Mainos

Kokoomus

  • 1 600 918
  • 13 080

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
On kyllä jotenkin käsittämättömäntä, että vallassa on mm. AY-eläkeläisetujärjestö ja maalaispuolue, mutta 2020-luvun länsimaisessa kehittyneessä yhteiskunnassa ei valtakunnan ainoa (tai ainakin ainoa suomenkielinen) ns. porvarillinen oikeistolaisvaihtoehto saa nostettua kannatustaan edes oppositiossa. Sitten öyhöttäjät keräävät potin jollain populismillaan ja nyt istutaan sormi suussa kannatuksen laskiessa. En syytä äänestäjiä, koska kansa ei demokraattisessa järjestelmässä voi äänestää väärin, mutta Kokoomus tekee tämän ihan itse. Tai ei oikeastaan juuri tee mitään. Joka onkin juuri se ongelma.

Itse näkisin että kokoomuksen haaste on siinä että kovia maailmaahalaavia kapitalisteja on aika vähän. Jos kokoomus yrittää kosiskella vihervasemmistolaisia arvoja maahanmuuttoasioissa, se menettää ääniä persujen suuntaan ja osin kepulle. Jos taas otetaan liian kovaa tulokulmaa, alkavat tiedostavat nuoret kammoksua kypäräpappeja.

Luulen että suurin ongelma puolueille ja tietenkin politiikan aktiiviseuraajille on se että entisistä 30/20- tason kannatuslukemista pääpuolueiden välillä siirrytään pysyvästi 20/10 spreadiin ja joukossa onkin kepu, sopii, kok lisäksi PS ja vihreät. Tämä johtaa tietenkin siihen että jos haikailee entisiä 30/20 tasoja, nykytilanne jonkun puolueen osalta voi näyttää karmaisevalta kriisiltä. Tosiasiassa kyse on vain uudesta normaalista missä pitää 100% varmistaa oma base ja sitten kannibalisoida prosentteja muista puolueista että pääsee 20:een ja valtapuolueeksi, varsinaisen vallan ollen silti ohut.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ja heti, kun kykypuolue sai vallan, valtion velkakierre ja omaisuuden myynti alkoi. Katainen sai vissiin aika mukavan velkataakan päälle, je niin edelleen.
Juu juu. Ensimmäisellä kerralla tekivät silleen tyhmästi, että kaatoivat neuvostoliiton ja toisella aiheuttivat subprime ja kreikan velkakriisin.
Onneksi meillä nyt on vasemmistohallitus, joka on pysäyttänyt velkakierteen täysin.
 

Trekolmestar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Juu juu. Ensimmäisellä kerralla tekivät silleen tyhmästi, että kaatoivat neuvostoliiton ja toisella aiheuttivat subprime ja kreikan velkakriisin.
Onneksi meillä nyt on vasemmistohallitus, joka on pysäyttänyt velkakierteen täysin.
Faktahan kuitenkin lienee se, että Kokoomuksen johdolla Suomi on velkaantunut eniten, vaikka puolue on on vastustavinaan velanottoa. Sitten selitellään, että ei me muuten, mutta oli pakko ottaa, koska Neuvostoliitto ja Kreikka jne. Nyt kun joku muu turvautuu velkaan, niin korona ei kelpaakaan syyksi. Onko niin, että olosuhteet ovat kelvollinen syy vain silloin, kuin vekselin allekirjoittaa Kokoomus?
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Nyt kun joku muu turvautuu velkaan, niin korona ei kelpaakaan syyksi. Onko niin, että olosuhteet ovat kelvollinen syy vain silloin, kuin vekselin allekirjoittaa Kokoomus?
Tämähän on puhdasta paskapuhetta. Kokoomus on useaan kertaan selvästi sanonut, että korona-kriisin aikana velkaa on otettava. Viime viikolla he tätä toitottivat A-studiossa, mutta se on myös kristallinkirkkaasti nähtävissä varjobudjetista, jossa velkaantuminen oli "vain" miljardin pienempi kuin hallituksen versiossa ja jos noistakaan ei asia selväksi tulee niin tuossa on suora lainaus IS:n juttuun:
"Orpo kertoo ymmärtävänsä, että kun kriisi iskee, niin velkaa on otettava"
Kokoomuksen Orpo maalaa linjapuheessaan karua kuvaa koronasyksystä: ”Ajamme päin seinää, ykkösluokassa”

Toki kokoomus on kritisoinut sitä että kunnille lapetaan koronan varjolla enemmänkin rahaa kuin mikä koronan vaikutus on koska piikki on auki ja sitä että koronaa käytetään keppihevosena välttää tekemästä työllisyystoimia tai uudistuksia, mutta nämä eivät tarkoita ettei velkaa tarvittaisi.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
^ Niinno, ei tuo kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että myös kokoomuksen hallituskausina maa on velkaantunut ihan helvetisti. Sipilän kausi oli oikeastaan ainut jolloin ihan käytännössäkin lähdettiin muuttamaan kurssia. Mutta silloinkin tosiaan kepu oli vetovastuussa, eikä kokoomus.

Seuraavassa hallituksessa sitten? Tosin nyt ainakin näyttää siltä, että kokkareista ole silloinkaan pääministeripuoluetta tulossa.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tällä hetkellä keskilinjan yleispuolueeksi asemoituminen ei toimi, kun tuollainen ei puhuttele mitään kansanosaa. Kokoomuksen tulisi ottaa reilu loikka oikeistopuolueeksi, pois keskustasta.
Omasta mielestäni Kokoomus pokkaa jo nyt melko hyvällä prosentilla otettavissa olevat oikeistoäänet. Itse lähtisin profiloimaan Kokoomusta vielä vahvemmin asutuskeskuspuolueeksi ja haastamaan erityisesti Vihreiden äänestäjäkuntaa (ja ehkä hieman demareita). Toisin sanoen, miettisin mistä olisi realistista pokata uusia äänestäjiä. Tavoitteen tulisi olla isoimmaksi puolueeksi pääsyssä. Vihreissä on kuitenkin tapahtunut iso sukupolven vaihdos, ja samalla linja on luisunut lähemmäksi vasemmistoa ideologisella tasolla. Uskon, että Vihreissä on paljon äänestäjäkuntaa, jotka eivät ole tyytyväisiä puolueen toimintaan (itse olen elävä esimerkki, ja luiskahtanut kohti Kokoomusta ilman isompaa kosiskelua). Vihreissä on aina ollut aktivismia, mutta samalla se on mielestäni tehnyt tasapainottavaa järkipolitiikkaa. Nyt tätä jälkimmäistä voisi lähteä kyseenalaistamaan.

Demariäänestäjistä osa on varmasti vielä sokaistunut Marinin imagokampanjasta. Kun se laimenee, ja äänestäjäkunta huomaa kuinka vasemmistolaista demaripolitiikka todellisuudessa on, sieltä voi varmasti myös poimia ääniä - ellei ole asemoinut itseään liian etäälle potentiaalisesta kaupunkilaisesta demariäänestäjästä. Maakunnissa demarit vuotaa varmasti keskustan syliin, kun ovat parhaillaan se elementti hallituksessa, joka ei ole vasemmalle kallellaan.

Ja kuinka kaukana Liike Nyt on oikeasti Kokoomuksesta? Onko mahdollista löytää yhteistä säveltä? Harkimo syö kuitenkin parhaillaan Kokoomuksen äänestäjää, varsinkin kun kisataan isoimmaksi puolueeksi pääsystä. Harkimo voisi kysyä itseltään, näkeekö mielummin pääministerinä Marinin, Halla-ahon, vai jonkun Kokoomuslaisen.

Voisiko RKP:n kannattajia herätellä Kokoomuslaisen politiikan perään? Yle teki vuonna 2012 mielipidekyselyn suomenruotsalaisille pakkoruotsista, ja liki 40% suomenruotsalaisista oli valmiita luopumaan pakkoruotsista. Tästä voisi vetää sen johtopäätöksen, että RKP:n kannattajissa on iso osa ns. ”tapaäänestäjää”, joille kielikysymys ei ole enää mikään kynnys. Voisiko sieltä kalastella äänestäjiä? Kenet he haluavat seuraavaksi pääministeriksi?
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Ja heti, kun kykypuolue sai vallan, valtion velkakierre ja omaisuuden myynti alkoi. Katainen sai vissiin aika mukavan velkataakan päälle, je niin edelleen. Koskaan ei tuollaista isänmaan myyjää saisi päästää muuhun kuin kolehtia keräämään. Jos ei osaaminen parane. Paasikivi oli mies, vaan aikaa kulunut on.. ja taisi hälläkin vastuksensa ola.
Kataista voidaan syyttää lähinnä riitaisan vasemmistohallituksen pääministerinä olemisesta. Siinäkään ei toisaalta ollut älyttömästi vaihtoehtoja. Pääministeri Urpilainen (olkoonkin että Jutta petrasi huomattavasti ja sai maksaa siitä työpaikallaan), valtiovarainministeri Kiviniemi/Puumala ja ulkoministeri Soini? Ei mikään unelmaporukka.

Jos vertaa Kataista Orpoon, ottaisin Jyrki-Boyn takaisin riemusta kiljuen. Kaikkein parasta olisi toki ollut, että Vapaavuori olisi valittu puheenjohtajaksi 2014 ja siitä haastamaan Sipilää. Tällä hetkellä puolue tuntuu olevan aika käymistilassa, toivottavasti muuttuisi parempaan päin.
 

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Omasta mielestäni Kokoomus pokkaa jo nyt melko hyvällä prosentilla otettavissa olevat oikeistoäänet. Itse lähtisin profiloimaan Kokoomusta vielä vahvemmin asutuskeskuspuolueeksi ja haastamaan erityisesti Vihreiden äänestäjäkuntaa (ja ehkä hieman demareita). Toisin sanoen, miettisin mistä olisi realistista pokata uusia äänestäjiä.---

Olen ollut nuorena eli kauan aikaa sitten yhden vuoden Kokoomuksen jäsen. En ole enää. Kokoomus on minulle hyvin traumaattinen puolueena: periaatteessa edustaa yleisesti ottaen omia arvojani, mutta toteutus ontuu.

Traumani juontavat Kokoomuksen tai ainakin joidenkin vuosien varrella esiintyneiden kokoomuspoliitikkojen henkilökohtaiseen opportunismiin, mikä on johtanut mielestäni linjattomuuteen, jota myös selkärangattomuudeksi kutsutaan. Tämä ei tarkoita, etteikö samanlaista esiintyisi muissakin puolueissa, muissakin poliitikoissa: kyllä ilmenee, mutta se ei poista sen paheksuttavuutta.

Mitä tulee Kokoomuksen profiloitumiseen johonkin suuntaan, niin mielestäni Kokoomuksen tulisi profiloitua JOHONKIN suuntaan eikä hakea tukea nykyisellä, hyvin epämääräisellä ja hapuilevalla tavalla. Nuoleskelu sinne ja tänne ei palvele ketään, ei Kokoomusta, ei Suomea eli kansalaisia.

@Lystikäs profiloisi Kokoomuksen vahvemmin asutuskeskuspuolueeksi. Kilpailuttamaan Vihreitä. Mitä tarkoittaa asutuskeskuspuolue? Keskusta yritti aikoinaan kaupunkeihin ja kuinka kävi? Kokoomushan on jo enemmän tai vähemmän kaupunkipuolue, sieltä lisätukea tuskin on saatavissa. Puhutaan kaupungistumisesta, mikä on aivan totta: yhä enemmän ihmisistä asuu "kaupunkimaisissa asutuskeskuksissa". Tuon esille erään tilastofaktan:
Ydinkaupunkialueiden väestö kasvaa ulkomaalaistaustaisten johdosta
Uskoisin, että maahanmuuttajat eivät lähtökohtaisesti ole Kokoomuksen kannattajia. Poikkeuksiakin on kuten esimerkiksi arvostamani Seida Sohrabi.

Mielestäni Kokoomuksen tulisi profiloitua vahvasti koko maan talouspuolueeksi, jolla on kykyä ja osaamista hoitaa vaikeitakin talouskysymyksiä. Suuri osa yritteliäisyyttä (pienet firmat, yksinyrittäjät) sijaitsevat muualla kuin "asutuskeskuksissa" eli käytännössä kaikkialla ympäri Suomea. Keskusta unohti pienet paikkakunnat ja maaseudun, miksi Kokoomuksen pitäisi tehdä samoin?

Talous on kuitenkin se, joka pitää tätä(kin) maata pystyssä ja mahdollistaa nykyisenlaisen elintason. Myönnän, että mainittu linja olisi "kova", koska tällä hetkellä pieni osa väestöstä kustantaa suuren osan elämisen: miksi äänestää Kokoomusta (rikkaat?) kun äänestämällä vasemmistoa saat tarvitsemasi (ainakin hetken aikaa). Carpe Diem!

Sipilä oli mielestäni oikealla tiellä - talous edellä, vaikka se tarkoittikin leikkauksia ja menetyksiä itsekunkin talouteen. Esimerkiksi kiky oli äkkiseltään omalla kohdalla huvittavaa pelleilyä ja pilkun viilausta, mutta osoittautui, että KOKONAISUUS huomioiden sillä oli positiivinen vaikutus. No, Sipilä sai mennä ja nyt meillä on hallitus, joka jakaa rahaa sangen avokätisesti tekemättä mitään tilanteen tasapainottamiseksi. Mutta kun korona!

Jos Kokoomus haluaa oikeasti valtakunnan tasolla olla erittäin merkittävä toimija tulevaisuudessakin, sen pitää omaksua jokin linja. Esimerkiksi vaihtamalla puheenjohtaja Orposta Lepomäkeen. Signaali olisi selkeä - huuhailun ja mukavuuden sijaan keskitytään talouteen - riskilläkin.

Ihan huomiona, Kokoomus menetti aikoinaan merkittävän maine-edun kun ei halunnut valita Lepomäkeä (nainen) puheenjohtajaksi.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Keskusta unohti pienet paikkakunnat ja maaseudun, miksi Kokoomuksen pitäisi tehdä samoin?
Kiinnostaisi kyllä tietää, miten tällaiseen johtopäätökseen on tultu. Kovasti Sipiläkin oli jakamassa rahaa navettojen maalaamiseen, vaikka tiukkaa linjaa muuten pyrki korostamaan. Pikemminkin kaupungit ja äänestäjien uusi polvi on unohtamassa Keskustan, kun puolue ei aja heidän asiaansa.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ihan huomiona, Kokoomus menetti aikoinaan merkittävän maine-edun kun ei halunnut valita Lepomäkeä (nainen) puheenjohtajaksi.
Kokoomuksessa ei tunnetusti ole ollut vielä koskaan naista puheenjohtajana, mutta naiskortti on kyllä muuten niin loppuun käytetty, ettei sillä enää mitään erityistä maine-etua saa. Naisia on nähty monien muiden puolueiden puheenjohtajina, ja tuntuisi hieman takapajuiselta, jos kokoomuksessa tästä tehtäisiin suuri numero. Tuskin Lepomäki itsekään sitä haluaisi. Varmaan niitä viimeisiä naispuolisia poliitikkoja, jotka lähtisivät ratsastamaan sukupuolellaan. Lisäksi hänellä on vielä aikaa yrittää.
 

Jämerä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Oranje
En tiedä onko Lepomäen kohdalla ongelmana niinkään se että on nainen, vai enemmän se että ei ole puolueen broilerikasvattamon tuote. Moni broileri näkee Lepomäen varmasti vaarallisena esimerkkinä siitä, että politiikkaan voi tulla mukaan myös muuta kautta kuin olemalla puolueen toiminnassa mukana 15 vuotiaasta asti. Ja ansioluettelossa muutakin kuin kansanedustajan avustajan tehtäviä, niin kyllä siinä hälytyskellot jo soi.
 

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kiinnostaisi kyllä tietää, miten tällaiseen johtopäätökseen on tultu. Kovasti Sipiläkin oli jakamassa rahaa navettojen maalaamiseen, vaikka tiukkaa linjaa muuten pyrki korostamaan. Pikemminkin kaupungit ja äänestäjien uusi polvi on unohtamassa Keskustan, kun puolue ei aja heidän asiaansa.
En tiedä ymmärränkö oikein, mutta tämä Keskustan kaupunkeihin meno tai sellaisen yritys tapahtui ennen Sipilää. Sipilällä käsittääkseni oli kaksi agendaa: talous ja maaseudun eli peruskannattajakunnan tukeminen.

Ensisijainen tehtävä oli laittaa maan (talous)asiat kuntoon. Poikkeuksellisesti toissijainen tehtävä oli pitää puoluetta pystyssä.

Verrataanpa nykyhallitukseen ja pääministeriin? Niinpä.
 

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kokoomuksessa ei tunnetusti ole ollut vielä koskaan naista puheenjohtajana, mutta naiskortti on kyllä muuten niin loppuun käytetty, ettei sillä enää mitään erityistä maine-etua saa. Naisia on nähty monien muiden puolueiden puheenjohtajina, ja tuntuisi hieman takapajuiselta, jos kokoomuksessa tästä tehtäisiin suuri numero. Tuskin Lepomäki itsekään sitä haluaisi. Varmaan niitä viimeisiä naispuolisia poliitikkoja, jotka lähtisivät ratsastamaan sukupuolellaan. Lisäksi hänellä on vielä aikaa yrittää.
Taisin mainita "aikoinaan". Mainitsemistasi syistä se onkin "menetetty" maine-atu.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Taisin mainita "aikoinaan". Mainitsemistasi syistä se onkin "menetetty" maine-atu.
Ei se olisi ollut vuonna 2016 paljon sen suurempi maine-etu. Todella käytetty kortti oli jo silloin. Ja käsittääkseni puhe oli Lepomäen valinnasta.

Eniten sukupuolesta hyötyneet naiset ovat olleet Elisabeth Rehn (1994), Halonen (2000, kuusi vuotta myöhemmin meni istuvan presidentin maineella, mutta naiskortin heiluttelu vei äärimmäisen tiukalle toiselle kierrokselle) ja Jäätteenmäki (2003). Ehkä myös Urpilainen (2008), mutta etu alkoi silloin jo väljähtyä.

Sen jälkeen naisia on mennyt korkeille paikoille ilman erityistä sukupuolen korostamista. Uskaltaisin myös väittää, että sitä myöten saamme parempia naispuolisia johtajia. Kyllähän noissa ns. tienraivaajissa esimerkiksi Halonen ja Jäätteenmäki olivat ihan täysiä katastrofeja. Miehinä eivät olisi ikinä tulleet valituiksi.

Lepomäki ei varmaan halua tuohon joukkoon kuulua.
 

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En tiedä onko Lepomäen kohdalla ongelmana niinkään se että on nainen, vai enemmän se että ei ole puolueen broilerikasvattamon tuote. Moni broileri näkee Lepomäen varmasti vaarallisena esimerkkinä siitä, että politiikkaan voi tulla mukaan myös muuta kautta kuin olemalla puolueen toiminnassa mukana 15 vuotiaasta asti. Ja ansioluettelossa muutakin kuin kansanedustajan avustajan tehtäviä, niin kyllä siinä hälytyskellot jo soi.
Miksi ongelmana olisikaan sukupuoli?

Lepomäen ongelma käsittääkseni on juurikin liian itsenäinen kyky ajatella ja jopa uskallus tuoda ajatuksensa esiin.

Jos olen ymmärtänyt oikein, Lepomäki on koettu liian konservatiiviseksi (talous edellä) ja suorapuheiseksi jopa Kokoomuksessa. Mene ja tiedä.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Mielestäni Kokoomuksen tulisi profiloitua vahvasti koko maan talouspuolueeksi, jolla on kykyä ja osaamista hoitaa vaikeitakin talouskysymyksiä. Suuri osa yritteliäisyyttä (pienet firmat, yksinyrittäjät) sijaitsevat muualla kuin "asutuskeskuksissa" eli käytännössä kaikkialla ympäri Suomea. Keskusta unohti pienet paikkakunnat ja maaseudun, miksi Kokoomuksen pitäisi tehdä samoin?
Mun mielestä Kokoomus on tuolla talouspuolue-kärjellä yrittäneet edetä jo pitkän aikaa, ja se on kääntynyt ihmisten mielissä porvaripuolueeksi, jotka ajavat takaa vain hyvätuloisten asioita. Se ei ole totta, mutta profiloitumisessa on kyse mielikuvista. Talouskysymykset on muutenkin vähän joka suuntaan sojottava haulikko, koska kaikki puolueet väittävät ymmärtävän niiden päälle. Kysymys on siitä kenen etuja ajetaan.

Ja tähän kysymykseesi maaseudun ja pienten paikkakuntien huomioimisesta vastaan omilla sanoillasi;

Mitä tulee Kokoomuksen profiloitumiseen johonkin suuntaan, niin mielestäni Kokoomuksen tulisi profiloitua JOHONKIN suuntaan eikä hakea tukea nykyisellä, hyvin epämääräisellä ja hapuilevalla tavalla. Nuoleskelu sinne ja tänne ei palvele ketään, ei Kokoomusta, ei Suomea eli kansalaisia.

... eli samaa mieltä tässä, ja siksi Kokoomuksen tulisi miettiä, mistä se voisi oikeasti saada lisää niitä ääniä. Kun kumarrat yhteen suuntaan, pyllistät toiseen. Ja jos yrität nyökytellä joka suuntaan, et profiloidu vahvasti oikein mihinkään. Jos maaseudulta ja pieniltä paikkakunnilta tulisi ääniä tarpeeksi, niin hienoa, mutta käsittääkseni se ei ole oikein realismia. Keskusta, Persut ja Demarit ovat siellä vahvoilla. Maaseudulle kurkottelu on mielestäni juuri sitä epätoivoista äänien kalastelua sieltä sun täältä.

Voin kyllä olla väärässäkin. Mutta käsittääkseni Kokoomuksen ääniä vuotaa parhaillaan juuri Vihreisiin ja Demareihin siitä syystä, että puolue on vailla vahvaa suuntaa. Vuoto tukitaan sillä, että teroitetaan eroja kyseisiin puolueisiin ja haastetaan heitä. Lepomäki on hyvin pointannut, että Marinin demarit harrastaa äärivasemmistolaista politiikkaa. Samaa enemmän, ja myös Vihreiden suuntaan. Molemmat istuu hallituksessa ja tekee itsekästä politiikkaa. Ja koska näen juuri Vihreiden kannattajakunnassa potentiaalista Kokoomuslaista, olisi fokuksen suuntaaminen maaseudulle vaarallista. Vihreiden kannattajakunta on vahvasti kaupunkilaista.

Mutta ymmärsin kyllä näkemyksesi. Ja mitä Sipilään tulee, niin arvostin myös hänen toimiaan. Minulle avautui hänestä sellainen kuva, että hän palveli ensisijaisesti Suomea, eikä omaa puoluettaan. Nykyisen hallituksen toimia katsellessa, tämä kontrasti avautuu vielä kirkkaammin.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
En tiedä onko Lepomäen kohdalla ongelmana niinkään se että on nainen, vai enemmän se että ei ole puolueen broilerikasvattamon tuote. Moni broileri näkee Lepomäen varmasti vaarallisena esimerkkinä siitä, että politiikkaan voi tulla mukaan myös muuta kautta kuin olemalla puolueen toiminnassa mukana 15 vuotiaasta asti. Ja ansioluettelossa muutakin kuin kansanedustajan avustajan tehtäviä, niin kyllä siinä hälytyskellot jo soi.
Tämä. Häkkänen on käynyt Kokoomuksen oppipolun, eli pienestä pitäen ollut puolueen toiminnassa mukana. Lepomäki on edelleen ulkopuolinen. Toivottavasti nyt varapuheenjohtajana ollessaan kasvattaa entisestään profiilia puolueen sisälläkin.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Kyllä miekin olen tohon Lepomäkeen hiljalleen lämmennyt, ainakin Petteriä parempi olisi. Kok tarvii seuraavaksi jämäkämmän ja linjakkaamman pj:n, Lepomäen perusvire on sopivasti kireämpi kuin nykyjohdon. Mykkänen ei täten mitenkään tule kysymykseen, se on Häkkäsen ja Lepomäen kauppa.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Sipilällä käsittääkseni oli kaksi agendaa: talous ja maaseudun eli peruskannattajakunnan tukeminen.
Nämä kaksi asiaa eivät valitettavasti taida kulkea ihan käsi kädessä. Sipilällä oli paljon hyviä juttuja ja mies onnistui talouspolitiikassa, mutta kyllä sieltäkin se peruskepulaisuus tuppasi kuoriutumaan.
 

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei se olisi ollut vuonna 2016 paljon sen suurempi maine-etu. Todella käytetty kortti oli jo silloin. Ja käsittääkseni puhe oli Lepomäen valinnasta.

Eniten sukupuolesta hyötyneet naiset ovat olleet Elisabeth Rehn (1994), Halonen (2000, kuusi vuotta myöhemmin meni istuvan presidentin maineella, mutta naiskortin heiluttelu vei äärimmäisen tiukalle toiselle kierrokselle) ja Jäätteenmäki (2003). Ehkä myös Urpilainen (2008), mutta etu alkoi silloin jo väljähtyä.

Sen jälkeen naisia on mennyt korkeille paikoille ilman erityistä sukupuolen korostamista. Uskaltaisin myös väittää, että sitä myöten saamme parempia naispuolisia johtajia. Kyllähän noissa ns. tienraivaajissa esimerkiksi Halonen ja Jäätteenmäki olivat ihan täysiä katastrofeja. Miehinä eivät olisi ikinä tulleet valituiksi.

Lepomäki ei varmaan halua tuohon joukkoon kuulua.
Olenko puhunut vuodesta 2016?

Nyt istuu "viisikko" hallituksessa eikä siitä ole mitään etua hallitukselle, millekään hallituspuolueelle? Sitä ei ole millään tavoin käytetty hyväksi?

Olen samaa mieltä, että Lepomäki ei koskaan halunnut/eikä halua (pelkkää mutua) käyttää sukupuolikorttia hyväkseen ja kuten sanoit, siitä ei ENÄÄ olisi edes hyötyä.

OT
Miten Rehn hyötyi sukupuolestaan?
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Olenko puhunut vuodesta 2016?
Silloin oli Lepomäki ensimmäistä kertaa ehdolla.

Miten Rehn hyötyi sukupuolestaan?
Vuonna 1994 ruotsinkielinen nainen presidentinvaaleissa ja vielä kakkoskierroksella. Hyötyi juuri siitä, että oli riittävän erilainen monen muun ehdokkaan kanssa, vaikkei lopulta tullutkaan valituksi. Porvarius ja naiseus kantoivat, mutta ruotsi torppasi.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Jos olen ymmärtänyt oikein, Lepomäki on koettu liian konservatiiviseksi (talous edellä) ja suorapuheiseksi jopa Kokoomuksessa. Mene ja tiedä.
On erittäin väärin, että suomessa perustuloa ja markkinataloutta kannattavaa ihmistä kutsutaan konservatiiviseksi. Täällähän se libraaria ja progressiivista.
 
Viimeksi muokattu:

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nämä kaksi asiaa eivät valitettavasti taida kulkea ihan käsi kädessä. Sipilällä oli paljon hyviä juttuja ja mies onnistui talouspolitiikassa, mutta kyllä sieltäkin se peruskepulaisuus tuppasi kuoriutumaan.
Talous ja ideologia eivät aina kulje käsi kädessä, mutta pointtini oli se, että Sipilä (politiikan ulkopuolelta, auktoriteettia omaavana, taloudesta paljonkin tietävänä) oikeasti teki talouden hyväksi konkreettisia toimia, vaikka kipeitäkin, ja sai aikaan tuloksia. Samaan aikaan viestitti maaseudulle, peruskannattajakunnalle, ettei teitä ole unohdettu.

Kuka poliitikko unohtaisi peruskannattajakunnan? Palatakseni alkuperäiseen aiheeseen eli Kokoomukseen, niin Kokoomus on ehkä unohtanut peruskannattajakuntansa: työtätekevät, yrittäjät, tulevaisuuteen uskovat riippumatta asuinkunnasta.
 

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Silloin oli Lepomäki ensimmäistä kertaa ehdolla.


Vuonna 1994 ruotsinkielinen nainen presidentinvaaleissa ja vielä kakkoskierroksella. Hyötyi juuri siitä, että oli riittävän erilainen monen muun ehdokkaan kanssa, vaikkei lopulta tullutkaan valituksi. Porvarius ja naiseus kantoivat, mutta ruotsi torppasi.
Hän oli ehdolla kyllä, mutta järkevänä ihmisenä saattoi ajatella, ettei aiemmin edes kannattanut (tuulimyllyt)?

Edelleenkin, miten Rehn hyötyi sukupuolestaan? Hän ei kuitenkaan tullut valituksi vaikka onkin nainen. Tuohon aikaan taisi yhteiskunta kuitenkin olla enemmän oikealle kallellaan, joten eräs hypoteesi voisi olla vastakkainen sinun hypoteesisi suhteen: Rehn ei tullut valituksi koska oli nainen. Jälkimmäinen väite on mielestäni oikeammansuuntainen. Toki ruotsinkielisyys saattoi vaikuttaa, mutta mielestäni tuona aikana naiseus ei ollut valttikortti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös