Kokoomus

  • 1 508 347
  • 12 662
Odotamme innolla Keskustan maanvyörymä-vaalivoittoa. Soiden suojelu-ohjelma hyppää jättimäisen harppauksen eteenpäin.
Niinpä, Kokoomuksessa todettiin, ettei seuraavassa hallituksessa ole mitään tarvetta edistää ympäristöasioita, joten heidän (eturyhmänsä) etuja palvelee parhaiten soidensuojelun toimintaohjelman julkaisun siirtäminen syksyyn jossa hallitusohjelman ympäristönsuojelulliset kirjaukset eivät ole tiellä.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Suomessa on perinteisesti hivenen liian suuri puolueuskollisuus. Nyt äänestyskäyttäytyminen on ohjannut politiikkaa aika huonosti. Parhaassa tapauksessahan äänestäjä oikeasti perehtyisi puolueiden vaaliteemoihin ja äänestäisi niistä itselleen sopivinta. Tähän asti ollaan enemmän äänestetty mielikuvia tai jotakin kuviteltuja puolueen arvoja. Nyt näyttäisi, että näissä vaaleissa nimenomaan hallituksen surkea epäonnistuminen vie kokoomukselta kannatusta. Tämä on tietenkin hyvä asia. Toivoisi vaan, että äänestäjät yleisemmin pääsisivät turhasta puolueuskollisuudesta ja vaivautuisivat useammin ottamaan selvää mitä mikäkin puolue milloinkin ajaa. Ja toisaalta huonoa politiikkaa ei pitäisi palkita omalla äänellään, vaan koska kuvittelee puolueen mielikuvan olevan jotenkin oman maailmankuvan mukainen. Olisi tärkeämpää rankaista huonoa politiikkaa ja palkita hyvää. Näin äänestäjät oikeasti ohjaisivat politiikkaa. Kokoomuksen kuplan puhkeaminen ei toivottavasti jää yksittäistapaukseksi.

Eli kannatat siis tempoilevaa äänestämistä, huutokauppameininkiä. Demokratian kehtoon uinahteneet kreikkalaiset ovat tästä inspiroiva esimerkki.

Minä olen presidentin vaaleissa äänestänyt henkilöä, kunnallisvaaleissa useimmiten henkilöä ( KEPUkin löytyy) ,
eurovaaleissa kerran Rehniä (KEPU) ja isoja hinkkejä.

Eduskuntavaaleissa olen ollut innokas äänestämään omaa hetkellistä etuani vastaan, koska uskon kansakunnan kokonaishyvinvoinnin koituvan edukseni.

Vaalilupaukseni on: Työtä ei työttömille tule. Ryöstän myös työttömiltä, eläkeläisiltä, opiskelijoilta ja kaikilta muiltakin heikko-osaisilta kaiken, mitä irti saan.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Tällä hetkellä vaarantuneita, erittäin uhanalaisia, tai äärimmäisen uhanalaisia Suomen soilla eläviä lajeja ovat kansainvälisen luokituksen mukaan muun muassa kiljuhanhi, kiljukotka, kultasirkku, ja etelänkaulussammal. Osa näistä on käytännössä hävinnyt Suomesta. Lisäksi Suomessa kotimaisen selvityksen mukaan jouhisorsa, keltavästäräkki, lapinkirvinen, muuttohaukka, pohjansirkku, sinisuohaukka, suokukko ja vesipääsky.

Oli pakko alkaa googlaamaan tätä. Mennään listan mukaisesti, wikipedian kautta:

1. Kiljuhanhi - ei pesimähavaintoja Suomessa v. 1995 jälkeen, Pohjoismaiden populaatio 20-30 yksilöä, koko populaatio 25.000 yksilöä. Pesii Aasian ja Skandinavian pohjoisosissa (mikä lienee relevanssi Etelä-Suomen soiden suojeluun?)

2. Kiljukotka on levittäytynyt pohjoisesta Euroopasta aina Aasiaan saakka, talvehtii Kaakkois-Euroopassa, Keski-idässä ja Etelä-Aasiassa. Koko Siperian taigan halki yltävän levinneisyysalueensa ja vähäisen parimääränsä (maailmanlaajuiseksi kannaksi arvioidaan noin 3000 paria) takia kiljukotka on maailmanlaajuisesti uhanalainen. Kiljukotka on kadonnut Suomen vakituisesta pesimälajistosta ja se luokitellaan maasta hävinneeksi lajiksi (Taigalla elävä laji varmaan tulee Etelä-Suomeen jos suot on täysin suojeltuja. Eiku!)

3. Kultasirkku pesii erittäin laajalla alueella Venäjältä Tyynenmeren rannikolle asti ja talvehtii Kaakkois-Aasiassa. Kultasirkku on luokiteltu erittäin uhanalaiseksi. Vaikka se on vielä paikoin runsaslukuinen, on se vähentynyt hyvin nopeasti. Väheneminen johtuu pääasiassa talvehtimisalueilla tapahtuvasta pyydystämisestä. Suomeen kultasirkku levisi 1920-luvulla. Suomen pesimäkanta oli 1960-1970-luvuilla suurimillaan useita satoja pareja. Kanta lähti laskuun 1970-luvun jälkeen ja väheneminen jyrkkeni 1990- ja 2000-vuosikymmenillä. Nykyisin lajia ei välttämättä edes havaita joka vuosi.[3] Kultasirkku luokitellaankin Suomessa nykyään äärimmäisen uhanalaiseksi.[4] (Kauniisti sanottuna, vaatii vähän lisää perusteluita että Etelä-Suomen suot ovat tämän lajin pelastus)

4. Etelänkaulussammal (Jamesoniella undulifolia) VU – on luokiteltu Suomessa hävinneeksi (RE). (tämä juna meni jo, tuut tuut!)

5. Jouhisorsat viihtyvät Lapin aapasoilla sekä Perämeren rannoilla ja saaristoissa. Maan eteläosissa jouhisorsia voi tavata myös harvalukuisena hyviltä lintujärviltä. Jouhisorsia esiintyy aina Ahvenanmaan saaristosta pohjoisimpaan Lappiin. Etelä-Suomessa se on pesivänä harvinainen. Euroopassa pesii 23 000 – 33 000 paria, joista n. 20 000—30 000 Suomessa, Britanniassa 8–42 paria. Venäjällä pesii 150 000 – 300 000 ja Turkissa 500 – 1 000 paria. (Tässä taas avainsanoina Lappi, Perämeren rannat ja saaristo. Etelä-Suomen soita ei taida esiintyä missään noista alueista?)

6. Keltavästäräkki - Suomessa pesii koko maassa runsaat ½ miljoonaa paria (näitä on siis paljon enemmän kuin demareita mutta toisaalta se ei vielä todista mitään, demarit (progressios taxis idiotis) ovat maailmanlaajuisesti uhanalaisia, Suomessa suurimmat pesiytymisalueet taantuvien teollisuuskuntien kauppakeskuksissa ja valtion suojelemien ay-alueiden sisällä)

7. Lapinkirvinen on tundran lintu, jonka levinneisyysalue ulottuu Skandinavian pohjoisosista aina Alaskaan asti. Se on tundran yleisin pesimälintu. Parimäärä Suomessa on 2 000 – 5 000. Nimensä mukaisesti se pesii vain Lapissa. (relevanssi etelän soiden suojeluun jää tässäkin varsin epämääräiseksi)

8. Muuttohaukkoja on kaikilla mantereilla lukuun ottamatta Etelämannerta. Suomen Lapissa ja Perä-Pohjolassa pesii arviolta 250–290 paria ja kanta on elpymässä. (relevanssi etelän soiden suojeluun jää tässäkin varsin epämääräiseksi)

9. Pohjansirkku pesii taigavyöhykkeellä Siperiassa ja siitä itään aina Tyynellemerelle saakka. Suomessa pohjansirkku on yleisimmillään Oulun läänin ja Metsä-Lapin alueilla, etelässä sitä on suurten suoalueiden reunoilla. (relevanssi etelän soiden suojeluun jää tässäkin varsin epämääräiseksi)

10. Sinisuohaukka pesii Euroopan, Aasian ja Pohjois-Amerikan pohjoisimmissa osissa. Suomessa sinisuohaukkoja tavataan etenkin Pohjanmaalla ja Lapissa, mutta myös Pohjois-Karjalassa ja Kainuussa (relevanssi etelän soiden suojeluun jää tässäkin varsin epämääräiseksi)

11. Suokukko pesii koko Suomessa, mutta on Etelä-Suomessa hyvin vähälukuinen ja yleinen Pohjois-Suomen suoalueilla (relevanssi etelän soiden suojeluun jää tässäkin varsin epämääräiseksi)

12.Vesipääsky pesii Euraasian ja Pohjois-Amerikan arktisilla alueilla ja talvehtii trooppisilla valtamerillä. Euroopassa pesii 65 000–95 000 paria vesipääskyjä,[4] joista Suomessa 10 000–20 000 paria.[5] Maailman populaation kooksi arvioidaan 3,5 miljoona yksilöä ja lajin kanta on elinvoimainen.[1] (relevanssi etelän soiden suojeluun jää tässäkin varsin epämääräiseksi)

Muutos on nopeaa. Seitsemän suolajia on jo pysyvästi sukupuutossa.

Mitkä lajit? Btw, sukupuutto on jo lähtökohtaisesti pysyvä tila. Ellei sitten Vihreät tarkoita "sukupuutolla" samaa kuin Vihreiden ministereiden tietämystasoa jota ei ole kun pitäisi maksaa autovero tai hoitaa työnantajamaksut mutta joka sitten yht'äkkiä löytyykin kun media nostaa asian framille. Näissä asioissa muutos tapahtui tunneissa.

Edellä mainittujen heikoimmassa hapessa olevien jälkeen on 9 lajia odottamassa elinympäristönsä hävittämistä seuraavassa kategoriassa, johon kuuluvat ne lajit jotka "miltei täyttävät jonkin korkeampien uhanalaisuusluokkien kriteerin tai todennäköisesti täyttävät sellaisen lähitulevaisuudessa". Yhteensä Suomen punainen kirja listaa 104 uhanalaista suolajia.

Suomen punainen kirja? Ei helvetti. Näitä punaisia kirjoja on kyllä Suomen historiassa nähty aivan liikaa.

Tänään oli pientä auringonpaistetta risukasaan soidensuojelulle, kun hallitus ja Metsähallitus päättivät päätöksillään liittää noin 6000ha valtion maita soidensuojelun piiriin.

Näin se homma toimii vaikka Kokoomuksen piti väitetysti tuhota kaikki.

Katson kuitenkin Kokoomuksen kävelleen tietoisesti hallitusohjelman yli soidensuojeluasiassa. Hallitusohjelmassa siis lukee, että tehdään periaatepäätös soiden suojelusta ja sen jälkeen laaditaan yksityiskohtainen toimintaohjelma periaatteen toteuttamiseksi. Ympäristöministeriön oli tarkoitus esittää valmis toimintaohjelma soidensuojelutyöryhmän työn pohjalta alkuvuonna 2015, mutta Vihreiden lähdettyä hallituksesta se Ympäristöministeriöön laitettu tyhjäkatseinen marionetti kertoikin, että suunnitelma on muuttunut eikä hallitusohjelman kirjauksia tulla noudattamaan.

Kannattaisi tutustua aiheeseen. Hallituksen periaateohjelmassa (johon myös Vihreät olivat sitoutuneet) sanotaan että soiden suojelun tehostamistamiseen lähdetään maanomistajien vapaaehtoisen osallistumisen perusteella samalla tavalla kuin menestyksekkäässä metsien suojeluohjelmassa. Ville Niinistö skippasi vapaaehtoisuuden selvittämisen kokonaan ja alkoi ajamaan pakkolunastuksia suoraan.
 
Oli pakko alkaa googlaamaan tätä. Mennään listan mukaisesti, wikipedian kautta:
Minun lähteeni olivat IUCN:n red list kriteereillä suomalaiset suot, Ympäristöministeriön punainen kirja, sekä Birdlifen suomalaisten lintujen uhanalaisuusarviointi jossa kriteeristö on sama kuin edellisissä.

Sinun wikipedialistauksesi tarkoitus jää täysin hämärän peittoon, mutta sentään minulle jäi sellainen kuva ettet ihan ymmärrä, että luonnonsuojelu on toimiakseen kansallisella tasolla. Muutenhan se menisi niin, että vastuu jonkin lajin säilymisestä jäisi sen maan kannettavaksi joka ehtisi viimeisenä kyseisen lajin elinolosuhteet tuhoamaan! Meidän vastuumme kokonaisuudesta on se, ettei meidän valtiomme alueelta katoa meidän toimintamme suorana seurauksena yhtään lajia.

Mitkä lajit?
Tähän en osaa vastata, punaisen kirjan teksti ei tämän mainitessaan erittele lajeja.

Kannattaisi tutustua aiheeseen. Hallituksen periaateohjelmassa (johon myös Vihreät olivat sitoutuneet) sanotaan että soiden suojelun tehostamistamiseen lähdetään maanomistajien vapaaehtoisen osallistumisen perusteella samalla tavalla kuin menestyksekkäässä metsien suojeluohjelmassa. Ville Niinistö skippasi vapaaehtoisuuden selvittämisen kokonaan ja alkoi ajamaan pakkolunastuksia suoraan.
"METSO-ohjelma ei ole luonnonsuojeluohjelma. Se ei perustu mihinkään lakiin. Valtioneuvoston sitä koskevaan periaatepäätökseen ei liity mitään oikeusvaikutuksia.

Soidensuojelun tehokas toteuttaminen vain METSO-ohjelman keinovalikoimalla on mahdotonta. Soiden suojelulle asetettuja tavoitteita ei voida saavuttaa mallilla, joka perustuu vain maanomistajien itse valitsemiin kohteisiin ja aloitteellisuuteen.

Luonnonsuojeluohjelmien toteuttamista koskevan luonnonsuojelulain 50 §:n 2 momentin mukaan ”suojelu on pyrittävä toteuttamaan ensisijaisesti vapaaehtoisin keinoin”. Keinotekonen ja todellisuutta vääristelevä vastakkainasettelu vapaaehtoisten ja lunastustietä toteutettavan luonnonsuojelun välillä ei siis lainkaan vastaa sitä tapaa, jolla luonnonsuojeluohjelmia käytännössä on jo pitkän aikaa toteutettu."

- Sirpa Pietikäinen, Kokoomus
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Sinun wikipedialistauksesi tarkoitus jää täysin hämärän peittoon, mutta sentään minulle jäi sellainen kuva ettet ihan ymmärrä, että luonnonsuojelu on toimiakseen kansallisella tasolla.

V.Niinistön ja Vihreiden nillitys on koskenut nimenomaan etelä-Suomen soiden suojelua joka on kuulemma se kriittisin osa koska muualla Suomessa valtio voi suojella omia maitaan about Belgian pinta-alan verran eikä se ollut missään vaiheessa ns. kyseenalainen.

Se mitä sinä et tajunnut oli että noista lajeista joita mainitsit käytännössä yksikään ei ole Suomen tasollakaan riippuvainen etelä-Suomen soiden suojelusta.

Muutenhan se menisi niin, että vastuu jonkin lajin säilymisestä jäisi sen maan kannettavaksi joka ehtisi viimeisenä kyseisen lajin elinolosuhteet tuhoamaan! Meidän vastuumme kokonaisuudesta on se, ettei meidän valtiomme alueelta katoa meidän toimintamme suorana seurauksena yhtään lajia.

Tästä olemme samaa mieltä. Tosin tällä ei ole käytännössä juuri mitään tekemistä noiden listaamiesi lajien kannalta.

Tähän en osaa vastata, punaisen kirjan teksti ei tämän mainitessaan erittele lajeja.

No sepäs sattui.

"METSO-ohjelma ei ole luonnonsuojeluohjelma.

Tiedän ettet ole Sirpa Pietikäinen mutta osaatko sanoa mikä METSO-ohjelma sitten on?


Soiden suojelulle asetettuja tavoitteita ei voida saavuttaa mallilla, joka perustuu vain maanomistajien itse valitsemiin kohteisiin ja aloitteellisuuteen.


Ja kukaan ei ole ehdottanut mallia joka perustuu VAIN maanomistajien itse valitsemiin kohteisiin tai aloitteellisuuteen. Pietikäinen vetää ohisektoriin tässä.


Luonnonsuojeluohjelmien toteuttamista koskevan luonnonsuojelulain 50 §:n 2 momentin mukaan ”suojelu on pyrittävä toteuttamaan ensisijaisesti vapaaehtoisin keinoin”. Keinotekonen ja todellisuutta vääristelevä vastakkainasettelu vapaaehtoisten ja lunastustietä toteutettavan luonnonsuojelun välillä ei siis lainkaan vastaa sitä tapaa, jolla luonnonsuojeluohjelmia käytännössä on jo pitkän aikaa toteutettu."

Juuri näin! Ville Niinistö unohti lain ja meni suoraan pakkolunastuksiin. Sinä siis puolustat lakia ja hallituksen periaatepäätöstä rikkovaa Ville Niinistöä todella huterin argumentein.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Minä kerron sen ylivoimaisesti suurimman; pettymys nykyisen hallituksen politiikkaan jossa Kokoomuslaisuutta on aika vaikea nähdä. Johtuu 2011 vaalien tuloksesta ja Persu-pelosta, nykyinen hallitus oli kaikkien kompromissien ja tilkkutäkkien äiti ilman mitään johtavaa ajatusta.

Juurikin näin. Olen äänestänyt kokoomusta eduskuntavaaleissa viimeiset 12 vuotta. Edelleen se olisi puolueista "aatteiltaan" lähimpänä omaa ajatusmaailmaani, mutta miten voisin tämän hallitusfarssin jälkeen enää äänestää heitä? En mitenkään. Ongelmana tässä on se, etten oikein voi mitään muutakaan isoa puoluetta äänestää. Keskikastin puolueetkin tuntuvat lähinnä vastenmielisiltä, etenkin kun RKP ei asettanut Pirkanmaalta ketään edes ehdolle.

Kyllä on vistoa äänestää näissä vaaleissa, joka tapauksessa joutuu jostain periaatteestaan hölläämään.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Juurikin näin. Olen äänestänyt kokoomusta eduskuntavaaleissa viimeiset 12 vuotta. Edelleen se olisi puolueista "aatteiltaan" lähimpänä omaa ajatusmaailmaani, mutta miten voisin tämän hallitusfarssin jälkeen enää äänestää heitä? En mitenkään. Ongelmana tässä on se, etten oikein voi mitään muutakaan isoa puoluetta äänestää. Keskikastin puolueetkin tuntuvat lähinnä vastenmielisiltä, etenkin kun RKP ei asettanut Pirkanmaalta ketään edes ehdolle.

Kyllä on vistoa äänestää näissä vaaleissa, joka tapauksessa joutuu jostain periaatteestaan hölläämään.

Ymmärrän tuskan täysin mutta oma näkemykseni on se että pitää äänestää Kokoomuksen sisältä niitä jotka ajavat voimakkaasti niitä omia arvoja, tämä näkyy myös hallitusneuvotteluissa (puolueen sisäiset voimasuhteet). Edellinen hallitus meni täysin päin helvettiä ja suuri syy siinä oli Kokoomuksen perseily hallitusohjelman laadinnassa, Kataisen vahva johtajuus piti rivit kurissa vaikka murinaa oli, nyt on mahdollisuus äänestää Kokoomuksen sisältä ne aidoimmat Kokoomus-aatteen edustajat esiin. Hallitusneuvottelut käydään ainoastaan Sipilän kanssa ja mitään suuria linjaeroja Kepun kanssa ei ole, verrattuna 2011 tilanteeseen jossa paletti oli täysin auki ja kaikki punavihreät takiaspuolueet saivat käytännön pakosta vaatimuksensa hallitusohjelmaan.

Itse tulen äänestämään Elina Lepomäkeä näillä näkymin mutta ymmärrän Uudellamaalla ja Helsingissä on paljon paremmat vaihtoehdot kuin Pirkanmaalla.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Juurikin näin. Olen äänestänyt kokoomusta eduskuntavaaleissa viimeiset 12 vuotta. Edelleen se olisi puolueista "aatteiltaan" lähimpänä omaa ajatusmaailmaani, mutta miten voisin tämän hallitusfarssin jälkeen enää äänestää heitä? En mitenkään. Ongelmana tässä on se, etten oikein voi mitään muutakaan isoa puoluetta äänestää. Keskikastin puolueetkin tuntuvat lähinnä vastenmielisiltä, etenkin kun RKP ei asettanut Pirkanmaalta ketään edes ehdolle.

Kyllä on vistoa äänestää näissä vaaleissa, joka tapauksessa joutuu jostain periaatteestaan hölläämään.

Samaa mantraa pitää toistaa, eli juurikin näin. Olen niin pettynyt viimeiseen neljään vuoteen lähes kaikessa poliittisessa päätöksenteossa, ettei nykyinen vihreä arvoliberaali kokoomus vanhaa konservatiivia paljon houkuttele. Tilkkutäkin ja takiaispuolueiden syyksi laitetaan hallituksen surkea toiminta, mutta totuus on, että hallituksen muodostaja, eli kokoomus kantaa siitä vastuun. Kyllä demokratiassa on keinoja jos halutaan käyttää. Nyt valta maistui liikaa Kataiselle ja kokoomukselle vaalien jälkeen, jotta olisi kyetty pitämään periaatteista ja siten kokoomuksen äänestäjien tahdosta kiinni. Persuja syytettiin vastuun pakoilusta, mutta minusta oli suoraselkäistä omia äänestäjiä kohtaan pitää Kreikka-puheista kiinni. Samaa suoraselkäisyyttä olisin toivonut kokoomukselta. Ei vastuullinen pääministeri voi esimerkiksi hyväksyä hallitusohjelmaan kirjausta, ettei Nato-jäsenyyttä haeta tällä hallituskaudella.

Jos kokoomuksen sisältä pitää kaivaa esiin ne henkilöt, jotka muuttavat puolueen linjaa, niin keitä nämä ovat esim. Satakunnassa? Ulkosuomalaisena joudun kuitenkin äänestämään jo ensi viikolla.
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
Juurikin näin. Olen äänestänyt kokoomusta eduskuntavaaleissa viimeiset 12 vuotta. Edelleen se olisi puolueista "aatteiltaan" lähimpänä omaa ajatusmaailmaani, mutta miten voisin tämän hallitusfarssin jälkeen enää äänestää heitä? En mitenkään.

Ymmärrän tuskan täysin mutta oma näkemykseni on se että pitää äänestää Kokoomuksen sisältä niitä jotka ajavat voimakkaasti niitä omia arvoja, tämä näkyy myös hallitusneuvotteluissa (puolueen sisäiset voimasuhteet).

(cut)

Itse tulen äänestämään Elina Lepomäkeä näillä näkymin mutta ymmärrän Uudellamaalla ja Helsingissä on paljon paremmat vaihtoehdot kuin Pirkanmaalla.

Samat ajatukset ja ongelmat täällä. Kokoomusta on tullut äänestettyä. Tosin jo viime vaaleissa tunsin vastenmielisyyttä kokoomuksen silloisen johdon linjaa kohtaan. Äänestinkin protestiksi toisen vaalipiirin kokoomuslaista ehdokasta, eli melkein tyhjää. Nyt haluaisin äänestää Kokoomusta, jotta antaisin ääneni Sipilän johtamalle porvarihallitukselle, mutta vaikeaa on. Jotain Elina Lepomäkeä äänestäisin epäröimättä, mutta täällä Savossa ei elinalepomäkiä ole.. Kepuakin voisin äänestää, mutta täällä taitaa olla ehdolla vain punamulta-väkeä, joka olisi tie helvettiin. RKP:llä ei ole ehdokkaita ja heilläkin vaikuttaa sellaista porukkaa, etten halua niitä tukea edes välillisesti. Persuilla on valtakunnallisesti joitain hyviä ehdokkaita, mutta puolueen talouspolitiikka on huumoria ja paikalliset ehdokkaat karseita. Kristillisten Essayah vaikuttaa asianaiselta, mutta ei taida olla kuitenkaan talouspoliittisesti tai kaikilta osin mutenkaan kanssani samoila sivuilla.

Huh,huh. Ehkä vaikeimmat vaalit ikinä.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Joka vaalipiirissä on Kokoomuksesta ehdolla aivan asiallinen porvari, useampiakin. Monilla ei ole juuri läpimenon mahdollisuuksia, mutta tämän ei pidä antaa hämätä. Viesti on sitä voimakkaampi myös puolueen sisällä, mitä vahvemmin jengi äänestää kunnon porvareita eikä mitään sirpapietikäisiä, piilodemareita ja kaiken maailman miesveron ehdottajia.

Oikeistolaisesti ajattelevan protestin huonosti toiminutta hallitusta kohtaan ymmärrän ja hyväksyn, mutta nykyisessä tilanteessa esimerkiksi Keskustan äänestäminen protestina on osoitteetonta. Nykyinen Kepu on pahemmin taantumuksen tiellä kuin monena muuna ajanjaksona, koskien osittain talouspoliittisia näkemyksiä ja erityisesti ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Ääni Kepulle on jo enemmän kuin hiljainen hyväksyntä aivan väärää aikakautta edustavalle puolueettomuuspolitiikalle. Toki Kepussa löytyy selkeästi toisenlaisiakin näkemyksiä, mutta puolueen nykylinja merkitsee käytännössä aivan vääränlaista myöntyväisyyspolitiikkaa idän suuntaan. Kokoomukseen menneellä hallituskaudella pettyneiden porvariäänestäjien on syytä olla tarkkana sen suhteen, onko äänestyskoppi sittenkään oikea paikka mielenosoituksille, kun kaikki muut vaihtoehdot ovat järjestään paljon huonompia.
 
Suosikkijoukkue
Kalpa
....Huh,huh. Ehkä vaikeimmat vaalit ikinä.

Jos käytät vaaliehdokkaiden scouttaamiseen yhtä paljon aikaa kuin vastaavaan hommaan jääkiekkoilijoiden kohdalla niin luulisi sieltä jyvät erottuvan porvareista.
 
V.Niinistön ja Vihreiden nillitys on koskenut nimenomaan etelä-Suomen soiden suojelua joka on kuulemma se kriittisin osa koska muualla Suomessa valtio voi suojella omia maitaan about Belgian pinta-alan verran eikä se ollut missään vaiheessa ns. kyseenalainen.

Se mitä sinä et tajunnut oli että noista lajeista joita mainitsit käytännössä yksikään ei ole Suomen tasollakaan riippuvainen etelä-Suomen soiden suojelusta.

Tästä olemme samaa mieltä. Tosin tällä ei ole käytännössä juuri mitään tekemistä noiden listaamiesi lajien kannalta.
Valmistelussa on esitetty suojeltavaksi, periaatepäätöksen arvion mukaisesti, 50 000 ha valtion soita ja 40 000 ha yksityisten maanomistajien soita.

Se, että etelän soilla ei ole näitä Suomessa uhanalaisia lajeja, onkin suojelukeskusteluun aika hulvaton läppä. Ei tietysti ole, eihän siellä ole enää monia ei-uhanalaisiakaan lajeja, kuten pian esim. riekkoa, kun ei niitä soita ole juuri yhtään enää jäljellä luonnontilaisina! Soidensuojelun tavoitteena on niitä ennallistaa. Pohjoisen soistakin vain 13 % on tällä hetkellä suojelun piirissä ja lajien kato on tosiaan vauhdikasta ellei se vielä tullut selväksi.

Suojelun hintana tosin olisi ollut turvetuotantoon käyttökelposen alueen pienentyminen 1/3:lla, mutta sehän ei tietenkään liity mitenkään soidensuojelun valmistelun lykkääntymiseen kepun pääministerikaudelle....

Juuri näin! Ville Niinistö unohti lain ja meni suoraan pakkolunastuksiin. Sinä siis puolustat lakia ja hallituksen periaatepäätöstä rikkovaa Ville Niinistöä todella huterin argumentein.
Sulla on kyllä kova tarve yrittää maalata tämä kepun ja kokkareiden suhmurointi valkoiseksi, ja jälki on yhtä vakuuttavaa kuin Kimmo Rannistolla.

Laissa ja periaatepäätöksessä puhutaan vapaaehtoisuuden ensisijaisuudesta, ja sillä periaatteella suojeluohjelmaa on toden totta rakennettu jo edelliseltä hallituskaudelta lähtien. Asiantuntijat ovat tieteellisin perustein valinneet suot joista valitaan suojeltavat alueet maanomistajien kuulemisten jälkeen mm. sillä perusteella missä on vähiten vastustusta. Tai siis oltaisiin valittu, mikäli S G-L ei olisi lykännyt valmistelua. Pakkolunastus on harvinaista, vaikkakin perälautana tarpeellinen, syistä jotka Sirpa Pietikäinenkin meille kertoi.

Väite "Ville Niinistö meni suoraan pakkolunastuksiin" ei siis pidä paikkaansa, eikä periaatepäätöksen vastaisesti ole ympäristöministereistämme toiminut kuin Grahn-Laasonen sooloillessaan valmistelussa joka olisi periaatepäätöksen mukaan tullut saattaa loppuun ennen vaaleja. Keinotekoinen pakkolunastus-vapaaehtoisuus -vastakkainasettelu oli vain tekosyy romuttaa valmistelu. Toki voin pyörtää puheeni, mikäli ohjelma etenee valmistelun mukaisesti vallanvaihdon jälkeenkin. Rahojani en sille vaihtoehdolle kuitenkaan laittaisi.[/QUOTE]
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Jos kokoomuksen sisältä pitää kaivaa esiin ne henkilöt, jotka muuttavat puolueen linjaa, niin keitä nämä ovat esim. Satakunnassa? Ulkosuomalaisena joudun kuitenkin äänestämään jo ensi viikolla.

No siinä sinulle on savottaa. Miltei kaikki ovat Kokoomuksen vihaaman julkisen sektorin elättejä ja näitä kokkelikannattajien kovaan ääneen halveksimia verenimijöitä ja loisia.

Ja muutenkin luulisi ainakin Eurajoki-Luvia liitoksen alueella näkyvän Vapaavuoren ryssävoimapäätökset.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Se, että etelän soilla ei ole näitä Suomessa uhanalaisia lajeja, onkin suojelukeskusteluun aika hulvaton läppä. Ei tietysti ole, eihän siellä ole enää monia ei-uhanalaisiakaan lajeja, kuten pian esim. riekkoa, kun ei niitä soita ole juuri yhtään enää jäljellä luonnontilaisina! Soidensuojelun tavoitteena on niitä ennallistaa. Pohjoisen soistakin vain 13 % on tällä hetkellä suojelun piirissä ja lajien kato on tosiaan vauhdikasta ellei se vielä tullut selväksi.

Minusta on suhteellisen turhaa yrittää ennallistaa laajoja alueita etelä-Suomesta vain sen takia että jotkut lajit ehkä mahdollisesti saattaisivat tulla takaisin sinne. Eihän kukaan yritä majaviakaan tuoda Helsingin keskuspuistoon vaikka niitä siellä joskus on saattanut olla ennenkuin niistä alettiin tehdä hattuja.

Valtion maat voi minun puolestani suojella vaikka kaikki ja valtio voi puolestani ostaa lisää alueita suojeltavaksi jos niin parhaaksi näkee ja joku haluaa myydä. Eihän tässäkään liene kyse kuin rahasta, tarpeeksi kun lyö massia pöytään niin luulisi suon liikkuvan taskusta toiseen.

Suojelun hintana tosin olisi ollut turvetuotantoon käyttökelposen alueen pienentyminen 1/3:lla, mutta sehän ei tietenkään liity mitenkään soidensuojelun valmistelun lykkääntymiseen kepun pääministerikaudelle....

Hallituksessa pääsee vaikuttamaan, jos hallituksesta pitää lähteä täysin keinotekoisella syyllä suuren kohun saattelemana vaalikampanjan lähtölaukaukseksi niin sitten on ihan turha tulla kitisemään siitä mitä hallitus tekee.

Sulla on kyllä kova tarve yrittää maalata tämä kepun ja kokkareiden suhmurointi valkoiseksi, ja jälki on yhtä vakuuttavaa kuin Kimmo Rannistolla.

Suhmurointi? Se että mennään lain ja hallituksen periaatepäätösten mukaisesti?

Laissa ja periaatepäätöksessä puhutaan vapaaehtoisuuden ensisijaisuudesta, ja sillä periaatteella suojeluohjelmaa on toden totta rakennettu jo edelliseltä hallituskaudelta lähtien. Asiantuntijat ovat tieteellisin perustein valinneet suot joista valitaan suojeltavat alueet maanomistajien kuulemisten jälkeen mm. sillä perusteella missä on vähiten vastustusta. Tai siis oltaisiin valittu, mikäli S G-L ei olisi lykännyt valmistelua. Pakkolunastus on harvinaista, vaikkakin perälautana tarpeellinen, syistä jotka Sirpa Pietikäinenkin meille kertoi.

Niin, Ville Niinistön toiminnassa ei ollut mitään ensisijaisesti vapaaehtoisuuteen viittaavaa. Tai olihan se samalla tavalla vapaaehtoista kuin antaa rahat ryöstäjälle vaihtoehdon ollessa mora kyljessä.

Väite "Ville Niinistö meni suoraan pakkolunastuksiin" ei siis pidä paikkaansa, eikä periaatepäätöksen vastaisesti ole ympäristöministereistämme toiminut kuin Grahn-Laasonen sooloillessaan valmistelussa joka olisi periaatepäätöksen mukaan tullut saattaa loppuun ennen vaaleja. Keinotekoinen pakkolunastus-vapaaehtoisuus -vastakkainasettelu oli vain tekosyy romuttaa valmistelu. Toki voin pyörtää puheeni, mikäli ohjelma etenee valmistelun mukaisesti vallanvaihdon jälkeenkin. Rahojani en sille vaihtoehdolle kuitenkaan laittaisi.

Ville Niinistö meni suoraan pakkokeinoihin unohtaen maanomistajien kanssa oikean neuvottelun. Tämä on täysin selvää.
 
Suhmurointi? Se että mennään lain ja hallituksen periaatepäätösten mukaisesti?
Periaatepäätöksessä soidensuojelun täydennysohjelma esitellään vuodenvaihteessa 2014-2015. Valmistelu keskeytettiin syksyllä 2014. Nyt eletään huhtikuuta 2015. On selvää, että nimenomaan Grahn-Laasosen toiminta on estänyt periaatepäätöksen toteutumisen.

Suhmuroinnilla tarkoitan sitä, että tuskinpa Kokoomus ilman mitään lehmänkauppaa on viivyttänyt ratkaisua kepuvetoiselle hallitukselle.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
. Neuvotellaan, eikä anneta vasemmistolle ja vihreille liikaa periksi, ja todetaan ettei sitten väkisin. Sehän olisi ollut toinen vaihtoehto, ja jälkiviisaana voidaan sanoa, että järkevämpää kuin toteutunut kohellus. Tai ainakin järkevämpää kuin mennä hallitukseen, jossa ei saa ajettua itselleen tärkeitä asioita vaikka on suurin puolue.
Kokoomus ei hallituksessa saanut läpi kaikkia itselleen tärkeitä asioita, mutta oppositiossa se ei olisi saanut läpi mitään. Tottakai osa on enemmän kuin ei mitään. Keskusta oli vapaaehtoisesti oppositioon ilmoittautunut, joten jäljellä olisi jäänyt vasemmisto ja persut. Vaikka vaihtoehtojen pohdinta on aina spekulatiivistä, niin persut olisivat velkakriisin halunneet räjäyttää käsiin. Soinin oma lausuntokin oli , että lamoja tulee ja menee. Minä osaan olla tyytyväinen ettei siihen vaihtoehtoon menty ja ihmettelen miten tämä asia on unohdettu.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Kokoomus ei hallituksessa saanut läpi kaikkia itselleen tärkeitä asioita, mutta oppositiossa se ei olisi saanut läpi mitään. Tottakai osa on enemmän kuin ei mitään. Keskusta oli vapaaehtoisesti oppositioon ilmoittautunut, joten jäljellä olisi jäänyt vasemmisto ja persut. Vaikka vaihtoehtojen pohdinta on aina spekulatiivistä, niin persut olisivat velkakriisin halunneet räjäyttää käsiin. Soinin oma lausuntokin oli , että lamoja tulee ja menee. Minä osaan olla tyytyväinen ettei siihen vaihtoehtoon menty ja ihmettelen miten tämä asia on unohdettu.

Näinhän se meni.
Katainen oli tosi huono pääministeri. Hän ei ohjannut Nokian mobiili-liiketoimintaa oikealle uralla, tyhmänä oletti firman tietävän mitä tekee.
Samoin kävi Kreikan kanssa. Me kaikki muut tiesimme euroon kohdistuvan uhan jo hallitusneuvottelun aikana.
Jyrki ja Jutta uskoivat valtiovarainministeriön kasvuennusteita. Ville ja Paavo eivät VM:n luvuista yleensäkään mitään tajua.
Calle ja Päivi: tottakai me lähdemme messiin, kannamme osaltamme vastuuta.

Jälkiviisaus on kaikista suurin viisauden laji. Siispä pohtikaamme heittovuoron ajan, olisiko Vapaavuori vienyt hallituskauden lopun maaliin tyylikkäämmin?
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jälkiviisaus on kaikista suurin viisauden laji. Siispä pohtikaamme heittovuoron ajan, olisiko Vapaavuori vienyt hallituskauden lopun maaliin tyylikkäämmin?

Se ei ole lopulta edes olennaista, miten paljon paremmin Vapaavuori olisi toiminut pääministerinä. Kovin paljon ei olisi hänkään voinut tehdä. Olennaista on se, että Vapaavuori olisi ollut imagomielessä paljon riskittömämpi vaihtoehto kuin Stubb. Kataisen lähtiessä kokoomuksen kannatus ei tainnut olla kuitenkaan vielä kovin jyrkästi laskusuunnassa, joten ehkä Vapaavuori olisi sellaisena harmaana virkamiesmäisenä johtajana säilyttänyt kannatuksen paremmin. Ajatellaan vaikka kepua ja Sipilää - eihän Sipilän tarvitse tehdä mitään, ja kannatus vain pysyy.

Stubb oli riski, jonka kokoomus otti, ja vaikea on kuvitella, ettei puolueessa olisi ymmärretty tätä riskiä. Sen ymmärsi varmasti ainakin 2000-luvun paras puoluesihteeri Taru Tujunen - tai jos Tujunen ei sitä ymmärtänyt, niin ei sitä ymmärtänyt kukaan muukaan. Täytyy vain ihmetellä, mihin kokoomuksesta katosi se ylivoimainen julkisuudenhallinta ja pelisilmä, joka puolueella vuosia oli. Ja vaikka Tujunen lähti vasta Stubbin valinnan jälkeen, niin epäilen, että näillä asioilla on joku yhteys. Kokoomuksen suurin menetys vuosikausiin on Taru Tujunen, ei kukaan yksittäinen poliitikko. Tujusen lähdön jälkeen puolueella on mennyt lähes kaikki päin persettä. Onko tämä sattumaa? Tuskin.

Ilmeisesti kokoomus valmistautuu ottamaan turpiinsa näissä vaaleissa. Puolueen vaalibudjettihan ei ole edes suurin, edellä olivat ainakin demarit. Uuden puoluesihteerin nimeä en edes muistaisi, ellei hän olisi turkulainen. Tekoja en muista siitäkään huolimatta. Nyt vain mietityttää, onko kokoomuksella ja kepulla joku kassakaappisopimus hallitukseen liittyen. Demareihin välit ovat niin huonot, että näitä kahta tuskin samassa hallituksessa enää nähdään.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Nyt vain mietityttää, onko kokoomuksella ja kepulla joku kassakaappisopimus hallitukseen liittyen. Demareihin välit ovat niin huonot, että näitä kahta tuskin samassa hallituksessa enää nähdään.

En jaksa uskoa kassakaappisopimuksiin, vaikka tuo taisi muutenkin olla vain lähinnä teoreettinen spekulaatio kohdaltasi. Keskustassa on hyvinkin voimakas punamullan kaipuu kentällä, ja puolueen kärkihahmoistakin löytyy sen ymmärtäjiä. Jotenkin mieltäisin perussuomalaisetkin helpommin kolmen puolueen hallitukseen SDP:n ja keskustan kanssa sopivaksi, kuin porvarihallitusta täydentämään. Kokoomuksen mukana olo hallituksessa vaatisi minusta sitä, että se vastoin ennusteita olisi selvästi SDP:tä ja perussuomalaisia suurempi puolue vaalien jälkeen. Ja sekään ei vielä takaisi mitään.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Eniten tässä Suomalaisessa keskustelussa minua ihmetyttää tämä logiikka jolla puolueita arvostellaan. On totta, että Kokoomus ei saanut monia tavoitteitaan ajettua läpi onnistuneesti. Suhteellisen laaja konsensus on, että tämä johtui siitä, että demarit onnistuivat hankkeet kampittamaan (joissain tapauksissa myös pienpuolueet). Jos siis ihmiset näkevät, että nuo uudistukset olisi pitänyt saada läpi, niin eikö sen nyt jumalauta pitäisi olla demarit, joita asiasta syytettäisiin eikä Kokoomus?
Toki täydellisessä maailmassa Mikko Koivu kantaisi Suomen maailmanmestariksi, vaikka pakkina olisi Janne Niinimaa ja vastustaja olisi jatkuvasti läpi, mutta jos näin ei tapahtuisi, niin kyllä se syy pääasiassa on Janne Niinimaassa eikä Mikko Koivussa, eli jos seuraavan vuoden maajoukkuetta valitaan, niin selvää on että kumman siellä mukana pitäisi olla ja kummalle pitäisi korvaaja etsiä. Toki Koivukin saisi itsekin tehokkaampi olla.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Vanhana Kokoomus-äänestäjänä rohkenen todeta, että pidän Kokoomuksen vaalimainontaa epäonnistuneena.

Se, että viimeiset neljä vuotta olivat mitä olivat, se on monen asian summa, eikä vain Kokoomuksen piikkiin. Kuitenkin mainosten terminologia, eli "korjausliike" on minusta vähän parodiaa, samaten ketutti äsken sporassa nähdä Laura Rädyn ja eritoten näiden vanhan liiton eijariittakorholoiden naamat näissä mainoksissa, kun vieressä kerran lukee, että tarvitaan uusia päättäjiä...
 
Viimeksi muokattu:

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Eniten tässä Suomalaisessa keskustelussa minua ihmetyttää tämä logiikka jolla puolueita arvostellaan. On totta, että Kokoomus ei saanut monia tavoitteitaan ajettua läpi onnistuneesti. Suhteellisen laaja konsensus on, että tämä johtui siitä, että demarit onnistuivat hankkeet kampittamaan (joissain tapauksissa myös pienpuolueet). Jos siis ihmiset näkevät, että nuo uudistukset olisi pitänyt saada läpi, niin eikö sen nyt jumalauta pitäisi olla demarit, joita asiasta syytettäisiin eikä Kokoomus?
.

Ihan konkreettisesti, mitkä olivat ne kokoomuksen tavoitteet, joita se ei saanut läpi demareiden vastustuksen takia? Ainakin soteuudistus, joka oli kenties keskeisin asia koko vaalikaudella, oli monien lähteiden perusteella nimenomaan kokoomuksen jarruttama. Muut puolueet pääsivät parlamentaarisessa hengessä yhteisymmärrykseen, mutta kokoomus halusi väen väkisin taata yksityisille firmoille paremman aseman.
 
Entä missä tavoitteissa Kokoomus onnistui muista puolueista huolimatta? Ainakin yhteisöveron laskussa, joka ei jälkiselvitysten mukaan tuonut 450-480 M luvattuja dynaamisia vaikutuksia, vaan ainoastaan 100M rapauttaen siten veropohjaa nettomääräisesti 900 miljoonalla. Onko muita?
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ihan konkreettisesti, mitkä olivat ne kokoomuksen tavoitteet, joita se ei saanut läpi demareiden vastustuksen takia? Ainakin soteuudistus, joka oli kenties keskeisin asia koko vaalikaudella, oli monien lähteiden perusteella nimenomaan kokoomuksen jarruttama. Muut puolueet pääsivät parlamentaarisessa hengessä yhteisymmärrykseen, mutta kokoomus halusi väen väkisin taata yksityisille firmoille paremman aseman.
Kokoomus olisi halunnut harjoittaa tiukempaa talouspolitiikkaa koko hallituskauden, mutta demarit eivät suostuneet uskomaan ministeriön laskelmia maan tilasta vaan halusivat käyttää mielikuvituslukuja ja perustaa politiikkansa niille. Asiasta lyötiin käytännössä vetoa ja demarit hävisivät ja panoksena ollut alvin korotus toteutui. Tämä ilman muuta on tärkein hallituksen tehtävä. Toki Sote-uudistuskin kaatui eri mielisyyksiin, mutta se on paljon monisyisempi ja tahoisempi kysymys. Koko Sote-uudistus oli Kokoomuksen ajatus, joten ajatus että se olisi omaa ehdotustaan jarruttanut oli höpsö. Uudistus muuttui matkalla ja vaikka Katainen väittikin ettei se olisi ollut vesitetty kompromissi, niin sitä se olisi ollut.

Eläkeiän nostaminen on toinen selkeästi tähän kategoriaan kuuluva kysymys. Tietenkin maassa on järjettömällä tavalla asiassa de facto-päätösvaltaa annetta parlamentin ulkopuolella, mutta eduskunta kuitenkin on taho joka asiasta päättää.
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Entä missä tavoitteissa Kokoomus onnistui muista puolueista huolimatta? Ainakin yhteisöveron laskussa, joka ei jälkiselvitysten mukaan tuonut 450-480 M luvattuja dynaamisia vaikutuksia, vaan ainoastaan 100M rapauttaen siten veropohjaa nettomääräisesti 900 miljoonalla. Onko muita?
Kun mietitään vaalien alla ollutta keskustelua, niin isoin kysymys oli ilman muuta velkakriisin hoito. Kokoomuksen linja voitti Persujen linjan ja tilanne velkatilanne stabiloitiin, tehtiin stressitestit ja annettiin pankeille aikaa parantaa pääomatilannettaan. Joskus historiassa kun räksyttävät koirat ovat tukkineet turpansa, niin joku historiankirjoittaja saattaa tilannetta kuvata esim sanoin "harjoitetun politiikan ansiosta velkakriisi saatiin padottua Kreikkaan", mutta sitä tikulla silmään. Ongelmatonta tai ilmaista tämä ei tietenkään ollut, mutta Euroopan (ja Suomen) vuosien 2010-13 taloustilanne oli kuitenkin merkittävästi parempi kuin käsille räjähtäneen velkakriisin 2008-09 aikana:
http://img.yle.fi/uutiset/talous/article7142130.ece/ALTERNATES/w960/18_3_BKT_Suomi_PTT.png

Toki tässäkin asiassa demarit sen verran onnistuivat kampittamaan, että Urpilainen osti toteutuneen historian valossa turhia johdonnaisia, jotka tulivat suomalaisille maksamaan miljoonia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös