Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

KooKoon joukkueen rakentuminen kaudelle 2016–2017

Viestiketju osiossa 'KooKoo' , aloittajana Fordél, 08.12.2015 klo 21.55.

 1. Tim Callahan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Niin KooKoohan ilmoitti, että Järvenpää on sivussa 6 kuukautta sivussa, joten voisi kuvitella, että tällöin hän on myös pelikunnossa. Tosiaan jos kyse on eturistiside-vammasta niin silloin ei kyllä yleensä kuusi kuukautta riitä, vaan kova lajinomainen rasitus saadaan vasta aloittaa puolen vuoden jälkeen. Toki myös ihmeitä tapahtuu ja tämä voidaankin aloittaa esim. 4kk:n jälkeen.

  Eiköhän tässä ole 75% mahdollisuudet, että kausi on silti ohi. Suomesta ei kyllä Järkkärin tasoista maalivahtia löydy.
   
 2. muuttohaukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Wasa Royals
  Lainaus:
  Antti Ore näyttäisi olevan vailla sopimusta *hymiö*, muuten näyttäisi olevan hieman heikosti suomalaisia vahteja vailla työnantajaa. Bluesissa viime kaudella kohtalaisen hyvin torjunut Christian Engstrand olisi toki vapaana.
   
 3. Tim Callahan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Nyt taitaa olla muuten sopimus tehtynä...

  Tämän kryptisen viestin jälkeen onkin hyvä vielä palata siihen, että voidaanko me oikeasti lähteä kauteen näin kapealla kenttäpelaajistolla? Puolustus kestää tällä hetkellä yhden loukkaantumisen ja hyökkäys 1-2. Viime kaudella kuitenkin äijää oli pahimmillaan puolustuksessa sivussa 3-4 ja hyökkäyksestä 6-7. Jos nyt olisi tuollaisia lukemia niin joudutaan pelaamaan kahdella kentällä ja a-junnuilla.
   
 4. Kurt Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, sympatiat HIFK
  Mä vaan kovasti toivon, että tuo uusi hankinttava veskari, mikäli sellainen nyt on tulossa on riittävän laadukas. Maalivahti on se pelipaikka, jossa viimeisenä voi säästää. Perhosen kovaan kehitykseen joudutaan nyt väkisin luottamaan, ja erityisesti luottamaan siihen että loppukaudesta Perhonen on jo kehittynyt Järkkärin tasoiseksi, ellei jopa paremmaksi. Tällaista veikkailua muistan lukeneeni.

  Jos hyvin käy ja Perhosella kulkee malliikkaasti, niin mikäs siinä. Mutta ollaan kyllä liemessä, jos uusi veskari on sellainen "seiskan moke". Niitä pelejä tulee tälle uudelle kakkoselle joka tapauksessa aika paljon. Eli mielellään sellainen "kasin moke" koko kauden diilillä. Alkuun tandemina Perhosen kanssa ja loppukaudesta luotettavana back-uppina, joka pelaa yhden pelin kolmesta.

  Ja selvyyden vuoksi pidän Järkkäriä 8,5 mokena, Perhosta 8 mokena (toivottavasti loppukaudesta jo 8,5...). Eli uusi kasin moke sisään kiitos...
   
 5. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  Lainaus:
  No eipä KooKoo ole mielestäni hirveästi vielä maalivahteihin panostanut jos vertaa vaikka sentteriosastoon. Kyllä maalivahteihin olisi voinut jo aikaisemmin enemmän panostaa.
   
 6. Funky Duck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Olisikohan se nyt sitten se Engstrand? Omaan mieleen jäi Blues -ajalta ihan hyvänä torjujana ja on ilmeisesti vielä ilman sopimusta mihinkään seuraan. Ainakin tiedettäisiin mitä saadaan, eikä taida oikein parempiakaan vaihtoehtoja olla tarjolla. Ellei sitten arpa osu hyvin kohdalleen jonkun muun ulkkarin kanssa.
   
 7. Tim Callahan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Otetaan sen verran takaisin, että näin ei välttämättä ole. Vähän tällä hetkellä vaikuttaa, että haetaan kaveria muualta kuin Suomesta tai täältä tutuista miehistä.

  Tosiaan kuitenkin eiköhän tässä lähiaikoina kuulla lisää.
   
 8. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Vertailu sentteriosastoon ei ole järkevää, koska se on oikeastaan suhteettoman hyvällä mallilla KooKoon "tasoiselle" joukkueelle. Mielestäni panostukset veskaosastoon olivat ihan riittävät. Järvenpää-Perhonen kaksikko olisi ollut laadukas parivaljakko, josta olisi varmastikin löytynyt illasta toiseen joukkueelle voitonmahdollisuudet tarjoava veska.
   
 9. Old Tom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  No nyt putosin kärryiltä. Siis onko sopimus tehty vai haetaanko maalivahtia nyt muualta kuin Suomesta? Edellisessä viestissä mainitsit, että taitaa olla muuten sopimus tehtynä.
   
 10. Tim Callahan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Mulla on perjantainen hämmentäminen käynnissä. Ei ole siis vielä mitään sopimusta ja molaria nyt etsitään kissoin ja hiirin ympäri maailmaa. Kultasen haastiskin taitaa olla KS:ssä, jossa toteaa saman.

  Kuukauden päästä saisi molareita, mutta jos hyvä löytyy ennen sitä niin se otetaan. Kuten mainittua, niin tällä hetkellä markkinat on hyvinkin tyhjät ja kauteen voidaan startata Perhonen-Rautio-duolla.
   
 11. Bertil Snöre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo, Saipa
  Olisihan tuolla viimeksudella Itävallassa pari liigastakin tuttua veskaria vielä vapaana, Bernd Bruckler ja Jaroslav Hubl. Toisaalta Brucklerilla ei ainakaan nuo kolmen viime kauden tilastot häikäise.
   
 12. Tim Callahan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Etsinnässä on Järvenpään korvaaja, eikä mikään täydellinen arpa. Järkkärin kausi, kun siis luultavammin on täysin taputeltu, joten hänet voi kyllä unohtaa alkuunsa tämän kauden spekuloinneista.
   
 13. Bertil Snöre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo, Saipa
  Lainaus:
  Kyllähän tuo Bruckleri olisi arpa nykykunnossaan, pointtini oli enemmänkin, että kyllähän tuolla on ukkoja vielä vapaana. Toisaalta jos ajattelee niin Jyp hankki Pekka Tuokkolan Itävallasta samasta joukkueesta jossa Bruckler pelasi. Miehillä oli torjuntaprosentrissa eroa vain 0,1% ja Bruckler sai pelata 15 peliä enemmän kuin Tuokkola.
   
 14. Pat_LaFontaine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
  Lainaus:
  Olet oikeassa, että Greenille ja Maliselle löytyy korvaaja helpommin, mutta takuuvarmat suorittajat ovat kalliita.

  Itsellä löytyy kyllä luottoa Perhoseen ja isoa vastuutahan mies Kouvolasta lähti hakemaankin. Olisi voinut jäädä jämäminuuteille muuallekin, joten uskon odottaneen 50-50 peliaikaa Järkkärin kanssa. Toki joku maalivahti teidän pitää hankkia, siitä ei kahta sanaa, mutta että joukkueessa olisi kolme periaatteessa ykkösmolariksi kykenevää maalivahtia, kun Järkkäri palaa?!? Tulee kyllä kalliiksi ja on pois ihan kaikesta muusta mahdollisesta tarpeesta. Aaro Peltonen on ainakin osoittanut, että pystyy toimimaan Liigassa kelpo kakkosmolarina. Toki, jos joku statukseltaan ja oletusarvoltaan parempi ottaisi pätkäpestin vastaan, siihen kannattaisi KooKoon tarttua. Ajankohta on vaan paskin mahdollinen saada tällaista diiliä kenenkään tällaisen kanssa. Sydän- /kevättalvella luonnollisesti tilanne olisi eri.
   
 15. Tim Callahan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  KooKoo ei etsi mitään pätkätyöläistä vaan koko kauden pelaavaa maalivahtia. Verkot on ulkomailla, mutta esim. rapakon takaahan noita pelaajia olisi vapaana vasta syyskuun jälkimmäisellä puoliskolla, kun jengeillä alkaa olemaan rosterit lukittuna ja pelaajat tekevät sitten ratkaisuja.

  Rohkeasti vaan Perhonen/Rautio-duolla ja sitten uutta kaveria kehiin.
   
 16. MurhaaMenoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
  Rohkeasti se on mentävä niillä mitä on, vaikka Perhonen on kyllä jättänyt melkoisen kysymysmerkkipiirakan maun näkemieni otteluiden perusteella. Esim. Emil Larmi oli viimeksi Sumulaaksossa aivan toiselta planeetalta kuin Perhonen toisessa päässä.
   
 17. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  En ole nähnyt kuin yhden Perhosen pelin (SaiPa-KooKoo) eikä siinä ottelussa ollut mikään supermies. Uusi kaveri mielummin mahdollisimman nopeasti Perhosta kirittämään kun Järkkäri ei tällä kaudella enää pelaa. Uskoisin että eturistiside uusittu polvesta kun kuusi kuukautta toipumista. Ei se kuuden kuukauden jälkeenkään ihan vetreä tule olemaan.
   
 18. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Koko kauden maalivahdin hankinnassa ei kannata hätäillä, mutta kylmää kyllä todella paljon, jos sarjaan lähdetään Perhonen-Rautio-tandemilla ja muutosta ei ole saatu ensimmäisen viiden kierroksen aikana. Minä pystyn ihan näin maallikkonakin sanomaan, että Rautio ei (ainakaan toistaiseksi) riitä kakkoseksi eli siinä mielessä uusi häkkäri pitäisi hankkia viimeistään juuri tuon jo mainitun viiden ensimmäisen kierroksen aikana. Siis "ei riitä kakkoseksi" tarkoittaa tässä tapauksessa "ei uskalla laittaa luukulle aloittamaan peliä". Perhonen on hyvä ja lupaava jannu, mutta a) tuskin voi yksin kantaa vielä +50 pelin kuormaa ja b) sitten ollaan todella kusessa, jos joku kolaa Samun. Silloin viimeistään on maalivahtikentällä myyjänmarkkinat. Jos KooKoo aikoo sääleihin päästä, niin siimaa ei ole varaa antaa oikein yhtään "tutkailemalla maltilla markkinoita". Jo nyt voi huomata, että eivät veskarimarkkinat ylitäynnä ole.

  Rautio ei koskaan mikään tuleva tähti ole ollut ja pelasi viime vuonna A:n liigaa lähinnä siitä syystä, että KooKoo pääsi sinne Liiga-noston yhteydessä. Miesten pelejä on takana tasan neljä ja jokainen voi tarkastaa elite-profiilista miten ne ovat menneet. Jos Rautio olisi joku 17/18-vuotias todella lupaava jannu, "light-Saros", niin ehkä sitten pitkin hampain, mutta nyt on kyseessä ihan eri tason 20-vuotiaasta pojasta. Toki näitä omia ukkoja olisi mukava nähdä kokoonpanossa, mutta nyt ei vain ole edes sitä aihiota eli eiköhän Lehtonenkin enemmän ole hyödyksi Perhosen kanssa. Olen toki mielelläni väärässä Rautiosta, mutta vaikea on edes Mestis-uraa povata.

  Järvenpään loukkaantuminen on todella harmittava, koska rosteri on muutoin vähintäänkin kunnossa, mutta juuri kapea, jolloin on oletettavaa, että kenttäpelaajien loukkaantumisia joudutaan paikkaamaan kauden aikana. Maalivahtiosasto oli muutoinkin se KooKoon pieni heikkous ehkä pienen tasapaksuuden takia, mutta tällä hetkellä se on todella potentiaalinen este kevään jatkopeleille. Tarttis tehrä jotain.
   
 19. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Ruudun kausiennakko KooKoon osalta. Pakko olla pääpiirteittäin tällä kertaa samaa mieltä Rantasen ja Nyholmin kanssa. Pudotuspelipaikka on haarukassa, mutta KooKoo ei enää ole se liiganousija, joka pääsee yllättämään. Toisaalta siitäkin samaa mieltä, että alkukuukausien kilpikonnan jäljeen KooKoo pelasi pelitavallisesti fiksua jääkiekkoa, joten suurta pudotustakaan on epätodennäköistä odottaa.
   
 20. Hummeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KOOKOO
  Lainaus:
  Periaatteessa ihan asiaa, mutta kyllähän tuossa vähätellään tulijoita lähteneisiin verrattuna. Omissa silmissä joukkue on selvästi vahvistunut ainakin paperilla, joskin materiaali on kapea ainakin vielä..
   
 21. Tim Callahan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  KooKoohan ei mitenkään "maltilla tutkaile markkinoita" edes, mutta kun ei siellä yksinkertaisesti ole vapaita pelaajia maalivahdin tontille, jotka KooKoo voisi signata. Nämä kaverit eliteprospectsissa voivat näkyä olevan ilman joukkuetta, mutta moni on jo tehnyt uransa jatkosuunnitelmista päätökset, joten moni vapaa pelaaja ei oikeasti ole sellainen.

  Kaipa se nyt on järkevintä odotella näitä NHL/AHL-leireiltä tippuvia molareita ja iskeä heihin kiinni.
   
 22. Kurt Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, sympatiat HIFK
  Kyllähän tässä pahuksen ohuella mennään.

  Eilistä Saipa-pelin rosteria kun katsoo, niin yhtään enempää tuo kokoonpano ei kyllä poissaoloja kestä. Olen ymmärtänyt, että tämä oli osittain joukkueen kasaamisessa taktiikkana tälle kaudelle. Eli ensimmäisessä vaiheessa perusrunko kasaan, jolla aloitetaan kausi. Sukanvarteen on sitten jätetty vielä vähän rahaa, jolla täydennetään joukkuetta kauden edetessä loukkaantumisten ja havaittujen tarpeiden perusteella.

  - Nyt on yksi valtava loukkaantuminen tullut (Järvenpää - joukkueen lähtökohtaisesti aloittava 1-veska), eli kaikista tärkeimmälle pelipaikalla. Tuon paikkaaminen on pakko olla ykkösprioriteetti. Veskaosastolla vedetään nyt valtavalla riskillä, joukkueessa on käytännössä vain yksi veskari, joka on tasoa hyvä kakkonen. Tämän hetkinen kakkosveskari riittää siihen, että saadaan treenit vedettyä läpi ja harkkapeleissä avattua luukku.

  - Laitahyökkääjäosasto kaipaa myös vahvistusta. Eilen poissa hyökkääjistä Malinen, Hyvärinen ja Virtanen. Kolmen hyökkääjän poissaolo aiheutti jo sen, että neljän kentän kasaaminen vaati Espon ja Tammisen peluuttamisen. Kuka tulee mukaan, jos tulee vielä yksikin poissaolo?

  - Puolustus taitaa olla tällä hetkellä ehjä, eli sieltä löytyy 8 pelaajaa. Yksi kolmosparin tasoinen puolustaja toisi vielä leveyttä ja rotaatiota tuonnekin, mutta tällä hetkellä tuo hankinta taitaa olla kaikista pienimmällä priolla.

  - Keskushyökkääjäosasto ok, se jopa kestää hetkellisesti yhden lyhyen poissaolon. Tämä sillä oletuksella, että Malinen on jo terve.

  Eli lyhykäisydessään hankittava:
  - HETI: maalivahti, vähintään tasoa "hyvä kakkonen", ja sitten Perhonen tai uusi hankinta saavat luvan taistella ykkösveskan paikasta.
  - ENNEN KAUDEN ALKUA: yksi laitahyökkääjä, budjetin raameissa mielellään vähintään tasoa "kolmoskenttä".
  - JOS JOTAIN SATTUU: liigatasoinen puolustaja, jota uskaltaa peluuttaa illasta toiseen ilman tarvetta jatkuvalla nitrojen syönnille
   
 23. MurhaaMenoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
  Mitenkähän tällä kaudella käy Julius Nyqvistin kanssa? Itselläni ei hänestä muistoja ole kuin loukkaantuneena. Liekö tälläkin hetkellä tuota samaa statusta kantamassa kun ei juuri ole harkkapeleissä näkynyt?
   
 24. Mazaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat
  Mielestäni "3.kenttä" ja "4.kenttä" ovat valmiita. Malisen viereen on laitettava maalintekijä, joten Haataja menee sinne.

  x - Malinen - Haataja
  Broadhurst - Green - x
  Savilahti - Immonen - Kantola
  Koivisto - Juutilainen - Alikoski

  x:t täyttävät sitten Hakulinen, Hyvärinen, Virtanen, Espo ja Tamminen. Näyttöpaikkoja näille kaikille on varmasti luvassa, jos omat peliesitykset ovat riittävällä tasolla. Riittääkö taso kärkikenttiin, se on hyvä kysymys? Viidellä viittä vastaan ilman yv-aikaa saattaa jopa riittää.

  Toki tuonne joku 15-20 maalin mies mahtuisi loistavasti, mutta sellaisen löytäminen taitaa tällä hetkellä olla yhtä todennäköistä kuin, että Jukurit ei olisi kahden viimeisen joukossa runkosarjan päätteeksi?
   
 25. Hummeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KOOKOO
  Lainaus:
  Kyllähän tuonne X-paikalle menisi esim. Toni Kallela. Kaverilla ei ilmeisesti sopimusta minnekään ja hintalappukkaan ei tuskin mikään hirmuinen.