Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 950 074
  • 81 126

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Hallitus ja THL tuntuvat nyt olevan eri linjoilla taudin leviämisen suhteen. Toinen haluaa tukahduttaa taudin ja toinen on sitä mieltä ettei tukahduttaminen kannata kun tauti leviää kuitenkin.
En muista nähneeni Marinin käyttäneen sanaa tukahduttaminen kertaakaan hallituksen strategiassa. Missä tällainen maininta on?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: DAF

Katto

Jäsen
Vähän ihmetyttää miksi tälläiseen ruljanssiin lähdetään 11 koulupäivän takia.
Lyödään opettajille ja oppilaitoksille ihan järjetön paine pariksi viikoksi.

on se kyllä kovaa opettajilla. Uskon että sieltä alkaa kova itku vaikkeivat ole läheskään yhtä suuressa vaarassa kun kauppojen kassat, terveysalan työntekijöistä puhumattakaan.
Ala-asteella joutuvat tekemään muutaman neljän tunnin työpäivän ennen kun saavat jäädä kolmeksi kuukaudeksi kesälomalle. Kyllä se on vaan opettajienkin sopeuduttava tähän. Ei tämä ihan heti lopu.
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
on se kyllä kovaa opettajilla. Uskon että sieltä alkaa kova itku vaikkeivat ole läheskään yhtä suuressa vaarassa kun kauppojen kassat, terveysalan työntekijöistä puhumattakaan.
Ala-asteella joutuvat tekemään muutaman neljän tunnin työpäivän ennen kun saavat jäädä kolmeksi kuukaudeksi kesälomalle. Kyllä se on vaan opettajienkin sopeuduttava tähän. Ei tämä ihan heti lopu.
Yritetään nyt ymmärtää. Se on varmasti vaikeaa mennä töihin parin viikon takia, kun on tissuttanut viiniä joka päivä viimeiset pari kuukautta. *hymiö*
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
En muista nähneeni Marinin käyttäneen sanaa tukahduttaminen kertaakaan hallituksen strategiassa. Missä tällainen maininta on?

Marin sanoi ainakin viikko sitten "me emme anna tämän taudin levitä", ja ainakin tuo kommentti viittasi vahvasti aikeisiin tukahduttaa virus. Marin: Me emme anna tämän taudin levitä

- Me emme anna tämän taudin ikään kuin levitä yhteiskunnassa eli tavoitteena on edelleen, että tautia ja sen leviämistä hillitään ja estetään. Mahdollisuuksien mukaan pyritään myös tukahduttamaan niiltä osin kuin se on mahdollista. Varmasti kokonaan siinä emme onnistu, mutta tavoitteena on myös palata pikku hiljaa normaalimpaan elämään, Marin linjasi.

Vertailun vuoksi Mika Salmisen vastaus Helsingin Sanomien haastattelussa:

- Kuvitellaanpa, että virus tukahdutetaan Suomessa. Mitä sitten tapahtuu? Olemme riippuvaisia ulkomaailmasta, ja ennemmin tai myöhemmin virus tupsahtaa tänne uudestaan, ja silloin epidemia käynnistyisi lähestulkoon nollasta.

Muutamien maiden käyttämä tukahduttamismalli on herättänyt ihailua, mutta se on väliaikainen ratkaisu. Parhaiten siinä ovat onnistuneet totalitaarinen Kiina, jossa valtiojohdon ei tarvitse välittää kaikista muista vaikutuksista, ja saarivaltiot kuten Taiwan, Australia ja Uusi-Seelanti. Etelä-Koreakin on tässä mielessä saari, koska kukaan ei tule sinne pohjoisesta.

Heilläkin on kaikilla se riski olemassa, että kun nykyisiä toimia ei voida enää jatkaa, epidemia alkaa uudestaan. Tällaista kehitystä on jo nähty Singaporessa.

Jos meillä olisi rokote, kannattaisi tukahduttaa, mutta se ei ole realistinen vaihtoehto. Rokotteen saaminen käyttöön Suomessa kestää helposti vuosia, optimistisimmallakin aikataululla yli vuoden.”

Salminen myös sanoi tuossa haastattelussa vähän myöhemmin tällä tavalla:

.”Kaikki tämän tyyppiset epidemiat laantuvat sitä kautta, että ihmisille syntyy immuniteetti. Vaikka immuniteetin kestosta ei ole vielä selvää tutkimustietoa, ajatus siitä, ettei sairastaminen aiheuttaisi lainkaan suojaa, ei ole realistinen.

Sitä ei vielä tiedetä, mikä olisi riittävä osuus väestöstä suojaamaan muita. On myös ennenaikaista sanoa, miten iso osa väestöstä on käynyt jo taudin läpi.

Mitä isompi osa on ehtinyt infektion saada, sitä pienempi taudin toinen aalto on. On mahdollista, että siihen mennessä niin suuri osa väestöstä on saanut taudin, että se antaa jo suojaa muille.”
 
Viimeksi muokattu:

okkim

Jäsen
Suosikkijoukkue
Käppärät
En ymmärrä henkilökohtaisesti OAJ:n kantaa tässä kaikkien tutkimustulosten varjossa, mutta ehkä opettajatkin tykkäävät olla kotosalla collegehousut jalassa samalla tavalla kuin itsekin tällähetkellä. Terveysriskeihin vetoaminen nykytiedon mukaan on hieman kyseenalaista käytöstä heiltä.

Sen verran heitä kuitenkin pitää puolustaa ettei nuo lomat kuitenkaan koko kesää kestä (ainakaan kuten opettajaystäväni ovat työtehtävisstään kertoneet), kyllä sitä pitää syksyäkin suunnitella jne.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Aivan oikein, kerroit tosiaan perustelun! Se oli että Suomessa menehtyneiden keski-ikä (onkohan kuitenkin mediaani) on 82-vuotta, joten voit käyttää monisairaan 82-vuotiaan odotetusarvoisia jäljellä olevia elinvuosia ja kertoa ne kuolleiden määrällä.
Suomessa menehtyneiden mediaani on 84v. Keski-ikää ei ole julkaistu eikä tarkkoja ikiä, mutta julkaistujen tietojen ikäluoksista pohjalta tein tänne ketjuun laskelmaan ja tuota luokkaa se oli.
Leikitään että kolmen hengen koronakuolleiden populaatiossa on yksi 70-vuotias, yksi 76-vuotias ja yksi satavuotias. Kaikki iloksesi monisairaita. Nyt keski-ikä on, tadaa, 82. 70-vuotiaan monisairaan jäljellä oleva elinajanodote on 10 vuotta, 76-vuotiaan 7 vuotta ja... huomaatkin varmaan mihin tämä menee. Vaikka satavuotiaan kaiffarin elinajanodote olisi nolla, on keskimääräiset menetetyt elinvuodet 5,7 vuotta. Siis huomattavasti enemmän kuin jos kaikki kolme olisivat 82-vuotiaita.
Ihan hyvä pointti, mutta kuten laskelman yhteydessä todettiin, niin kuolleet eivät kuole sattumalta, vaan he ovat lähtökohtaisesti jo erittäin heikkokuntoisia. 2/3 kuolleesta on hoivakodeista, joista tässä yhteydessä todettiin että jäljellä oleva elinikä on 0-2v. Jos 70v on joutunut hoivakotiin eli ei pärjää kotonaan tai edes vanhainkodissa, niin odote ei ole kymmentä vuotta. Tuo tutkimuksesi myöntää tämän saman asian viimeisessä kappaleessa:
"Nonetheless, we strongly agree that care home residents, are a special population, in whom more severe disease, multimorbidity and frailty are likely to be commoner "

Samaten tuossa tutkimussa on taulukko, jossa on kerrottu korjauskertoimet eri perussairauksista kärsiville, mutta kuten sanoin niin sitä tietoa ei ole julkaistu että miten ne jakautuvat koronaan kuolleiden joukossa. Tiedossa on että yli 90% kuolleista jostain kärsii. Olisihan se mielenkiintoista saada tarkempaa faktaa minkälaisia perussairauksia sillä kolmasosalla on, joka hoivakotien ulkopuolella on kuollut, eli on siellä pitkälle edennyttä syöpää vai perusastmaa ja sen perusteella arvioida että onko heidänkään kohdalla odote vuosia vai kymmeniä (vaikka tuota taulukkoa hyödyntäen). Lähtökohta on kuitenkin, että ne heikkoimmat kuoleet ensin ja jos kuolleita on vähän, niin todennäköisyys että he olisivat hyväkuntoisia kun taas heikkokuntoiset selviäisivät ei kuulosta todennäköiseltä. Kuitenkin ilman faktoja ei tarkkoja laskelmia voida tehdä kuten silloin sanoin.
Mitäs roskaa tämä on olevinaan? Tuulihan nimenomaan ampui Osmon argumentteja alas eikä hyökännyt mitenkään henkilöä kohtaan. Esim. Osmon väärinkäsitys rokotuksen hyödyttömyydestä tilanteessa jossa laumasuojaa ei synny sairastamisen kautta.
Melkoista argumenttien alasampumista, että toteaa, että rokote jota ei ole vielä olemassakaan voi lievittää tautia. Ihan samalla tavalla se sairastaminekin voi lievittää tautia.
Jos laumaimmuniteetti tulee lähikuukausina (sinun mukaasi hyvä), niin miten vastaat Tuulin nostamaan huomioon kymmenien tai tuossa tapauksessa satojen tuhansien viikottaisten tartuntojen aiheuttamasta terveydenhuollon kuormituksesta?
Ei ole olemassa mitään satojatuhansia viikottaisia tartuntoja, joten en millään tavalla. Ei kukaan ole vaatinut pakollisia mosh pittejä koko kansalle, jotta tartunnat saataisiin 50-100 kertaistumaan. Tuplasti isommassa Ruotsissa tulee diagnosoituja tarjuntoja nyt luokkaa 500 päivä eli 3500 viikko joista sairaalahoitoa vaatii joku pieni prosenttiosuus. Vaikka suomessa tulisi tarjuntoja samaa tahtia (eli tuplasti sen kuin nyt), niin terveydenhuoltomme ei olisi pulassa.

Hyvin on Osmon blogit uponneet. Hänen tapaansa luot olkiukon "mututuntumalta maan puoleksitoista vuodeksi sulkevista". Missähän tuollaisia on? Enemmän tämä siltä näyttää että sinä ja Osmo haluatte äkisti purkaa rajoitteet täysin mututuntumalta. Optimointia on paha harrastaa jos vaihtoehtoiskustannukset nojaavat sellaisiin asioihin kuin viruksista tietämättömän henkilöksen "ymmärrykseen viruksista" ja rokotuksia koskevista harhaluuloista. Tai tuollaisista matemaattisista kertaluokan eroja aiheuttavista virheitä, jollaisista annoit esimerkin menetettyjen elinvuosien laskelmassasi.
Suomessa maa suljettiin mutu-tuntumalta ilman vaikutusarvioita taloudellisista vaikutuksista. Nyt sitä THL:n johdolla ollaan onneksi avaamassa, mutta mitään julkaistuja laskelmia ei ole julkaista. On silti myönnettävä, että varmasti laskelmia on pyritty tekemään, vaikka ääneen noista luvuista ei vallassa olevat poliitikot uskalla puhuakaan. Silloin kun on parempia laskelmia tarjolla niin voidaan arvioda niiden parametrit ja käyttää niitä. Nyt riittää kun on paras läsnäolijoista.

Vähintään Osmon arvo siitä, että hän nostaa asiat keskusteluun paremmin kuin joku EK on tunnustettava.
Niin, sinä haluat Singaporen tulokset Ruotsin mallilla. Kuka syyttikään ketä kirsikoiden kakusta poimimisesta.
Minä tyydyn suomen kuolleisuus-lukuihin ruotsin taloudellisilla rajoitteilla. Tämä kiistatta tarkoittaa nähtyä selvästi enempää kuolonurheja.
Ai tämä on sinusta sopiva vertaus ydinvoimalaonnettomuuteen reagoinnista. Ymmärrän suhtautumistasi koronaan entistä paremmin. Ihan soopaahan tuo sekoilusi Fukushiman uhreista vaihtoehtoiskustannuksineen toki on alusta loppuun. Vertaat ensinnäkin ydinvoimalaonnettomuuden kuolemia väestönsiirtojen jälkeen (montako säteilyn aiheuttamaa syöpäkuolemaa kenties vältettiin? Tämä on jo toinen samanlainen sekoilu lyhyen ajan sisään) kun oikea vaihtoehtoiskustannus olisi ne vältetyt kuolemat. Todellisuudessahan kuitenkin väestönsiirroista huolimatta onnettomuuden arvioidaan aiheuttaneen ja aiheuttavan ainakin joitakin satoja kuolemia ylimääräisten syöpien seurauksena, joten se siitä "vain 3 kuoli onnettomuuteen kun 29 teki itsemurhan!" -höpinästä.
Sinä saat riidellä asiasta ihan itseksesi näiden tuon artikkelin asiantuntijoiden kanssa. Korjaan kuitenkin että itsemurhaan tehneitä oli 23, eli muistin luvun väärin.

"Näiden lukujen valossa on hieman yllättävää, ettei yhtään onnettomuuteen liittyvää syöpätapausta ole todettu, ei edes voimalan työntekijöiden keskuudessa. "
menetettyjä ikävuosia 80v.

Juurihan sinä suitsutit kuinka Singaporessa tauti leviää vain nuorison keskuudessa. Eikö meidän pitäisi silloin pyrkiä samanlaiseen politiikkaan jotta vanhempi väestö saataisiin suojattua, kun kerran tältäkin osin ollaan niin samankaltaisia?
Minä en ole nähnyt analyysejä Singaporen taloudellisistä vaikutuksista, mutta pulut tuossa mainitsivat että siinä on puhuttu että miksei samat keinot välttämättä ole käyttökelpoisia.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Kuiskailua pönttöön eli kinkkien tutkimusta Sanoma Oyn lehden tarjoamana:

Lancet-niminen lehti oli tuon tutkimuksen päättänyt julkaista, ja Richard Gordonin lääkäriromaaneja poikasena lukeneena eli asiantunteella pidän sitä luotettava. Siis lehteä ja sen takana olevaa yhteisöä.
Ehkä otanta on pienehkö, luulisi Kiinassa olevan helposti suurempikin, mutta kai se on sitten riittävä. En ole tilastotieteilijä.
THLn porukat ovat tuonkin jutun tietysti lukeneet, myös Harri Saxen on ajan tasalla.
Uusimman tiedon perusteella päätetään miten edetään, myös perustuslaki tietysti huomioiden.
 
Viimeksi muokattu:

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Poimintoja a-studiosta. Ristiriitaisia päätöksiä ja suosituksia, kun toitotettu lapsille älä mene mummolaan, älkää kokoontuko. Ei 10 hengen ryhmiä, suojellaan isovanhempia mutta nyt naps, lapsi ei levitä virusta, lapsen ja aikuisen kohtaaminen on riskitöntä sairastumisen kannalta.

On pakko tulla muitakin rajoituksien purkuja pian. Hussin lasten infektiolääkäri Harri Saxen nostikin jo ilmeisesti seuraavat purut, eli mm. ravintolat ja 10 hengen ryhmät. Piikitti myös että ei ole mitään näyttöä, tutkimustietoa tai muuta siitä, että etäopetus on sujunut hyvin kuten opetusalan ammattilaiset väittää.

Saxen tosin totesi 1.4 HS:ssä, että koronavirukseen liittyy paljon mitä ei tiedetä. Esimerkiksi se, kuinka tartuttavia lapset todella ovat.


Todellisuus lienee se, että halutaan laskea virusta enemmän läpi kansan kun sairaalat siihen on varautunut. Sanoisivat vaan sen rehdisti julki, niin olisi julkisuuden ulosantikin selkeää.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää

Tänään siis laajasti uutisoitu, kun lääkejätti Pfizer on ilmoittanut rokotteen testaamisesta. Heidän mukaansa rokote voisi olla hätäkäytössä jo tänä syksynä.
Itse annan globaalin suuryhtiön toimitusjohtajan lausunnolle suhteellisen paljon painoarvoa, sillä hänen asemassaan ei voi päästä heitellä mitä tahansa veikkauksia, hän kun vastaa sanomisillaan aina miljoonille osakkeenomistajille.
THL:n Salminen taas on ennustanut että menee vähintään 1,5 vuotta vielä että saadaan rokote markkinoille. Saapi nähdä miten käy, mutta en kyllä Salmisen puolesta asuntoani löisi vetoa.
Boldasin pari kohtaa.

Salmisen lausunto oli siis seuraava:
"Kun katsoo kandidaattirokotteiden listaa, kaikki ovat ihan laboratoriotasolla. Siellä on muutama, joista on ensimmäisen tason kliiniset turvallisuustutkimukset käynnissä. Rokotteen kehittäminen vie aikansa, sitä ei pysty nopeuttamaan. Ainakaan ilman, että otetaan todella isoja riskejä. Siitäkin meillä on ikävä kyllä kokemuksia, Salminen sanoo."

Voisiko olla niin, että tuo hätäkäyttö tarkoittaa samaa kuin se, että otetaan isoja riskejä? Vai onko sillä edes väliä ja THL on väärässä joka tapaukssa?
 
Viimeksi muokattu:

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kuiskailua pönttöön eli kinkkien tutkimusta Sanoma Oyn lehden tarjoamana:

Lancet-niminen lehti oli tuon tutkimuksen päättänyt julkaista, ja Richard Gordonin lääkäriromaaneja poikasena lukeneena eli asiantunteella pidän sitä luotettava. Siis lehteä ja sen takana olevaa yhteisöä.
Ehkä otanta on pienehkö, luulisi Kiinassa olevan helposti suurempikin, mutta kai se on sitten riittävä. En ole tilastotieteilijä.
THLn porukat ovat tuonkin jutun tietysti lukeneet, myös Harri Saxen on ajan tasalla.
Uusimman tiedon perusteella päätetään miten edetään, myös perustuslaki tietysti huomioiden.

THL:n Salminen kertoi auringon varmana lähes päinvastaista tietoa. Salmisella on siis oltava paremmat lähteet ja tiedot.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ruotssa on 0-9v sairastuneita 103 kpl ja 10-19v sairastuneita 238 kpl. Kuolleita 0. Vertailun vuoksi 40-60 vuotiaita sairastuneita on yhtään yli 6000. Ei siis voida sanoa, että ei tarttuisi ollenkaan, mutta tarttuu joko erittäin heikosti tai sitten on niin oireeton lähes kaikille ettei niitä edes huomata.
 
Viimeksi muokattu:

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ruotssa on 0-9v sairastuneita 103 kpl ja 10-19v sairastuneita 238 kpl. Kuolleita 0. Vertailun vuoksi 40-60 vuotiaita sairastuneita on yhtään yli 6000 tuhatta. Ei siis voida sanoa, että ei tarttuisi ollenkaan, mutta tarttuu joko erittäin heikosti tai sitten on niin oireeton lähes kaikille ettei niitä edes huomata.
Mun on vaikea kuvitella, että Ruotsissa olisi 6 000 000 sairastunutta 40-60 vuotiasta. Sori oli pakko.

Ristiriitaista infoa pukkaa joka tuutista viranomaisten suusta, mutta se eilisen väärä info olikin jo vanhentunutta ja perustui siihen hetkeen. Viranomainen ei ole koskaan väärässä.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jaahas, 50 sivua viestejä tullut tähän ketjuun sitten viime lukeman...

Joo, olihan vittu aivopieru avata koulut kahden viikon takia! Melkein sanoisin että nyt joka iikka vappuna Espalle, paluu arkeen on nyt alkanut!
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Ruotssa on 0-9v sairastuneita 103 kpl ja 10-19v sairastuneita 238 kpl. Kuolleita 0. Vertailun vuoksi 40-60 vuotiaita sairastuneita on yhtään yli 6000 tuhatta. Ei siis voida sanoa, että ei tarttuisi ollenkaan, mutta tarttuu joko erittäin heikosti tai sitten on niin oireeton lähes kaikille ettei niitä edes huomata.

Näinhän se. Eiköhän se kannata sittenkin kouluista aloittaa, vaikka ensin olinkin ehdottomasti sitä mieltä, että kouluja ei auki. Mutta lapsilla on niin olemattoman pieni tuo koronariski, kuten myös sen tarttuminen heistä eteenpäin, että lienee oikea tie tämä nyt. Uskotaan siihen.

Samalla pääsee ne isoimmissa ongelmissa kotona olleet lapset hetkeksi kouluun myös. Voi olla aikamoinen helpotus.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Hexa

Liukumessias

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ruotssa on 0-9v sairastuneita 103 kpl ja 10-19v sairastuneita 238 kpl. Kuolleita 0. Vertailun vuoksi 40-60 vuotiaita sairastuneita on yhtään yli 6000 tuhatta. Ei siis voida sanoa, että ei tarttuisi ollenkaan, mutta tarttuu joko erittäin heikosti tai sitten on niin oireeton lähes kaikille ettei niitä edes huomata.

Lapsilla tartunta on usein lieväoireisempi, toisaalta ikäryhmässä 0-9 v. jo testin ottaminen luotettavasti voi olla melkoisen työn takana. Pitäisin todennäköisenä, että tautia esiintyy lapsilla siinä missä muillakin, testeihin päädytään ja testejä otetaan vain vähemmän em. syistä.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ruotssa on 0-9v sairastuneita 103 kpl ja 10-19v sairastuneita 238 kpl. Kuolleita 0. Vertailun vuoksi 40-60 vuotiaita sairastuneita on yhtään yli 6000 tuhatta. Ei siis voida sanoa, että ei tarttuisi ollenkaan, mutta tarttuu joko erittäin heikosti tai sitten on niin oireeton lähes kaikille ettei niitä edes huomata.

Ruotsissa ei juuri testata lapsia. Esim koulussa, jossa opettaja kuoli ja henkilökuntaa sairastui, silti lapsia ei testattu.

Lapset kärsivät koronan yleensä oireettomana tai lievänä, minusta oli silti Salmiselta kova lausunto ilmoittaa, että lapset eivät koronaa tartuttaisi. En ymmärrä mihin se perustuisi? Kaikki nuo isommat tutkimukset näyttävät, että lapsiin korona tarttuu samalla tavalla ja yhtä usein, oireet ovat vain lievemmät tai niitä ei ole ollenkaan.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Samalla pääsee ne isoimmissa ongelmissa kotona olleet lapset hetkeksi kouluun myös. Voi olla aikamoinen helpotus.

Uskallan väittää kokemukseen pohjaten, että suurin osa lapsista jää kotia. Näin oli jo reilusti ennen koulujen sulkemista. Tässä tilanteessa ovatkin sitten jatkossa ihan yksin, kun etäopetusta ei enää tule lähiopetuksen rinnalla.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Uskallan väittää kokemukseen pohjaten, että suurin osa lapsista jää kotia. Näin oli jo reilusti ennen koulujen sulkemista. Tässä tilanteessa ovatkin sitten jatkossa ihan yksin, kun etäopetusta ei enää tule lähiopetuksen rinnalla.

Tämä on se iso riski nyt kyllä. Mielenkiintoista nähdä tilanne, mutta jos nyt edes osa niistä isoissa ongelmissa kotona olleista saataisiin sinne, niin plussaa sekin.
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllähän tuo Salminen hilataan kölin ali jos tartuntaketjut levittyy koulujen kautta. Typerää lähteä antamaan mitään täysin varmaan lausuntoa suuntaan tai toiseen kun viruksesta kaikki tieto on arvailua tai perustuu pienestä ryhmästä saatuun dataan.

Hivenen foolio kiristää päätä mutta olisihan terveydenhoitojärjestelmää parempi kuormittaa lähempänä maksimia kuin pyörittää nykyisellä joutokäynnillä isossa osassa maata. Tuossa olisi varautumista jo syksyyn mutta miksi tuota ei voi suoraan sanoa vaan täytyy veivata ja mennä pykälien taakse.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Mitäs briteissä tapahtuu, Worldometerin mukaan yli 4400 uutta kalmoa, ilmeisesti nyt myös kotikuolemia alkanut rekisteröitymään. Karmea lukema, sussiunaa sentään.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Mikäli lapset eivät juuri lainkaan tartuta toisiaan ja hyvin marginaalisesti opettajia, niin miksi he eivät voisi käydä kouluaan normaaliluokkien kokoisena joukkona ja entisessä tilavuudessa? Entiseen tapaan.

Miksi nyt sitten kuitenkin pitää jakaa lapsilaumaa karsinoihin ja jopa koulupäivän alkamista säädellä:
pikkumukulat yhdeksäksi ja siitä luokka-aste kerrallaan: vanhemmat ikäluokat sitten vaikka kahdeksi koululle?

Jokin hybridikeksintö tässä haisee.

lisäys: perhana, ehkä Sanna Marinin hallitusketju olisi ollut parempi fooruminosasto.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös