Mainos

Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 9 184 969
  • 81 141

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Nyt myös The Lancet kertoo, että pandemian loppu alkaa olla lähellä. Omikron-aallon arvellaan olevan ohi maaliskuun lopussa, jolloin suuri osa maailman väestöstä olisi saanut omikron-tartunnan. Sen jälkeen rokotteiden ja sairastetusta taudista saadun immuniteetin myötä maailmanlaajuisen immuniteetin pitäisi olla kaikkien aikojen ennätyslukemissa. The Lancet ennustaa, että sen jälkeen mennään useita viikkoja tai kuukausia matalalla viruksen leviämistasolla. Koronavirus kyllä palaa, mutta pandemia loppuisi maalis-huhtikuun vaihteessa.

Kun aiemmissa aalloissa oireettomien tartuntojen osuuden arvellaan olleen 40 prosentin luokkaa, omikron-aallossa oireettomien tartuntojen osuuden arvellaan olevan jopa 80-90 prosenttia. Maaliskuun loppuun mennessä yli 50 prosenttia maailman väestöstä arvellaan saavan tartunnan. IHMEn arviointien mukaan tammikuun puoliväliin mennessä maailmassa arvellaan olleen yli 125 miljoonaa omikron-tartuntaa päivässä sen jälkeen, kun omikron alkoi marraskuussa levitä. Eli yli 10-kertainen määrä deltan tartuntahuippuun verrattuna. Myös Etelä-Afrikan tartunnoista 90 prosenttia arvellaan olleen oireettomia.

Lisäksi siinä missä tartuntojen määrä on 30-kertaistunut tammikuun puoliväliin mennessä, vakavien tautitapausten määrä on vain kuusinkertaistunut. Oireettomien ja lievien tapausten määrä aiemmista aalloista on kasvanut merkittävästi ja samalla tartuntojen havaitsemisaste maailmalla on pudonnut 20 prosentista viiteen prosenttiin.

"By March, 2022 a large proportion of the world will have been infected with the omicron variant. With continued increases in COVID-19 vaccination, the use in many countries of a third vaccine dose, and high levels of infection-acquired immunity, for some time global levels of SARS-CoV-2 immunity should be at an all time high. For some weeks or months, the world should expect low levels of virus transmission."

COVID-19 will continue but the end of the pandemic is near
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
Sopisi hyvin tänne Suomeen kyseinen herrasmies. Vaikka luvut ovat selvästi laskussa, niin rajoitukset päälle vaan, koska ei voida sanoa varmaksi laskusuunnan jatkuvan. Samaa selitystä tullaan käyttämään täälläkin siinä vaiheessa, kun ollaan päästy jo selkeästi laskusuuntaan.

Sairaassa maailmassa elämme tällä hetkellä.
Onko kaikki kotimaiset "hepat" jo jengipettureita, että pitää hakea uusia ulkomailta? :D :D
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Vähän tasaantuu Isossa-Britanniassa 7pv:n tartuntamäärän lasku, nyt enään 32,8% laskussa edelliseen 7pv:n verrattuna.

Sairaalamäärä 7pv:n mittarilla jo 7,2% laskussa. Viimeisin päivitys sairaalamääriin tuotu 16.1.2022.

 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Onko tämä ketju ollut ikinä sivulla 2? Aina löytyy ekan sivun kärjestä.

Toivon kyllä että viimeistään ensi vuonna tätä ketjua saa etsiä jostain tosi kaukaa. Ei millään pahalla.
Joskus aikoinaan kommentoin sitä, että tässä ketjussa tuli 24h täyteen ilman uutta viestiä. Taisi olla vuoden 2021 alussa. Tokalla sivulla ei oltu silloinkaan.

Enää muuten tarvitaan vain noin 200 sivua lisää ja Jalkapallon Liveseurantaketju jää koronan jalkoihin. Aikamoista.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Oikeampi osoite noille pierutyynyille olisi eduskunnan sijaan SDP:n puoluetoimisto.

 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kerrankin maailmassa on tilanne, että kielitieteilijä sekä humanisti pääsee pätemään virallisissa asioissa. Olen muutoinkin huolissani siitä, ettei meitä humanisteja ole vielä otettu mukaan näihin asiantuntijapaneeleihin. Koronavirus tarjoaa lähes ikuisen aarreaitan monenlaiseen kielentutkimukseen sekä tekstilajitutkimukseen tai jopa tekstilingvistiikkaan.

Pandemia-ajan legenda analysoituna:

Meidän täytyy odottaa pari viikkoa.

Kaksi vuotta sitten luulit osaavasi suomea hyvin. Olit väärässä, koska pandemia-aika on tuonut lyhyille ja ytimekkäille lauseille sekä puhutussa että kirjoitetussa kielessä aivan uudenlaisen aseman. Tämäkin yksinkertainen esimerkki halkaistuna sisältää seuraavat asiat:

Me - kieleemme on jo vuosia sitten juurtunut voimakas me-diskurssi. Joskus ennen muinoin tieteellisessä kirjoittamisessa oli tapana, ettei kirjoittaja voinut viitata itseensä millään tavalla. Joskus tekstissä kuitenkin esiintyy tarpeita, jolloin kirjoittajan on tieteellisistä syistä vedottava omiin ajatuksiinsa. Ennen muinoin tällaisissa tilanteissa käytettiin muotoa "me", jolla viitattiin teknisesti ottaen kirjoittajaan itseensä. Nykyaikana pandemiassa on äärimmäisen yleistä käyttää jatkuvasti tätä tieteellisestä työstä tuttua passiivista "me"-muotoa, joka on sopivan abstrakti ja epämääräinen kertoakseen - ei mitään. Jos kukaan ei määrittele kenestä puhutaan, kun puhutaan meistä niin silloin käytännössä jokaisen kuulijan on automaattisesti lokeroitava itsensä kuulumaan mukaan määritelmään.

Täytyä - sanakirja tunnistaa tämän muodon voimakkaasti ja käytännössä tämän verbin käyttö sulkee pois vaihtoehdot. Täytyä tarkoittaa vaihtoehdottomuuden tilaa, jolloin täytymiselle ei ole mitään vaihtoehtoista todellisuutta. Pidemmällä päättelyketjulla ihmiselämässä on kuitenkin harvoja asioita, jotka hänen oikeasti asian varsinaisesta merkityksessä tehdä. Syöminen ja nukkuminen tulevat tällaisina ainakin mieleen, myös kuoleminen.

Odottaa - suomalaisten suosikkiharrastus on tunnetusti odottaminen, mutta jo verbi odottaa sisältää itsessään odotuksen. Verbi vaatii väistämättä tarkenteita, koska olisi mukava tietää, mitä odotamme. Jos olet kaupan kassalla ja niin ilman tarkkaa määrittelyä suurin osa ihmisistä pystyy päättelemään, että odotat pääsyä kassalle ja sitä kautta pääset jatkamaan matkaasi. Odottaminen on usein tylsää, mutta monesti yhteiskunnassa kuitenkin pakollista. Pandemia-ajan hienoin uutuus on se, että nyt odottamiselle ei enää tarvitse määritellä tarkkaa kohdetta. Ajattelumme vaatii, että odottamisen vastapuolella on toiminta, jota varten odotamme. Tässä ajassa parasta on ehdottomasti odottaminen ilman mitään toimintaa, koska odottaminen on tunnetusti kivaa toimintaa.

Pari - lukusana, joka linkittyy usein päässä kahdeksi, mutta sanan motimuotoisuus pandemia-ajassa on kerta kaikkiaan tuonut sen aivan uudelle tasolle. Pari ei nimittäin ole aivan eksaktisti kaksi vaan se voi olla myös neljä tai kolme. Jokainen suomalainen tuntee jo baarireissultaan legendaariseen "lähdetään parille", jossa sekä itse asia on määrittelemättä, mutta myös lukusana on hyvin joustava. Parille oluelle? Ei välttämättä. Se voi myös tarkoittaa kuutta tai seitsemää kaljaa, lonkeroa, viiniä tai sitten rehellistä viinaa sekaisin kaikilla mausteilla. Harva ymmärtää, kuinka monipuolinen sana on "pari". Viestin pituuden nimissä ei ole syytä syventyä muutamaan, koska sen määrittely on tapahtunut jo korkeimman oikeuden toimesta. Muutama on nimittäin 2 (kaksi) - 99 (yhdeksänkymmentäyhdeksän) - riippuen muista muuttajista.

Viikko - lauseessa on viisi sanaa, mutta ainoastaan yksi niistä on jokseenkin selkeä. Viikko nimittäin tarkoittaa suhteellisen kiinteästi seitsemää päivää ja varsinaista tulkinnan varaa ei löydy. Pandemia-ajassa parhaiten arvonsa säilyttänyt sana on ehdottomasti viikko, koska sen pituutta ei ole yritetty vielä kieliteknisesti määritellä uudestaan. Jotkut asiat todella ovat tässäkin ajassa muuttumattomia!

On selvää, että pandemian hallinta voisi olla jossakin määrin helpompaa globaalisti, jos emme rakastaisi niin paljon abstraktia kieltämme. Kyseessä on globaali ilmiö, joka toistuu lähes kielestä toiseen. Tekstilingvistiikka tai tekstilajitutkimus on yhden määritelmän mukaan pyrkimys kuvailla tekstiä tai kieltä sen autenttisessa puhutussa ympäristössä. Teksti ja kieli eivät elä tyhjiössä vaan niiden tehtävä on kuvata ympärillä olevaa todellisuutta. Kun tulkitsemme tekstiä puhummekin toisinaan tekstin "syvärakenteesta" eli kaikesta siitä, jota ei ole tekstiin kirjoitettu, mutta sen pystyy päättelemään tekstistä. Yksi pandemia-ajan keksintö on myös muuttunut käsitys "odottamisesta", koska verbi sisältää oletuksen siitä, että joko tekstin syvärakenteesta tai jostakin tosiasiallisesta kommunikointiyhteydestä olisi havaittavissa, mitä odotamme. Ihmisen ajattelu on usein kaksijakoista: asiat tapahtuvat päässämme vastapareina - odottamisen vastinpari on toiminta. Jos päädymme odottamaan, silloin meidän pitää myös tietää se hetki, jolloin odottamisen jälkeen alkaa toiminta. Tällaista ei kuitenkaan enää ole tarpeen määritellä, koska yhteiskunta pyörii hienosti ilman toimintaakin.

Päätin, että teen pandemia-ajan graduni tästä aihepiiristä juuri näillä samoilla ohjeilla:
Ennen kuin kirjoitan, odotan pari viikkoa, koska voihan olla, että jotain muuttuu kahden viikon aikana.
Kun olen aloittanut kirjoittamaan, odotan taas pari viikkoa, koska en voi olla ihan varma, kirjoitanko tuon ensimmäisen odotetun kahden viikon jälkeen oikein.
Kun olen odottanut kaksi viikkoa, jotta voin toimia ja jälleen odottanut tuotetun tekstin jälkeen kaksi viikkoa, jos vaikka kirjoitus muuttuisi, niin voin tehdä tulkinnan, etten ole edennyt.
Kun olen tulkinnut, etten ole edennyt, odotan vielä varmuuden vuoksi kaksi viikkoa, koska silloin olen varmasti edennyt, mutta ennen sitä on hyvä odottaa vielä kaksi viikkoa, jotta olen varma siitä, olenko edennyt vai enkö ole edennyt.

Tämähän on helppoa.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Tällä sairaalamäärällä perustellaan näitä Pirkanmaan 2 viikon sulkujen jatkoa.

Tällä hetkellä Tays:n vuodeosastoilla on 37 koronapotilasta ja tehohoidossa kuusi
potilasta. Lisäksi muista syistä sairaalahoidossa on 12 koronaan sairastunutta
potilasta. Lisäksi terveyskeskussairaaloissa on vähintään 11 koronapotilasta (tietoa ei
ole saatu kaikista kunnista). Koska epidemia näyttää kiihtyvän, koronapotilaiden
määrän odotetaan edelleen nousevan tulevina viikkoina.

Jokohan eräs nimimerkki uskaltaa tulla tunnustamaan taas sen, että kaikki muut olivat oikeassa siinä ettei nämä rajoitukset lopu kahdessa viikossa kuten joku väitti.
Täysin pimeää touhua kun Tays:ssa ei ollut mitään vastaavaa tarvetta neljä vuotta sitten kun influenssan takia potilaita oli pelkästään Tays:ssa lähemmäs kaksisataa.
Rajoitusten pitäisi aina olla erittäin vahvasti perusteltuja kun puututaan perusoikeuksiin kuten elinkeinonvapauteen. Nyt tilanne on se, että rajoituksista vapauttamista pitäisi perustella hyi helvetti miten sairaaksi tämä maa on mennyt näiden vassareiden takia.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Koronauupumus vaivaa myös niitä, jotka tekevät päätöksiä rajoituksista ja huolehtivat, että niitä noudatetaan.
Kouvolan turvallisuuspäällikkö ja kaupungin valmiusryhmän jäsen Johanna Tauriainen kertoo, ettei väsymys ole unohtanut häntäkään.

– Olen tehnyt jo kaksi vuotta työkseni koronaa. Olisi kiva tehdä jotain muutakin.

Vaikka rajoitukset tuntuvatkin kiistanalaisilta, niille on silti tärkeä paikkansa, sanoo Tauriainen.

– Omikronin leviämistä ei voi estää, mutta sitä voi hidastaa. Jos kaikki sairastuvat kerralla, sairaalat kuormittuvat ja kriittisiltä alueilta loppuu työvoima.

 
Viimeksi muokattu:

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara




Toivoisin, että jokainen pysähtyy kuuntelemaan, mitä salissa tapahtuu, kun pääministeri kertoo, että kaikista rajoituksista luovutaan. On ihana kuulla ihmisten vilpitön helpotus, kun päätöksiä tehdään oikeasti inhimillisin perustein ja oikealla tavalla. Suomi ja Saksa edustavat täysin toista, jopa byrokraattista ääripäätä, jossa inhimillisyys katoaa systeemin sisälle.

Pandemia-aika on koskettanut jokaista ihmistä ihan valtavasti. Ihmisten on pitänyt pian kaksi vuotta tottua jatkuvaan epävarmuuteen, yksinäisyyteen, sovittujen menojen perumiseen sekä jonkinlaiseen jatkuvaan pelon tilaan. Siinä, missä joku pelkää terveytensä puolesta niin toisenlaiset huolet ovat Suomessa saaneet väistyä. Huolet toimeentulosta, tulevaisuudesta ja ihmissuhteista.

Inhimillisyys ei saa peittyä koronaviruksen alle - tästä ei puhuta riittävästi. Jokaisen rajoituksen kääntöpuoli tulisi nähdä selvemmin: kuinka monen terveen, toimintakykyisen ja hyvinvoivan ihmisen hyvinvointia on lupa määrittelemättömästi heikentää? Rajoittajat ja rajoituksien kohteet ovat aina samoja ihmisiä: yhtä paljon kuin aluehallintovirasto ja hallitus asettelevat mielestään välttämättömiä rajoituksia niin samalla sen toisen inhimillisen kärsimyksen annetaan vain kasvaa ja kasvaa. Olen erityisen pettynyt suomalaiseen mediaan, jossa kaikista heikoiten inhimillisyyttä on osoittanut YLE. Vaikka YLE tuollaisia @oiler99 kaltaisia artikkeleja suoltaakin niin aika on silläkin, kun ihmisille sanotaan, että nyt ei enää tarvitse jaksaa.

Luin tuossa yhteen kasvatustieteen teoriaan liittyen hieman taustaa - oppimisesta nimittäin. Ihminen oppii parhaiten, kun motivaatiotekijät ovat kunnossa. Motivaatiotakin on monenlaista - ulkoista, sisäistä yms. Kasvatustieteen piirissä puhutaan ns. kasvun ajattelusta oppimisesta: oppiminen itsessään on arvokasta, yrittäminen on tärkeää ja työnteko vaikuttaa lopputulokseen. Haasteet ovat osa oppimista ja haasteista oppii parhaiten. Toinen vaihtoehto on ns. rajoitettu ajattelutapa, jossa motivaatiota ohjataan ulkoapäin. Tärkeämpää on saavuttaa tietynlaisia tuloksia ja arvosanoja kuin itse oppia. Tämä johtaa usein haasteiden pelkoon ja haasteita väistellään. Nyt koko yhteiskunta on motivoitu ulkoisesti välttelemään koronaa - olemme motivoituneet ulkoisesti siihen, että koronaa ei vain saa olla.

Kärsimys jatkuu ja jatkuu. Inhimillisillä kustannuksilla ei ole mitään merkitystä ja joka päivä velka kasvaa entisestään. Ihminen ei jaksa millään ulkoisella tsempillä kovin kauan. Sitä tsemppiä on jaettu kaksi vuotta, pärjäilkää. Jaksakaa vielä hetki. Nämä puheet ovat kääntyneet jo täysin itseään vastaan - alamme muuttua kyynisiksi. Toivottomuus kiteytyy siihen, että ainoa viesti, jonka saamme on se, jaksakaa vielä hetki. Kun jaksaminen loppuu, se loppuu. Kun viimeiset voimat ovat menneet niin se on ihan sama, kuinka paljon tsemppiä sinulle työnnetään niin et saa mitään aikaan. Voisiko jo viimein ajatella, että päästäisiin elämään elämäämme koronan kanssa? Koronan kiertäminen on paljon pienempi paha kuin käyttää yhtään lisää energiaa ihmisiltä tähän. Minä en jaksaisi enää päivääkään. Pettymyksiä, pettymyksiä ja pettymyksiä. Antakaa nyt viimein periksi ja päästäkää ihmiset tästä helvetistä - me tarvitsemme tapahtumia, kulttuuria ja muuta kuin työtä elämäämme.

Kun nämä yhteiskunnan kriittiset alat on turvattu niin mitä jää jäljelle? Jos ihmisen vapaa-ajalle ei enää anneta minkäänlaista arvoa niin mitä hyötyä siitä työssä ponnistelemistakaan enää on?
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Toi on kyllä totta @peterra mitä kirjoitat, jotenkin tosiaan tuntuu, että nyt suojellaan byrokraattisin ja poliittisin keinoin jotain sellaista, mitä suurin osa kansasta ei tunnista suojeltavaksi. Samalla tosiaan viedään ihmisiltä aika paljon. Lenkkeilin yksi päivä paikallisen koulun ohi ja katsoin kuinka ala-asteikäiset lapset leikki riemuissaan lumikasassa maskit päällä.

Suojellakseen ketä? Ja mitä?
 

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stadin Keltamustat

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mitä noilla numeroilla enää edes tekee? Sillä, mistä koronavirus tulee, sillä on yhtä vähän merkitystä tavalliselle ihmiselle kuin sen, mistä mikä tahansa muukin flunssa tulee. Jostain kontaktista se tulee, jos on tullakseen. Aina se ei tule. Jokainen ihminen jaksaa normaalisti sen muutaman päivän pysyä kotona, jos saa oireita. Oireettomien testaaminen taistelee ihan sitä aiempaa, 2019 vallinnutta käsitystä vastaan. Suomen terveydenhuolto pitää näiden asiantuntijoidensa johdolla kaikin mahdollisin keinoin kiinni siitä, että korona pidetään esillä ja tartuntaluvut tuoreina. Tartuntamäärän keräämisestä on yritetty luopua kohta puoli vuotta ja aina vain se sujuu yhtä heikosti.

Jos on vaikeaa selvitä tästä akuutista tilanteesta Suomessa niin voin kertoa, että vielä vaikeampaa tulee olemaan taistelu paluusta normaaliin. Terveydenhuolto on resurssipulassaan hirttäytynyt koronaan ja viimeiseen asti se pitää näistä resursseistaan kiinni. Siihen verrattuna, mitä olisi vahvistaa sairaaloiden toimintakykyä, niin tämä kriisi maksaa päivittäin moninkertaisesti. Kun epidemiatilanne alkaa rauhoittua niin varmuuden vuoksi asiantuntijat kannustavat näennäiseen malttiin - kun maltilla odotetaan parempaa aikaa niin uusi epidemia-aalto ehtii alkaa ennen kuin mitään uskalletaan tehdä nykyisen kanssa. Yhtä varmasti kuin nyt huhtikuussa "zerocovid" -asiantuntijat vaativat jälleen rajoituksia, koska tartuntamäärä lähtee nousuun väistämättä, kun itse aiheutettu tartuntojen pitkittyminen alkaa kevään mittaan purkautua.

Yhteiskunnallisesti tilanne on kestämätön, koska tästä tilanteesta ei saada minkäänlaista exit-suunnitelmaa. Politikot pelkäävät liikaa oman nahkansa puolesta ja toisaalta THL on kovan poliittisen paineen alla luopunut suunnilleen kaikista periaatteistaan. Yhteiskunnallisesti vaikeampaa kuin koronan nujertaminen on elää sen kanssa. Ikävä kyllä liian iso osa väestöstä tarttuu edelleen tartuntoihin, koska kaikki muu on jo pettänyt. Sairaalahoidon määrä on ehkä nousussa, mutta nousukin on jämähtänyt taas hetkeksi. Tilastoista poistuminen tunnetusti kestää pirun paljon ja perusterveydenhuollon kuormitus muodostuu pitkälti ikäihmisistä eli suomeksi hoitokotiepidemioista. Mikään luku ei ole luotettava ja ainoa pysyvä suunta ulos kriisistä on irtautua nyt käytössä olevista, virheellisistä tunnusluvuista.

Riskiperusteisen strategian luominen on mahdollista, mutta poliittinen tahto puuttuu. Rahaa löytyy velan muodossa varmaan taikaseinästä lisää, kun maksamme miljardeja siitä, että kymmeniä miljoonia säästetään. Mitähän sillä miljardilla olisi saanut sairaalaan?
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Ranska keventää koronarajoituksia helmikuun alussa. Konsertteihin, urheilutapahtumiin ja muihin tapahtumiin pääsee rokotepassin avulla, kun yleisörajoitukset poistetaan. Lisäksi maskipakko ulkona ja etätyösuositus poistetaan. Yökerhot avaavat ovensa helmikuun puolivälissä, jolloin sallitaan myös syöminen ja juominen stadioneilla, elokuvateattereissa ja julkisessa liikenteessä ja avataan seisomakatsomot konserteissa ja urheilutapahtumissa. Baarit ja ravintolat myös avataan helmikuun puolivälissä.

Rokotepassi voidaan myös poistaa käytöstä jos tilanne paranee merkittävästi. Kaikki riippuu siitä, millainen on sairaalakuormituksen tilanne. Ranskassa 93 prosenttia aikuisista on ottanut vähintään yhden rokotteen ja sen jälkeen kun maan hallitus ilmoitti muuttavansa koronapassin rokotepassiksi, miljoona ihmistä on hakenut rokotukset. Ranska myös ilmoitti aloittavansa tehosterokotukset 12-17-vuotiaille nuorille.

 
Viimeksi muokattu:

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Ranska keventää koronarajoituksia helmikuun alussa. Konsertteihin, urheilutapahtumiin ja muihin tapahtumiin pääsee rokotepassin avulla, kun yleisörajoitukset poistetaan. Lisäksi maskipakko ulkona ja etätyösuositus poistetaan. Yökerhot avaavat ovensa helmikuun puolivälissä, jolloin sallitaan myös syöminen ja juominen stadioneilla, elokuvateattereissa ja julkisessa liikenteessä ja avataan seisomakatsomot konserteissa ja urheilutapahtumissa. Baarit ja ravintolat myös avataan helmikuun puolivälissä.

Rokotepassi voidaan myös poistaa käytöstä jos tilanne paranee merkittävästi. Kaikki riippuu siitä, millainen on sairaalakuormituksen tilanne. Ranskassa 93 prosenttia aikuisista on ottanut vähintään yhden rokotteen ja sen jälkeen kun maan hallitus ilmoitti muuttavansa koronapassin rokotepassiksi, miljoona ihmistä on hakenut rokotukset. Ranska myös ilmoitti aloittavansa tehosterokotukset 12-17-vuotiaille nuorille.


Hetkinen, täältä olen saanut käsityksen, että koko muu Eurooppa elää ihan normaalisti! Suomen idioottipäättäjillähän ei pitäisi olla vertaista maailmalla.

Oulussa sairaalaluvut ovat tosiaan kaiken aikaa laskeneet ja rajoitustoimet eivät ole ainakaan parantaneet jo entisestään vähäisestä jalkaliikenteestä kärsivien keskustan yrittäjien toimintaedellytyksiä. Tammikuun alussa jo suosittu lempiburgeripaikkani ilmoitti sulkevansa ovensa ja Kalevassa kerrottiin alan yhteisestä hätähuudosta paikallisviranomaisille.

Aika vähän on enää kärsivällisyyttä ihmisillä varsinkin kun tilanne terveydenhuollossa ei ole mikään katastrofaalinen. Saa nähdä meneekö maaliskuulle, että pääsee illalla pubiin. Harrastukset onneksi pyörivät sentään normaalisti.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Aika vähän on enää kärsivällisyyttä ihmisillä varsinkin kun tilanne terveydenhuollossa ei ole mikään katastrofaalinen. Saa nähdä meneekö maaliskuulle, että pääsee illalla pubiin. Harrastukset onneksi pyörivät sentään normaalisti.

Et ole ymmärtänyt (ihan huumorilla) pelin henkeä: Oulussa varaudutaan siihen, että sairaalassa tulee olemaan potilaita PARIN viikon päästä. Se, mitä tapahtuu nyt, ei ole olennaista, vaan se, mitä tapahtuu parin viikon päästä. Olette Helsinkiä jäljessä, joten aina pitää odottaa +2 viikkoa, että voi tehdä johtopäätöksiä. Silloinkin kaikki johtopäätökset ovat niitä Voipio-Pulkin johtopäätöksiä: rajoitukset ovat toimineet. Kun paikat on kiinni niistä ei tule tartuntoja ja täten mikä tahansa itse määritelty aikaväli kelpaa tarkastelujaksoksi. Kun tässä menee pari kuukautta niin näillä hyvillä rajoituksilla saadaan tilanne hallintaan. Sinänsä Suomen viranomaisethan ovat suoraan sanoen erinomaisia asettamaan tavoitteita: kun ei asetella ajallisessa perspektiivissä tavoitteita niin niihin varmasti jossakin ajallisessa todellisuudessa päästään. Se kun ei meillä ole muutenkaan niin justiinsa, ovatko rajoitukset vaikuttavia.

Suomi rakastaa muuten Saksaa. Heti kun Saksa uskaltautuu sanomaan, että me muuten luovutaan tästä hommasta niin meilläkin politiikassa aletaan puuhailla samanlaista. Mitä väliä noilla Iso-Britannioilla ja Ranskoilla on - katsotaan mallia Saksasta.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hetkinen, täältä olen saanut käsityksen, että koko muu Eurooppa elää ihan normaalisti! Suomen idioottipäättäjillähän ei pitäisi olla vertaista maailmalla.
Sama juttu. Hämmästyin kovasti, kun huomasin että Saksassakin lätkää pelataan tyhjille katsomoille, vaikka ketjun "asiantuntijat" ovat kertoneet kuinka muu maailma elää normaalia elämää.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko

HUSissa ei ole vielä ehditty suunnitella sitä, miten henkilökunnan kirjaamia rokotustietoja saisi järjestelmästä automaattisesti koottua ja julkaistua verkossa.

Sosiaalisessa mediassa ja Yleen tulleissa yhteydenotoissa on ihmetelty, miksi HUS ei enää tiedota koronapotilaiden rokotusstatuksen suhdelukuja avoimesti. Osa on epäillyt, että rokotettujen määrä on kasvanut sairaaloissa niin suureksi, että sitä ei haluta kertoa.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Osa on epäillyt, että rokotettujen määrä on kasvanut sairaaloissa niin suureksi, että sitä ei haluta kertoa.
Ja osa varmasti epäilee, että "with covid"- potilaita alkaa olemaan niin suuri osuus hoidettavista koronapotilaista, että sen julkaiseminen herättäisi kansassa hämmästystä ja kummastusta.

Aina jaksaa yllättää millaisella tolalla tämän maan terveydenhoitojärjestelmät ovat.

Tämä on mielestäni täysin uskomaton väite: "Data ei myöskään kerro, minkä takia rokotettu tai rokottamaton koronapositiivinen potilas on tullut sairaalaan eli onko hän tullut koronan aiheuttamien oireiden takia, vai jonkun muun vaivan takia."

Miten voi olla niin ettei data kerro miksi potilas on sairaalassa? Eihän tuo nyt vaan voi olla totta.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Ja osa varmasti epäilee, että "with covid"- potilaita alkaa olemaan niin suuri osuus hoidettavista koronapotilaista, että sen julkaiseminen herättäisi kansassa hämmästystä ja kummastusta.

Aina jaksaa yllättää millaisella tolalla tämän maan terveydenhoitojärjestelmät ovat.

Tämä on mielestäni täysin uskomaton väite: "Data ei myöskään kerro, minkä takia rokotettu tai rokottamaton koronapositiivinen potilas on tullut sairaalaan eli onko hän tullut koronan aiheuttamien oireiden takia, vai jonkun muun vaivan takia."

Miten voi olla niin ettei data kerro miksi potilas on sairaalassa? Eihän tuo nyt vaan voi olla totta.

Apotista itselläni ei ole minkäänlaista kokemusta, enkä sitä ole koskaan edes nähnyt, mutta kyllä mä uskon että tuo on ihan mahdollista. Voihan se olla, että siellä potilaalle kirjataan tunnistettu sairaus/sairaudet, mutta siitä ei löydy erikseen kenttää joka kertoo että minkä vuoksi on sairaalaan saakka päätynyt. Sehän voi olla toki kirjattu johonkin vapaaseen tekstimuotoiseen kenttään, jolloin sen hyödyntäminen raportoinnissa on hankalaa/mahdotona kun data ei ole ns. "strukturoidussa" muodossa.

Aika paljon on järjestelmäkehityksen parissa tullut työskenneltyä, niin ei tuo mitenkään ennenkuulumattomalta minun korvaani ainakaan kuulosta.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Sama juttu. Hämmästyin kovasti, kun huomasin että Saksassakin lätkää pelataan tyhjille katsomoille, vaikka ketjun "asiantuntijat" ovat kertoneet kuinka muu maailma elää normaalia elämää.
Miten se rajoitusten kesto, jota niin kovasti sanoit vain kaksi viikkoa nyt on mennyt kuukausi ja lisää tulee?
Saksassa yleisörajoitukset ovat osavaltio kohtaisia ja siellä on myös täysiä tupia.
Suomessa sen sijaan kaikki on lähtökohtaisesti kiinni kun muualla tilanne on päinvastoin ja tämä järkyttävää kun niihin rajoituksiin ei ole tällä hetkellä mitään perusteita.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miten se rajoitusten kesto, jota niin kovasti sanoit vain kaksi viikkoa nyt on mennyt kuukausi ja lisää tulee?
Vastaan heti kun näytät missä sanoin että "vain kaksi viikkoa". En jää pidättämään hengitystäni sitä todistusta odotellessani.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Sama juttu. Hämmästyin kovasti, kun huomasin että Saksassakin lätkää pelataan tyhjille katsomoille, vaikka ketjun "asiantuntijat" ovat kertoneet kuinka muu maailma elää normaalia elämää.

Näytä nyt ihmeessä missä täällä ketjussa on väitetty ”muun maailman” elävän normaalia elämää?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös