Ketju jonne kaikkien on pakko kirjoittaa, oli asia sitten mikä tahansa

  • 5 337 095
  • 66 854

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
@vilperi Suosittelen tutustumaan vapaaehtoiseen luottokieltoon tai mikä ikinä se nimeltään onkaan. Ei kuulosta siltä että hommasi ovat kovin hyvin hanskassa ja mikäli lähdet pikavippilinjalle pelihimoissasi, luottotiedot menevät jossain vaiheessa joka tapauksessa. Sillä erolla tietysti että sitten on taakkana jälleen x suuruinen velka ulosotossa. Jos et pysty itse talousasioita hallitsemaan, ota siihen apua. Ajoissa.

Olet valitettavan oikeassa siinä ettei raha-asiani tällä hetkellä ole kovin hyvin hallinnassa. Tai olisihan ne muuten mutta tuli taas tuo repsahdus peliongelman kanssa ja se laittoi sekä laittaa samalla taloutenikin huteralle pohjalle.

Mutta jos luit tuon lauantaina iltapäivällä kirjoittamana viestini niin siinähän annoin ymmärtää että apua olen nimenomaan hakemassakin. Nyt on pelottavan paljon samaa tässä tilanteessani kuin silloin ryyppyvuosinani kuusi-seitsemän vuotta sitten mutta siinä aion vakaasti tehdä eron että nyt nimenomaan koitan katkaista tämän ongelmatilanteen ajoissa ja hakea tarvittaessa myös apua.

Ryyppyvuosinani tuli tehtyä kaiken maailman virheet kuten etenkin otettua vain pikalainaa pikalainan perään ja ryypättyä päivästä toiseen, yrittämättä tai edes välittämättä oikeastaan siitä rahatilanteesta.

Nyt pitäisi etenkin saada tämä peliputki poikki. Sillä sehän tosiaan tekee taloudestanikin kovin epävakaan. Kun pitäisi laskuja maksella niin syötänkin rahat nettikasinoihin. Tiedostan että helvetin vastuutonta ja typerää toimintaa mutta sairas mieli ei ajattele sitten kuitenkaan niin.

Mutta en olisi ilman luoton ottokieltoakaan huolissani noista pikalainoista minun kohdallani. Olen itse asiassa menettänyt jo toivoni saada niitä enkä enää edes hae niitä. Olen niitä syyskuun aikana yrittänyt hakea kyllä mutta lähes jokainen hakemus on tullut aina hylättynä takaisin. Näitä ei tunnu enää saavan luojan kiitos yhtä helposti kuin silloin joskus. Minulla varmaan asiaan vielä vaikuttaa sekin että en pysty hakemaan pikaluottoa tilille jonne maksetaan palkkani ja varmaan nuo entiset vaikeudet näiden takaisin maksun kanssa vaikeuttaa nytkin yhä lainan saantia. Ja tämä on todella hieno juttu siis, etten voi siis pikalainoja saada ainakaan kovin helpolla

Mutta apua tässä olen hakemassa nimenomaan näihin ongelmiini. Ensimmäinen teko oli tuo että kirjoitin tarkalleen noiden laskujeni summat ja eräpäivät ylös paperille. Se aika paljonkin selkeytti tuota taloustilannetta. Nyt tiedän mitä pitää maksaa ja milloin. Enkä tiedä pitäisikö tässä olla yhteydessä myös jonnekin Takuusäätiöön, olisiko siitäkin hyötyä?

Ja peliongelmaani olen saamassa tosiaan apua kun saan itselleni kursseja käyneen vertaistukihenkilön. Minun piti saada tämä jo viime viikon aikana mutta varmaan tällä viikolla sitten sen saan tuekseni. Hänen kanssaan varmaan tehdään sitten isoiltakin tuntuvia ratkaisuja sen suhteen että saadaan peliputki nyt poikki ja että repsahtamisesta tulee jatkossa paljon vaikeampaa.
 
Viimeksi muokattu:

Mustanaamio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Keskity siihen junnuun. Kannusta, kustanna, kuljeta ja mitä se ikinä vaatiikaan.
Näinhän se on tehty. Tänä vuonna ei ole paljoo junnu peliaikaa saanut, on vain kyyti sen verran kovaa. Osaa kyllä olla siellä tyrimättä, mutta usein sen sekunnin osan hitaalla. Valkku antaa kyllä minuutteja, mutta kun voitosta pelataan, niin kaikki ei pelaa samaa määrää. Oikeastaan ihmettelen mistä se kaivaa motivaatiota. Hallilla on vissiin kivaa. Tavoite on taas ylempänä. Kysyin että onhan nytkin istuttu penkillä koko eräkin, eikö kannattaisi keskittyä paikan vakiinnuttamiseen. Vastasi, että mä olen jo siellä ja pelaan tätä sarjaa, miksi en voisi pelata jossain muuallakin? Mitäpä siihen sanomaan.
Tänään rassattiin mopoa, selkeää kiinnostusta sen sielun elämään havaittavissa ja haluaa moottoripyörän.
 

Mustanaamio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Kyllähän tuossa suosikkijoukkueeni HPK:n kyntämisessä käy sääliksi myös kausikortin ostaneita kannattajia. Suht helppoahan se on minun päättää mennä boikottiin ja olla menemättä Kerhon peleihin siihen asti kun joku toinen kuin Matti Tiilikainen valmentaa joukkuetta. Mutta kausikortin ostaneet ovat jo pääsymaksun maksaneet kaikkiin HPK:n kotipeleihin ja joutuvat käymään ainakin kotipeleissä tai rahat menee tavallaan hukkaan. Tai no, voi sen ajatella olevan myös silti tukea kannattamalleen seuralle.

Ja tällä hetkellä tuo on tismalleen oikea sanavalinta käyttää sanaa joutua menemään HPK:n kotipeleihinkin. Sen verran pahasti seura tällä hetkellä kyntää. Ikävä asia se on mutta toivottavasti Kerho nyt jotain yrittää tehdä kurssin suunnan muuttumiseksi.
Kaikki konttaa joskus, silloin kannattajia tarvitaan. Glory Hunttereita kyllä piisaa ja kerholla taitaa niitä riittää? Mene sinne hallille ja osta ruma pipo.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Tää on hirveetä.
 

Liitteet

  • never-forget-you-survived-the-4th-of-october-social-media.jpg
    never-forget-you-survived-the-4th-of-october-social-media.jpg
    45,7 KB · kertaa luettu: 144

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Kaikki konttaa joskus, silloin kannattajia tarvitaan. Glory Hunttereita kyllä piisaa ja kerholla taitaa niitä riittää? Mene sinne hallille ja osta ruma pipo.

Olet osittain oikeassa mielestäni mutta millä se kannattaja boikotoi ja osoittaa mieltään selkeämmin kuin olla menemättä hallille?

Noh, eipä tarvitse enää moisia taas miettiä vaan pelkkä uhkailu riitti tällä kertaa. Tämä siis pilke silmäkulmassa kirjoitettuna. Matti sai monon kuvan persuksiinsa ja tilalle asteli Pikkarainen. Aika näyttää sitten mihin muutos riittää.

Mutta minun käymistä hallilla peleissä voi silti rajoittaa se että ainakin lokakuussa ei pahemmin ole varaa käydä missään tapahtumassa. Vaan se on tärkeintä että saa nyt maksettua noita laskuja pois.

Eilen muuten palasin työelämään taas sairauslomaltani ja ei se paluu nyt mitenkään ruusuisesti sujunut. Siis olisi sujunut muuten kyllä mutta eipä nuo jalkapohjakivut mihinkään olleet kadonneet sairausloman aikana. Ja nyt särkee kummatkin jalkapohjat ja laajemmin vain kuin pikkuvarpaiden kohdalta.

On olemassa turhaakin ja herkästi sanottua valitusta mutta kyllä mielestäni tämä oma valitus on nyt kyllä ihan aiheellista. Ihan helvetinmoiset kivut jalkapohjissa on kyllä pahimmillaan, taas.

Ei tuo töissä käyminenkään enää mukavaa ole. Jos on ollut edes terveenä. Kun joutuu nyt kaiken muun lisäksi tuollaisten kipujen kanssa taistelemaan. Jos tavaramerkkejäni ovat ennen olleet työelämässä positiivinen asenne, nopeus ja se etten nyt herkästi valita niin tuntuu että näiden kipujen vuoksi noistakin tavaramerkeistä on joutunut pakostikin vähän luopumaan.

En ennen ole ollut kyllä niitä ihmisiä töissä jotka kovin herkästi omista ongelmistaan valittaa. Kyllä, töihin ja työpaikkaan liittyvistä epäkohdista sanon nykyään aika herkästikin mutta en omista pienistä ongelmista. Mutta nyt tuo on enää vain kaunis muisto. Jostain kyllä varmaan kertoo sekin etten ennen nykyistä työpaikkaani ole ollut mikään saikuttaja, todellakaan. Mutta nyt tällaisia asioita saa enää vain kaiholla muistella. Kunpa saisi edes nuo jalkansa kuntoon joskus.

Ja minulla on tunne että tuo lääkäreiden kirjoittama muutaman päivän sairausloma ei valitettavasti ihan riitä. Vaan se vaatisi enemmänkin saikkua että nämä jalkavaivat helpottaisivat kokonaan. Ja että ehtisi tehdä kunnolla niitä vaivoja edesauttavia tekoja kuten ostaa uudet hyvät työkengät.

Mutta kun nuo työkengätkään eivät sovi olevan millaiset tahansa vaan pitäisi löytää ainakin mahdollisimman leveälestiset kengät.

Ja ongelma ei tunnu siis olevan enää pelkässä känsässä vaan on kyse laajemmassa ongelmasta jalkapohjissa.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Minusta on kyllä tullut jatkuva valittaja. Vaikea uskoa että joskus olen saanut kehuja positiivisuudestani. Nyt tuntuu että koko maailma kaatuu niskaan ja ongelmavyyhti sen kuin vain pahenee.

Tänään joudun lähtemään sitten kesken kaiken kotiin töistä. Tällä kertaa tämä oli varotoimenpide koska vatsa oli sitten aika sekaisin. Ehdin kyllä pöntölle just ja just mutta tuli niin vetelää että sitä ulostetta roiskui isot määrät pitkin jopa seiniä. Oli muutakin häikkää mutta tuo johti lopulliseen päätökseen siitä että viisainta lähteä kotiin.

No, tänään pääsen sitten jo ainakin lääkäriin kohta. Vatsaongelmien ja varsinkin jalkakipujen vuoksi
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Nuorena jollain pitkällä lenkillä en kerinnyt puskaan ja taisi olla aukeakin, joten töräytin ojaan. Nykyisin enämpi oksennan. Kevättalvella olin jossain hevon kuusessa Vantaalla, kun yhtäkkiä laattasin kevyenliikenteenväylään. Edellä käveli teini joka pysähtyi ja katsoi. Sanoin, etten oo kännissä vaan pitkällä lenkillä, eli jatkaa matkaa nuorison edustaja ihan rauhassa vain.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Siis paskoitko sä seisaaltaan vai miksi sitä seinille lensi vaikka pöntölle ehdit?

Harvalla meistä ahteri asettuu pöntön päälle niin, että missään ei ole mitään rakoa. Siinä kun kunnon paineella suoli räjähtää, ja uloste iskeytyy posliiniin moottoritienopeudella, niin tilanteessa voi syntyä ns. kimmokeroiskeita, jotka saattavat löytää tien ulkomaailmaan noista ahterin ja istuimen väleihin jäävistä aukoista.

Relevantti on toki myös "en ihan ehtinyt istua" -teoria
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Siis paskoitko sä seisaaltaan vai miksi sitä seinille lensi vaikka pöntölle ehdit?

Tätä jäin itsekin miettimään. Voi olla että en täysin ehtinytkään pöntölle vaan olin just istahtamassa kun plörähti. Sillä vaikea kuvitella miksi sitä muuten lensi niin paljon uloskin.

Mutta kävin tänään lääkärissäkin ja lääkäri kirjoitti taas jalkavaivojen takia lähinnä tästä päivästä alkaen koko viikon sairauslomaa. Ja nyt ei siis pelkästään johtunut enää valitettavastikaan pelkästä känsästä vaan kyllä se ongelma on paljon laajempi. Sain myös lähetteen reuma-, kihti- ja tulehdusarvotesteihin. Diabetes ja keliakiatestit minulta on otettu jo keväällä.
 

pepsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukka Seppäsen pelipaikaton fantasia
@vilperi, miten tommoisen paskaveden saa seinästä siivottua pois? Vai jätitkö siivoojalle, siitähän sille maksetaan. Sinulla kun varmasti piti kiirettä taas salaattivuorossa.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
@vilperi, miten tommoisen paskaveden saa seinästä siivottua pois? Vai jätitkö siivoojalle, siitähän sille maksetaan. Sinulla kun varmasti piti kiirettä taas salaattivuorossa.

Se oli niin vetelää onneksi että lähti seinistä irti yllättävän helposti. Piti vain bideellä suihkutella.

Ja siihen päättyi minun tämän kertainen työvuoro tosiaan. Salaattivuorossa olin kyllä vaihteeksi mutta päätettiin emännän kanssa että viisainta minun lähteä pois töistä koska ei tiennyt varmaksi oliko minulla joku vatsapöpö vai ei. Ja itse tosiaan siivosin sotkuni.

Onni onnettomuudessa oli tällä kertaa se että tuon vuoksi pääsin käymään lääkärissä jo tänään. Kerroin kyllä aikaa varatessa että minulla voi olla joku vatsapöpökin ja että mitä on tapahtunut mutta sain silti ajan jo tälle päivälle. Lääkäri kirjoitti sitten taas sairauslomaa tosiaan.

Muussa tapauksessa olisin vain sinnitellyt torstaihin asti töissäkin jolloin minulla alunperin piti lääkäriaika vasta olla. Mutta nyt ei tarvitse sitten kipeiden kinttujen kanssa töissä olla.
 
K

Kiekkokatsoja

Ketjun jutut on nyt "perseestä."
Muuten hyvä vinkki. Josko kaksi tuttua tapaa, ja jutteluaika kuluu useinmiten suolen toiminnasta, niin siitä tietää tulleensa vanhaksi.
 
Mikä meni pieleen silmälaseja hankkiessa vai onko vain tottumiskysymys kun ei laseja ole ollut? Eli näyttää siltä kuin olis melkein jotku hupilasit päässä ja tohon keskelle tulee "palloefekti", eli jos katson nytkin suoraan tietokoneen näyttöä näyttää että tää teksti keskellä on pallona lähempänä kuin esim kellonaika alakulmassa joka näyttää olevan kauempana. Kävellessä askeleet todella hankalia kun maa näyttää olevan lähempänä kuin oikeasti on :D
 
Viimeksi muokattu:

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kävin tuossa läheisen autokorjaamon pihassa. Ihmettelin kun oli kovin hiljaista ja vilkuilin vielä sisällekin niin halli oli ihan tyhjä. Nettisivut oli vielä toiminnassa, mutta tarkempi googlaus kertoi että firma oli asetettu konkurssiin elokuun lopussa. Verottaja karhusi sellaista 250 000 euron summaa.

Harmi, oli hyvä korjaamo.
 

Ulos T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko kotimaassa +suomalaiset maailmalla +Kärpät
Ja voihan olla, että kovassa kiireessä ja hädässä onkin vahingossa paskantanut pisuaariin.
Toi @vilperi n hetki varmaan tuli sen verran kiireelläkin että ei sitä jälkeenpäin tiedä mitä ja miten tuli suoritettua. Tarkoitan että siinä on sen verran kiirus että ei mitään muistiinpanoja aleta tekemään.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Ketjun jutut on nyt "perseestä."
Muuten hyvä vinkki. Josko kaksi tuttua tapaa, ja jutteluaika kuluu useinmiten suolen toiminnasta, niin siitä tietää tulleensa vanhaksi.
Ikiaikainen teema jostain sieltä neandertalilaisten ja muiden porilaisten ajoista asti ja koskettaa meitä jokaista.
 

Malkkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Toi @vilperi n hetki varmaan tuli sen verran kiireelläkin että ei sitä jälkeenpäin tiedä mitä ja miten tuli suoritettua. Tarkoitan että siinä on sen verran kiirus että ei mitään muistiinpanoja aleta tekemään.
En uskalla väittää vastaan. Nimimerkkisi perusteella juuri sinä olet se kaveri jota kannattaa näissä asioissa kuunnella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös