Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

KooKoon joukkueen rakentuminen kaudelle 2016–2017

Viestiketju osiossa 'KooKoo' , aloittajana Fordél, 08.12.2015 klo 21.55.

 1. Old Tom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Eli todennäköisyys tuommoisen 15-20 maalin miehen löytämiseksi on äärettömän pieni. Maalimäärä 20 on toisaalta kova vaatimus hyökkääjältä, jota mahdollisesti vielä etsitään. Viime kaudella runkosarjassa 20 maalilla oli sarjan 4.-7. paras maalintekijä (Aho, Kuusela, Paajanen, Saarela). KooKoon osalta viime kaudella runkosarjassa yli 15 maalia teki ainoastaan yksi pelaaja eli Josh Green 19 maalia. Seuraavaksi parhaat maalintekijät olivat Haataja (14), Lehtonen (12), Malinen (12) ja O´Connor (9 maalia). Olisi tietysti lottovoitto löytää joku lähes 30 maalia iskevä pelaaja, kuten Chad Rau (28 maalia) viime kaudella. Melkein uskallan väittää, että todennäköisemmin Jukurit välttää jumbopaikan, kuin että tuommoinen maaliruisku löydetään. En kuitenkaan lyö vetoa tästä.
   
  Viimeksi muokattu: 02.09.2016 klo 19.03
 2. Old Tom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Kallela täyttää nippanappa tuon vaatimuksen 15-20 maalin miehestä, jos tarkastellaan hänen koko liigauraansa. Toni Kallela pelannut uransa aikana liigassa 105 ottelua tehoilla 14+14=28 eli ei hän ainakaan ole ratkaisu mahdollisiin maalinteko-ongelmiin. Jotain outoa tuossa hänen cv:ssään myös on, koska kaveri on vaihtanut seuraa jatkuvasti siten, että ei ole saanut pelata usein edes yhtä kokonaista kautta samassa seurassa. Aikoinaan kyllä iski hirveät pisteet A-nuorten liigassa 33+42=75 ja pistepörssissä jäi koviakin nimiä hänen taakseen. Tosin tuosta on nyt aikaa viitisen vuotta ja sen jälkeen hänen ura ei ole lähtenyt oikeastaan missään vaiheessa lentoon. Muistelisin jostain lukeneeni, että hän ei olisi joukkuehengen kannalta paras mahdollinen pelaaja.
   
 3. MurhaaMenoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
  Sumulaaksossa kuului kummaa kuiskuttelua tänään KooKoo A ensimmäisessä kotiottelussa. Olin kuulevinani itse MurhaMaski Freddyn nimen. Kutsutaanko hänet nyt hätiin? Kelpaisiko?
   
 4. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Jos ei parempaa ole tarjolla niin ihan hyvinhän se Freddie viime kauden pelasi. Välillä oli jopa jumalamoodissa. Toivottavasti kuitenkin joku kovempi ukko uuniin
   
 5. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Mun mielestä KooKoon hyökkäys on kauttaaltaan valmis. Mielestäni ei ole realistista odottaa näillä resursseilla tätä kovempaa hyökkäystä. Oikeasti, miettikääs nyt. Toista kautta sarjassa pelaavalla jengillä olisi/on kolmoskenttänä Savilahti - Immonen - Kantola. Ilman suurempia loukkaantumisia voidaan mielestäni tällä pelailla ihan hyvin alkukausi. Tärkeintä on saada kaksi hyvää kärkikenttää kasaan. Ja nehän saadaan vaikka joku laituri tippuisi pois, koska Savilahti, Kantola ja Hakulinen ovat KooKoon resursseilla ihan kärkikentän jätkiä. Ja silti kolmos- ja neloskenttiin riittää Liigatason jätkiä, jotka voivat pelata vähintään ns. nolla nollaa.

  Hyökkäyksen vahvistamisen sijaan pitää nyt laittaa kaikki paukut laadukkaan veskan hankkimiseen. Sitten kauden edetessä täytyy katsoa mikä paikka tarvitsee eniten vahvistusta, jos ja kun resursseja on jäljellä. Voihan se olla, että Eklund ei pysy taaskaan kasassa ja puolustukseen tarvitaan top4-pakki.
   
 6. Minor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Paremman puutteessa, kyllä. Olen vähän skeptinen, että saataisiin naarattua joku AHL-tason kassari järkevään hintaan.
   
 7. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Freddie tehnyt tosin sopparin Italiaan Asiago joukkueeseen joten tuskin sieltä lähtee. Valmentajana muuten NHL:stä tuttu veskari Tom Barrasso.
   
 8. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Itse olen puolestaan skeptinen AHL-veskojen suhteen. Jos sieltä tullaa ekaa kertaa pelaamaan Eurooppaan ja hyvätasoiseen sarjaan niin taso voi olla mitä tahansa Steve Passmoresta ja Karl Goehringista johonkin oikeasti laadukkaaseen veskaan.
   
 9. Old Tom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Frédéric Cloutier pelasi viime kaudella huippukauden liigassa vaikka hänet tuomittiin etukäteen liigan huonoimmaksi maalivahdiksi, joka pelaa väärässä sarjassa. Freddy oli liigan torjuntatilaston 11. paras maalivahti torjuntaprosentilla 91,92 %. Voittoprosentti oli tosin huomattavasti huonompi kuin esim. Juha Järvenpäällä vaikka torjuntaprosentti olikin parempi kuin Järkkärin 91,35 %. Kyllähän Freddy viime kaudella löi kuitenkin luun kurkkuun arvostelijoille ja todisti, että pystyy pelaamaan hyvällä tasolla liigassa. En nyt kuitenkaan hirveän innoissani olisi Freddyn paluusta mustaoranssiin paitaan. Mieluummin joku nuorempi AHL-tason veskari, jos vain on saatavilla järkevään hintaan. Toki Freddy toiseksi maalivahdiksi nyt kuitenkin mieluummin kuin joku KooKoon A-junnujen veskari.
   
 10. Old Tom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  No mikäs olisi vaihtoehto? Suomalaisia liigatason maalivahteja ei taida juurikaan olla saatavilla. Jos ei AHL:stä niin mistäs sitten? Eihän tää mikään ihannetilanne tietysti KooKoon kannalta ole, kun Järkkäri meni loukkaantumaan.
   
 11. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Ei.

  Lainaus:
  Joo, Reetu pelasi odotuksiin nähden jopa erinomaisen kauden, mutta turvaverkkona oli Järkkäri, jonka taso tiedettiin kohtuullisen hyvin jo ennen kautta. Nyt parina olisi Perhonen, joka ratsastaa kuitenkin vielä pääasiassa potentiaalillaan eli Perhonen-Cloutier-kaksikko olisi lähtökohtaisesti (pieni) askel taaksepäin debyyttikauteen nähden.

  Maalivahtipuoli vain pitää saada kasaan, koska jos jostain syystä seuraava askel (säälipleijarit) Liiga-hierarkiassa jää ottamatta, niin se on A++) tämän hetkinen maalivahtitilanne ja sitten myöhemmin b) rosterin kapeus, joka sekin kaipaa toki parannusta.
   
 12. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Esimerkiksi ulkomaalaiset maalivahdit, jotka ovat antaneet näyttöjä Liigassa tai muussa eurooppalaisessa huippusarjassa.

  AHL.sta suoraan Liigaan tulleita veskoja, jotka olisivat onnistuneet, ei mulla tule montaakaan mieleen. Muutama, mutta nekin taitavat olla ECHL:sta tulleita (esim. Zapolski).

  Ja jos KooKoon täytyy tehdä soppari koko kauden ajaksi, koska Järvenpäätä ei ole realistista odottaa takaisin huippukunnossa tällä kaudella, mahdollisuudet mm. Engstrandin tapaisten veskoen suhteen nousevat.
   
  Viimeksi muokattu: 02.09.2016 klo 23.57
 13. Old Tom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Ilman muuta nämä olisivat lähtökohtaisesti parempia hankintoja kuin AHL-arvat, jotka eivät ole aikaisemmin pelanneet Euroopassa. Markkinat taitaa kuitenkin tässä vaiheessa olla aikalailla tyhjät tämän suhteen.

  Jos katsotaan, ketkä viime kaudella liigassa pelanneista maalivahdeista on enää ilman sopimusta niin ei siellä ole muita kuin Christian Engstrand, Jere Myllyniemi ja Mika Noronen. Engstrand olisi näistä hyvä hankinta, mutta Myllyniemelle ja Noroselle en näe mitään käyttöä. Vähissä on siis vaihtoehdot liigassa pelanneiden maalivahtien suhteen. Engstrandista ei ole tietoa onko edes jatkamassa Suomessa tai jatkaako ylipäätään pelaamista.

  Itävallan liigassa viime kaudella pelannut Bernd Brückler näyttäisi olevan vielä ilman sopimusta.

  Saksan DEL-liigassa viime kaudella pelanneista maalivahdeista mm. Jeff Deslauriers, Ray Emery, Tyler Beskorowany ja Sébastier Caron olisivat myös ilman sopimusta. Tokihan osa näistä ovat KooKoolle liian isoja kaloja ja onko heillä edes kiinnostusta tulla Suomeen pelaamaan on taas kokonaan toinen juttu.

  Olisihan tuolla rapakon takana pelenneista maalivahdeista vielä Joni Ortio ja Karri Rämö ilman sopimusta :)

  Eihän sitä koskaan tiedä, vaikka tässä kävisi KooKoolle samanlainen mäihä, kuin kuin kaudella 1992-93, kun Jarmo Myllys siirtyi NHL:stä San Jose Sharksista KooKoon maalille.
   
  Viimeksi muokattu: 03.09.2016 klo 10.38
 14. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Ei niitä vaihtoehtoja liiaksi ole, mutta aivan varmasti niitä löytyy, kuten Johan Backlund, Kevin Lindskoug, Michael Garnett, Leland Irving jne.

  Vielä kun näiden päälle lisätään nuo Liigasta löytyvät vaihtoehdot niin kyllähänä niitä vaihtiksia on sen verran, että ei tarvitse varmaankaan ottaa täyttä AHL-arpaa (=veska, jonka tasosta Euroopassa ei tiedetä mitään).

  Linkit vievät EliteProspectsiin.

  Lainaus:
  Melkoista Norosen aliarvioimista. Kyllä Noronen olisi kokeneena veskana hyvä kirittäjä Perhoselle ja pystyisi varmasti olemaan KooKoossa voittava veska.

  Lainaus:
  Kyllä, mutta jos Noronenkaan ei kelvannut niin Brücksiä ei kannattaisi edes mainita. Mielestäni kiitos ei hänelle.

  Lainaus:
  Kyllä, nämäkin vielä, mutta molemmilla on varmasti kysyntää Liigaa kovemmista sarjoista.
   
 15. teroz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
  Entä jos Mikko Rämö kaivattaisiin vielä esille. Mutta joo, ei varmasti ole helppo rasti. Samassa pitää huolehtia budjetista, kun leveyttä pitää aivan varmasti tuoda muillekin sektoreille.
   
 16. Kurt Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, sympatiat HIFK
  Lainaus:
  Juuri näin. Joukkueen tärkein pelipaikka kyseessä, joten #paremmin saisi toimia sloganina myös sillä osastolla.

  Yksi vaihtoehto olisi nuori kehityskelpoinen kaveri suoraan kahden vuoden sopparilla koodinimellä "Heljanko" tai "Hrachovina". Tällöin olisi jo seuraavan kauden veskaritkin kiinnitetty, Perhonen ja uusi kaveri, Järvenpäälle ei sitten enää tilaa olisikaan. Ja kukapa tämä nuori sitten olisi? No, en tiedä. Eikä mun tarvi tietääkään, en ole skoutti saati sitten minkään seuran UTJ.
   
 17. Tim Callahan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Nyt on tehty sopimus Pohjois-Amerikasta tulevan veräjänvartijan kanssa. Käsittääkseni kyseessä on ihan tekijälle, mutta en tiedä nimeä tai muuta.

  Saapuu näinä päivinä Suomeen ja eiköhän julkistus ole tällä viikolla. Toivottavasti samalla kuullaan onko kenttäpelaajistoon tulossa lisää lihaa.
   
 18. Funky Duck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Jos kyseessä on tekijämies, niin olisiko AHL-tausta sitten se, mitä kaverilta löytyy? Löytyisikö kyseinen veskari sitten täältä: Elite Prospects - Hockey Free Agents 2015/16 (linkki Eliteprospectin vapaisiin AHL-veskareihin)
   
 19. Old Tom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Laitetaan vielä linkit myös vapaisiin NHL- ja ECHL-veskareihin:

  Elite Prospects - Hockey Free Agents 2015/16

  Elite Prospects - Hockey Free Agents 2015/16

  En jaksa käydä kaikkia veskareita läpi, mutta olisihan tuolla NHL-listalla ainakin yksi osan viime kaudesta Euroopassa pelannut veskari Ray Emery.

  Eliteprospects.com - Ray Emery

  Hinta vain taitaa olla KooKoolle liikaa.
   
 20. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Hieno uutinen ja hyvä, että tähän reagoitiin ennen sarjan alkua. Toisaalta eihän oikein muita vaihtoehtoja toki ollutkaan ja aika oletusarvoinen ratkaisu Kultaselta.
   
 21. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
 22. Tim Callahan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Ei sieltä mitään Emery-tason kavereita tule, kun hintalappu pyörinee neljännesmiljoona ssa.

  Zetan ehdotus kävi omassa mielessään myös. Toisaalta kaveri saapuu tosiaan rapakon takaa fyysisestikin, joten onko Olkinuora majaillut vieläkin siellä?
   
 23. Old Tom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  No joo selvähän se, että Emeryn tasoisia maalivahteja ei tulla näkemään liigassa, kuten mainitsinkin, hinta on aivan liian korkea.
  Onko kenelläkään tarkempaa tietoa Jussi Olkinuorasta? Itselleni hän on kokonaan uusi tuttavuus. Pelannut näköjään nuorten SM-liigan jälkeen rapakon takana kuusi kautta. Vaikea sanoa, olisiko hänestä Juha Järvenpään korvaajaksi, koska en ole koskaan nähnyt hänen pelaavan. On kuitenkin pelannut yli 20 peliä AHL:ssä vaikka suurimman osan rapakon takana onkin pelannut NCAA:ssa ja ECHL:ssä.
   
 24. Sabaton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
  Jussi Olkinuora treenasi ainakin vielä kuukausi sitten Tapparan kanssa ja oli puheiden mukaan fyysisesti kovassa tikissä. Mutta jos vahvistus saapuu vasta lähipäivinä Suomeen, niin tuskin on Jussi kyseessä, ellei hän ole jostain syystä matkannut takaisin Pohjois-Amerikkaan.
   
 25. Pelicans81 Jäsen

  Lainaus:
  Löytyy siltä veskalta AHL-taustaakin, mutta pelannut urallaan myös muualla. Olkinuora se ei kuitenkaan ole, mutta tuolta listalta löytyy.