Se on tarkoituksella niin tietosuojasyistä.Jos se softa on koko ajan päällä skannailemassa, on se nyt ihan helvetin hassua, että viitsii hakea tiedon kerran päivässä.
Se on tarkoituksella niin tietosuojasyistä.Jos se softa on koko ajan päällä skannailemassa, on se nyt ihan helvetin hassua, että viitsii hakea tiedon kerran päivässä.
On. Niin iso, että se osaltaan tekee koko sovelluksesta hyödyttömän. Altistumisesta menee joku aika, että se tartunnan saanut käy testeissä ja saa tuloksensa. Siinä kohdin se altistunut voi olla jo tartuttava. Sen tartunnan saaneen testituloksesta jokainen tunti on aikaa, kun altistunut voi mahdollisesti tartuttaa muita ihmisiä.Onko tämä oikeasti ongelma? Ihan ok sykli mielestäni.
Tää oli... siis, hä? Tuota pitäisi avata aika paljon enemmän, että oikeasti pitäisi sitä järkevänä ja tarkoituksenmukaisena. (En siis sinua tarkoittanut, vaan Solitaa, joka näin selitteli)Se on tarkoituksella niin tietosuojasyistä.
Niin pitäisi. Ehkä tässä on ajateltu jotain, että henkilö julkisessa tilassa räplää kännykkää ja jos frendille sitten samalla sekunnilla piippaa koronavilkku, niin tämä paljastaisi kuka on sairastunut. Joka tapauksessa kyse on hyvin todennäköisesti Suomelle tyypillisestä GDPR-asetuksen ylitulkinnasta, mistä olen tälle palstalle kirjoittanut aikaisemminkin.Tää oli... siis, hä? Tuota pitäisi avata aika paljon enemmän, että oikeasti pitäisi sitä järkevänä ja tarkoituksenmukaisena. (En siis sinua tarkoittanut, vaan Solitaa, joka näin selitteli)
On. Niin iso, että se osaltaan tekee koko sovelluksesta hyödyttömän. Altistumisesta menee joku aika, että se tartunnan saanut käy testeissä ja saa tuloksensa. Siinä kohdin se altistunut voi olla jo tartuttava. Sen tartunnan saaneen testituloksesta jokainen tunti on aikaa, kun altistunut voi mahdollisesti tartuttaa muita ihmisiä.
Siis perustavaa laatua oleva kysymys on, että miksi vitussa se koodi ei tule automaattisesti positiivisen testituloksen mukana? Vai oliko niin, että hän oli jopa kysynyt sitä koodia, mutta ei ollut saanut?Ystävän (Kenen mökillä olin viikonlopun) avovaimolla todettu korona. Sunnuntaina alkoi oiree, nuha, hajuaisti hävis ja 31,7°C kuumetta. Kävi julkisessa testeissä. Ei oo mitää koodia saanut vilkkuun. Ystävää ei testata koska oireeton. Miten tää vilkku edes voi toimia?
Valtion IT-hankkeilla on yhteistä vain tämä ja aivan tolkuton rahanmeno.Vituiksi vedettiin tämäkin
Vituiksi vedettiin tämäkin
Sellaista tilannetta ei vain tule olemaan pitkään aikaan. Ongelmaa ei ole vielä edes myönnetty, joten sen ratkaisemisessa kestää viikkoja ellei kuukausi.Itämisaika on yleisimmin 4-5 päivää, joten kerran päivässä sinänsä toimii tähän skenaarioon, mutta silloin ei saa muualla ketjussa olla viiveitä.
Jokainen jäljitetty kontakti on kotiinpäin ja vähentää tartuntojen kasvua. Tämäkään ei ole hopealuoti - eikä varsinkaan ole sitä nykyisillä viiveillä.Jos n 60% jää tartuntojen alkuperästä selvittämättä, niin kuinka järkevää näitä kohta on enää yrittää jäljittää? Siis jos tuo osuus kasvaa niin missä se raja kulkisi? Jossain vaiheessa kuvittelisi että terveydenhuollossa olisi muitakin tärkeitä tehtäviä taas hoidettavana kuin noita? Resursseja taitaa olla aika paljon kiinni tuossa kohta.
Ei se sovelluskaan erityisen hyvältä vaikuta kun paljastui, että se tarkastaa altistuksia ruhtinaalliset kerran päivässä, mutta isompi ongelma kuitenkin tässä tämä koko homman turhaksi tekevä koodin odottelu. Todella raivostuttava juttu.
Sasse. Ei ollut vissiin tajunnut kysykää sitä koodia. Kyselee kun hänelle luvattiin soittaa alkuviikosta. Samoin ystävälleni piti myös joku tartuntatauti lääkäri soitella noista karanteeniohjeista. Mitään ei ole kuulunut.Siis perustavaa laatua oleva kysymys on, että miksi vitussa se koodi ei tule automaattisesti positiivisen testituloksen mukana? Vai oliko niin, että hän oli jopa kysynyt sitä koodia, mutta ei ollut saanut?
Tai puhelinmyyjät.Sellaista tilannetta ei vain tule olemaan pitkään aikaan. Ongelmaa ei ole vielä edes myönnetty, joten sen ratkaisemisessa kestää viikkoja ellei kuukausi.
Jokainen jäljitetty kontakti on kotiinpäin ja vähentää tartuntojen kasvua. Tämäkään ei ole hopealuoti - eikä varsinkaan ole sitä nykyisillä viiveillä.
Tätä työtä voisivat hyvin tehdä vaikka Telian "onko liittymäasiat kunnossa?" geelitukat. Heistä ei ole pulaa ja heidät voisi kouluttaa tehtävään viikossa.
Outoa. Itselläni tuo tarkistaa altistukset neljän tunnin välein.
Oma Koronavilkkuni ei toimi niinkuin pitäis. Oli lehdissäkin uutisoitu ongelma, että akunsäästö estää havaintojen tarkistamisen ja avaimien hakemisen, oma puhelimeni ei ollut sitä tehnyt yli 14 päivään. Noh, korjauspäivitys tuli, ja nyt sovellus kysyy lupaa akunsäästön poisottamiselle ja sen sallin. Ongelma on se, että se kysyy sitä joka kerta kun sovelluksen avaa, se ei siis ilmeisesti rekisteröi oikein suostumustani. Tämän johdosta altistumisia tarkistetaan (tai avaimia haetaan) ainoastaan kun sammutan kännykän ja avaan uudestaan.
Niin, siis se Mehiläinen tai vastaava kuitenkin ilmoittaa henkilölle positiivisen testituloksen. Miksi samalla ei voisi ilmoittaa Koronavilkun koodia vaikkapa sitten omakannan kautta? Formaalin karanteenipäätöksen toki tekee virkalääkäri, mutta siinä vaiheessa henkilö on tiennyt tartunnastaan usein jo kauan. Jäljityksen kanssahan sovelluksella ei ole mitään tekemistä, kun siinä olevat kontaktit eivät päädy identifioituna yhtään mihinkään (mikä sekin on hölmöä). Jäljittäjien työ on kokonaan eri prosessi. Sovelluksen idea on kai kertoa "get tested asap".
Sen ymmärrän, että jokaisen kohdalta altistumisilmoitukset eivät lähde heti. Sen sijaan 1-23 h viiveen takia en ymmärrä miksei se viive ole vaikka 5-59 min.
En ymmärrä nyt kyllä logiikkaasi lainkaan.Aika helposti pystyisi tuollakin viiveellä vaikka Turku-Helsinki bussissa päättelemään, että viereisellä penkillä istuva krapulaisen näköinen opiskelija on sylttytehdas. Minusta tässä tapauksessa kerran päivässä -tarkistus on hyvä ratkaisu. Viivettä pitäisi saada muualta karsittua pois. Vaikeaahan se toki on, jos tartuntoja tulee siinä määrin mitä pk-seudulla.
Sinulla tuntuu olevan hiukan väärä käsitys sovelluksen funktiosta. Se on nimenomaan osa ja apuväline jäljitysprosessin kokonaisuudessa. Eikä edes kovin suuri osa sitä. Juurikin jäljittäjät ovat niitä henkilöitä, jotka lähettävät avainkoodeja käyttäjille samassa yhteydessä, kun haastattelevat heitä henkilökohtaisesti saadakseen lisätietoja kyseisten henkilöiden liikkeistä. Täällä Mediuutisten artikkelissa on avattu kuviota aika hyvin. Jos Mehiläiseltä lähetettäisiin koodi suoraan käyttäjille, niin jäljittäjiltä saattaisi jäädä hyvinkin olennaista tietoa saamatta.
En ymmärrä nyt kyllä logiikkaasi lainkaan.
Olet ollut krapulaisen opiskelijan kanssa bussissa. Opiskelija menee kahden päivän päästä testiin, saa tuloksen 3,5 päivän päästä, jäljittäjä saa yhteyden kuuden päivän päästä, koodi vilkussa 6,5 päivän päästä kohtaamisesta.
Miksi siinä kohdin pitäisi sitten olla vielä lisäviive?
Tartuntoja tulee pk-seudulla juuri nyt aivan helvetin vähän. Järjestelmän pitäisi kestää 1000 tartuntaa pk-seudulla päivässä, jotta siihen voidaan todella turvautua.
Tämä on täysin epärealistinen tapahtumakulku.Jos yksityisyydensuoja ei sinulle merkitse mitään, olet toki oikeutettu siihen mielipiteeseen että viivettä ei saisi tuossa kohdassa olla yhtään. Uskoisin kuitenkin että tässä tapauksessa olet vähemmistössä. Aika moni varmasti olisi jättänyt Koronavilkun kokonaan lataamatta, mikäli siinä ei yksityisyydensuojaa olisi huomioitu.
Jos olet oireinen ja käynyt testissä, et ole bussissa. Ok, yksi tuhannesta saattaa olla sellainen kusipää, mutta tämän todennäköisyys on ~0.
Tarkennus vielä tapahtumakulkuun: pitää olla käynyt siis testissä, saanut positiivisen tuloksen (!!!) ja sitten sen ja jäljittäjän soiton välissä ollaan siellä bussissa. Tästä voidaan tuomita enimmillään kolmen kuukauden vankeusrangaistus.Jos olet oireinen ja käynyt testissä, et ole bussissa. Ok, yksi tuhannesta saattaa olla sellainen kusipää, mutta tämän todennäköisyys on ~0.