Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

KHL kaudella 2016–2017

Viestiketju osiossa 'KHL' , aloittajana KooMT, 17.07.2016 klo 04.38.

 1. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Vielä tuosta Ak Bars Kazanin muuttuneesta luonteesta. Joukkuetta pidettiin oikeutetusti pitkään Venäjän virallisena "ostojoukkueena" jostakin 2000-luvun alusta 2010-luvun puoliväliin asti. Silloin seuraan kerättiin ostopelaajina mm. supertähti Aleksei Morozov sekä hänen ketjukaverinsa Danis Zaripov ja Sergei Zinovjev, Ilja Nikulin, Jevgeni Medvedev, Jarkko Immonen, Niko Kapanen, Tony Mårtensson, Aleksei Jemelin, Janne Pesonen, Konstantin Kornejev, Petri Vehanen, Denis Kuljash ja Lauris Darzinsh (sekä muutamia "huteja" kuten Hannes Hyvönen ja Antti Miettinen) eli pelaajia jotka olivat siihen aikaan Venäjän ja muiden Euroopan maiden aivan parhaimmistoa. Menestystäkin tuli kiitettävästi näillä pelaajilla. Yksikään heistä ei ollut seuran oma kasvatti.

  Kontrasti nykyjoukkueeseen on iso.

  Ykkösmaalivahti Emil Garipov (s. 1991) on Kazanin oma kasvatti.

  Puolustuksen ykkösmies Albert Jarullin (s. 1993) on Kazanin oma kasvatti. Samoin jo vähän pidempään mukana ollut Vasili Tokranov (s. 1989). Viime ja tällä kaudella läpimurtonsa tehneet Zijat Paigin (s. 1995), Damir Musin (s. 1994) ja Roman Abrosimov (s. 1994) ovat kaikki myös Kazanin omia poikia. Tällä kaudella pelaavaan kokoonpanoon murtautunut ja kolme tehopinnaakin tehnyt Mihail Sidorov (s. 1997) pelasi viime kaudella Kazanin MHL-joukkueessa, mutta on Jaroslavlin kasvatteja. Kazan ei enää niinkään hanki muualta valmiita (ainakaan venäläisiä) pelaajia, vaan enemmän nuoria raakileita joita haluaa jalostaa ja kasvattaa.

  Hyökkäyksen puolella puhtaita omia kasvatteja on vähemmän, lähinnä Artjom Lukonjanov (s. 1989), Maksim Lazarev (s. 1996) ja kokenut Dimitri Obuhov (s. 1983). Kazanin tulevaisuuden suuri lupaus Andrei Svetshnikov (s. 2000) meni ja lähti pelaamaan ensi kaudeksi USA:n junioriliigoihin, eli hänen ura on tuhottu ennenkuin se edes alkoikaan. Kazan on muutenkin menettänyt viimeisen kolmen vuoden aikana liian paljon pelaajia Kanadan ja USA:n junioriliigoihin. On käsittämätöntä, että pelaajat edelleen lähtevät sinne, vaikka jo etukäteen on varmaa että tuollainen päätös on yhtä kuin oman uran tuhoaminen. Lähtijät ovat olleet tietysti Kazanin kiekkokoulun parhaimmistoa. Esimerkiksi Paigin (s. 1995) ei ollut junnuna niin hyvä että olisi kelvannut Pohjois-Amerikkaan. Jotenkin vain Paigin on Venäjällä kehittynyt paremmaksi pelaajaksi kuin kaikki ne ikäluokkansa lahjakkuudet, jotka lähtivät Kanadaan.
   
 2. Magni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KHL, NHL
  Lainaus:
  Kornouhov sai potkut kauden alla, kun Avangardin seurajohdon mukaan (rivien välistä luettuna) hänen avullaan ei olisi voitu voittaa mestaruutta. Tilalle tuli kokenut Fedor Kanareikin.

  Salavatin kohdalla on ollut samanlaisia ongelmia kuin viime kauden alussa, vaikka puolustuksen pitäisi olla vahvistunut selvästi. Sentteriosasto on puolestaan heikentynyt. Salavat ei ole pelannut kuitenkaan niin huonosti kuin sarjataulukko kertoo. Suurimmat ongelmat ovat olleet ailahtelevassa maalivahtipelissä ja viisikkopuolustamisessa, joka ei ole vakuuttanut. Toki myös tähtihyökkääjä Grigorenkon heikot otteet ovat vieneet terävyyttä kärjestä. Salavatin nuorissa on paljon lahjakkuutta.

  Eilisessä pelissä Avangard hävisi kotonaan Salavatille, minkä myötä surkea kotiotteluiden putki sai jatkoa. Mistään isosta yllätyksestä on turha puhua, mutta toki kotonaan Avangard oli karkeasti n. 60% (DNB) suosikki.

  Lainaus:
  Finaalipaikka ei ollut suuri yllätys, vaikka yksikin vedonvälittäjä tarjosi tuon kauden alla käsittämätöntä ylikerrointa tasan 100. Todellisuudessa Levin mestaruuskerroin olisi pitänyt olla alle 30.

  Yksi tämän kauden erikoisuuksista on Dinamo Riikan 13 ottelun pistepussin saldo (6p). Joukkue on hallinnut mm. vieraissakin pelejä Neftehimikiä ja Sotshia vastaan, mutta voittanut varsinaisella peliajalla ainoastaan kotonaan sarjan surkeimman joukkueen Metallurg Novokuznetskin. Puhutaan jo epäonnestakin, sillä noilla otteilla olisi pitänyt irrota enemmän pisteitä - jopa selvästi. Dinamo on kuitenkin ollut paljon vakuuttavampi pelillisesti kuin Metallurg, joka on lähes jatkuvasti peleissään jyrän alla. Tehottomuus on Dinamon suurimpia ongelmia, sillä paikkoja joukkue on pystynyt luomaan useassa pelissä enemmän kuin vastustaja. Henkisesti tuollainen syö varmasti, että vaikka hallitset peliä niin turpaan tulee silti illasta toiseen.
   
 3. Theone Jäsen

  Tämän vuoden olen palstaa ehtinyt hieman vähemmän seuraamaan mutta hienoa, että KHL-puolen ehdoton kuningas Magni on tehnyt paluun palstalle. Hienoa lukea kirjoituksiasi pitkästä aikaa. Vielä kun Vlad saataisiin tänne takaisin kirjoittelemaan.

  Itse olen katsonut 4-5 Omskin ottelua ja onhan tuo joukkue aika sekaisin. Paljon parempaan pitäisi pystyä mutta kun viimeistely ei toimi ja omissa tapahtuu välillä aivan käsittämättömiä virheitä.Liekkö Sobotkan "sopimussekoiluilla" jotain osaa asioissa, ainakin "johtajaa" tuo joukkue kaipaa. Noh, Marras-Joulukuussa varmaan raahaavat Raadon takaisin penkille...
   
 4. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Magnitogorsk onnistui häviämään vieraissa sarjan ehkä heikoimmalle joukkueelle Novokuznetskille voittolaukaisukisan jälkeen maalein 4-5.

  Nuoret pelaajat olivat hyvin esillä Novokuznetskin puolelta. Puolustaja Timur Fatkullin (s. 1997) teki tehot 1+1 sekä hyökkääjät Artjom Mihejev (s.1995) ja Kirill Semjonov (s.1994) niinikään tehot 1+1. Fatkullin pelasi neljännen pelinsä tällä kaudella. Voittomaalikisan ratkaisi hyökkääjä Nikita Vjazkov (s.1996).

  Novokuznetskin materiaali on enemmän VHL-joukkueen kuin KHL-joukkueen tasoa, joten Magnitogorskin suoritusta voi pitää melkoisena perseilynä.
   
 5. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Ensimmäinen kiinalainen taisi avata pistetilinsä, kun Zach Yuen sai toisen syöttöpisteen Kunlunin 0-1 voittomaalin Spartakista.
   
 6. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  KHL:n läntisen konfferenssin sarjataulukko on KHL:n ulkolaajentumisen kannalta vähän huolestuttava. Sijoilla 1-10 on vain venäläisiä seuroja (sekä Minsk) ja sijoilla 11-14 Jokerit, Zagreb, Bratislava ja Riika.

  Myös itäisen konfferenssin ei-venäläiset seurat ovat häntäpäässä, Kunlun sijalla 12 ja Barys sijalla 14.

  Noh, kausi on vasta alussa mutta saattaa olla että tällä kaudella Gagarin Cupissa pelaa vain yksi ei-venäläinen seura eli Minsk. Jokereiden uskoin pelaavan varmuudella pudotuspeleissä vielä ennen Lada-peliä, mutta nyt en ole siitä enää varma. Tosin Jokereilla on muutama tärkeä mies sivussa (Jormakka, Kulda), mutta niin on muillakin seuroilla.

  Venäläisen kiekon kannalta on tietysti hyvä asia, että Venäjältä löytyy paljon vahvoja seurajoukkueita, mutta KHL:n laajentumisen kannalta olisi tärkeää, että myös muut pystyisivät tasapäisesti kilpailemaan niiden kanssa.
   
 7. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Boldaus omasta takaa, mutta se että "muut" pystyisivät tasapäisesti kilpailemaan, vaatisi sen suuruista mentaalista muutosta venäläisissä, että sitä voitaisiin kutsua jopa vallankumoukseksi. Enkä siis sitä sano, etteikö venäläiset sellaiseen olisi pystyviä, mutta tässä maailmassa, joka on kiihtyvällä vauhdilla menossa vastakkainasetteluun, ei sellaista tule tapahtumaan. Kyllä osasto "muut" ovat tässä maailmassa pelkässä rengin asemassa KHL:ssä. Ja tietyllä tavallahan se on siunaus eurooppalaisille kiekkokilpailulle, meinaa siinä vaiheessa kun KHL:ää aletaan johtamaan jääkiekko edellä ja kaikki heidän käytössään olevat resurssit laitetaan KHL:n yleisen aseman edistämiseen, jäisivät eurooppalaiset kilpailut "kuin tikku paskaan". Venäläinen lyhytnäköinen ylimielisyys pitää erot Eurooppaan kapeampana, kuin ne käytettävissä olevien resurssien suhteen kuuluisivat olla.
   
 8. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Lainaus:
  Mistä "mentaalisesta muutoksesta" oikein horiset?
   
 9. Memotuss Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
  Lainaus:
  Varmaan siitä etteivät Neukut halua todellista kilpailua ulkopuolisten seurojen toimesta. Roman&Co vois rahoittaa Jokereita helposti tuplalla ruplamäärällä jos haluaisivat ja silloin Jokerit kilpailisi ylemmässä keskiluokassa.
  Nyt annetaan murusia ja nauretaan Skan kravaatissa aitiossa.
  Oksettavaa.
   
 10. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  No minusta se on kohtuullisen ymmärrettävää, että venäläiset eivät voi rahoittaa ulkopuolisia seuroja hirvittävän avokätisesti, kun niin moni venäläisistä seuroistakin on suurissa talousvaikeuksissa.

  Ja minusta Jokerien tilanne pelaajamarkkinoilla ei ole ihan niin huono kuin pelkkiä pelaajabudjetteja tuijottamalla voisi ajatella. Kaikkia venäläisseuroja koskee viiden ulkomaalaispelaajan sääntö, mikä tarkoittaa sitä, että laadukkaista venäläispelaajista käydään armotonta kisaa, mikä johtaa suurempiin palkkoihin näiden kohdalla. Jokereiden ei tuosta tarvitse välittää, kun joukkue kasataan ei-venäläisistä pelureista.

  Lev Praha teki 2013-2014 KHL:n ylempään keskikastiin kuuluneella pelaajabudjetilla ehkä sarjan kolmanneksi tai neljänneksi laadukkaimman rosterin. Jokerien budjetti ei toki ole Levin tasoa, mutta antaa osviittaa siitä, että läntisellä KHL-seuralla on edellytykset saada aikaan kova rosteri pienemmälläkin rahalla.
   
 11. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Kun tuo raha nyt ei ole olennaisin tekijä, jos rahaa on noin keskimääräisebn KHL-seuran pelaajabudjetinkin verran. Jos ei ole farmia, on vain 25 pelaajaa. Niillä joilla on farmi, voi olla pelaajia muistaakseni 10 enemmän emoseuraan pelaajasopimuksina. Ei tarvitse välittää siirtorajoista, vaan voi nostaa playoffeissakin pelaajia ylös sen mukaan, kun pelaajilla on sopimus emon kanssa. Viime playoffeissa Jokereilla oli 18 pelaajaa loukkaantuneena. Sitä aiemmissa playoffeissa, jotka pelattiin peräkkäisinä päivinä 4/5 periaatteella, CSKA heitti freesit pelaajat laatikkoon ja se oli jo siinä.

  Höpöttäminen siitä, että läntisella seuralla on mahdollista saada kova rosteri pienemmälläkin rahalla on satuilua. Jotta voi menestyä, on saatava farmijoukkue, josta voi nostaa pelaajia ja antaa ylhäällä pelaaville enemmän lepoaikaa. Tällöin vältetään todennäköisesti myös loukkaantumisia, koska pelaajia ei tarvitse kuormittaa enempää kuin muut KHL-seurat kuormittavat. Jokereilla piti olla farmi, mutta ei ole, ja nyt nähdään se, kuinka tärkeää farmi olisi ollut. Lopputulema on se, että farmi on playoff-menestyken osalta erittäin tärkeä. Toinen vaihtoehto on se, että rahaa on todella paljon yli keskimääräisen KHL-seuran pelaajabudjetin,
   
 12. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Sinä horisit jotain "tasapäisestä kilpailemisesta" ja siihen vaan siis vastasin. Etkai sinäkään nyt ihan aikuisten oikeasti kuvittele, että kilpailu on tasapäistä? Siis kun jo lähtökohtakin on se, että toimintaa pitää osasto "muut" osaltakin rahoittaa pääasiassa Venäjältä. Ja vaikka voihan totuus kulisseissa olla jotain muuta, niin kyllähän tilanne ulospäin näyttäytyy ikävältä. Ensimmäinen yritys CHL:n osalta päättyi käytännössä siihen, ettei venäläisten haluama joukkue voittanut. Prahaan lapioivat miljoonia, laput silmillä, kunnes vihdoinkin päästiin tilanteeseen, jossa Prahan halli myi loppuun. Tosin virhe oli siinä, että kyseessä oli Gagarin Cupin finaalit ja töpseli päätettiin vetää seinästä. Siis juuri siinä vaiheessa, kun yleisö oltiin saatu hallille. Enkä siis sitäkään sano, että venäläisten pitäisi olla enemmän epäitsekkäitä, mutta jos horistaan jotain "tasapäisestä kilpailusta", niin siihen ei kyllä ilman suuren luokan epäitsekkyyttä päästä.
   
 13. Memotuss Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
  Lainaus:
  Miksi siellä sitten pitää olla muita seuroja kuin Venäläisiä? Kiina taitaa ehkä olla oma rahotteinen ja sellaisena pysyä, mutta muut eivät sellaisia koskaan tule olemaan.
  Ehkä veli Putleri sitten saa fiiliksiä kun "hakataan länsimaalaisia(hah) seuroja jääkiekossa" pitämällä niitten budjetteja alhaisina vs. Venäläiset seurat.
  Toivotaan että siellä alkaa kaasurahat hupenemaan ettei toi ulkopuolisten rahoitus nappaa enään ollenkaan kohta.
   
 14. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Jos omarahoitusosuutta ei löydy vähintään KHL keskitasoplus pelaajabudjettiin, suhteellisen turhahan tuolla on pyöriä. Ainakaan ilman farmia. Toistaiseksi ei ole mitään näyttöä siitä, mikä on Jokerien todellinen omarahoitusosuus. Näin siksi, että kolmen vuoden sopimus takasi Jokereille tappioiden kattamisen venäläisten rahoista. Nyt kun Jokerit on neuvottelemassa seuraavaa sopimusta, Hjallis on julkisuudessakin kommentoinut, että Venäjältä tarvitaaan rahaa, jotta Jokerien pelaaminen KHL:ssä voi jatkua.

  Suomeksi tämä tarkoitaa sitä, että omarahoitusosuus (= mm. yhteistyökumppaneiden ja katsojien tuomat tulot sekä tv-tulot) ei tule Hjalliksen arvion mukaan riittämään. Jokereilla on ns. pysyvä lisenssi KHL:ään, mutta sen vastineeksi Jokerien tulee osoittaa rahoitussuunnitelma. Sen periaatteet on Hjalliksen mukaan jo sovittu ja lopullinen päätös pitäisi tapahtua vuodenvaihteessa tai ensi vuoden alussa. Tässä lähteenä Hjalliksen radiohaastattelu elokuulta 2016. Tuon voi ymmärtää siten - ja minä ymmärrän sen siten - että Jokereissa tiedetään, paljonko rahaa saadaan koottua itse ja tiedetään siten sekin, paljonko tarvitaan Venäjältä. Kyse on vain siitä, kuka tai ketkä sen rahan Venäjältä maksavat ja miten.

  Iso kysymys on se, saako Jokerit farmin jostain. Ellei saa, ongelmat ovat kyllä jatkossa yhtä suuria kuin viime kaudella, jolloin yli puolet rosterista oli playoffeissa loukkaantuneena. Farmi vaatisi ison kasan lisärahoitusta ja ainakaan Liigaan se ei onnistuisi rahallakaan. Liiga kun ymmärrettävästi valvoo omia etujaan eikä halua sitä, että Liigassa pelaa joukkue venäläisten rahoilla, joita ei voi edes riittävässä määrin valvoa. Liigan linja on mielestäni täysin kestävä ja hyväksyttävä.
   
 15. Memotuss Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
  Lainaus:
  Huvittavinta että pitäs ensi kauden jengiä kasailla eikä tietoa rahoituksesta.
  Syksyllä/alkutalvesta tälläisia ns. varmoja suorittajia jo sainaillaan. Tulee vaikea ensi kaudestakin jos joukkuetta aletaan kokoamaan keväällä.

  Jokerit ei farmia tule saamaan ainakaan suomesta, siis ylempää kuin mestis.
  Vaikea uskoa että Ruotsistakaan löytyy yhteistyöseuraa tai että se olisi edes järkevää.

  Edit. Haisee kyllä siltä ettei Romanin posse ole halukas ainakaan isoja summia enään upottamaan Jokereihin, muuten sopparit olis valmiita jo.
   
 16. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Miten kova sarja se VHL on? Meinaa jos Jokerit saisi vaikka Mestiksestä yhteistyöseuran tai saisi luvan perustaa sinne oman farmiseuran, niin kuinka paljon se jäisi venäläisistä farmijoukkueista jälkeen? Vaikkei Peking tietenkään ole mikään malli esimerkki, niin eikös hekin tehneet farmi yhteistyösopimuksen Kiinan sarjassa pelaavan joukkueen kanssa? Meinaa eihän sielläkään varmaan taso voi päätä huimata.
   
 17. Memotuss Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
  Lainaus:
  Tuskin mahdollinen koska kustannukset olisivat liian kovia. Taino eihän ne osaomistajalle ole, mutta tuskin tollaiseen rahaa saisi.
   
 18. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Liian korkeita? Kait nyt Mestis-seuraa pystyisi suht halvallakin pyörittämään (suhteutettuna KHL joukkueen kokonaisbudjettiin), varsinkin jos ensisijalla olisi pelituntuman ylläpitäminen reservipelaajilla, eikä niinkään menestys itse kilpailussa. Ja varsinainen kysymys siis oli, jos joku on VHL:lle altistunut, että miten paljon kovempi sarja se on, Mestikseen verrattuna? Eli antaisiko Jokerit liikaa etumatkaa normi KHL joukkueille, jos Jokereiden mahdollinen farmiseura pelaisi Mestistä.

  Ja vaikkei sekään varmaan tietyllä tavalla toivottava esimerkki ole, niin mites esim. Dinamo Riga. Onko heillä farmiseuraa VHL:ssä? Vai onko vain juniorijoukkue MHL:ssä? Meinaa eikait ny sentään junioriliiga MHL voi olla merkittävästi tasokkaampi sarja, kuin Mestis?
   
 19. Memotuss Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
  Lainaus:
  Sori luin väärin, käsitin et perustaa Vhl-jengin. My bad!
   
 20. gcz_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
  Lainaus:
  Sellainen välihuomio tähän, että Venäjällä ei pidetä Suomea varsinaisena länsimaana, vaan ennemminkin sellaisena välimallin maana, jolla on erityissuhde Venäjään. Hieman kuten joku Unkari, Bulgaria tai Kreikka. Eihän tuo toisaalta ole ihmekään, kun katsoo millaisella YYA-tarmolla Sipilän hallitus ajaa Suomen ulkopoliitikkaa. Eikä venäläisillä kiekkodiggareilla ole mitään erityisintressiä Jokereiden voittamiseen, vaan esim. pietarilaisia kiinnostaa moskovalaisten voittaminen ja vice versa, siperialaiset itkevät Moskovan-herrojen maksetuista tuomareista jne.
   
 21. Mike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KäPa, NUFC
  Lainaus:
  Ei toi oo ymmärtääkseni aito kinuski. Jenkkipoju, jolla sukujuuria kiinassa. Tuskin osaa edes pingistä.
   
 22. Memotuss Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
  Lainaus:
  Taittuukohan karate? Vai onko vaan asemiehiä niinkuin kunnon Jenkki.
  Lainaus:
  Se on kyllä totta että Moskova/Pietari vituttaa siellä rajojenkin sisällä.
  Silti en ymmärrä miksi ylläpitää näitä ulkopuolisia seuroja kiturahalla jota aina kauden jälkeen sitten funtsitaan viimeiseen asti. Riika nyt tuorein esimerkki ja pelikin on sellaista kun rahaa on niukasti ja kasailu tehdään kesällä hätäpäissään.

  Edit. Saatana ajatuskatkos Jenkit ja Kanukit. Noh eiköhän toi ystävällinen ainakin ole.
   
 23. Mike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KäPa, NUFC
  No Riikaa nyt pidetään varmaan lähinnä säälistä, kun ei niillä ole mitään muutakaan sarjaa jossa pelata. Turha jengihän se on. Latvian oma pelaajatuotanto ei riitä, ja fyrkkaa laatuvahvistuksiin ei ole. Kai se sit on se sarjan virallinen symppis. Pieni, mutta huono.
  Paskasakkia ihmettelen enemmän. Maassa ei oo kukaan kuullu koko lajista, fyrkkaa ei ole lutiakaan, markkina ei kiinnosta ketään, ja jengi näyttää joltain DEL-liigan perusposselta. Ihan vitun turha seura kaikille, jopa niille kolmelle kroatialaiselle kiinnostuneelle.
   
 24. faro Jäsen

  Lainaus:
  No äläs nyt. Medvescakilla katsojakeskiarvo kuitenkin yli 5500 ja fanit muutenkin ihan huippuluokkaa. Tunnelma parhaimmillaan yksi Euroopan parhaista, mitä lätkään tulee. Eikä pelaajistokaan nyt niin huono ole.
   
 25. Mike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KäPa, NUFC
  Lainaus:
  Ihan perseestä se on. Jämänikkareita pelaamassa ihmisille, jotka eivät ole luistimia ja mailoja ikinä nähneetkään ja markkina-alueella, joka tiedetään kurikassakin turhaksi.