Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 9 025 824
  • 81 135

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jokainen varmaan ymmärtää, että aikuiset mukautuvat helpommin muuttuviin tilanteisiin ja löytävät kyllä keinot pitää omasta kunnosta ja jaksamisesta huolen. Siitä ei epäilystäkään.

Kysymys onkin viime päivinä ollut lasten ja nuorten harrastamisesta. Silloin kokonaisuus muuttuukin huomattavan monimutkaisemmaksi.

Tuo rönsy, johon alun perin vastasin ei liittynyt lasten harrastuksiin, vaan aikuisten ihmisten liikkumiseen.

Lasten ja nuorten harrastustoiminnan osalta olen täysin samaa mieltä kanssasi.
 

Undrafted

Jäsen
”Halutessaan välttää kontaktin”

Joko pelaat, tai kikkailet sivummalla.
Kyllä mä sählyssä hyökätessä toivoisin pakkien pitävän muhun turvavälin :)

Sikäli mielenkiintoinen kuvio, että esimerkiksi omien karatetreenien suhteen mikään ei näyttäisi muuttuvan. Treeneihin oli jo aiemmin rajattu osallistujamäärää tilan koon mukaan. Liitto suositellut pariharjoitteiden välttämistä. AVI:n tuorein linjaus oikeastaan sallisi pariharjoitteet jos se kummallekin treenaajalle sopii.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs






Tämähän selventääkin asiaa reippaasti. Otetaan nyt esimerkiksi vaikka kuvitteellinen vantaalainen koripalloseura Hussi-Pukat elikäs HuPu. HuPu treenaa ja pelaa pelejä Vantaan kaupungin omistaman koulun liikuntasalissa.

Etelä-Suomen Avi velvoittaa antamansa tartuntatautilain 58 d §:n mukaisen päätöksen mukaan tilojen hallinnasta vastaavia ja niitä toiminnassaan käyttäviä toimijoita järjestämään tilojen käytön siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa. Lähikontaktilla tarkoitetaan tässä yhteydessä ihmisten oleskelua samassa sisätilassa alle kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia toisiinsa.

Toisin sanoen koripallotreeneissä Vantaan kaupungin ja HuPun on järjestettävä tilojen käyttö siten, että fyysinen kontakti voidaan välttää. Voiko avin velvoitteen kohteena HuPu tiloissa olevana toimijana muka ohjeistaa samalla treeneissä pelaajia tekemään normaaleja pelinomaisia harjoitteita. Eli kun valmentajat joutuvat ohjeistamaan, että pelatkaa välttäen fyysistä kontaktia, niin siinä jää sitten esim. 10 vuotiaille lapsille valta itsenäisesti halutessaan päättää, että pidetäänkö sitä turvaväliä vai ei.

Tuo Avin "selventävä" kommentti on silkkaa saivartelua ja vastuun pakoilua. Sama pätee ministereihin sekä STM:n, Pääkaupunkiseudun kuntien, THL:n ja HUS:n kommentoijiin. Olisiko kannattanut mainita lausunnoissa, joita avi päätöstä valmistellessaan edellä mainituilta organisaatiolta pyysi, että lapset on syytä rajata päätöksen soveltamisalan ulkopuolelle, jos tämä oli näkemyksenä. Nyt kun se unohtui mainita, niin ollaan tässä tilanteessa, jossa kukaan ei tiedä, mikä on sallittua ja mikä ei.

Vastaava rajoitus on ollut muuten voimassa Pirkanmaalla jo reilun viikon. Ollaanko siellä hitaita hämäläisiä, ettei olla vielä huomattu koko päätöstä vai eikö siellä vaan tehrä tästä ny numeroo. Luulisi, että sielläkin olisi noussut haloo.

Meinaa kyllä pää räjähtää tähän touhuun.

Noinhan tuota päätöstä pitääkin tulkita, jos kirjaimellisesti sitä lukee. Suurin hässäkkä tästä tuli, kun se joku Mikko Valkonen lähti tekemään suureen ääneen julkisuuteen omia tulkintojaan asiasta, ja ne sitten levisivät.

Onhan tuo päätös silti todella typerä.Jos harrastuksista puhutaan. Eihän kukaan nyt jatka sitä joukkuelajin pelaamista ja pidä jotain turvavälejä siellä. Nämä pelokkaat ovat olleet pois treeneistä jo pian kaksi vuotta.

Niin kauan kuin täyskieltoa ei tule, niin höntsäilyyn ei vaikuta. Toinen asia on sitten se, miten liitot näihin suhtautuvat. Hankala kuvitella, että jotkut säbän alasarjat ihan normaalisti käynnistyisivät.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Eihän näitä ennenkään ole sääntökirjan mukaan vihelletty vai miten se sanonta menikään. Poliitikoille tuntuu yllättävän usein tulevan yllätyksenä, että lait on tarkoitettu noudatettaviksi. Ellei laki miellytä, niin hallitukselle pitäisi olla ratkaisu omissa käsissään.

Vaikka tämä oli hassutteluksi tarkoitettu, on tämä ketjun parhaimpia viestejä.

Se kuulostaa kestämättömältä perusteelta, että viranomainen sanoo seuraavansa STM:n ja THL:n ohjeistuksia. Mistä niille maksetaan, jos jokainen toimitaohje vaatii konsultaatiota? AVI voi siis tehdä ratkaisunsa itse, jos ne noudattavat lakia. Lain lisäksi on olemassa lain henki. Poliisikin joutuu tekemään tai saa tehdä joskus päätöksiä, joissa ei pamputeta, vaikka laki siihen mahdollisuuden antaisikin.

En ole koskaan kuullut, että poliisi vierittäisi vastuun jollekin muulle, joten miksi AVI tekee niin. Tai että poliisi perääntyisi, kun ministeri vähän kritisoi. Siellä on talo täynnä kovapalkkaisia viranomaisia, joten ei voi olla liikaa vaatia kykyä tehdä päätöksiä ilman soittoa kaverille.

Politiikan näkökulmasta tässä on mielestäni hyvä esimerkki siitä, että laki on aina myöhässä. Ennen pandemiaa se on näyttänyt toteen vain pienissä asioissa kuten sähkötupakassa ja sähköpotkulaudoissa, mutta sitten tuli virus. Meillä olisi pitänyt päivittää tartuntatautilaki jo sikainfluenssan jälkeen, eikä vasta sitten, kun joudumme epidemian haltuun.
 

TrafficIsland

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllähän tässä nyt tosiaan tulee se ikävä kysymys toistuvasti eteen, että koska yhteiskuntaa voidaan avata, jos ei nyt?

Otetaan nyt vaikka se lokakuu esimerkiksi, kun siitä kovasti puhutaan. Kyllä lokakuu minulle kävisi, mutta katsotaanpa ennusmerkkejä sen suhteen, mitä lokakuuhun siirryttäessä tapahtuu ja mistä silloin keskustellaan.

Ensinnäkin, lokakuu on lähtökohtaisesti vaikeampi kuukausi virusten leviämisen kannalta kuin elokuu, koska koulut ovat käynnissä. Toisin kuin viime vuonna, lähiopetusta on nyt tarjolla myös korkeakouluissa huomattavasti enemmän. Oletettavasti näin, koska tätä on joka suunnasta rummutettu. Ja omasta mielestäni myös hyvä näin. Lokakuussa toki ollaan muutenkin enemmän sisätiloissa, ja koronan kausivaihtelu alkaa mennä negatiiviseen suuntaan.

Toiseksi, meillä ei ole mitään tietoa, mikä on tartuntatilanne lokakuuhun siirryttäessä eli 30.9. Voi olla, että silloin on 2000-3000 tartuntaa päivässä siitä huolimatta, että rokotuskattavuus on parempi. Miten avaaminen tällaisen tilanteen keskellä olisi helpompaa?

Kolmanneksi, tällä hetkellä meillä ei maailmassa ole yhtään pahempaa virusvarianttia pyörimässä kuin Delta, joka meillä jo on omasta takaa. Lokakuussa saattaa hyvinkin olla joku vielä tarttuvampi variantti kehittymässä Intiassa, Brasiliassa tai Iranissa. Tai missä tahansa muualla, mutta todennäköisimmin jossain väkirikkaassa ja tiheästi asutussa valtiossa, jossa korona tekee jo ties kuinka monetta kierrostaan populaatiossa.

Vaikka nyt puhutaan koko väestön rokotuskattavuudesta ratkaisevana tekijänä, niin oikeasti se on vain yksi osatekijä kokonaisuudessa. Ja lokakuussa saattaa hyvinkin olla niin, että jo alkuvuodesta toisen rokotuksen saaneiden riskiryhmäläisten immuniteetti saattaa loppuvuodesta olla heikentynyt sen verran, että myös vakavamman tautimuodon saaminen on todennäköisempää, ja sairaalapotilaiden osuus tässä joukossa alkaa lisääntyä.

Koskaan ei ehditä rokottaa niin suurta osaa kansasta kerralla, jotta Eeva Ruotsalainen & co. olisivat tyytyväisiä.

Jossain vaiheessa pitäisi vaan uskaltaa päästää irti, kuten briteissä tehtiin, ja ainakin toistaiseksi päätös vaikuttaa onnistuneelta. Vai pitääkö tässä nyt totuttautua sellaiseen uuteen normaaliin, jossa parin-kolmen kesäkuukauden ajan vuodesta yhteiskunta on auki, ja muuten erinäisten rajoituksien alla?
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Eniten tässä ainakin itseäni kiinnostaa sisäpalloilulajeissa junnujen karsintaturnaukset jotka pitäisi pyörähtää käyntiin viikon kuluttua.

Liitoissa istutaan perseellään taas viimeiseen asti viime kauden tapaan eikä kantaa tule suuntaan tai toiseen. Että varmasti kaikki tekevät kaikkensa järjestelyissä ja sitten siirretään tai sitten ei.

Vittujen vittu.
Jääkiekkoliiton koronaryhmä kokoontuu maanantaina. Itse olen sitä mieltä että liitto on tähän saakka ottanut kaiken liian varovaisesti ja luonut vielä itse entistä tiukemmat ohjeet. Nyt olisi aika kääntää perseen sijaan selkä AVEille ja todeta tylysti että jatketaan normaalisti.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Jääkiekkoliiton koronaryhmä kokoontuu maanantaina. Itse olen sitä mieltä että liitto on tähän saakka ottanut kaiken liian varovaisesti ja luonut vielä itse entistä tiukemmat ohjeet. Nyt olisi aika kääntää selkä AVEille ja todeta tylysti että jatketaan normaalisti.


Salibandyä pelataan ja harjoitellaan. Pientä kapinahenkeä havaittavissa ja se on hyvä asia.
 

aave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Ainakin eräällä pääkaupunkiseudun kunnalta tuli myös vahvistus, että lasten salibändy jatkuu entisellään. Taitaa olla kunnatkin mukana. Ainakin ensimmäisiin tartuntoihin asti.

Sehän on toki fakta että saadaan urheilukin syyllisten listalle varmaan jo ensi viikolla jos tarttuvuus on sitä luokkaa miltä näyttää. Koulutkin kun alkaneet niin sekin on mahdollista että aika hiljaista on syyskuun loppuun harrastuksissakin..

Tauti tullee lapset/nuoret käymään läpi melko tiheällä kammalla.
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H

Luin. Kerrassaan erinomainen juttu asiasta, jota läheskään kaikki eivät ymmärrä. On monille niin helppoa ajatella rajoituksia epidemian näkökulmasta, eli että kunhan sitä saadaan hillittyä, niin voitolla ollaan. Vaan kun se ei vaan perkele niin ole, ei lähellekään.

Enhän minäkään noita rajoituksia ja muuta perseilyä niin ankarasti kritisoisi, mutta kun on niin läheltä nähnyt kolikon toisen puolen. Itselläni on kolme eri elämänvaiheessa olevaa lasta, ja olen nähnyt miten tämä paska on vaikuttanut kaikkiin, enemmän vähemmän. Eikä me edes olla oltu niitä jotka ovat tässä huonoiten henkisesti pärjätty, tiedän tapauksia joille tämä show on soveltunut vielä paljon huonommin. Ahdistusta, harrastusten lopettamista, koulumenestyksen laskua jne. Lista on loputtoman pitkä.

Olen kutsunut pandemian hoitoa kärpäsen ampumisesta haulikolla, eli sekoilu on ollut aivan suhteetonta, muuttuen päivä päivältä suhteettomammaksi. En suinkaan vähättele koronaa tautina, mutta en myöskään ole missään vaiheessa pitänyt sitä niin kauheana kuin mitä meille on yritetty iskostaa. Joku saattaa olla allerginen koronan vertaamisesta influenssaan, mutta vertaan silti. Edelleenkään ei ole koronaan kuollut likikään niin paljon ihmisiä kuin kovan influenssaepidemian aikana influenssaan.

Olen myös useammassakin keskustelussa ottanut eri ihmisten kanssa puheeksi, että mitä sitten tapahtuu jos/kun tulee vastaan sellainen ihan oikeasti kauhea tauti. Siis sellainen, joka uhkaa kymmeniä prosentteja maailman väestöstä. Miten edes voi kuvitella päättäjien suhtautuvan sellaiseen, kun tällainen hiukan influenssaa pahempi virus saa päät näin sekaisin. Kun se Ebola v2.0 saattaapi vielä olla sellainenkin, ettei siihen saada kehitettyä rokotetta, ainakaan tarpeeksi nopeasti.

Ei voi ymmärtää miten asioista päättävät ei näe kokonaisuutta. Useimmat kuitenkin perheellisiä ja painii pitkälti samojen arkijuttujen kanssa kuin me muutkin vanhemmat. Lisäksi noiden lehdissä paistattelevien tuttavapiirit on takuulla laajempia kuin meidän tavallisten pulliaisten. Eikö luulisi kaikkien tutuista löytyvän joku koronasodan uhri, joka sanoo, että jumalauta nyt riittää?
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Eipä tule tungosta Huuhkajienkaan MM-karsintaotteluihinkaan. Ei taida monessa muussa maassa vastaavaa olla ja nyt olisi sille koronapassillekin ollut käyttöä, jos sitä olisi ajoissa viitsitty alkaa toteuttamaan. Joku voisi nyt oikeasti lopettaa tämän pelleilyn.

Tämä tarkoittaa, että stadion on jaettu kaikkiaan 25 lohkoon, joissa jokaisella on oma sisäänkäynti ja palvelut. Yleisö ei voi liikkua lohkojen välillä. Yhdessä lohkossa voi olla korkeintaan 50 henkilöä.
 
Viimeksi muokattu:

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Jos jokin ottaa joka kerta päähän, niin se on tällainen vittuileva ja kaikkitietävä setämiesasenne, jossa on pakko länkyttää kaikenlaista turhanpäiväistä paskaa nuorempia sukupolvia kohtaan. Olisit itse koko ajan karanteenissä metsässä tuon ikäisenä, niin varmaan alkaisi vanne kiertämään päässä. Helppo se on tuomita tietokoneen ääreltä noita pullamössösukupolven edustajia, kun itse voi ottaa rennosti työpäivän(?) aikana ja lukea Iltalehteä.

Tuossa jutussahan sanotaan selvästi, että karanteeni voisi loppua aikaisintaan 25.8., mutta pelätään aiheellisesti, että uusi karanteenikierros lähtee juoksemaan. Epätietoisuus lisää varmasti tuskaa.
Allekirjoitan tämän suurilta osin. Muistan armeijasta sen epätietoisuuden tuskan ja vitutuksen, kun ei ollut erään kerran tietoa seuraavien lomien ajankohdasta. Eli siis oli epäselvää kasarmille palatessa, pääsenkö seuraavana perjantaina lomille, olenko kiinni yhden, kaksi vai jopa kolme seuraavaa viikonloppua. Ei ollut hauskaa. Ja kävin siis armeijan vuonna 2019, jolloin lomat pyörivät vielä entiseen malliin ja koronasta ei ollut tietoakaan. Tilannetta olisi tietenkin auttanut tieto seuraavien lomien ajankohdasta, silloin sen olisi pystynyt heti sisäistämään ja nielemään paljon paremmin. Ja helpotus oli kun se info vihdoin tuli.

Näillä nykyisillä varusmiehillä lisätään tähän vielä se, että ollaan kuukausi putkeen kiinni joka tapauksessa uudistuneiden lomakäytäntöjen myötä. Palveluksesta on jo muutenkin karsittu kaikki ylimääräinen "kiva", sotkuun ei pääse, salille ei pääse, iltavapaille ei pääse, edes ruokalaan eivät kaikki pääse. Osa porukasta on käytännössä metsässä kaksi viikkoa putkeen pakkiruoalla non-stop ilman mitään henkistä poispääsyä. Eikä siinäkään vielä mitään, kyllä siihen ajan kanssa tottuu. Mutta lisätäänpä tähän vielä se, että joudut käytännössä määrittämättömän pituiseen karanteeniin metsään, joka voi pidentyä hetkenä minä hyvänsä. Eli täysin herran hallussa, alkaako sama 14 päivää taas alusta parin päivän kuluttua? Miettikää, millaista tuo olisi, kun parhaimmassa tapauksessa kiinnioloa on takana näillä jo kolme viikkoa pohjalla ja tämän takia lomille pääsy lykkääntyy tai jopa peruuntuu kokonaan? Kiinnioloa siis voi helposti kertyä karanteenien takia jopa 2kk putkeen! Eikä mitään tietoa tai takuita ole siitä, että milloin ovet ulkomaailmaan aukeavat seuraavan kerran.

Kyllä kaikki on helpompaa intissäkin ottaa vastaan, kun tietää sen tulevan edes jotenkuten, että koska pääsee taas lämpimään kasarmin petiin, syömään ruokalaan, lomista puhumattakaan. Kyllä itse kullakin olisi vitsit aivan vitun vähissä tuossa kuvatun kaltaisessa tilanteessa. Väitän että armeija-arki on tällä hetkellä henkisesti rankempaa ja kuluttavampaa kuin on kertaakaan sodan jälkeisenä aikana ollut. Pullamössöttelijätkin ovat selvinneet paljon, paljon vähemmällä siinä vaikka niin vuolaasti kaikki sitä omaa inttiaikaa tykkäävätkin maalailla mahdollisimman kovaksi ja rankaksi.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Eipä tule tungosta Huuhkajienkaan MM-karsintaotteluihinkaan. Joku voisi nyt oikeasti lopettaa tämän pelleilyn.

Tämä tarkoittaa, että stadion on jaettu kaikkiaan 25 lohkoon, joissa jokaisella on oma sisäänkäynti ja palvelut. Yleisö ei voi liikkua lohkojen välillä. Yhdessä lohkossa voi olla korkeintaan 50 henkilöä.

35000 vetävä stadion jonne saa ottaa 1250 katsojaa.
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H

Liitteet

  • 306635C3-67AA-4DDC-8A88-44F06108CB36.jpeg
    306635C3-67AA-4DDC-8A88-44F06108CB36.jpeg
    98,1 KB · kertaa luettu: 249

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Täytyy muistaa, että nyt puhutaan nykyisen huolestuttavan ja vakavan koronatilanteen juurisyystä, eli huuhkajien pelistä. Ihme, ettei niihin ole laitettu saman tien 10 vuoden katsojakieltoa.
Onhan nyt huomattavasti löysemmät rajoitukset kuin oli esim. Suomen cupissa Stadikalla. -:D


Tämä seuraava sen sijaan on aivan oikein.

 

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onko se rajoitusten vika, kun olet lihonut? Kyllä se on itsestään kiinni, että lihooko vai ei. Pyöräilyä, kävely- ja juoksulenkkejä ym. ulkona tapahtuvaa liikuntaa ei ole rajoitettu. Lihaskuntotreeniäkin voi tehdä omassa asunnossaan.

Ei saatana. Varsinkin nämä nykyiset neliöitään suuremmat tilaihmeet oikein kannustavat hommaamaan jotain lihaskuntovälineitä kotioloihin. Siihen lisäksi tämän kesän kaltainen hiostava hellepätsi, niin saadaan oikein piste iin päälle. Olosuhteet luovat monelle motivaation perustan, varsinkin kun tietää asioiden ns. paremman laidan.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Katselin noita 1. annoksen rokotelukuja, niiden tahti on alkanut hiipua. Suurinpiirtein kaikki jotka haluavat rokotteen ovat nyt saaneet sen ensimmäisen annoksen, lapsia lukuunottamatta. Nyt tästä eteenpäin se 3kk niin kokonaan rokotettuja pitäisi olla noin 70% väestöstä ja silloin olisi minun mielestä oikea aika ottaa rajoitukset pois. Nyt ei kannata alkaa hätiköimään loppusuoralla.

Ykkösrokotteiden tahti on hiipunut, koska suurin osa saapuvista rokotteista menee nyt tehosteisiin, joihin on annettu ajat jo silloin kun nämä henkilöt saivat ensimmäisen piikkinsä. Kun nämä nyt puolentoista kuukauden aikana rokotetut ovat tehostevuorossa, olisi ykköspiikkejä taas tarjolla.

Ihan täysin en allekirjoita, että kaikki halukkaat olisivat vielä ykköspiikkinsä saaneet. Muutamaan päivään en ole ehtinyt rokotteiden etenemistä seurata, mutta vielä hiljattain rokotteista neljännes meni 40-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Yli 55-vuotiaiden ja sitä vanhempien osuus on yli kymmenesosa. Vaikea sanoa, että mikä on myöhäisherännäisyyteen syynä. Olisiko delta-variantti muuttanut ihmisten käsityksiä rokotteen tarpeellisuudesta?

Nythän oli uutisissa, että moni sairaanhoitopiiri lyhentää nyt ensimmäiset rokotteensa saavien tehostevälin suoraan kahdeksaan viikkoon, mutta aiemmin rokotetuilla tämä säilyy edelleen heille silloin annetussa 12 viikossa - joskin moni kunta tarjoaa kyllä lyhennysmahdollisuutta heillekin.

Voi siis hyvinkin olla, että jo parin kuukauden päästä tuo toisen piikin osuus on jo sen verran korkea, että rajoitukset voidaan heittää ainakin suurilta osin "romukoppaan".
 

Zer0u

Jäsen
Suosikkijoukkue
Junnusarjat
Vastaava rajoitus on ollut muuten voimassa Pirkanmaalla jo reilun viikon. Ollaanko siellä hitaita hämäläisiä, ettei olla vielä huomattu koko päätöstä vai eikö siellä vaan tehrä tästä ny numeroo. Luulisi, että sielläkin olisi noussut haloo.
Tästä tulikin mieleen. Kun tämä vastaava rajoitus on määrätty AVI:n toimesta myös Pirkanmaalle ja Pirkanmaan koronanyrkki vastaavasti ohjeistaa, että lasten ja nuorten harjoittelu saa jatkua normaalisti ilman turvavälejä. Eli käytännössä laki velvoittaa turvavälin mahdollistamisen, mutta koronanyrkki sanoo, että turvavälejä ei tarvita lasten ja nuorten urheilussa. Rikkooko koronanyrkki lakia? No ei vaan, mutta on kyllä melko mielenkiintoinen asia. Voiko koronanyrkki muka omalla päätöksellä rajata joitain ryhmiä pois AVI:n päätöksestä?
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Tästä tulikin mieleen. Kun tämä vastaava rajoitus on määrätty AVI:n toimesta myös Pirkanmaalle ja Pirkanmaan koronanyrkki vastaavasti ohjeistaa, että lasten ja nuorten harjoittelu saa jatkua normaalisti ilman turvavälejä. Eli käytännössä laki velvoittaa turvavälin mahdollistamisen, mutta koronanyrkki sanoo, että turvavälejä ei tarvita lasten ja nuorten urheilussa. Rikkooko koronanyrkki lakia? No ei vaan, mutta on kyllä melko mielenkiintoinen asia. Voiko koronanyrkki muka omalla päätöksellä rajata joitain ryhmiä pois AVI:n päätöksestä?
Eikös Vapaavuoren ryhmä kävellyt keväällä sekä hallituksen ja AVIn yli lasten harrastustoiminnan suhteen? Muut seurasivat esimerkkiä. Ilmeisesti kaupungit voivat sanella ehdot ketkä heidän omistamiaan tiloja saavat käyttää.
 

Hexa

Jäsen
Eikös Vapaavuoren ryhmä kävellyt keväällä sekä hallituksen ja AVIn yli lasten harrastustoiminnan suhteen? Muut seurasivat esimerkkiä. Ilmeisesti kaupungit voivat sanella ehdot ketkä heidän omistamiaan tiloja saavat käyttää.
Eli AVI:lla ei olisikaan viimeinen sana rajoitusten suhteen, vaan alueellisella koronanyrkillä? On kyllä niin sekavaa käskynjakoa ja ohjausta, että homma ei taida olla kenenkään hallinnassa.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Eli AVI:lla ei olisikaan viimeinen sana rajoitusten suhteen, vaan alueellisella koronanyrkillä? On kyllä niin sekavaa käskynjakoa ja ohjausta, että homma ei taida olla kenenkään hallinnassa.
Joku viisaampi saa valistaa että onko tuo AVIen toimesta edes mahdollista jos poikkeusolot eivät ole voimassa ja meneekö kuvio niin että kunnan joku instanssi on se joka vahtii että AVIn määräyksiä noudatetaan? Jos näin niin minkäs AVI sille mahtaa jos kunta päättää pitää jää- tai uimahallinsa ovet auki, ei ne silloin ala ovista sisääntulijoita sanktioimaan.

Ja en minä ole aikoihin pysynyt kartalla siitä mikä milloinkin on oikea määräys ja mikä se kuuluisa vahva suositus jolla ei ole mitään virkaa tosipaikan tullen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös