Luonnollisesti tällaisen sovelluksen vaikutus epidemian leviämiseen on sitä suurempi, mitä useampi tällaista sovellusta käyttää. Eli päästäkseen tavoitteeseensa, pitäisi siihen saada mukaan mahdollisimman suuri osa populaatiosta. Sovelluksen idea on varmasti helpompi saada läpi kansalaisille vapaaehtoisuudeen pohjautuvana kuin pakollisena, koska @Juhaht ja muut samanmieliset varmasti älähtäisivät melko lujaa jos sovellus määrätään pakolliseksi, eikä sen lanseeraaminen olisikaan enää ihan pikku juttu.
Uskon silti, että "vain" vapaaehtoisuuteenkin perustuva mobiilisovellus voi saavuttaa riittävän suuren suosion ollakseen merkitsevällä tavalla hyödyllinen epidemian hillitsemisessä. EK:n äskeisen Exit-raportin (sivu 20 täällä) mukaan Norjassa vastaavan Smittestopp-sovelluksen on ladannut 60% kansalaisista. Pidän tätä parhaana referenssinä sille, millaisen suosion koronasovellus voisi Suomessa saada. Näkemykseni mukaan tällainen lisätyökalu olisi hyvinkin kehityskulujensa arvoinen. Tässä asiassa (sovelluksen vaikutus - kehityskulujen mitättömyydestä olimme nähdäksemme saman mielisiä) olen vahvasti eri mieltä esim. käyttäjän @finnjewel kanssa.
Totta, olisi vapaaehtoisenakin avuksi, mutta kuten kirjoitin, silloin sen merkitys pienenee. Ei tietenkään katoa, ja voi hyvin olla, että vapaaehtoinenkin riittäisi.
Ne jotka ovat tietoturvan kanssa tekemisissä, tietävät todellisuuden. Juuri nyt lähes jokaisen meistä sijainti tiedetään, samoin satoja muita tietoja kiinnostuksestamme, ystävistämme, tekemisistämme jne. Kaiken päälle meitä kuvataan käytännössä koko ajan suuremmissa kaupungeissa, ja kasvojentunnistus on koekäytössä/käytössä useissa maissa. Myös Suomessa. Ja nuo vain Google, Facebook yms sekä valvontakamerat. Hieman vähemmän tunnettua seurantaa on myös paljon verkossa.
Tämän takia itse en pidä ongelmallisena pakollisuutta, mutta toki tiedän, että melkein kaikki pitävät ja perustuslaki sekä ihmisoikeudetkaan ei tykkää.