Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 980 720
  • 81 131

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Sairaanhoitopiiri ja hallinto-oikeus kun on samalla kannalla, niin kyllä AVI aika yksin taitaa jäädä. Eli todennäköisesti pian puretaan liikuntarajoitukset. Eiköhän sama käy yleisösuluille, eli puretaan. No, aika näyttää.

Koronakoordinaatioryhmä totesi kokouksessaan 4. tammikuuta, että lisää keinoja viruksen torjuntaan tarvitaan. Maskien lisäksi ryhmä suosittelee kotitestejä.

– Kotitestiä on hyvä käyttää, kun mennään asioimaan esimerkiksi sosiaali- ja terveyspalveluihin. Lisäksi me kaikki voimme tehdä itse testin, kun suunnittelemme vaikkapa tuttavien tapaamista. Erityisesti on nyt suojattava henkilöitä, joilla on heikentynyt vastustuskyky esimerkiksi perussairauden vuoksi, koordinaatioryhmän puheenjohtaja Mikko Pietilä totesi tiedotteessa.

Varsinais-Suomen sairaaloissa oli 4. tammikuuta aamulla hoidossa teho-osastolla alle viisi ja muilla osastoilla 24 koronapotilasta. Koronavirustautiin kuolleiden määrä kasvoi joulukuussa koko epidemia-ajan korkeimmaksi. Kuukauden aikana menehtyi yhteensä 24 potilasta.

Koronakoordinaatioryhmä keskusteli kokouksessaan liikuntaharrastusten edellytyksistä, kun Länsi-Suomen aluehallintoviraston määräämä harrastustilojen sulku päättyy. Voimassaolevat rajoitukset päättyvät 15. tammikuuta.

– Rajoitusajan päättymisen jälkeen näemme tarpeelliseksi arvioida tarkoin erityisesti yksilölajien ja rajoitetun osallistujamäärän koronaturvallisia liikuntaharrastuksia jatkamisen edellytyksiä. Erityisesti lasten ja nuorten harrastustoimintaan ei tulisi jatkossakaan kohdistaa rajoitustoimia, sanoo Pietilä.


 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Pirkanmaan viikkokatsaus. Onneksi hallinto-oikeudet valittelee. Saa nähdä mitä sieltä tulee. Ilves ja Tappara ilmoittivat, että valittavat hallinto-oikeuksiin, jos muutoksia ei tapahdu.

Koronapotilaiden vuodeosastohoidon tarve on pysynyt Pirkanmaalla edelleen korkealla tasolla. Tehohoidon tarpeessa ei ole sen sijaan havaittu kasvua. Sairaaloiden henkilökunnan terveenä pysyminen on tällä hetkellä merkittävä riski. Alueellinen pandemiaohjausryhmä esitti tänään aluehallintovirastolle tapahtuma- ja tilarajoituksien jatkamista lievennettyinä.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä esittää 58 d-pykälän mukaista tapahtumarajoitusta aluehallintovirastolle jatkettavaksi sisätiloissa 8.-22.1. Esityksen perusteella ulkotapahtumia voisi järjestää 8.1. alkaen. Pandemiaohjausryhmä kuitenkin suosittelee, että ulkotapahtumissa ei ole ruoka- tai juomatarjoilua, jotta maskeja voidaan käyttää koko tapahtuman ajan.

THL:n luokittelemat korkean ja kohtalaisen riskin harrastus- ja virkistystilat esitetään tartuntatautilain 58 g-pykälän mukaisesti pidettäväksi edelleen suljettuina seuraavat kaksi viikkoa ajalla 8.-22.1. Tämä koskee esimerkiksi kuorolaulun, sisäliikuntapuistojen, kamppailulajien sekä joukkue- ja ryhmäliikunnan tiloja. Näin ollen vähäisen riskin tilat, kuten yksilölajien harrastustilat sekä edelleen kaikki lasten ja nuorten harrastusryhmien toiminta voisivat toimia normaalisti turva- ja hygieniavaatimukset huomioiden.

 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Onhan noilla tartuntamäärillä sillai väliä, jos aiheuttavat sote-henkilöstölle sairastumisia ja tätä myöten karanteeja. Ja mahdollisesti sitten tämä sairastunut henkilöstö altistaa muuta sote-henkilöstöä. Tämähän on yksi kriteeri, jolla voidaan määrätä paikkojen sulkuja.

Se on yksi asia, jota käytetään perusteluna, mutta ei tuokaan mikään oikea kriteeri ole.

Toinen paljon käytettyhän on tämä "varmuuden vuoksi rajoitetaan", joka ei myöskään ole mikään oikea peruste, jota laki tukisi.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Pirkanmaalla ei enää jatkossa suositella yksilöurheilutiloja kiellettäviksi.
Varsinais-suomessa linja on tiukentunut viime lausunnosta, mutta rivien välistä on luettavissa, että etenkään yksilöurheilua ei tule kieltää.

Pallo ja asiantuntijalausunnot siis heitetty tältä osin aville. Eiköhän avi jatka copy-pastella samoilla päätöksillä kuin ennenkin. Eli kaikki kielletty.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Niin. Toivottavasti hallinto-oikeudet sekottaa pakkaa. Ihanku Heikki Mäellä oli vähän paniikki tässä Turun Sanomien uutisissa. Taitaa harmittaa, kun joutuu hallinto-oikeuksia ja sairaanhoitopiiriä kuuntelemaan. Onneksi Leena Räsänen on tosiaan ylijohtaja, eikä Mäki.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Silloin kun ehdotus on järkevä, niin sillä ei ole väliä keneltä se tulee. Näin pitäisi toimia välittömästi.

STM:ään vaan ei ole kamalasti luottoa karanteenin ja eristyksen lyhentämisen suhteen. Eiköhän sieltä tyrmätä tämäkin idea ja todeta että "jokaisella ihmisellä on oikeus karanteeniin."
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos edelleenkin joku miettii, että passaa rokotukset, niin suosittelisin nyt ainakin kunnon vitamiinikuuria, jolla nostaa kropan suojaustehoa ylemmäs. Ymmärtääkseni tämäkin variantti ottaa kehosta aika paljon irti, ja jos se "suojaus" ei ole kunnossa, niin voi tulla rajuja oireita, vaikka mihinkään sairaalakuntoon joutuisikaan. Paljon esim. marjoja (c-vitamiini, folaatti ym.) ja lisäksi d-vitamiinia vaikka purkista. Kuituja on myös hyvä saada riittävät määrät, ettei ole jo valmiiksi jossain anemiassa, kun tarvitaan kropalta vastustusta.

Tiedän että tällekin jotkut hymähtelee, mutta ihan vaan vahva suositus, sanois joku... ;)

Ylivoimaisesti eniten tässä kuitenkin auttaisi liikunta eli salille, mut mut..
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tanskasta havainto:

Kuolemat ovat kasvaneet omikronin saapumisen jälkeen noin 14%. Tartunnat, joista nuo kuolemat ovat suurilta osin aiheutuneet, ovat kasvaneet 126%.

Mittarina noissa 14 vuorokauden aikana kuolleet sekä kahta viikkoa aiemman 14 vuorokauden aikana sairastuneet. Ero on aika hurja. Tuo kuolemien kasvu menee melkeinpä normaalin heilunnan piikkiin. Deltan aikana tartuntojen kasvu näkyi kuolemien kasvuna paljon selvemmin.

Ja missään ei ole eritelty, että kuinka iso osa nyt kuolleista on kuollut omikroniin, vaan maassa voi vielä olla deltaakin.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pirkanmaalla ilmeisesti ollaan avaamassa matalan riskin tilat. Ainakin koronanyrkki sellaisesta vihjailee. Huomenna käyvät siitä Avin kanssa keskusteluja. Tartunnanjäljityksen teho alkaa alueella heiketä. Pirkanmaan koronanyrkki esittää tapahtuma- ja tilarajoituksiin jatkoa pienin lievennyksin: kuntosalit saattavat aueta, teatterit pysyvät kiinni

Tämän hetken tiedon mukaan ne aukeavat joka tapauksessa 8.1, mutta toivotaan tosiaan että saisivat mahdollisimman pian auki.
 

Franck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pirkanmaalla ilmeisesti ollaan avaamassa matalan riskin tilat. Ainakin koronanyrkki sellaisesta vihjailee. Huomenna käyvät siitä Avin kanssa keskusteluja. Tartunnanjäljityksen teho alkaa alueella heiketä. Pirkanmaan koronanyrkki esittää tapahtuma- ja tilarajoituksiin jatkoa pienin lievennyksin: kuntosalit saattavat aueta, teatterit pysyvät kiinni

Ja silti matalan riskin yleisötilaisuudet pysyisivät tuon mukaan kiinni. Ei voi käsittää. Aamulehden liveseurannasta: (koronanyrkin tiedotustilaisuus)

15.52: Kysytään, mitkä ovat matalan riskin tilat, joista vielä keskustellaan avin kanssa. Juhani Sand vastaa. Keskustelu on vielä kesken, joten kovin tarkasti ei vielä voi sanoa. Esimerkkinä hän sanoo kuntosalin, jossa on toteutettu toiminta niin, että osallistujia on vähän kerralla ja reilut turvavälit. Korkeampien riskien tila taas voisi olla joukkue- tai kamppailu-urheilulajin tila tai tanssiharjoitukset.

Entä teatterit ja elokuvat? Niiden jatko liittyvät yleisötilaisuuksia koskeviin rajoituksiin. Esitys on, että edelleen jatkuu 2 viikon ajan sisätilojen yleisötilaisuuksien tauko.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Semmone päätös. Käytännön vaikutus aika nolla.. Tää on kuuluisa turvavälivaatimus, jossa ei vaadita tietynmittaisia turvavälejä.

Aluehallintovirasto määrää asiakas- ja yleisötiloista vastaavat toimijat järjestämään tilojen käyttö siten, että asiakkaiden, toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Päätös on voimassa Etelä-Pohjanmaan ja Vaasan sairaanhoitopiirien kuntien alueella 7.1. - 31.1.2022.

Tartuntatautilain pykälään 58 d perustuva päätös tilojen käytöstä koskee laajasti erilaisia asiakas- ja yleisötiloja (esimerkiksi kaupat, urheilutilat, kirjastot, museot ja teatterit). Päätöksen mukaan tilojen käytöstä vastaavien toimijoiden on järjestettävä toiminta siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Toimija voi esimerkiksi rajoittaa asiakasmäärää, porrastaa kävijöiden osallistumista ja/tai tehdä tilaan ja asiakaspaikkojen sijoitteluun liittyviä järjestelyjä. Tietyn mittaisia turvavälejä päätöksessä ei kuitenkaan edellytetä.

 

kyykäärme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Huomionarvoisena näen tässä tapauksessa, miten viimeisimmän virusvariantin tuomiin haasteisiin reagoidaan eri puolilla maailmaa.

Omikron on nyt yhtäläinen ongelma niin Euroopassa kuin Pohjois-Amerikassa, mutta juurikin esimerkiksi USA:ssa yhteiskunta on haasteesta huolimatta päätetty pitää avoimena, kuten myös osassa Eurooppa.

Kuukausi, kaksi kuukautta , kolme kuukautta... Yhteiskunnan toiminnot normaalisti päällä vs. Suomen tiukahko lockdown. -Vaikutukset talouteen tulevat olemaan massiset.
Kanada meni kolmeksi viikoksi kiinni. Ruokakaupassa saa käydä ja ravintolat saavat myydä ulos. Muuten on käytännössä kaikki suljettu.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Etelä-Savon sairaalatilanne. Ei ainakaan välttämättömyys sairaalahoidon osalta täyty.

Päivitetty 4.1. klo 10.00
Tällä viikolla (vko 1) todettu 53 koronavirustartuntaa

Sairaalahoidossa: 0
Tehohoidossa: 0

 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Tällä viikolla (vko 1) todettu 53 koronavirustartuntaa

Viikko on vasta alussa. Vk52 oli 254 tartuntaa, eiköhän tuo aika samoihin kipua, tuskin on vielä laskuvaiheessa
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Haluaako nyt AVI:t nyt korostaa, että heillä on vielä valtaa, vaikka hallinto-oikeudet nyt tappeleekin vastaan. Tää purku juttu on kyl upee homma.

Aika mitättömiä päätöksiä, kun turvavälien etäisyyttäkään ei voida vaatia.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto jatkaa tilojen käyttöä koskevaa, tartuntatautilain pykälän 58 d mukaista päätöstään, jonka mukaan asiakas- ja yleisötilojen käyttö pitää Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kuntien alueilla järjestää siten, että tiloissa voidaan ehkäistä asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien lähikontaktien aiheuttamaa tartunnan riskiä. Päätös on voimassa 5.1.2022–31.1.2022.

Kuntosalien ja muiden yksilöurheiluun käytettävien tilojen tilanne Pohjois-Pohjanmaalla 4.1.2022​


Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on aiemmin määrännyt asiakastiloja suljettaviksi Pohjois-Pohjanmaan maakunnan alueella 15.1.2022 saakka, mutta Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on välipäätöksellään kieltänyt Pohjois-Suomen aluehallintoviraston tekemän päätöksen täytäntöönpanon kuntosaleja ja muita yksilöurheiluun tai -liikuntaan käytettäviä sisäliikuntatiloja koskevilta osin. Pohjois-Suomen hallinto-oikeus ei ole vielä ratkaissut valitusasiaa.

 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Mulla kaksi kotitestiä näytti negaa ja virallinen testi toi posin. Tutulla sama homma.
Kaverilla näytti kotitesti posia ja virallinen negaa. Aika sekalaista olen kuullut tuon olevan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös