Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

KHL kaudella 2016–2017

Viestiketju osiossa 'KHL' , aloittajana KooMT, 17.07.2016 klo 04.38.

 1. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Lainaus:
  Sarjan parhaiden pelaajien taso on alentunut jonkin verran siksi että NHL on vienyt parhaat (Radulov, Panarin, Zaitsev, Lehterä, Tarasenko, Kuznetsov jne.) eikä sarja ole tietenkään pystynyt kasvattamaan uusia huippuja samaa tahtia, eivätkä paluumuuttajat/uudet hankinnat ole samaa tasoa kuin lähtijät.

  Vaikka esim. nykyistä SKA:ta pidetään täysin ylivertaisena joukkueena KHL:ssä ja Euroopassa, niin minusta parin vuoden takainen SKA oli paperilla ehkä yhtä kova (siellä pelasivat mm. Panarin, Thoresen, Mårtensson ja Cervenka nykyisten huippujen kuten Kovaltshuk, Shipatshev ja Dadonov lisäksi).

  Toinen suurseura ZSKA on heikentynyt viime kaudesta selvästi mm. Radulovin ja Zaitsevin menetysten myötä.

  Toisaalta sellainen peruspelaamisen taso on minusta KHL:ssä tänä vuonna edelleen parantunut. Yksi omaan silmään pistävä asia on se, että etenkin KHL:n venäläisseurat nostavat farmista tai juniorisarja MHL:stä KHL:ään paljon vuosina 95-98 syntyneitä pelaajia, jotka ovat isoja ja vahvoja, ja tuntuvat olevan heti valmiita näihin koviin peleihin. Vielä 3-5 vuotta sitten näin ei ollut, vaan silloin nuoret pelaajat olivat enemmän sellaisia pieniä ja kevyitä vipeltäjiä. Nämä uudemman polven nuoret tuntuvat olen järjestäen isompikokoisia ja vahvempia.

  KHL:n alemman kastin joukkueet ovat pystyneet kohentamaan peruspelaamisen tasoa tällä kaudella edelliseen verrattuna. Oikeasti heikkoja joukkueita sarjassa on minusta vain kaksi, eli Novokuznetsk ja Riika.

  Jos KHL:n muutosta pitäisi jotenkin kuvata, niin sarjassa ei ole nyt samanlaista tähtiloistoa kuin aiemmin mutta sarjan keskikasti on nyt laajempi ja vahvempi kuin ennen.
   
 2. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Minusta tuo joukkue on jotenkin oudosti kasattu. Puolustus on oikeinkin laadukas, mutta hyökkäyksestä ei meinaa löytyy pelaajia, joiden voisi odottaa kantavan isoa vastuuta maalien ja pisteiden teosta. Kuvaavaa on se, että pakki Robinson on tällä hetkellä joukkueen paras pistemies, vaikka hänkin on pelaamassa tehojen valossa KHL-uransa heikointa kautta.

  Toki Dynamolla on vielä mahdollisuus hommata pari ulkkaria, kun kiintiössä on tilaa. Eri asia sitten, onko sopivia vahvistuksia tarjolla. Ja rahatilanteestakaan en ole varma.
   
 3. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Täytyy kyllä sanoa, että ainakin toi Chris Lee vetää jäätävää kautta, puolustajana 37 pistettä 35 pelissä tähän mennessä.
   
 4. gcz_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
  Katselin eilen Moskovan derbyä ja hieman yllätyin, kun TsSKA:n maalin jälkeen ilmoille lävähti Gonna Fly Now. Onko tuo ollut jo pidempään TsSKA:n maalilaulu vai ihan tuore juttu?
   
 5. faro Jäsen

  Lainaus:
  TsSKA:lla ei ole enää mitään yhtä tiettyä maalilaulua, vaan soittelevat eri biisejä, kun kotijoukkue maalaa.
   
 6. Artyukhin Jäsen

 7. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Milläs tyylillä muuten pelaavat tänä vuonna? Onko ihan perinteinen Itä-Länsi vai ovatko mahdollisesti menossa NHL:n perässä lyhyisiin, divisioonat vastakkain, cup kilpailuun, 3vs3 mallilla? Meinaa kun ennen on muistaakseni aina saanut äänestää kokonaista kentällistä (idälle ja lännelle), niin nyt saa äänestää vain kolme hyökkääjää, per divisioona. Vai käänsikö google kääntäjä mulle ton sivun väärin?
   
 8. Artyukhin Jäsen

  Lainaus:
  Jaettu neljään divisioonaan, eli Jokerijätkillä mahdollisuudet päässä pepsikokis-Iljan ja Datsjukin kanssa neppailemaan.
  Ton sivun saa vaihdettua Englanniksikin;-)
   
 9. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  No niinpä tietenkin ja advocates muuttuikin defensemen:iksi. Mut joo, vaikken itse peliä niin paljon seuraa, niin kyllä mä oon tavannut näihin äänestyksiin aina äänestää mahdollisimman monta suomalaista.
   
 10. Kari Runk Jäsen

  Onkos jostain saatavilla tilastoa edelliskausien maalimääristä, ja tämän kauden tämän hetkisestä keskiarvosta? Ihan mielenkiinnosta kyselen, koska omalla mutulla maalien määrä on jonkin verran vähentynyt. Googletaidot ovat riittämättömät, koska ei meinannut ainakaan äsken löytyä. Olenko mutuineni aivan väärässä?
   
 11. Konteksti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NYR, "Potvin sucks!"
 12. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Kohtuullisen erikoista vetää jatkoaikasääntö uusiksi kesken kauden. Tuolla on kuitenkin sen verran vaikutusta (vrt. ensimmäiset vastaavat NHL:ssä) itse peliin, että olisi kuvitellut tuollaisen päätöksen tulevan hyvissä ajoin.

  Jännä nähdä mitkä joukkueet tuosta lopulta hyötyvät eniten. Käytännössä suurseuroilla on heittää jäälle laadukkaampia pelaajia, mutta vastaavasti pienemmät pystyvät operoimaan läpi jatkoajan entistä pienemmällä nipulla, ts. joutuvat tekemään vähemmän kompromissejä peluutuksen osalta.

  Saa nähdä mikä vaikutus Jokerien loppukauteen tuolla on, kun ~2/3 runkosarjasta pelattuna on jatkoilla käyty ~1/3 matsista.
   
 13. Mike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KäPa, NUFC
  ^ ei missään nimessä ainakaan huono vaikutus. Jokereiden kannattaisi muutenkin heti varsinaisen peliajan päätyttyä ottaa veskari pois ja hakea ylivoimalla voittomaali. Jatkoajat ja varsinkaan pilkut ei oo meidän juttu..

  Siellä ois näköjään Nick Bailen vapaana.. Olisi toissa kauden tikissään jäätävä vahvistus joukkueeseen, vaikka ei hyökkääjä olekaan
   
 14. HankMoody Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks
  Aivis Kalnins twiittaa että Slovan Bratislava olisi maksanut kaikki velkansa pois. Samaan jupakkaan loppukauden sopimus Tomas Surovyn kanssa.
   
 15. faro Jäsen

  Lainaus:
  Juu, saivat rahoittajakseen Gazpromin tytäryhtiön.
   
 16. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  Väitän, että Ilja Kovaltshuk pelaa tällä hetkellä parasta kiekkoaan sitten NHL-vuosien. Tällä kaudella 39 peliin tehot 22+31=53 ja ppg 1,36, kun se on edellisillä kausilla tuollaista 0,95-1,00 -luokkaa. Lisäksi noissa vasta pelatuissa EHT-peleissä Ilja oli ihan järisyttävän hyvä. Esim. Suomea vastaan taisi pamauttaa tolppaan 2-3 kertaa ja lisäksi rakenteli useamman tontin joukkuekavereilleen - oli oikeastaan aina vaarallinen saadessaan kiekon. Saa nähdä, että lähteekö vielä NHL:ään. Se toki vaatisi kaikkien managereiden hyväksynnän, joten en näe sitä kovin todennäköisenä.
   
 17. Artyukhin Jäsen

  Lainaus:
  Datsjukki huolehtinut enemmän omasta päästä, Iljalle parempi näin.
   
 18. Artyukhin Jäsen

  All KHL All-Star Team 2016/17

  Sergei Mozyakin - Vadim Shipachyov - Yevgeni Dadonov
  Ilya Kovalchuk - Jan Kovar - Nigel Dawes
  Nikita Gusev - Matt Ellison - Brandon Kozun
  Linus Omark - Gilbert Brulé - Maxim Afinogenov

  Chris Lee - Vyacheslav Voynov
  Matt Gilroy - Sami Lepistö
  Jakub Jerabek - Kevin Dallman

  Alexander Yeryomenko
  Igor Shestyorkin

  Pavel ei osallistu.
   
 19. iiron_troikka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Raimo Heinonen & Riku Teräs
  Lainaus:
  Mikähän on tilanne Medvescakin suhteen kun seura pisti Morrisonin, Mertlin ja pari muuta ulos. Ei ole kyllä hirveästi näkynyt peliesityksissä, eli ei sen suhteen. Huhuissa oli vissiin siirtoa Lontooseen sun muuta, mutta ovatko nämäkin vain huhuja - joita KHL:ssä riittää?
   
 20. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
 21. HankMoody Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Kyllä siellä jonkunnäköinen tyhjennysmyynti ilmeisesti on menossa, kun Mertl, Galiardi, Morrisonn, Hedberg, MacIntyre ja Butler on lähtenyt menemään. Kirill Voronin vaihdettiin Morrisoniin Admiralista, mutta muuten nuo muut pelaajat on ilmeisesti siirtynyt rahaa vastaan pois. Aika erikoista kuitenkin, että noin paljon hyviä pelaajia on lähtenyt jo joulukuussa menemään, vaikka Medvescakilla on ollut teoreettiset saumat pudotuspeleihin.
   
 22. jundebooY Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilya Kovalchuk
  Sergei Mozyakin iski tämän päivän kierroksella KHL-uransa 700. pisteen, kun lasketaan yhteen runkosarja sekä pudotuspelit. Helvetin kova meriitti on kyllä kyseessä, kun otetaan huomioon että Mozyakin iski jo Superliigassa sen 270 pistettä. Mozyakinhan on muutenkin ykkönen sekä maaleissa, että pisteissä koko KHL:n historiassa. Syötöissä taitaa Radulov johtaa vielä muutamalla syötöllä, jos otetaan mukaan jälleen runkosarja sekä pudotuspelit. Steve Moseksen kausikohtainen maaliennätyskin taitaa mennä Mozyakinille tällä kaudella, ellei jotain todella eriskummallista tapahdu (ovat tasoissa tällä hetkellä ja n. 10 kierrosta jäljellä)

  Osaako joku @Magni valaista miten toi Mozyakinin Kanadan reissu meni? EP:n mukaan kävi siellä kyllä kokeilemassa QMJHL:ää neljän ottelun verran, mutta koti-ikävä taisi iskeä nuorelle Sergeille. Meillä kaveriporukassa paljon väittelyä siitä, olisiko Mozyakin dominoinut änärissä, jos olisi koskaan sinne asti lähtenyt. Itse ollut aina sitä mieltä, että kyllä olisi. Tähän siis yhtään enempää perustelemalla, katsotaan jos tästä saisi vähän keskustelua aikaiseksi.
   
 23. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Radulov dominoi kohelossa, mutta on vain hyvä pelaaja änärissä. Siinä on noiden sarjojen välillä vielä sen verran tasoeroa ja kaukalon koko tekee pelistä erilaista -> Mozja ei olisi dominoinut NHL.
   
 24. faro Jäsen

  Lainaus:
  Olisi ihan hyvin voinut dominoida. Mahdotonta kuitenkaan koskaan tietää. Esimerkiksi Panarin dominoi molempia sarjoja, ja Panarin oli kuitenkin KHL:ssä Mozjakinia pari pykälää huonompi pelaaja.
   
 25. Mike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KäPa, NUFC
  Lainaus:
  Luin tovi sitten jutun, jossa Radulovin vaikutusta Canadiensiin kuvailtiin sanoilla "suurin yksittäisen pelaajan aikaansaama muutos sarjan joukkueeseen.." ja artikkeli keskittyi nimenomaan siihen kuinka kyse ei niinkään ole edes tehopisteistä, vaan siitä kuinka hän dominoi pelkällä olemuksellaan ja tahdollaan jokaista tapahtumaa johon osallistuu.. "Hyvä" pelaaja tuntuu hiukan alamittaiselta termiltä hänen kohdallaan..