Kokoomus

  • 1 506 449
  • 12 657

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Naton jäsenyydestä on puolin ja toisin tullut todellisuutta isompi asia, monet puolustajista (virheellisesti) luulevat jäsenyyden ratkaisevan Suomen turvallisuuspolitiikan ongelmat ikuisiksi ajoiksi, vastustajista monet näkevät Naton suurena saatanana, vaikka tosiasiassa EU-maiden kansalaisista 95% asuu Nato-maassa.

Sanoisin, että eräs syy tähän on se, että Suomessa ei ole käyty avointa ja kaikin puolin kattavaa keskustelua NATO:sta ja siitä mitä se merkitsee Suomelle - mitä liittyminen merkitsee ja toisaalta mitä sotilaallinen liittoutumattomuus merkitsee. Tästä "vaikenemisen kulttuurista" johtuen epätietoisuus on suurta ja ihmisten ymmärrys rajoittunutta.

Entistä useammin sotilasalan julkaisuissa pohditaan sitä, että onko sotilaallisesti liittoutumattoman Suomen mahdollista järjestää maanpuolustus tulevaisuudessa riittävän tehokkaasti johtuen osaltaan siitä, että seuraavan sukupolven asejärjestelmät, joihin Suomen olisi aikanaan siirryttävä, ovat olennaisesti kalliimpia mitä nyt käytössä olevat asejärjestelmät. Voi olla, että esim. puolustusyhteistyön radikaali lisääminen Ruotsin kanssa olisi osittainen vastaus tähän ongelmaan, mutta onko sekään riittävä.

vlad.
 
Melkoista kansalaisten aliarvoimista. Se sama tietämätön kansa on kuitenkin äänestänyt myös ne henkilöt, jotka NATO:sta päättäisi. Ja ehkä ei kannata ihan vetää johtopäätöksiä sen perusteella, mitä jotkut ihmiset ovat vastanneet, kun on työnnetty mikki yhtäkkiä suun eteen ja kysytty NATO-jäsenyydestä.
En pitäisi tuota aliarvioimisena. Nato-ketjua lukemalla saa aika hyvän käsityksen siitä, onko kaikilla keskusteluun osallistuneilla yhtä vahva tietopohja asiaan liittyen. Kaivetaan esiin sinkkiarkut ja Kekkonen ja mennyt maailma, jolloin kaikki oli hyvin. Tosin kirjastojen tarjonta vähäisempi, odotettavissa oleva elinikä lyhyempi, BKT matalampi, toimeentulotuki heikompi jne.
 

Fordél

Jäsen
Stubb tuossa hetki sitten vannoi ylen TV-uutisissa kodin, uskonnon ja isänmaan nimiin. Jotensakin falskiksi menee ja kertoo kyllä jo pahasta paniikista oletetun konservatiivisiiven vuodon edessä.

Jep, ei se oikein istunut Stubbin suuhun eikä oikein enää tähän aikaan. Etenkin se kohta kristinuskosta.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Stubb tuossa hetki sitten vannoi ylen TV-uutisissa kodin, uskonnon ja isänmaan nimiin. Jotensakin falskiksi menee ja kertoo kyllä jo pahasta paniikista oletetun konservatiivisiiven vuodon edessä.

Itse en tuota nähnyt, mutta pahalta kuulostaa. Tuo ei ole sitä kokoomusta, jolle olen tottunut ääniäni antamaan. Taitaa oppositiotaival tehdä vain hyvää. Oman ehdokkaani olen joka tapauksessa päättänyt jo nyt. Edellisissä vaaleissa läpi päässyt ehdokkaani saa ääneni jatkossakin. Hän on osoittanut olevansa juuri sellainen edustaja, jonka kaltaisia toivoisin puolueessa olevan enemmänkin. Nuo "kypäräpapit" ovat minusta jo aikansa nähneet...

Jotenkin on sellainen fiilis, että Kataista olisi tarvittu vielä. Kaikesta niskaan kaadetusta paskasta huolimatta kannatus pysyi korkealla, joten kyllä Jyrki teki paljon asioita oikein. En usko, että luvut olisivat tulleet tätä tahtia alas, jos mies olisi jatkanut puikoissa.
 

Fordél

Jäsen
Jotenkin on sellainen fiilis, että Kataista olisi tarvittu vielä. Kaikesta niskaan kaadetusta paskasta huolimatta kannatus pysyi korkealla, joten kyllä Jyrki teki paljon asioita oikein. En usko, että luvut olisivat tulleet tätä tahtia alas, jos mies olisi jatkanut puikoissa.

Uskoisin, että Kataisen kanssa Kokoomus olis edelleen n. 20 % kannatuksella taistelemassa tosissaan suurimman puolueen tittelistä. Samanlaisia kömmähdyksiä ei olisi tullut kuin mitä Stubbin kanssa ja vuotoa Keskustaan ei olisi tapahtunut samalla tavalla. Varmaan Keskusta olisi pyyhältänyt ohi, mutta paljon niukemmin.
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Itse en tuota nähnyt, mutta pahalta kuulostaa. Tuo ei ole sitä kokoomusta, jolle olen tottunut ääniäni antamaan.

Taitaa olla pikemminkin niin, ettet ole ymmärtänyt millaiselle työväenpuolueelle olet äänesi antanut. Tuon "kypäräpappiosaston" poistaminen puolueesta tarkoittasi myös pyllistämistä suurelle joukolle pitkäaikaisia ja vannoutuneita äänestäjiä. Se on tietysti eri juttu, jos arvojen päivittämisen hinnaksi hyväksytään kannatuksen laskeminen joiksikin vuosiksi samalle tasolle vihreiden kanssa.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Taitaa olla pikemminkin niin, ettet ole ymmärtänyt millaiselle työväenpuolueelle olet äänesi antanut. Tuon "kypäräpappiosaston" poistaminen puolueesta tarkoittasi myös pyllistämistä suurelle joukolle pitkäaikaisia ja vannoutuneita äänestäjiä.

Noh, äläpä nyt kuitenkaan tee noin suoraa johtopäätöstä. Tiedän tasan tarkkaan puolueessa olevan tuota osastoa, ja tiedän sen olleen etenkin historiassa merkittävässäkin roolissa. Oikeastaan voisi kai sanoa, että puolueen pääideologia melkeinpä rakentui tuon lauseen ympärille menneisyydessä. Nyt kuitenkin puolue on ottanut monta askelta arvoliberaalimpaan suuntaan viime vuosien aikana, vaikka toki tuolla konservatiivisiivellä on puolueessa edustuksensa. Itse en missään vaiheessa sanonut, että tuota kypäräpappiosastoa pitäisi puolueesta poistaa, mutta puolueen virallisen linjan en soisi kuitenkaan enää ottavan askelia takaisin siihen suuntaan. Kehitys arvoliberaalimpaan suuntaan on ollut mieleeni, ja menneiden vuosien suosiosta päätellen myös äänestäjien.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Jotenkin on sellainen fiilis, että Kataista olisi tarvittu vielä. Kaikesta niskaan kaadetusta paskasta huolimatta kannatus pysyi korkealla, joten kyllä Jyrki teki paljon asioita oikein. En usko, että luvut olisivat tulleet tätä tahtia alas, jos mies olisi jatkanut puikoissa.
Loppujen lopuksi asia on niin, että sillä ei juurikaan väliä mitä mieltä jotkut persut tai demarit ovat Kokoomuksen puhjeenjohtajasta, sillä he eivät joka tapauksessa puoluetta äänestä. Katainen kelpasi Kokoomuslaisille ja liikkuville äänestäjillä ja se on ainoa asia jolla oli/on väliä. Myös kohtuullisen kevyeksi jäi asialista joista Kataista voi näin jälkikäteen arvostella. Katainen maksoi velkaa silloin talous kasvoi (vaikka demarit olisivat haluneet syödä nuokin rahat) ja elvytti silloin tuli finanssikriisi. Jollain lukiotodistuksesta irvailu oli lapsellista (osalla irvailijoista oli todnäk itseltään lukio jäänyt haaveeksi), finanssikriisiä koskevia lausuntoja jouduttiin vääristelemään totuudenvastaisesti että niistä saatiin jotain irvailtavaa, vaalivoitto ei todellakaan perustunut mihinkään sairaanhoitajien palkkakiistoihin ja miksi olisi ratkennutkaan, sillä Katainenhan ei tietenkään ollut edes sopimusosapuolena kiistassa (siitä huolimatta tuolloistakin lausuntoa jouduttiin totuuden vastaisesti vääristelemään). Kreikan tukipaketeista voidaan keskustella, mutta tällä hetkellä voidaan myös sanoa, että kriisi saatiin kuin saatiinkin padottua siinä määrin kuin mahdollista ja tilanne sitä kautta stabiloitua. Kalliiksi toki tuli. Sodan aikana sellaset pelkurit, jotka olisivat Kreikan ja euron silloin vapaaehtoisesti päästäneet kaatumaan olisi sittemmin ammuttu, mutta jostain syystä esim Soinin silloiset puheet ovat täysin julkisuudessa unohdettu.
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Noh, äläpä nyt kuitenkaan tee noin suoraa johtopäätöstä. Tiedän tasan tarkkaan puolueessa olevan tuota osastoa, ja tiedän sen olleen etenkin historiassa merkittävässäkin roolissa. Oikeastaan voisi kai sanoa, että puolueen pääideologia melkeinpä rakentui tuon lauseen ympärille menneisyydessä.

En epäile hetkeäkään, ettetkö tietäisi, mitä arvoja puolueen sisältä ja äänestäjien keskuudesta löytyy. Kuinka itse muotoilit kuvaa omasta Kokoomuksestasi oli aivan yhtä kärjistävää. Olen suhteellisen varma, että puolueen kannattajakunnasta löytyy enemmän arvokonservatiiveja kuin Kristillisillä on äänestäjiä.

Kehitys arvoliberaalimpaan suuntaan on ollut mieleeni, ja menneiden vuosien suosiosta päätellen myös äänestäjien.

Siitä, että onko puolueen "virallisilla" liberaaleimmilla arvoilla jotain suoraa vaikutusta puolueen kannatukseen, voidaan vain arvailla. No, ehkä se on merkittäväkin tekijä, kun tehdään valintaa Kokoomuksen ja Vihreiden tai Kokoomuksen ja SDP:n välillä. Jää nähtäväksi kuinka Kokoomuksen vihervassarisiiven vankistuminen vaikuttaa puolueen talous- ja puolustuspoliittisiin linjauksiin.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Olen suhteellisen varma, että puolueen kannattajakunnasta löytyy enemmän arvokonservatiiveja kuin Kristillisillä on äänestäjiä.

Tästä olemme samaa mieltä. Konservatiivin ja liberaalin raja on usein veteen piirretty, ja moni ihminen on lisäksi joissain asioissa yhdessä leirissä, joissain toisessa. Sanoisin, että kokonaisuutta katsellen kokoomuksesta löytyvä konservatiivisin aines on aika lailla lähellä kristillisten liberaaleinta. Tämän vuoksi loikkauksia on toisinaan sattunut. Suurin osa on pitkälti poliittisista syistä ollut kristillisistä kokoomukseen... Toisinpäin en muista olleen yhdenkään, mutta kai niitä silti jokunen on historiassa tapahtunut.

Kokoomus on nimensä mukaisesti monesta eri ryhmittymästä muodostunut puolue, joten on ihan selvää, että siellä erilaiset painotukset asiakysymyksistä kamppailevat, ja puolueen virallinen linja muodostuu pitkälti eduskuntaryhmän rakenteen pohjalta. Mutta samoin tuo menee kaikilla puolueilla. Äänestäjät pitkälti ratkaisevat puolueiden suunnan.

Minusta nykyinen linja on ollut hyvä. Siinä arvoliberaalit ja -konservatiivit ovat pitkälti tuntuneet löytäneen tasapainon ja yhteisen sävyn monista tärkeistä poliittisista asioista. Ja tähän asti tuo on toiminut. Nyt tuntuu siltä, että Stubb uskoo konservatiivisiiven vuotavan keskustan laariin ja yrittää konservatiivisilla puheilla padota tätä vuotoa. Vaikutus voi silti olla käänteinenkin. Liberaalimpi äänestäjäjoukko voi vaihtaa nyt vaikkapa oikeistodemareiden leiriin.

Yhtä kaikki, itse epäilen, että puheet jäävät vain puheiksi. Mitään konkreettista suunnan keikahdusta en usko tapahtuvan.
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Tämän vuoksi loikkauksia on toisinaan sattunut. Suurin osa on pitkälti poliittisista syistä ollut kristillisistä kokoomukseen... Toisinpäin en muista olleen yhdenkään, mutta kai niitä silti jokunen on historiassa tapahtunut.

"Poliittisista syyt" lienee paremman vaikutusmahdollisuuden tavoittelua suuremman puolueen voimin. Siis, puolueen, jonka arvot eivät ole mahdottoman pahasti ristiriidassa omien arvojen kanssa. Tämä voisi olla osasyy myös siihen, että Liberaalit kuihtuivat pois (en ole seurannut, ovatko jälleen puoluerekisterissä). Sen puolueohjelma ja tavoitteet, kun olivat lähes yksi yhteen "uusien" kokoomuslaisten arvojen kanssa.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Stubb tuossa hetki sitten vannoi ylen TV-uutisissa kodin, uskonnon ja isänmaan nimiin. Jotensakin falskiksi menee ja kertoo kyllä jo pahasta paniikista oletetun konservatiivisiiven vuodon edessä.

On meilä melkoonen Göranin poika pääministerinä. Pitää nyt edeltäjälleen Kataìselle antaa siitä tunnustusta, että hän sentään osasi paremmin valehtelun jalon taidon kansalleen..
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Stubb tuossa hetki sitten vannoi ylen TV-uutisissa kodin, uskonnon ja isänmaan nimiin. Jotensakin falskiksi menee ja kertoo kyllä jo pahasta paniikista oletetun konservatiivisiiven vuodon edessä.

Kun hätä on suurin, palailee kokoomus juurilleen? Erittäin tervetullut muutos. Puoluekenttään sähinää.

Uskonnolla jatkossa totuttua merkittävämpi rooli, vai konservatiivisten kosiskelua?
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Sodan aikana sellaset pelkurit, jotka olisivat Kreikan ja euron silloin vapaaehtoisesti päästäneet kaatumaan olisi sittemmin ammuttu, mutta jostain syystä esim Soinin silloiset puheet ovat täysin julkisuudessa unohdettu.

Mitäs sodan aikana olisi tehty sellaisille upseereille kuin Katainen, joka jätti taistelun loppuvaiheessa kentän ja jätti joukkonsa selviytymään omin avuin? Yksi lyhyenläntä paskahousu koko mies.

Ja samanlaista paskahoususakkia ovat kesken hallituskauden poistuneet Vasemmistoliiton ja Vihreiden edustajat. Ensin ovat kolme vuotta tekemässä päätöksiä ja sitten kun vaalit lähestyvät ja olisi aika ottaa vastuuta tekemisistään, niin pakenevat paikalta. Yksiä saatanan rintamakarkureita koko sakki.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mitäs sodan aikana olisi tehty sellaisille upseereille kuin Katainen, joka jätti taistelun loppuvaiheessa kentän ja jätti joukkonsa selviytymään omin avuin? Yksi lyhyenläntä paskahousu koko mies...


Katainen olisi ollut Stubbia parempi pääministerinä, mutta en oikein ymmärrä syytteitä karkuruudesta. Katainen sai kutsun EU:n huippuvirkaan, takana kymmenen vuotta puolueen johdossa ja monet voitetut vaalit. Kokoomuksen puoluekokous sattui nyt vaan olemaan vuotta ennen vaalikauden loppua, joten puheenjohtajuuden siirto oli luonnollinen tehdä tässä vaiheessa.

Minä toivon, että Kokoomus olisi ensi vaalikaudella oppositiossa ja selkeytäisi linjansa. Nyt se joutuu tekemään liikaa kompromisseja, mikä näkyy tämän hetkisessä kannatuksessa. Suhmuroikoon Kepu, Persut ja Demarit ensi vaalikauden läpi, seuraavat vaalit ovatkin sitten Suomen pelastustalkoo vaalit.

Toivon, että Suomesta tulisi romahduksen jälkeen maa, jossa ihmisiä kannustetaan ja pakotetaan ahkeruuteen ja työntekoon. Byrokratiaa kevennetään, verotusta suunnataan entistä enemmän kulutukseen.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Katainen sai kutsun EU:n huippuvirkaan.


Niin, kyse on poliitikon kunnianhimosta, joka on mun mielestä ihan terve merkki valitulla ammattiuralla. Pääministeriydestä takas rivikansanedustajuuteen ei ole kovin kova "nousu", joten jos haluaa urallaan eteenpäin, on seuraava looginen aste EU toimet ja siellä nimenomaan Komissio. Se että EU paikat tulee valittavaksi aina EU vaalien jälkeen ja eettä ne eivät ole synkassa Suomen EK valaien kanssa on vain tosiasia. Urallaan eteenpäin tavoittelevan typpin ihan luonnollinen valinta.


Siis on Kataisesta tai tän politiikasta, johtajankyvyistä tai persoonasta mitä mieltä tahansa, niin ei tuota nyt kauheasti voi arvostella uramielessä.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eipä tuo Kataisen siirtyminen toiseen työtehtävään ollut yhtään sen tuomittavampaa kuin yhdenkään luottotyöntekijän siirtyminen toisen työnantajan palvelukseen pitkän työuran jälkeen. Rintamakarkuruuteen rinnastukset ovat mielestäni täysin absurdeja. Jos motivaatio vie muihin hommiin, niin kannattaa silloin tarttua haasteeseen. Toisekseen Kataisesta on varmasti hyötyä tuossa uudessa työssäänkin.

Ja koska täällä ei voi ikinä olla luottavainen siitä, yritetäänkö kirjoituksia edes ymmärtää oikein, niin mainitaan vielä, että suhtautuisin samoin, vaikka kyseessä olisi jonkun toisen puolueen jäsenestä.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Mitäs sodan aikana olisi tehty sellaisille upseereille kuin Katainen, joka jätti taistelun loppuvaiheessa kentän ja jätti joukkonsa selviytymään omin avuin? Yksi lyhyenläntä paskahousu koko mies.
Itse näkisin, että pahin tilanne on aikalailla ohi. Yhteisten asioiden hoitaminen ei sinänsä lopu koskaan, joten sen vertaaminen taisteluun ei mielestäni ole kovin toimiva analogia.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Itse näkisin, että pahin tilanne on aikalailla ohi. Yhteisten asioiden hoitaminen ei sinänsä lopu koskaan, joten sen vertaaminen taisteluun ei mielestäni ole kovin toimiva analogia.

Eli olet valtionvarainministeriön ennusteen kanssa samoilla linjoilla? Muiden tahojen joulukuiset ennusteet eivät ole yhtä positiivisia, vaan enimmäkseen negatiivisia. Mutta tulevaisuuden, varsinkin talouden tulevaisuuden, ennustaminen on tunnetusti vaikeaa puuhaa. Senhän taloustieteilijät ovat todistaneet viimeisten vuosien aikana useampaan otteeseen. Enkä laittanut taloustieteilijät -sanaa lainausmerkkeihin, vaikka mieli teki.

http://www.talouselama.fi/suhdanne-ennusteet/

Tarkoitatko siis, että sinulla ja muilla kokoomuslaisilla on yksinoikeus sotametaforien käyttöön? Koskeeko rajoitus vain tätä ketjua vai onko se voimassa noin yleisemminkin?

Voidaanhan sitä selitellä Kataisen pakenemista kaikenlaisilla höpö höpö uralla eteenpäin -jutuilla, mutta sehän ei totuutta miksikään muuta. Tilanteessa missä selkärankaiset erotellaan selkärangattomista Katainen päätti lähteä pakoon Brysseliin. Mutta niinhän se on - a man's gotta do what a man's gotta do. Tai sitten ei.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Pitää vähän puolustaa Jyrki Kataisen siirtymistä EU-virkamieheksi kesken vaalikauden, koska edellisessä hallituksessa kävi ihan sama juttu, kun Matti Vanhanen läksi vuonna 2010 pois pääministerin paikalta ja siirtyi Perheyritysten liittoon. Mari Kiviniemi hoiti viimeisen vuoden pääministerin homman ja Keskusta menestyi melko heikosti vuoden 2011 vaaleissa, siirtyen oppositioon. Mikä ero on Kataisen ja Vanhasen luopumisissa. Kertokaa, jos tiedätte asian.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Matti_Vanhanen
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Olisiko se sitten toiminut paremmin mikäli Katainen olisi sitten lähtenyt vuosi uusien vaalien jälkeen kun kuitenkin oli jo ainakin omien sanojensa mukaan muutenkin päättänyt hakea uusia haasteita ja uusi komissio astui virkaan tänä vuonna jolloin yli hyvä lähteä. Sinänsä nuo suurten puolueiden puheenjohtajavaalit ovat tarkoituksella vuotta ennen vaaleja, jotta seuraavia vaaleja varten voidaan hankkia uusi vetojuhta jos edellinen rupeaa väsähtämään. Demareilla vaihtui myös puheenjohtaja, vaikka tilanne olikin erilainen ja siellä on nyt ainakin kannatus lähtenyt nousemaan. Omasta mielestäni Stubb oli aika riskaabeli valinta puheenjohtajaksi vaikka suosittu onkin ja Vapaavuori olisi ollut paljon parempi valinta. Harmillisesti tuo riski Stubbin kanssa on toistaiseksi lähtenyt realisoitumaan, mutta vaaleihin on vielä pitkä matka.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ilmeisesti oikea tapa ei ole poistua kymmenen vuoden voittoputken jälkeen, vaan pitää jatkaa demariperiaatteella: tappion tullen sinut äänestetään ulos.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Se nyt on minulle ei-kokoomuslaisena yhdentekevää kuka kyseistä puoluetta johtaa, mutta se on pöyristyttävää, että Suomen pääministeri valitaan yhden puolueen puoluekokouksessa. Tuo muistuttaa enemmän kiinalaista kuin länsimaalaista tulkintaa demokratian periaatteista. Jos on eväät syöty tai vastuun kantaminen ei enää nappaa, niin uudet vaalit vaan eikä tällaisia vuoden pätkähallituksia. Noin yleisellä tasolla kertoo huonosta "herraonnesta", että kolmantena peräkkäisenä vaalikautena pääministeri vaihtuu kesken kaiken. Kyllähän tässä Paavo Lipposen kaltaisia vastuullisia valtiomiehiä on ikävä.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Eli olet valtionvarainministeriön ennusteen kanssa samoilla linjoilla? Muiden tahojen joulukuiset ennusteet eivät ole yhtä positiivisia, vaan enimmäkseen negatiivisia.
Suomen talous on taantumassa, mutta eurokriisin suunta on mennyt parempaan suuntaan jo pidemmän aikaa. Jos Katainen saa luvan lähteä tehtävästä vasta siinä vaiheessa kun maamme talous on ylijäämäinen, niin voi olla että hän saa näyttää hyvää esimerkkiä eläkeiän nosto-asiassa.
Tarkoitatko siis, että sinulla ja muilla kokoomuslaisilla on yksinoikeus sotametaforien käyttöön? Koskeeko rajoitus vain tätä ketjua vai onko se voimassa noin yleisemminkin?
Minä en ole kokoomuslainen, joten ehkä fiksuinta on etuoikeus on pelkästään minulla. Jos jollakin muullakin on hyvän perustelut termien käyttöön, niin poikkeustilanteissa se sallittakoon muillekin. Ei kuitenkaan palstan seksi-wau otsikoijille,
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös