Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

KooKoon joukkueen rakentuminen kaudelle 2016–2017

Viestiketju osiossa 'KooKoo' , aloittajana Fordél, 08.12.2015 klo 21.55.

 1. Magnesia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Kyllähän tuo DEL-liigan miehen signaus on merkki siitä, että pelimerkkejä säästetään kenttäpelaajiin. Meinaan tuo sakemanni ei voi olla kallis.
   
 2. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  Lainaus:
  Kenestä puhut?
   
 3. Funky Duck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
 4. bay22 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nurmisen Pasin Posse
  Lainaus:
  Mikäli kyseessä on tuo Niklas Treutle, niin kyllähän nuo pari NHL-peliä viime kaudella nostaa miehen palkan pois luokasta "todella halpa".
   
 5. Kurt Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, sympatiat HIFK
  Instagram

  Siinä se uusi veskari on. Kuka lie onkaan?
   
 6. teroz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
  Kyllähän se tuolta Treutlelta näyttää.
   
 7. Old Tom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Jos kyseessä on Niklas Treutle, niin ei hän kovin huonolta vaihtoehdolta vaikuta Järvenpään korvaajaksi. Pelannut kuitenkin viime kaudella jopa pari peliä NHL:ssä ja sinne nyt ihan jokainen maalivahti pääse pelaamaan. Viime kaudella pelasi pääosan kautta AHL.ssä.
   
 8. fourtyone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Minnesota Wild
 9. Funky Duck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
 10. Fordél Jäsen

  Jaahas, ei mikään erityisen innostava haku tilastojen valossa, mutta toivotaan, Treutlesta on hyvät tiedot ja taso riittää. Onneksi on koeaika ja pelejä edessä, joten päästään tsekkaamaan kaverin taso. Low risk - high reward.
   
 11. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Änärissä ei saanut näemmä mitään kiinni mutta AHL:ssä sentään jotain. Ei se ota jos ei annakkaan. Toivotaan että antaa
   
 12. heavylutaa18 Jäsen

  Hienoa reagointia vaikka itelle viime kauden HPK paidan Perhonen ei ois ykkösenä ihmetyttäny. Näitä mahtuu aina liigaan! Toiv onnistuu!
   
 13. #_6 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
 14. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  No enemmin tuollainen 25v kaveri joka on jo päässyt haistelemaan big showta ja todennäköisesti haluaa sinne päästä takaisinkin kuin joku 35v veteraani jolla ura auttamatta jo takanapäin ja paikat kestää mitä kestää. Ihan hyvä stuntti Järvenpäälle tähän kohtaan eikä varmasti vie kaikkia KooKoon euroja.
   
 15. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Siis nyt en oikein saa kiinni tästä. Kehittyvälle maalivahdille kolme-neljän vuoden takaiset tilastot ovat aikalailla sama ja edellisen kerran, kun Treutle pelasi Euroopassa mies kellotti käytännössä DEL-liigan kovimmat tilastot runkosarjan huippujoukkueessa ja syrjäytti esim. kuusinkertaisen MM-kävijän Florian Hardyn ykkösmaalivahdin paikalta. Tilastoissa jäivät tunnetummista nimistä taakse mm. Dennis Endras, Petri Vehanen, Seabastien Caron, Thomas Duba, Jason Bacashihua, Chris Mason jne. Kauden jälkeen NHL-tulokassopimus Arizonaan ja kausi AHL:ssä ykkösmaalivahtina lyhyellä NHL-kokemuksella. Ei breikannut vielä Pohjois-Amerikassa, mutta esim. AHL-statsit olivat paremmat kuin vaikkapa Joni Ortiolla. Ikää 25-vuotta eli CV näyttää mielestäni jopa erinomaiselta ja jotenkin tuntuu, että nyt ollaan voitu oikeasti napata aika kovakin kiinnitys. Toki disclaimerina, että eihän maalivahdeista koskaan tiedä ja muut perus-jargonit päälle. Olen silti jopa innoissani tästä hankinnasta.

  Kuinka usein Liigaan on tullut 2010-luvulla ulkomaalaisvahti, joka on edellisellä kaudella pelannut NHL-otteluita, jos lockout-kautta ei lasketa?
   
 16. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  Samaa mieltä, tuohan vaikuttaa lähtökohtaisesti ihan tasavertaiselta, ellei jopa paremmalta kuin Järvenpää. Ei Järvenpää ole kovin tasainen maalivahti ollut ennen viime kautta (jolloin vissiin veti hyvin), joten jos puhtaasti statsien perusteella saisin valita niin ottaisin todennäköisesti Treudlen ennen Järkkäriä.

  Ei toki välttämättä onnistu, mutta ainakin lähtökohdat on hyvät kun on Euroopassakin kerran uransa pelannut. Oikein mainio hankinta tässä vaiheessa kautta.
   
 17. Magnesia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Niin, voidaan miettiä pystyisikö Järvenpää vetämään AHLssä tai DEL-liigassa samoilla statseilla tai pelimäärillä, ehkä ei. Ja Järvenpään stuntia tässä haettiin.
   
 18. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Toisaalta NHL:ssä ehkä pystyisi...

  Jos Cloutier pelasi kuitenkin Liigassa jopa erinomaisesti, vaikka viime vuosien tausta oli huonommilla statseilla Saksan kakkosliiga ja joku Alppi-höntsä, niin en osaa kovin huolissani olla, vaikka ei esim. NHL:ssä tämä saku saanut suunnilleen silmiään kiinni. Mulla on fiilis, että upside voi olla parhaimmillaan se, että ottaa kohtuu selkeän ykkösmaalivahdin paikan jo loka-marraskuussa ja seuraavalla kaudella KHL:ään. Siis se best-case-skenaario. Tuskin Perhosta tuolloinkaan täysin kakkoseksi jätetään, vaan mennään A ja A1-tandemilla. Noh, toisaalta voipi taas toki olla, että Niklas ehtii helposti Oktoberfesteille koti-Müncheniin pelikassinsa kanssa, tiedä näistä. Mutta joo, tähän paikkaan Kultaselta varsin potentiaalinen haku.
   
 19. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Tällä tarkoitin viime kautta. AHL:ssa 90,5 torjuntaprosentti ei aiheuta ainakaan mussa riemun kiljahduksia. Kiva jos sussa aiheuttaa. Visiitti NHL:ssa ei kerro sinsänsä mitään. Pitäisi tietää, miksi sinne pääsi pelaamaan: olivatko otteet AHL.ssa niin hyvät vai oliko ylhäällä sen verran loukkaantumisia, että Treutle oli seuraava jonossa vai jotain muuta?

  Lainaus:
  Kuten totesin, low risk - high reward.

  Lainaus:
  Ainakin Leland Irving (Jokerit), Enkä ymmärrä miksi pitää rajata keinotekoisesti ulkomaisiin veskareihin. Kotimaisista löytyy ainakin Jussi Rynnäs (Kärpät).
   
 20. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  No, parempi se oli kuin esim. jo mainitsemallani Ortiolla, jos puhtaaseen tilastoskouttaukseen haluaa lähteä, vaikka se ei olekaan allekirjoittaneen pointti. Eivät ne viime kauden statsit toki aiheuta erityisiä riemunkiljahduksia, mutta ei ihan huuhaa-ukoille 24-vuotiaana tehdä NHL-sopimusta ja peluuteta kuitenkin AHL:ssä ykkösmaalivahtina (eniten joukkueesta) ja päästetä kokeilemaan NHL:ssäkin, oli syy mikä tahansa. NHL-matsi on kuitenkin edelleen kohtuullisen korkea mittari maalivahdille. Lisäksi edellinen kausi Euroopassa oli loistava ja vaikka DEL ei ehkä Liiga olekaan, niin Treutle ei ole mikään ummikkojenkki/kanukki ensimmäistä kertaa isossa kaukalossa.

  Lainaus:
  Tästä samaa mieltä ja siksi ihmettelenkin pienoista negailuasi(?). Mikä nykyisessä kokeilussa on eniten vikana, jos saa udella? Jos siis muuta vikaa on kuin AHL-tilastot.

  Lainaus:
  No voidaan ottaa toki mukaan suomalaisetkin, jos se helpottaa.
   
  Viimeksi muokattu: 06.09.2016 klo 21.23
 21. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Kymmenen suomalaista seurapomoa kymmenestä ottaisi jengiinsä mielummin Ortion kuin Truetlen. Ja tämä ei ole mikään dissaus Truetlea kohtaan vaan pointtina on se, että Ortion taso Liigassa tiedetään. Niin varmasti kuin nyt kestään voidaan sanoa, Ortiosta voi todeta hänen olevan huippuveska Liigaan. Tekniikka, pääkoppa, asenne jne. kaikki ovat kunnossa. Ortio pelasi myös viime kaudella 22 ottelua NHL:ssa, joten kaiken kaikkiaan vertailu Ortioon ei ole järkevää.

  Ja siitä NHL-pestistä pitäisi saada taustatietoa ennen kuin sille voi antaa jotain erityistä painoarvoa. Kyllä, paljon on aina tehty oikein, kun päästään kokeilemaan maailman kovimpaan sarjaan. Sitä ei kukaan kiistä.

  Lainaus:
  Ei mulla ole mitään erityistä negaa tätä hankintaa kohtaan, joskaan ei mitään riemun tuntuakaan. MIksi? Koska en tunne yhtään koko kaveria, viimisimmät tilastot eivät erityisesti vakuuta (joskaan eivät luo erityistä epävarmuuttakaan) ja kaverin tasosta Liigassa ei ole hajua. Olen täällä jo monta kertaa tuonut esille, että pitäisi saada mahdollisimman varma tapaus Järvenpään korvaajaksi, etenkin nyt kun soppari tehdään koko kauden mittaiseksi. Liigassa tasonsa näyttäneet veskat olisivat mulla selkeesti ykkösvaihtiksia, kuten Engstrand. Mutta kenties näitä ei ollut saatavissa ja nyt mennään Treutlella. Voi olla erinomainen haku, ei siinä mitään. En vain pidä riskeistä, mitä tulee joukkueen tärkeimpiin pelipaikkoihin. KooKoo on onnistunut riskien välttämisessä kyllä muuten loistavasti kärkipelaajien suhteen. Treutlenkin kohdalla riskiä laskee se, että hän on Euroopasta ja pelannut pääosin täällä. Jo tältä osin astetta paria riskittömämpi tapaus kuin Eurooppaan ensimmäisen kerran tuleva jenkki tai kanukki. Toivotaan, että kyse on uudesta Endrasista.

  Lainaus:
  No ei mitään sen ihmeellisempää, kuin että a) en anna yksittäisille NHL-peleille erityistä arvoa ja b) en ymmärrä miksi piti rajata ulkkarimaalivahteihin.
   
 22. Old Tom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Jarno Kultanen varmasti kuuluu tuohon joukkoon, jotka ottaisivat joukkueeseensa mieluummin Ortion kuin Treutlen. Luulisin kuitenkin, että Ortio ei ole ollut edes saatavilla, joten siinä mielessäkin Ortion ja Treutlen vertaaminen keskenään on turhaa. Itselläni on kyllä positiiviset odotukset Treutlen suhteen. Täytyy nyt vielä muistaa, että tässä vaiheessa kautta ei kyllä kovin runsaasti ole enää valinnan varaa maalivahtien suhteen. Onhan se toki mahdollista, että Niklas Treutle osoittautuu huonommaksi maalivahdiksi kuin Jere Myllyniemi, mutta toisaalta kymmenen suomalaista seurapomoa kymmenestä ottaisi jengiinsä mielummin Treutlen kuin Myllyniemen. Sopimuksessahan on vielä tuo lähes neljän viikon koeaika, joten helpostihan Treutlesta pääsee eroon, jos hän ei saa kiinni rantapalloakaan.
   
 23. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  No tottakai ja siksi ihmettelinkin miksi haluat antaa noin kovan painoarvon yhden kauden AHL-tilastoille kokonaiskuvan kustannuksella(?). Kyseessä on kuitenkin Euroopassa tasonsa näyttänyt, NHL-sopimuksen saanut, AHL:ssä joukkueestaan eniten pelannut ja NHL:ssä kokeillut 25-vuotias maalivahti. Mielestäni vähintäänkin hyvä haku tähän paikkaan (= korvaaja Järvenpäälle tällä aikataululla). Jos ei luista yhtään, niin ukko kiertoon. En kuitenkaan osaa KooKoon resursseilla kovin paljon parenpaa hakua tällä aikataululla vaatia. Kautta ei vain voi aloittaa Perhonen-Rautio-parilla, jos halutaan pelata 10. paikasta tai ylemmästä.

  Lainaus:
  Pitäisi toki, mutta sillä mennään mitkä ovat resurssit, markkinat ja kuinka nopeasti (kauden alkuun mennessä) uusi ukko pitäisi jostain naarata. Eipä noita Engstrandia (, josta ei sinänsä ole muuta varmuutta kuin se, että ei Eliten mukaan ole sopimusta vielä virallisesti solminut mihinkään) lukuunottamatta ole paljon (no ehkä Noronen) palstallakaan esiin kaivettu.

  Lainaus:
  Tämä nyt lähinnä oli kuriositeetti, koska aika harvassa ko. jannut nyky-Liigassa ovat, oli passi mikä tahansa. Ei se NHL-matsi toki tasoa itsessään takaa luonnollisesti, mutta kyllä se jotain kertoo yhä erityisesti maalivahtien kohdalla.
   
  Viimeksi muokattu: 06.09.2016 klo 22.01
 24. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  EI tietenkään Ortio ollut saatavilla KooKooseen. Siksi se vertailu onkin häneen täysin turhaan. Treutle oli, mikä sekin osoittaa, että kyse on lähtökohtaisesti eri tason veskoista vaikka tilastollisesti AHL:ssa olisi kulkenut about samalla tasolla. Ja kaikki tämä ei ole mitään dissausta Treutlea kohtaan. Kyseessä voi olla hyvinkin huippuveska Liigaan. Kaiken lisäksi on tuo koeaika ja pelejäkin on tulossa ihan mukavasti, voidaan todeta olevan low risk - high reward -hankinta.
   
 25. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Tämähän on itsestään selvää.

  Lainaus:
  Tämähän on itsestään selvää.

  Lainaus:
  Tämähän on itsestään selvää.