Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

KHL kaudella 2016–2017

Viestiketju osiossa 'KHL' , aloittajana KooMT, 17.07.2016 klo 04.38.

 1. Magni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KHL, NHL
  Lainaus:
  Dinamo Riika oli KHL:n ensimmäisinä vuosina tunnettu erittäin v-mäisenä vastustajana sarjan suurseuroille. Joukkue shokeerasi muun muassa pudotuspeleissä lyömällä SKA:n ja Dinamo Moskovan ulos. Noihin aikoihin seuran kotipeleissä oli aivan fantastinen tunnelma, mikä on kadonnut seuran kotipeleistä, kun yleisömäärät ovat romahtaneet. Ei joukkueessa myöskään ole enää samanlaista vetovoimaa ulkomaalaispelaajien keskuudessa.

  Lainaus:
  Edelliselläkin kierroksella Dinamo hävisi Ak Barsille vieraissa 1-2, mutta ainakaan taistelun puutteesta joukkuetta ei voi syyttää. Tuossa pelissä Ak Barsin maalivahdille kertyi 31 torjuntaa, kun taas Dinamon maalivahti torjui 22 kertaa. Riikalaiset eivät ole samanlaisessa "pesukoneessa" kuin selvästi materiaalilta heikompi Metallurg Novokuznetsk. Vähän paremmalla tuurilla tuo surkea pistemäärä olisi vähintään tuplasti parempi, mutta pistemäärä ei ole näin lyhyessä otoksessa läheskään aina oikeudenmukainen.

  Dinamolla on ollut Jokereiden tavoin yksi sarjan vaikeimmista otteluohjelmista, mikä vielä vääristää entisestään kokonaiskuvaa. Vieraspeleissä joukkueet ovat kohdanneet samat joukkueet. Dinamo on pelannut vasta neljä peliä kotiyleisönsä edessä. Vieraissa joukkue on laukonut enemmän maalia kohti kymmenessä pelissä kuin vastustajat yhteensä, vaikka vieraissa se on kohdannut jo mm. Ak Barsin, Magnitkan, Salavatin, Torpedon, Sotshin ja Traktorin. Vedot Dinamon vieraspeleissä maalia kohti ovat riikalaisten eduksi 275 - 256, keskiarvo SOG: 27,5 - 25,6. Tietenkään tuo ei kerro A-luokan maalipaikoista mitään, mutta olen monta peliä Dinamolta nähnyt, minkä perusteella uskallan väittää joukkueen olleen epäonninen.

  Dinamo on herkullinen joukkue vedonlyöjille (ilmainen vihje), sillä joukkueen kertoimet nousevat, kun joukkue majailee sarjan pohjilla. Aina pitää nähdä tuloksien taakse. Otteluohjelma riikalaisilla on ollut erittäin vaikea, mutta peliesitykset ovat kaukana luokattomasta. Jostain pitäisi vain löytää laatua viimeistelyyn, sillä paikkoja joukkue on kuitenkin pystynyt luomaan. Toki henkinen puoli on riikalaisilla kovilla, kun hyväkään peli ei tuo pisteitä.
   
  Viimeksi muokattu: 02.10.2016 klo 22.35
 2. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, Avs, SaPKo, Internazionale & Latvija
  Lainaus:
  Rahastahan tuo on puhtaasti kiinni. Kyseessä ei ollut todellakaan turha joukkue kun euroja oli vielä tarpeeksi. Silloin parhaat latvialaiset saatiin pidettyä paremmin joukkueessa, ja ulkomaalaiset olivat aivan eri planeetalta kuin nykyään. Riga olikin usein pudotuspeleissä ja esiintyi muutenkin miehekkäästi myös vieraissa eikä vain kotiareenalla.


  Vaikka ulkomaalaisten taso ei yhtäkkiä paranisikaan, niin pelkät latvialaiset riittäisivät jo aika pitkälle jos heidät saisi houkuteltua mukaan. Ketjun verran parhaita miehiä pelaa kuitenkin muissa KHL-joukkueissa. Tämän lisäksi maajoukkuepelaajia on siirtynyt heikompiin sarjoihin. He toisivat leveyttä joukkueeseen, alaketjuissa on tällä hetkellä pelaajia jotka eivät vielä kuulu KHL:ään. Epäilisin että heille maksetaan ulkomaalaisvahvistuksina kilpailukykyistä palkkaa Riikan maksukykyyn verrattaen, ja suuri rooli houkuttelee myös kun KHL:ssä juuttuu helposti kolmosketjuun.
   
 3. HankMoody Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks
  Alexander Salak loppukauden sivussa. Astetta isompi menetys Sibirille.
   
 4. TommyT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Highest KHL salaries list leaks, with Kovalchuk and Datsyuk on top

  Erittäin mielenkiintoinen lista, jossa väitetysti KHL:n korkeimmat palkat. Ei tunnu täysin uskottavalta mielestäni (joitain obvious nimiä puuttuu) mutta kiinnostava havainto jos suuruusluokat pitävät paikkansa - eli SKA rikkaimpana törsää kovimpiin palkkoihin $5m kaudessa per ukko ja yhteensä listalla taitaa olla jotain $25m SKA:n palkkapottia, ja toisaalta ykköstähdet muissa seuroissa näyttävät keskimäärin pyörivän $1-2 miljoonassa. Tämä on mielestäni vähemmän kuin mitä esimerkiksi tällä palstalla on annettu kuvaa, tietysti osittain tuossa varmaan vaikuttaa RUB/USD dynamiikka yms.

  edit: lisäksi listan palkoista puuttuu ilmeisesti bonukset saman jutun mukaan.

  Here’s the top 20, according to the site. The first number is U.S. dollars; the second is Rubles.

  1 – Ilya Kovalchuk SKA 5,500,000 dollars / 330 million. Rubles
  2 – Pavel Datsyuk SKA 4,500,000 dollars / 270 million. Rubles
  3 – Vyacheslav Voinov SKA 4,500,000 dollars / 270 million. Rubles
  4 – Vladimir Sobotka Vanguard 3,000,000 dollars / 180 million. Rubles
  5 – Vasily Koshechkin Metallurg Mg 2,419,000 million dollars / 145 million. Rubles
  6 – Sergey Mozyakin Metallurg Mg 2,177,000 million dollars / 130 million. Rubles
  7 – Vadim Shipachev SKA 2,000,000 dollars / 120 million. Rubles
  8 – Mikhail Varnakov Ak Bars 1,700,000 dollars / 102 million. Rubles
  9 – Anton Belov SKA 1,500,000 dollars / 90 million. Rubles
  10 – Danis Zaripov Metallurg Mg 1,500,000 dollars / 90 million. Rubles
  11 – Andrei Zubarev SKA 1,500,000/90 mln. Rubles
  12 – Alexander Salak Siberia 1,500,000 / 90 million. Rubles
  13 – Alexander Svitov Ak Bars 1,500,000 dollars / 90 million. Rubles
  14 – Maxim Chudinov SKA 1,500,000 dollars / 90 million. Rubles
  15 – Egor Yakovlev SKA 1,500,000 dollars / 90 million. Rubles
  16 – Evgeny Dadonov SKA 1,400,000 dollars / 84 million. Rubles
  17 – Alexander Perezhogin Vanguard 1,400,000 dollars / 84 million. Rubles
  18 – Mikko Koskinen SKA 1,300,000 dollars / 78 million. Rubles
  19 – Stéphane Da Costa CSKA 1,300,000 dollars / 78 million. Rubles
  20 – Niklas Svedberg Salavat Yulaev 1,300,000 dollars / 78 million. Rubles
   
  Viimeksi muokattu: 18.10.2016 klo 09.40
 5. faro Jäsen

  Lainaus:
  Ruplan laskun lisäksi noista puuttuvat bonukset, jotka muodostavat monissa seuroissa merkittävän osan pelaajan saamasta rahamäärästä.
   
 6. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Poiminta:

  1997-syntynyt Ufan hyökkääjä Kirill Kaprizov on tehnyt 21 pistettä 25 ottelussa. Hän voi edustaa Venäjää tulevissa junioreiden MM-kisoissa.
   
 7. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Metallurgin tshekkisentteri Tomas Filippillä on tällä kaudella 60 vetoa kohti maalia, joista yksi on mennyt maaliin. Aika iso apina selässä! Filippi on Tshekin maajoukkuepelaajia, joten enemmän häneltä odotettaisiin.
   
  Viimeksi muokattu: 11.11.2016 klo 21.28
 8. HankMoody Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks
  SKA:lla kevyt 14 ottelun voittoputki menossa. 66 tehtyä ja 11 päästettyä neljääntoista peliin. Tällä menolla mestarista ei ole epäselvyyttä.
   
 9. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Lainaus:
  Tänään SKA - Lokomotiv 7-1.
   
 10. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Ihan tolkutonta tuo SKA:n meno. Rosteri on poskettoman kova ja nyt valmennuskin on sitä tasoa, että pystyy mittaamaan sen potentiaalin irti.
   
 11. Memotuss Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
  KHLn palkkakatto on helvetin iso vitsi ja se syö jo ideaa koko hommasta. Miksi sellainen edes on?
   
 12. Artyukhin Jäsen

  Sallinen ja Enlund Kunlun ->
   
 13. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  19-vuotias Kirill Kaprizov (Ufa) on tehnyt jo 18 pistettä viimeisessä 13 ottelussa tällä kaudella.

  Taitava hyökkääjä ei ollut superlupaus 16-17 vuotiaana, mikä taisi pelastaa hänen uransa, koska tuonikäiset venäläiset superlahjakkuudet lähtevät tällä hetkellä tuhoamaan uransa Kanadan juniorisarjoihin.

  Kaprizovista ei ehkä tule uutta Tarasenkoa, mutta hänellä on kyllä edellytykset tehdä "artemipanarinit" eli nousta ensin tähdeksi KHL:ssä ja sitten NHL:ssä, vaikka hänen lahjakkuutensa nuorempana ei katsottu riittävän NHL-uraan.

  Kun katsoo näitä Panarineja, Zaitseveita ja miksei jo Kaprizoviakin, niin pakko kysyä että mitähän esimerkiksi näitä kolmea PALJON lahjakkaammista Mihail Grigorenkosta, Nikita Zadorovista ja Nail Jakupovista olisi tullut, jos olisivat valinneet saman kehityspolun?

  Zadorovista puheenollen hän oli 16-vuotiaana lähellä jo päästä ZSKA:n edustusjoukkueeseen KHL:ssä, mutta agentin houkuttelemana lähti "opettelemaan kanadalaista pelityyliä" sikäläiseen junioriliigaan ja kehitys tyssäsi siihen. Zadorovista odotettiin Venäjällä tulevaa suurpuolustajaa, mutta sitä hänestä ei koskaan tullut. Zadorovin kanssa suurinpiirtein samanikäinen ja -kokoinen Nikita Trjamkin, joka pelasi viime kauteen asti Venäjällä ja jonka NHL-potentiaali katsottiin aikanaan nollaksi (hänet varattiin yli-ikäisenä vasta 20-vuotiaana), taitaa olla jo Zadorovia parempi pelaaja.
   
 14. Tim Callahan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Zagrebissa pistetään KHL:t pakettiin tämän kauden jälkeen ja joukkue siirtyy Lontooseen. Slovan ei myöskään jatka sarjassa ja Riikassakin todennäköisesti lopetetaan toiminta KHL:n osalta.

  Sarja muuttunee lähivuosina täysin venäläiseksi ja joukkuemäärää supistetaan. Jokerit jatkanee sarjassa venäläisjoukkueena, joka pelaa virallisen rajan ulkopuolella.
   
 15. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Nopea vilkaisu venäläissivustoihin ei antanut tuolle osumaa. Oisko jotain lähdettä?
   
 16. faro Jäsen

  Lainaus:
  Slovan teki kesällä kolmivuotisen jatkosopimuksen KHL:n kanssa.
   
 17. Theone Jäsen

  Lainaus:
  Itse olen muutamasta lähteestä kuullut että ensi kauden sopimusneuvotteluita on häirinnyt/viivästyttänyt tieto siitä että, ensi kaudella KHL:ssä pelaa vähemmän joukkueita kuin tällä kaudella. Kuulemma 2-5 joukkuetta leikkurin alla.

  edit. TSN:llä jotain pientä juttua aiheesta http://www.tsn.ca/khl-considering-cutting-teams-1.607385
   
  Viimeksi muokattu: 15.11.2016 klo 11.09
 18. matti&teppo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tänään SKA voitti pelinsä 9-0. Aikamoista.

  Ja vaikka matsi päättyi noin niin Datsjuk veteli saldon 0+0. Kertoo leveydestä.
   
 19. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Lainaus:
  Google Kääntäjä Google Translaten kautta linkin takaa löytyy Sportfakt.ru:n palkkalistaus tälle kaudelle. Kertonee jotain realiteeteista.

  Koodi:
  1. Ilya Kovalchuk SKA 5 500 000 dollars / 330 million. Rubles
  2. Pavel Datsyuk SKA 4 500 000 dollars / 270 million. Rubles
  3. Vyacheslav Voinov SKA 4 500 000 dollars / 270 million. Rubles
  7. Vadim Shipachev SKA 2000 0000 dollars / 120 million. Rubles
  9. Anton Belov SKA 1 500 000 dollars / 90 million. Rubles
  11. Andrei Zubarev SKA 1 500 000/90 mln. Rubles
  14. Maxim Chudinov SKA 1 500 000 dollars / 90 million. Rubles
  15. Egor Yakovlev SKA 1 500 000 dollars / 90 million. Rubles
  16. Evgeny Dadonov SKA 1 400 000 dollars / 84 million. Rubles
  18. Mikko Koskinen SKA 1 300 000 dollars / 78 million. Rubles
  22. Viktor Tikhonov SKA 1 300 000 dollars / 78 million. Rubles
  26. Sergey Plotnikov SKA 1 200 000 dollars / 72 million. Rubles
  28. Alexander Khokhlachov SKA 1 200 000 dollars / 72mln. rubles
  30. Nikolai Prokhorkin SKA 1 050 000 dollars / 63 million. Rubles
  Tuon listauksen mukaan KHL:n 30 parhaiten palkitun pelaajan joukosta 14 on SKAn riveissä. Moses todennäköisesti sitten on tuossa häntäpään tuntumassa, tuskin hän ainakaan reilusti alle millillä vetelee ja taustalle löytyy vielä vaikka ketä.

  Eli 14 pelaajaan 29 950 000 USD tuolla vaihtokurssilla tuon lähteen mukaan. Tuohon päälle Moses ja kumppanit, niin palkkoihin uppoaa helposti yli 40 miljoonaa dollaria. Ei siis ole varmasti kauhean kaukaa haettu, että SKA tarjoaa (olettaen noiden olevan bruttopalkkoja) sen verran nykyiselle kokoonpanolleen, että "todellisia" palkkoja maksaa jopa osa NHL-joukkueista vähemmän. Ja nuo vielä minimaalisella veroprosentilla, niin eiköhän SKA maksa tänä vuonna erittäin kilpailukykyisiä nettopalkkoja koko maailman mittapuulla.

  Onhan tuo aika jäätävä nippu, mitattiin sitä sitten rahallisella sijoituksella, nimillä tai peliesityksillä.
   
 20. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes, Uruguay
  Sergei Mozjakinin kone se ei sitten näytä hyytymisen merkkejä. Tällä kaudella kasassa jo 43 pinnaa ja taistelee jälleen tosissaan pistepörssin voitosta. Se olisi Mozjakinille jo 4. KHL:n pistepörssin voitto.
   
 21. faro Jäsen

  Lainaus:
  KHL:n paras pelaaja. Ei kahta kysymystä.

  SKA on mättänyt viime aikoina lähes jokaiseen otteluun 5-7 maalia, ja silti Mozjakin pysyy pistepörssin kärjessä. Vähän siltä näyttää, että Kovaltshukin kanssa saa mies käydä kilvan pistepörssin voitosta. Mutta erityisen kova olisi voitto juuri tänä vuonna, kun otetaan huomioon SKA:n lento.
   
 22. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Jokereiden kanssa pudotuspelipaikasta kovasti kamppaileva Vitjaz on nyt ottanut peräkkäin kaksi kovaa päänahkaa. Toissapäivänä kaatui kotona Lokomotiv ja tänään vieraissa Ufa. Joukkue on päättänyt puskea itsensä pudotuspeleihin, mutta riittääkö materiaali ja kunto sarjan loppuun asti? Sillä ei ole samanlaista reserviä käytössään ja siksi se joutuu kuormittamaan avainpelaajiaan paljon.

  Miro Aaltonen teki muuten maalin sekä Lokoa että Ufaa vastaan. Kauden suurin suomalaisyllättäjä ja yksi suurimpia yllättäjiä koko sarjassa.
   
 23. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Tuosta läntisen konfferenssin viimeisestä pudotuspelipaikasta tullaan käymään melkoinen taistelu.

  Kuusi seuraa on yhteensä kuuden pisteen päässä toisistaan.
  4. Lokomotiv 55
  5. Sotshi 54
  6. Vitjaz 52
  7. Dinamo Minsk 51
  8. Dinamo Moskova 51
  -------------------------------
  9. Jokerit 49

  Sijalla 10. olevalla Severstalilla on 41 pistettä eli se lienee jo käytännössä pudonnut pois Gagarin Cupista.

  Lokomotiv on niin vahva että uskon sen selvittävän tiensä pudotuspeleihin. Myös Dynamo Moskovan tippuminen ulos olisi iso yllätys.

  Eli jäljelle jäävät Jokerit, Minsk ja Vitjaz joista yksi pullahtaa ulos.
   
 24. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Sulla on hyviä asiantuntevia kirjoituksia KHL:stä. Kiitos niistä!

  Miten näet KHL:n kehityksen vaikkapa tämä kausi ja viisi edellistä taaksepäin? Onko taso noussut yleisesti edelleen vai oliko tasollisesti kovin kausi esim 2011-2012?
   
 25. Artyukhin Jäsen

  Dinamo Moskovalla ei oo kyllä hyvin mennyt..