@BOL
Täytyy kompata, vaikka itse taudista ja siihen liittyvistä toimista olemme olleetkin eri mieltä. Päätöksenteko on ollut todella suhmuroivaa, hämärää, poukkoilevaa ja vallanhimoista. Sitten oikein mitään lakeja ei ole saatu luotua kunnolla ja ne vaikuttaisivat olevan ihan täynnä huolimattomuus- ja ymmärtämättömyysvirheitä.
Lähinnä tämä on vain vahvistanut käsitystäni siitä, kuinka vaikeaa ainakin Suomessa on saada osaavia ja fiksuja tahoja mukaan politiikkaan. Onhan tuo epäkiitollinen duuni; palkka on surkea verrattuna yksityiseen sektoriin ja siihen päälle asema julkisena sylkykuppina. Kokoomuksella on muutama ihan oikea osaaja, mutta muilla on todella hiljaista.
Jotenkin politiikka pitäisi saada houkuttelevammaksi nuorille osaajille. Nyt vaikuttaa siltä, että hallitukselle tuntuu yksinkertaisten lakipykälien tulkinta olevan aivan mahdotonta ja tunne (paniikki) tai kostonhimo (hallitus vs. Helsinki) ohjaa päätöksentekoa. Ei hyvä.
Ilman sitä, että lähdetään päätöksentekoa politisoimaan, niin päätöksen tai lain teko ei ole yksinkertainen prosessi. Siihen liittyy paljon poliitikkoja, virkamiehiä, lainoppineita ja muita. Ainakin jos mennään Suomen lakien mukaan. Poliitikko ei voi suoraan päättää oikeastaan mistään. Esitetään päätös, ministeriön virkamiehet valmistelevat tai useamman ministeriön virkamiehet. Sitten asia voi mahdollisesti voi mennä eduskunnan valiokuntaan joka säätää päätöstä. Sen jälkeen mahdollisesti lainoppineet joko hyväksyvät sen tai pistävät takaisin käsittelyyn, jos se ei lakien mukaan mene. Sitten mahdollisesti on vielä prosessissa asiantuntijoita jotka antavat omia lausuntojaan. Sitten vielä prosessiin voi poliitikot omat mielipiteensä eli joko hyväksyvät tai vastustavat ja taas lähtee päätös ties vaikka kuinka monennelle kierrokselle valmisteluun.