Suoraan sanottuna en. Ei kukaan jaksa 47 sivua tämmöistä jankkausta.Ja taas. Johan edellisestä kierroksesta onkin muutaman sivun verran aikaa. Seuraatko sinäkään yhtään tätä ketjua vai käyt vaan silloin tällöin laukomassa jotain hauskaa?
Suoraan sanottuna en. Ei kukaan jaksa 47 sivua tämmöistä jankkausta.Ja taas. Johan edellisestä kierroksesta onkin muutaman sivun verran aikaa. Seuraatko sinäkään yhtään tätä ketjua vai käyt vaan silloin tällöin laukomassa jotain hauskaa?
Suoraan sanottuna en. Ei kukaan jaksa 47 sivua tämmöistä jankkausta.
Otetaas nyt sellainen keskivertoluokka vaikka tuosta Rantakylän koulusta, jota lapseni käyvät. 24 oppilasta. Siinä on se 12 luterilaista, 4 mihinkään kirkkoon kuulumatonta, 3 somalia eli islamilaista, 3 ryssää eli ortodoksia, yksi jehova ja yksi helluntalainen. Siinä kun opettaja ryhtyy joka oppi- ja välitunnin ja jokaisen muun tilaisuuden yhteydessä miettimään, että mikä on kenenkin korville sopivaa, niin ei se ehdi muuta tehdäkään. Siis esimerkiksi opettaa, mikä on se varsinainen työ kumminkin.No vitut ja paskat on koulun asia. Huolimatta siitä, että koulussa joutuu joskus kuulemaan virren tai jotain uskonnollista, pitää pyrkiä siihen ettei ainakaan normiarjessa tarvitse kuulla.
Suoraan sanottuna en. Ei kukaan jaksa 47 sivua tämmöistä jankkausta.
Otetaas nyt sellainen keskivertoluokka vaikka tuosta Rantakylän koulusta, jota lapseni käyvät. 24 oppilasta. Siinä on se 12 luterilaista, 4 mihinkään kirkkoon kuulumatonta, 3 somalia eli islamilaista, 3 ryssää eli ortodoksia, yksi jehova ja yksi helluntalainen. Siinä kun opettaja ryhtyy joka oppi- ja välitunnin ja jokaisen muun tilaisuuden yhteydessä miettimään, että mikä on kenenkin korville sopivaa, niin ei se ehdi muuta tehdäkään. Siis esimerkiksi opettaa, mikä on se varsinainen työ kumminkin.
Joulu on sellainen mukava kohta levähtää vuoden pimeimmällä hetkellä lähimmäisten seurassa. Samalla on kiva muistaa lähimmäisiä lahjoilla joista arvelee näiden pitävän. Kristillisyys on muutenkin jäänyt joulun vietossa sivurooliin, joten mitä väliä.Niinpä. Ja kyllä kirkkoon kuulumattomissakin perheissä joululahjat tekee kauppansa. Mitäköhän ehdottomat vanhemmat lapsilleen kertovat? Että joulua juhlitaan Joulupukin syntymän vuoksi?
Ollaas nyt vielä typeriä sitten. Eivät välttämättä saa lisäarvoa, mutta oletko siis vilpittömästi sitä mieltä, että se pilaa lapset jotenkin? Aiheuttaa heille haittaa tai sielullista, anteeksi henkistä, kärsimystä?Tämäkin jankkaus jota sinä olet hienosti edistänyt typerillä kärjistyksilläsi, liittyi kuitenkin siihen pitääkö/saako ruokarukousta rukoiluttaa lapsilla. Mun mielestä tuolle luokalle voi ihan normaalisti opettaa, mutta en ymmärrä mitä lisäarvoa lapset saavat rukouksista, virsistä tai muusta uskonnollisesta meiningistä, jos nyt tunnin aiheena ei satu olemaan uskonto.
Ollaas nyt vielä typeriä sitten. Eivät välttämättä saa lisäarvoa, mutta oletko siis vilpittömästi sitä mieltä, että se pilaa lapset jotenkin? Aiheuttaa heille haittaa tai sielullista, anteeksi henkistä, kärsimystä?
Tästä olen opetusalan ammattilaisena ihan samaa mieltä.Uskontojen opetus voitaisiin yhdistää historiaan, jossa opetettaisiin eri uskontojen ja elämänkatsomusten historiaa, saavutuksia ja nykytilaa.
mutta jos oikeasti vuonna 2012 jossain ruokarukouksia luetaan (ja vaaditaan sitä) niin ollaan pahasti metsässä.
Tuli vielä mieleen, että se tuputtaminenhan on varmin tapa saada lapset inhoamaan uskonto(j)a. Oli sitten kirkkoon kuuluva tai -ton lapsi, niin sillä ne saa tahtomaan pois kaikesta kirkkoihin liittyvästä. Jos taas lapselle sanoo että tuolla on uskontotunti ja sinne et saa mennä, niin tokihan se tahtoo sinne.En vaan näe mitään mieltä siinä, että koulussa pitäisi uskontoa tuputtaa lapsille rukousten tai virsien muodossa.
Parempi olisi jos kirkon jäseneksi ei voisi liittyä ennen kuin 18 vuotta on mittarissa, ja omasta vapaasta harkinnasta. Ei niin että kirkon jäsenyys tulee myötäsyntyisesti ellei ymmärrä laittaa vastaan.Ken siis tahtoo valtionkirkon kaataa, suosikoot tunnustuksellista uskonnonopetusta täysin palkein. Se jos mikä herättää uskontovastaisuuden lapsissa.
Ken siis tahtoo valtionkirkon kaataa, suosikoot tunnustuksellista uskonnonopetusta täysin palkein. Se jos mikä herättää uskontovastaisuuden lapsissa.
Niistä tulee näitä vakuutuskristittyjä, jotka maksavat kiltisti veronsa a 200e kertaa 40 vuotta, jotta saavat kirkkohäät, voivat kastaa 1,8 lastaan ja tulla haudatuksi "siunattuun maahan". Muun ajan ne naureskelee kirkolle ja elää miten kukin lystää papeista ja teksteistä piittaamatta. Mutta ovat kaiken varalta jäseniä jos sitten kuitenkin siitä sais viimeisellä tuomiolla pari lisäpistettä.
Mahtaa siinä olla täpärät paikat kun viimeisellä tuomiolla bussilastillinen jäsenkirjauskovaisia jonottaa jännäpaskat housuissa. Jokaisella verotoimiston lanketit kourassa viimeisenä oljenkortena.Mutta ovat kaiken varalta jäseniä jos sitten kuitenkin siitä sais viimeisellä tuomiolla pari lisäpistettä.
Eipä nuo koulun opetukset muutenkaan siihen kauheasti vaikuta, uskooko lapsi Jumalaan vai ei.
Tämäkin on käsitelty jo moneen kertaan ketjussa, eli miten koulut/kunnat kiertävät lakia siten että loppuviimeksi uskonnottoman lapsen on käytännön sujuvuuden takia pakko suostua menemään uskonnontunnille.
Vapaus, tasa-arvo, demokratia, ihmisoikeudet yms.
Tässä on totuus. Mörökölli (tai jokin muu) sinua siunatkoon.Parempi olisi jos kirkon jäseneksi ei voisi liittyä ennen kuin 18 vuotta on mittarissa, ja omasta vapaasta harkinnasta. Ei niin että kirkon jäsenyys tulee myötäsyntyisesti ellei ymmärrä laittaa vastaan.
Täällä vapaa-ajattelijat ja ateistit ovat muuttamassa otsikon aiheen mukaisesti eduskunnan säätämää kirkkolakia. Sehän jo todettiin täysin epärealistiseksi tavoitteeksi näköpiirissä olevassa tulevaisuudessa. Toisesta, otsikon aiheesta poikkeavasta, teemasta eli uskonnon opetuksesta kouluissa on Lipposen laajapohjainen sateenkaarihallitus valmistellut ja eduskunta säätänyt perusopetuslain ja lukiolain 1998. Uskonnonvapauslaki on vuodelta 1922. Perustuslain säätämisessä Lipposen sateenkaarihallitus ja eduskunta päättivät 1999, että uskonnonopetus on kaikille oppilaille vapaaehtoista. Perustuslain mukaan kukaan ei ole velvollinen osallistumaan omantuntonsa vastaisesti uskonnon harjoittamiseen
....
lähitulevaisuudessa, koska muutokselle ei ole olemassa minkäänlaista poliittista voimaa. Keskustelua siitä on toki hyvä jatkaa täällä niiden toimesta, jotka muutosta haluavat. Itse olen tyytyväinen nykyisiin uskonnonopetuslakeihin kuten myös nykyiseen kirkkolakiin.
Iso peukku tälle ilmeisesti kristillisille hyveille perustuvaan suhtautumiseen vähemmistöihin!Minusta se ei haittaa pätkääkään, vaikken uskontokuntiin kuulukaan. Peruskoulumme arvopohja rakentuu pitkälti kristillisten hyveiden varaan, eikä niissä ole mitään pahaa.
Jospa niitä on pikkuisen vähemmän?Miksi esim. "Jehovien kirkolle" ei suoda samoja oikeuksia kuin luterilaisille?
Harmi että Suomessa ei ole samanlaista systeemiä, kuten esim Sveitsissä, jossa keräämällä tietyn määrän nimiä on asiasta järjestettävä kansanäänestys. Tämä olisi asia, josta nimilista saataisiin helposti kerättyä ja jossa uskoisin myöskin käyvän niinkuin Yläpesä ylempänä kirjoittaa. Nyt demokratia ei toteudu. Toisaalta hyvä, että systeemiä ei ole, sillä niitä olisi varmasti myös paljon asioita, joiden kohdalla en toivoisikaan demokratian toteutuvan..Kuten jo totesin, maltillisilla korjauskertoimilla joilla otetaan huomioon jatkoajan erityisyys, niin kyllä. Parin sadan vastaajan aineistolla saa jo suuruusluokat hyvinkin esille (83 vs. 6) ja esim. EVS:n käyttämät kansalliset aineistot pohjautuvat n. 1000 hengen kyselyihin. Heitän akateemisena arvauksena, että virallinen kysely tuottaisi n. 3-3,5 miljoonaa kannatusääntä. 50%:n yli mentäisiin heilahtamalla.