Linkissä biologi tuo uutta näkökulmaa keskusteluun. Pitkä juttu, mutta mielestäni aisallista pohdintaa. Alla oleva lainaus oli minulle ihan uutta:
"Yhdysvaltojen terveysviraston CDC:n entinen johtaja Julie Gerberding raportoi maaliskuun lopulla, että vaikka vain noin joka kymmenes koronaviruksen saaneista sairastuu bakteeriperäiseen jälkitautiin, yli puolet koronavirusinfektion kuolonuhreista on menehtynyt sellaiseen. Erityisen riskialttiita jälkitautien suhteen ovat olleet maat, joissa antibioottiresistenssi on jo ennestään iso ongelma joko tuotantoeläimiin käytettyjen antibioottien tai reseptittömän antibioottien saannin takia. Tällaisia maita Euroopassa ovat Italia ja Espanja."
Mielenkiitoinen tieto (jos pitää paikkaansa) on tuo, että yli puolet koronaviruksen uhreista menehtyy itseasiassa bakteeriperäisiin jälkitauteihin, ja näissä kuolonluvut huomattavasti isompia niissä maissa, missä antibioottiresistenssi on jo ennestään ongelma. Samalla ottaa kantaa siihen, että nyt tolkuton läträys desifinointiaineilla auttaa kyllä koronan suitsemisessa, mutta on taas yleisesti vastutuskyvyn ylläpitämisen kannalta haitallista, esim. mahdollisten jäkitautien kannalta. Vastustuskyvyllä kun tulisi olla tekemistä kokoajan, että pysyy iskussa.