Hankkeen loppuraportin mukaan puhelurobotiikalla voitaisiin säästää 300–600 työntekijän jokapäiväinen työpanos.
www.hs.fi
Jäljitystyötä eivät voi tehdä kuin terveydenhuollon ammattilaiset koska... syyt.
Nyt sitten on innovoitu a) Vaasassa suljettu terveysasemat kaikelta normaalilta toiminnalta, jotta saadaan siirrettyä väkeä jäljittämään, b) Helsingissä ulkoistettu asia nettilomakkeelle ja c) Eksote ulkoistanut asian robotille.
Kuinka helvetin vaikea se on nyt vain myöntää, että kyllä tätä työtä voivat tehdä muutkin (ja itse asiassa pitäisi tehdä muut) henkilöt - ja nopeasti palkata sitä väkeä.
Lomakkeista ja roboteista voi toki olla pientä apua prosessien nopeuttamisessa joissain tapauksissa, mutta jos (ja kun) ihmiskontaktia joutuu odottamaan päiväkaupalla, ne ovat tyhjän kanssa. Nyt lisäksi on keskitytty ihan väärästä suunnasta ratkaisemaan tätä asiaa. Robotti voi olla joissain kohdin lievä plussa osana toimivaa prosessia - mutta se toimiva prosessi pitää saada ensin ja sitten voidaan näitä alkaa hifistellä.
Niissä maissa missä asiaa on tutkittu ja kokeiltu, on todettu, että ihmiset eivät lähde todella suurella tavalla (l. karanteeni) rajoittamaan elämäänsä, jos viesti perustuu pelkästään johonkin muuhun ihmiskontaktiin.
Toinen kysymys onkin sitten, että miksi jatkuvasti päivästä toiseen tulee tällaisia lukuja, vaikka rajoitukset ovat olleet jo aikoja päällä. Onko näistä rajoituksista mitään hyötyä?
Koska virus leviää niissä ympäristöissä, missä rajoitukset eivät vaikuta mitenkään. Perheen sisällä, lähimmälle työkaverille jne. Kun tulee joku isompi, Vaasan kaltainen, leviämistapahtuma sen jatkotartuntoja kehittyy vielä pitkään itse tapahtuman alkuperäisten tartuntojen päätyttyä.