@RaikkA : Tässä linkin takana tuoreempi Imperial Collegen mallinnus. Malli on hieman erilainen mutta tulokset samanlaisia. Linkkaan tämän sinulle siksi että tuolla on luvut myös Suomesta. Positiivisin skenaario, eli tiukka suppression joka aloitetaan ennen kahta kuolemaa per 100k asukasta per viikko, tuottaa sairaalahoidon tarpeeksi rapiat 3% tartunnan saaneista. THL:llä tämä luku siis oli sen 0,5%. Kuolleisuus optimistisimmassa skenaariossa on IC:n mallin mukaan 0,49%. Tartunnan saaneita puolestaan tulisi rapiat 270k vs THL:n yli kaksi miljoonaa.
Niin ja tehohoitopaikkojen tarpeen piikki on Imperial Collegen mallissa 458 kun THL:llä jäädään alle 300. THL:n mallissa tehohoitoa tarvitsevien osuus tartunnan saaneista on jotakuinkin 0,15%. Imperial Collegen mallissa
rajoitusten jälkeen 0,65%. Jos ero ei tunnu isolta, kannattaa pureksia sitä, että skenaariossa jossa tukahduttamisstrategia on aloitettu hieman myöhässä. saadaan Imperial Collegen mallissa Suomeen tartunnan saaneita noin 1,3 miljoonaa (yhä reilusti vähemmän kuin THL:llä samaan aikaan) tehohoidon piikin ollessa
kymmenkertainen THL:n lukemaan nähden. Tämä on siis skenaario, jossa lockdown astuu voimaan kun viikottaiset kuolemat ylittävät 1,6/100000 asukasta.
Ehkä näitä katsottuasi hyväksyt pikkuhiljaa näkemykseni siitä, että THL:n arvioissa matalaa tehohoidon tarpeen määrää ajaa ensisijaisesti matalaksi oletettu sairaalahoidon tarve ja Imperial Collegella rajoitusten tehokkuus (tartunnan saaneiden määrä putoaa miljoonilla).