Kirkko eroon valtiosta – nyt vai heti?

  • 613 874
  • 7 275

Fordél

Jäsen
Ei minusta lainkaan rinnasteisia asioita. Kirkko korostaa olevansa eettinen arvopohja ja alkoholiin sillä on aivan erityinen negatiivinen suhde. On häikäilemättömän opportunistista puhua Jaakobin äänellä ja kätellä Eesaun käsillä.

Esimerkiksi lasten ja nuorten liikuntako ei omaa vastaavantyyppistä eettistä arvopohjaa ja alkoholiin on sillä negatiivinen suhde? Kyllä omaa. Edelleen, täysin rinnastettavissa olevia asioita, joten tällä logiikalla ja perusteella vastustanet myös veikkausvoittovarojen käyttämistä vaikka lasten ja nuorten liikuttamiseen tai päihdetyöhön.

Sen sijaan peruste, että kaikkia toimijoita on kohdeltava yhdenvertaisesti, on oikein järkeenkäyvä ja sillä perusteella itsekin kannatan esitystä kirkon verovelvollisuudesta mitä tulee alkoholiin.

Eli mun mielestä oikein kannatettu, mutta osaksi väärin perustein.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Kirkolla on, luonnollisesti, eettinen arvopohjansa. Johtajiensa esimerkillä se keskittyy etujen haalimiseen, nauttimiseen ja toissijaisesti ensimmäisen prioriteetin mahdollistavaan kauniiseen tyhjänpuhumiseen.
 

Van Cleef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
Kirkko on sekularisoinut ja lyönyt itsensä. Se ei ole enää rehellinen omille opeilleen ja teksteilleen, koska se ei voi olla. Rimpuillen ja hampaita kiristellen kirkko omaksuu jälkijunassa muun yhteiskunnan eteenpäinmenoa ja edistystä, koska sen on pakko tehdä niin, jotta se voi ylipäätään toimia modernissa yhteiskunnassa. Yhteiskunnassa, jossa ymmärretään vähemmistöjen ja naisten oikeuksia. Yhteiskunnassa, jossa tiedolla ja tieteellä, joita kirkko on aina vastustanut (tieto on uskon pahin vihollinen, kuten Martti Lutherkin sanoi), on enemmän merkitystä kuin taikauskolla ja uskomuksilla.
Jos se olisi omanarvontuntoinen ja rehellinen omille teksteilleen ja opeilleen ja kirkon erityisasema poistettaisiin, se marginalisoituisi hyvinkin nopeasti (jokainen voi historian kirjoista lukea millaista silloin oli kun kirkko ja uskonto olivat vahva ja rehellinen teksteilleen ja opeilleen, se kannattaa aina muistaa). Se haluaisi entisen valta-asemansa takaisin kun se oli ylin auktoriteetti ja kontrolloi kaikkea, mutta se ei pysty siihen enää. Se yrittää edelleen rajoittaa esim. vähemmistöjen oikeuksia jne., mutta se on aika säälittävää parkumista taholta, joka joskus oli jotain. Se edistää ymmärtämättömyyttä, tukahduttaa uteliaisuutta ja tiedonnälkäisyyttä. Se elää entisen valta-asemansa jäännöshehkulla, jonka valitettavasti esim. Suomessa mahdollistaa valtion sille antama erityisasema.

Siitä on kuitenkin tullut lähinnä kulttuurillinen juttu. Uskontoon kuulutaan, koska siihen on kastettu ja on ehkä kiva käydä laulamassa lauluja ja olla mukana yhteisössä. Ei olla kuitenkaan luettu raamattua eikä kiinnitetä oppeihin sen kummempaa huomiota. Jumalaan uskotaan, koska se saattaa ”lohduttaa” kuten täälläkin on argumentoitu eli jumala on kuin lapsen unilelu, jota voi halia kun on vähän huono fiilis.
Tai kannattaa uskoa siksi, koska mitä hävittävää siinä on. Tällainen helppoheikki argumentointi. Usko varmuuden vuoksi. Uskotaan jonkun palkinnon toivossa. Jos sattuu niin, että jumala on olemassa ja ei ole uskonut, niin joutuu ikuiseen kärsimykseen, mutta, jos hän on olemassa, niin palkinto odottaa. Ja, jos hän ei ole olemassa, niin mikään ei muutu. Tämä on ns. Pascalin vaaka (Pascal’s wager). Tämä on ehkä laiskinta ja halvinta uskonnollista argumentointia.
Voisi oikeastaan toivoa, että kirkko ja uskonto löytäisivät omanarvontuntonsa takaisin ja alkaisivat jälleen olla rehellisiä omille opeilleen ja teksteilleen. Se olisi paras tapa päästä niistä eroon ja ehkä sen jälkeen me lajina alettaisiin nousta kunnolla lentoon kun ei enää jumitettaisi uskomuksissa ja myyteissä, jotka kahlitsevat valitettavan isoa osaa Homo Sapiens lajimme edustajista.

Näistä seuraa jännä paradoksi, joka kirkolla on edessään. Ollaanko rehellisiä ja omanarvontuntoisia omille opeille ja teksteille ja sitä kautta marginalisoidutaan vai sekularisoidutaanko olemalla omanarvontunnottomia sivuuttamalla omat opit ja tekstit ja sitä kautta taataan toimintamahdollisuudet? Oman näkemykseni mukaan kirkko on valinnut näistä itselleen pienemmän pahan.

-------------------------

Eletään toiveajattelussa, että joku olisi kuollut meidän syntiemme tähden. Jeesus, joka kristinuskon pyhä kolminaisuus – opin mukaan on ollut ikuinen, ääretön ja luomaton, kävi ”syntymässä” ja ”kuolemassa”, mutta jos hän on ikuinen, niin mitä merkitystä hänen ”kuolemallaan” on? Tällaisen henkilön, joka ei oikeasti ”kuolekaan”, väite ”kuolen syntienne tähden” tekee väitteen esittäjästä aika epäluotettavan. Joku sanoisi kuolevansa sinun puolestasi ja katsoisit kun häntä kidutetaan ja sitten hän kuolisi ja näyttäisi kuolleelta. Kolmen päivän päästä hän tulisi kadulla vastaan ja kertoisi tulevansa vielä takaisinkin. Eikö jokaiselle tulisi ensimmäisenä mieleen, että tässä on jotain hämärää?

Kristinuskon pyhä kolminaisuus – oppi, joka vastaa Johanneksen evankeliumia, mutta ei ollenkaan esim. lähimpänä väitettyjä tapahtumia kirjoitettua Markuksen evankeliumia, tekee Jeesuksen ”kuolemasta” täysin näytös kuoleman.
Olen ikuinen, olin ennen ”syntymää”, ”synnyin”, haahuilin 30 vuotta yhdellä pienellä alueella tarinoiden ja saarnaten ja tehden halpoja taikatemppuja ja sitten ”kuolin”, mutta olen myös ”kuoleman” jälkeen, koska olen ikuinen.
Mutta uskokaa nyt, että kuolin syntienne tähden. Synnin, joka alkaa puhuvasta käärmeestä.
Tämä loukkaa jokaisen älykkyyttä.

“Tell people there's an invisible man in the sky who created the universe, and the vast majority will believe you. Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.” –George Carlin

----------------------------

Nimeä tieteen väite, hypoteesi, läpimurto, löytö, joka on myöhemmin TODISTETTU vääräksi USKONNON avulla (käyttäen niiden opetuksia, raamattua, koraania jne...).
Kaikki, jotka on todistettu vääräksi, on tapahtunut tieteen keinoin, tieteen itsensä toimesta. Tiede rakastaisi todistaa itsensä väärässä olevaksi. Kaikesta.
Käänteisenä nimeä uskonnon väite, joka on myöhemmin TODISTETTU vääräksi TIETEEN avulla. Se on aika pitkä lista.

Valitse jokin muu jumala kuin mihin uskot. Miksi et usko siihen? Mistä syystä se ei ole olemassa?

“When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours.”
-Stephen Roberts

------------------------------

Alla oleva lainaus sopii hyvin uskontoon. Uskonnon varjolla voidaan sanoa mitä tahansa ja näyttää siltä, että meillä olevat vihapuhetta ja kiihottaminen kansanryhmää koskevat lainpykälät (katso edellinen viestini) eivät koske uskonnon tekstejä (Raamattu, Koraani…), vaikka ne täyttävät kyseiset pykälät täysin. Uskontoa ei saisi silti kritisoida eikä pilkata, koska joku saattaa loukkaantua (ketään esim. muslimia tai kristittyä ei ole mitään pointtia ja syytä pilkata vain siitä syystä, että hän uskoo johonkin, mutta sitä uskomusjärjestelmää ja tekstejä ehdottomasti on voitava pilkatakin, koska ne vaativat sitä):
”Some people's idea of free speech is that they are free to say what they like, but if anyone else says anything back, that is an outrage.” –Winston Churchill

------------------------------

“If the devil is meant to be the opposite of God, he must hate slavery, murder, child abuse, sexism and rape. This guy sounds alright!”

Raamatussa saatana tappaa 10 ihmistä (jumalan hyväksymänä). Jumala reilut 2,4 miljoonaa (tappaa, tapattaa tai hyväksyy tapon. Luku sisältää kohdat, joissa on annettu joku luku eli ei esim. Nooan tulvaa, jossa hän hukuttaa lähes kaikki): How Many Has God Killed? UPDATED 2017 - YouTube

Raamattu on kuin absurdi musta komedia, jonka pääosassa on itsekeskeinen toistaitoinen tohelo, jonka suunnitelmat ja luomiset menevät jatkuvasti metsään, joita hän yrittää korjata ja ne menevät sitten vikaan. Voi kuvitella hänen kyselevän itseltään ”miksei tämä nyt toimi millään? Ja ”miksi he eivät rakasta minua?”
Hän syyttää ja rankaisee itse luomiaan epätäydellisiä luomuksiaan asioista, jotka ovat hänen omaa syytään.

------------------------------

Christopher Hitchens justifies atheism under 2 minutes - YouTube

-----------------------------
 

Liitteet

  • samharriscartoons.jpg
    samharriscartoons.jpg
    61,3 KB · kertaa luettu: 267
  • samharris2.jpg
    samharris2.jpg
    34,9 KB · kertaa luettu: 266
Viimeksi muokattu:

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Esimerkiksi lasten ja nuorten liikuntako ei omaa vastaavantyyppistä eettistä arvopohjaa ja alkoholiin on sillä negatiivinen suhde? Kyllä omaa. Edelleen, täysin rinnastettavissa olevia asioita, joten tällä logiikalla ja perusteella vastustanet myös veikkausvoittovarojen käyttämistä vaikka lasten ja nuorten liikuttamiseen tai päihdetyöhön.

En vastusta kahdestakin syystä: ensiksikin koska valtiolla/yhteiskunnalla ei ole muuta yhteistä kiinteää eettistä arvopohjaa kuin laki eikä siellä kielletä rahapelaamista eikä edes alkoholibisnestä. Kirkkoa sitovat nähdäkseni muutkin epämääräisemmät periaatteet. Toiseksi en näe lottoamisen tai totoamisen olevan luonteeltaankaan niin haitallista kuin esim. liuottimien nauttiminen oraalisesti. Alkoholi on myrkkyä, sanotaan jo (laulun)sanassakin. Kaiken kaikkiaan siis varsin oksettavaa (pun intended) toimintaa kirkolta.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Näistä seuraa jännä paradoksi, joka kirkolla on edessään. Ollaanko rehellisiä ja omanarvontuntoisia omille opeille ja teksteille ja sitä kautta marginalisoidutaan vai sekularisoidutaanko olemalla omanarvontunnottomia sivuuttamalla omat opit ja tekstit ja sitä kautta taataan toimintamahdollisuudet? Oman näkemykseni mukaan kirkko on valinnut näistä itselleen pienemmän pahan.

Tiivistäisin tämän melko hengästyttävän postauksesi tällaiseen kohtaan. Ja jatkotulkitsen kohtalonkysymystä, notta kykeneekö kristikirkko mukautumaan siihen, että sillä voisi olla mainio elintila eettisenä oppina mikä yksinkertaisesti vain edellyttäisi luopumista kaikesta kuolemanjälkeisyydestä, henkiolennoista ja jumaluuksista. Tällaisena "kulttuurikristillisyytenä" sillä olisi kissan päivät edessään. Epäilen että tämä ei kuitenkaan kelpaa, vaan jatkossakin maailma pullistelee nasaretilaisen toogan takaa miekalla hakkaavia fariseuksia.
 

Fordél

Jäsen
En vastusta kahdestakin syystä: ensiksikin koska valtiolla/yhteiskunnalla ei ole muuta yhteistä kiinteää eettistä arvopohjaa kuin laki eikä siellä kielletä rahapelaamista eikä edes alkoholibisnestä. Kirkkoa sitovat nähdäkseni muutkin epämääräisemmät periaatteet.

Ei laki tietenkään kiellä alkoholibisnestä tai uhkapelaamista, mutta eihän siitä ollutkaan kyse. Eihän raamattukaan kiellä alkoholin nauttimista. Perustelusi siis pettää.

Toiseksi en näe lottoamisen tai totoamisen olevan luonteeltaankaan niin haitallista kuin esim. liuottimien nauttiminen oraalisesti. Alkoholi on myrkkyä, sanotaan jo (laulun)sanassakin. Kaiken kaikkiaan siis varsin oksettavaa (pun intended) toimintaa kirkolta.

Suomalaisista 3,3 % kärsii raha-peliongelmasta. Ei ihan pieni ongelmakohta sekään, mutta silti et näe omalla logiikallasi ongelmaa siinä, että lasten ja nuorten liikuntaa rahoitetaan tällaisella toiminnalla.

Enkä ymmärrä mitä oksettavaa kirkon toiminnassa on, koska se sallii alkoholin käytön ja myös omassa toiminnassaan käyttää sitä hyvin kohtuullisesti.

Yhdenvertaisuus-kysymys on sitten jo eri asia, ja suosittelisin pysymään perusteluissasi siinä, koska moralisointisi menee pahasti metsään.
 

Van Cleef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
Ehkä on tullut sanottua kahdessa edellisessä viestissä sanottavani, mutta todettakoon, että olen vastaan kaikenlaista totalitaarista ajattelua ja totalitaarisia järjestelmiä, on ne sitten taivaallisia tai maallisia. Mutta etenkin sellaisia, jotka sanovat heillä olevan joku taivaallinen mandaatti sanella miten muiden tulisi elämäänsä elää ja mitä ajatella.
Lisätään vielä sen verran, että linkkinä sivu johon kannattaa tutustua, jos sattuu kiinnostamaan.
Voi valita aihealueittain Raamatusta, Koraanista ja myös Mormonien kirjasta (esim. ristiriitaisuuksia, perhearvoja jne.): Skeptic's Annotated Bible / Quran / Book of Mormon

Raamatun ristiriitaisuuksia ja niitähän on: BibViz Project - Bible Contradictions, Misogyny, Violence, Inaccuracies interactively visualized

Pari lainausta vielä mukaan, jotka sopii tähän ja aiempaan kirjoittamaani.
 

Liitteet

  • hitchens_quote_arrogance.jpg
    hitchens_quote_arrogance.jpg
    38,8 KB · kertaa luettu: 258
  • hitchtotalitarism.jpg
    hitchtotalitarism.jpg
    125,6 KB · kertaa luettu: 268
Viimeksi muokattu:

Van Cleef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
Jatkoa edelliseen vielä sen verran, että minusta Ville Niinistö sanoo hyvin lehdessä jumalanpilkka lainpykälästä, joka Suomen laissa on: "ei ole tuomioistuinten tehtävä määritellä, mistä eri uskontojen jumalat voisivat loukkaantua."
Olen täysin samaa mieltä. On aika hämmentävää, että meillä on laissa pykälä, joka kieltää mahdollisen ja erittäin todennäköisen mielikuvitusolennon pilkkaamisen. Eikö pitäisi olla vähimmäisvaatimus, että LAISSA määritelty uhri on ensin edes todistettu olemassa olevaksi? Jumalanpilkka on uhriton rikos.
Ja, jos hän on olemassa (tässä tapauksessa Raamatun jumala), niin hän varmasti pystyy itse puolustautumaan, jos katsoo tulleensa loukatuksi kun sanon esim., että hän on yksi häijyimmistä hahmoista, jota koskaan on keksitty. Jään odottamaan hänen vasta-argumenttiaan.
Kyseessä oleva lainkohta kuuluu (luku 17, pykälä 10):
Uskonrauhan rikkomiseen syyllistyy, jos: julkisesti pilkkaa Jumalaa tai loukkaamistarkoituksessa julkisesti herjaa tai häpäisee sitä, mitä uskonnonvapauslaissa tarkoitettu kirkko tai uskonnollinen yhdyskunta muutoin pitää pyhänä, tai meluamalla, uhkaavalla käyttäytymisellään tai muuten häiritsee jumalanpalvelusta, kirkollista toimitusta, muuta sellaista uskonnonharjoitusta taikka hautaustilaisuutta.

Kirjoitin tästä aikaisemmin tässä ketjussa (ketjun sivu 273) ja tummensin tekstissä kohdan, joka täytyisi poistaa. Tuohan johtaa siihen, että kun uskonto määrittää jonkun esim. tekstin tai ihmisen tai jumalan pyhäksi, niin laki nostaa sen kritiikin ja pilkan yläpuolelle.
Tummennuksen jälkeen oleva on aivan paikallaan ja jokaisella on oikeus myös uskoa mihin haluaa ja harjoittaa sitä omassa elämässään kunhan pitää sen itsellään.
 

Liitteet

  • atkinson.jpg
    atkinson.jpg
    49,4 KB · kertaa luettu: 229
Viimeksi muokattu:

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Arkipiispa Mäkinen ai malta odottaa homoliittoaan, joten kävi sillä välin virkistymässä.

Jouko Piho ·
Helsingin opettajakorkeakoulu
Voin käsittää sen, että viihdemaailman edustajat kiittävät Tom of Finland -homomusikaalia, mutta sitä en ymmärrä, että arkkipiispa Kari Mäkinen kiittelee musikaalia suvaitsevamman yhteiskunnan rakentajaksi. Vai kuuluuko arkkipiispakin enemmän viihdemaailmaan?

Luterilainen kirkko on kaikonnut kauas Raamatun opeista ja periaatteista. Kirkosta on tullut luopiokirkko, niin, suoraan sanoen porttokirkko, joka huoraten mukailee tämän maailman liberaaleja mielipiteitä, joiden mukaan kaikki on sallittua.

On valitettavaa, että Suomen luterilaisen kirkon johdossa on tällainen kulttuurimarxistinen mädättäjä ja kirkon tuhoaja. Ei ole mikään ihme, että monet kristityt eivät jaksa olla enää jäseninä tällaisessa huorakirkossa.
Tykkää · Vastaa · 33 · 29. tammikuuta 2017 18:23

Sylvi Soikko
Oisko piispan mielestä suvaitsevaista jakaa suosiolla persettä eikä tulla raiskatuksi... :O
Tykkää · Vastaa · 4 · 29. tammikuuta 2017 23:54

Jouko Piho ·
Helsingin opettajakorkeakoulu
Sylvi Soikko Sitä pitäisi kysyä arkkipiispalta.
Tykkää · Vastaa · 5 · 29. tammikuuta 2017 23:59
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos samaa sukupuolta oleva pari haluaa maaliskuussa kirkkohäät, se näyttäisi onnistuvan Helsingissä ja Vantaalla, mutta ei Espoossa. Näin kertoo Kirkko ja kaupunki-lehden teettämä selvitys, jossa haastateltiin kirkkoherroja. Ilmeisen lainkuuliainen Haagan kirkkoherra Heltelä ei aio ohjeistaa seurakuntansa pappeja siinä, saavatko he vihkiä, vaan luottaa siihen, että jokainen toimii omantuntonsa mukaisesti. Tämä toiminee esimerkkinä muidenkin seurakuntien johdolle. Vastaan niskuroivien seurakuntien toimintaa tullaan arvioimaan hallinto-oikeuksissa. Niiden käsiteltäväksi asia päätyy, mikäli pappeja, jotka vihkivät samaa sukupuolta olevia pareja, rangaistaan, ja asia viedään eteenpäin. Ja viedäänhän ne.

Kirkkoherrat erimielisiä: Homot pääsevät vihille vain muutamassa kirkossa - Kirkko ja kaupunki
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Voisit varotella näistä mv-lehti/ magneettimedia linkeistä, puhelimella ei osoite näy.
(Toivottavasti pitkää) Bannia odotellessa. Itse tekstihän on suoraan kuin Pahkasiasta eli ihan viihdyttävä.

muaddib
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Huutava vääryys, mikäli noin eli tasa-arvo ei toteudu vaan ihmisiä kohdellaan asuinpaikkansa mukaan eri tavoin. Toivottavasti Mäkiseltä saadaan pian asiaan fiksu ja sivistynyt kannanotto.
Samalla voitaisiin pikku hiljaa jo alkaa nostamaan moniavioisten oikeuksia 2017-luvulle.

Veikkaan maaliskuun alusta kovinta eroaaltoa kirkosta ainakin sitten vuoden 2010 syksyn homoiltaman.
 

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Toivottavaa on, ettei näin vanhoilliskristillisille linjoille koskaan lähdetä, vaikka lännestä nyt kovasti uhoillaankin äijäarvojen paluuta.

En niinkään näkisi moniavioisuuden muuttumistä yleisesti hyväksyttävämmäksi välttämättä vanhollisuskonnollisena asiana, vaan enemmän ihmisten kasvavana suvaitsevaisuutena erilaisuutta kohtaan. Ennustan epävirallisen moniavioisuuden lisääntyvän lähivuosikymmeninä juuri vapaamielisten kaupunkilaisten keskuudessa.

Laki moniavioisuudesta olisi tosin kaikkea muuta kuin helppo. Laissa pitäisi taata liiton kaikille osapuolille yhtäläiset oikeudet ja estää kaikenlainen heikomman hyväksikäyttö uskoonnon yms. perustella. Kun mukaan tulee vielä useamman eri biologisen lapsen oikeudet perintöihin ja muihin huoltajuuteen liittyviin asioihin, lisäksi vielä eroprosessien tasapuolisuuden takaaminen kaikkien moniavioliiton osapuolien kesken; taitaa lain laatiminen hyväksi olla lähes mahdoton tehtävä.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Huvittavasta näytelmästä nähtiin taas A-studiossa yksi luku. Yhtä aikaa esitetään täysin toisistaan poikkeavia näkemyksiä ja samaan aikaan hymistellään miten kivaa on että ollaan yhdessä saman pöydän ääressä, kaikki tämä saman yhden kirkon sisällä. Helsingissä (yllättäen) on siis maaliskuussa menossa konkkaronkka homoja... johonkin ja tv-pastori on saamassa lisää mainetta. Hiphei, eikun poppareita varastoon kohta spektaakkeli alkaa.

Ilolla muuten laitoin merkille, että tuolla on siis rituaaliinsa osallistumassa 13 ihmistä. Pariton lukumäärä. Tuostahan voidaan vetää johtopäätöstä että ev. lut. kirkon Helsingin hiippakunnassa ollaan hyväksymässä jo moniavioisetkin! Tai vaihtoehtoisesti joku on menossa naimisiin itsensä kanssa. Kiva. Toivottavasti kyseessä ei nyt ole vain yle:n toimittajan valeuutinen, sama nainen kun ei osaa lausua Yhdysvaltain presidentin nimeäkään oikein.
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
Huvittavasta näytelmästä nähtiin taas A-studiossa yksi luku. Yhtä aikaa esitetään täysin toisistaan poikkeavia näkemyksiä ja samaan aikaan hymistellään miten kivaa on että ollaan yhdessä saman pöydän ääressä, kaikki tämä saman yhden kirkon sisällä. Helsingissä (yllättäen) on siis maaliskuussa menossa konkkaronkka homoja... johonkin ja tv-pastori on saamassa lisää mainetta. Hiphei, eikun poppareita varastoon kohta spektaakkeli alkaa.

Kyllä, yhden ja saman kirkon sisällä on eri tavalla ajattelevia. Ihan samalla tavalla kun on puolueissa, tutkijoissa jne. Miksi ihmeessä ev. lut. kirkko olisi tästä poikkeava? Hienoa vaan, että kaikki tämä annetaan tuoda esille eikä hyssytellä. Osoittaa, että ihan ei ole kyse toivottomasta organisaatiosta ja uskoa on paremmasta.

Ilolla muuten laitoin merkille, että tuolla on siis rituaaliinsa osallistumassa 13 ihmistä. Pariton lukumäärä. Tuostahan voidaan vetää johtopäätöstä että ev. lut. kirkon Helsingin hiippakunnassa ollaan hyväksymässä jo moniavioisetkin! Tai vaihtoehtoisesti joku on menossa naimisiin itsensä kanssa. Kiva. Toivottavasti kyseessä ei nyt ole vain yle:n toimittajan valeuutinen, sama nainen kun ei osaa lausua Yhdysvaltain presidentin nimeäkään oikein.

Ilosi perustuu tässäkin kohdin väärille tiedoille. Kyse oli 13 papista, jotka ovat valmiita vihkimään samaa sukupuolta olevia pareja. Eli ennen kuin käy kritisoimaan toimittajaa, kannattaisi itse oppia kuuntelemaan.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilolla muuten laitoin merkille, että tuolla on siis rituaaliinsa osallistumassa 13 ihmistä. Pariton lukumäärä. Tuostahan voidaan vetää johtopäätöstä että ev. lut. kirkon Helsingin hiippakunnassa ollaan hyväksymässä jo moniavioisetkin! Tai vaihtoehtoisesti joku on menossa naimisiin itsensä kanssa. Kiva.

Unohdit tällä kertaa sen naimisiinmentävän sian.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Kyllä, yhden ja saman kirkon sisällä on eri tavalla ajattelevia. Ihan samalla tavalla kun on puolueissa, tutkijoissa jne. Miksi ihmeessä ev. lut. kirkko olisi tästä poikkeava? Hienoa vaan, että kaikki tämä annetaan tuoda esille eikä hyssytellä. Osoittaa, että ihan ei ole kyse toivottomasta organisaatiosta ja uskoa on paremmasta.

Heh, loistava kiteytys kirkostamme! En osanne paremmin. Yksi laitos muiden joukossa.
Tässä vaan on sekin hieno juttu, että tuollainen uskonto tulee hajoamaan ennen pitkää ja mitä veikkaat keitä siellä kirkossa sitten on? Kyllähän tuo nimenomaan hyssyttelyä nyt on.
Ei kai oikein missään päin maailmaa ole näin ambivalenttia versiota uskonnosta kuin meillä.
Edelleen, en tuomitse (arvioin) kirkkoasi johon kuulut, vaan kiinnostaa näkemyksesi tuosta.

Ilosi perustuu tässäkin kohdin väärille tiedoille. Kyse oli 13 papista, jotka ovat valmiita vihkimään samaa sukupuolta olevia pareja. Eli ennen kuin käy kritisoimaan toimittajaa, kannattaisi itse oppia kuuntelemaan.

Kiitos, toimittaja puhui "nimistä" mikä aiheutti sekaannuksen. Enkä varmaan voinut kuvitella että noita luopiopappeja olisi jo noin monta, tästähän saadaan erityisen mukava show. Kaikilla on sitten kivaa, emmekö tuossa ole samalla linjalla? Ainiin paitsi perinteisillä papeilla ja ehkä ~puolella seurakunnasta. Itse tosiaan jouduin käymään (turhaan, vaikken sitä silloin tiennytkään) parin viikon rippikoulun, joten olen syystäkin katkera. Siis ihan jo periaatteesta, välillä oli kivaakin.
 
Viimeksi muokattu:

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Sateenkaaripappeja voi nyt hakea omalta foorumiltaan: Sateenkaaripapit | Häät : LGBT

Sivuston tarkoituksena on auttaa samaa sukupuolta olevia pareja löytämään itselleen Suomen evankelis-luterilaisen kirkon papin ja toimitustilan kirkollista vihkimistä tai siunaamista varten. Sivuston perustaja Toni Fagerholm sanoo olevansa tyytyväinen vasta sitten, kun listoilla on sata pappia ja valtaosa suomalaisista seurakunnista juhlatiloineen käytettävissä. "Mielelläni olisin haastamassa kirkkoa heti ensimmäisten joukossa. Kirkon on pakko muuttua".
 

Fordél

Jäsen
Tässä vaan on sekin hieno juttu, että tuollainen uskonto tulee hajoamaan ennen pitkää ja mitä veikkaat keitä siellä kirkossa sitten on? Kyllähän tuo nimenomaan hyssyttelyä nyt on.

Uskontokunnat ovat läpi historian hajonneet ja uskonto on sirpaloitunut. Kirkko on myös aina muuttunut ajassa, joskin hitaasti. Aina on jollain tavalla muututtu kulloisenkin jäsenistön näköiseksi. Kyse ei ole siis millään tavalla uudesta tai poikkeuksellisesta kehityksestä. Kirkossa on siis jatkossakin ne, jotka näkevät kulloisenkin kirkon toiminnan riittävän hyväksi. Todennäköisesti heitä on vuosi vuodelta vähemmän, mutta tämä kehitys ei liity vain siihen, mikä on kirkon kanta samaa sukupuolta olevien avioliittoon.

Itse harkitsen kirkosta eroamista ellei tässä asiassa päästä lähivuosina eteenpäin (=vihitä myös samaa sukupuolta olevia).

Kiitos, toimittaja puhui "nimistä" mikä aiheutti sekaannuksen. Enkä varmaan voinut kuvitella että noita luopiopappeja olisi jo noin monta, tästähän saadaan erityisen mukava show. Kaikilla on sitten kivaa, emmekö tuossa ole samalla linjalla?

Pappeja, jotka ovat valmiit vihkimään samaa sukupuolta olevia pareja, on paljon tuotakin enemmän. Moni odottaa, että mitä käy sen jälkeen, kun samaa sukupuolta olevia pareja vihitään ja ilmoittautuu listalle sen jälkeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös