Jos on vakavan sairaalahoidon tarpeessa, joissakin tapauksissa (kuten yllä, toivottavasti muistin oikein) henkilöä ei sairaalaan siirretä. He ovat kotonaan palvelukodissa. Jos taas joku nuorempi on vakavasti sairas, kyllä Suomessa saa tarvittavaa hoitoa niin halutessaan.
Ei kukaan varma ole niin väittänytkään, että Suomessa tänään näin olisi tapahtunut. Sen sijaan ympäri Eurooppaa tilanne on monin paikoin jo se, että sairaalahoitoon otettavien koronasairaiden kynnys on kasvanut ja samanaikaisesti monien muiden sairauksien hoitoa on lykätty tai se on keskeytetty. Jos terveydenhoitojärjestelmä ei kykene tarjoamaan hoitoa sitä tarvitsiville, se on vähintäänkin suurissa ongelmissa - jos termiä "romahdus" ei halua käyttää.
Suomen terveydenhoitojärjestelmä ei ole mitenkään immuuni näiltä samoilta vaikutuksilta, jos tilanne pääsisi karkaamaan käsistä samoin kuin muualla Euroopassa.
Mitään erityisen heikkokuntoisia vanhuksia ei tietystikään sairaalaan, tai varsinkaan tehohoitoon viedä, missään. Useassa Euroopan maassa tehohoidossa olevien koronasairaiden keski-ikä on alle 60 vuotta.
Lisäksi viruksen käyttäytyminen tunnetaan nyt niin paljon paremmin, että sairaaloiden kapasiteetin riittävyys osataan arvioida tarkemmin ja kapasiteettia pystytään melko helposti lisäämään. Näistä syistä lockdowneja näytettäisiin nyt käytettävän vain alueellisina täsmäiskutoimenpiteinä ja vain silloin, kun on aivan pakko.
Hieman eri mieltä tästä kuinka helposti sitä kapasiteettia voidaan lisätä. Kyllä, kapasiteettia voidaan kasvattaa, mutta ei määräänsä enempää. Se kapasiteetin kasvattaminen on myös aina jostain muualta pois. Infektio- ja tehohoidon lääkäreitä ja hoitajia ei missään maassa ole määräänsä enempää.
Jos ja kun koronasairaita hoitamaan siirretään henkilökuntaa muista tehtävistä, he ovat niistä muista tehtävistä pois. Ja kun he eivät ole tällaisiin sairauksiin erikoistuneita, silloin ihmisten saama hoito on myös tasoltaan ja teholtaan heikompaa, mikä taas johtaa huonompiin tuloksiin.
Voidaan siis vaikka triplata koronahoittopaikkojen määrä, mutta se johtaa siihen, että muiden sairauksien hoito kärsii merkittävästi ja näiden koronasairaiden kuolleisuus ja hoitojaksojen kestot kasvavat.