Häkkänen tekee tällä kertaa avauksen ulkopolitiikaan ja arvostelee osin rivien väissä ja osin suoraan Suomen ulkopolitiikkaa liian Venäjä-myönteiseksi. Taustalla on Venäjän ulkoministeri Lavrovin vierailu ja Venäjän samanaikaiset toimet Syyriassa. Häkkäsen mielestä huomio tulisi kohdistaa juurisyyhyn eli siihen, miksi miljoonat ihmiset ovat joutuneet lähtemään liikkeelle Syyriasta. Hän kutsuu Suomeen saapuvaa Lavrovia yhdeksi päävastuullisista tilanteeseen.
Venäjä on Assadia tukemalla nostanut diktaattorin takaisin jaloilleen ja osallistuu nyt myös itse siviilejä pommittamalla sellaisiin kauhutekoihin, jotka tulevat jäämään historian kirjoihin ihmiskunnan synkkinä päivinä, Häkkänen toteaa. Häkkäsen pelko on, että Venäjän osuutta ei käsitellä Lavrovin Suomen vierailun aikana, ja Häkkänen perää Suomelta toimia, jotta Venäjä saataisiin ruotuun. Häkkäsen mukaan Suomi voisi olla tässä aloitteellinen ja ottaa johtajuutta koska EU-komissio ei tähän kykene.
![]()
Kokoomuksen Häkkänen vaatii Syyriaa pöydälle Lavrov-tapaamisessa – ”Venäjä on saatava ruotuun”
Entinen oikeusministeri epäilee hallituksen valmistautumista keskusteluihin Venäjän ulkoministerin kanssa.www.is.fi
Hyvin samoista asioista olen kirjoittanut monta kertaa. Mutta epäilen silti, että Suomessa yksikään hallitus ei lähde näyttämään Venäjälle kaapin paikkaa. Tätä toivoisin, mutta en tyhjissä puheissa, vaan suurissa teoissa eli NATO-jäsenyyden muodossa presidentin ja johtavien poliitikkojen aktiivisilla avauksilla ja tuella. Kokoomus oli yhdessä Perussuomalaisten ja Keskustan kanssa hallituksessa kun Venäjä avasi rajapisteen ja Suomi piti omansa auki ja otti vastaan tulijat, jotka olivat olleet Venäjällä vuosia. Häkkänen ei tosin ollut silloin oikeusministerinä, mutta Kokoomuksen ja muun hallituksen kyvyttömyys Venäjän toimien edessä oli ikävää seurattavaa.
Nykyisessä hallituksessa ulkopolitiikan suhteen pääministeri Marin vaikenee ja ulkoministeri Haavisto hoitaa asiat. Saattaa olla tulosten kannalta optimi jako. Haavisto on tuonut hyvin esille Turkin hybridivaikuttamisen ja ero analyysissa Turkin ja Venäjän toimista on valitettavan suuri, kun verrataan kokoomustaustaiseen presidentti Niinistöön.
Vaikka yleisesti ottaen pidänkin Häkkästä pätevänä kansanedustajana, niin nyt kyllä miehellä vähän keulii. Häkkänen nyt oikein tuntuu hakevan näitä jyrkkiä kannanottoja aihepiireistä, joissa on paljon poliittisia irtopisteitä jaossa. Ei ole kovin diplomaattista huudella medioissa Venäjän ruotuun laittamisesta. Häkkänen voi kuitenkin olla jopa pääministeri 3 vuoden päästä.
Pieni Suomi ei laita yhtään ketään ruotuun ja tästä paineen antaminen hallituksen suuntaan on kypsyyden puutetta.
Tässä tilanteessa olen ihan tyytyväinen, että ulkopolitiikan johto on meillä huomattavasti kokeneempien Niinistön ja Haaviston käsissä. Ulkopolitiikkaan pitää rauhassa kypsyä ja se on valtiomiesten ja naisten hommaa.
Asiat eivät ole mustavalkoisia, kuten kokoomusnuorille yleensä.