ihmisiä, jos ne eivät sitä suojelua ihan selkeästi halua.

Entä se terveydenhuolto, joku voisi kysyä? Näillä voimassa olevilla suosituksilla on käytännössä myös annettu kansalaisille vastuu terveydenhuollon suojaamisesta, sen sijaan, että siitä oikeasti vastuussa olevat ottaisivat peilin käteen ja myöntäisivät, ettei ole mennyt ihan lapaan nämä viime vuosien päätökset. Edelleen välitetään kuvaa, että koronapandemia on yksin syypää terveydenhuollon kuormittumiseen.

Mm. näistä syistä johtuen olen tuplarokotettuna käyttänyt minulle suotua oman harkinnan oikeutta ja lopettanut täysin maskin käytön.

Tältä pohjalta onkin suorastaan perseestä, että tässäkin haastattelussa tämä yksi sankari huutelee maskittomia vastuuttomiksi:


Edelleen, jos nyt joitain haluaisi vastuuttomiksi haukkua, niin ovat pääasiassa siinä ihmisryhmässä, joita tällä hetkellä ”koitetaan suojella”. Nämä periaatteesta rokottamattomat.

Noin muuten jälleen maskeista, niin medialla on kyllä taas aivan liian iso rooli siinä, että niistä on tullut tällainen ihmisiä jakava asia. Tuo yllä mainittu juttu on jälleen yksi esimerkki siitä, kuinka sitä maskillisten ja maskittomien välistä kuilua koitetaan edelleen suurentaa ja rakentaa jotain älytöntä vastakkainasettelua. Vaikka itsekin olen täällä pariin kertaan ihmetellyt maskien käyttöä, niin onhan nämä maskit kuin joku koronapandemian oma Afrikan Tähti -gate. Vie keskittymisen ja keskustelun pois siitä olennaisesta. Tässä tapauksessa siitä, miten rokotekattavuus saataisiin mahdollisimman ylös.

Mutta, kuten täälläkin jo moneen kertaan todettu. Annetaan ihmisten käyttää tai olla käyttämättä maskeja. Koskee myös niitä maskeja käyttäviä.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Tältä pohjalta onkin suorastaan perseestä, että tässäkin haastattelussa tämä yksi sankari huutelee maskittomia vastuuttomiksi:
Holgerille jaksamisia sitten kovasti. Muutenkin mielestäni aika turha juttu, kuten yllä jo sanottiin ja taas tästä maskiasiasta tehdään jotenkin isompi asia kuin mitä se oikeasti vaikuttaa mihinkään koronatilanteeseen. Ne käyttää jotka haluavat käyttää ja ne eivät käytä jotka eivät halua käyttää, minä mukaan lukien. Oman harkinnan mukaan, niinhän se suosituskin meni?

Itse kanssa en suoraan sanottuna ymmärrä maskien korkeaa käyttöastetta edelleen, mutta anti olla, eihän minulla siinä sanomista ole tai minun maailmaani kaada jos haluavat käyttää. Omaan käyttööni sen sijaan voin vaikuttaa. Nämä maskipoliisi-Holgerit taas ovat niitä jotka saisivat pitää huolen vain omista asioistaan. En koe näin rokotettuna velvollisuudekseni suojella näennäisesti heitä, jotka ovat jättäneet omasta tahdostaan rokotteen ottamatta mahdollisuudesta huolimatta.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Näköjään jotkut ylilääkäritkin on vielä sillä kannalla, ettei maskeista voi luopua käytännössä koskaan.


80 prosentin rokotuskattavuus ei tule riittämään siihen, että Kymenlaaksossa palataan normaaliin elämään. Näin toteaa Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa tiedotteessa.

– Vaikka lähestymme 80 prosentin rokotuskattavuutta, niin se ei tule riittämään siihen, että voisimme palata normaaliin elämään, jossa maskit voi huoletta jättää pois eikä muitakaan varotoimia tarvita. Kattavuuden tulisi olla siinä 90 prosenttia, jotta virus ei pääsisi enää kiertämään sillä tavalla, että se aiheuttaisi vähintään nykyisenlaisia varotoimenpiteitä, Mäntymaa toteaa.



 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ja sitten kun tuo 90% ei riitä niin seuraava rajapyykki vedetään 99%....
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Eikös voitaisi sopia, että jos et ota rokotusta, niin kuljet itseäsi ja muita suojaavan FFP2-maskin kanssa aina kun olet alle kahden metrin etäisyydellä toisesta ja me rokotteen ottaneet sitten voimme vapaasti kuljeskella ilman maskia.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ja sitten kun tuo 90% ei riitä niin seuraava rajapyykki vedetään 99%....
Eihän se riitä, mikäli palstan laskutoimituksiin on luottaminen ja miksi ei olisi. Delta variantin tarttuvuusluku on niin suuri, että vaikka rokotettuja olisi 100% väestöstä, niin silti tauti leviää. Toki sairaalassa olisi vähemmän porukkaa.
 
Eikös voitaisi sopia, että jos et ota rokotusta, niin kuljet itseäsi ja muita suojaavan FFP2-maskin kanssa aina kun olet alle kahden metrin etäisyydellä toisesta ja me rokotteen ottaneet sitten voimme vapaasti kuljeskella ilman maskia.

Ei minua ainakaan rokotettuna kiinnosta kenenkään maskin käyttö, miksi pitäisi?

Monelle tekisi ihan hyvää reissu vaikkapa Ruotsiin, jossa on palattu normaalielämään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös