Itsellänihän on vielä pirun monta vaihetta edessä, ennen nauttimista.Tuon takia tein opiskeluaikoina kotikaljaa. Ainekset ja 2kg sokeria (ohjeissa 400g). Tuli vahvaa ja juomakelpoista olutta viikossa. Ei sitä hemmetti jaksa viikkokausia odottaa.
Kunhan ei enää pulputa, niin laitan käymisen pysäyttäjän, jolloin lappoan eri astiaan. Sitten hölskyttelyä vähintään viikko, jotta san hiilihapot pois. Sitten kirkasteet, ja taas odottelua, ja lappoamista. Vihdoin päästään sitten joskus pullottamisvaiheessen, jonka jälkeen vielä pari kuukautta odottamista, jotta liemi kypsyy sellaiseksi, ettei välttämättä tarvia spitellä landrata, jotta on juomiskelpoista.
Ainakin neljään vastaavaan satsiin on nyt ainekset. Malttia vaatii tämäkin harrastus.
Pesin muutekseen koko alakerran lattiasta kattoon kloritella, jottei viiniin pääsisi pahoja pöpöjä, kun vihdoin pöntön kannen aukaisen. Olipahan syy siivota tuollakin.