Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 959 849
  • 81 126

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Eipä tässä uutisessa paljon uutta ole, mutta hyviä pointteja monia taas. Eli vakavien koronapotilaiden määrä on saatu minimiin, rokotteiden ja tartuntojen avulla. Käytännössä ihmisille on siis muodostunut laumaimmuniteetti vakavaa koronaa vastaan.

Alkuviikosta esimerkiksi Helsingin ja Uudenmaan alueen HUSin sairaaloissa olevista koronapositiivisista potilaista vain joka viides oli sairaalassa koronavirusinfektion takia, sanoo infektiotautien ylilääkäri Asko Järvinen.

– Näistäkin, jotka ovat koronavirusinfektion takia sairaalassa, vain aniharvalla on sellainen vaikea hengityksen häiriön kuva. Henkeään haukkovia koronapotilaita ei juurikaan ole, Järvinen sanoo.

Teho-osastoilla olevista koronapositiivisista potilaista yli puolet on hoidossa jonkin muun kuin koronavirusinfektion takia, kertoo tehohoidon tilannekuvaa koordinoiva Kuopion yliopistollisen keskussairaalan teho-osaston ylilääkäri Stepani Bendel.

Alkuviikosta HUSin teho-osastoilla olleista neljästä koronapositiivisesta potilaasta vain yksi oli Järvisen mukaan hoidossa vaikean koronavirusinfektion takia.

Turun yliopistollisen keskussairaalan (TYKS) teho-osastolla oli alkuviikosta neljä koronapositiivista potilasta, mutta yhdenkään hoidon tarve ei johtunut koronavirusinfektiosta, sanoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Mari Kanerva.

Kanervan mukaan TYKSin sairaaloissa kaikkien koronapositiivisten potilaiden määrä on nyt reilu puolet maaliskuun huippulukemista.


– Korona on hyvin harvalle enää vaarallinen, henkeä uhkaava tartuntatauti.

Tartuntatautien neuvottelukunta onkin todennut, että COVID-19 ei enää täytä yleisvaarallisen tartuntataudin määritelmää.

– Nyt ollaan siinä, mikä muodostui tietyllä tavalla kirosanaksi alkuvaiheessa mediassa, eli laumasuojassa vaikean taudin osalta. Tartuntoja ei rokotuksin tai sairastamalla voida nyt kuitenkaan estää kuin lyhytaikaisesti, Järvinen sanoo.

 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Viimeinkin joku media heräsi tähän koronakuolemien yliraportointiin.


Suomen virallinen koronaaan liittyvien kuolemien luku oli tiistaina 6407. Tilastoon merkitään kaikki ne kuolemat, joissa kuolema on tapahtunut 30 päivän sisällä positiivisesta koronavirustestistä.

Goebelerin mukaan näistä 6407 tapauksesta 3953:ssa korona on merkitty peruskuolemansyyksi tai välittömäksi kuolinsyyksi. 1579 tapauksessa lääkäri on todennut koronan myötävaikuttaneen kuolemaan.

Olisi vielä kiva tietää, että miten nämä peruskuolemanayy tai välitön kuolinsyy ovat ajallisesti kehittyneet. Oma veikkaukseni on, että nykyisellään niiden määrä suhteessa sairastuneisiin on vuosiin 2020 ja 2021 verrattuna niin paljon pienempi, että jopa absoluuttisina lukuina saatettaisiin olla laskussa.

Edit: on kuitenkin pakko myöntää, että koronaan suoraan tai välillisesti kuolleiden osuus on suurempi kuin itse olisin kuvitellut. Artikkelissa kuitenkin avataan varsin hyvin tätä tilannetta.
 
Viimeksi muokattu:

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Edit: on kuitenkin pakko myöntää, että koronaan suoraan tai välillisesti kuolleiden osuus on suurempi kuin itse olisin kuvitellut. Artikkelissa kuitenkin avataan varsin hyvin tätä tilannetta.

Heinäkuussa THL:n infossa avattiin tätä vähän vielä enemmän. En muista laittelinko tästä mitään silloin.

Mutta siis silloin tilanne oli se, että 90% kuolemista oli monitekijäisiä ja ainoastaan 10% kuolemista kuolintodistuksella ei koronan lisäksi ollut muita myötävaikuttavia tekijöitä. Sen hetken luvuilla se tarkoitti reilua 500 kuolemaa.

Lisäksi hieman saattaa antaa influenssaan verrattuna myös väärän kuvan, sillä kuten tiedetään, influenssa merkitään harvoin, jos koskaan, peruskuolemansyyksi.

APU-lehden (:D) uutinen, vuodelta 2020:


Influenssakuolemia ei merkitä influenssan aiheuttamaksi​

Myös influenssakuolemien kirjaaminen on haastavaa. THL:lle ei ilmoiteta rutiininomaisesti influenssakuolemia eikä influenssaan liittyvissä kuolemissa aina tartuntaa varmisteta laboratoriokokeilla.

Kuolemansyyrekisterissä tilastointi tapahtuu hoitavan lääkärin ilmoittaman peruskuolemansyyn perusteella. Influenssa luokitellaan harvoin peruskuolemansyyksi, sillä infektioon menehtymisen taustalla on usein myös muu perussairaus.

– Näin on. Influenssakuolemissa ei koskaan merkitä influenssaa kuolinsyyksi, se on yleensä myötävaikuttava tekijä. Tämä on ollut yksi meidän murheemme, kun olemme määrittäneet influenssan tautitaakkaa. Influenssan kohdalla sairaalahoitojaksot ovat lyhyempiä kuin koronan kohdalla. Ne ovat selvästi aivan erilaiset taudit, ylilääkäri Hanna Nohynek THL:stä sanoo.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Tänään tosiaan 7pv:n ajanjaksolle 13 419 tartuntaa.
Muualla kuin HUS:n alueella 7pv:n ilmaantuvuus nyt noin 519.
Pääkaupunkiseudulla 7pv:n ilmaantuvuus nyt noin 350.

Pirkanmaalla saatiin rekisteriin 1 449 tartuntaa, viime torstaina vain 577.
Päijät-Hämeeseenki saatiin nyt 789 tartuntaa, viime torstaina vain 148.
Selvästi on siis luvussa vähän keräilyerän makua.

40-60v osuus tartunnoista nyt 39%.
Viikko sitten vastaava osuus 40%.
Kovaa tahtia siis korona nyt kiertää näitä ikäluokkia.
Äkkiä se toki nämä ikäluokat käy läpi ja sen jälkeen tilastoidut tartunnat lähtee kohtuu kovaan laskuun.
Täten myös sairaalamäärät alkavat vähenemään.

Sairaalahoidossa nyt 997 potilasta. Viikko sitten 999 potilasta. 2 potilaan lasku viikossa.
Kaksi viikkoa sitten 993 potilasta. Eli ei suurta muutosta viimeaikoina.
Ehkä tilanne tosiaan alkaa tasaantumaan.

Teholla 16 potilasta. Viikko sitten 13 potilasta. 3 potilaan nousu viikossa.
7 näistä on HUS:n erva-alueella.

Perusterveydenhuollossa nyt 591 potilasta, viikko sitten 593 potilasta.
Aika vakiona pysyy näiden lievien potilaiden osuus nyt.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Jumankekka. Mahtaako Kiuru repiä nyt pelihousunsa.

Hallituksen koronaministerityöryhmä esittää, että tartuntatautilain pykälä 48a poistuu käytöstä vuodenvaihteessa.

Hoitajien rokotuspakoksikin kutsuttu väliaikainen pykälä hyväksyttiin eduskunnassa viime vuoden lopulla.

THL on esittänyt koronarokotusten lisäämistä tartuntatautilakiin toisella tavalla, ja se on tarkoitus toteuttaa osana lain kokonaisuudistusta.

 
Suosikkijoukkue
KK
Kolmas korona itsellä. Tuntuu, että ainakin tässä taloudessa koronan oireet ovat jokaisella kerralla lievemmät, kuin edelliset. Eli pientä flunssa oiretta kuten lihassärkyä ja nuhaa. Kuumetta en ole mitannut eikä oikein siltä tunnutkaan. Jokaisella kerralla oireet kestänyt noin kaksi päivää. Ensimmäisen jälkeen kevytkin liikkuminen hengästytti kovasti ainakin viikon verran. Toinen meni tosissaan parissa päivässä ohi, mutta pomppiva kuume oli hieman voimia viemä ja piti pedin pohjalla noin vuorokauden. Nyt menossa toinen päivä tässä kolmannella koronatartunnalla. Mutta paljon helpompi, kuin ensimmäinen ja toinen. Kyllä tämä itselläni on siis jo ennen rokotteita sun muuta immuniteettia ollut lähinnä räkäyskä. Itselläni siis tuntuu toimivan sairastetusta taudista saatu immuniteetti ja sitä kautta saatu suoja.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Missähän EU-maissa koronatapausten määrä on nousussa, josta THL:n Helve puhui klo 13 olleessa koronakatsauksessa? Ihan mielenkiinnosta.

Ranskassa selvässä laskussa tilastoidut koronatapaukset.


Kuten Saksassa.


Kuten Italiassa.


Yhdysvalloissakin jäätävää laskua tilastoiduissa tartunnoissa.


Ylipäätään maailman tilastoidut koronatartunnat kovassa laskussa.

 
Viimeksi muokattu:

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Missähän EU-maissa koronatapausten määrä on nousussa, josta THL:n Helve puhui klo 13 olleessa koronakatsauksessa? Ihan mielenkiinnosta.

Ranskassa selvässä laskussa tilastoidut koronatapaukset.


Kuten Saksassa.


Kuten Italiassa.


Yhdysvalloissakin jäätävää laskua tilastoidut tartunnat.


Ylipäätään maailman tilastoidut koronatartunnat kovassa laskussa.


Kiuru taas hommissa, niin varmaan käskenyt valehdella, että pysytään veitsen terällä.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Näetkö syytä kiusata työnantajaa tarpeettomalla poissaololla?

En, mutta rokote ei suojaa tartunnalta kuin maksimissaan 1-2 kk. Rokote voi myös aiheuttaa kuumeen tai heikon olon pariksi päiväksi. En itse näe järkeväksi rokottaa ihmisiä 6-12x vuodessa. Enkä usko tuon olevan hyväksi ja tuovan säästöjä sairauslomien vähentymisen muodossa.

Mieluummin keskityn pitämään itseni kunnossa ja luotan luonnolliseen vastustuskykyyn sekä tarvittaessa sairastan taudin leväten.

Sanoisin, että paljon enemmän sairauslomia aiheuttaa esim ihmisten liikkumattomuus ja ruokavalio. Samalla logiikalla noihin työnantajien kannattaisi panostaa enemmän.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Huomenna tulee kuluneeksi kaksi viikkoa oman tautini alkamisesta. Ja kyllä tässä alkaa jo melko lailla olla ennallaan. Yskää on edelleen, ja jos pitkään puhuu, tulee ärsyttävä kutitus kurkkuun, mitä seuraa pieni yskänpuuska. Mutta ei mitään vakavaa, tuollainen on ollut joskus tavallistenkin flunssien jälkeen.

Tiistaina palasin toimistolle, ja silloin huomasi vielä hyvin puolentoista kilometrin matkan kodin ja bussipysäkin välillä ottavan voimille. Mutta eilen kävely oli jo selvästi helpompaa ja tänään jo melkein normaalia.

Mutta kyllä tässä toipuessa on huomannut, että ei tämä ihan tavallinen flunssa ole ollut, vaikkakaan oireet eivät kohdallani voimakkuudeltaan juurikaan rajummasta flunssasta poikenneet. Väsymys on ollut erilaista sekä hyvän ja heikomman olon aaltoilu on ollut selvästi voimakkaampaa. Erikoisinta on ollut se, että etenkin juuri aktiivisen taudin mentyä ohi, ei iltaisin tuntunut juurikaan väsymystä, mutta kuitenkin nukkumaan mentyä nukahti ilman ongelmia. Mutta kun aamulla heräsin, olikin ihan tokkurassa. Eli aamuisin oli aina edeltävää iltaa heikompi olo. Sitten kun iltaisin alkoi tuntea normaalia väsymystä, alkoivat aamutkin muuttua pirteämmiksi. Eli tuntui vähän siltä, että nukkuminen ei oikein piristänyt. Vaikea sanoa, että johtuuko tuo siitä, että virus sotkee hetkeksi hermostoa (kuten joskus olen lukenut jonkun lääkärin arvelleen), vai menikö vain oma unirytmi sekaisin taudin aikana...

No, kuten sanoin, kaikki oireet ovat tuota yskää lukuun ottamatta käytännössä menneet. Eli nyt tämäkin on koettu ja seuraavaksi jäädään rauhallisin mielin odottamaan sitä kakkostartuntaa.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Mulla ekat viivat (heh) tänään. Olo ollut kevyen krapulainen pari päivää, johtuen pienestä pääkivusta. Ääni hiukan flunssainen, ei kuumetta. Tällaisena kun pysyy niin hyvä.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Erikoisinta on ollut se, että etenkin juuri aktiivisen taudin mentyä ohi, ei iltaisin tuntunut juurikaan väsymystä, mutta kuitenkin nukkumaan mentyä nukahti ilman ongelmia. Mutta kun aamulla heräsin, olikin ihan tokkurassa. Eli aamuisin oli aina edeltävää iltaa heikompi olo. Sitten kun iltaisin alkoi tuntea normaalia väsymystä, alkoivat aamutkin muuttua pirteämmiksi. Eli tuntui vähän siltä, että nukkuminen ei oikein piristänyt. Vaikea sanoa, että johtuuko tuo siitä, että virus sotkee hetkeksi hermostoa (kuten joskus olen lukenut jonkun lääkärin arvelleen), vai menikö vain oma unirytmi sekaisin taudin aikana...

Minulla jatkui näin päin ihmeen kauan. Vielä koronaoireiden aikaan iltaisin jotenkin piristyin jopa, enkä viitsinyt liian aikaisin mennä sänkyyn pyörimään. Itsellä tuo taisi lähinnä jäädä päälle, että totuin rytmiin. Yleensä olen aamuihminen ja menen ihan mielelläni aika ajoissa nukkumaan. Nyt kesti ihmeesti, että sain tuon käännettyä takaisin.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Niin tämä ihanuus sitten tavoitti minutkin. Oireet alkoivat eilen, mutta testi oli vielä negatiivinen. Yksi perheeni jäsenistä sai testistä positiivisen sunnuntaina, joten ei tämä mikään yllätys ollut. Normaalilta flunssalta on toistaiseksi tuntunut, tosin yskä on ärhäkämpi. Ja väsyttää aika paljon.
 

Shakey

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Yks helvetin miesflunssa tää tauti on kun lukee tätäkin ketjua
Jep, minulla tämä alkoi 1,5 viikkoa sitten miesflunssalla vaimon saadessa ensin koronan, mutta muuttui nopeasti aika paskamaiseksi flunssaksi. Kuume sahasi 5 päivää ylös ja alas ollen pahimmillaan lähellä 40C. Kurkku oli todella kipeä ja limaa tuli ulos paljon. Nyt ollaan jo voiton puolella, enää lievää kurkkukipua ja nuhaa. Vielä en ole juuri uskaltanut liikkua, sillä pienikin kävely nostaa sykkeet aika ylös.

Taustaa sen verran, että kolme rokotetta otettuna ja yleensä vastustuskykyni näitä flunssia vastaan on ollut erinomainen. En edes muista milloin viimeeksi olen flunssaa sairastanut tai olut kuumeessa, todennäköisesti mennään 90-luvulle. Muutenkin olen perusterve, ja kiitos monipuolisen urheiluharrastuksen, erittäin hyväkuntoinen yli 60-v. mies.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jep, minulla tämä alkoi 1,5 viikkoa sitten miesflunssalla vaimon saadessa ensin koronan, mutta muuttui nopeasti aika paskamaiseksi flunssaksi. Kuume sahasi 5 päivää ylös ja alas ollen pahimmillaan lähellä 40C. Kurkku oli todella kipeä ja limaa tuli ulos paljon. Nyt ollaan jo voiton puolella, enää lievää kurkkukipua ja nuhaa. Vielä en ole juuri uskaltanut liikkua, sillä pienikin kävely nostaa sykkeet aika ylös.

Melko kovat oireet, ja muistuttavat hyvin paljon erään kollegan kertomia oireita. Tosin hänen kokemuksensa jäi kevyeksi kuin tuttavallaan, jolla korona oli äitynyt niin rajuksi, että kuume oli noussut 41 asteeseen. Tuo oli jo niin hurja lukema, että sairaala kutsui pariksi päiväksi. Mutta tuostakin on kuulemma toivuttu.

Allekirjoittanut on kahden ja puolen viikon jälkeen jo lähes ennallaan omasta taudistaan. Pientä kuivaa ärsytysyskää on edelleen, etenkin silloin kun puhuu paljon. Sykettä nostattavaa liikuntaa en ole vielä kokeillut, mutta normaalissa päivittäisessä hyötyliikunnassa on jo ihan normaali olo. Avovaimolla on myös jaksaminen jo lähes ennallaan, mutta hänellä ovat sykkeet vielä lievästi kohollaan. Normaalia kohti kuitenkin menossa.

Yhdellä tuttavalla on mahdollisesti iskenyt korona uusiksi vain parin viikon kuluttua. Ensimmäisen tartunnan hän sai todennäköisesti minulta. Ajankohta ja oireet sopivat hyvin yhteen. Hän ehti jo toipua täysin, mutta nyt viikonloppuna altistui voimakkaasti. Tänään iski limainen kurkku ja lievä yskä. Oireet ovat siis hyvin samanlaisia, kuin pari viikkoa sitten, mutta paljon lievempiä.

Toinen ja ehkä todennäköisempi vaihtoehto on, että altistumista ja sopivista oireista huolimatta vähintään toinen taudeista on ollut jonkun muun viruksen aiheuttama. Kotitestit ovat hänellä olleet negatiivisia, mutta ne eivät nyt muutenkaan ole erityisen luotettavia tuohon suuntaan.

Ei tuo kaksi tartuntaakaan mitenkään pois suljettu mahdottomuus tietenkään ole. Pirkanmaalla on ollut jätevesiseurannan mukaan vielä hiljattain melko paljon BA4- ja BA5-variantteja, ja tämä niiden sairastamisesta saatua immuniteettia kiertävä uusi alavariantti tekee kovaa vauhtia tuloaan...

Jos tuossa on tuplatartunta, ja itse olen ollut ensimmäisen lähde, niin on ihan mahdollista, että tuo omakaan tartuntani ei kovin pitkää suojaa sitten anna. Toki seuraava tartunta on mitä todennäköisimmin sitten paljon lievempi, niin kuin vähän pitääkin.

Ja kun virus on tullut jäädäkseen, niin jokainen meistä sairastaa sen vielä moneen kertaan...
 
Viimeksi muokattu:

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Vielä kun keksisi mistä saisi ekakertaa :D

Sama. Tosin mulla saattaa vaikuttaa se, että pari flunssaa tässä nyt käyty vuoden sisään läpi, mutta itse olen niinkin radikaalin ratkaisun tehnyt, että olen sairastanut flunssat pois tietämättä mikä virus ne on aiheuttanut…

Joten eiköhän se ole mullakin jo kiertänyt.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Tänään tosiaan 7pv:n ajanjaksolle 11 984 tartuntaa.

39,3% tartunnoista sijoittuu 40-60v:lle.
Viikko sitten vastaava osuus 39,2%.
Kovasti tartunnat nyt siis leviää 40-60v:en keskuudessa.

Jonkunlaisesti laskee nyt siis tilastoidut tartunnat.

Viikolle 41 rekisteröity 12 821 tartuntaa.
Viikolle 42 rekisteröity 12 093 tartuntaa.
Viime viikolle eli 43 rekisteröity 11 770 tartuntaa.


Hyvältä näyttää siis sairaalalukujen valossa ja varsinkin teholuvun valossa.
Suurin osa kun tosiaan näitä korona sivulöydös potilaita.

Sairaalahoidossa tosiaan 1 082 potilasta. Viikko sitten 997 potilasta. Vajaa 100 potilaan kasvu siis.

Perusterveydenhuollossa 63,4% potilaista. Viikko sitten vielä 60%. Pientä nousua näissä lievissä potilaissa edelleen siis.

Teholla 10 potilasta. Viikko sitten 16 potilasta.
10 16 13 21 12. Kivasti tultu alaspäin tuolta 3 vk:n takaisesta 21 potilaasta.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Hyvältä näyttää siis sairaalalukujen valossa ja varsinkin teholuvun valossa.

Paras osoitus siitä, kuinka omikron ja rokotukset ovat muuttaneet taudin luonteen täysin toiseksi on tehohoidossa olevien sairaalapotilaiden osuuden kehitys.

Harrastin pitkästä aikaa tilastointia, ja katsoin kvartaaleittain keskiarvon tuolle eri vuosina. Erot ovat selvät. Kvartaalit järjestyksessä Q1...Q4:

2020: 29.3%, 21.8%, 8.9%, 14.7%
2021: 16.9%, 20.2%, 21.0%, 16.1%
2022: 6.3%, 3.3%, 2.0%, 1.5%

Eli kun pahimmillaan noin joka neljäs sairaalahoitoa tarvitseva päätyi teholle, nyt sinne päätyy noin yksi viidestäkymmenestä tai harvempi.

Toki tässä tuo epävarmuutta se, että with covid -potilaat sotkevat tilastoa. Joka tapauksessa ero on aivan valtava, vaikka luvuissa epävarmuutta onkin.

Eli kuten mm. Asko Järvinen on todennut: taudin luonne on muuttunut valtavasti viimeisen vuoden aikana.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Hienoa THL:ä ja KRAR. Ei rokotteiden pidä perustua asiantuntijoiden huuteluille. Eikä sille että ne voivat vähentää tartuntoja, vaan tosiaan lääkätieteellisiin arvioihin. THL:llä ja KRAR:lla on tosiaan parhaat edellykset antaa lääketieteellisiä arvioita rokotussuosituksista ja THL:ä vielä lakiperusteinen veltoite tähän. Hyvä myös että oikeuskansleri Pöysti kommentoi asiaa. Jännästi nämä huutelijat saa taas iskun takaisin, esim. Kiuru.

Ilta-Sanomat kirjoitti (siirryt toiseen palveluun) torstaina osan terveydenhuollon asiantuntijoista epäilevän, että THL:n tutkimus (siirryt toiseen palveluun) koronarokotuksen ja sairastetun koronan yhteisvaikutuksesta vaikuttaisi höllentävästi siihen, miten THL antaa kansallisia rokotussuosituksia.

THL pitää perjantaina antamassaan selvityksessä väitteitä paikkaansa pitämättöminä.

Pääjohtaja Markku Tervahaudan allekirjoittaman selvityksen mukaan asiantuntijoiden Ilta-Sanomien jutussa esittämät "salaliittoteorianomaiset väitteet " THL:n roolista tartuntatautien tutkijana ja tutkimuksen vaikuttamisesta asiattomasti THL:n laatimiin rokotussuosituksiin "ovat perättömiä".

Selvityksessä todetaan, että sekä tartuntatautien että rokotteiden tutkimus ja niihin liittyvien suositusten antaminen on THL:n lakiin kirjoitettu velvollisuus.

Selvityksen mukaan kaikkien KRAR:n jäsenten osalta on suoritettu sidonnaisuuksien arviointi, eikä THL:n asiantuntijoilla ole rokotteita valmistavien tahojen kanssa kaupallista yhteistyötä tai muita sidonnaisuuksia.


Selvitystä THL:ltä pyysi Ilta-Sanomien jutun perusteella perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.).

Oikeuskansleri on vuonna 2019 ottanut kantaa siihen, että rokotetutkimus ja rokotehankinnat tulisi erottaa selkeämmin (siirryt toiseen palveluun) THL:n toiminnassa.

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti kertoo Ylelle, että nämä oikeuskanslerin edellyttämät toimenpiteet kaupallisen rokotetutkimuksen eriyttämiseksi on jo tehty.

 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Hienoa THL:ä ja KRAR. Ei rokotteiden pidä perustua asiantuntijoiden huuteluille. Eikä sille että ne voivat vähentää tartuntoja, vaan tosiaan lääkätieteellisiin arvioihin. THL:llä ja KRAR:lla on tosiaan parhaat edellykset antaa lääketieteellisiä arvioita rokotussuosituksista ja THL:ä vielä lakiperusteinen veltoite tähän. Hyvä myös että oikeuskansleri Pöysti kommentoi asiaa. Jännästi nämä huutelijat saa taas iskun takaisin, esim. Kiuru.

Ilta-Sanomat kirjoitti (siirryt toiseen palveluun) torstaina osan terveydenhuollon asiantuntijoista epäilevän, että THL:n tutkimus (siirryt toiseen palveluun) koronarokotuksen ja sairastetun koronan yhteisvaikutuksesta vaikuttaisi höllentävästi siihen, miten THL antaa kansallisia rokotussuosituksia.

THL pitää perjantaina antamassaan selvityksessä väitteitä paikkaansa pitämättöminä.

Pääjohtaja Markku Tervahaudan allekirjoittaman selvityksen mukaan asiantuntijoiden Ilta-Sanomien jutussa esittämät "salaliittoteorianomaiset väitteet " THL:n roolista tartuntatautien tutkijana ja tutkimuksen vaikuttamisesta asiattomasti THL:n laatimiin rokotussuosituksiin "ovat perättömiä".

Selvityksessä todetaan, että sekä tartuntatautien että rokotteiden tutkimus ja niihin liittyvien suositusten antaminen on THL:n lakiin kirjoitettu velvollisuus.

Selvityksen mukaan kaikkien KRAR:n jäsenten osalta on suoritettu sidonnaisuuksien arviointi, eikä THL:n asiantuntijoilla ole rokotteita valmistavien tahojen kanssa kaupallista yhteistyötä tai muita sidonnaisuuksia.


Selvitystä THL:ltä pyysi Ilta-Sanomien jutun perusteella perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.).

Oikeuskansleri on vuonna 2019 ottanut kantaa siihen, että rokotetutkimus ja rokotehankinnat tulisi erottaa selkeämmin (siirryt toiseen palveluun) THL:n toiminnassa.

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti kertoo Ylelle, että nämä oikeuskanslerin edellyttämät toimenpiteet kaupallisen rokotetutkimuksen eriyttämiseksi on jo tehty.

Toisaalta alamme olla ainoita maita pian, missä sotehenkilöstöä ei rokoteta varianttitehosteella. Onko muiden maiden tutkimus luonteeltaan erilaista? Mitä tulee itse tartunnan estoon, on uusilla varianttirokotteilla kaiketi jonkinlainen suoja tartuntaakin vastaan, ainakin 3kk jaksolla.

Tiedottaminen tässä(kin) asiassa on ollut THL:n suunnalta ala-arvoista, sekavaa ja vaikeasti tulkittavissa.

Nohynek kun esiintyi ensi kerran tämän hybridi-immuniteetin ja 12kk suojan kanssa, niin siitä sai sen käsityksen, että kaikilla suoja on tällainen. Siinä ei pahemmin linjattu perustetta, miksi ihmeessä sitten on ollut kiire rokottaa vanhempia ja riskiryhmiä?

Täällä Porissa sotehenkilöstö saa rokotteen halutessaan, eli kyllä perustervettä sotekansanosaa silloin rokotetaan Suomessakin. Olen myös riskiryhmää, mutta minkälaista sellaista? Onko omicronin aikana tai koska viimeksi ylipäätään päivitetty riskiryhmiä? Onko vaikkapa lievä uniapnea edelleen todellakin riskiryhmään kuuluva sairaus tahi psykoosi? Nämä nyt vain listalta poimittuna. Nämä kysymykset eivät tietenkään ole sulle @Sistis.

Olen saanut 3 rokotetta. 27.2, 25.5 ja 24.11. 2021. Koronan sairastin helmkikuun 17. eteenpäin tänä vuonna. Itse tauti meni ohi viikossa, mutta väsymys ja hontelo olo päässä kesti kuukauden. Lisäksi sain pari jatko infektiota liitännäisenä.

Taudista on aikaa nyt 9kk. Onko minulla hybridi-immuniteetti? Ensi viikolla olisi aika ba4/ba5 varianttituutille & Influenssarokotteelle. Molemmat tulevat riskiryhmästatuksella. Vielä on harkinnassa miten toimin.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös