Muodostatteko te keskenänne vähemmistöhallituksen?Luojan kiitos tähän ihmeelliseen kuplaan saadaan muutos, jos Kokoomus tai PS voittaa vaalit.
Muodostatteko te keskenänne vähemmistöhallituksen?Luojan kiitos tähän ihmeelliseen kuplaan saadaan muutos, jos Kokoomus tai PS voittaa vaalit.
Epäilen, että olemme menossa konsensuspolitiikasta kohti polarisoituneempaa poliittista ympäristöä. Valtikka siirtyy neljän vuoden välein puolelta toiselle ja poliittiset erot kasvavat. Eli siis vuorotellen oikeisto leikkaa enemmän ja vasemmisto jakaa enemmän.
Ehkä se hesarin kaipaama blokkijärjestelmä syntyy? Kunnes kepu sitten pettääkin vuonna 2031.
Ei varmaan minun pitäisi tätä kommentoida, mutta kommentoin kuitenkin. Hallituksen ja Marinin talouspolitiikka yllättää säännöllisesti kerta toisensa jälkeen, vaikka ei enää uskoisi tulevan uusia yllätyksiä. Monet kommentoivat, kun aina vain tulee uudelleen tarve siihen.Olet myös jaksanut väsymättä kirjoittaa samoistakin asioista lukemattomia kertoja, koska kertaushan on opintojen äiti.
No, reaaliansiot eivät ole juurikaan kasvaneet tuona aikana, joten poliitikot ovat oikeassa. Leikkaukset kannattaisi jos ne alentaisivat veroastetta, muuten vaikutus on olematon.Jos on poliitikkoja uskominen, niin ollaan oltu lamassa vuodesta 2008 eikä leikkaukset näin ollen kannata.
Kun on lukenut ja kuullut (tälläkin palstalla), miten paljon persut ja kokkarit ovat neljä vuotta haukkuneet Marinia ja hänen hallitustaan niin näen ihan mahdottomana, että SDP menisi Orpon tai Purran johtaman perskok oikeistohallituksen apupuolueeksi. Mieluummin sitten oppositioon kasvattamaan kannatusta. Natoon Suomi tulee liittymään ihan samalla tavalla on SDP sitten hallituksessa tai sen ulkopuolella. Minusta Orpon ja Purran on kannettava vastuunsa, jos heidän puolueensa voittavat vaalit. Jos he eivät yhdessä siinä onnistu niin sitten voidaan ehkä neuvotella sinipunahallituksen muodostamisesta.
Orpon ja Purran vastuusta 99 prosenttia menee Rinne/Marin jättämän sotkun selvittämiseen.
On täälläkin mainittuja muutamia asioita, joissa Marin ja miksei hallituskin on onnistunut hyvin, mutta sitten tulee paljon enemmän sitä, minkä talousasiantuntijatkin kyseenalaistavat. Tämä epäonnistuminen tekee jatkossa politiikasta kaikille hallituksille äärettömän vaikeaa, koska nyt joudutaan leikkaamaan ja hakemaan talouskasvua, mikä edes vähän voisi pelastaa tilannetta.
Leikkauksien jälkeen tulee taas vaalit ja SDP varjopuolueineen lupaavat 100 hyvää ja ehkä pääeevätkin taas valtaan. Kierre jatkuu ja hallitukset vaihtuvat, mitään pitkäjänteistä talouspolitiikkaa ei saada syntymään. Tämä on valitettavasti oma skenaarioni ja tämän on synnyttänyt osaamaton hallitus..
Tämä oli varmaan tarkoituksella provosoivasti kirjoitettu viesti, joten siihen ei pitäisi tarttua, mutta sama tilannehan oli nykyisellä hallituksella Sipilän aikakauden jälkeen. Kaikilla on varmasti vielä suhteellisen tuoreessa muistissa tuo pitkä lista asioista, joita tämä hallitus joutui ensitöikseen korjaamaan Sipilän hallituksen sotkun jäljiltä, kun siitä on vasta vajaa neljä vuotta aikaa. Ja kierre sen kuin jatkuu...
Kokoomuksen tilanne on hyvä vielä tällä hetkellä, mutta ei välttämättä niin hyvä kuukauden, parin päästä.Eiköhän Kokoomus ole käynyt kulisseissa neuvotteluja SDP:n lisäksi myös Keskustan, RKP:n, Vihreiden ja PS:n kanssa.
Vaikka harva näyttää tilannetta ymmärtävän, todellisuudessa Kokoomuksen tilanne on hyvä näillä prosenteilla. Suomeen on lähes mahdoton kasata enemmistöhallitusta Kokoomus ohittaen. Tämä antaa Orpolle hyvän vipuvarren neuvotteluihin.
Suomen talous ja työllisyys on huipuissaan. Se huippu on vaan matalalla. Tai oikeastaan juuri siinä missä pitääkin. 90-luvun lopulta vuoteen 2008 talouden huippu oli korkealla Nokian vetämänä. Poliitikot ja kansa elävät edelleen kuvitelmissaan, että tuo aika on se normaali. Väärin. Uutta Nokiaa on odotettu jo 15 vuotta.No, reaaliansiot eivät ole juurikaan kasvaneet tuona aikana, joten poliitikot ovat oikeassa. Leikkaukset kannattaisi jos ne alentaisivat veroastetta, muuten vaikutus on olematon.
Tämä on totta. Kokoomuksen pitkä historia talaousosaamattomuudesta yltää sen edeltäjään edistyspuolueeseen asti. Tyypillistä on, että puolue on aina halunnut leikata valtion menoja. Useasti se on leikannut joko liikaa, väärin kohdistaen tai vain väärään aikaan. Se, että jälki ei ole tämän huonompi johtuu siitä, että taloutemme nousee ja laskee maailman talouden mukana. Ylipäätään esiinnytään ikäänkuin ymmärrettäisiin jotakin kansantalouden velanotosta, vaikka selvästi kuvitellaan sen käyttäytyvän yksityistalouden tavoin. Näin ei ole.Eipä kokoomuksella(kaan) ole mitään muuta, kun huonoja näyttöjä talousosaamisesta viime vuosikymmenten aikana. Toki vika on aina kaikissa muissa, vihervasemmistossa, kepussa, ay-liikkeessä, jne. Eiköhän tulevat sekoilut pistetä tuttuun tapaan jonkun muun piikkiin ja kykypuolueen jäljiltä joku muu saa roskat siivota. Uskon onnistumiseen vasta kun nään.
Tämä on totta. Kokoomuksen pitkä historia talaousosaamattomuudesta yltää sen edeltäjään edistyspuolueeseen asti. Tyypillistä on, että puolue on aina halunnut leikata valtion menoja. Useasti se on leikannut joko liikaa, väärin kohdistaen tai vain väärään aikaan. Se, että jälki ei ole tämän huonompi johtuu siitä, että taloutemme nousee ja laskee maailman talouden mukana. Ylipäätään esiinnytään ikäänkuin ymmärrettäisiin jotakin kansantalouden velanotosta, vaikka selvästi kuvitellaan sen käyttäytyvän yksityistalouden tavoin. Näin ei ole.
Niin, Marinin tapauksessa kritiikki on koskenut mm. Uniperiä, velkaantumista, sähkötukia ym. Hiukan eri tason juttuja kuin yhden puolueen jäsenen poispotkimista. Mutta toki joku porilainen voi ne kokea verrannollisiksi.Onhan tuo nyt aika paskahousumeininkiä, kun A-studion illan aihe oikein huusi sitä, että siellä olisi ollut joku Mykkänen avaamassa Rydman -keissiä. Sen sijaan siellä oli joku täysin nobody, josta kukaan ei ole koskaan kuullut. Aika paskahousumeininkiä, mutta tämän jälkeen kukaan ei ota enää tosissaan kokkareleirin vinkumista Sanna Marinin A-studioesiintymisistä tai niiden puuttumisista.
Orpo kävi nuolaisemassa persujen ja maalaissosialistien kannattajia kyseenalaistamalla tiedettä. Tätä lisää ja vaalivoitto jää unelmaksi:
![]()
Hiilinielut | Tutkijat yllättyivät Petteri Orpon tiedekritiikistä: ”Ei ole ehtinyt tai halunnut perehtyä”
Kokoomusjohtaja kummasteli hiilinielulaskelmien ”käsittämätöntä heilahtelua”. Luonnonvarakeskuksen tutkijat vastaavat poliitikkojen kritiikkiin.www.hs.fi
Vaikka vaaleissa ei ole ensimmäistäkään ääntä vielä annettu, eikä gallupjohtajallakaan ole varaa lähteä taistoon takki auki, kyllähän Kokoomusta nyt selvästi halutaan iskeä kepillä. Medialle liki neljän prosenttiyksikön ero seuraavaan on myrkkyä, enkä ihmettelisi vaikka lähiviikkoina Kokoomusta koitettaisiin kampittaa kääntämällä jokainen mahdollinen kivi ja vääntämällä kohua vaikka väkisin.
Huomioiden, että momentum on tällä hetkellä Marinin SDP:n sijaan Perussuomalaisilla, liberaalien toimittajien agenda sataa väärään laariin, mikäli Perussuomalaiset pääsisi aivan Kokoomuksen kantaan. Toivottavasti Petteri pitää päänsä kylmänä, eikä tartu jokaiseen median heittämään täkyyn.
Kyllä ne ovat ihan itse tilattuja iskuja, jos lähtee populismilla haastamaan tieteen tekijöiden tuloksia. Vaalit lähestyvät ja sota kovenee. Kun kaikkia ei voi miellyttää, täytyy tehdä valintoja. Orpo valitsi hyökätä tiedettä vastaan. Uskoo ehkä voittavansa sillä enemmän kuin häviävänsä.Vaikka vaaleissa ei ole ensimmäistäkään ääntä vielä annettu, eikä gallupjohtajallakaan ole varaa lähteä taistoon takki auki, kyllähän Kokoomusta nyt selvästi halutaan iskeä kepillä.
Voisi, ja asiaa lienee joskus harkittukin. Luonnonsuojelupuolue tosin tuskin saisi läpi kuin ehkä yhden edustajan, mikä tekisi siitä hyvin merkityksettömän puolueen.Eipä sillä, meiltä kyllä puuttuu kokonaisuudessaan aito luonnonsuojelupuolue. Voisiko sellainen jopa irtautua joskus Vihreistä?