Keskustelua Jatkoajan kolumneista ja artikkeleista

  • 1 158 084
  • 6 807

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Meinasin jättää kommentoimatta, mutta tämä Mantereen(kin) heikko kolumni sivuten asiaa pisti ärsyttämään.

Arvokkuus katosi Liigasta (Linkki vie Jatkoajan verkkolehteen)

Tämä jeesustelu on mielestäni yksi heikoimmista jutuista, mitä jatkoajassa on koskaan nähty. Taso on yleensä todella hyvää, Suomen parasta, mutta nyt mennään metsään, vaikka vain "kommentti" onkin.

Tuollaiset jeesustelut ja irtopisteiden kalastelut eivät sovi ammattimaiseen lätkämediaan. Antaa Iltapaskojen revitellä ja mässäillä sikailuilla yms. . Kyllähän näistä toki voidaan kirjoittaa ja ehdottomasti pitääkin, mutta ei tämmöisiä "Häpeätahraksi, joka peittää alleen kaikki positiivisiksi kirjoitetut sivut".
Ei todellakaan kirjoita, tuo väite on jo niin älyvapaa, että aiheuttaa päänsärkyä. Minulle itselle tulee ensimmäisenä tältä kaudelta mieleen JYPin huikea voittoputki, Kärppien superjunnut ja Patrik Laine, kivikova ja viihdyttävä IFK, JYPin konttaamiset syksyltä ja SBA ylivoimalla. Sitten ehkä Lassilan huitaisu Grattoniin jne.
Lisäksi tällä kaudella kurinpito ON ottanut selkeän linjan ja kaikenlisäksi tuomaritoiminta on joissain määrin kehittynyt. Linja on hetkittäin pysynyt johdonmukaisena pidempään (edelleen ongelmiakin on). Myös rangaistukset ovat jääneet aavistuksen pieniksi, mutta kyllä näille halutaan varmasti seurojenkin osalta stoppi, mutta vääjäämättä niitä myös aina tulee jääkiekossa.

Tällaiset aivastukset perseestä, pyrkivät saamaan kohua aikaan. Kohu sitten helposti tekee sen, että kurinpidossa tulee löysät housuun, kun ulkopuolelta pistetään pasmat sekaisin. Tätä on nähty jo liikaa. Ulosajoja tulee aina kun joku jää makoilemaan, sekoilu alkaa niin kuin erään Jokerit-IFK -matsin jälkeen liigassa. Nyt vihdoin ja viimein on liigassa saanut spontaaneja tappeluita ottaa ilman, että edes välttämättä lentää pihalle. Oikea suunta! Onko näiden määrä nyt kasvanut? Ei ole. Näillä myös rottailut vähenee.
 

Pulustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lestaporot, Jussin tussit
"Tuolloin Jokisen mainio tulokaskausi (17+38=55) ei herättänyt suuria otsikoita Suomessa. Kuitenkin kertarykäisyllä Jokisesta tuli olympia- ja World Cup -tason pelaaja." mainitaan artikkelissa 500 tehopistettä valokeilan ulkopuolella. No ei muuten mutta keväällä 2006 pelattiin MM-kisat, (joissa Jokinen edusti), ei World Cupia.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Suomen World Cup -joukkueeseen eksyi väärä valinta - MAAJOUKKUE - 03.03.2016 - Kolumnit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

Mielenkiintone. Sosiaalisessa medissa on kuulunut jo älähdys Turun suunnasta koska Laurihan on tietysti hyvä poika. Ihan mallikkaasti purettu yhden ennakkokaavailuissa yllättäneen valinnan työnäytettä. Eri asia onko se marginaaliroolin pelaajan kohdalla niin tarpeellista, mutta olemmehan siirtyneet älytilastojen aikaan.
Turkulaisten fanipoika Timo Kunnari vai aurinkokeikari Tamminen?
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Turkulaisten fanipoika Timo Kunnari vai aurinkokeikari Tamminen?

Ihan noin pitkälle ei ole menty. Pari Tepsin juniorivalmentajaa kertonut mielipiteensä tyyliin "aikamoista paskaa" ja "pitäisi hieman miettiä mitä mediassa kirjoittelee", samoin paikallinen radioääni on syyttänyt "pelkästä vihjailusta"
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
Mitä Uusitalo ja Sammalkangas nyt siis tekivät, lopettivat uransa? Ei auennut näistä aiheesta kirjoitetuista jutuista.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ylipäätään Pelicans sai jäähyjä tilanteista, joista KalPa ei saanut. Mitään kurittomuutta tänään ei nähty. Pelicans olisi voinut välttää jäähyt vain olemalla ilmestymättä kaukaloon.

Jäähyt 28min - 2min (18-2 ilman kymppiä), Kalpa iski 2/3 maalia ylivoimalla. Kyllä, voimme puhua kurittomuudesta.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jäähyt 28min - 2min (18-2 ilman kymppiä), Kalpa iski 2/3 maalia ylivoimalla. Kyllä, voimme puhua kurittomuudesta.

Puhutaan siis kurittomuudesta, kun Pelicans saa tuplakakkosen vastustajan telottuaan itsensä omalla mailallaan?

Tai se Potulnyn estämisjäähy. Minkälaisella kurilla tuo olisi ollut estettävissä?

Tai mikä on se "kurittomuus", jonka vuoksi mirohovinen saa kiinnipitäsestä jäähyn, mutta nikomikkola vastaavasta kiinnipitämisestä ei?
 

Toimitus

Jäsen

Hei,

Luitko edes koko juttua?

Voisiko artikkelin kirjoittaja perustella miten Byers oli voinut välttää saamansa 2+2 minuuttisen, kun Junnila löi itseään omalla mailallaan naamaan?

Puhutaan siis kurittomuudesta, kun Pelicans saa tuplakakkosen vastustajan telottuaan itsensä omalla mailallaan?

Jutussa lukee: "Dane Byersin tilanne ei ollut tahallinen."

Kannattaa suosikkijoukkueen tappionkin kohdalla muistaa, ettei sinusta poikkeava näkökulma tarkoita kirjoituksen olevan epäonnistunut. Ja muutenkin elämässä pärjää asiallisella kielenkäytöllä huomattavasti paremmin.

Terveisin,
Antti Wennström
Päätoimittaja
antti.wennstrom@jatkoaika.com
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jutun pointtina oli Pelicansin kurittomuus. Kuitenkin suurin osa jäähyistä oli sellaisia, että niiltä olisi voinut välttyä vain olemalla menemättä kaukaloon. Toisaalta KalPalle ei vihelletty jäähyjä samanlaisista tilanteista, joista Pelicansille vihellettiin. Ei siinäkään ollut kysymys mistään Kalpan paremmasta kurista, vaan epätasaisesta tuomarilinjasta.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mielenkiintoista tilastopyörittelyä Aloitusten ABC- artikkelissa, hyvä.
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Kalle Mantere nostaa osakkeitaan hienolla artikkelilla SaiPan Chad Rausta... Näitä on kiva lukea millaista tietä Liigan maalikuninkaaksi voidaan kulkea.

Maalikuninkaan pitkä matka Lappeenrantaan

Samaa mieltä tästä, ihan loistava juttu. Kauden aikaan tippunut monia muitakin hyviä näitä pitkiä haastatteluja ja juttuja. Aina ei vain tule kehuttua.

Tuo pistejärjestelmä tosiaan kuulosti aika erikoiselta, ei ole itselle myöskään tuttu.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
En oikein parhaalla tahdollakaan osaa nähdä muutama tunti sitten julkaistua juttua nuorten SM-liigan sarjajärjestelmästä onnistuneena:
Liigan urheilujohtajat nuorten jääkiekon asialla - SM-LIIGA - 31.03.2016 - Kolumnit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta
Voi olla että minulla ei ole kaikkia tarvittavia taustatietoja, että juttu aukeaisi, ja niinpä lukijana toivoisinkin että toimittaja nämä taustat kertoisi.

Mitä ihmettä tarkoittaa esimerkiksi että "Isoin ja yleisin kummastuksen aihe oli se, että tasapeli kelpasi pudotuspeleissä"?
Minä kävin nuorten pudotuspelejä katsomatta ja olin kieltämättä yllättynyt, että varsinaisen peliajan jälkeen 20 minuutin jatkoeriä pelattiin 4vs4 toisin kuin esim liigassa (se tottakai pelattiin sudden death maaliin saakka). Minulle ei kuitenkaan aukea tuo logiikka ollenkaan, että mihin tai kenelle tasapelit kelpasivat?

Samoin kun sanotaan, että "Korpisalon mukaan myös paras kolmesta -sarjat koettiin epämiellyttäviksi.", niin olisi sitä kai voinut jollain avata että millä tavalla epämiellyttäviksi. Ymmärrän että lainattu on Korpisalon näkemys, mutta ilmeisesti toimittaja asian ymmärsi.

Jutussa kerrotaan, että
"Pääsarjan seurojen urheilujohtajat valmistelivat yhdessä ja yksimielisesti muutosehdotuksen nuorten SM-liigan sarjajärjestelmään varsinkin kevään pelien osalta."
Lukijana minua hyvinkin kovasti kiinnostaisi, että mikä tuo muutosehdotus oikein on. Myöhemmin jutussa kerrotaan, että
"Paluu muutoksesta takaisin hyväksi koettuun systeemiin kannattaa nähdä mahdollisuutena, ei uhkana"
Siitä varmaan voisi päätellä, että muutosehdotus on että palataan vanhaan systeemiin (jonka senkin olisi voinut avata), mutta koska jälkimmäinen on toimittajan omaa mielipidettä, niin tämä päätelmä edellyttäisi oletusta että toimittaja on samaa mieltä kuin urheilujohtajat. Näin on ehkä rivien välistä pääteltävissä, mutta olisi tuon mielestäni voinut suoraankin sanoa.

Sitten vielä tämä:
"Luonnollisesti sarjaohjelman kanssa joudutaan taiteilemaan muun muassa eri ikäluokkien arvokisojen takia. Lisäksi osa joukkueista peluuttaa runsaasti poikia myös miesten sarjoissa.

Jotkut valmentajat joutuvat tarkkaan miettimään suojattiensa pelimääriä kauden aikana, sillä pojat pelaavat innosta hehkuen niin paljon kuin mahdollista.

Silti tahtotilana tuntuu olevan se, että taiteilua pitäisi suorittaa runkosarjan kustannuksella."
Siis... mitä?
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Minulle ei kuitenkaan aukea tuo logiikka ollenkaan, että mihin tai kenelle tasapelit kelpasivat?
Ensimmäisenä tuli mieleen jalkapallosta tuttu pudotuspelisysteemi. Tasapeleillä voi päästä jatkoon, kunhan tekee enemmän maaleja vieraissa. Kolmen ottelun sarjassa riittäisi voiton jälkeen kaksi tasapeliä.

Ajatuksena en kannata kuitenkaan.
 

Viivapelote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En oikein parhaalla tahdollakaan osaa nähdä muutama tunti sitten julkaistua juttua nuorten SM-liigan sarjajärjestelmästä onnistuneena:
Liigan urheilujohtajat nuorten jääkiekon asialla - SM-LIIGA - 31.03.2016 - Kolumnit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

Oli kyllä harvinaisen sekavaa tekstiä(Jatkoajan tuotoksessa, ei lainaamallani kirjoittajalla). Kyseessä on nähtävästi kolumni, jossa toimittaja halunnut ottaa kantaa pudotuspelijärjestelmän muuttumiseen. Ongelmaksi muodostui nyt vaan se, että todettiin vanhan olleen parempi kuin uusi ilman, että kerrottiin mitään eroja näiden välillä. Toimittaja siis olettaa, että lukijat olisivat kartalla minkälainen muutos on tehty. Itsekin tullut sen verran vähän seurattua noita A-junnuja, niin menee vain arvailuksi mitä kirjoittaja on halunnut sanoa. Ennen on ilmeisesti pelattu paras seitsemästä sarjat niin kuin aikuisissakin, mutta nyt muutettu tuo paras kolmesta systeemiksi. Tuota tasapeli kommenttia taas en tajua yhtään, mutta varmaan menee sen piikkiin, että en ole tarkemmin seurannut.

Taustatiedot puuttuu, mutta onhan tämä myös kolumnina huono. Ei ole mitään perusteltua mielipidettä vaan ihme heittoja, joita ei sitten avata yhtään enempää. Tuo runkosarja taiteilu meni myös täällä ihan yli hilseen. Itseä myös kummastuttaa yhden virkkeen kappaleet. Ei oikein tiedä, että liittyikö tuo taiteilu nyt noihin pelimääriin vain mihin, kun myös kappalejako kusee.

Sanon nyt loppuun vielä, että on toki hieman epäreilua kommentoida huonoa suoritusta, kun hyvistä kirjoituksista ei tule annettua kiitosta. Tiedostan tämän ja yritän muistaa tulla paikalle hyvän kolumnin sattuessa kohdalle.

PS. Puolivälieräennakot olivat loistavat, niin miksi ei ole tehty samalla periaatteella materiaalia välieristä? Myös artikkelit aloittamisesta sekä Chad Rausta olivat mielenkiintoista luettavaa ja hyvin tehtyjä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös