Koronavirus – keskustelua rokottamisesta

  • 1 255 805
  • 10 614

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Ja mitä sitten? Ehdotat että älkää vaan ottako rokotetta?

Suomessa on tähän mennessä kuollut 877 ihmistä Koronaan ja todettuja tartuntoja on reilu 82 500, yksin HUSin alueella on tähän mennessä toimitettu 102 000 AZ-rokotetta, joista valtaosa on myös jo käytetty. Kummassa olikaan isompi riski menehtyä?

On myös niin että tätini 51v. ja kaverini sisko 50v. Kuolivat veritulppiin ilman koronaa ja ilman rokotteita. Toinen jopa paljon ennen korona aikaa. Eli pointti oli se, että kas kummaa - ihmisiä kuolee veritulppiin.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kummassa olikaan isompi riski menehtyä?

Mutta kun koronavirukseen kuoleminen on luonnollinen asia, ja äärettömän epätodennäköinen sellainen. Rokotteen aiheuttamat kuolemat ovat taas ylimääräisiä, ja ne olisi vältetty olemalla ottamatta koko rokotteita...

... Tai jotenkin näin näitä on perusteltu...
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Ja nyt on ensimmäinen suomalainen jo kuollut veritulppaan jonka sai rokotteesta.

Niin? Tänäänkin on kuollut lukuisia ihmisiä lääkkeiden epätodennäköisiin haitta-vaikutuksiin ympäri maailman. Koronaankin kuolee koko ajan ns. vitusti jengiä.

Asiat voisi yrittää laittaa mittasuhteeseen jostain yksittäisistä veritulpista vouhkatessa.

Vitutattaa tämä loputon typeryys jos tämän takia koko koronapaska pitkittyy. Johtui se sitten nihilistisistä viranomaisista tai lukutaidottomista helppo-heikeistä, joita kansalaisiksikin kutsutaan.
 
Viimeksi muokattu:
F

Flonaldo

Noin 150 000 annosta viikossa tämän uutisen mukaan:
Pfizerin toimitusmäärien pitäisi toki tuosta vielä kasvaa, mutta pian aletaan olla myös siinä kohdin, että toisia annoksia pitää alkaa antaa isommissa määrin. Ja jos vielä AZ:aa ei anneta edes sitä aiemmin saaneille ja heille päätetään antaa Pfizeria, sekin syö rokotteita pois uusista ensimmäisistä annoksista. Vaikka siis oltaisiin miljoonassa kuukaudessa, hidastuu seuraavien ryhmien tahti selvästi.

Pfizer tehoaa Israelissa tehdyn tutkimuksen mukaan heikommin Etelä-Afrikan varianttiin, kuten oli odotettuakin, mutta en minä ainakaan ymmärrä tämän perusteella, että kuinka paljon heikommin...
Tästä päivä-pari sitten jo kirjoitinkin. Jos siis rokotteen teho eri variantteja vastaan olisi sama, voitaisiin olettaa niitä olevan rokotettujen joukossa samassa suhteessa kuin variantteja esiintyy yleisesti. Jos rokotteen teho alkup. versiota vastaan olisi 95 % ja rokotettujen joukossa RSA-variantin saamisen todennäköisyys olisi 7 tai 8x, olisi tämä perinteiseksi tehoksi muunnettuna 100 % - 8x (100 % - 95 %) = 60 %.

Mutta tähän nyt liittyy niin paljon epävarmuutta joka kohdassa, että tässä vaiheessa ei kannata sanoa yhtään enempää kuin "todennäköisesti heikompi".

Miksi näistä AZ:aan kriittisesti tai jopa kieltäytyvästi suhtautuvista nostetaan aina esiin ainoastaan veritulppien pelko. AZ:n tarjoama suoja prosentuaalisesti verrattuna Modernaan ja Pfizeriin on sen verran merkittävä että ihan jo sen takia suhtautuminen voi olla nihkeää. Koronaan vakavasti sairastumisen osalta hyöty on toki AZ:llakin hyvä. Silti omassa lähipiirissä on paljon ihmisiä joiden suhtautuminen AZ:aan on kriittinen enemmän tuosta syystä mutta media ei näistä ihmisistä puhu syystä tai toisesta.
Tässä nyt THL on jälleen kerran epäonnistunut viestinnässä.

Pfizerin tai Modernan rokotteen teho Suomessa ei ole 95 %. Ihan jo siksi että variantit. Ja lisäksi Suomessa toinen annos annetaan 12 viikon päästä.

Yhdellä annoksella (brittien miljoonien ihmisten otokseen perustuva) AZ:n rokotteen teho on vähintään sama ja todennäköisesti parempi kuin Pfizerin.

Suomessa THL myös aktiivisesti suunnittelee sen toisen annoksen antamisen lykkäämistä annettavaksi "sitten joskus". Tämä johtuen siitä, että itse bännivät nyt AZ:n, jolloin saatavuus on nihkeää ja halutaan antaa mieluummin ensimmäisiä annoksia.

Tänään rokotteelle kutsuttava siis saa toisen annoksensa ehkä joskus heinäkuun puolivälissä tai sitten kassellaan syssymmällä... Siihen asti mennään yhden annoksen teholla ja se tosiaan AZ mahdollisesti jopa parempi. Lisäksi tästä päivästä loppukesään on se hetki, jolloin suojautua haluat - heinäkuun lopussa tartunnat lienevät joka tapauksessa aika lailla nollissa.

Kaikki länsimaiset rokotteet ovat teholtaan aivan pirun hyviä. Prosenttien hierominen tai niihin hirttäytyminen ei ole järkevää, kun ne eivät alunperinkään olleet vertailukelpoisia, ja nyt eivät ole sitäkään vähää. Siis ne alkuperäisten kokeiden prosentit; nyt paljon enemmän merkitystä sillä mitä oikean elämän luvut kertovat miljoonien ihmisten otoksista.

Astra Zeneca on jo jonkun aikaa ollut tuularikansalle "epäluotettava" rokote, eikä nämä viimeisimmät uutisoinnit sitä luottamusta valitettavasti yhtään nosta. Ja mikä nyt olikaan se prosenttiosuus mille näitä veritulppia tulee, jotain luokkaa 0,01% AZ:lla rokotetuista jos edes sitäkään?
Tarkoitus oli viestissä tosiaan hyvä, mutta vähän nollia kaipaisi lisää...

EU:ssa tapauksia on todettu n. 1 / 100 000. Briteissä n. 1 / 250 000. Briteissä rokotettuihin kuuluu enemmän vanhuksia, kun EU:ssa selvästi vähemmän. Jostain puolivälistä siis ehkä totuus. Ja näitä aivolaskimotukoksia esiintyy normaalisti väestössä ehkä 1 / 300 000. ~Kaikki tapaukset ovat ajoitukseltaan osuneet pian rokotteen jälkeen, mutta sitten ehkä osan kohdalla se on ollut vain myötävaikuttava tekijä (=henkilö oli tälle altis ja olisi mahdollisesti saanut sen myöhemmin joka tapauksessa), ei kokonaan aiheuttava.

Kuulinko äsken sivukorvalla oikein televisiosta, että näitä tapauksia on ollut 6 kpl ja rokotteita annettu 7 miljoonaa!
Näin. Mutta jenkeissäkin J&J on vasta aloitettu ihan hiljattain, joten siinä on useamman viikon viive, että noissa rokotetuissa 7 miljoonassa ihmiset (mahdollisesti) aivolaskimotukoksia saavat ja siitä vielä viive, että ne johonkin CDC:n tilastoihin päätyvät.

6 kpl ovat siis ihan ensimmäiset varmaan sieltä alkupäästä. Nykytiedolla voisi olettaa, että se ei AZ:n luvuista suuremmin poikkea, kun molemmissa on sama annostelukin.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Jos Astra Zenecan ikärajasuositus säilyy, niin eikö silloin saapuneet ja saapuvat erät kannattaisi hyödyntää aloittamalla vaikka sitten etuajassa 2. rokotuskierros niille ikäryhmille, jotka ovat rokotteen ensimmäisenä saaneet?
 
F

Flonaldo

Jos Astra Zenecan ikärajasuositus säilyy, niin eikö silloin saapuneet ja saapuvat erät kannattaisi hyödyntää aloittamalla vaikka sitten etuajassa 2. rokotuskierros niille ikäryhmille, jotka ovat rokotteen ensimmäisenä saaneet?
Valitettavasti ei. AZ:n kohdalla paras teho tämän hetken tiedolla saavutetaan 10-12 viikon väliä käyttäen. Nopeammin tehosteen antaminen todennäköisesti heikentää tehoa, joten parempi on jopa pitää niitä siellä jääkaapissa.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Asuu Lahdessa joka sattuu olemaan 9. suurin kaupunki. Ja täällä on ollut nyt vähän huonot näkymät viime aikoina. Jopa hetkittäin huonommat kuin Helsingissä... (Kun Helsingissä tartunnat laski niin täällä nousi)
....
No Lahti onkin asukasluvultaan lähellä itä-helsinkiä. Ei sikäli, että tarkoittaisin kohdentamisella Helsinkiä, vaan ihan dynaamisesti sinne mistä on eniten hyötyä suomen kannalta, olkoon sitten vaikka Lahti.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Valitettavasti ei. AZ:n kohdalla paras teho tämän hetken tiedolla saavutetaan 10-12 viikon väliä käyttäen. Nopeammin tehosteen antaminen todennäköisesti heikentää tehoa, joten parempi on jopa pitää niitä siellä jääkaapissa.

Ok, tämä oli itselleni uusi tieto.

E: Toisaalta eikö tuo 10-12 viikkoa ole vähitellen jo kulunut ensimmäisistä rokotusryhmistä?
 
Viimeksi muokattu:

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
On myös niin että tätini 51v. ja kaverini sisko 50v. Kuolivat veritulppiin ilman koronaa ja ilman rokotteita. Toinen jopa paljon ennen korona aikaa. Eli pointti oli se, että kas kummaa - ihmisiä kuolee veritulppiin.

Siteeraamallasi kaverilla on kyllä rokotekriittiseksi isot odotukset piikkiä kohtaan, kun kuvittelee sen tarjoavan kuolemattomuuden.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Saisiko kertauksen eri EU rokotteista milloin suojaa alkaa tulla rokotteen jälkeen?

Melkeinpä heti piikistä, mutta ymmärtääkseni sellaisen kohtuullisena suojana pidetty raja tulisi noilla mRNA-rokotteilla noin kahdessa viikossa, adenovirusvektorirokotteilla taas tuossa menee hieman pidempään. Tosin sellaisenkin väitteen olen kuullut, että mRNA-rokotteilla olisi jo kaikkein pahimmilta muodoilta suojaava teho saavutettu jo noin viikon kuluttua, mutta minusta tuo on aika optimistisen kuuloista.
 
F

Flonaldo

Ennen päivää 10 ei Pfizerin alkuperäisessä kokeessa näy mitään vaikutusta (ks. kuva) - jossain päivien 14-21 välillä se kasvaa täyteen formuunsa.

Suurinpiirtein samoista päivistä puhutaan muiden kuin mRNA-rokotteiden kohdalla, mutta ainakin adenovirusvektorirokotteiden kohdalla teho kasvaa jopa 2 kk ajan. Voidaan siis ajatella, että vaikutuksesta mRNA-rokotteiden tapaan ylivoimainen valtaosa tulee tuossa kahden viikon paikkeilla hyvin lyhyessä ajassa, mutta se vielä hiljalleen siitä petraantuu.
 

Liitteet

  • PFIZER_CHART_NEW.png
    PFIZER_CHART_NEW.png
    314,8 KB · kertaa luettu: 103

TJ MACKEY

Jäsen
Kyllähän tilanne alkaa turhauttamaan. Mikäli J&J pistettiin kokonaan hyllylle niin eiköhän samoin käy myös AZ:lle, etenkin kun iltapäivälehdet ovat tämän päivän ajan revitelleet HUS:ssa veritulppaan kuolleeseen. En usko että KRARR:n pokeri pitää ja järki voittaisi. Tänään kuulin ensimmäistä kertaa Ylen uutisissa kun Fimean edustaja arvioi, että mikäli Suomen korona- tilanne olisi pahempi, niin siinä tapauksessa voitaisiin suositella rohkeammin näitä rokotteita, joissa on ”riskinsä”. Eli ilmeisesti korona ei olekaan niin vakavaa, tai tilanne ainakaan Suomessa niin vakava, vaikka tilanne on edelleen vakava, tai ainakin veitsenterällä.

En edes halua miettiä mitä tapahtuu, mikäli Pfizerin rokotteesta löytyy joku yksi miljoonasta mahdollinen riski. Silloin varmaan mennään sitten pelkällä lockdownilla.

Jumaliste on pää jumissa näiden uutisien myötä. Lääke löydettiin, mutta sitä ei haluta käyttää pahimmillaan tappavaan pandemiaan.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Ei sikäli, että tarkoittaisin kohdentamisella Helsinkiä, vaan ihan dynaamisesti sinne mistä on eniten hyötyä suomen kannalta, olkoon sitten vaikka Lahti.
Eikä tässä siitä ole kysymys vaan halusin kertoa että se sinun näkemä pikkupaikkakunta ja lande on kyllä ihan suurehko kaupunki (Suomen mittakaavassa) jossa korona ei ole ollut ihan mikään mitätön juttu. Jopa 56 päivittäisen koronatartunnan määrä on täällä pikkupaikalle ihan merkittävä. On huomioitu huolestuttavana vissiin jopa THL:ssä asti. Mutta mitäpä noista... tartuntoja tulee ja menee ja joku niitä laskeekin. Tulee mitä on tullakseen jos on tullakseen. Itse pidän uhkaa loppujen lopuksi melko vähäisenä (väkilukuun suhteutettuna). Eikä tämä ole mikään kilpailu enkä sen takia tuonut lukuja esiin. Äitini ei vastusta rokotusten keskittämistä sinne missä niitä tarvitaan. Kuten en minäkään. Tässä maassa täytyy olla paljon meitä osaavimpia ihmisiä niistä asioista juttelemaan ja päättämään.

Äitini huvittinut ja ihmettelevä tokaisu siitä että Helsingistä loppuu yli 65-vuotiaat (mutta alle 70-vuotiaat) rokotettavat... Oli vain sellaista yleistä ihmettelyä ja keskustelun avaus. Ja Helsingin jämät kyllä kävisi lähinnä vitsi koska ei rokotteet ole mitään ruokaa jota voi noin vain jaella. Äitini ja minä kyllä tajuamme mikä tämän "vääristymän" taustalla on. Alunperin AZ-rokotetta oli tarkoitus antaa alle 70- vuotiaille (mutta yli 18-vuotiaille?) ja annoksia jaettiin sen mukaan. Kun nyt AZ-rokotetta ei voi antaa kuin 65-69- vuotiaille niin.. Helsingistä nyt vaan voi loppua sellaiset jo tällä viikolla kesken. Ei se mitään vittuilua vaan niin vaan on (ainakin jos uskomme Ylen uutisointia).
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kyllähän tilanne alkaa turhauttamaan. Mikäli J&J pistettiin kokonaan hyllylle niin eiköhän samoin käy myös AZ:lle, etenkin kun iltapäivälehdet ovat tämän päivän ajan revitelleet HUS:ssa veritulppaan kuolleeseen. En usko että KRARR:n pokeri pitää ja järki voittaisi. Tänään kuulin ensimmäistä kertaa Ylen uutisissa kun Fimean edustaja arvioi, että mikäli Suomen korona- tilanne olisi pahempi, niin siinä tapauksessa voitaisiin suositella rohkeammin näitä rokotteita, joissa on ”riskinsä”. Eli ilmeisesti korona ei olekaan niin vakavaa, tai tilanne ainakaan Suomessa niin vakava, vaikka tilanne on edelleen vakava, tai ainakin veitsenterällä.

En edes halua miettiä mitä tapahtuu, mikäli Pfizerin rokotteesta löytyy joku yksi miljoonasta mahdollinen riski. Silloin varmaan mennään sitten pelkällä lockdownilla.

Jumaliste on pää jumissa näiden uutisien myötä. Lääke löydettiin, mutta sitä ei haluta käyttää pahimmillaan tappavaan pandemiaan.

Täysin samaa olen tullut pohtineeksi. Jos valtiovalta lähtee siitä, että 1/100000 haittavaikutus menee rokotteesta saatavien hyötyjen edelle, niin silloin joku voisi tehdä johtopäätöksen, ettei epidemiatilanne ole vakava lainkaan ja lakata noudattamasta suosituksia sekä ohjeistuksia.

Jos Suomessa tehdään sellainen päätös, että tänne kuuluvia käytännössä täysin turvallisia rokotteita jää käyttämättä joko kokonaan tai niiden käyttö viivästyy siten, että epidemiatilanne pitkittyy, niin lienee selviö, että päätöksen tehneet tahot tulee saattaa vastuuseen.
 
F

Flonaldo

Tänään kuulin ensimmäistä kertaa Ylen uutisissa kun Fimean edustaja arvioi, että mikäli Suomen korona- tilanne olisi pahempi, niin siinä tapauksessa voitaisiin suositella rohkeammin näitä rokotteita, joissa on ”riskinsä”. Eli ilmeisesti korona ei olekaan niin vakavaa, tai tilanne ainakaan Suomessa niin vakava, vaikka tilanne on edelleen vakava, tai ainakin veitsenterällä.
Linja ei näytä nyt järkevältä, mutta tartuntariskillä on tietysti iso osansa yhtälössä. Viisikymppisillä kuitenkin koronan tehohoitoon vievä riski (ja kaikki muu koronan riski päälle: normaali sairastaminen + levittäminen) on matalallakin ilmaantuvuudella monikymmenkertainen aivolaskimotukoksen riskiin nähden. Kaksi-kolmikymppisillä taas Suomen nykyisillä luvuilla riskien ero ei ole läheskään niin selvä.

Mutta kuten ylläkin todettu, ei tartuntatilanne tällainen ole luontaisesti, vaan se on viety alas merkittävillä rajoituksilla. Fimea, THL tai yhtään kukaan ei voi toisaalla kannattaa rajoituksia välttämättöminä ja toisaalla sitten mennä niiden taakse rokotteen käyttörajoituksissa. (Ja Suomen raja ei ole edes siellä viisikymppisissä, vaan 65:ssä)
 

Snoppen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Jumaliste on pää jumissa näiden uutisien myötä. Lääke löydettiin, mutta sitä ei haluta käyttää pahimmillaan tappavaan pandemiaan

Sama täällä. Nyt on saanut vuoden katsoa uutisia kuinka kaivetaan joukkohautoja milloin missäkin. Brasiliassa riehuu tauti joka nyt vie nuoria teholle. Nyt kun vihdoinkin on olemassa rokote, kääntyy pelottelu sen puoleen.

Itse olen kallistumassa sen puoleen että tulkoon korona. Tässä on nyt mennyt vuosi kiltisti odotellessa että saadaan rokotteet kansalle. Itse en yksinkertaisesti jaksa enää tätä jatkuvaa kohusta toiseen elämistä.
 
Suosikkijoukkue
KK
Ja mitä sitten? Ehdotat että älkää vaan ottako rokotetta?

Suomessa on tähän mennessä kuollut 877 ihmistä Koronaan ja todettuja tartuntoja on reilu 82 500, yksin HUSin alueella on tähän mennessä toimitettu 102 000 AZ-rokotetta, joista valtaosa on myös jo käytetty. Kummassa olikaan isompi riski menehtyä?
Mitä sitten. Miljoona ihmistä on kuollut kotonaan. Mitä sitten? Ihmisiä kuolee ja sairastuu mistä milloinkin ja tuon tuosta. Nyt se vain osuu 99% heikkoihin. Miksi laittaa rattaat kiinni. Malaria.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllähän tämä tavallaan huvittaa että ihmisille suurinpirtein normaalisti pakotetaan syömään masennuslääkkeitä, opiaatteja ja muita lääkkeitä isoineen sivuoireineen ja sitten ei voitaisi rokotteita iskeä jolla pelastettaisiin miljoonia ihmisiä ja saataisiin yhteiskunta auki muutaman veritulppatapauksien takia?
 

MrOrange

Jäsen
Yli 1 000 ihmistä on kuollut kuluneen viikon aikana – Yhteyttä vedenjuontiin tutkitaan, vedenjakelu lopetetaan selvitystyön ajaksi

Arvioiden mukaan jopa 5,5 miljoonaa suomalaista on saattanut juoda vettä kuluneen viikon aikana. Tilastokeskuksen mukaan saman viikon aikana jopa tuhat ihmistä on kuollut. Vuosittain Suomessa kuolee noin 53 000 henkilöä. Kaikki heistä ovat saaneet nestettä elimistöönsä ennen kuolemaansa. THL selvittää veden yhteyttä kuolemiin. Vedenjakelu keskeytetään perusteellisten tutkimusten ajaksi, joiden on määrä kestää ainakin kolme kuukautta.

- Nyt ei ole oikea aika avata hanaa, kommentoi pääministeri.

Lähde: Iltapulunpaska
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Täysin samaa olen tullut pohtineeksi. Jos valtiovalta lähtee siitä, että 1/100000 haittavaikutus menee rokotteesta saatavien hyötyjen edelle, niin silloin joku voisi tehdä johtopäätöksen, ettei epidemiatilanne ole vakava lainkaan ja lakata noudattamasta suosituksia sekä ohjeistuksia.

Jos Suomessa tehdään sellainen päätös, että tänne kuuluvia käytännössä täysin turvallisia rokotteita jää käyttämättä joko kokonaan tai niiden käyttö viivästyy siten, että epidemiatilanne pitkittyy, niin lienee selviö, että päätöksen tehneet tahot tulee saattaa vastuuseen.

Pitää allekirjoittaa kyllä joka sana. Covid-19 pandemia on saattanut yhteiskunnat ja kansat halvaustilaan, mitä ei ole nähty globalisaation aikana. Inhimillinen kärsimys on ollut merkittävä, mutta ennen kaikkea taloudellisen toimeliaisuuden rajoittaminen on johtanut dystopiaan, mistä maksamme hintaa vielä pitkään.

Israel ja UK ovat toimineet erinomaisina koelaboratorioina rokotteiden toimivuudesta ja kuinka riittävä laumasuoja mahdollistaa yhteiskunnan palauttamiseksi käytännössä normaalitilaan ja ennen kaikkea, miten tämä palauttaa ihmisten uskon tulevaisuuteen.

Jokainen rokotteista sivuoireita saava saa sympatiani ja jokainen menetetty ihmishenki on tragedia, mutta globaalistikin joistain sadoissa tai ehkä tuhansissa mitattavat veritulpat eivät voi olla riittävä syy pitää koko ihmiskuntaa pakkopaidassa. Menetetyt työpaikat ja myös rokotuksen viivyttelystä johtuvat ihmishenkien menetykset ja vakavat sairastumiset, mitataan täysin eri mittakaavassa, kuin yksi sadastatuhannesta tai yksi miljoonasta mittakaavan sivuoireet. -Rokottamatta jättäminen maksaa moninkertaisen määrän ihmishenkiä, mitä vältetyt veritulppatapaukset.
 
Viimeksi muokattu:

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Pitää allekirjoittaa kyllä joka sana. Covid-19 pandemia on saarta saattanut yhteiskunnat ja kansat halvaustilaan, mitä ei ole nähty globalisaation aikana. Inhimillinen kärsimys on ollut merkittävä, mutta ennen kaikkea taloudellisen toimeliaisuuden rajoittaminen on johtanut dystopiaan, mistä maksamme hintaa vielä pitkään.

Israel ja UK ovat toimineet erinomaisina koelaboratorioina rokotteiden toimivuudesta ja kuinka riittävä laumasuoja mahdollistaa yhteiskunnan palauttamiseksi käytännössä normaalitilaan ja ennen kaikkea, miten tämä palauttaa ihmisten uskon tulevaisuuteen.

Jokainen rokotteista sivuoireita saava saa sympatiani ja jokainen menetetty ihmishenki on tragedia, mutta globaalistikin joistain sadoissa tai ehkä tuhansissa mitattavat veritulpat eivät voi olla riittävä syy pitää koko ihmiskuntaa pakkopaidassa. Menetetyt työpaikat ja myös rokotuksen viivyttelystä johtuvat ihmishenkien menetykset ja vakavat sairastumiset, mitataan täysin eri mittakaavassa, kuin yksi sadastatuhannesta tai yksi miljoonasta mittakaavan sivuoireet.

Toisaalta haluan uskoa, että Suomessa on kykyä ja osaamista tehdä järjellä perusteltuja ratkaisuja siten, ettei yksikään rokote jää ainakaan tämänhetkiseen tietoon pohjautuen käyttämättä. Kyllä täällä kuitenkin enemmistö osaa laskea ja siinä vaiheessa jos annoksia alkaa mennä roskiin samalla kun epidemia pitkittyy, niin poliittinen paine tulee olemaan ennennäkemätön. Ja niin pitääkin olla.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Itse sain Astra Zenecaa 4 viikkoa sitten (ikä 40 ja 50 väliltä) ja reilun vuorokauden kuluttua alkoivat reilun vuorokauden kestäneet flunssa/kuumeoireet (lämpöhuiput 38.1). Päänsärkyä ei itsellä ole käytännössä ikinä, mutta sitäkin esiintyi oikein kunnolla ja hyvin erikoisina episodeina. Päätä särkee edelleen silloin tällöin sieltä täältä, mutta laitetaan ne jo tässä vaiheessa NHS ongelmien piikkiin.
Minulla muuten identtinen tapaus, ikä ym. paitsi oireiden vakavuus. Pistoskohdassa kosketustuntemus tai miten tuota kuvailisi. Kipu menisi liioitteluksi. Käytännössä sama kuin mitä aina kaikilla rokotuksilla. Rokotuspäivä ja seuraava yö oireetta. Seuraavana päivänä lievää väsymystä. Yöllä iski vilu ja kovasti värisyttikin. Olin varma, että on kuumetta, vaan ei ollut. Huonosti nukuttu yö, joten jo siksikin seuraavana päivänä taas väsymystä. Ja siinä ne oireet sitten olivatkin. Seuraava annos kesäkuun alussa. Olikohan AZ silloin taas jo käytössä ikäisilläni. Ei tulisi mieleenkään kieltäytyä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös