Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

KooKoon joukkueen rakentuminen kaudelle 2016–2017

Viestiketju osiossa 'KooKoo' , aloittajana Fordél, 08.12.2015 klo 21.55.

 1. Fordél Jäsen

  KooKoon ensi kauden joukkueen osalta pyörii todella vähän huhuja, mutta joukkueen kasaaminen on taatusti Kultasella ja kumppaneilla kovaa vauhtia käynnissä. On siis aika avata myös Jatkoaikaan spekulointi- ja seurantaketju KooKoon ensi kauden Liigajoukkueesta.

  KooKoon nykyisen joukkueen sopimustilanteen voi käyda katsomassa täältä EliteProspectsin sivuilta. Muutama tärkeää pelaajaa on jo kiinnitetty ensi kaudeksi, kuten Järvenpää, Lehtonen ja Malinen. Ensi kauden sopparitilanteesta löytyy lähinnä vain yksi ei-toivottava pelaaja eli O-P Grönholm, mutta hän menkööt leveysosaston miehenä, kirjaimellisesti...Monella pelaajalla on optioita, mutta niistä mulla ei ole tietoa, että onko seuran vai pelaajan (esim. O´Connor).

  KooKoon tilanne näyttää sikäli ihan hyvältä, että talous lienee kunnossa ja hyvien otteiden myötä joukkueeseen on varmasti myös jonkinlaista imua. Toki kilpailu laadukkaista pelaajista on ensi kaudellakin todella kovaa, mutta toivottavasti KooKoo on ollut taas ajoissa hereillä ja saanut kalastettua muutamia nousevia kykyjä riittävän ajoissa.

  Itse lähtisin kasaamaan KooKoolle ja Mattilan pelitapaan jotain tämän suuntaista pelaajamateriaalia:

  Janne Lahti (Lukko) - Jarkko Malinen - Markus Nenonen (JYP)
  Jasse Ikonen (HIFK)
  - Josh Green - Jere Sallinen (Jokerit)
  Aki Kangasmäki - Peter Tiivola (Blues) - Eero Savilahti (Ilves)
  Toni Hyvärinen - Jan-Mikael Juutilainen - Mikko Alikoski
  Tomi Peltonen, Anthony Guttig jne.

  Ryan O´Connor - Mikko Lehtonen
  Oscar Eklund - Mikko Kukkonen (Blues)
  Ari Vallin - Julius Nyqvist
  Arttu Pelli - Markus Västilä
  Ossi-Pekka Grönholm

  Juha Järvenpää
  Frédéric Cloutier

  Pitäisin siis pitkälti kasassa nykyisen rungon, johon hankkisin vahvistukseksi muualta muutaman varmahkon kokeneemman suorittajan. Pääasiassa hankkisin kuitenkin nuorehkoja ja urallaan eteenpäin pyrkiviä pelaajia, joilla se paras Liigakausi on vasta tulossa.

  Keskustelu on avattu ja ei muuta kuin omia spekulaatioita kehiin!

  Edit. kirjoitusvieheitä
   
  Viimeksi muokattu: 11.12.2015 klo 14.59
 2. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Mitenhän tuo oma poika Virtasen Mikko? Keväällä taitaa päästä kokeilemaan liiga jengissä kun armeija loppuu?
   
 3. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Mikäli Antti Kerälä ei saa Ässiin jatkosopparia niin siinä olisi sopiva kaveri KooKoolle 2-3 sentteriksi. Taitava, ei liian vanha eikä liian kallis. Jos KooKoon sentterit olisivat ensi kaudella Malinen/Green/Kerälä/jokumuu niin siinä olisi Liigatasolle ehdottoman riittävä nippu.
   
 4. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Ei missään nimessä lähtökohtaisesti kakkossentteriksi vaan kolmoseen. Jos kaikki menisi putkeen, voisi olla jopa kakkossentteri, mutta lähtökohtaisesti kolmossentteri jos vaan ei ole kallis. Ilman muuta ominaisuuksiltaan oikean tyyppinen pelaaja, kuten olisi Peter Tiivolakin, joka tosin olisi taatusti halvempi.
   
 5. Fordél Jäsen

  Tänäänkin kun katsoi sivusilmällä HIFK-TPS -peliä niin ei voi muuta sanoa kuin, että toivottavasti KooKoo olisi Jasse Ikosen perässä. Näkisin hänet todella hyvänä palasena Mattilan sapluunaan. Asenne ja fyysinen taso ovat kunnossa, pelaa suoraviivaisesti maalia kohti ja omaa myös hyvän puolustusasenteen. Ja kuten tänään nähtiin, omaa myös käsiä ja pystyy haastamaan kiekollisena. KooKoolla olisi tarjota Ikoselle vielä isompaa roolia kuin HIFK:ssa ja yv-vastuuta. Näkisin Ikosen mainiona hakuna Maliselle kaveriksi. Toiseen laitaan joku hyvällä laukauksella varustettu maalintekoon kykenevä laituri, tyyliin Markus Nenonen niin meillä olisi kasassa suht huokealla hinnalla koottu hyvin potentiaalinen tehoketju.
   
 6. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Kerälä alkaa näillä peleillä (24o, 15p ja +9) pelaamaan itselleen jonnekin parempaa pelipaikkaa kuin KooKoon kolmoseen.
   
 7. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Siitä vaan. Kuten totesin, parhaimmillaan olisi kakkossentteri, mutta taso on heitellyt viime vuosina liikaa. Ei ole mitään takeita, että peli Mattilan alaisuudessa luistaisi samalla tavalla kuin Ässissä. KooKoolla ei ole varaa ottaa kärkipelaajan suhteen tällaista riskiä. Näin ollen mielummin Greenin jatko tai vastaava varma korvaaja ja sitten kolmoseen joku hyökkäyspäähänkin potentiaalinen sentteri kasvamaan tulevaisuudessa isompiin saappaisiin.
   
 8. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Kuten jo aiemmin kirjoitin, tuo sentterinippu olisi Liigaan varsin riittävä. Kunhan ei lukita mitään ketjunumeroita vaan annetaan poikien pelata.
   
 9. Kurt Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, sympatiat HIFK
  Lainaus:
  Ikonen oli jo viime kaudella ennen loukkaantumistaankin niin hyvä, että näkisin suurena ihmeenä mikäli hän vaihtaisi Kouvolaan. Tällä hetkellä aivan erinomainen pelaaja, jolla hintalappu suuressa nousussa. Tuon tyyppinen pelaaja pitäisi saada naarattua Kouvolaan ja yhtä siirtoa aiemmin, eli siinä vaiheessa kun hän siirtyi Kalpasta HIFK:hon. Tällä hetkellä taitaa olla ulottumattomissa - valitettavasti.
   
 10. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Voipi olla hyvinkin näin eli on KooKoon tavoittamattomissa, mutta on siellä pienet mahdollisuudet, jotka liittyvät vastuuseen. Rahalla ei varmastikaan pystytä kilpailemaan, mutta KooKoolla olisi tarjota kärkikentän roolia hyvän sentterin vierellä ja yv-vastuuta. Ikosen peliaika voisi huidella KooKoossa jossain 18 minsan tuntumassa. HIFK:ssa Ikonen pelannee ensi kaudellakin 3-4 kentässä noin 15 minsan peliajalla. Yv-vastuuta tuskin on luvassa. Ei suuri ihme siis jos vaihtaisi johonkin toiseen seuraan ja vaikka KooKooseen, mutta tottakai kova siirto.
   
 11. KOOKOOBOY Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Hyvää pohdintaa @Fordélilta. Itse muokkaisin puolustuksesta Västilän pois ja tilalle Koponen.

  Maalivahdeissa toivoisin jatkumoa tulevaan eli Järvenpään pariksi veskari joka voisi jo ensi kaudella ottaa ykkösveskarin paikan. Näin ollen Järkkärin sopparin umpeuduttua olisi meillä kaudelle 2017-2018 jo ykkösveskari "omasta takaa".
   
 12. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Tällaiseen rooliin olisi Liigan nykyisistä vapautuvista maalivahdeista saataville ensi kaudeksi lähinnä Sami Rajaniemi, Rasmus Rinne ja Samu Perhonen. Näistä olisin ehdottomasti Rajaniemen perässä, sillä hänen torjuntatyöskentelynsä on vakuuttanut ainakin allekirjoittaneen. Ensi kaudeksi tandemina Järvenpää-Rajaniemi ja sitten seuraavalla kaudella Rajaniemi ykköseksi.
   
 13. "TeeWeeKaks" Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Ensi kauden joukkueeseen tämän alkukauden pohjalta jatkoja tekisin seuraavien kanssa:
  (huom! en huomioi nykyisten sopparien kestoja)

  Maalivahdit: molemmat jatkoon!

  Puolustajat: O'Connor, Eklund, Lehtonen, Kurki, Pelli, Koponen, Vallin.

  Hyökkääjät: Malinen, Green, Haataja, Rinkinen, Hyvärinen, Juutilainen, Peltonen. ...Kangasmäki unohtui
   
 14. Kokeneempi veli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, TPS, Toronto Maple Leafs, Leijonat
  O´Connorin optio on ainakin seuran käsissä oleva lappu. Muista en mene takuuseen, mutta uskoisin seuran ilmoittavan ainoastaan seuraoptioista.

  Connorin,Lehtosen ja Pellin myötä pakisto on ihan tosi hyvässä jamassa varsinkin kiekollisen osaamisen suhteen. Tähän kun vielä Eklundin jatkon saisi ja ehkä toivoisi uutena miehenä jotain kunnon isäntää maalin eteen. Kurki saisi myös papereissani jatkaa, ja Marlokin voisi jatkaa rotaatiopakkina. Suurin neuvotteluvaltti olisi sellainen, jolla saataisiin OPG purkamaan ensi kauden sopimus. Nyqvisitllä myös sopimus ensi kaudesta.
   
 15. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Tähän tuskin on mahdollisuuksia, koska ainakaan Liigasta OPG:lle tuskin on ottajia. Toisaalta hän on saanut kuitenkin jonkin verran luottoa Mattilalta eikä ole missään koirankopissa Rajalan tapaan, joten tuskin miestä saadaan tai ollaan edes savustamassa ulos. Toivottavasti on kuitenkin rotaatiopakki ensi kaudella ja ihan siellä rotaation häntäpäässä.
   
 16. MurhaaMenoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
  Ja Arttu Pellille on saatava tarpeeksi pitkä sopimus. Jos nyt sentään joskus nousisi oman kylän mies ihan huipputasolle KooKoossa. Ja Pellihän sitä jo toki on.
   
 17. kahden suunnan sentteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Alkuun todettava, että Malisen ja Lehtosen voimassaolevat sopparit ensi kaudelle ovat kyllä niin huippujuttu ettei tosikaan. Kiitos vielä kerran toimistolle.

  Greenin suhteen voidaan varmaan luottaa siihen, että muualle ei enää ole lähdössä. Toinen kysymys on sitten, jatkaako pelaamista. Mieshän on omien sanojensa mukaan pelannut nyt neljä-viisi kautta "one more year" -asenteella, ja luontevin aika palata kotiin olisi juuri nyt tämän kauden jälkeen jolloin esikoinen voisi aloittaa koulun kotona. Toisaalta joukkueen liidaus kauniissa kouvostoliitossa haalarit päällä näyttää maistuvan. Minun sanakirjassani "työhevosen" selitteenä on vain Joshin kuva. Melkeinpä voisi virtuaalisesti edesmenneen palstaveljen sanoin todeta, että "antaisin panna".

  Maliselle ennustin ennen kauden alkua KHL-kauppaa, eikä se nyt tässä puolivälin krouvissa taida kovin kaukana ollakaan, kun pisteitä kasassa 24 ja pistepörssin kärki Kuusela 33, Ramstedt 29, Perrin 28, Kallio 25. Toki vaikka lähtisi niin siirtokorvauksillahan saataneen hänelle korvaaja shoppailtua. Myös Lehtosen ylle uskaltaisin varovaisesti tällaista riskiä sovitella.

  O'Connor ja Eklund edustavat sitä osastoa jotka pitäisi saada pidettyä, mutta joille luulisi maksukykyisempiäkin ottajia löytyvän.

  Aika paljon näiden jo mainittujen pelaajien kohtalo koko KooKoon ensi kauden nippuamäärittää. Mitä useampi näistä saadaan pidettyä, sen parempi.

  Peltonen, Juutilainen ja koutsin luottohevonen Koivisto taitavat olla aika selviä jatkajia. Haataja tuntuu turvalliselta jatkolta jos vain itse haluaa meillä jatkaa. Vallin jatkoon. Veskarit jatkoon, molemmilla vielä potentiaalia parantaa. Pelli tietysti jatkoon. Kangasmäki ja Rinkinen mun puolesta joo.

  Lammassaari, Rajala, Watkins, Huhtanen, Grönholm ei jatkoon.

  Muut ihan sama, täysin korvattavissa.
   
 18. Kokeneempi veli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, TPS, Toronto Maple Leafs, Leijonat
  Lainaus:
  Peltoselle ja Juutilaiselle kyllä, mutta koutsin luottohevonen saisi kyllä laukata ihan muualle. Uskallan sanoa, että jos sarjan huonointa hyökkääjää etsitään ottelumäärään ja peliaikaan verraten, niin vastaus on Mika Koivisto. Haatajan jatko tuntuu epätodennäköiselle, koska miehen lappu on sen verran suuri ettei KooKoolla taida olla varaa koko kautta sellaista hintaa maksaa kenellekkään. Toki verho ei ole kovin hyvin heilunut joten jos liksa tipahtaa niin onhan kaikki mahdollista, mutta epäilen vahvasti.
   
 19. Minor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Koiviston eduksi on sanottava kiekkojen blokkaaminen, mutta jotain pitää tapahtua kentän toisessakin päässä. Vaikka palkka ei kova olekaan, niin 26 otteluun tullut 1 syöttöpiste on todella surkea hinta/laatu -suhde. Sama pätee Watkinsiin, Huhtaseen ja Lammassaareen. Siinä olisi hyviä täytemiehiä Jukureihin.

  Jotenkin haluaisin kuvitella, että Haataja olisi löytänyt Malisesta sen tutkaparin ja haluaisi jatkaa isossa roolissa ensi kaudella. Palkkapyynnössä pitää vain tulla paljon vastaan. Toivotaan.
   
 20. Ansa Paitsio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Jos Greenin edesottamuksilla ei jatkoa tarjota niin ihmettä minusta. Tietysti jos hän hinnoittelee itsensä pilviin niin...
  Olisipa mukavaa tietää, mitä hänen kanssaan on neuvoteltu.
  Tässä vain yksi pelimies. Muista spekulointi jatkuuuuu
   
 21. teroz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
  Green on osoittanut olevansa sen luokan ammattimies, että hänet pitäisi ehdottomasti pitää mukana, vaikka konkari toki onkin. Mutta niitä tarvitaan ja tällä teemalla pitäisi myös Vallinin ja Haatajan, jos se vain on mahdollista.

  Peltonen on mielestäni pakassa pelaaja, jota Mattila ei arvosta. Samassa kategoriassa Rinkisen ja Rajalan (ja nyt myös Västilän) kanssa, eli he ovat pelaajia joista saisi enemmän irti tällä sarjatasolla, mutta Mattila on valinnut toisen tien Watkins, Guttig ja Lamppu hyökkäyskolmikon kautta. Joten näkisin Peltosen jatkon hyvänä asiana, mutta en usko että menee jatkoon Mattilan kanssa.

  Koivisto on mielestäni ihan hyvin vedellyt liigajäillä, ei mitään loistokasta, mutta sitä tuskin kukaan odotti. Blokkeja tulee tässäkin sarjassa, niitä taas lienee moni odottikin.
   
 22. Kokeneempi veli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, TPS, Toronto Maple Leafs, Leijonat
  Lainaus:
  Ei varmaan kukaan loistokasta odottanutkaan, mutta jos vedät pelipaitaa päälle illasta toiseen yli 11 min peliajalla niin on perusasioita joita pelaajalta pitää voida odottaa.

  Ei liigatasolla tee mitään miehellä, jonka kiekollinen taito on sama kuin ringettemailalla pelaisi. Pitäisi vähän olla osaamista. Tällä en tarkoita käsiä joita tarvitaan läpiajoissa, vaan edes pientä osaamista syöttää kiekkoa lapoihin paineen alta omissa tai keskialueella, tai edes joskus tuoda osaamisellaan pientä uhkaa maalintekoon omalla panoksellaan. Lisäksi kiekottomassa pelissä omissa on välillä uskomattomia hankaluuksia päättää ketä vartioi ja koohotetaan hullun lailla vailla päämäärää. Ja vaikka blokkeja tulee määrällisesti kiitettävän paljon, mutta paljon on myös tilanteita joissa Koivisto koohottaa itsensä vipuun kun pakki vähän hämää, tai on myöhässä blokkaustilaanteesta tehden maskia veskarille. Jos kaveri on ollut kolmen tehdyn maalin aikana kentällä koko kauden aikana tuolla vastuulla, niin vastapainona pitäisi olla aivan uskomattomia ominaisuuksia joita hänellä ei ole. Päinvastoin hänen huonot osa-alueensa ovat tälle tasolle surkeita ja "vahvuudet" heikkoja tai maksimissaan keskinkertaisia = huono liigapelaaja. Mattila halusi Koiviston kortin katsoa ja nyt se on katsottu. Ei jatkoon missään nimessä ja mitä vähemmän pelaa loppukaudella niin sen parempi KooKoolle!!!
   
 23. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  +- tilastoissa ei montaa ukkoa ole plussan puolella.
  Västilä +5
  O´Connor +3
  Vallin +1

  toisessa ääripäässä

  Huhtanen & Koivisto -8
  Juutilainen & Kurki -9
   
 24. Kioto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Tähän vahva sama myös täältä suunnalta.
  Yrityksestä ja tsempistä ei homma Koiviston kohdalla todellakaan jää kiinni, mutta liigatasolla se pelkkä kova yritys ja tsemppi eivät vaan enää riitä.
  Myös huomiolle pantavaa on se että Koiviston panos hyökkäyspäässä on täysi nolla, valitettavasti jo aiemmin mainitut 0+1 tehot Liigassa ja Mestiksen 14 tehopisteen kaudet parhaimmillaan kertovat karua kieltä kiekollisista kyvyistä.
  Itsekkin olin luottavainen Koiviston kyvyistä suoriutua Liigassa, mutta nyt täytyy todeta että miehen pelinopeus ja pelinluku eivät vaan valitettavasti millään riitä Liigassa niin että option käyttämisessä näkisin järkeä.
   
 25. Steus Jäsen

  Olisin jo pari kautta takaperin kaivannut mieluummin Miska Humalojaa Kajaanin suunnasta Mattilan mukaan, mutta Koivisto ja Arttu Heikkinen tuli. Nyt Mattilan entinen luottoratsu on käynyt Kärppien puolella kokeilemassa isojen poikien pelejä ja käsittääkseni pärjännyt ihan hyvin. Ainakin jonkun maalin räppäsi reboundista pari viikkoa takaperin. Siinä olisi potentiaalinen peluri alaketjuihin ja alivoimille, mutta onko hänessä sen kummempaa upgradea esim. Juutilaiseen, Kangasmäkeen tai Peltoseen?