Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 9 011 057
  • 81 135

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Näin aiheesta mitenkään ymmärtämättömänä mieleen tulee tällainen maallikon ajatus, että tällaisina aikoina voisi saada hyvän kilpailuedun, jos keskittää nämä kampanjat verkkoon. Kivijalkakaupasta voi sitten tarjota noutoa, jos sen pystyy turvallisesti hoitamaan. Jos ei, niin sitten postitus. Näin kai moni toimiikin, mutta eivät näemmä läheskään kaikki.
Verkkoon on vaikea saada suoraa kilpailuetua millään muulla kuin hinnalla. Putoaa palvelun laatu yms perinteiset ohjaavat tekijät pois. Siksi siinä on pieni haaste olemassa. Nouto taloista on tänä päivänä käytännössä välttämättömyys, kyllä. Samalla se on kaupalle edullisin tapa saada verkkokauppatilaus toimitettua asiakkaalle, jää kaikki logistiikasta koituvat ulkopuolisen tuottajan kulut pois. Eli ei koidu varastointikuluja, käsittelykuluja eikä rahtikuluja. Meillä lähtee kamaa ulkopuolisen logistiikkakumppanin varastosta asiakkaille kotiin, noutaa voi tavarataloista(tässä meillä vielä haasteena se että tietty ainoastaan talossa juuri tilaushetkellä olevaa tavaraa. Muutos työn alla). Lisäksi toimituksia lähtee asiakkaille kotiin myös yhdestä määritellystä tavaratalosta. Tuolla saadaan optio kotiintoimituksille myös tuotteista joita ei kannata ulkopuolisen ylläpitämässä varastossa joko kierron tai kulujen vuoksi varastoida.
 
Viimeksi muokattu:

Oadie

Jäsen
Niin, olsiko yhdellä maskilla (jos sitä olisi pitänyt tämä superlevittäjä) ollut tässä tapauksessa minkälainen vaikutus?
Maskiton aivastelija nousi bussiin Helsingissä – näin etenivät tapahtumat, joiden seurauksena 64 ihmistä sai virusmuunnoksen
Toki noin pitkällä matkalla olisi tarvinnut monta maskia. Ja kotiinhan tuon olisi pitänyt jäädä eikä lähteä liikkeelle, kun selkeästi oireita oli.

Mielenkiintoinen kirjoitus. Ilmeisesti kyseessä oli ulkomainen henkilö tai ainakin tuollainen kuva tuli tekstistä kun Punkaharjun kansanopistoon viitattiin. Tällaisessa tilanteessa ohjeistus tai asiasta huomauttaminen ei tule kyseeseen.

Lisäksi tuosta IS:n tekstistä kansanopistoon viitaten tulee erikoinen huomio. Eletäänkö jo niin vihervasemmistolaisessa Suomessa, että vaikka nähdään tietoisesti sairaana olevia henkilöitä pyörimässä alueella ja yrityksissä niin siihen ei uskalleta millään tavalla puuttua ilman rasismipelkoa?

" Punkaharjulla kansanopiston löyhä karanteenikuri on tabu, josta ei puhuta avoimesti. Asiasta kirjelmöineet matkailuyrittäjätkään eivät halua asialleen julkisuutta, sillä opistolla on paljon maahanmuuttajataustaisia opiskelijoita ja yrittäjät varovat leimautumistaan rasisteiksi."
 

Oadie

Jäsen
Ite ainakin tykkään siitä, että ees joskus nähdään tutkivaa journalismia nykypäivänäkin. Eikä vain rakenneta klikkiotsikko lööppejä jonkun toisen paskalehden paskasta jutusta.

Minäkin arvostan laadukasta tutkivaa journalismia. Tämä ei minulle sitä ollut. Vähän sama kun täällä me palstalaiset olemme kertoneet kaupassa olleen tänään vähemmän kuin kuin eilen. Tieto että Metrossa toimittaja istui tunnin kyttäämässä tai vieraili Jumbossa laskemassa ihmisten maskeja on suht kevyttä tutkivaa journalismia. Mutta tätä lienee luvassa jatkossa enemmänkin.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Annetaan Jämäkälle myös posia, kun on paikka:


Milloin ulkonaliikkumisrajoitukset olisivat voimassa?
- Jos Suomessa olisi sama tilanne kuin Virossa niin meillä olisi 8000-9000 tartuntaa päivässä. Meillä on onneksi 800 tartuntaa päivässä. Pyrimme siihen, että nämä rajoitustoimet tehoavat. Mikäli tautiluvut kasvavat ja tauti pääsee leviämään, meillä voi olla tarve tämänkaltaisille rajoituksille.


Miksi Suomessa ei ole maskipakkoa?
- Meillä Suomessa laajasti käytetään maskeja. Kysyimme tällä viikolla THL:ltä, miten paljon maskipakko toisi lisää työkaluja. Vastaus ei ollut kovin valoisa. Maskipakko olisi enemmän kosmeettinen kuin vaikuttava keino.


Ihan järkeviä vastauksia molemmat. Ulkonaliikkumiskieltoa voisin itsekin puoltaa tuollaisissa melkein 10 000 päivätartunnan lukemissa, mutta tällä hetkellä siitä ei pitäisi julkisuudessa edes keskustella.

Seurataan nyt vielä, pitävätkö nämä linjaukset...
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Pirkanmaan tartunnat (keskiarvotettuna) kolminkertaistuneet kolmessa viikossa. Kyllä se ikävästi näyttää nyt ryöpsähtäneen täälläkin. Onneksi lähtötilanne oli todella hyvä, niin ei täällä vielä mikään katastrofaalinen tilanne ole. Nuo suhteellisen samaan aikaan osuneet areenatyömaan, junnujääkiekkoilijoiden ja vaihto-opiskelijoiden ryppäät selittävät kasvusta todennäköisesti reippaasti yli puolet.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Toisaalta kertoo aika paljon tämän maskipakon saamasta ylihuomiosta, ettei voi mitenkään varmaksi sanoa, että se maski olisi tuossa mitään auttanut. Ehkä, ehkä ei.

Oireettomana kotiin ja turvavälit. Ei tää oo mitään ydinfysiikkaa hei!
Niinpä. Uskoi maskin hyötyihin tai ei, niin eikö sitä kuitenkin voi käyttää ihan kohteliaisuudesta muita kohtaan. Se on suotavaa näinä aikoina niin toimitaan sen mukaan.

Silloin kun vielä pääsi jäähallille ja alkoi alkuun tulla kaikenlaisia turvatarkastuksia niin ärsytti levittää laukku ratsattavaksi, kun itse tiesi, että ei siellä mitään luvatonta ollut. Siihen kuitenkin tottui ja aloin avata laukun heti järkkärille ja asia oli nopeasti ohi. Jotain asioita pitää vain kiltisti tehdä.

Minä olen varma, että laukussani ei ole mitään luvatonta matsiin mennessäni, mutta maskiton ihminen tuskin voi olla varma, että hänellä ei ole koronaa.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Uusia tartuntoja

▪️tänään   691
▪️eilen    706
▪️7 pv sitten  648
▪️14 pv sitten 645

7pv- ja 14pv-summat

▪️tänään   4454 8954
▪️eilen    4411 8908
▪️7 pv sitten  4500 8267
▪️14 pv sitten 3767 7045

Kasvu näyttäisi aika hyvin pysähtyneen koko maan osalta. Nyt sitten odotetaan, että "sulkutilan" vaikutukset alkavat näkymään ensi viikon lopustä lähtien. Samalla myös rokotekattavuus jatkaa vauhdilla kasvuaan kiihtyen huomattavasti huhtikuun alusta. Jos tämä nyt saadaan maaliskuu pidettyä näissä lukemissa, niin huhtikuun puolivälistä eteenpäin tilanteen pitäisi etenkin sairaalahoidon tarpeen osalta olla jo melkoisen hyvä.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Tänään raportoidut testit     +18938
7 päivän aikana raportoidut testit  +135237
Valmistuneita testejä 03.03.–09.03. 20085 / päivä
Positiivisten osuus 03.03.–09.03.  3,0 %

Positiivisten testienkin osuus saatu pudotettua tasan 3,0%. Oli muutamia päiviä sitten jopa 3,2%.
 

TrafficIsland

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mitä näitä tautiryppäitä tullut, niin harvempi niistä on mistään lounaspaikoista lähtenyt. Saa oikoa jos on parempaa tietoa, koska aihe kyllä kiinnostaa. Mistä taas on tullut tartuntoja, ovat paikat, jossa vietetään pidempi aika keskenään, kuten anniskeluravintolat, urheiluharjoitukset ja kuntosalit.

Viettävätkö nuo ulkomaan rekka-sergeit sen kummemmin aikaa maassa, kuin vain lastin toimitukseen käytetyn ajan? Luulin että rekkakuskin työ on sen verta hektistä, ettei kuorman toimituksien välissä ehdi mihinkään ostareille mennä hengailemaan muitten rekkakuskien kanssa.

Juu, tämä on ihan totta. Esimerkki oli ehkä huono, mutta alkuperäinen ajatus oli se, että JOS maailmalla kiertelee 2022-2023 uusia virusvariantteja, niin niitä ei millään pysty 100% takuulla pitämään Suomesta poissa ilman Uuden-Seelannin mallia, jossa ei mitään poikkeuksia karanteenista tunneta kenellekään maahan pyrkijälle. Kuten jo todettu, niin tuo malli olisi Suomen oloissa aika pitkälti ns. kärpäsen ampumista tykillä. Ja jos variantit jonkin tapahtumaketjun seurauksena pääsevät ujuttautumaan maahan, niin tullaan jatkossakin päätymään siihen, että maan sisäisiäkin rajoituksia jollain tasolla tullaan tarvitsemaan.

Ehkäpä tärkein tekijä lähivuosien tulevaisuuden muotoutumisessa tulee olemaan se, kumpi tulee olemaan nopeampaa, koronaviruksen muuntuminen vai rokotevalmistajien kyky muuttaa rokotetta sellaiseksi, että se tehoaa uusiin variantteihin. Käydään siis vähän samanlaista kilpajuoksua kuin urheilussa dopingin käyttäjät vs. testaajat.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Apa

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Suomen uudet 691 ilmoitettua koronavirustartuntaa jakaantuivat seuraavasti:

Helsinki ja Uusimaa 478
Helsinki 255
Vantaa 97
Espoo 71
Järvenpää 3
Kerava 5
Kirkkonummi 1
Tuusula 5
Hyvinkää 7
Porvoo 10
Lohja 5
Vihti 6
Sipoo 1
Mäntsälä 2
Kauniainen 2
Raasepori 1
Karkkila 4
Loviisa 1
Askola 1
Inkoo 1

Varsinais-Suomi 101
Turku 55
Salo 1
Kaarina 7
Raisio 5
Uusikaupunki 6
Lieto 3
Paimio 3
Naantali 8
Masku 1
Parainen 4
Kemiönsaari 2
Rusko 4
Aura 2

Pirkanmaa 9
Tampere 7
Pirkkala 1
Kangasala 1

Pohjois-Pohjanmaa 7
Oulu 6
Tyrnävä 1
Kuusamo 1
Siikajoki -1

Etelä-Pohjanmaa 3
Seinäjoki 1
Kauhajoki 1
Kuortane 1

Vaasa (alue) 2
Vaasa 2

Keski-Suomi 6
Jyväskylä 1
Laukaa 3
Hankasalmi 1
Petäjävesi 1

Kanta-Häme 9
Hämeenlinna 2
Riihimäki 1
Janakkala 4
Forssa 2

Päijät-Häme 17
Lahti 8
Orimattila 2
Heinola 3
Pukkila 3
Kärkölä 1

Satakunta 13
Rauma 6
Pori 4
Eura 1
Huittinen 2

Pohjois-Savo 5
Kuopio 3
Rautalampi 1
Kiuruvesi 1

Etelä-Savo 5
Mikkeli 2
Joroinen 2
Mäntyharju 1

Itä-Savo 4
Savonlinna 2
Enonkoski 5*
Enonkoskella täyttyi 5 koronatartunnan rajapyykki. Siellä on tullut 2 uutta koronavirustartuntaa, sillä kahdella muulla Itä-Savon sairaanhoitopiirin alueen kunnissa Rantasalmella ja Sulkavalla ei ilmoitettu uusia koronavirustartuntoja

Kymenlaakso 1
Kotka 1

Etelä-Karjala 20
Lappeenranta 15
Imatra 3
Taipalsaari 1
Lemi 1

Lappi 4
Rovaniemi 2
Kittilä 1
Inari 1

Länsi-Pohja 4
Kemi 3
Keminmaa 1

Ahvenanmaa 1
Jomala 1
Hammarland -1
Ei kuntatietoja 1

Kainuu 2
Kajaani 2
 

dorka

Jäsen
Tuli pohdittua aamulla miten vallitseva pandemia tulee vaikuttamaan tulevaisuudessa ravintola- ja tapahtuma-alaan.

Valtava määrä konkursseja ei kuluttajan näkökulmasta ole mikään ongelma, koska heti kurimuksen päätyttyä on niin suuri kysyntä, että uusia yrittäjiä ja rahoittajia löytyy varmasti. Kiinni menneen baarin tilalle tulee uusi yrittäjä, epävarmuuteen kyllästyneen festarijärjestäjän tilalle tulee uusi ulkomaalainen tapahtumanvetäjä ja ovensa sulkeneen pihviravintolan tilalle tulee uusi kokki. Pidemmällä tähtäimellä katsottuna taas ihmisten into lähteä kyseiseen bisnekseen laantuu merkittävästi. Jokaisesta tuutista huudetaan, että tämä on uusi normaali ja samanlaisia pandemioita tulee kuin sieniä sateella. Ei oikein kiinnosta yrittäjähenkistä ihmistä upottaa koko omaisuuttaan yritykseen, joka voidaan tasaisin väliajoin pistää kiinni tai muuten rajoitaa erittäin pitkäksi ajaksi.

Ravintola- ja tapahtuma-ala on aina ollut erittäin nopealuontoista toimintaa. Joku tietty yökerho on kuuminta hottia kaksi vuotta, kunnes se taantuu ja vaatii täysin uuden ilmeen. Ruokaravintola voi olla hyvin menestynyt pitkäänkin, mutta sekin noudattaa samanlaista sykliä missä jonkin aikaa kaikki pöytävaraukset viedään käsistä, jonka jälkeen pyöritellään peukaloita. Festareista Ruisrock on tällä hetkellä kaikkien huulilla, mutta viiden vuoden päästä se on joku toinen. Tämä on katastrofi tapahtumajärjestäjille, koska festarit tarvitsee nykyään myydä loppuun ennen kuin se on kannattavaa.

Mielestäni toisessa kaupungissa vierailussa on hienointa se, että pääset kokemaan ja näkemään erilaista kulttuuria. Jotain mitä et osaa edes odottaa. Se eroaa täysin siitä mihin olet tottunut kotikaupungissasi.

Pelottaa, että meillä on edessä tilanne, jossa jokaisessa Suomen suurimassa kaupungissa toimii vain ne samat ketjut. Menet sitten Poriin, Vaasaan, Turkuun tai Tampereelle, niin syöt, juot, kuuntelet ja katselet samaa paskaa samassa ulkomuodossa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
7. Koronapäivä vai kuinka mones?

Uusi yritys toissapäivään, yö meni hyvin ja aamulla ei ollut lämpöä. Lihaskipua jne. Kuitenkin kiitettävästi, muna 32 cm. Nyt muutaman tunnin ja 1g panadolin jälkeen olo on ihan hyvä. Ulkoilutin koirat, kävelykin tuntuu urheilulta. Pikkuhiljaa, nyt toivotaan että ei tule takaiskuja.

Pienemmällä tyttärellä nousi lämpö yöllä, joten voisin kuvitella että tiedetään hyvin miksi näin. Pirteänä kuitenkin leikkii ja oli yskäinen jo pari päivää ennen tätä.
 

Turkoosisalpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pirkanmaan tartunnat (keskiarvotettuna) kolminkertaistuneet kolmessa viikossa. Kyllä se ikävästi näyttää nyt ryöpsähtäneen täälläkin. Onneksi lähtötilanne oli todella hyvä, niin ei täällä vielä mikään katastrofaalinen tilanne ole. Nuo suhteellisen samaan aikaan osuneet areenatyömaan, junnujääkiekkoilijoiden ja vaihto-opiskelijoiden ryppäät selittävät kasvusta todennäköisesti reippaasti yli puolet.
Myös Päijät-Hämeessä tartunnat ryöpsähtivät. Eiliseltä päivältä epidemiaennätys 50 tartuntaa. Edellinen enkka 35 marraskuulta. Käyrät osoittavat pystysuoraan ja ilmaantuvuus on vähintään Helsingin tasoa. Tartuntoja kaikissa ikäryhmissä ja useissa kunnissa.
Veikkaan ensi viikolle reilusti yli tonnin päiviä koko Suomen tasolla.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Ai Virossa on nyt maailman kovimmat ilmaantuvuusluvut? Onhan se hienoa, että täällä ollaan riippuvaisia virolaisesta työvoimasta ja vielä hienompaa on se, että noita virolaisia työmiehiä näkyy kaupoissa ilman maskia jatkuvalla syötöllä.

Eivät he kuitenkaan sieltä Virosta ole nyt tartuntoja hakemassa, koska raja on heille takaisin Suomeen päin kiinni.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Veikkaan ensi viikolle reilusti yli tonnin päiviä koko Suomeen.

Itse en ole näin negatiivinen. Muu Suomi tuntuu olevan melkoisen heiluvaista sorttia. Vaikka Pirkanmaalla ja Päijät-Hämeessä onkin ikäviä lukuja, niin kokonaisuutena HUS:n ulkopuolinen Suomi on reippaassa laskussa. Toki tässä saattaa olla tilastointiviivettä, ja se voisi periaatteessa aiheuttaa yksittäisiä "tonnipäiviä", mutta ne menisivät korjausliikkeen piikkiin.

Tällä hetkellä seitsemän päivän keskiarvolla mitatut päiväkohtaiset tartunnat, suluissa sama tieto viikko sitten:

1. HUS: 426 (400)
2. Varsinais-Suomi: 75 (79)
3. Pirkanmaa: 40 (28)
4. HUS:n ulkopuolinen Suomi 211 (243)
5. HUS:n ja V-S:n ulkopuolinen Suomi: 135 (164)
6. Koko maa: 636 (643)

HUS:n voisi tällä vauhdilla kuvitella yltävän pahimmillaan ehkä 500 tartunnan vauhtiin. Muun maan osalta vaadittaisiin tartuntojen yli kaksinkertaistumista, että tuhannen päivätahti rikkoontuisi. Se vaatisi kovaa käännettä.

No, koska olen ollut täällä keskimäärin enemmän negatiivisesti koronaan suhtautuva, niin melkein aina positiivisemmasta näkemyksestä on seurannut jotain huonoa koronatilanteessa. Ehkä ensi viikolla mennään tästä syystä jo 2000 tartunnan päivävauhtia...

HUS:n alueella siis 2/3 uusista tartunnoista. HUS:n ulkopuolella siis 1/3 ja jos mennään myös Varsinais-Suomen ulkopuolelle, sieltä löytyy vain yksi viidesosa tartunnoista.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Minusta tämän päivän luku on aika paska. Olisin odottanut pienempää tai vähintäänkin samantasoista lukua kuin viime lauantaina. En tiedä, valtaako pessimismi mieltä mutta pk-seudun osalta tämänpäiväiset lukemat ovat joka osalta huonoa luettavaa viime lauantaihin nähden, Espoossa ainakin. Tai sitten on ollut eroja testeissä tms. mutta olen ymmärtänyt että saman viikonpäivän lukuja voi verrata keskenään. Siitä samaa mieltä että kasvu on hiipumassa, mutta pettymys ainakin itselle oli tuo 691 kun odotin jo pienempää.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Cittarissa aivan älytön ryysis. Ilmeisesti kun kauppakeskuksissa ei saa pyöriä, niin ihmiset menevät sitten automarketteihin palloilemaan.

Keskolta surkeaa toimintaa, että tällaisena aikana oikein houkutellaan ihmisiä tarjouskampanjoin ostoksille. Kaikki muut butiikit ovat kiinni, mutta nämä saavat näköjään tehdä mitä tahansa, kunhan muistavat välillä kuuluttaa kahden metrin turvaväleistä.

Näinköhän osa väentungoksesta johtuu uusista rajoitteista? Pienet erikoiskaupat kiinni, mutta ruokaa myyville erioikeus mainostaa vessapaperia ja partakoneenteriä ale-hinnoin. Ei vaikuta kovin reilulta.
 

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ihmettelen Pirkanmaan pieniä numeroita THL:n luvuissa, kun tainnut TAYSin ilmoitusten mukaan olla ennätysviikko tartunnoissa. Johonkin on tartuntoja hukkunut eli Pirkanmaalle voi lähipäivinä tulla tyyliin +100 ylimääräistä tartuntaa THL:n seurantaan.
 

Orvo Muusi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Onhan tämä melkoista, jos ensi viikolla on nelinumeroisia päiväkohtaisia lukuja. Herää kysymys, että hyödyttääkö nämä
voimassa olevat rajoitukset yhtään mitään. Vai säätäkö Sanna ja muut näitä ihan omaksi ilokseen. Ulkonaliikkumiskielto
taitaa tällä tahdilla alkaa ensi viikolla, vaikkei sitä myönnetäkään.
Ei sillä ulkonaliikkumiskiellolla Suomessa mitään vaikutusta ole. Lähinnä hymyä aiheuttaa. Rokotus on nyt se tie ulos.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Ei sillä ulkonaliikkumiskiellolla Suomessa mitään vaikutusta ole. Lähinnä hymyä aiheuttaa. Rokotus on nyt se tie ulos.

Ehkä toistan itseäni aina vähän väliä mutta pk-seudun tie tästä ulos ei ole rokotukset vaan peruskoulujen sulkeminen. Jokainen voi laskea mielessään kontaktien määrät kun 1-6-luokkalaiset nujuavat päivästä toiseen. Kaikki muu rajoittaminen on näpertelyä ja on jo valtaosin tehtykin.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Ei sillä ulkonaliikkumiskiellolla Suomessa mitään vaikutusta ole. Lähinnä hymyä aiheuttaa. Rokotus on nyt se tie ulos.

Olen ihan samaa mieltä, että rokotuksilla tämä homma laukeaa. Mutta päättäjillä on sen verran nuotit hukassa, että en yllättyisi
enää yhtään, jos ulkonaliikkumiskielto tulee, vaikka hyöty todellisuudessa on aika lailla nollatasoa suurien kaupunkien ulkopuolella. Eikä sitä pystytä valvomaan tehokkaasti millään opilla.
 

SFedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Red Wings
Onhan tämä melkoista, jos ensi viikolla on nelinumeroisia päiväkohtaisia lukuja. Herää kysymys, että hyödyttääkö nämä
voimassa olevat rajoitukset yhtään mitään. Vai säätäkö Sanna ja muut näitä ihan omaksi ilokseen. Ulkonaliikkumiskielto
taitaa tällä tahdilla alkaa ensi viikolla, vaikkei sitä myönnetäkään.
Taidat oikeasti olla aika huono pakki. Eivät säädä näitä rajoituksia huvikseen, vaan terveydenhuollon toimintakyvyn ylläpitämiseksi. Tyksissä on tälläkin hetkellä kaksi (2) paikkaa teholla tyhjänä. Katsos kun muutkin kuin koronapotilaat tarvitsevat joskus hoitopaikan teho-osastolla. Yksi vakava liikenneonnettomuus Varsinais-Suomessa ja se oli sitten siinä. Teho-osasto täynnä.
Onneksi kaikkialla Suomessa ei tilanne ole yhtä huono, HUSin alueella varmaan lähestytään sitä. Eli ei nyt viitsittäisi täyttää teho-osastoja pelkillä koronapotilailla kun se voi olla juurikin näillä rajoituksilla estettävissä. Jos osoittautuu että nämä rajoitukset eivät sitten toimi (jota epäilen) niin ainakin yritettiin. Onko sinulla jotain hyviä ajatuksia vaihtoehdoksi rajoituksille?
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Cittarissa aivan älytön ryysis. Ilmeisesti kun kauppakeskuksissa ei saa pyöriä, niin ihmiset menevät sitten automarketteihin palloilemaan.

Keskolta surkeaa toimintaa, että tällaisena aikana oikein houkutellaan ihmisiä tarjouskampanjoin ostoksille. Kaikki muut butiikit ovat kiinni, mutta nämä saavat näköjään tehdä mitä tahansa, kunhan muistavat välillä kuuluttaa kahden metrin turvaväleistä.

Näinköhän osa väentungoksesta johtuu uusista rajoitteista? Pienet erikoiskaupat kiinni, mutta ruokaa myyville erioikeus mainostaa vessapaperia ja partakoneenteriä ale-hinnoin. Ei vaikuta kovin reilulta.
Eipä tämä tauti ole aieminkaan levinnyt automarketeissa, tai ainakaan sellaisesta ei ole tietoa. Yksittäisiä tartuntoja toki varmasti tulee. Altistumisajat on kauppareissuilla niin kovin lyhyitä, ja ihmiset pääsääntöisesti käyttäytyvät hyvin. Jos kaupat olisi epidemian kannalta keskeinen leviämispaikka, niin johan kaikki kassatyöntekijät olisivat vuoden aikana takuulla sairastuneet. Toki itsekin ihmetteln suomalaisten hinkua tunkea sinne ruokakauppaan juuri lauantaina klo 11-16. Mikään muu päivä tai kellonaika ei vaan käy.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös