Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 927 256
  • 81 126

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings

Onneksi Suomessa ei lapsia altistetaan pitkäaikaisiin kontakteihin muovien kanssa ja tutkimusnäyttö siitä että mikromuovit esim hengitettynä eivät muodosta juuri minkäänlaista haittaa on vahva ja selkeä.

Hyödyntää näytön puute ja haitta-vaikutusarvion puute ovat sellainen tuplanegatiivi joka mahdollistaa minkä tahansa asian tekemisen. Mahdollisen hinnan keski-ikäisten pelosta maksavat lapset, aika reilua.
Mikä on ratkaisusi tähän mikromuovi asiaan? Estetään muovien käyttö yksityisten yritysten toimesta vai jätätkö asian hoitamatta?
 

axe

Jäsen
Meille on nyt kaksi vuotta tosiaan rummutettu ”kuinka pitää ottaa muut huomioon”. Eli toisin sanoen, huomioimaan tietynlaisen ihmistyypin irrationaaliset pelot lyhytaikaisen hyödyn toivossa.

Tähän laittaisin myös sen, että viimeistään tässä parin viimeisen kuukauden aikana tämä on kääntynyt -- ja se pitäisi saada käännytettyä myös median kautta yleiseen narratiiviin -- että nyt niitä itsekkäitä ihmisiä, jotka eivät ota toisia huomioon, ovat rajoitusten vaatijat ja puolustajat.

Ensimmäinen koronavuosi oli vielä tuntemattomuudessaan ja arvaamattomuudessaan ihan ok olla ylivarovainen ihan kaiken suhteen, mutta nyt on menty jo toinen vuosi, jonka aikan tällainen Eeva Ruotsalaisen kaltainen suhtautuminen koronaan on muuttunut täysin yhtä tiedevastaiseksi kuin on korona- tai rokotusdenialismikin. Matematiikkakin on tiede, ja jokainen joka vähänkään ymmärtää tilastoja ja todennäköisyyksiä, on aikoja sitten tajunnut, että prosenteilla pelattaessa koronanpelko on täysin typerää ja epäloogista. Se on joo ihan ymmärrettävää, varsinkin jos on kytköksiä niihin riskiryhmiin ja hauraisiin, koska kuolemanpelko on vahva tunne, ja se on ymmärrettävää siksikin, kun media itse on sitä pelkoa paukuttanut Krista Kiurun vasaralla kansaan. Se on ymmärrettävää, koska kyllähän ihmiset pelkää lentämistä ja pimeääkin vastoin kaikkea logiikkaa, mutta ei niitä kukaan ole kieltämässä (tai no lentämistä on mutta toisesta syystä).

Mutta kylmien numeroiden valossa itsekäs ja tiedevastainen on se, joka vaatii että kaikkien ihmisten koko elämää pitäisi jollain lailla rajoittaa koronan takia. Tai ehkä sellainen ihminen on vain tyhmä eikä ymmärrä mitään muuta kuin sen absoluuttisen tartuntamäärän tai kuolleiden lukumäärän, eikä tajua yhtään mitä kaikkia muita lukuja ja tekijöitä niiden ympärillä ja sisällä on.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Mikä on ratkaisusi tähän mikromuovi asiaan? Estetään muovien käyttö yksityisten yritysten toimesta vai jätätkö asian hoitamatta?

Nähdäkseni olisi hyvä välttää lasten tarpeetonta altistusta muoveille. Ainoastaan jos tutkimusperusteisesti muovialtistuksen hyödyt ovat merkittävät, tulisi varovaisuusperiaatteen pohjalta harkita muovialtistuksia rajatusti ja lyhytaikaisesti.

Ja erityisesti tukisi välttää lasten muovialtistukseen pakottamista ilman haitta-arviota mm. Pitkäaikaisen mikromuovin vaikutuksista.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
kylmien numeroiden valossa itsekäs ja tiedevastainen on se, joka vaatii että kaikkien ihmisten koko elämää pitäisi jollain lailla rajoittaa koronan takia

Kriisi on mennyt ikävän syväksi, koska itse koronaviruksen aiheuttamasta ongelmasta jossakin määrin on selvitty. Ne asiat, jotka sitten jättävät pysyvämpää tuhoa yhteiskuntaan ovat vasta edessä:
  • tiedettä ei ole ainakaan minun muistikuvani mukaan suoraan sanoen halveksittu näin paljoa kuin tässä kriisissä on; politikot ovat adaptoineet strategian, jossa oikeutusta erilaisilla toimille haetaan yleistasoisesti tieteestä ja viitataan toistuvasti tieteeseen ja asiantuntijoihin. Tästä huolimatta itse johtaminen noudattelee enemmänkin uskonnosta tuttua kaavaa, jossa vähiten tiedettä ymmärtävät tai puolustavat saavat eniten ääntään kuulumaan
  • epätieteellisyyden näkee parhaiten siitä, että yksi tieteen peruslähtökohta on sen avoimuus: THL on tietopyyntöjen vuoksi velvoitettu tuottamaan avointa dataa, muttei THL ole sen enempää kerännyt kovin tarkasti dataa esim. ravintoloista, kulttuurista & tapahtumista. STM sen sijaan pelaa ihan täysin uskonnolla eikä tieteellä; päämäärä tuntuu vertautuvan ylösnousemukseen ja ainoastaan harvat ja valitut pysyvät mukana, tieteellistä pohjaa ei saada julkiseksi ilmeisestä syystä, koska sitä ei ole
Helpottumista tilanteeseen tulee siitä, että nyt pikku hiljaa näitä kohtalaisen mielivaltaisia päätöksiä edes uskalletaan julkisessakin keskustelussa haastaa. STM:n johtama keskustelu on täynnä epäloogisuuksia, jotka eivät pidä paikkaansa, tällaisat ovat esimerkiksi:
  • kontaktiharmonia - STM:ssä tunnutaan uskovan valtavan kovalla voimalla siihen, että joissakin kontakteissa korona leviää todennäköisemmin kuin toisissa. Sinänsä THL:n riskimallinnus on sama, mutta faktat ovat ainakin jossakin määrin hyvinkin ristiriitaisia, sillä koronavirus ei tunne mitään kontaktiharmoniaa vaan se tuntee olosuhteita. Perheiden sisällä, työpaikoilla ja lähikaupassa yms. saadaan kyllä aikaan riittävä määrä mahdollisuuksia koronalle levitä, koska näille kontakteille ei voida yhtikäs mitään. Rajoittamalla 10 % tapahtuu muutos 90 % - tämähän on ihan puppua
  • riskiarviot perustuvat THL:n riskiarvioon, mutta THL on sanonut, ettei tuolle riskiarviolle ole julkista pohjaa eli mitä se on? No se on statistiikka netissä, jonka lähteet eivät ole avoimia. STM puolestaan toimii vieläkin kierommin, sillä se ei välitä koko riskistä tuon taivaallista vaan sopivat kohdat se perustelee tuolla ko. riskitaulukolla, mutta epäsopivia kohtia se ei suostu perustelemaan lainkaan; esimerkkinä aville annettu vastaus (julkinen Twitterissä), jossa STM vastaa, ettei rajoituksien peruste ole se, onko kyseisestä paikasta tullut tartuntoja
  • alkoholi- ja sosiaalipolitiikka koronan varjolla on ehkä ruminta poliittista peliä, jota olen pitkään aikaan todistanut. Kun STM:llä kysytään tästä niin vastaaja on aina Taneli Puumalainen, jonka mukaan (todennäköisesti totta) heidän linjansa olisi sulkea ravintolat kokonaan, mutta lainsäädäntö ei anna mahdollisuuksia kuin ruuvata aukioloaikoja. Aukiolojen ruuvaamisella puolestaan ei ole oikein mitään tekemistä epidemian kanssa; paras esimerkki lienee se Finnairin velvoite, ettei se tarjoa kotimaan lennoilla enää alkoholia kello 17 jälkeen, mutta mehua voi ostaa
Näitä epäloogisuuksia voisi jatkaa pitkällekin, mutta pääsääntöisesti jokaisen suomalaisen pitää olla huolissaan tästä ilmiöstä:
  • tieteen tavoite ei tule koskaan olemaan selvittää totuutta vaan matkustaa kohti todistettavia tosiasioita, jokaisen kannattaa olla huolissaan joka kerta, kun tiedettä käytetään keppihevosena saavuttamaan poliittisia tuloksia. Paras esimerkki tieteen käytöstä väärin on se, että hallitus yrittää jollakin perusteella vielä ajaa läpi koronapassia välittämättä sen ilmeisimmistä perustuslaillisista ongelmista ja käyttökelvottomuudesta nykytilanteessa; tällöin kyse ei enää missään nimessä ole tieteestä vaan kyse on uskontoa muistuttavasta totuuden omistamisesta
  • yhteiskunnallisen yhteiselämän pohjan rapistuminen - pohja rapistuu ennen kaikkea sen takia, että ihmisiä "hyvässä tarkoituksessa" pommitetaan entistä enemmän informaatiolla, joka ei pidä paikkaansa. Kun tavoitteena on saada koronavirus kuriin niin meillä näköjään perinteiset yhteiskunnan säännöt joustavat todella pitkään. Tämän on loputtava, heti
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Sama ilmiö on nähtävissä ylihygienian keskellä lapsiperheissä. Jostain kumman syystä nämä lapset kärsivät muita enemmän erilaisista allergioista. Ihmiskunta ei pääse tyhmyydestään ikinä eroon.
Se on juurikin näin. Kun olin pieni, niin meillä oli puutarhayritys ja siellä me lapsetkin pyörittiin kasvihuoneella mukana ja eikä vanhemmilla ollut aikaa vahtia, mitä me siellä touhusimme. Siellä meni suuhun käytännössä kaikki, mitä vain käsi tavoitti ja ihan terveitä aikuisia meistä kaikista on tullut. Ei siellä käsiä oltu joka välissä putsaamassa jne. Enkä senkään jälkeen ole ollut mikään "hygienianatsi". Toki perussiisteydestä pidetään huolta, mutta ei siitä stressiä oteta.

Kai sitä vastustuskykyä on tämän seurauksena kertynyt minulle, kun olen korkeintaan 2-3 kertaa vuodessa räkätaudissa. En ole vielä koskaan ottanut influenssarokotetta (Nyt olen 2 Koronarokotetta ottanut ja kolmannen otan, kunhan aika on), mutta en ole myöskään sairastanut koskaan influenssaa. Eikä myöskään mitään allergioita ole todettu.

Nämä virukset ovat olleet täällä aina ja tulevat aina olemaan. Jokainen voi tosiaan miettiä onko järkeä ajaa alas ihmisen luontaista, sairastamalla hankittua immuniteettiä jatkuvalla käsidesin lotraamisella ja maskin pitämisellä.
Näin se menee näiden virusten kanssa. Onhan siitä jo asiantuntijatkin huolestuneina sanoneet, että tämä käsidesin kanssa lotraaminen ym. tuhoaa ihmisen immuniteettiä tulevia viruksia vastaan, mutta eipä se näytä ihmisiä huolettavan. Itse käytän maskia oikeastaan vain kaupassa tms. käydessäni ja sama pätee myös käsidesiin.

Itse olen nyt vajaan viikon ollut kevyessä flunssassa ja oleillut 99 %:sesti tässä kotona, mutta en lähtenyt rynnimään testiin, koska täälläkin on sen verran ruuhkaa ollut, että siinä olisi voinut mennä useampikin päivä ennenkuin sinne olisi päässyt. Lisäksi kastuin sen verran lahjakkaasti viime viikolla sekä torstaina että perjantaina, joten eiköhän tämä ole ihan siitä johtuvaa. Ja toiseksi, mitään Koronaan hyvin yleisesti liittyviä oireita (kuume, lihas/päänsärky, hengenahdistus) ei ole myöskään ollut, ainoastaan vähäsen kurkkukipua, yskää ja nenä on vuotanut jonkin verran.
 
Viimeksi muokattu:

Lemminkäinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tästähän se Jussi Sanekin puhui. "Covid-19-pandemia loppuu, kun kytkemme näytöt pois päältä ja päätämme, että muut asiat ovat jälleen huomiomme arvoisia."
Nyt aiheelle omistetussa ketjussa on viimeiset ajat laskettu raskaita ajoneuvoja ja keskusteltu mikromuoveista sekä allergiosta. Ehkä tämä tästä.
 

friikki otus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Meidänkin kylillä tapahtuu. Ensin oli aamulla ripustettu lakana rautatiesillalle, jossa kehoitettiin lakata tottelemasta ja siinä nettiosoite, jota en jaksa edes mainita. Ja juuri äsken vastaan tuli n. 10 henkilöä lumipukuun sonnustautunutta henkilöä naamarit päässä. Kävelivät hiljaa hautajaisaskelin kylttejä heilutellen kohti toria. Kylttien sisältö oli sitten tätä normaalia settiä mediasta ja uudesta normaalista. Yhdessä luki pelkästään 1984, jota jäin hieman miettimään että mikä juttu. Ei tuo näyttänyt laajaa kannatusta saavan, kun ihmiset kävelivät noteeraamatta ohi oikealta ja vasemmalta.
 

TrafficIsland

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pientä tilanneanalyysiä itseltäkin.

Suurin ongelma keskusteluissa ja monien ajatusmaailmassa tällä hetkellä on nyt se, että ei tiedosteta sitä, että Omikronin myötä ovat pelisäännöt muuttuneet. Kolme keskeistä muutosta ovat:

1. Lisääntyneen tarttuvuuden myötä rajoituksilla saavutettu hyöty epidemian hillitsemisessä on minimoitunut verrattuna kevääseen 2020.
2. Rokote ei tehoa Omikroniin enää yhtä hyvin kuin aiempiin variantteihin
3. Virus ja sen aiheuttama tauti ovat muuttuneet lievempään suuntaan

Kahdesta ensinmainitusta kohdasta seuraa, että tukahdutusstrategia ei ole enää mahdollista, ainakaan ihmisen toimesta. Virus tukahtuu kesällä hetkeksi, jos sitä huvittaa. Kolmannesta taas seuraa, että tukahdutustoimia ei kannata yrittää senkään takia, koska niiden aiheuttamat haitat ovat suurempia kuin hyödyt. Myöskään säännölliset massarokotuskampanjat koko väestölle tai rokotepassit eivät kakkos- ja kolmoskohdan myötä tunnu enää järkeviltä ideoilta pitkällä tähtäimellä.

Ylipäänsä nyt pitäisi vaan saada ohjelmoitua aivot uudelleen siihen suuntaan, että virus on täällä kaverinamme seuraavat vuodet ja todennäköisesti myös vuosikymmenet, halusimme tai emme.

Mitä sitten pitäisi tehdä?

1. Yhteiskunnan tasolla purkaa mahdollisimman nopeasti kaikki rajoitukset, joista on nykyisin enemmän haittaa kuin hyötyä. Kaikki tarmo pitäisi kiinnittää siihen, että tehohoitokapasiteetti, sairaalakapasiteetti ja terveydenhuollon yleinen toimivuus saadaan mahdollisimman korkealle tasolle mahdollisimman nopeasti, jotta tulevat tartunta-aallot eivät aiheuta katastrofia yhteiskunnan pyöriessä muuten normaalisti.

2. Yksilön tasolla koittaa saada oma immuunipuolustus viritettyä mahdollisimman hyväksi, jotta tartunnan osuessa kohdalle vahingot olisivat mahdollisimman lievät. Kannattaa lopettaa ajattelu, jossa pyritään välttymään tartunnalta viimeiseen asti, ja sopeutua siihen ajatukseen, että ennemmin tai myöhemmin tartunta kuitenkin osuu omalle kohdalle.

3. Median tasolla lopettaa tartuntaluvuilla ja koronaan sairastuneiden tarinoilla mässäily sekä pelon lietsominen, ja siirtyä ihmisten kannustamiseen kohti edes jollain tavalla normaalia elämää, vaikka siinä koronavirus olisikin jatkossa mukana. (En elättele toiveita, että Ilta-Pulut tähän lähtevät, mutta jospa vaikka edes Yle, HS ja muut näyttäisivät esimerkkiä.)

Ja tässä kaikessa yllämainitussa jättäisin taas sen varauksen sille, että JOS Omikronin jälkeen virus odotusten vastaisesti mutatoituukin uudelleen virulentimmaksi, niin pelikirjaa pitää taas toki muuttaa kireämpään suuntaan.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Nähdäkseni olisi hyvä välttää lasten tarpeetonta altistusta muoveille. Ainoastaan jos tutkimusperusteisesti muovialtistuksen hyödyt ovat merkittävät, tulisi varovaisuusperiaatteen pohjalta harkita muovialtistuksia rajatusti ja lyhytaikaisesti.

Ja erityisesti tukisi välttää lasten muovialtistukseen pakottamista ilman haitta-arviota mm. Pitkäaikaisen mikromuovin vaikutuksista.
Siis kannatat sitä että puututaan erilaisiin hammastahnoihin, kraanaveteen, pulloveteen ja yleisesti ympäristöön raa'asti. Mikromuovia on suunnilleen kaikkialla.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Olen kuullut usealta järki-ihmiseltä miten tämä maskikäytäntö olisi hyvä jäädä myös muiden infektioiden leviämisen estämiseksi. Joo ei ole. Mutta kun nykyihmisen sietokyky on sellainen, että perusterve keski-ikäinen soittaa ambulanssin puolen päivän norottelun jälkeen niin ei tarvitse ihmetellä miksi tilanne on mikä se nyt on.
Saksassa maskit ovat ilmeisesti tulleet jäädäkseen osaksi kaukoliikenteen varustusta. Minusta ei ole huono idea, jos oireelliset pitävät jatkossa maskia joukkoliikenteessä. Enkä pidä sitäkään huonona ideana, että kaupoissa on vastaisuudessakin käsidesiä hedelmä- ja vihannesosaston lääppijöille.

Mutta se, että oireettomat kulkevat maskit naamalla ja käsidesiä käytetään kaikilla julkisilla paikoilla, on äärimmäisen huono idea luontaisen vastustuskyvyn takia. Moni tulee tästä huolimatta pitämään maskia myös epidemian päättymisen jälkeen, mutta ei anneta sen häiritä. Käyttäähän jotkut kesälläkin pipoa.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
2. Yksilön tasolla koittaa saada oma immuunipuolustus viritettyä mahdollisimman hyväksi, jotta tartunnan osuessa kohdalle vahingot olisivat mahdollisimman lievät. Kannattaa lopettaa ajattelu, jossa pyritään välttymään tartunnalta viimeiseen asti, ja sopeutua siihen ajatukseen, että ennemmin tai myöhemmin tartunta kuitenkin osuu omalle kohdalle.

Ansiokas viesti, josta vain lisään tähän kohtaan, että osa viestinnällistä strategiaa on ollut painotetusti kertoa ihmisille heidän vaikuttamismahdollisuuksistaan. Osana julkista strategiaa on viestitty voimakkaasti, että tämä olisi jollain tavalla ihmisten vaikutuksessa. Kuten tuot esille, omikronin myötä, tämä ei missään nimessä ole edes pienissä määrin ihmisten vaikutuskyvyn piirissä. Ihmisille on luukutettu joka tuutista viestiä, että voit omalla toiminnallasi tehdä hirveästi sen eteen, ettet saa tartuntaa, mutta faktuaalisesti tässä suhteessa koko koronavirus on flunssa. Jos joku 2019 olisi ehdottanut, että yritetään massiivisessa mittakaavassa jäljittää, mistä olet flunssasi saanut niin sille olisi naurettu. Siihen aikaan ketään ei kiinnostanut, koska se ei itse ongelman kannalta ole kovin olennaista, mistä se oikein tuli.

Viestitään valtavalla tarmolla, kuinka omalla toiminnalla voidaan riskejä pienentää. Koko ajatus pohjautuu siihen, että koronavirus jotenkin asuu jossakin tietyssä tilassa, mutta eihän koronaviruksella ole kotia muualla kuin ihmisen omassa järjestelmässä. Näin ollen jokainen kontakti on yhtä suuri riski koronaviruksen leviämiseen ja sillä tilalla on hyvin vähän merkitystä, jos koko kontakti on olemassa. Laskelmat, joissa mietitään jonkun prosentin mukaan, että jos "ihmisillä on 20 % vähemmän kontakteja niin koronavirusta on 20 % vähemmän" niin tämähän ei pidä edes teoriassa paikkaansa. Ei koronavirusta kiinnosta, onko kontakti kaupassa vai kotona. Väestötasolla kontaktien laskeminen onkin ollut koko tämän Suomen strategian superidea, kun halutaan hyydyttää kontakteja mahdollisimman paljon. Tällöin tässä ajattelussa korostuvat sellaiset tilanteet, joissa kontakteja on luonnostaan paljon eli lasketaan ihmismääriä.

Kun tämä ei toimi niin se ei toimi, mutta tämän myöntäminen on kauhean tuskallista. Ajatuksien pitäisi muuttua siihen, ettei laskeskella enää kontakteja vaan mietitään niitä tiloja ja tuuletuksia sekä muita ratkaisuja. Mutta niissäkin korostuu yksilön harkinta: ketään ei väkisin raahata massatapahtumaan, mutta ne, jotka sinne haluavat, saavat mennä.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU



Lohea arvostellaan tviitistä syntyneessä keskustelussa siitä, että hän purnaa turhaan, koska on hallituspuolueen jäsen.

”Olen tainnut yrittää kaksi vuotta vaikuttaa omiin ja vieraisiin. Sisältä päin ja julkisuuden kautta. Pahoittelen, että sitä ei ole huomattu. Ehkä se on ollut turhaa. En määritä yksin keskustan linjaa. En voi muuta kuin tehdä edelleen parhaani ja jatkaa vaikuttamista”, hän vastaa kritiikkiin.

 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Tanskassa enää 33 teholla, vaikka sairaalamäärä nyt kovasti nouseekin. Ei kauheen vakavalta näytä.

Hospitalised3967+12
Of which in intensive care units33-4
Of which in intensive care units and on ventilators19-3

 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Tanskassa enää 33 teholla, vaikka sairaalamäärä nyt kovasti nouseekin. Ei kauheen vakavalta näytä.

Hospitalised3967+12
Of which in intensive care units33-4
Of which in intensive care units and on ventilators19-3

Norjassa myös sairaalamäärä vähän nousee, mutta tehohoidossa olevien määrä laskee. Sairaalassa 243 potilasta ja teholla 51, joista hengityskoneessa 33. Tartuntahuippu tällä hetkellä menossa, kohtapuoliin pitäisi lähteä laskemaan.

 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mutta kun nykyihmisen sietokyky on sellainen, että perusterve keski-ikäinen soittaa ambulanssin puolen päivän norottelun jälkeen niin ei tarvitse ihmetellä miksi tilanne on mikä se nyt on.

Viimeisin noro oli kyllä hauska kokemus 9 tunnin yöllisen oksentelun kanssa. Mutta ei siinäkään kyllä nyt ollut ajatus soitella kellekään...kai sitä nyt vaikka lusikallinen kerrallaan ottaa nestettä sisään, jos ei isompi määrä pysy.

Paska lensi sitten vielä viikon verran melkein.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko se nyt kiveen hakattua, että Helsingissä kiekkokatsomoon saa ottaa ensi viikolla vain 50 katsojaa vai voiko tuo muuttua ennen sitä? Jos se voi muuttua, koska se päätös tehdään?
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Muistan lukeneeni vastaavaa jo syksyllä 2020. Taitaa olla nyt eri asiantuntijat asialla?

Minulla on taas hyvin mielessä se, kuinka Turkki väitti toukokuun loppupuolella vuonna 2020 voittaneensa koronaviruksen:


Tuon jälkeen tautiin on sairastunut virallisten tilastojenkin mukaan yli 10 miljoonaa ihmistä. Ja tautiin on menehtynyt yli 80 000.
 

jiihoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Onko se nyt kiveen hakattua, että Helsingissä kiekkokatsomoon saa ottaa ensi viikolla vain 50 katsojaa vai voiko tuo muuttua ennen sitä? Jos se voi muuttua, koska se päätös tehdään?
En tiedä, mutta se on olen huomannut, että tässä rallissa kaikki elää koko ajan ja vaatii vihkiytymistä pysyä perässä säännöistä. Toisaalta kyllä hyvä, jos pystytetään reagoimaan nopeasti.
 

Lugu63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eikö Lasse edusta tuon tason virkamiehenä myös työnantajaansa? Uskomaton mulkku. Uhmakas rehvastelija onkin valtaosan lempi-ihmistyyppi. Mutta eipä tuo taida edes osata hävetä.
#lapajäähänjanimilehteen #nytriittää #lähemeneevieläkuehit #kaikillekenkää
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Entinen kollegani sekä usein samoissa kokouksissa Lassen kanssa istunut meritoitunut infektiolääkäri kuvaili Lassea käytöksensä puolesta HUSin Donald Trumpiksi. Ei kovin paljon mennyt näköjään metsään tuo kuvaus.

Uskomaton mulkku!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös