Logiikka toimii, jos se iskee pahasti niin Prisma on kyl huomenna ihan kiinni asti.Suomalainen hamstraa ruokaa vain yhdestä syystä. Jos Prisma on huomenna kiinni.
Logiikka toimii, jos se iskee pahasti niin Prisma on kyl huomenna ihan kiinni asti.Suomalainen hamstraa ruokaa vain yhdestä syystä. Jos Prisma on huomenna kiinni.
Mitä pelleilyä tämä on! Pitäisi reagoida nopeasti niin säästetään enemmän ihmishenkiä. En ymmärrä.
Eikös tämä reaalimaailmassa mene juurikin toisinpäin: ylitarjonta pienentää hintoja.Tästähän saatais hyvä syy nostaa Suomessa pumpuilla hintaa vaikka 5 centtiä litralta
Reagoida miten?
Parempi tässä on ylireagoida kuin alireagoida. Ylireagoinnista ei käy mitään, mutta alireagoinnista alkaa tulla turhia vainajia.
Maailmalle pitäisi saada signaali, että nyt tarvitaan oikeita toimenpiteitä.
Mitä tulee Suomen varautumiseen, niin aika näyttää. Siellä kun alkaa olla kymmeniä tuhansia sänkypotilaita tyrkyllä hoitoon, niin voi tulla hieman tiukkaa.
Eikös tämä reaalimaailmassa mene juurikin toisinpäin: ylitarjonta pienentää hintoja.
Lisäksi täytyy muistaa, että tuollainen pääasiassa 60+ vuotiaita niittävä tauti säästää lopulta hurjasti niin terveydenhuollon kuin eläkkeidenkin kustannuksissa. Väestöpyramidi kerralla kuntoon.
Ja miksi sinä kuvittelet tämän olevan alireagointia? Koska sinulle ei kerrota kaikkea, niin asiaan ei reagoida riittävästi?
No, aika näyttää miten käy. Haluan nähdä konkretiaa, en lässytystä. Haluan nähdä omilla silmillä mihin ne tuhannet sairastuneet pistetään. Pandemia julistus olisi pistänyt vähän turboa tähän toimintaan.
No, aika näyttää miten käy. Haluan nähdä konkretiaa, en lässytystä. Haluan nähdä omilla silmillä mihin ne tuhannet sairastuneet pistetään. Pandemia julistus olisi pistänyt vähän turboa tähän toimintaan.
Uskotko sinä, että Kiinassa on alle 80000 sairastunutta?Nyt kun katsoo virallisia lukuja, on helppo havaita se mekanismi josta ketjun alkupäässä koitin nostaa keskustelua. Kun leviäminen kiihtyi räjähdysmäisesti, totta kai oli odotettavissa että kuolleisuus, joka laahaa perässä, "pienenee" (kuolleet/sairastuneet). Näinhän kävikin ja alun korkeammista lukemista taidettiin mennä alle 2% hetkellisesti. No nyt kun leviäminen on määrällisesti rauhoittunut (joskaan ei maantieteellisesti), on tämä yksinkertaistettu "kuolleisuus" noussut jo usean päivän ajan. Tämänhetkinen luku on 3,3%.
Tietenkin odotettavissa on paikallista vaihtelua, sillä kuolleisuuteen vaikuttaa niin terveydenhuollon taso kuin kapasiteettikin. Jos systeemi ylikuormittuu, voisi kuvitella että kuolleisuuskin voi olla korkeampaa.
Helvetti olisi irti jos toimittaisiin haluamallasi tavalla. Onneksi täällä voi meuhkata ja purkaa pelkojaan, viranomainen toimii taas tavallaan. Tsemppiä kuitenkin.
Uskotko sinä, että Kiinassa on alle 80000 sairastunutta?
Edelleenkään ei voi laskea kuolin % millään ilveellä, kun ei edes tiedetä todellista sairastuneiden ja kuolleiden määrää.
Spekuloisin mielummin, että totuus on jossain 0.2-3% välillä. Mutta ei voi tietää. Nihkeä virus jokatapauksessa.
Toivo olisi, että tälle pystyttäisiin jonkinlainen tehoava hoito kehittämään, ettei jäisi riesaksi tällaisena muotona, jolle ei voi tehdä muuta kuin hoitaa oireita.En tietenkään.
Älä ihmeessä. Mitäköhän olen tässä toitottanut viestistä toiseen siitä että hyvää dataa ei vain ole tarpeeksi. On vähän eri asia esittää varmoja mielipiteitä siitä että "ei tämä ole vaarallinen, turhaan hätäillään", ja valistuneita arvauksia siitä miten data tulee käyttäytymään. Lisäksi epävarmuus noissa luvuissa on huolta lisäävä, ei vähentävä asia, etenkin kun tämä korona on osoittautunut hitaaksi tappajaksi.
Edelleen yksi suurimpia huolia on että tämä jää pallolle pyörimään kaudesta toiseen. Tuolloin joku prosentinkin tappavuus (tai ihan vaikka influenssataso) olisi aikamoisen ikävä juttu.
No, aika näyttää miten käy. Haluan nähdä konkretiaa, en lässytystä. Haluan nähdä omilla silmillä mihin ne tuhannet sairastuneet pistetään. Pandemia julistus olisi pistänyt vähän turboa tähän toimintaan.
Minä vain näen tuon kuolin % jatkuvan huutelun ja henkselien paukuttelun tyyliin "Mitäs minä sanoin", ennenkuin on mitään oikeaa hajua Wuhanin tilanteesta vähän hassuna.
Reporter's Notebook: Life and death in a Wuhan coronavirus ICU
WUHAN (CAIXIN GLOBAL) - In the coronavirus epidemic, doctors on the front lines take on the greatest risk and best understand the situation. Peng Zhiyong, director of acute medicine at the Wuhan University South Central Hospital, is one of those doctors. Read more at straitstimes.com.www.straitstimes.com
Onko tämä linkattu tänne? Tuo tohtori on vissiin toimittanut datan tähän tutkimukseen:
Clinical Characteristics of Patients With 2019 Novel Coronavirus (2019-nCoV)–Infected Pneumonia in Wuhan, China
This single-center case series describes the demographics, symptoms, laboratory and imaging findings, treatment, and clinical course of 138 patients hospitalized with 2019 novel coronavirus (2019-nCoV)–infected pneumonia (NCIP) in Wuhan, China, highlighting presumed human-to-human...jamanetwork.com
Ikävä tuottaa pettymys kaikille lietsojille, mutta ei taida tämäkään vielä ihmiskuntaa tuhota. Tohtorin omien kokemusten mukaan teholle päätyvistä 4-5% kuolee. Kannattaa lukea kokonaan, antaa muutenkin vähän tilannekatsausta Wuhanilaiseen sairaalaan.
Saakohan IsoPunainenKissa unta enään, kun näitä käy läpi. Varmaan CCP propagandaa.
Minähän korjasin tuon myöhemmässä viestissäni omaksi mokakseni, melkeinpä heti. Mutta juuh.Niin varmaan näet kun et tajunnut sitä pointtia aiemmissa viesteissä etkä tajunnut tässä edellisessäkään. Piti kuitenkin taas tulla kuittailemaan. Muutenkin aika helvetin paksua tekstiä nimimerkiltä joka kirjoitti taannoin näin:
Tietenkäänhän tuo 4-5% osuus ei oikeasti ollut teholle joutuneista vaan kaikista tutkimuksen koronakeuhkokuumepotilaista.
Minähän korjasin tuon myöhemmässä viestissäni omaksi mokakseni, melkeinpä heti. Mutta juuh.
Vaikka tilanne on Euroopassa muuttunut, THL:n terveysturvallisuusosaston johtaja Mika Salminen pitää Italian määräämiä rajoituksia ylimitoitettuna.
– Luulen, että italialaiset tulivat tässä aika pahasti yllätetyiksi. Siellä on nyt tehty toimia, joiden kohdalla olisi ollut hyvä harkita kaksi kertaa miten toimitaan, sanoo Salminen.
Salminen arvioi, että ihmisten liikkumisen rajottaminen – paitsi silloin kun oikeasti tiedetään, että he todella ovat altistuneet tautiin – ei johda hyviin lopputuloksiin.
Salmisen mukaan Italian väkimäärään suhteutettuna kyse on kuitenkin edelleen kohtuullisen pienestä määrästä ihmisiä.
Vastaavaa kokonaisia kaupunkeja koskevia ulkonaliikkumiskieltoja tai liikkumisen rajoittamisia ei Suomessa voisi tehdä. Siihen tartuntatautilaki ei anna lupaa. Sen sijaan Suomessa olisi mahdollista peruuttaa joitakin tilaisuuksia tai suosituksin vähentää sosiaalista kanssakäymistä.
Voi tietty olla THL:llä on homma hanskassa ja kaikessa hiljaisuudessa laitetaan konetta kuntoon kun varaudutaan pandemian leviämiseen myös Suomeen.
Tämä on täysin mahdollista.
Mutta se että THL soittaa lehtien sivuilla suutaan esim. Italian voimakkaasta reagoinnista ei minua varsinaisesti vakuuta tästä. Se antaa minulle kuvan että THL vähättelee riskejä.
THL:n johtaja pitää Italian rajoituksia koronan takia ylimitoitettuina: "Luulen, että italialaiset tulivat tässä aika pahasti yllätetyiksi"
Tartuntatautilaki ei Suomessa mahdollista ulkonaliikkumiskieltoa. Sitä varten tarvittaisiin äärimmäisiä poikkeustilanteita varten laadittu valmiuslaki.yle.fi
Aika näyttää onko THL:n tuurilla ne laivatkin seilaa approach oikea tapa suhtautua tähän.