vdx mua zorbas
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Virusmuunnokset osoittavat, että sekin on mennyt mukaan nykyajan hapatukseen: yrittää olla paras versio itsestään.
Eihän tuossa varmasti tarvitse vaihto-opiskelijoita tai ulkomaalaisia työntekijöitä mitenkään rajoittaa jos vain testaus rajalla toimisi kuten pitäisi.
Henkilökohtaisesti itselläni tulee ainakin kesällä raja vastaan. Olen lähes päivittäin seurannut tuota tilanteen kehittymistä täällä meidän kaupungissamme. Tässä on nyt useampi viikko mennyt, että tartuntoja ei ole tainnut olla ensimmäistäkään, tai jos on ollutkin, niin niitä on ollut erittäin vähän. Mistähän tämän näkisi nimenomaan kaupunkikohtaisesti?Tämän kevään porukka jaksanee vielä kohtuuhyvin kärvistellä rajoitusten kanssa mutta varmasti kyllääntymispiste on sitten saavutettu. Kesästä alkaen antakaamme nuorten olla nuoria ja kokoontua. Koskee toki muutakin väestöä. Harrastukset ja urheilut täysillä käyntiin ja tulta päin.
Päijät-Hämeessä 0 tartuntaa eilen, edellinen nollapäivä 18.1. Muuten ollut niin hurjia tartuntamääriä kuin 1-5 tartunnan päiviä. Sairaalahoidossa kaksi ihmistä.
Tilanne silti erittäin huolestuttava, mieli on musta, leviäminen kiihtymässä ja kiihtyminen leviämässä. Lisää ruoskaa vaan Krista.
Miten nämä vaihtarit ovat käyttäytyneet enemmän välinpitämättömin tai ohjeistuksia vastaan kuin Levin Ihkun jengi tai ne kaikki muut baarissa käyvät? Baarit siis ovat auki, siellä voi jengi olla kuten lystää, kerääntyä tanssilattialle jne. Eivätkö nämä vaihtarit ole vain tehneet samaa kuin monet muut nuoret koko syksyn ajan? Mielestäni se ensisijainen ongelma on silloin baareissa, ei vaihtareissa.
(Oma kysymyksensä sitten onko karanteeneja maahan tullessa noudatettu)
Jyväskylä laittoi hallit kiinni niin ei levinnyt enempää Jypin junnujen keskuudessa.401 uutta tartuntaa. Jyväskylän ryppään leviäminen saatu pysähtymään.
Päijät-Hämeessä ei todettu torstaina yhtään koronavirustartuntaa. Ihmiset eivät varmaan ole käyneet tarpeeksi hanakasti testeissä... vai miten tämä on mahdollista. Edellinen nolla päivä oli 17.1. eli ei kovin kaukana sekään. Ollaanko me täällä muuten vielä leviämisvaiheessa? Ei kyllä vaiheet vaikuta omaan elämään niin en ole tullut seuranneeksi...
Tätä tuskin voi taata. Toiveissa tietysti on samanlainen kesä kuin viime vuonna, ellei parempikin.Kyllähän kesällä täytyy olla nähtävissä jo se miten tämän viruksen kanssa tullaan jatkossa elämään.
Kannattaa varautua hyvissä ajoin pettymykseen. Hallitus tuskin rupeaa riskeeraamaan parin kuukauden takia. Näillä näkymin nuoret aikuiset (pahin levittäjäryhmä) saavat rokotteen ehkä joskus syksyllä. Jos niin käy, kesä mennään vielä jonkinlaisten rajoitusten kanssa.Jos/kun tilanne on rauhoittunut viime kesän tapaan ja riskiryhmät ja jo aikuisväestöäkin on rokotettu, paluu normaaliin on aloitettava. Ihan kaikissa tapauksissa. EIkä mihinkään uuteen normaaliin.
Näin sanottiin myös keväällä 2020.Tämän kevään porukka jaksanee vielä kohtuuhyvin kärvistellä rajoitusten kanssa mutta varmasti kyllääntymispiste on sitten saavutettu. Kesästä alkaen antakaamme nuorten olla nuoria ja kokoontua. Koskee toki muutakin väestöä. Harrastukset ja urheilut täysillä käyntiin ja tulta päin.
Tuskin ollaan lähelläkään "kipupisteitä". Monissa maissa on vedetty kuukausikaupalla lockdownit ja ulkonaliikkumiskiellot päällä. Seuraukset taloudelle sitten sen mukaiset.Jo nyt menemme siinä mielessä rajoilla että hoito on tautia pahempi. Kun rokotukset ovat pitkällä niin parhaamme on tehty, sen jälkeen ei voida enää nuorta väkeä kurittaa.
Ravintola-ala, johon yökerhot laskettaneen, uusiutuu jatkuvasti ilman koronaakin. Kioskeja menee nurin milloin mistäkin syystä, ja aina siellä on silti kärkkymässä uutta yrittäjää. Ei toki aina, mutta useimmiten.En itse käy yökerhoissa enää mutta monen työpaikkahan niissä silti on. Tosin hallituksen mielestä niillä ei näytä olevan väliä, nurin vain.
Tapahtumateollisuudessa toimii noin 3200 yritystä valtakunnallisesti. Toimialan kokonaisarvo on 2,35 miljardia euroa ja se työllistää lähes 200 000 ihmistä. Ennen koronapandemiaa tapahtumatoimiala on ollut viimeiset vuodet vahvassa kasvussa niin alalla toimivien yritysten, alan kokonaisliikevaihdon kuin kannattavuudenkin mittareilla tarkasteltuna.
- tapahtumateollisuus.fi
Tuskin argumenttina on se, että menisivät kumminkin nurin. Lähinnä kyse on vaihtoehtojen puutteesta. Nyt noita ravintoloita on kovankin kritiikin saattelemana pidetty auki, vaikka tiedetään, että se on tautitilanteen suhteen riski.Mutta ei toki ole sellainen toimiala, minkä johdosta Suomi kaatuu, tai nousee, mutta ei oikein mikään nyrkkipajakaan. Se on totta myös, että ravintolla-alalle on ominaista suuri vaihtuvuus, mutta en mä nyt kuitenkaan näkisi asiaa niin, että saavat mennä, koska eivät olisi varmaan pystyssä muutenkaan viiden vuoden sisällä.
Samalla viivalla kai näiden pitäisi olla. Lähinnä erona on se, että jääkiekon alueellinen merkitys ja sidos kuntapolitiikkaan on vahva.Onko sitten suljetussa sarjassa toimivien osakeyhtiöiden, joiden parhaille työntekijöille maksetaan satoja tuhansia euroja vuodessa, tukeminen a) järkevää, b) onko niiden nurinmenolla kansantaloudellisesti mitään merkitystä?
En usko, että siinä on tykkäämisestä juuri kyse. Pikemminkin priorisoinnista. Usein näillä baletti-, ooppera- ja lätkäfaneilla on vain epärehellisemmät argumentit käytössä, kun voi vedota johonkin kansalliseen menestykseen tai kulttuurilliseen sivistykseen. Jollekin se lähibaari voi olla sosiaalisesti tärkeä paikka, jossa tavataan kavereita ja katsotaan formuloita. Mutta onhan sitä vaikeampi perustella "suurelle yleisölle" tukipaketin saajaksi kuin jotain perinteikästä Liiga-seuraa tai oopperataloa.Mutta arvovalintojahan nämä. Joku ei tykkää baareista, joillekin jollain satubalettitunnilla, tai sillä missä kersat räplää älyluuriaan, ei ole vitunkaan väliä. Itse tykkään baareista.
Eiköhän kesällä pysty pienempiä tapahtumia järjestämään. Isommat festarit vaikuttaa tässä vaiheessa epätodennäköisemmiltä. Niillä on toki sekin ongelma, että artisteja aletaan buukkaamaan vuosi ennen h-hetkeä, joten kassa saattaa olla kovilla, jos rokki ei soi kesällä.Veikkaus: Bändivetoiset tapahtumat vapautuvat hiljalleen kesällä, yölkerhot vasta syksyllä. Tai vasta sitten kun koronasta saa lukea, jostain antiikkisesta wikipediasta, eikä neuromolekyyli-älylaseista, jotka ovat vuoden 2050 hittituote. :) Tai seuraavan hallituksen aikana, en minä tiedä.
Missä viesteissä näin väitetään?Täällä osa oikeasti on siis sitä mieltä että Suomen hyvä tautitilanne johtuu hallituksesta.
Okei.
Kaipa tuo hallitus osasyy siihen on. Täälläkin huudeltiin Tegnelliä pelastajaksi vielä viime keväänä, kun taas samaan aikaan parissa maassa osasto Trump ja Bolsonaro veti hommat vihkoon.Täällä osa oikeasti on siis sitä mieltä että Suomen hyvä tautitilanne johtuu hallituksesta.
Kaipa tuo hallitus osasyy siihen on. Täälläkin huudeltiin Tegnelliä pelastajaksi vielä viime keväänä, kun taas samaan aikaan parissa maassa osasto Trump ja Bolsonaro veti hommat vihkoon.
Hallituksesta ei tarvitse pitää, ja sen toimia on hyvin perusteltua kritisoida, mutta me emme voi tietää, olisiko toinen pohja paremmin vetänyt.
Täysi hönkä on päällä kyllä ja näin toki oltavakin, koska juuri kuten sanoit. Inhorealisti minussa pyyhkisi paksulla punaisella tussilla muutaman megatapahtuman kesäkuulta pois. Heinäkuu siinä ja siinä ja elokuu ehkä jo normaalimmin. FLOW Festival lähestyi uutiskirjeellä tuossa viikko, pari sitten, jossa kärkenä oli se, että kovasti järjestellään ja luottamus on siihen, että elokuussa hipsteröidään, mutta yhtään artistijulkistusta ei vielä tipu. Weekend tosin julkaisi jo opening concertin pääesiintyjän ja muut artistit. Noh, heilläkin "vasta" yksi ulkkarideejii ja kolme suomalaista kollegaa ohjelmistossa, että varovaisuutta myös heillä ilmassa, kun pääjuhlan artisteista ei vielä ole mitään infoa.Eiköhän kesällä pysty pienempiä tapahtumia järjestämään. Isommat festarit vaikuttaa tässä vaiheessa epätodennäköisemmiltä. Niillä on toki sekin ongelma, että artisteja aletaan buukkaamaan vuosi ennen h-hetkeä, joten kassa saattaa olla kovilla, jos rokki ei soi kesällä.