2silmäinen kyklooppi
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Porin Ässät
Itse hakenut sen kahdesti niin, että positiiviselle tops-puikko nokkaan ja sen jälkeen omaan nokkaan.Vielä kun keksisi mistä saisi ekakertaa :D
Itse hakenut sen kahdesti niin, että positiiviselle tops-puikko nokkaan ja sen jälkeen omaan nokkaan.Vielä kun keksisi mistä saisi ekakertaa :D
Hyvältä näyttää siis sairaalalukujen valossa ja varsinkin teholuvun valossa.
Toisaalta alamme olla ainoita maita pian, missä sotehenkilöstöä ei rokoteta varianttitehosteella. Onko muiden maiden tutkimus luonteeltaan erilaista? Mitä tulee itse tartunnan estoon, on uusilla varianttirokotteilla kaiketi jonkinlainen suoja tartuntaakin vastaan, ainakin 3kk jaksolla.Hienoa THL:ä ja KRAR. Ei rokotteiden pidä perustua asiantuntijoiden huuteluille. Eikä sille että ne voivat vähentää tartuntoja, vaan tosiaan lääkätieteellisiin arvioihin. THL:llä ja KRAR:lla on tosiaan parhaat edellykset antaa lääketieteellisiä arvioita rokotussuosituksista ja THL:ä vielä lakiperusteinen veltoite tähän. Hyvä myös että oikeuskansleri Pöysti kommentoi asiaa. Jännästi nämä huutelijat saa taas iskun takaisin, esim. Kiuru.
Ilta-Sanomat kirjoitti (siirryt toiseen palveluun) torstaina osan terveydenhuollon asiantuntijoista epäilevän, että THL:n tutkimus (siirryt toiseen palveluun) koronarokotuksen ja sairastetun koronan yhteisvaikutuksesta vaikuttaisi höllentävästi siihen, miten THL antaa kansallisia rokotussuosituksia.
THL pitää perjantaina antamassaan selvityksessä väitteitä paikkaansa pitämättöminä.
Pääjohtaja Markku Tervahaudan allekirjoittaman selvityksen mukaan asiantuntijoiden Ilta-Sanomien jutussa esittämät "salaliittoteorianomaiset väitteet " THL:n roolista tartuntatautien tutkijana ja tutkimuksen vaikuttamisesta asiattomasti THL:n laatimiin rokotussuosituksiin "ovat perättömiä".
Selvityksessä todetaan, että sekä tartuntatautien että rokotteiden tutkimus ja niihin liittyvien suositusten antaminen on THL:n lakiin kirjoitettu velvollisuus.
Selvityksen mukaan kaikkien KRAR:n jäsenten osalta on suoritettu sidonnaisuuksien arviointi, eikä THL:n asiantuntijoilla ole rokotteita valmistavien tahojen kanssa kaupallista yhteistyötä tai muita sidonnaisuuksia.
Selvitystä THL:ltä pyysi Ilta-Sanomien jutun perusteella perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.).
Oikeuskansleri on vuonna 2019 ottanut kantaa siihen, että rokotetutkimus ja rokotehankinnat tulisi erottaa selkeämmin (siirryt toiseen palveluun) THL:n toiminnassa.
Oikeuskansleri Tuomas Pöysti kertoo Ylelle, että nämä oikeuskanslerin edellyttämät toimenpiteet kaupallisen rokotetutkimuksen eriyttämiseksi on jo tehty.
THL tyrmää "salaliittoteorian omaiset" väitteet, että sen tutkijat pyrkisivät tahallaan vähentämään rokottamista, 80 infektiolääkäriä asettui THL:n tueksi
THL painottaa, että sen lakiin perustuva velvollisuus on sekä tehdä rokotetutkimusta että antaa rokotuksista suosituksia.yle.fi
Onko omicronin aikana tai koska viimeksi ylipäätään päivitetty riskiryhmiä?
Nämä kysymykset eivät tietenkään ole sulle @Sistis.
Pahoittelut @Sistis ja @Normandia ... Töissä kun naputtelin luurilla niin kaiken keskellä unohtui ketä lainaan...
Kuva siellä on selkeä. Tämä kuitenkin olisi saatava selkeänä myös eteenpäin. Edelleen ihmisillä on epäselvyyksiä ja se näkyy kuntien omissakin infoissa. Esim. Porin kaupungin infossa seisoo edelleen ettei ketään kellä on 3 rokotetta ja saurastettu tauti tarvitse nyt rokottaa.Tuolla aika selkeesti kuvattu, kenelle suositellaan rokotuksia ja kenelle ei.
Eli nyt syksyllä annettavaa tehostetta suositellaan:
- 65 vuotiaille
- 18 vuotta täyttäneet riskiryhmään kuuluvat
- 12 vuottta täyttäneet voimakkaasti immuunipuutteisille
Koronarokotteet - THL
thl.fi
Lääkkeen vähäinen käyttö johtuu siitä, että sillä on yhteisvaikutuksia usean muun eri lääkkeen kanssa ja on iso joukko ihmisiä jotka eivät tämän vuoksi voi sitä käyttää."Kiuru ihmetteli myös, miksei kesällä Suomeen tullutta Paxlovid-koronalääkettä käytetä nykyistä laajemmin.
– Lääkettä on annettu 750 henkilölle, vaikka varastossa olisi 15 000 kappaletta. En ymmärrä tätä pihtausta, Kiuru jyrähti."
Tästä on kai vähemmän keskusteltu. Jos lääkkeestä on apua niin miksei sitä ole käytetty?
Lääkkeen vähäinen käyttö johtuu siitä, että sillä on yhteisvaikutuksia usean muun eri lääkkeen kanssa ja on iso joukko ihmisiä jotka eivät tämän vuoksi voi sitä käyttää.
Suomessa riskiryhmille suunnatun koronalääkkeen käyttö on osoittautunut monimutkaiseksi – uusia lääkkeitä odotetaan
Pariin yllä olevaan viestiin liittyen. Tälläkin palstalla on monelle rokotekriittiselle ja koronasalaliittoon uskovalle ja vaikka mille yritetty neuvoa, että jos oma ymmärrys ei riitä ymmärtäämään monimutkaisia asioista, niin kannattaa luottaa asiantuntijoihin, joilla se ymmärrys riittää. Tämä sama neuvo sopisi kyllä Kiurullekin.
On siellä muutama infektioasiantuntija THL:n/KRAR:n rokotesuositusten takana.
Löytyvät uutisen lopusta luettelona.
Me nimellämme esiintyvät infektioasiantuntijat haluamme ilmaista täyden tukemme THL:n tekemälle lakisääteiselle työlle ja sen tekemille näyttöön perustuville linjauksille. THL on perustellut koronavirusrokotuksia koskevat ratkaisunsa selkeästi ja läpinäkyvästi. Infektiosairauksien asiantuntijoina pidämme nykyisiä rokotussuosituksia perusteltuina ja luotamme THL:n asiantuntijoiden kykyyn tutkimusnäytön jatkuvassa arvioinnissa ja niihin pohjautuvissa ratkaisuissa.
Infektioasiantuntijat tukevat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen rokotussuosituksia - THL
Me nimellämme esiintyvät infektioasiantuntijat haluamme ilmaista täyden tukemme THL:n tekemälle lakisääteiselle työlle ja sen tekemille näyttöön perustuville linjauksille.thl.fi
Suomi on nyt virallisesti ainoa maa Euroopassa, missä ei alle 60-vuotiaat perusterveet ja sotehenkilöstö saa 4. tehostetta/uutta varianttirokotetta. Tosin sotehenkilöstölle harmaana alueena on vapaaehtoisia rokotepäiviä. Ainakin täällä.