Toisaalta ei ole niin pientä asiaa mistä uskontoon nojaava konservatiivi ei marttyyrinviittaa heitä päällensä jos paikka on. "Mutku ketä se haittaa"
Onko jollekin oikeasti merkitystä, millä tapaa valansa oikeudessa vannoo? Mikäli ei ylipäätään usko Jumalaan ja moni ateistihan sanoo uskonnon olevan täysin merkitysksetön asia elämässään, niin mitä sitä sen enempää miettimään...
Jos joutuisin oikeudessa joskus todistamaan, niin eipä tulisi mieleen alkaa funtsia, että millä tavalla minua vannotetaan totuudessa pysymään. Kyse on ainakin itselleni pelkästä traditiosta, ilman sen kummempaa sisältöä.
Heh. Melko vahvasti yksilökeskeinen tämä (toki yleinen) näkemys.
Saman logiikan mukaan rikolliset voisivat jatkaa oman elämänsä valintojaan, mitä sitä enempää miettimään. No noin tietysti nykyään toimitaankin, vain viiveen jälkeen jotta annetaan muille aikaa mennä karkuun, vähän niinku Kirkonrotassa.
... Ateisteja pidän samanlaisina fanaatikkoina kuin muitakin hihhuleita, jotka kyllä aina löytävät sen pienen pienen pikkuasian, jota sitten lähdetään isolla uholla ja tykistöllä ampumaan.....
No ateismi määritelmällisesti tarkoittaa sen uskonnon puutetta ja en ymmärrä miten faanaattinen uskon puute voidaan määritellä. Olen ennenkin tässä ketjussa ihmetellyt, että jos kirjoittaa mielipiteensä aihetta koskevaan ketjuun, niin on joko hihhuli, fanaatikko tai uskonnonvihaaja. Kaikkia näitä termejä on käytetty kahdella viimeisellä siuvlla ainakin osin kuvaamaan minua...
Jos asiasta keskustelee aihetta koskevassa viestiketjussa ajankuluksi, oli aihe mikä tahansa, niin se ei tee asiasta elämää suurempaa, eikä keskustelustelijasta fanaatikkoa. En myöskään ole fanaattinen excel käyttäjä, vaikka aika hyvin sitä osaan käyttää ja olen usein vastannut sitä koskeviin kysymyksiin netin keskustelupalstoilla, kuten jatkoajassa. Joululaulut vituttaa keskimäärin ihmisiä luultavasti ihan muista kuin uskonnollisista syistä. Itseä ainakin joulussa häiritsee ihan muut asiat kuten hössöttäminen, lahjojen ostaminen ja muu ylimääräinen säätö. Lasten kanssa asia oli toisin, mutta se aika on pääosin ohi.Siinä vaiheessa kun suvivirrestä tulee elämää suurempi asia tai joululaulut marketissa häiritsevät niiden uskonnollisuuden takia, ollaan fanaattisen ateismin äärellä.
Fanaattisuus (lat.fanaticus) on kiihkomielistä käyttäytymistä, jonkin asian kiihkomielistä puolustamista
Lainaus aina luotettavasta Wikipediasta.
Lisätään vielä sen verran, kun fanaatikko olen, että hauskaa tämä uskovaisten ja perinneihmisten keskittyminen oleelliseen, eli keskustelijoiden nimittelyyn.
Oliko yhtään järkevää argumenttia tämän itse asian tiimoilta?
Siinä vaiheessa kun suvivirrestä tulee elämää suurempi asia tai joululaulut marketissa häiritsevät niiden uskonnollisuuden takia, ollaan fanaattisen ateismin äärellä.
Fanaattisuus (lat.fanaticus) on kiihkomielistä käyttäytymistä, jonkin asian kiihkomielistä puolustamista
Niin, jos en väärin muista, niin sinä olet kenties tämän palstan aktiivisin Suvivirsi-keskustelija ja vielä puolustelet voimakkaasti sen laulamista kevätjuhlissa. Oletko siis fanaatikko?
Onkos tuosta valasta ollut joskus jollekin haittaa oikeudessa?
...
Ole oikea Charlie ja allekirjoita kansalaisaloite. Uskonnon ei pidä olla mikään erityissaareke muihin katsomuksiin tai aatteisiin nähden.
aloiteen "allekirjoittaminen" vaatii kuitenkin jonkin sortin tunnistautumisen, eli vaivaa pitää nähdä ainakin kaivaakseen esiin pankkitunnukset tms...(?)
En kyllä yhtään osaa sanoa, että mitä tapahtuu, tuleeko 50 000 allekirjoitusta helposti ja nopeasti täyteen, vai jääkö homma marginaali-ilmiöksi? Nythän aloitteen on allekirjoittanut reilu 300 ihmistä, onko tahti kiihtymässä ja laantuuko homma?
Allekirjoittaminen pitää tietenkin tehdä omalla nimellään ja todellisella henkilöllisyydellään eikä millään netti-identiteetillä. Tässä mitataan samalla kuinka aitoa ja todellista se sananvapauden puolustamisen hehkuttaminen Pariisin tapauksessa oli. Ehkä allekirjoittamatta jättäminen on peukku muslimiterroristien näkemysten puolesta? Muhammedia ei saa pilkata?
Kuten sanottua, niin en tiedä, miten paljon nimiä laariin lopulta sataa, mutta jos veikata pitäisi, niin jää pienen marginaaliryhmän puuhasteluksi.
Nimimerkki KahdetKortit on hyvä ja jättää tönimättä noilla marginaali -jutuillaan niin nyt kuin jatkossakin. Kansalaisaloitteet mittaavat lähinnä vireillepanijoidensa organisointikykyjä.
No se nyt ei aloitteen merkityksestä anna hirvittävän kaunista kuvaa, jos taustalla ei ole mitään merkittävää tahoa ja edes organisoimiskykyisiä ihmisiä ja tätä pitävät kaikki selvänä.
Jos katsoo noita muutamia läpimenneitä aloitteita, kuten vaikkapa aloitetta seksuaalirikollisten tuomioiden koventamisesta, niin saadaan jotain vertailupohjaa siihen, miten tärkeänä asiana tätä uutta aloitetta voidan pitää.
"Tuikitärkeä" kansalaisaloite energiajuomien myynnin kieltämisestä alle 16-vuotiaalle keräsi yli 30 000 ääntä, siitä vertailupohjaa.
Mutta onhan 50 000 äänen saaminen jo askeleen lähempänä, nyt ääniä on jo 383 kappaletta.
Niin, jos aloitteen takana ei ole organisoimiskykyistä tahoa, niin aloite tuppaa jäämään merkityksettömäksi. Ihan niin kuin sanoin.
Nimimerkki "tekstejä ja kuvia pitää saada julkaista, mutta minulle on ihan yhdentekevää poistetaanko jumalanpilkkalaki vai ei, mutta olen edelleen samaa mieltä kuin silloin kun sanoin että sen poistaminen olisi typerää ja sinä olet keskustelunpilaajakiihkoilija jos kyseenalaistat nimimerkkini järkevyyden" on ilmeisesti tehnyt laajempaakin tutkimusta liittyen kansalaisaloite.fi:n aloitteiden jonkinlaiseen yleismaailmalliseen merkitykseen sekä niiden koettuun tärkeyteen eikä vertailua ole tehty pomimalla sieltä mielivaltaisesti yksi verrattain poikkeuksellisen menestynyt kansalaisaloite ja perusteettomalla yleistyksellä?
Mutta kuten sanottua, enhän minä oikeasti osaa vielä sanoa, paljonko ääniä aloite kerää. Siinä mielessä hyvä, että tällainen nyt on vireillä, niin nähdään todellinen muutoshalukkuus asian suhteen. Vaivaako asia kymmeniä tuhansia vaiko vain muutamaa sataa ihmistä.
No eihän sille sitten mitään voi, jos järkipuhe ei tehoa, vaan haluat olla tuota mieltä. Merkitään ylös, että sinun mielestäsi asiassa kuin asiassa "muutoshalukkuus" tulee ilmi satunnaisen kansalaisaloite.fi aloitteen suosion kautta.
Varmastikaan koko kansan syvien rivien mielipiteitä tai "muutoshalukkuutta" ei pysty peilaamaan kyseisen nettipalvelun kautta, se on ihan selvää. Mutta jos aloite jää samalle tasolle, kuin vaikkapa aloite asekauppojen lopettamisesta Israelin kanssa (1687 ääntä) tai aloite YLE-verosta luopumiseen (2098 ääntä), niin kyllä tästä jotain voidaan päätellä asian merkityksellisyyden suhteen.